Sion en de effecten op Trollhättan

In München zijn de borden stormachtig! De oprichters van Sono Motors veranderen hun strategie, streven naar solidariteit met de gemeenschap en proberen financiering en onafhankelijkheid te redden. Dit heeft invloed op hun planning. En natuurlijk op Trollhattan.

De crisis bij Sono Motors heeft de bouw van de Sion in Trollhättan beïnvloed
De crisis bij Sono Motors heeft de bouw van de Sion in Trollhättan beïnvloed

Als alles volgens plan was verlopen, zou de productie van de Sion 2020 in Stallbacka zijn begonnen. Nu heersen de onzekerheden. Zelfs als Sono Motors de crisis zou overwinnen, zijn vertragingen vandaag al zeker. Totdat de eerste Sion in handen van de klant is, zou men het jaar 2022 schrijven. Met de start van de pre-productie wordt niet verwacht vóór 2021.

Voor Trollhättan betekent dit (vermoedelijk) geen productie in het komende jaar. Zelfs als NEVS in gesprek is met ten minste één andere OEM na onbevestigde rapporten. Het wervingsprogramma voor verschillende 100 nieuwe medewerkers is gestart HierHet blijft bij de ongeveer 800-werkplekken in de voormalige Saab-fabriek. Het Sono-project zelf is nog niet verlaten bij NEVS. Toch bent u bereid om de Sion contract basis te produceren en te wachten om te zien hoe de situatie in München gemaakt. Nevs en Evergrande ontwikkelen van nieuwe elektrische voertuigen op het moment 15, waarvan de eerste is de 1. Halfjaar 2020 vorgestellt, De productie start 2021 misschien in Trollhättan, waar het altijd vol met de aangekondigde model overstroming in de komende jaren zou kunnen zijn.

Ondertussen in München

Ondertussen vecht Sono Motors zijn strijd om te overleven en onafhankelijkheid. De oprichters streven naar solidariteit met de gemeenschap. Een concept dat in staat heeft gesteld meer dan 10.000 orders, en u zich voortdurend afstand in de afgelopen maanden door de. Een fout, zoals je nu zelfkritisch bekent. De toekomst, of helemaal niet, gaat alleen samen met de fans.

Nu reizen Jona Christians en Laurin Hahn door het land op korte termijn afspraken. De eerste date in Stuttgart werd live uitgezonden, het publiek verrassend ouder dan verwacht. Op het podium verspreidde zich een mannenronde. De discussie was vrij feitelijk, slechts een klein beetje van tijd tot tijd. Misschien niet genoeg. Wie aan den lijve de Saab crisis jaren, het kan een beetje niet schudden, zelfs als er naar parallellen en ontdekken daar.

Maar het is ook duidelijk: het gaat om een ​​heel ander product, minder auto, meer mobiliteitsproviders. En de cirkel van supporters is heel anders. Er zijn echter vele jaren verstreken sinds 2011. Het blijft onduidelijk of de strijd om de toekomst, die met veel inzet is gevoerd, tot succes leidt. Men wenst de oprichters en hun idee. Misschien beginnen ze te laat, hadden ze maanden eerder moeten beginnen. In ieder geval is het niet zonder kans op succes.

Omdat de enorme crowdfunding-campagne met de tijdsgeest meevaart. Vooral jonge mensen zijn op zoek naar alternatieven. Niet alleen op het gebied van mobiliteit, de trend gaat dieper. Weg van de grote bedrijven, geen behoefte aan producten van dubieuze productie en groei tegen elke prijs. Sono, en de houding van de oprichters, zijn wat ze verwachten.

Uiteindelijk beslissen de feiten. Gemiddeld ontvangt Sono Motors de belofte van één miljoen per dag, wat wiskundig gezien niet genoeg zal zijn. Het zou daarom voorbarig zijn om het project geen kans te geven. Ten eerste is er het effect van de "lemmingen", die alleen in de boot klimmen als het zeker is dat deze niet zal zinken. Ze openen hun portemonnee op het moment dat de actie dichtbij het doel is. En dan kunnen er een of twee grote donoren zijn, een filantroop die voor Kerstmis een paar miljoen onder de Sonoboom legt. Het is niet onmogelijk, geld op zoek naar een verstandig gebruik is tegenwoordig in overvloed aanwezig.

20-gedachten ook "Sion en de effecten op Trollhättan"

 • Ondanks Islandmoos is er niets aan de hand .. Het voertuigconcept is interessant, het voertuig ongelooflijk lelijk. Elke vierkante VW-bus is leuker en dat betekent iets ..

  12
  5
 • Zo lelijk vind ik de Sion niet - consistent hoekig, eenvoudig, functioneel. Natuurlijk moet je van de vierkante houden. Maar ik voel de eenvoud bijna gunstig voor de huidige trend: overal waar bars, lijnen, spikes, hier ne insnoering, er is nog steeds een deuk en bocht en de caleidoscoop van LED-achterlichten op de snelweg herinnert het pijnlijke oog van degenen die uit de VS komen Trend om de kerstverlichting te upgraden naar een enkele knipperende hel!

  Visueel, voor mij, is de Sion in een notendop wat de A2 jaren geleden was: absoluut functioneel en zijn tijd ver vooruit. En ik vond hem altijd leuk. Mijn man had er al lang een, het was een uiterst praktisch, snel en tegelijkertijd economisch voertuig. Een ernstige fout van Audi om de productie te stoppen. Laten we hopen dat de Sion beter wordt en dat deze in de eerste plaats wordt geproduceerd.

  En "vorm volgt functie" is een van onze overtuigende Saab-stelregels, toch? !! 🙂

 • Sono Motors is dood dood. Ze hebben geen eindproduct, nauwelijks technologie, waarom zou je daar investeren. De smekende tour met de pre-orderers vind ik onantwoord, omdat het risico niet wordt aangepakt. De Sion heeft niet meer nodig, totdat er voldoende keuze is van andere fabrikanten.

  9
  11
  • Ik denk van wel, ze communiceren absoluut het risico tijdens de regionale evenementen. De vraag is eerder of de geadresseerden het bericht willen begrijpen.
   Dat er grote fouten zijn gemaakt en de Sion achterloopt op schema is duidelijk. Toch zie ik het als een interessante benadering met nut, duurzaamheid en een consistent zonne-concept. Het zou jammer zijn, hij zou niet op straat komen. Omdat de klanten dan kunnen beslissen of het concept een markt heeft of niet.

 • Het financiële risico is inderdaad hoog. Maar - zoals Tom schreef - nieuwe, innovatieve, lateraal denkende, onafhankelijke, kleine fabrikanten zijn veel interessanter voor een bepaald publiek dan de laterale en fiscaal gesubsidieerde "andere fabrikanten", die veel te laat zijn en alleen met klaverbladfunctie, niets echt nieuws en vooral niets bieden duurzaam geproduceerde producten.

  En innovatieve, cross-thinking, onafhankelijke, kleine fabrikanten zouden aardig voor ons moeten zijn Saab-fans - of ???

  10
  3
 • @ Thilo (onverantwoordelijk),

  dat is interessant. Gelieve een beetje meer informatie. Hoe werken de "onverantwoordelijke" pre-orders? Betaalt u contant vooraf en zonder kwitantie of hoe werkt het precies?

  Als je solide informatie hebt over een dubieuze financiering van Sonos, deel het dan met ons en met ons ...

  Maar serieus, je hebt me hier opgemerkt als iemand die waarschijnlijk op de loonlijst van Tesla staat. 2,8 sec van 0 op 100 en een brandgevaarlijke 600 Kg-batterij van zeldzame aardmetalen, waarvoor geen gecertificeerde afvalverwerkingsbedrijven zijn, vind ik opnieuw onverantwoord.

  En als je ooit hier bent om uit te leggen waarom en hoe een Tesla S de wereld zal redden en dat de Cybertruck nog geiler en grondstofvriendelijk is, druk dan nog twee woorden, wat te doen met SAAB wat uw persoonlijke interesse in SAAB en deze blog is gebaseerd op ...

  Dat zou me interesseren om te branden (stomme woordspeling ten nadele van Tesla).

  12
  5
 • Ik denk dat er andere merken voor mooie auto's zijn, Sion zou, als het zou moeten werken, zijn doel als een praktisch compact voertuig met alternatieve aandrijving moeten ontmoeten.

 • @ Ebasil (A2),

  de Sion maakt dezelfde associaties en herinneringen met mij wakker. De A2 was een positieve uitzondering. De prijzen voor gebruikt zijn minstens stabiel of stijgen zelfs weer, afhankelijk van de uitrusting.

  Pas onlangs sloop ik een parkeerplaats rond een zwarte 1,4 TDI met beige lederen stoelen en stuurvelgen, die bijna in perfecte staat was. Over het algemeen ontmoet men meestal tot zeer goed onderhouden A2. In tegenstelling tot andere modellen van dezelfde leeftijd van dit merk, maar kom sowieso desinteresse met me mee ...

  U kunt het vol vertrouwen opslaan om op de eigenaars te wachten. Zo'n A2 is meestal net zo onverkoopbaar als een collectorsitem van SAAB in zijn beste staat.

  En u zegt het, Audi heeft een ernstige fout gemaakt, ten eerste dit moderne, ecologische en ruimte-economische wonder van de Duitse auto-industrie niet goed gepromoot en ten tweede het voortijdig zonder vervanging op te zetten. Ik ken alleen drie voormalige en uitsluitend enthousiaste A2-stuurprogramma's. Op de een of andere manier had ik een SAAB 9-1 graag gezien als tweede auto voor een nieuwe 9-5 SC.

  En dus zou het iets verzoenends hebben als Sono enig succes zou bereiken en zou produceren in Trollhättan - zelfs als ik een kleine turbo onder de motorkap en E85 in de tank of op zijn minst een E85 hybride, als een pure EV zou verkiezen ...

  Maar dat wordt steeds meer politiek beslist, minder vanuit technisch wetenschappelijk oogpunt.

  4
  2
 • Nou, dus bij pre-orderers die smeken om de volledige betaling van de auto om eindelijk een productie-prototype te bouwen dat bijna in productie is, denk ik niet dat het bijzonder gerenommeerd is (er is duidelijk geen geld meer uit andere bronnen, waarom waarschijnlijk?).

  Volgend jaar zullen massaal aantrekkelijke BEV's van veel fabrikanten komen, wie zal de Sion volgend jaar kopen?

  En voor Tesla is zelfs niet alles perfect, maar zonder Tesla zou er vandaag geen e-tron, noch EQC of Taycan op straat zijn en zouden de Duitse fabrikanten hun fraudediesel nog steeds ontwikkelen en verkopen. Zelfs vandaag, behalve Tesla, biedt niemand de combinatie van alledaagse auto's samen met het nodige voor een langeafstands-snelwegennetwerk.

  Van waar de interesse voor Saab, simpelweg, ooit auto's bouwde die toonaangevend waren, zowel in termen van veiligheid als milieuvriendelijkheid (bovendien ruim en sportief, was de 9000 Aero ook van 60-100 in de elasticiteit beter dan sommige sportwagens) - precies Hier zijn we met de Model S: milieuvriendelijk, veilig, ruim en sportief - zoals Saab in het verleden op zijn best was ... De elektriciteit voor de Model S komt van water en windenergie (als de vraag naar de productie van PV in de garage overschrijdt.

  Ik heb de Cybertruck niet nodig, past niet in Europese omstandigheden, maar in de VS zijn F150 & Co gewoon de best verkochte auto's.

  En nogmaals iets aan de info (want hier zijn het duidelijk hier mensen die hun kennis putten uit AfD FB-groepen of vergelijkbare geavanceerde bronnen): Batterijen van BEV's (of Tesla andere providers) bevatten geen zeldzame aarde, is ook het risico van brand vaak een BRANDER
  het hoger ...

  En wie nu denkt te argumenteren met kobaltwinning, waterverbruik of soortgelijke onzin, raad ik het volgende artikel aan:
  https://graslutscher.de/warum-es-meistens-unertraegliche-heuchelei-ist-wenn-besitzern-von-e-autos-das-kobalt-in-den-akkus-vorgerechnet-wird/

  BTW: Nee, ik verdien geen geld om BEV's te promoten, maar hoe langer we onze CO2-uitstoot niet verminderen, des te pijnlijker zullen de toekomstige bezuinigingen en langetermijngevolgen zijn.

  8
  4
 • Ja, inderdaad, de A2 was een echte ruimtebesparend en standaard (!) Vierdeurs ongelooflijk flexibel. We hadden ook de 90 PS-diesel, snel en zuinig - en het geweldige glazen panoramadak.

  En voor de herintroductie van E85 moeten we eindelijk een media-effectief concept uitwerken. Als ik privé tijd heb om privé te ademen, zal ik dat op mijn agenda zetten voor 2020! 🙂

 • @Thilo

  Iedereen die denkers belastert en onderscheidt (niets anders, beweert uw "Gras-Link") en belastert degenen die beweren dat ze hun kennis ontlenen aan de Partij van de Eeuwige Gisteren (!!!), niet alleen begrepen ze niets, maar ik begreep hier ook niets verloren!

  Tussen haakjes: ik wist niet eens dat deze Bonte Picten de Sion ondersteunen. Je had elk bestaansrecht geweigerd en commentatoren met een andere mening in hun omgeving verplaatst.

  5
  1
 • Ik denk dat velen hier sympathie hebben voor Sono Motors omdat het voertuig in de oude Saab-fabriek wordt gebouwd. Als de auto in China werd gebouwd, zou het niemand interesseren!
  In feite heeft de auto niemand nodig. Er zijn voldoende fabrikanten die ook service en reserveonderdelen voor hun producten aanbieden.
  Het geld voor Sono zal nooit genoeg zijn, zie Borgward ... veel geld was er en waar is het vandaag!

  4
  1
 • Nee, het ging meer om het nepnieuws (zeldzame aarden ...), de rattenvanger verspreidde hetzelfde stomme sentiment over elektromobiliteit ...

 • @ Thilo (graslolly),

  Ik moet me elke keer verontschuldigen. Ik wist niet dat Sono Private om vooruitbetaling vraagt ​​...
  Wohlmeinend Ik ging ervan uit dat de voorwaarde voor de serieuze financiering van een tekort door investeerders en banken verder wordt gereserveerd.

  Omdat ik deze kennis ontbrak, vroeg ik ook om opheldering. Aangezien ik dit niet noodzakelijkerwijs voorzichtig heb verpakt en mijn scepsis jegens u en uw meningen, wil ik niet klagen over uw replica, die mij mentaal dicht bij misantropische ontkenners van klimaatverandering brengt.

  Je kan het bijna niet fout hebben ...

  Zowel wat betreft mijn persoon en mijn zorg voor het klimaat, als wat betreft wetenschappelijke feiten. Natuurlijk zijn de batterijen van Tesla gebaseerd op zeldzame aardmetalen. Wie spreekt er van kobalt? Lees meer over lithium.

  Met batterijen van 600 Kg is het einde van de wereldbronnen morgen uitgeput als we deze route wereldwijd en voor de hele mensheid volgen.

  En alle informatie over het risico van brand, heb ik alleen van de ÖR. Hij staat bekend als een scherpe criticus van de AfD en andere ontkenners van klimaatverandering. In dit opzicht lijkt het nieuws over Tesla mij geloofwaardig. Alleen vandaag (op InfoRadio RBB) werden verschillende branden van Teslas in D en Oostenrijk besproken. Er was sprake van 9.000 liter bluswater voor een enkele auto.

  Maar misschien is de Sucker (ik nam niet de moeite om een ​​link met zo'n domme naam te volgen) de meer serieuze bron?

 • Hallo,

  geen probleem.

  En opzettelijk richtte niemand direct, ja helaas verspreidde zelfs de ÖR gedeeltelijk de onzin met de grondstoffenwinning of het waterverbruik maar instrumemtalisiert de onzin net boven alle neoliberalen en de juiste idioot (umd natuurlijk, de oliemaffia).

  De link is ondanks de grappige naam echt een echte aanrader en stimuleert zeker het denken (zelfs als ik zelf niet zo consistent ben en, bijvoorbeeld, zelfs als ik zelden vlees eet).

  De handige elektrische auto's zijn nog kleiner, het model 3 weegt weinig meer dan een conventionele middelgrote middelgrote auto, ID3 is weer iets kleiner en zelfs een bijgewerkte e-up heeft vandaag een zeer nuttig bereik. Van Noord-Noorwegen tot Zuid-Duitsland, de Tesla idt echter de gemakkelijke variant, vandaag moet vliegen echt niet meer zijn (aangezien het model S de 9000 Aero had vervangen, geeft mij daarom geen privé-vliegreizen meer).

  Wie geen winst maakt uit de verkoop van de branders, moet beginnen met de grote / dure auto's, omdat er een betere marge bestaat. Zonder de kopers van Roadster hadden we geen Model S voor 4-5 kunnen aanschaffen. Zonder de kopers van de Model S / X zou er vandaag geen model 3, e-tron of EQC zijn, noch de veelheid aan modellen die op de markt komen. De vroege kopers van Tesla namen ook een risico, maar uiteindelijk steunden ze de verdere ontwikkeling van elektromobiliteit.

  Echte alternatieven zijn niet echt, waterstof / Fool-Cell verbruikt veel te veel energie en is nutteloos in de autosector door de batterij-elektrische auto's, anders kan het gedeeltelijk kijken in zwaar verkeer / scheepvaart / langeafstandsverkeer, waar het batterij-elektrische alternatief (vandaag) nauwelijks / niet , Hetzelfde geldt voor synthetische brandstoffen.

  Het sentiment ten aanzien van elektrische mobiliteit in Duitsland bereikt echter (naast de schade aan het klimaat) vooral een verzwakking van de Duitse auto-industrie en dus van de welvaart in Duitsland (in het buitenland zorgen op de lange termijn, geen drum, als de Duitse industrie nog steeds hun Dieselmurks produceert, die zich niet aanpast aan de nieuwe technologie verliest).

  En eerlijk gezegd heb ik er een slechte tijd aan om na te denken over wat er gaande is in Duitsland wanneer de sleutelindustrie echt slecht begint te worden. Dan hebben we plotseling veel meer dan de huidige 15-25% AfD-stemmers, geen prettige gedachte (hoewel ik 2.000 km verder naar het noorden woon).

  Veel groeten uit Tromsø
  Thilo

  2
  6
 • "Fool-Cell" ...

  ... is grappig. Was dat opzettelijke of automatische correctie?

  Hoe dan ook, een mooie groet terug en in een gezegend land.

  Gezegend met waterkracht, lage bevolkingsdichtheid en gezegend met olie, gas en een zekere zelfingenomenheid ...

  Zou het niet veel consistenter zijn als N afziet van olie- en gasinkomsten?

  Het zou het aanbod op de wereldmarkt verminderen, de prijzen verhogen en alternatieven stimuleren.

  Maar je bent niet zo idealistisch.
  En ook veel beter dan andere vertegenwoordigers van eigenbelang ...

  Moeilijk. En daar zijn we weer bij de dwazen, want wie het eerst vertraagt ​​verliest. Consumptie en afval zullen doorgaan ...

  Omdat ik het echte probleem zie. Of we de wereld elektronisch, digitaal of analoog en conventioneel verpesten, heeft weinig invloed op de winst.

 • Interessant om de reacties hier te volgen! Voor zover ik weet werd de Audi a2 door Audi stopgezet wegens een storing. Op dat moment werd naar de auto eerder gelachen. Een fout Ik vind het eerder dat hij niet nieuw en gewijzigd is opnieuw uitgegeven? Bij Sobo Motors gaat de markt omlaag, misschien heeft hij al besloten, wie weet ?!
  Alle grote bedrijven begonnen ook op dezelfde manier, Daimler, Benz, Horch, Maybach, Porsche ec. Dus het zou ook bij Sono Motors kunnen werken. Alleen de wenselijkheid van de auto vind ik niet belangrijk.

 • @ Oude Zweed,

  Volgens experts uit de branche heeft de toenmalige CEO van Audi de productie stopgezet en eerder en vanaf het begin een openlijke afkeer van de getoonde A2, daarom werd de auto niet goed geadverteerd en mocht hij nooit zijn marktpotentieel benutten.

  Het werd verkocht als een handtas voor het winkelen van jonge verwende vrouwen. In feite, en toch werd hij vooral gekocht door milieubewuste en praktische mannen.

  Dat paste niet in het wereld- en mannenbeeld van de Audi-baas en niet in het beeld dat hij wilde. Een kanselier met een sigaar op de achterbank en vooraan een dikke motor onder de motorkap, ja dat was helemaal naar zijn zin ...

  3
  1
 • Audi denkt bij de volgende poging tot ontwikkeling van de NSU Ro 80.
  Als natuurlijk een technisch probleem, maar met ontwikkeling, wie weet ...... .. ??,

 • @Thilo, die in zijn commentaar schreef:

  > "Niemand heeft de Sion meer nodig, totdat er voldoende keuze is van andere fabrikanten."

  Moet me geslaagd zijn ... Omdat het zo goed geïnformeerd lijkt, vraag ik u om een ​​elektrisch automodel uit de selectie van andere fabrikanten voor te stellen, die ...
  ... kost veel minder dan € 30.000;
  ... Maakt een trekhaak mogelijk;
  ... Is zelfoplading door zonne-energie (minimaal bereik van 30 km op zonnige zomerdagen);
  ... biedt me een 240 volt stopcontact voor werk aan mijn bijenstal;
  ... Biedt voldoende opbergruimte (rugleuningen kunnen worden neergeklapt) voor minimaal 18 pikeperch bijenkorven;
  ... Kan worden gerepareerd door elke werkplaats voor kruidenvoertuigen;
  ... Hiermee kan ik elektriciteit doneren aan een andere elektrische auto;
  ... stelt me ​​in staat om elektriciteitsdonaties te ontvangen van een andere elektrische auto;
  ... Wordt geleverd met "ingebouwde" auto en rit delen.

  Ik kijk uit naar je tips. (Mogelijk ook elektrische modellen die pas in 2022 worden geïntroduceerd.)

  Maar blijf van me af met de ID.3 ... VW moet zijn softwareproblemen onder controle krijgen.

Reacties zijn gesloten.