Blogdonatie 2020. Als je verder wilt lezen!

Een paar weken geleden ontmoette ik een goede vriend. Hij werkt in de mediasector, hij ziet de blog kritisch. Verspilde tijd, zegt hij. Een bedrijf waarmee je niet kunt winnen. Hij vroeg: Wil je niet eindelijk schrijven voor een echt merk? Hij zou ideeën en contacten hebben, ik zou het gewoon eens moeten zijn.

Blogdonatie 2020. Als je verder wilt lezen, moet je iets doen!
Blogdonatie 2020. Als je verder wilt lezen, moet je iets doen!

We voeren deze discussies al jaren. Uiteindelijk vertellen ze me altijd iets over Saab, levensbloed en sentimentaliteit. Hij schudt zijn hoofd, het onderwerp verandert en walgt intern van me. Hij is niet verkeerd, misschien ben ik een hopeloos geval, een romanticus die voor de oude dagen zorgt.

Een keer per jaar komt dit ongemakkelijke onderwerp naar voren waar men het niet graag over heeft. Geld! Ja, de blog heeft het jaar na jaar nodig. Hij verbrandt het vervolgens in licentie- en serverkosten, in projecten voor de digitalisering van elk cultureel erfgoed in de auto-industrie. De blog betaalt zelfs mijn brandstofrekening als ik een paar dagen vrij neem en voor de lezers op tournee ga en nieuwe onderwerpen verzamel. En trouwens, ik droom natuurlijk altijd van een budget dat een restauratie mogelijk maakt en niet meteen het budget verpest, zoals bij het “Paul” project. Aan het eind van het jaar moeten er natuurlijk nog enkele euro's over zijn die aan een goed doel kunnen worden geschonken.

Dit zijn de romantische dromen die botsen met de werkelijkheid. In de echte wereld leeft de blog van een paar euro per maand, elk idee moet goed doordacht en berekend zijn. En in principe wordt het elk jaar strakker, terwijl de inspanning continu toeneemt. Ja, waar klaagt hij over, zullen de lezers zich afvragen? Het is zijn eigen schuld, niemand dwingt hem om het te doen. En je hebt helemaal gelijk!

Blogs donatie 2020

Jaren geleden was er het idee van een bedrag van € 60,00, - per jaar, ofwel € 5, - per maand, dat elke lezer kon bijdragen. Dat zou de perfecte bijdrage zijn die vrijheid van handelen en herstel mogelijk maakt. Het is vrij duidelijk dat dit niet zal gebeuren. Slechts een fractie van de lezers is bereid te betalen, in dit geval verschilt de Saab-wereld niet van de rest van sociale media. Het feit dat ik nog steeds geld inzamel, laat zien dat ik nog steeds een optimist ben en een voorstander van het gratis internet.

Was de blog leuk? Was hij een aangename Saab-oase in hectische tijden? De 5-minuten van de dag, waarin je andere dingen kon verbergen en met een espresso of thee in een andere wereld kon duiken? Is het een van de aangename lezingen voor het hart die men graag leest? Dan moet je iets doen dat zo blijft!

Zoals elk jaar ben ik benieuwd wat er gaat gebeuren en hoe de situatie zich zal ontwikkelen. We hebben een stijging van het lezerspubliek met 20%, een recordhoogte van het aantal abonnees. Er is veel meer goedkeuring dan kritiek, en de ideeën hoe de blog als medium anno 2020 verder ontwikkelen positief kunnen worden ontvangen. Dus goede voorwaarden voor de blogdonatie 2020! Uiteindelijk zijn het echter alleen de harde feiten die beslissen.

En dat moet je ook zeggen: 2020 wordt bijzonder zwaar. Het aantal bedrijven dat de blog ondersteunt, zal blijven dalen, evenals het budget. Er zijn geen nieuwe supporters in zicht, hoewel we dit jaar een aantal verzoeken en toezeggingen hadden. Er was in ieder geval geen ondersteuning en toen hem werd gevraagd naar de redenen, zei een bedrijf dat we op de een of andere manier over Saab zouden schrijven ...

De blog, in het jaar 9, lijkt vanzelfsprekend. Daar moet je niet op wedden.


Donaties-account:

Bankgegevens: T. Knecht - IBAN:   DE 08 7955 0000 0011 7754 75 - BIC: BYLADEM 1 ASA

PayPal:

34 gedachten over 'Blogdonatie 2020. Als je verder wilt lezen!"

 • Ik zal voor het eerst doneren omdat de blog deel uitmaakt van mijn dagelijkse lezen, ook al heb ik nooit Saab gereden!

 • Veel onderweg en daarom alleen vandaag gelezen ....... Donatie uit eten gaan

 • Ik lees altijd graag de blog, voel me goed op de hoogte van berichten over een merk dat me sinds 40 jaar vergezelt. En die leest niet anders. Mijn steun is zeker!
  Met dank aan Tom en het team

 • Bedankt voor de voortdurende steun!

  Betalen? Ik ben het eens met 100%. We bespreken dit onderwerp al jaren en volgen vergelijkbare projecten die de stap zetten nauwlettend. Het resultaat is overal hetzelfde. Minder lezers, maar de achteruitgang is niet zo dramatisch als we vermoedden. In ruil daarvoor verbetert de financiering aanzienlijk en lijkt deze op lange termijn stabiel te blijven.

  We gaan (nog) niet naar stap 2020. Waarom? Ten eerste uit pure sentimentaliteit ten opzichte van het merk. Voor een ander, omdat nog steeds een paar workshops de blogloyaliteit behouden. Aangezien de ondersteunde situatie echter aanzienlijk zal veranderen en het onwaarschijnlijk is dat de donatiecampagne dit jaar beter zal zijn dan in voorgaande jaren, is deze stap op middellange termijn onvermijdelijk. En ja, het geeft echt niet elk jaar plezier om met hetzelfde verhaal te komen.

 • Nee, dat hoeft niet. Het account is exclusief voor de blog, niet privé. Bedankt voor de steun!

 • Moet u op de betalingsstrook schrijven voor gebruik van Saabblog, zodat ze het gemakkelijker weten?

 • Moin Tom, helaas elk jaar hetzelfde verhaal. Waarschijnlijk een onaangename donatie voor jou, zodat de blog nog een jaar overleeft. Aan de ene kant hoge telefoonnummers op de saabblog aan de andere kant, maar nogmaals je prestaties niet belonen door simpelweg te consumeren.
  Omdat naar mijn mening alle lezers verslaafd zijn aan de ene of de andere soort Saab, kan ik niet begrijpen wat een kleine donatie zo moeilijk maakt. Ja, klein van allemaal zou het probleem waarschijnlijk oplossen en ik heb het over 5-10 euro. Als de stekker eenmaal is uitgetrokken, klaagt iedereen en ik kom waarschijnlijk met een ...
  Mensen Saab bestaat niet meer en daar huil je (ik ook) maar de blog leeft (nog), dus doe iets.
  @ Tom: maak de blogkosten. Ja, het aantal telefoontjes gaat terug, alleen degenen die uw werk belonen. Elke nieuwe krijgt een tijdelijke toegang nadat een maand is weggelaten. En wie dan klaagt, moet eerst bedenken waarom dat zo is.
  Oh ja, degenen die alleen consumeren, gaan waarschijnlijk elke dag voor hun plezier naar hun werk. Neem er geen geld voor aan. Maar? Waarom wanneer alles gratis is.

  Had ik nu het een of het ander aangevallen waar het bovenstaande niet van toepassing is - mea culpa - maar denk dat de niet-betalers ook nadenken over de gevolgen van hun daden.

  Natuurlijk, mijn bedrag is zoals alle jaren tot nu toe.

  Bedankt voor het geweldige werk dit jaar en dat we over een paar jaar zullen horen ... wie had gedacht dat 20/30 / ... jaar geleden bij Saab is ... maar de blog leeft nog.

  Saabige groeten en prettige kerstdagen

 • Verspilde tijd, alleen omdat er geen winst te maken is met de blog? Dat is een houding die ik niet kan en wil delen. Ik was jaren clubpresident van een muziekclub en ben nog steeds secretaris. Ik breng ook veel tijd door in de club, en het is leuk. Ik zou mijn tijd ook anders (winstgevend) kunnen gebruiken.
  Het leven gaat niet alleen over het maken van winst. Met passie voor iets werken, of het nu voor een vereniging of een blog is, daar draait het in het leven om. Puur winstdenken is het einde van alle clubs en uiteindelijk van de blog. Maar ik denk dat Tom iemand is voor wie idealisme geen vreemd woord is. Vermoedelijk is dat in tegenspraak met ieders reden. Dat kun je niet verklaren.
  En aangezien ik de dagelijkse (of wekelijkse) lezing van vijf minuten niet wil missen, zal ik ook de blog steunen en mijn financiële bijdrage leveren. Waar anders vind je informatie en verhalen over ons favoriete onderwerp? Saab leeft - ook via de blog.

 • De blog is onbetaalbaar

  Je voelt altijd een hechte band met het merk en de mensen die er ook door geraakt zijn of zelfs hebben bijgedragen aan het vormgeven ervan. De stijl is uniek, is onnavolgbaar goed - deze mix van mens (mens) en machines.

  Hierdoor mislukt het goedbedoelde advies van de vriend van de mediamaker waarschijnlijk. Het is gewoon triest dat de begunstigden ook rusten op deze "zwakte" voor Saab en de gemeenschap, die de basis vormt voor deze echt sterke blog.

  Natuurlijk zal ik doneren en in de toekomst de voorkeur geven aan bedrijven en diensten die mij bekend staan ​​als supporters. Ook al betekent dit een omweg (service) of ik moet mezelf zelfs schroeven (onderdelen).

  Zonder de blog zou ik vandaag waarschijnlijk een nieuwe auto van een ander merk hebben. Omdat het mij verkeerd lijkt om mijn geld te dragen aan begunstigden die zelfvoldaan verklaren dat ze toch van de blog zouden profiteren, zelfs zonder deze ondersteuning.

  9
  1
 • En al zijn ze onderweg, de 60 euro ...
  Bedankt voor het toegewijde werk.

  Groeten aan de gemeenschap

  De Lizi

 • Kan ik het begrijpen, lees verder zonder Volvo-bijdragen getrouw. Ik heb opgemerkt dat omdat het merk de Zweden nog steeds met zich meebrengt.

 • Mijn dagen zouden saai zijn zonder de blog!

  Elke keer dat een nieuwe post zich in mijn mailbox aankondigt, laat ik al het andere liggen en liggen. Lees hetzelfde is het motto.

  Om dit in de toekomst mogelijk te maken, is mijn Obolus onderweg.

  Tom, ga zo door!

 • Beste blogger!
  De € zijn geïnstrueerd. Zoals altijd ;-).
  Ik heb alleen deze blog gelezen, onder andere
  vanwege de saaby empathie,
  vanwege de verscheidenheid aan onderwerpen rondom SAAB u. Trollhattan,
  vanwege het uitzicht buiten de doos,
  vanwege sommige experts buiten het blogcentrum u.
  vanwege de taalkundige verfijning. 🙂

  Met vriendelijke groeten aan je vriend op mediagebied! Overigens vind ik het ook prachtig (!) Dat er mensen zijn die commitment tonen zonder dat er iets “loont”. Deze mensen maken het zout in het leven. En ja, deze mensen moeten ook ondersteund worden.
  In deze zin kijk ik uit naar 2020 (in ieder geval) en meer spannende, interessante u. verhelderende blogverhalen!

 • Dank ook aan iedereen die al zijn steentje heeft bijgedragen of dat graag zou willen doen. Ik denk dat de komende 12-24 maanden ook spannend zullen zijn. En ik wil de 10 jaar blog graag afmaken. 😉

  12
 • De oude Volvo-discussie die we al jaren voeren. Ik vind het nog steeds moeilijk, want waar begin je en waar stop je? Het echte probleem is echter dat ik het onderwerp niet echt kan benaderen. Al volg ik elke dag wat er gebeurt en ben echt geïnteresseerd. Ik mis gewoon de verbinding, misschien omdat ik geen Volvo rijd - en Mark niet meer?

 • Ik hoop het 😉

 • "Alvast bedankt. We zijn opgewonden!

 • Nee, de blog heeft een eigen account. Alles moet goed worden belast, let op. De belastingdienst is dankbaar.

 • oeps, ... een account van Tom ... Ik denk dat het net als vorig jaar was voor Mark

 • Ik zie het ook als een kleine demo tegen VW & Co. - € 60,00 voor 2020 wordt direct overgemaakt. Ik ben nog steeds blij met de succesvolle mix van informatie over SAAB-auto's, Evergrande NEVS en "out of the box denken".

  9
  1
 • Hi Tom,

  Bedankt voor uw inzet. Van de blog met geweldige rapporten, informatie en nieuws ... komt de hele Saab-gemeenschap ten goede. Ik kijk uit naar meer en heb zojuist mijn bijdrage ingediend. Naast Saab als hoofdthema, kunt u ook rapporteren over het andere automerk uit Zweden. Dat is tenminste mijn mening.

  Herzliche Grüße
  Gebhard

 • Natuurlijk, zoals altijd, doe ik mijn bijdrage, gaat deze week uit. Ik kijk uit naar de voortzetting van de blog.

 • Een uitstekende blog met een grote keuze aan onderwerpen! Daar betaal ik graag voor, helemaal geen vraag.

 • Onze Peter heeft gelijk - het volgende WIJ wordt doorverbonden, tot die tijd loopt onze interne oproep - we hebben ons totaal van vorig jaar al ruimschoots overschreden 🙂

  10
 • Moin!
  Heb de 60 € net overgemaakt. Een cursus natuurlijk voor mij. Ga zo door!

  Groeten uit Bad Salzdetfurth

  12
 • Iedereen die hier leest, heeft er een heel persoonlijk voordeel van, dus lezers moeten een kleine bijdrage leveren binnen de mogelijkheden.

  De Saab-vrienden Thuringia zullen (opnieuw) samen doneren, Thomas zal binnenkort overstappen.
  Saabige groeten uit Thüringen

  19
 • Luister, Tom, ik zou hebben gelachen. In dit geval citeer ik onze bondskanselier als een uitzondering: "We kunnen het"! LG

  10
  1
 • Ik doe ook graag mee en houd mijn vingers gekruist dat veel lezers meedoen. Saab is een passie en ik denk dat het gebied van de klassiekers de komende jaren erg interessant zal zijn. Als aanvulling (om iets over nieuwe dingen te schrijven) zou ik nieuws van Volvo erg interessant vinden. Verslagen over Trollhättan zijn begrijpelijk, maar op de een of andere manier voelt het altijd in de vallei van tranen en onzekerheid.

  7
  2
 • Ik zal ook bijdragen en doneren naast mijn gastbijdragen en hoop dat er nog veel meer zullen zijn. Elke Saab-rijder die graag met zijn Saab rijdt, moet een donatie doen en hij zal daar zeker ook van profiteren. En als blijkt dat ook Saab-stuurprogramma's de aandacht op de blog vestigen, die de blog nog niet kennen. Ik vind het jammer dat er workshops zijn die niet verder willen ondersteunen, omdat deze ook veel baat hebben bij de Saabblog en het verschuldigd zijn aan klanten die blijven komen.

  17
 • Het komende jaar zal veel beslissen ... bij Sion, (misschien) Tübitak, Evergrande-NEVS.
  Daarnaast veel rapporten over Saab-klassiekers en vergaderingen en en en.
  Daarom zou het fijn zijn als de 10-jaren op Saabblog vol zijn, mijn bijdrage hebben betaald 🙂

 • Ik denk ook dat de 5 Euro per maand elke Saab-driver / -lezer waard moet zijn.
  Tom, ga alsjeblieft verder.
  Met vriendelijke groeten uit Hannover / Langenhagen
  Sven

  13
 • Bedankt voor het geweldige werk! Ik kijk echt uit naar de Saabblog in het jaar 2020! Vooral belangrijk voor de toekomst is de digitalisering van het merk. De blog is ook op de hoogte van dit onderwerp en ik kijk uit naar de volgende ideeën en projecten!

  6
  1
 • Dan ben ik er voor het eerst! Bedankt voor de geweldige blog!

  10
 • VOOR MIJ BLIJFT HET 120 EURO PER JAAR ALS MAANDELIJKSE BETALING! Daar kunt u op vertrouwen. DAT IK VOOR EEN NIET-BETALER MOET BETALEN ... IEDEREEN DENKT DAT DE BLOG VAN DE SCHNEIDER GRAAG BETALEN. BESTE LEZERS GEVEN OOK UW DEEL! DE BLOG IS GOUDEN WAARDE VOOR IEDEREEN VAN ONS EEN BEDRIJF DAT NIET MEER LIVE BLIJFT! OOK ZIJN ER VEEL TIPS VOOR ONZE AUTO'S EN DE ARTIKELEN ZIJN GEWOON OP EEN HOOG NIVEAU! DAT IS WERK EN NU KOST HET GELD .... EN ALLES KAN NIET GRATIS OP HET NET STAAN!
  BESTE GROETEN VAN DE BODENSEE, ALEXANDER

  22
  2

Reacties zijn gesloten.