De 1. Saab Taunus - uitgang

Het was eind mei, de SAAB zaterdag in Osnabrück is net ten einde en Jonah, Niels en Justus zijn op weg terug naar het Rijn-Main gebied. Het was de terugreis waarop de steen rolde voor een uitgang in de omgeving van Frankfurt. Hamburg en Osnabrück hebben in het verleden al aangetoond hoe succesvol en belangrijk dergelijke evenementen kunnen zijn voor de regionale scene.

1. Afslag Saab Taunus
1. Afslag Saab Taunus

Alleen in de regio Rijn-Main, waar het Saab-aandeel waarschijnlijk aanzienlijk hoger zal zijn dan in de rest van de Republiek, was er tot nu toe geen dergelijke bijeenkomst. Natuurlijk zijn hier ook regionale ronde tafels, maar een evenement waar alle renners verbinding kunnen maken, de lokale workshops kunnen zien en hun vlaggen kunnen tonen, maar nog niet. Het idee voor de eerste exit Saab-Taunus was geboren. Samen met Orio was de zomer ijverig gepland totdat deze begin augustus gereed was: de uitgang Saab-Taunus vierde zijn première.

Eenmaal over de Taunus

En welk startpunt is waarschijnlijk beter geschikt dan de grote Feldberg in het midden van de Taunus? Hoewel het vroeg in de ochtend is, bevestigen de deelnemers nogmaals de regel: ongeacht of Hamburg of de Harz - Saab-chauffeurs blijkbaar al vroeg zijn. Zelfs vóór de officiële start van de bijeenkomst staan ​​al enkele Saabs schoon geparkeerd langs de weg. Uiteindelijk zullen het precies 30-stukken zijn en alle stoelen gevuld.

Van Sonnet tot 9000 tot de 9-3 Griffin-conversie - de bijeenkomst is een dwarsdoorsnede van de geschiedenis van het merk. We wachten op de laatste deelnemer, een nieuw gerestaureerde 900 Aero. Naambadges en zorgpakketten worden verspreid inclusief een routekaart. Niels geeft de laatste instructies voor de route van vandaag, waarna het Saab-konvooi in beweging komt. Het gaat de Feldberg af in de richting van de vallei, Justus rijdt vooruit en leidt het konvooi, Jona en Niels zijn onderaan. Tussendoor gingen de twee steeds weer zitten, verkortten de route en rijden tussen de punten over om te wachten op enkele geselecteerde plekken op de kolom.

Blijf een paar seconden, foto's worden gemaakt en dan zegt het voor de twee: camera's pakken opnieuw en op naar de volgende plek. Meerdere keren hebben de twee jongens de route vooraf gereden, zorgvuldig overwogen, op welke plaatsen het Saab-konvooi het beste kan worden opgevoerd.

Bergop en bergaf rijdt de groep langs plaatsen als Runkel, Münster of Idstein. Tijdens de twee uur durende rondreis over kleine, wendbare wegen kunnen ook de vreemdelingen de eigenaardigheden van de Taunus ontdekken. 120 kilometer later arriveert het konvooi op de bestemming Waldem. Er zijn Zweedse hotdogs, een koud buffet plus drankjes en de bijpassende "benzine gesprekken".

Het hoogtepunt in het rood!

De dag begint dus in veel intensieve discussies over het Zweedse blik. Voordat de eerste deelnemers afscheid nemen, trekt een heel speciaal exemplaar onze aandacht op magische wijze. Het is een nieuwe geïmporteerde 900i uit Zweden.

De klassieker is pas enkele weken op Duitse wegen geweest en verkeert in een uitstekende staat. Sinds enkele jaren stond het rode voertuig droog in een hal in Zuid-Zweden. Slechts eenmaal 37.000 kilometer heeft de snelheidsmeter tot nu toe geteld. De motorruimte en het interieur zijn ongeëvenaard en zien er vers uit de fabriek uit. De auto lijkt op een tijdcapsule, die doet denken aan succesvolle dagen. Hij blijft het hoogtepunt van deze rit.

Taunus-uitgang 2020

De eerste afslag Taunus was een volledig succes. Hoewel het evenement tegelijkertijd met IntSaab in Nederland plaatsvond, was dit geen nadeel. Integendeel, de vraag was nog steeds hoog, het contingent kon op tijd worden ingevuld. En hoewel de planning veel tijd en toewijding vereiste, zijn Jonah, Niels en alle betrokkenen eindelijk tevreden. De eerste steen voor een succesvolle reeks evenementen in het Rijn-Main-gebied is gelegd. Het jaar 2020 kan komen!


De tour werd fotografisch begeleid door Niels Burock. Hij is Saab-fan, Fotograaf en Mediengestalter, Een fotogalerij met de beste foto's 1. De exit van Saab Taunus zal volgend weekend worden vrijgegeven.

4-gedachten ook "De 1. Saab Taunus - uitgang"

  • Dat geeft je het gevoel dat je een Taunus 2020-exit hebt! Bedankt voor de bijdrage!

  • Bedankt voor het rapport, altijd interessant om vanuit de andere hoeken te lezen over Saab-vergaderingen. Misschien kan ik het soms doen

  • Zeer mooi rapport. De Taunus nodigt u ook uit voor een converteerbare excursie. Mijn dochter woont in Bad Homburg en we hebben veel gereisd. 2020 is al verleidelijk. Nou, laten we eens kijken.

  • Geweldig geschreven. Memo voor mij: op tijd voor 2. Saab Taunus - meld u af voor de uitgang.

Reacties zijn gesloten.