Nieuwe Release. Saab 9 4x 2011 1: 18

Wat heb je bij 24? Oktober 2011 gemaakt? Vergeten? Ik herinner het me nog. Ik was in Hamburg, ik ben voor het eerst een Saab 9-4x gefahren, De indruk was blijvend. Zo goed dat ik er een wilde. Met geluk had ik er bijna een. Als Saab iets langer had geduurd.

DNA Collectibles heeft zichzelf de 9-4x ingesteld
DNA Collectibles heeft zichzelf de 9-4x ingesteld

De Saab 9-4x bleef zeldzaam, de productie liep maar een korte tijd. Toen was het voorbij en vandaag is de SUV een uiterst stabiel item voor verzamelaars. De 9-4x zou zelden op de een of andere manier in Europa zijn gebleven. Zelfs als alles anders was verlopen in Trollhättan. Het was vooral een voertuig voor de Noord-Amerikaanse en Chinese markten. Het merendeel van alle in Mexico gebouwde modellen zou daarheen zijn gegaan. Europa zou maar een heel kleine dosis hebben gekregen.

Slechts 300 stuks per jaar zouden op de Duitse markt zijn beland. Ongeveer één per Saab-partner, meer zou niet mogelijk zijn geweest. Er is ook geen reden om te bespreken waarom er geen diesel of hybride was. De bekende 2.8 liter V6 met Holden-roots zou de motor met en zonder opladen hebben geleverd. Alleen zijn opvolger, gebaseerd op het Phoenix-platform, zou zijn teruggeschakeld naar de bekende Saab-lijn. 1.6 liter, 4 cilinder, turbo en op aanvraag ook een hybride.

DNA Collectibles heeft de 9-4x gemaakt. Het komt pas in maart 2020 op de markt, de foto's tonen het eerste prototype. Het ziet er erg goed uit, er wordt nog aan kleine details gewerkt. De kleur van de miniatuur is "kristalrood". DNA koos bewust of niet voor een zeer exclusieve kleur. Er zijn wereldwijd twee voertuigen in Aero Trim die deze verf hebben. 2013 was een erg leuke bijeenkomst beide voertuigen in Kiel. Geen toeval, want Markus Lafrentz zorgt met zijn dealer wereldwijd voor de bestaande voertuigen en is de eerste contactals het gaat om de levering van reserveonderdelen of de service.

De early bird-prijs voor de Saab 9-4x in de schaal 1: 18 bedraagt ​​133,87 €, de bestellers besparen dus 10%. DNA Collectibles nu verzonden vanuit het magazijn binnen de EU, zijn douanerechten zoals in de eerste modellen dus niet langer.

5 gedachten over 'Nieuwe Release. Saab 9 4x 2011 1: 18"

 • blanco

  Ik denk dat ik er een moet kopen, dan kan ik de 9-4X elke dag bewonderen, al was het maar in de vitrine en niet in de garage.

 • blanco

  grappig

  Ik viel voor een kort moment van irritatie op de omslagfoto. Ik dacht dat het echte ding op puin staat. Spreekt waarschijnlijk voor het model ...

  Anders ben ik het eens met eerdere sprekers. 300-auto's voor heel Europa door Anno? Dit is belachelijk en maakt service, levering van reserveonderdelen en opslag financieel onaantrekkelijk.

  Veel erger is echter dat VM-Saab zichzelf en hun eigen potentieel bagatelliseerde toen ze in het begin nieuwe auto's hadden en schuldeisers en potentiële investeerders hadden moeten overtuigen ...

  Hoewel ik geen fan ben van de V6, maar vergeleken met wat andere fabrikanten de afgelopen jaren ook in Europa op SUV's met succes en in grote aantallen hebben verkocht, gaat zelfs deze motor door als puur gezond verstand.

  Dat ging echt stom en ik mis vooral de mooie SC vandaag ...

 • blanco

  Helaas zijn er veel misvattingen en beslissingen genomen door Saab en Saab. Ik zou graag willen weten wat er zou zijn gebeurd als het team in Trollcity net had kunnen doen ?!
  Naast het interessante model, maar ik vind de informatie over de autodealer Lafrenzt echt geweldig. Dat de uitstraling van het bedrijf Kiel tot nu toe gaat, is al heel aanzienlijk. Petje af, voor deze prestatie !!

 • blanco

  Citaat: .... Europa zou slechts een zeer kleine dosis hebben gekregen. Slechts 300-stuks per jaar zouden op de Duitse markt zijn beland. Dus ongeveer één per Saab-partner, meer zou niet mogelijk zijn geweest.

  Deze beoordeling van de "behoefte" is ook een flagrante verkeerde interpretatie bij SAAB.
  Maar uiteindelijk konden ze het ook niet helpen. Als SEK overal ontbreekt ... is het werk niet langer leuk en zinvol.
  Het model ziet er goed uit, voor zover ik weet.
  Persoonlijk schuw ik de prijs. 🙁 Ongeacht of het een kleine editie is of niet. Het maakt niet uit of de kleine auto's in waarde toenemen of niet.

  Het artikel resoneert met melancholie ... wat had kunnen zijn ... geschiedenis.
  Uit de muis.

 • blanco

  Uii uii uii ... .. Ik zou heel zwak zijn! 😉
  ... alleen de prijs en de kleur ... 😉

  Hmmm ... ik moet er snel een espresso overheen drinken ... 😉

  3
  1

Reacties zijn gesloten.