Lust, belasting, frustratie en hoe 2020 verder zou kunnen gaan

Ik ben waarschijnlijk de meest verbaasde van allemaal. Het jaar 2019 is bijna voorbij en de blog bestaat nog steeds. Daar wilde ik begin dit jaar niet op wedden. Alle borden wezen te duidelijk naar het zuiden, het liep weer anders af. Is dat de saaie factor van Saab? Een niet oninteressante vraag ...

Hoe gaat 2020 verder met het Saab-blog?
Hoe gaat 2020 verder met het Saab-blog?

Het verlangen…

Ik had er op de een of andere manier mee afgesproken. De blog heeft sinds 2012 het bereik verloren. Elk jaar krimpt een paar procentpunten, evenals het Saab-aandeel. Geen drama, meer het verloop van gebeurtenissen dat onvermijdelijk lijkt. Maar dit jaar was alles anders. Aan het einde van het jaar zal waarschijnlijk een plus van ongeveer 20% in de statistieken worden opgenomen. Op de een of andere manier ongelooflijk en tegen elke trend in. De blog is dus duidelijk over de jaren 2018 en 17, maar onder het jaar 2016. En nog steeds onder het merk van 1 miljoen lezers per jaar.

Het is onwaarschijnlijk dat dit merk ooit nog zal worden gecreëerd. Zelfs als het aantal blogabonnees een nieuw hoogtepunt heeft bereikt. Het lezerspubliek is te elitair en de keuze van onderwerpen is te beperkt. Toch is het leuk om een ​​positief resultaat te zien, en het bevestigt de mix van onderwerpen van dit jaar.

De blog is dit jaar merkbaar internationaler geworden. De pagina's worden via AI vertaald in 9 extra talen. Het resultaat is soms "trol", maar het wordt steeds beter en de service wordt beloond. Dit leidt tot spannende verhalen en je ziet hoe internationaal het merk geworteld is. Een concreet effect: we helpen momenteel - samen met blogsupporters Skandix - een Saab-chauffeur in Kenia om zijn 9-5 sedan weer op de weg te krijgen.

Gewicht…

Evergrande stond begin dit jaar op het podium. Niet dat ik het bedrijf van tevoren op mijn scherm had. Zijn claim als autofabrikant kwam als een verrassing, waarschijnlijk niet alleen voor mij. Dit verandert alles in Trollhättan; NEVS zal op een gegeven moment volledig worden geabsorbeerd en opgaan in de Evergrande-groep. Wat blijft er over van Saab? Moeilijk te zeggen! Waarschijnlijk niet, maar het is afwachten wat er werkelijk gebeurt.

Wat er in Trollhättan gebeurt, moet beslist serieus worden genomen. Evergrande staat zeer dicht bij de Chinese Communistische Partij en de regering. Wat daar wordt besloten, heeft gewicht en wellicht ook gevolgen voor de gehele auto-industrie. De inzet van meerdere miljarden dollars staat op, en het feit dat veel geld niet hoeft te staan ​​voor goede producten is een ander verhaal.

In elk geval maakt het verhaal van Evergrande de geschiedenis slechts zeer beperkt. Ik zie haar als een waarnemer die zich zorgen maakt over de toekomst van de oude Saab-fabriek en de erfenis ervan. Mijn ambities zijn al lang een heel andere richting ingeslagen.

De frustratie ...

Zelfs de kleine Saab-wereld kan nauwelijks loskoppelen van algemene ontwikkelingen. Saab-fans zijn een zeer aangenaam publiek. Ze maken het leuk om de blog te schrijven. Werkelijk! Dit jaar waren sommige dingen anders - en er waren problemen. Sommige lezers bleven maar zeggen dat ze opmerkingen moesten plaatsen met zeer duidelijke politieke symbolen. Passend bij de mainstream, die momenteel een impuls geeft aan een politieke trend.

Deze opmerkingen werden onmiddellijk verwijderd en deze commentatoren werden permanent geblokkeerd. Geen tolerantie in dit opzicht en voor politieke meningsuiting in welk opzicht dan ook zijn er andere platforms die hiervoor geschikt zijn. Hetzelfde gebeurde met de commentatoren, die zeiden dat ze hier stoom moesten afblazen met posten die beledigend waren en onder de gordel gericht. In de afgelopen jaren zijn ze als het ware opnieuw geactiveerd, op "proeftijd". Wat goed bedoeld was, resulteerde helaas in steeds meer werk en matiging. In de tweede helft van het jaar hebben we onze strategie fundamenteel heroverwogen. Geblokkeerd is geblokkeerd, en permanent.

Hoe het verder kan in 2020 ...

Eergisteren sprak ik Mark aan de telefoon. De gebruikelijke jaarlijkse bijeenkomst over het onderwerp van de toekomst, en we kwamen verrassend snel tot een akkoord. Dat was niet elk jaar zo. Willen we in 2020 verder bloggen? Ja, we willen, als we op de een of andere manier weer een budget bij elkaar krijgen. Omdat het elk jaar moeilijker wordt en we de komende week waarschijnlijk lezers zullen vragen om ondersteuning voor het komende jaar. Als we een budget verzamelen om mee samen te werken, is de blog veilig voor 2020. Als het ons niet lukt, gaat de blog offline.

De plannen voor de toekomst zijn relatief eenvoudig. Ik geniet van schrijven, het Saab-onderwerp nog steeds, de onderwerpkeuze wordt verfijnd. De vorige mix van onderwerpen, die bestaat uit Saab, Trollhättan en alle subonderwerpen zoals Evergrande, Koenigsegg en de Sion, zal worden vergezeld door meer. Deze maand zijn we met "Bezoek op…"Begonnen. De blog bezoekt bedrijven en mensen die iets met Saab te maken hebben of hebben gehad. Ik heb een interessante lijst bij elkaar, ook met de hulp van vrienden. Dat maakte het begin Beitrag over Saab Gaworski in Hamburg volgen er maandelijks meer.

Omdat de blog natuurlijk een autoblog is, ligt de nadruk in de toekomst nog meer op het rollend Zweeds cultureel erfgoed. Twee zeer interessante rariteiten die ik inmiddels voor de lezers heb gereden, de artikelen zijn in productie. In december of januari gaan ze online en vanaf dat moment maandelijks.

Zin in Saab en zin in 2020? Dat hebben we zeker, en als lezers denken dat de wereld nog steeds ruimte heeft voor een Saab-blog, kunnen ze ons in de nabije toekomst ondersteunen.

36 gedachten over 'Lust, belasting, frustratie en hoe 2020 verder zou kunnen gaan"

 • blanco

  Ik zal in 2020 weer bijdragen ……….

  Beste wensen uit het VK.

 • blanco

  Hm, het idee of idee dat ik al vaak had, Saab-chauffeur om hen te aanspreken en informatie te verstrekken over de Saabblog of de Saab-chauffeurs die geen kentekenplaathouder van een Saaberkstatt hebben om hen naar de Saab-workshops te wijzen. Misschien helpt zelfs het helpen van de ene of de andere van de Saabs als de Saab in deskundige handen is en kan worden opgevangen.
  Is het echt mogelijk om ongeveer te zeggen hoe oud de gemiddelde Saabblog-lezer is? Kan ik me voorstellen dat er mogelijk ook Saab-stuurprogramma's zijn die geen internetgebruikers zijn en de Saabblog niet kennen, of zijn Saab-stuurprogramma's een uitzondering?

 • blanco

  Dat is hoe ik het ook weet - naar het zuiden = naar beneden wijzend. Bedankt voor de info over Swade!

 • blanco

  Iedereen die geïnteresseerd is in Swade, kan lezen op zijn blog, maar hij heeft onlangs alleen zeer onregelmatige artikelen verstrekt:

  http://www.swadeology.com

  Waarschijnlijk vanwege de verhuizing en de nieuwe baan. Misschien komt er tussen de jaren een nieuw artikel.

  En hier is mijn interpretatie van de tekens die naar het zuiden wijzen: dit wordt verondersteld een beeld te zijn van een negatieve trend, afgeleid van een kaart op de muur, waarin het noorden op en neer ligt, tenminste op de gebruikelijke manier van weergave.

 • blanco

  GEWELDIGE BLOG / KWAADWAGEN / JONG TEAM / MEER VERSPREIDING / NIEUWE AMBITIES?

  Beste Tom, beste blogteam,

  Helaas kom ik door veel werk pas nu in contact met dit onderwerp. Mijn grote dank voor de heerlijk onderhoudende en zeer informatieve nuttige informatie die de blog bijna elke dag brengt! Daarachter ligt grote competentie, enthousiasme, levensbloed en ook altruïsme! U beseft waarschijnlijk niet hoeveel werk er in de dagelijkse zorg is. Het feit dat schandelijke extreme politieke uitspraken en persoonlijke opmerkingen ook hun weg hebben gevonden naar dit aangenaam beleefde blog, begrijp je helemaal niet. Welk werk moet erachter zitten om alle reacties eerst te controleren. Hartelijk dank daarvoor! Ik waardeer de hoffelijke en vriendelijke interactie hier boven al het andere en neem nergens anders deel aan forums op internet, omdat er altijd mensen bovenop elkaar zijn, die een kinderdagverblijf missen.

  Het concept van de blog, dat dit jaar enorm is verrijkt, zou zich ook moeten bewijzen in 2020. Ik betaal elke maand tien euro en hoop een bijdrage te leveren aan de continuïteit. Leuk ook dat jongere Saab-enthousiastelingen (Jan en Justus) hebben deelgenomen met interessante bijdragen en films. Ook in dit opzicht lijkt de toekomst verzekerd!

  Ook in de praktijk ben ik veel verschuldigd aan de blog, zoals de aanbeveling van uitstekende workshops. Voor de grotere "handwerk" op mijn twee liefjes (en ik ben graag "expert" op hen "knutselen" ze :-), dus ze iets aufhübschen en optimaliseren) Ik ben nu een vaste klant in Kiel, maar voor de lopende diensten, reparaties en soortgelijke dingen zal ik hier in Hamburg bij Gaworski langskomen en kijken hoe ik het daar leuk vind.

  Wat betreft de verspreiding van de blog, heb ik overwogen, maar de vrij veel Saabs, vooral hier in mijn districtspark, soms met een vriendelijke korte sollicitatiebrief van mij en een blogsticker in de envelop achter de voorruit om gelukkig te zijn. Ik wil er vervolgens op wijzen dat voor ons Saab-vrienden het gratis blog zo waardevol is om te weten. Hoe krijg ik de stickers? Stuur je gewoon een gefrankeerde envelop naar je toe?

  Ik zou aan het eind twee vragen hebben:
  1. Beste Tom, wat ben jij "in een totaal andere richting (!) Gaande automotive ambities"? Dat is wat de Saab-fanaat zorgen baart! 🙁
  2. Wat is er geworden van Swade en zijn blog, ik zou geïnteresseerd zijn synoniem (zie bovenstaande opmerking door @Schwarzer Swede)

  Bedankt voor alles en vriendelijke groeten van HH!

  • blanco

   Bedankt voor de goede, vriendelijke reactie. @ StF heeft de vragen over Swade nu al beantwoord op Brabham is. Het is echter vrij stil over zijn media-activiteiten en niet vergelijkbaar met wat hij deed bij Koenigsegg.

   Ja, de automotive ambities. Naast Saab zijn er andere merken die ik leuk vind en waar ik nooit een geheim van heb gemaakt. Een langer onderwerp, dat te zijner tijd op de blog zal verschijnen. Maar: er is geen reden om je zorgen te maken.

 • blanco

  Beste Tom,
  Bedankt voor je altijd zeer objectieve en objectief geschreven artikelen! Het is altijd een plezier om deze te lezen, vooral omdat er geen andere bronnen zijn die met deze liefde en zorg onderzoeken!
  Ga alsjeblieft verder en mijn donatie heb je veilig in je zak!
  Lg uit Wenen,
  Christelijk

 • blanco

  Ik denk dat de blog nu onmisbaar is. Tenminste voor degenen die bewust SAAB besturen. Twee gedachten van mijn kant.

  Ten eerste moet Orio, als de belangrijkste profiteur (laten we duidelijk zijn), zorgen voor een stabiel budget. Openlijk, hun bedrijfsmodel hangt er ook van af.

  Ten tweede kun je twee keer per jaar bellen. Ik herinner me Swade en Trollhattansaab / saabsunited. Hij werd goed ontvangen. Misschien een idee voor de toekomst.

  BTW: Wat is er met Swade gebeurd?

 • blanco

  Bedankt Tom en Mark. Een jaar met de blog is een goed jaar! Wat dacht je van een mengsel van restauratiebegeleiding, voor, na. Zou ik momenteel (toegegeven niet helemaal onbaatzuchtig) zeer interessant vinden.

 • blanco

  Hallo Thomas,
  bedankt, dan heb ik niets gemist - ik breng mijn twee liefjes naar Möhler sinds ze Saab hebben gelanceerd. 🙂
  Met vriendelijke groet
  Lars

 • blanco

  Het artikel van vandaag was een goede mix van uitspraken en laat zien hoe levendig de blog is. Mijn ondersteuning voor 2020 heb je zeker.

  Ik vind het geweldig om een ​​Saab-chauffeur uit Kenia te helpen. Ik heb zeven jaar in Kenia gewoond en gewerkt. Ik heb in deze periode nooit een Saab gezien. Omdat je een fan van de harde kern moet zijn. Het is niet eenvoudig om een ​​auto in Kenia levend te houden, maar een Saab. Hopelijk werkt het project. In mijn tijd waren de Peugeots de auto's voor Afrika, die vervolgens achtereenvolgens werden vervangen door Toyota en Nissan.

  En dus hoop ik zoals velen hier op een vervolg op alle goede verhalen over Saab en dergelijke.
  Blijf rocken!

  • blanco

   Ik wilde het verhaal van Kenia in het begin niet geloven. Maar de lezer komt uit een gezin dat met een 96 rijdt en stuurde zelfs een video met de Saab op een oldtimerrally. Skandix heeft zelf meer dan een dozijn Saab-klanten in Kenia. Het lijkt dus echt te bestaan, ook al zijn er maar weinig.

 • blanco

  Het raadsel van het zuiden ...

  ... ik zou ook geïnteresseerd zijn. De enige auto die ik kon bedenken was Italië. Misschien zijn de borden naar het zuiden ook heel anders, puur privé en komen we er nooit achter?
  Saab wordt immers ook in Kenia gereden en dat is heel ver naar het zuiden 😉
  Ingenieuze actie van Blog & Skandix. Ik ben benieuwd naar de rapportage (s) over het project.

 • blanco

  Hallo Lars
  Ga naar Volvo Möhler, daar zijn de twee voormalige meesters van Saab Warnecke die zeer competent zijn
  Groetjes Thomas

 • blanco

  Ik ben laat…
  Ik wil ook Tom & Mark & ​​​​Jan & alle andere "gratis" auteurs bedanken voor hun SAAB-verhalen / bijdragen. Zonder dit zou de dag ... onmogelijk zijn voor te stellen! Daarom: GRAAG ook in 2020 interessante, leesbare en emotionele bijdragen! Het hart gaat open, er wordt een glimlach gegenereerd, de SAAB wordt verzorgd. Missie volbracht. Ik betaal graag mijn vrijwillige of vrijwillige bijdrage! Schreeuwen is nooit mijn ding geweest.
  Veel plezier van mijn kant, dat onhandige tijdgenoten hier geen forum vinden. Dat is goed.
  Ik kijk uit naar een interessante en opwindende SAABblog 2020!
  Maar één raadsel blijft voor mij over: citaat: alle borden wezen te duidelijk naar het zuiden, ...
  Wat moet ik hiermee introduceren:
  Schrijf gewoon over Alfa Romeo ... of
  alleen reisverslagen uit de Provence en de Côte d'Azur… of
  Vanuit mijn Noord-Duitse oogpunt, een aantal interessante zuidelijke leugens! 😉
  1000 bedankt!

 • blanco

  DE GRATIS" …

  … Ik denk dat het goed is om Saab-workshops erbij te betrekken. Ik ken iemand die blijkbaar pas decennia lang Saab is en het met veel passie heeft gedaan.
  De tuin is vol. Exclusief Saabs. De entree is voorzien van de originele belettering. En zelfs buiten op straat domineert het merk rechts en links op de binnenplaats. Op kantoor is een showcase tot de nok toe gevuld met Saab-miniaturen ...

  Je kunt nauwelijks spreken over gratis. De naam Ik zou het onmiddellijk noemen en het in goed geweten aanbevelen, maar doe het niet om twee redenen.

  Ten eerste verdrinkt de werkplaats in het werk en ten tweede moet ze zich wenden tot de blog zelf en deze ondersteunen als ze reclame wil of nodig heeft ...

  Iedereen die evenveel inkomsten genereert als deze blog, die ook verantwoordelijk is voor de waardeverbetering van klassiekers en het waardeverlies van gebruikte auto's vertraagt, heeft niet alleen een natuurlijk recht om zijn lezers te doneren, maar ook om degenen die nog steeds redelijk goed zijn te ondersteunen live met en van het merk.

  6
  1
 • blanco

  Alles is al gezegd ... Ik zal ook weer doneren voor de blog. Ik zou de blog echt missen!
  @ Tom, altijd geweldige onderwerpen en geweldig geschreven!
  Op het gebied van diesel probeer ik net zo goed als altijd Aral Ultimate of anders het dure type Shell is om bij te tanken. Tot nu toe is alles goed!
  Voor Aral zou er geen bio in moeten zitten en alleen 3 procent voor Shell in plaats van 7 als voor de "normale" diesel.
  Biologisch roet gewoon meer! en als er onverbrande diesel in de motorolie loopt (als het filter afbrandt) branden de biocomponenten niet meer uit ... ..dat vermindert de smering.

 • blanco

  Ik denk dat we allemaal iets zouden missen als de blog niet meer bestond, de loyale Saab-stuurprogramma's en bloglezers. De vele informatie en oprechte artikelen geschreven door Tom en Mark maar ook veel Saab-vrienden, denk ik omdat alleen de rapporten over uitgangen en Stammtisch precies zijn wat ons allemaal verbindt, de liefde van SAAB.Es moet doorgaan, dus zou moeten we leveren opnieuw onze financiële bijdrage. Wij Thüringen hebben onze volgende vergadering op zaterdag. Het onderwerp speelt hier zeker een rol.

 • blanco

  Hallo Tom en Mark,
  Ook ik kan het alleen maar eens zijn met mijn voorschrijvers. Heel erg bedankt voor de geweldige bijdragen in 2019. Ga alsjeblieft verder. U kunt zeker zijn van mijn financiële bijdrage. Voor zover ik een bijdrage van de lezer kan bijdragen, zoals SAAB in het dagelijks leven en met familie, aan een van uw onderwerpen, zult u hier ook mijn steun krijgen. ... We houden van en leven SAAB. Mijn dochter (12) wordt al gekweld door de vraag in wat voor soort auto ze zal rijden omdat SAAB niet meer bestaat. Ik kalmeer haar altijd en zeg: papa zorgt voor de liefjes en ze kan ze soms besturen. 🙂… Groeten van Freital, Ralf

  13
 • blanco

  De blog is een bastion tegen het vergeten van het merk. Daarom is het belangrijk om door te gaan, zelfs als sommige onderwerpen me niet zo interesseren. De politiek zou hier geen rol moeten spelen is goed en belangrijk. Ik zal zeker mijn gift opnieuw doen.

 • blanco

  Tom enerzijds ben ik blij met alle succesverhalen, anderzijds is het helaas ook frustrerend dat je elk jaar over een beheersbaar bedrag moet "beven" om de blog voort te zetten. Alleen jij? Nee, ook iedereen die geïnteresseerd is in de blog. En ik denk dat het er heel veel zijn. Maar als het uiteindelijk niet eens 10-20 euro waard is om het enthousiaste werk van het Saab-team te ondersteunen, dan vraag ik me helaas af of het hele ding nog steeds de moeite waard is.
  Dus GA ALLES wat hij op de blog kan doorbrengen. En de enige nemers moeten zich ervan bewust zijn dat een take mogelijk niet meer mogelijk is.

  • blanco

   Nee, het is zeker niet tintelend. We hadden al verschillende modellen van langetermijnfinanciering uitgeprobeerd, van betaalde items tot het idee om de gratis Saab-workshops te integreren, die we als blogsupporters niet eerder bij ons hadden. Aangezien we nog steeds geloven in het "gratis internet", is in ieder geval het eerste idee uitgesloten. De zelfstandige workshops zouden in 2020 een onderwerp kunnen worden omdat er aan het eind van het jaar advertentieruimte beschikbaar komt en de vraag van de Orio-partners uiterst beheersbaar is.

 • blanco

  Ik hoor vaak over het roetfilter, en het enige antwoord dat ik weet is om met de hoogwaardige diesel te rijden, b.v. Ultimate van Aral - het kost steeds meer, omdat ze merken dat ze iets goeds hebben gedaan, is waanzinnig duur, maar ik neem dat voor beide diesels aan en heb nooit zo'n thema gehad met een filter. Je moet veel kopen om een ​​reparatie te overtreffen, denk ik, dus ik betaal er met tegenzin voor. Ik kreeg de tip van een Jaguar-forum en velen zweren erbij. Tot dusver werkte het voor mij….

 • blanco

  Geef me vandaag mijn dagelijkse Saabblog ... godslastering? Nee! Het is een kleine geloofsbelijdenis. En ik wil hem niet missen! Dus ga alsjeblieft verder. Misschien kunnen sommigen (meer) van ons ook bijdragen met bijdragen. Naast mijn donatie zou ik er ook zijn.

 • blanco

  Daar kan ik mij bij aansluiten - ervaringen met werkplaatsen, zadelmakers, "tandartsen" etc. zijn voor mij zeer interessant, vooral hier in de omgeving van Bremen! Mag ik vragen waar je je liefje in de werkplaats hebt neergezet? Mijn 9-3 I Aero Cabrio heeft veel te doen in 2020: roestvrijstalen uitlaat, chassis, bussen, bodemplaat, holteafdichting, enz. Ik zou graag een werkplaats willen hebben, niet alleen met technische knowhow, maar ook met passie! Ik stel het al een tijdje uit omdat ik niet weet wie mij hier het beste kan adviseren en ondersteunen. Kiel is zo ver weg ... 😉

 • blanco

  Hi Tom,

  Ik wil me graag aansluiten bij de vorige sprekers om me te bedanken voor het werk, het enthousiasme en de toewijding van het blogteam. Houd de Saab-vlag omhoog en tegen de wind in, anders zou het merk voor velen niet hetzelfde zijn. De benodigde donaties of bijdragen aan de blog moeten nog worden verkregen.

  Herzliche Grüße
  Gebhard

 • blanco

  Beste Vriend,
  Ik ben altijd blij om de blog te lezen! Blijf doorgaan en draag de geest van onze oude Zweden verder in de gemeenschap! Mijn bijdrage is zeker!
  Blijf SAABin

 • blanco

  Ik ben het eens met de vorige spreker en ben blij met de verhalen en informatie, hier in de buurt van Bremerhaven zijn er nog steeds Saab-chauffeurs die proberen de bestaande voertuigen door het dagelijks leven te redden. Dat is voor mij altijd de uitdaging tussen het dagelijkse leven en hobby, passie en financiën. Momenteel moet de inspanning in redelijke proporties blijven, maar wat is redelijk? Ik ben ook geïnteresseerd in hoe anderen ermee omgaan. Wie repareert cabriokappen, wie kan het voor een redelijke prijs, welke ervaringen hebben mensen (zonder boosaardigheid of gevoeligheden) met ET leveranciers en werkplaatsen. Mijn werkplaats worstelt momenteel met het probleem "1,9l TiD partfilter vol te snel" inmiddels zijn bijna alle oorzaken gecontroleerd, maar een blijvende oplossing is nog ver weg. Wie weet welk forum naast deze nog advies en actie biedt, wat gaan we over 10 jaar doen als één/vrouw/div nog mag rijden. Ik ben altijd blij om nieuwe edities van printmaterialen en accessoires, modellen en dergelijke te ontvangen. Nog een opmerking van eind januari tot begin februari de Motor-Classik vindt plaats in Bremen, er zijn duidelijk te weinig Saabs, helaas zijn de mijne nog niet klassiek genoeg, maar we maken altijd een kleine verklaring op de parkeerplaats (900, 9000, 9-5 en 9-3, de cabrio is dan in winterslaap) - kan meer zijn. Anders, veel dank aan jou, ben ik nog steeds enthousiast over hoeveel output je krijgt +++++

  12
 • blanco

  Ik zou ook heel graag willen dat de blog doorgaat, zo'n goed uitgevoerde feitelijke blog is moeilijk te vinden en moet gewoon doorgaan. Anders zou er iets ontbreken in de Autoblogwelt en in de Saabszene.
  Maar ik denk dat ook wij lezers meer moeten bijdragen en bijdragen aan de blog, met gastbijdragen, rapporten over vergaderingen, kilometers etc. Hoe meer van ons Saab-chauffeurs, hoe levendiger de blog en dat zou ook aantonen dat we nog steeds geïnteresseerd in Saab. Ik kom nog steeds af en toe met Duitstalige Saab-chauffeurs in gesprek, die graag Saab rijden en interesse hebben in Saab, maar de Saabblog nog niet kennen. Ik verwijs deze mensen dan altijd met behulp van de Saabblog-sticker op onze auto's op de Saabblog. Dat zou ook een optie zijn als de lezers dat doen en hen misschien ook helpen de Saab te krijgen. Zonder de Saabblog zou ik dit jaar niet van Orio's actie hebben gehoord, en veel van mijn Slowaakse en Tsjechische Saab-vrienden die ik hen hielp de dingen te krijgen die ze willen, zouden niet genieten van de Saabs die ze nu hebben.
  Ik zal mijn bijdrage opnieuw doneren en ik hoop dat veel andere Saab-stuurprogramma's hetzelfde zullen doen.
  Misschien kunnen de Saab-chauffeurs, die tot nu toe verspreid zijn, ook een klein artikel over hun Saab-workshop schrijven als ze dat willen. Misschien kan ik ook iets schrijven.

  12
 • blanco

  Leuk om te lezen,
  dat de stemming van de bloggers zo positief is. Voor ons lezers lichten de berichten de dag op en vaak de geest.
  Het is misschien een maand te vroeg, maar toch bedankt 1000 voor het leesplezier 2019 en het modereren van de reacties.
  Het is triest dat er op een trollenvriendelijke turboblog ook "trollen" zijn die niets goeds van plan zijn.
  In deze zin, 1000 Bedankt aan alle lezers die mij 2019 met hun lezers of opmerkingen hebben gegeven, naast de redactionele inhoud een plezier.

 • blanco

  Een medium draaiende houden is een groot probleem! Ik heb enorm respect voor dit werk. Ook omdat SAAB niet meer bestaat.
  Maar: wat zou de impact op de scène zijn zonder een blog? Nou, er is een forum, maar dat is hulp bij technologische problemen. De Orio-acties, bijdragen aan workshops, SAAB-geschiedenis en het levendige leven rondom de merk-rum, alles dat zou ontbreken. Dus ik denk dat er in de wereld nog steeds ruimte is voor de blog en dat dit nodig is.

  14
 • blanco

  Hi Tom,
  Bedankt voor het blijven bloggen.
  De berichten zijn altijd interessant.
  Saab leeft nog en daarom zou de blog niet moeten sterven.
  Saabige groeten
  Sven

  11
 • blanco

  Hallo Tom,
  de blog mag niet sterven! Het is erg leuk en ik ben benieuwd naar elk artikel.Mijn saab cabrio uit 2008 is ook "opgewaardeerd" met alles wat je in je artikelen hebt gebracht in accessoires etc.. Ik zou willen dat er weer geweldige promoties zouden zijn... .Ik ben weer van orio zoals de sfeerverlichting... .maar het is nu stil. De leerkwestie is ook een groot probleem bij de 93II uit 2008... Ik heb van alles geprobeerd, maar kan geen hoezen meer krijgen. Misschien, heb je een idee? Uiteraard zal ik komend jaar weer mijn maandelijkse donatie/bijdrage voor de blog doen en ik moedig iedereen aan om een ​​10 per maand te doneren. dat moet worden opgenomen voor deze geweldige blog. als velen dat zouden doen, zou het uw leven gemakkelijker maken.
  beste groeten uit het Bodenmeer
  Alexander

  17

Reacties zijn gesloten.