Nieuwe Release. Saab 9 4x 2011 1: 18

Wat heb je bij 24? Oktober 2011 gemaakt? Vergeten? Ik herinner het me nog. Ik was in Hamburg, ik ben voor het eerst een Saab 9-4x gefahren, De indruk was blijvend. Zo goed dat ik er een wilde. Met geluk had ik er bijna een. Als Saab iets langer had geduurd.

DNA Collectibles heeft zichzelf de 9-4x ingesteld
DNA Collectibles heeft zichzelf de 9-4x ingesteld

De Saab 9-4x bleef schaars, de productie liep slechts kort. Toen was het voorbij en vandaag is de SUV een uiterst waardestabiel object voor verzamelaars. Zelden zou de 9-4x in Europa op de een of andere manier blijven. Zelfs als alles in Trollhättan was veranderd. Eerst en vooral was het een voertuig voor de markten van Noord-Amerika en China. De meerderheid van alle modellen die in Mexico zijn gebouwd, zou daar naartoe zijn gegaan. Europa zou slechts een zeer kleine dosis hebben ontvangen.

Slechts 300-stukken per jaar zouden op de Duitse markt zijn beland. Dus ongeveer één per Saab-partner, meer zou niet mogelijk zijn geweest. Het is niet nodig om te bespreken waarom er geen diesel of hybride was. De bekende 2.8-liter V6 met Holden-wortels zou de motor van en zonder kosten hebben voorzien. Alleen zijn opvolger, gebaseerd op het Phoenix-platform, zou terug zijn gegaan naar de bekende Saab-lijn. 1.6 liter, 4 cilinder, turbo en op aanvraag ook hybride.

DNA Collectibles heeft zichzelf de 9-4x ingesteld. Het zal worden uitgebracht in maart 2020, de foto's tonen het eerste prototype. Het ziet er erg goed uit, kleinere details worden nog verwerkt. De kleur van de miniatuur is "Kristalrood". DNA heeft, bewust of niet, gekozen voor een zeer exclusieve tint. Wereldwijd zijn er twee voertuigen in Aero Trim, die deze verf dragen. 2013 had een erg leuke ontmoeting beide voertuigen in Kiel. Geen toeval, want Markus Lafrentz zorgt met zijn dealer wereldwijd voor de bestaande voertuigen en is de eerste contactals het gaat om de levering van reserveonderdelen of de service.

De early bird-prijs voor de Saab 9-4x in de schaal 1: 18 bedraagt ​​133,87 €, de bestellers besparen dus 10%. DNA Collectibles nu verzonden vanuit het magazijn binnen de EU, zijn douanerechten zoals in de eerste modellen dus niet langer.

5-gedachten ook "Nieuwe Release. Saab 9 4x 2011 1: 18"

 • Uii uii uii ... .. Ik zou behoorlijk zwak zijn !!! 😉
  ... alleen de prijs en de kleur .... 😉

  Hmmm ... ik moet er nog een espresso over drinken ... 😉

  3
  1
  Beantwoorden
 • Citaat: .... Europa zou slechts een zeer kleine dosis hebben gekregen. Slechts 300-stuks per jaar zouden op de Duitse markt zijn beland. Dus ongeveer één per Saab-partner, meer zou niet mogelijk zijn geweest.

  Ook deze beoordeling van de "behoeftigheid" is een grove verkeerde interpretatie bij SAAB.
  Maar uiteindelijk konden ze het waarschijnlijk niet helpen. Wanneer SEK in elke hoek ontbreekt ... is het werk niet leuk meer.
  Het model ziet er goed uit, voor zover ik weet.
  Persoonlijk ben ik "bang" voor de prijs. 🙁 Het maakt niet uit of het een kleine editie is of niet. Het maakt ook niet uit of de kleine auto's in collector's waarde stijgen of niet.

  In het artikel resoneert melancholie met ... wat alles had kunnen zijn ... geschiedenis.
  Uit de muis.

  Beantwoorden
 • Helaas zijn er veel misvattingen en beslissingen genomen door Saab en Saab. Ik zou graag willen weten wat er zou zijn gebeurd als het team in Trollcity net had kunnen doen ?!
  Naast het interessante model, maar ik vind de informatie over de autodealer Lafrenzt echt geweldig. Dat de uitstraling van het bedrijf Kiel tot nu toe gaat, is al heel aanzienlijk. Petje af, voor deze prestatie !!

  Beantwoorden
 • grappig

  Ik viel voor de titelfoto voor een kort moment van irritatie. Ik dacht dat het echt op scree was. Spreekt waarschijnlijk voor het model ...

  Anders ben ik het eens met eerdere sprekers. 300-auto's voor heel Europa door Anno? Dit is belachelijk en maakt service, levering van reserveonderdelen en opslag financieel onaantrekkelijk.

  Veel erger is dat VM-Saab zichzelf en hun eigen potentieel bagatelliseerde toen ze in het begin nieuwe auto's hadden en crediteuren en potentiële investeerders hadden moeten overtuigen ...

  Hoewel ik geen fan ben van de V6, maar vergeleken met wat andere fabrikanten de afgelopen jaren ook in Europa op SUV's met succes en in grote aantallen hebben verkocht, gaat zelfs deze motor door als puur gezond verstand.

  Dit is echt stom en vooral de prachtige SC die ik vandaag mis, pijnlijk ...

  Beantwoorden
 • Ik denk dat ik er een moet kopen, dan kan ik de 9-4X elke dag bewonderen, al was het maar in de vitrine en niet in de garage.

  Beantwoorden

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.