Wanneer vreugde en verdriet dicht bij elkaar liggen

2-delig rapport van Matthias over de IntSAAB2019 in Nederland (Weerselo)

Het was april toen ik ontdekte dat mijn vrouw en ik in de zomer niet samen met onze zoon op vakantie kunnen gaan. Terwijl ik 14 vakantiedagen had in juli / augustus, werd de vakantie van één week van mijn vrouw summier met een week uitgesteld. Het effect daarvan was dat we nu niet langer samen op vakantie waren, omdat de ene week van de vrouw in mijn eerste vakantieweek zou zijn gevallen.

Mijn Saab convertible
Mijn Saab convertible

Dat deed onze zoon geen pijn, want hij had zes weken zomervakantie. Verschillende plannen vielen in het water, omdat ik mijn vakantie niet vooruit, maar achteruit kon duwen.
De overweging daarbij is dat Intern. Om vergaderingen in Nederland bij te wonen. Helaas alleen omdat mijn zoon een paar dagen daarvoor een nieuwe training is begonnen en mijn vrouw absoluut moest werken.

Ik heb ook gemerkt dat verschillende andere kennissen uit Zwitserland en mijn tijd bij de Saab Club Zwitserland naar de bijeenkomst zullen reizen. Dus waarom niet? Zeker omdat dit mijn quasi 25-jarig jubileum is qua interne zaken. Saab-vergadering vertegenwoordigd. Ik was niet altijd bij alle bijeenkomsten aanwezig (NL 1994, DE, DK, SE, CZ, CH, B, DK, CH, B & weer NL 2019) maar bij nogal wat. Dienovereenkomstig werden hier en daar contacten gelegd met andere deelnemers uit andere landen.

Ik was ook in staat om mijn vakanties een week uit te stellen, dus dat zou in Nederland passen. Bovendien ging ik de maandag na de vakantie in als vrijdag. Destijds had ik geen idee dat dit een goed idee was.

Een paar dagen later dus de registratie voor Holland. Na registratie (als nr. 206) en de bevestiging nog steeds snel op zoek naar accommodatie. In het hotel t'Elshuys buiten Albergen kreeg ik een zeer ruime en mooie kamer. Slechts een paar minuten met de auto van de daadwerkelijke bijeenkomst in Weerselo. Saab-vrienden uit Tsjechië, Engeland, Frankrijk en Nederland deelden het hotel ook met mij.

Een week voor de vergadering ontdekte ik met de herziening van de documenten met afgrijzen dat ik het hotel slechts voor twee nachten had geboekt, maar ik wilde donderdag comfortabel aankomen en moest snel handelen en om een ​​andere nacht vragen. Wat dan geen probleem voor het hotel vertegenwoordigd. Goed dat ik dat bij aankomst merkte.

De auto zelf was klaar om een ​​dag voor vertrek te reizen. Voor mij betekent dit (meestal hoewel irrationeel) autowassen en interieurreiniging. Maar dit gebeurde al dagen geleden, inclusief Pools. Vakantie gehad.

Daarnaast was er van alles, zoals een werktuig, als een voormalige Saab-monteur kan ik niet zonder een lange rit en bandenreparatieset. Controle van beveiligingssysteem, reservewiel, pechdriehoek, reservebollen en lonten evenals de voertuigapotheek waar de Duitse politie zoveel waarde aan hecht. In het bijzonder op de vervaldatum. Wat er nodig is.

Ook werden de vloeistoffen, hoewel ze pas dienst deden, opnieuw gecontroleerd. De muziekspeler is opnieuw bijgewerkt en de nieuwste CD's zijn klaar. Evenals iets te drinken en te snacken. Het kan beginnen.

Op de dag van vertrek weer gevoed door goed spul (98 oktober) en ga je op de snelweg naar Basel. Met gedeeltelijk ingeschakelde cruise control was het om half 9 op de A6 / A1 naar Basel. Al snel was de Zwitserse grens achter je en je zou kunnen denken dat je nu op de Duitse A5 een beetje sneller zou kunnen rijden dan de 120 km / u in Zwitserland.

Zou je kunnen, maar Duitsland straalt zoals veel Zwitserse bouwplaatsen. Het hele ding verspreidde zich als kauwgom. Het verbruik van mijn Cabriolet was aanvankelijk op 7 liter verhoogd met de vele stop en ga verder op 8,5 liter. Wat het weer spannend maakte, of de tankvulling dan Nederland zou bereiken. (Het reikte tot de Nederlandse grens)

Al snel was het verkeer beter en 's avonds na een hamburgermaaltijd in een rustruimte in de buurt van Essen kwam ik bij de A31 richting Emden, toen werd er door veel chauffeurs echt op de buis gedrukt. Weinig verkeer en een zeer goed wegdek leidden veel tot hoge snelheden. Vooral voor ons Zwitsers was het belangrijk om bij het inhalen de achteruitkijkspiegel in de gaten te houden. Sommigen kwamen met meer dan 200 km / h gebrouwen en het begin van omstandigheden met weinig licht. De verleiding was om op te staan ​​tegen de een of de ander, maar ik liet het zo zijn. Om van mijn auto te houden. Niet dat hij het niet had kunnen doen. Ten slotte heeft het bedrijf Hirsch jaren geleden voor de prestatieverbetering gezorgd. (230 PS / 310 Nm) Ga verder in de richting van Enschede N35 en ga snel de snelweg af.

Het rijden in Nederland na de woede en de stop and go in Duitsland was toen direct ontspannend. Omdat het weer ook meespeelde, naar beneden met de motorkap en de laatste kilometers openlijk door Nederland reden bij zonsondergang. Great!

Vrijdag werd begonnen met een goed ontbijt. Vervolgens werden het gebied en de plaatsen en de manier waarop er werd gescout. Vanaf 13.00h was het dan mogelijk om in te loggen en de goodies op te halen. Wat een bepaalde spanning bevat. Je weet nooit precies wat de organisatoren in hun zak steken.

Al kon worden bewonderd op een speciale parkeerplaats vóór de registratie Saab`s. Maar ook op onze parkeerplaats voor de deelnemers die niet op de camping zijn geregistreerd. Alleen de koeienweide die ons was toegewezen, was blijkbaar tot kort daarvoor bezet door koeien. Het was een hel van uitkijken, niet door de koeienmest heen rijden of schoppen. Vooral omdat het ook tussendoor regende en de al gedroogde Sch .... weer zacht worden.

Vrienden van andere vergaderingen werden gespot en er werd een chat gehouden. De eerste kraampjes verkochten ook hun goederen.

Zack, en je zou je eerste prooi kunnen maken. WhatsApp kwam thuis met het bericht: "Schat, ik heb dit en dat nodig voor mijn 9-3". Mhmmm. OK, laten we kijken wat het budget en de markt zullen zijn.

Al snel ben ik met mijn eerste "buit" op weg naar de (koe) parkeerplaats om mijn kofferbak te voeren.

Ondertussen werd de parkeerplaats steeds meer gevuld met Saab's uit heel Europa. Natuurlijk, voertuigen met gele nummers waren duidelijk in de meerderheid. Op een gegeven moment ontmoette ik mijn vriend uit Zwitserland, die net was aangekomen om de rest van de dag te genieten en vooral het avondbuffet met jou. 25 jaar geleden bij mijn eerste stagiair. Saab-ontmoeting hier in Nederland, we hebben elkaar leren kennen, dus een klein jubileum. Vanaf dat moment hebben we veel dingen samen gedaan als onderdeel van de Saab Club Zwitserland. Ook reden we naar andere stagiair. Saab-vergadering. Destijds nog stagiair. Saab Club Meeting genoemd, de club heeft nu plaatsgemaakt. Wat goed is. Gepassioneerde Saabfahrer kan ook buiten een club zijn.

Zaterdag begint op zijn beurt met de komst van de Saab-vrienden op de locatie. Ondertussen zaten de koeienvlaaien vast in de spatborden. Daarom worden de spatborden spatborden genoemd.

Tijdens een rally naar Vliegveld Twenthe zou kunnen worden samengevoegd. Natuurlijk met een roadbook. Alleen als je alleen bent, is dat een beetje moeilijk. Mijn vrienden uit Zwitserland zijn bij me, maar ik moet vooruit rijden. Ik sta bekend om mijn snelle richtinggevoel, dat ons eens uit de problemen in Brno had geholpen. Alleen rijden en een kaart lezen is een beetje moeilijk. Ik liet mijn kleine Navi rennen. Laten we kijken hoe ver we komen. De toegang tot de rally was nog steeds goed, we hadden ook een Nederlandse cabriolet voor ons. Hij wist zeker waar het heen ging, dachten we. Haa! Nope.

Na een korte tijd wist niemand waar we waren. Zelfs mijn navigatiesysteem niet. Met veel flair en richtinggevoel kwamen we na nog eens 10 minuten vanuit een andere richting aan bij het startpunt (Kuhwiese).

Zo anders nu! Navi geprogrammeerd en direct vanaf het vliegveld Twenthe. Na een half uur en een korte zoektocht vonden we ook de locatie hier.

Geweldig, de vele Saab's waren er al. Je zou waarschijnlijk kunnen concurreren op het gebied van concurrentie op een auto en zijn kennis testen. Zet de auto op een dynamometer, neem deel aan een regelmatigheidsrit of laat uw auto gewoon instellen en bewonderen op de taxibaan naar de andere voertuigen. We besloten de laatste en snelden door de menigte bij Saab's en vonden een Opel Astra met Saab Turbo-motor! (volgens Obelix «the spiders the Dutch» of zo)

'S Avonds was er weer een buffet gepland, waaraan iedereen mocht deelnemen. Helaas heb ik mijn maag verwend bij een vorige apéro in de middag van Zwitserse vrienden, wat niet de schuld was van de kaasbesnoeiingen of de wijn, maar ik heb een hotelkamer met toilet waar het nachtspektakel de voorkeur aan moet geven.

Wat gebeurde er op zondag in de 2. Onderdeel van het verhaal.

9 gedachten over 'Wanneer vreugde en verdriet dicht bij elkaar liggen"

 • blanco

  Ja, ik had het vermoeden met de grote duim! 🙂 Dat zal het zijn!

 • blanco

  @ Ebasil,

  goede vraag (dat na de negatieve Tom Thumb).
  Ofwel iemand met een grote duim en een kleine smartphone (dat is een overzicht), of is iemand zo gefrustreerd dat de persoon in kwestie gewoon obsessief negatief handelt?

  Hoe dan ook, het is gewoon pissig op een goed bewaarde Saab en zijn eigenaar / eigenaar 😉

 • blanco

  Bedankt voor het zeer mooie, gedetailleerde en toch geschreven kurzweilg-rapport! Ik kijk al uit naar het tweede deel! Helaas had ik geen tijd om deel te nemen.

  Ik vind de Nederlandse Saab Cabrio Tour (“challenge”) ook erg interessant als zomerbijeenkomst http://main.saabcabriochallenge.nl/saab-cabrio-challenge/ dat 2020 zal plaatsvinden in Kroatië en 2019 in Zweden was waarschijnlijk een groot succes. Ik stel het me voor als een geweldige ervaring om in colonne door het prachtige landschap te rijden met alle open Saabs. Heeft iemand ooit deelgenomen aan zo'n converteerbare tour? Ik hoop dat u als Duitser welkom bent en dat u bijvoorbeeld ook in het Engels in contact komt.

  PS: wie evalueert alle vriendelijk-positieve opmerkingen eigenlijk al met de duim omlaag ?? 🙁 onbegrijpelijk!

  • blanco

   Overal zijn trollen, misschien ook persoonlijke gevoeligheden. Men moet de "duimen omlaag" niet overschatten.

 • blanco

  Prachtig geschreven en zorgt ervoor dat je het tweede deel wilt. Perfect voor de zondagstemming. Dank je wel!

  4
  1
 • blanco

  Bedankt voor het vertragende weekendlezen. Geweldig, zo veel doodskisten!
  Ik kijk uit naar het hoopvolle herstel terwijl het verhaal verder gaat ...
  VG

  4
  1
 • blanco

  Ik ben het eens (met Ken-Daniel S) en bedank voor de dosis Saab-lezing van vandaag. Ik kijk erg uit naar het vervolg ...

  3
  1
 • blanco

  Ik kijk uit naar het tweede deel

  5
  1

Reacties zijn gesloten.