Lust, belasting, frustratie en hoe 2020 verder zou kunnen gaan

Ik ben waarschijnlijk het meest verrast door Allen. Het jaar 2019 is bijna voorbij en de blog bestaat nog steeds. Ik had daar aan het begin van het jaar niet op willen wedden. Te duidelijk, alle borden wijzen naar het zuiden, het is weer anders gekomen. Is dat de krankzinnige factor van Saab? Een niet oninteressante vraag ...

Hoe gaat 2020 verder met het Saab-blog?
Hoe gaat 2020 verder met het Saab-blog?

Het plezier ...

Ik had er op de een of andere manier mee afgesproken. De blog heeft sinds 2012 het bereik verloren. Elk jaar krimpt een paar procentpunten, evenals het Saab-aandeel. Geen drama, meer het verloop van gebeurtenissen dat onvermijdelijk lijkt. Maar dit jaar was alles anders. Aan het einde van het jaar zal waarschijnlijk een plus van ongeveer 20% in de statistieken worden opgenomen. Op de een of andere manier ongelooflijk en tegen elke trend in. De blog is dus duidelijk over de jaren 2018 en 17, maar onder het jaar 2016. En nog steeds onder het merk van 1 miljoen lezers per jaar.

Het is onwaarschijnlijk dat dit merk ooit weer zal worden gevonden. Ook wanneer het aantal blogabonnees een nieuw hoogtepunt heeft bereikt. Het lezerspubliek is te elitair en de keuze van onderwerpen te beperkt. Toch is het leuk om een ​​positief resultaat te zien, en het bevestigt de themamix dit jaar.

De blog werd dit jaar merkbaar internationaler. De pagina's worden via AI in 9 extra talen vertaald. Het resultaat is soms "trolly", maar het wordt steeds beter en de service wordt beloond. Dit leidt tot spannende verhalen en je kunt zien hoe internationaal het merk is geworteld. Een concrete impact: we helpen momenteel - samen met blog-supporters Skandix - een Saab-chauffeur in Kenia om zijn 9-5-sedan weer op de weg te krijgen.

De last ...

Aan het begin van het jaar trad Evergrande op. Niet dat ik het bedrijf eerder op het scherm had. Zijn claim als autofabrikant kwam als een verrassing, waarschijnlijk niet alleen voor mij. Dit verandert alles in Trollhättan; NEVS zal uiteindelijk volledig worden opgenomen en opgenomen in de Evergrande-groep. Wat blijft er over van Saab? Moeilijk te zeggen! Waarschijnlijk niet, maar je moet afwachten wat er gebeurt.

Zeker serieus nemen is er in Trollhättan aan de hand. Evergrande handhaaft een extreme nabijheid tot de Communistische Partij van China en tot het leiderschap van de staat. Wat daar wordt besloten, heeft gewicht en misschien impact op de hele auto-industrie. De weddenschap van miljard dollar is begonnen en dat veel geld niet voor goede producten hoeft te staan, is een ander verhaal.

In elk geval maakt het verhaal van Evergrande de geschiedenis slechts zeer beperkt. Ik zie haar als een waarnemer die zich zorgen maakt over de toekomst van de oude Saab-fabriek en de erfenis ervan. Mijn ambities zijn al lang een heel andere richting ingeslagen.

De frustratie ...

Zelfs de kleine Saab-wereld kan nauwelijks loskoppelen van de algemene ontwikkeling. Saab-fans zijn een zeer aangenaam publiek. Ze helpen om het blog leuk te maken. Eigenlijk! Dit jaar waren de dingen anders - en er waren problemen. Sommige lezers hebben altijd gezegd dat ze opmerkingen moeten plaatsen met een zeer duidelijke politieke symboliek. Volgens de mainstream, die momenteel plaatsmaakt voor een politieke trend.

Deze opmerkingen werden onmiddellijk verwijderd, deze commentatoren werden permanent geblokkeerd. Er is in dit opzicht geen tolerantie en er zijn andere platforms die kunnen worden gebruikt om op welke manier dan ook politieke meningen te uiten. Hetzelfde gebeurde met de commentatoren, die vonden dat ze hier stoom moesten afblazen met artikelen die aanstootgevend waren en onder de riem gericht waren. In de afgelopen jaren zijn ze bij wijze van spreken vrijgelaten op 'voorwaardelijke vrijlating'. Wat goed bedoeld werd, resulteerde helaas in steeds meer werk en moderatie. We hebben onze strategie in de tweede helft van het jaar fundamenteel herzien. Vergrendeld is permanent vergrendeld.

Hoe 2020 verder zou kunnen gaan ...

Eergisteren belde ik Mark. Het gebruikelijke jaarlijkse gesprek over de toekomst, en we waren verrassend snel in te stemmen. Wat niet elk jaar het geval was. Willen we 2020 blijven bloggen? Ja, we willen, als we op de een of andere manier weer een budget krijgen. Het wordt elk jaar moeilijker en we zullen de lezers waarschijnlijk volgend jaar om ondersteuning vragen. Als we een budget samenstellen om mee te werken, is de blog voor 2020 beveiligd. Als het ons niet lukt, gaat de blog van het net.

De plannen voor de toekomst zijn relatief eenvoudig. Ik hou van schrijven, het Saab-onderwerp is er nog steeds, de selectie van onderwerpen is verfijnd. Naast de vorige mix van onderwerpen, bestaande uit Saab, Trollhättan en alle subonderwerpen zoals Evergrande, Koenigsegg en Sion. Deze maand zijn we met 'Bezoeken ...begonnen". De blog bezoekt bedrijven en mensen die iets met Saab te maken hebben of hebben gehad. Ik heb een interessante lijst, ook met de hulp van vrienden. Het begon Beitrag over Saab Gaworski in Hamburg volgen er maandelijks meer.

Omdat de blog natuurlijk een autoblog is, ligt de nadruk in de toekomst nog meer op het rollend Zweeds cultureel erfgoed. Twee zeer interessante rariteiten die ik inmiddels voor de lezers heb gereden, de artikelen zijn in productie. In december of januari gaan ze online en vanaf dat moment maandelijks.

Zin in Saab en zin in 2020? Dat hebben we zeker, en als lezers denken dat de wereld nog steeds ruimte heeft voor een Saab-blog, kunnen ze ons in de nabije toekomst ondersteunen.

36-gedachten ook "Lust, belasting, frustratie en hoe 2020 verder zou kunnen gaan"

 • Hallo Tom,
  de blog mag niet sterven! het is erg leuk en ik kijk uit naar elk artikel. Ook mijn saab convertible uit 2008 werd "opgewaardeerd" met alle accessoires, enz. die je in je artikelen bracht. Ik zou graag weer geweldige promoties zien ... .auich weer van orio zoals de sfeerverlichting ... maar het is daar gewoon stil. De kwestie van leer is ook een groot probleem met de 93II uit 2008 .... Ik heb alles geprobeerd, maar ik kan geen covers meer krijgen. misschien heb je een idee? Ik zal natuurlijk mijn maandelijkse donatie / bijdrage voor de blog het komende jaar opnieuw doen en ik moedig iedereen aan om een ​​10 per maand te doneren. dat zou binnen moeten zijn voor deze geweldige blog. als dat veel zou doen, zou het je leven gemakkelijker maken.
  beste groeten uit het Bodenmeer
  Alexander

  17
 • Hi Tom,
  Bedankt voor het blijven bloggen.
  De berichten zijn altijd interessant.
  Saab leeft nog en daarom zou de blog niet moeten sterven.
  Saabige groeten
  Sven

  11
 • Een medium draaiende houden is een groot probleem! Ik heb enorm respect voor dit werk. Ook omdat SAAB niet meer bestaat.
  Maar: wat zou de impact op de scène zijn zonder een blog? Nou, er is een forum, maar dat is hulp bij technologische problemen. De Orio-acties, bijdragen aan workshops, SAAB-geschiedenis en het levendige leven rondom de merk-rum, alles dat zou ontbreken. Dus ik denk dat er in de wereld nog steeds ruimte is voor de blog en dat dit nodig is.

  14
 • Leuk om te lezen,
  dat de stemming van de bloggers zo positief is. Voor ons lezers lichten de berichten de dag op en vaak de geest.
  Het is misschien een maand te vroeg, maar toch bedankt 1000 voor het leesplezier 2019 en het modereren van de reacties.
  Triest dat op een troll-vriendelijke turboblog er ook "trollen" zijn die niet goed zijn.
  In deze zin, 1000 Bedankt aan alle lezers die mij 2019 met hun lezers of opmerkingen hebben gegeven, naast de redactionele inhoud een plezier.

 • Ik zou ook heel graag willen dat de blog doorgaat, zo'n goed uitgevoerde feitelijke blog is moeilijk te vinden en moet gewoon doorgaan. Anders zou er iets ontbreken in de Autoblogwelt en in de Saabszene.
  Maar ik denk dat ook wij lezers meer moeten bijdragen en bijdragen aan de blog, met gastbijdragen, rapporten over vergaderingen, kilometers etc. Hoe meer van ons Saab-chauffeurs, hoe levendiger de blog en dat zou ook aantonen dat we nog steeds geïnteresseerd in Saab. Ik kom nog steeds af en toe met Duitstalige Saab-chauffeurs in gesprek, die graag Saab rijden en interesse hebben in Saab, maar de Saabblog nog niet kennen. Ik verwijs deze mensen dan altijd met behulp van de Saabblog-sticker op onze auto's op de Saabblog. Dat zou ook een optie zijn als de lezers dat doen en hen misschien ook helpen de Saab te krijgen. Zonder de Saabblog zou ik dit jaar niet van Orio's actie hebben gehoord, en veel van mijn Slowaakse en Tsjechische Saab-vrienden die ik hen hielp de dingen te krijgen die ze willen, zouden niet genieten van de Saabs die ze nu hebben.
  Ik zal mijn bijdrage opnieuw doneren en ik hoop dat veel andere Saab-stuurprogramma's hetzelfde zullen doen.
  Misschien kunnen de Saab-chauffeurs, die tot nu toe verspreid zijn, ook een klein artikel over hun Saab-workshop schrijven als ze dat willen. Misschien kan ik ook iets schrijven.

  12
 • Ik sluit me aan bij de vorige spreker en ben blij met de verhalen en informatie, hier in de buurt van Bremerhaven zijn er nog steeds Saab-chauffeurs die zich inspannen om de bestaande voertuigen van het dagelijks leven te redden. Voor mij is dat altijd de uitdaging tussen het dagelijks leven en hobby, passie en financiering. Op dit moment moet de inspanning ook redelijk blijven, maar wat is redelijk? Ik ben ook geïnteresseerd in hoe anderen ermee omgaan. Wie repareert cabriokappen, wie kan het voor een redelijke prijs doen, welke ervaringen hebben mensen (zonder kwaadwilligheid of gevoeligheden) met ET-leveranciers en workshops opgedaan. Mijn werkplaats worstelt met het "1,9l TiD Partieklfiler te snel" probleem, bijna alle oorzaken zijn nu gecontroleerd, maar een permanente oplossing is ver weg. Wie weet welk ander forum daarnaast advies en actie biedt, wat gaan we doen over 10 jaar, als jij / vrouw / div nog kan rijden. Ik ben altijd blij met nieuwe edities van drukwerk en accessoires, modellen en dergelijke. Een andere opmerking van eind januari tot begin februari is de Motor Classik in Bremen, er zijn duidelijk te weinig Saabs, de mijne zijn helaas nog niet klassiek genoeg, maar we maken altijd een kleine verklaring op de parkeerplaats (900, 9000, 9- 5 en 9-3, de convertible bevindt zich dan in de slaapstand) - kan meer zijn. Anders, heel erg bedankt, ben ik nog steeds verbaasd over hoeveel output je krijgt +++++

  12
 • Beste Vriend,
  Ik ben altijd blij om de blog te lezen! Blijf doorgaan en draag de geest van onze oude Zweden verder in de gemeenschap! Mijn bijdrage is zeker!
  Blijf SAABin

 • Hi Tom,

  Ik wil me graag aansluiten bij de vorige sprekers om me te bedanken voor het werk, het enthousiasme en de toewijding van het blogteam. Houd de Saab-vlag omhoog en tegen de wind in, anders zou het merk voor velen niet hetzelfde zijn. De benodigde donaties of bijdragen aan de blog moeten nog worden verkregen.

  Herzliche Grüße
  Gebhard

 • Ik kan het zo tekenen - ik ben erg geïnteresseerd in ervaringen met workshops, zadelmakers, "tandartsen" enz., Vooral hier in de regio Bremen! Mag ik vragen waar je je lievelingen in de werkplaats hebt neergezet? Met mijn 9-3 I Aero Cabrio gebeurt er veel in 2020: roestvrijstalen uitlaat, chassis, bussen, bodemplaat, spouwafdichting enz. Ik wil graag een werkplaats hebben, niet alleen met technische knowhow, maar ook met passie! Ik stel dit al een tijdje uit omdat ik niet weet wie me hier het beste kan adviseren en ondersteunen. Kiel is zo ver weg ... 😉

 • Geef me vandaag mijn dagelijkse Saab-blog ... godslastering? Nee! Het is een beetje credo. En ik wil hem niet missen! Dus ga alsjeblieft verder. Misschien kunnen sommigen (meer) van ons deelnemen met bijdragen. Ik zou er, naast mijn gift, ook zijn.

 • Ik hoor dit vaak met het roetfilter en het enige antwoord dat ik weet, is het rijden met de hoogwaardige diesel, bijvoorbeeld. Ultimate by Aral - hoewel het steeds meer kost, omdat ze zich realiseren dat ze iets goeds hebben gedaan, is het waanzinnig duur, maar ik neem dit voor beide diesel en heb nog nooit zo'n thema met een filter gehad. Je moet ook veel kopen om een ​​reparatie te overtreffen, denk ik, dus ik zal betalen met een grom. Ik kreeg ooit de tip van een Jaguar-forum en velen zweren erbij. Tot nu toe werkte het voor mij ....

 • Tom, enerzijds, ben ik blij met het hele gevoel van voldoening, maar anderzijds is het helaas ook frustrerend dat je elk jaar moet "beven" om de blog voort te zetten. Alleen jij? Nee, iedereen die geïnteresseerd is in de blog. En ik denk dat het er veel zijn. Maar als het uiteindelijk niet eens 10-20 euro kost om het enthousiaste werk van het Saab-team te ondersteunen, dan vraag ik me helaas ook af of het allemaal nog steeds de moeite waard is.
  Dus GA ALLES wat hij op de blog kan doorbrengen. En de enige nemers moeten zich ervan bewust zijn dat een take mogelijk niet meer mogelijk is.

  • Nee, het tintelt zeker niet. We hadden al verschillende modellen van langetermijnfinanciering doorlopen, van het betaalde artikel tot het idee om de onafhankelijke Saab-workshops te integreren die we tot nu toe niet hadden als blog-supporters. Omdat we nog steeds in het 'gratis internet' geloven, is het eerste idee tenminste wederzijds exclusief. De gratis workshops kunnen in 2020 een probleem worden, omdat aan het eind van het jaar advertentieruimten vrijkomen en de vraag van Orio-partners uiterst beheersbaar is.

 • De blog is een bastion tegen het vergeten van het merk. Daarom is het belangrijk om door te gaan, zelfs als sommige onderwerpen me niet zo interesseren. De politiek zou hier geen rol moeten spelen is goed en belangrijk. Ik zal zeker mijn gift opnieuw doen.

 • Hallo Tom en Mark,
  Ook ik kan het alleen maar eens zijn met mijn voorschriften. Heel veel dank voor de geweldige bijdragen in het jaar 2019. Ga alsjeblieft verder. Mijn financiële bijdrage is zeker. Voor zover ik een bijdrage van de lezer, zoals SAAB in het dagelijks leven en met familie, kan bijdragen aan een van uw onderwerpen, dan zult u hier ook mijn steun hebben. ... We houden van en leven SAAB. Mijn dochter (12) kwelt vandaag al de vraag, wat voor auto ze zal rijden, omdat SAAB niet meer bestaat. Ik stel haar altijd gerust en zeg: papa zorgt voor de baby's en ze kan ze besturen. 🙂 ... Met vriendelijke groeten van Freital, Ralf

  13
 • Ik denk dat we allemaal iets zouden missen als de blog niet meer bestond, de loyale Saab-stuurprogramma's en bloglezers. De vele informatie en oprechte artikelen geschreven door Tom en Mark maar ook veel Saab-vrienden, denk ik omdat alleen de rapporten over uitgangen en Stammtisch precies zijn wat ons allemaal verbindt, de liefde van SAAB.Es moet doorgaan, dus zou moeten we leveren opnieuw onze financiële bijdrage. Wij Thüringen hebben onze volgende vergadering op zaterdag. Het onderwerp speelt hier zeker een rol.

 • Alles is al gezegd ... ook zal ik opnieuw doneren voor de blog. Ik zou de blog heel erg missen!
  @ Tom, altijd geweldige onderwerpen en geweldig geschreven!
  Op het gebied van diesel probeer ik net zo goed als altijd Aral Ultimate of anders het dure type Shell is om bij te tanken. Tot nu toe is alles goed!
  Voor Aral zou er geen bio in moeten zitten en alleen 3 procent voor Shell in plaats van 7 als voor de "normale" diesel.
  Biologisch stinkt gewoon meer! en als onverbrande dieselolie in de motorolie stroomt (wanneer het filter afbrandt), zullen de bio-aandelen niet doorbranden ... dat vermindert de smering.

 • DE "GRATIS" ...

  ... om Saab-workshops te integreren, vind ik dat goed. Ik ken iemand die al tientallen jaren en met veel passie Saab doet.
  De tuin is vol. Alleen Saabs. De oprit is voorzien van de originele letters. En zelfs op straat domineert het merk rechts en links van de tuin. Op kantoor zit een vitrinekast boordevol Saab-miniaturen ...

  Je kunt nauwelijks spreken over gratis. De naam Ik zou het onmiddellijk noemen en het in goed geweten aanbevelen, maar doe het niet om twee redenen.

  Ten eerste verdrinkt de workshop in werk en ten tweede moet deze zich wenden tot de blog zelf en ondersteunen, als ze reclame willen of nodig hebben ...

  Iedereen die evenveel inkomsten genereert als deze blog, die ook verantwoordelijk is voor de waardeverbetering van klassiekers en het waardeverlies van gebruikte auto's vertraagt, heeft niet alleen een natuurlijk recht om zijn lezers te doneren, maar ook om degenen die nog steeds redelijk goed zijn te ondersteunen live met en van het merk.

  6
  1
 • Ik ben laat ...
  Ik wil ook Tom & Mark & ​​Jan & alle andere "freelance" auteurs bedanken voor hun SAAB-verhalen / bijdragen. Zonder dit zou de dag niet denkbaar zijn! Daarom: ook interessant, waard om te lezen en emotionele bijdragen in 2020! Het hart opent, een glimlach wordt gecreëerd, de SAAB geeft. Missie volbracht. Ik betaal graag mijn vrijwillige of vrijwillige bijdrage! Scurrying is nooit mijn ding geweest.
  Veel plezier van mijn kant, dat onhandige tijdgenoten hier geen forum vinden. Dat is goed.
  Ik kijk uit naar een interessante en opwindende SAABblog 2020!
  Maar een mysterie blijft voor mij over: Citaat: toonden allemaal duidelijk tekenen aan het zuiden, ...
  Wat moet ik hiermee introduceren:
  Schrijf gewoon over Alfa Romeo ... of
  alleen reisverhalen uit de Provence en de Côte d'Azur ... of
  Vanuit mijn Noord-Duitse oogpunt, een aantal interessante zuidelijke leugens! 😉
  1000 bedankt!

 • Hallo Lars
  Ga naar Volvo Möhler, daar zijn de twee voormalige meesters van Saab Warnecke die zeer competent zijn
  Groetjes Thomas

 • Het mysterie van het zuiden ...

  ... ik zou ook geïnteresseerd zijn. Auto Ik herinner me alleen Italië. Misschien zijn de borden op weg naar het zuiden, maar ook heel anders, puur privé van aard en zullen we het nooit weten?
  Saab wordt immers ook in Kenia gereden en dat is heel ver naar het zuiden 😉
  Ingenieuze actie door Blog & Skandix. Ik kijk uit naar de rapporten over het project.

 • Het artikel van vandaag was een goede mix van uitspraken en laat zien hoe levendig de blog is. Mijn ondersteuning voor 2020 heb je zeker.

  Ik vind het geweldig om een ​​Saab-chauffeur uit Kenia te helpen. Ik heb zeven jaar in Kenia gewoond en gewerkt. Ik heb in deze periode nooit een Saab gezien. Omdat je een fan van de harde kern moet zijn. Het is niet eenvoudig om een ​​auto in Kenia levend te houden, maar een Saab. Hopelijk werkt het project. In mijn tijd waren de Peugeots de auto's voor Afrika, die vervolgens achtereenvolgens werden vervangen door Toyota en Nissan.

  En dus hoop ik zoals velen hier op een vervolg op alle goede verhalen over Saab en dergelijke.
  Blijf rocken!

  • Ik wilde het verhaal van Kenia in het begin niet geloven. Maar de lezer komt uit een gezin dat met een 96 rijdt en stuurde zelfs een video met de Saab op een oldtimerrally. Skandix heeft zelf meer dan een dozijn Saab-klanten in Kenia. Het lijkt dus echt te bestaan, ook al zijn er maar weinig.

 • Hallo Thomas,
  Bedankt, dan heb ik niets gemist - naar Möhler breng ik mijn twee liefjes, omdat ze Saab aan het begin hebben gebracht. 🙂
  Met vriendelijke groet
  Lars

 • Bedankt Tom en Mark. Een jaar met de blog is een goed jaar! Wat dacht je van een mengsel van restauratiebegeleiding, voor, na. Zou ik momenteel (toegegeven niet helemaal onbaatzuchtig) zeer interessant vinden.

 • Ik denk dat de blog nu onmisbaar is. Tenminste voor degenen die bewust SAAB besturen. Twee gedachten van mijn kant.

  Ten eerste moet Orio, als de belangrijkste profiteur (laten we duidelijk zijn), zorgen voor een stabiel budget. Openlijk, hun bedrijfsmodel hangt er ook van af.

  Ten tweede kun je twee keer per jaar bellen. Ik herinner me Swade en Trollhattansaab / saabsunited. Hij werd goed ontvangen. Misschien een idee voor de toekomst.

  BTW: Wat is er met Swade gebeurd?

 • Beste Tom,
  Bedankt voor je altijd zeer objectieve en objectief geschreven artikelen! Het is altijd een plezier om deze te lezen, vooral omdat er geen andere bronnen zijn die met deze liefde en zorg onderzoeken!
  Ga alsjeblieft verder en mijn donatie heb je veilig in je zak!
  Lg uit Wenen,
  Christelijk

 • GEWELDIGE BLOG / KWAADWAGEN / JONG TEAM / MEER VERSPREIDING / NIEUWE AMBITIES?

  Beste Tom, beste blogteam,

  Helaas kom ik door veel werk pas nu in contact met dit onderwerp. Mijn grote dank voor de heerlijk onderhoudende en zeer informatieve nuttige informatie die de blog bijna elke dag brengt! Daarachter ligt grote competentie, enthousiasme, levensbloed en ook altruïsme! U beseft waarschijnlijk niet hoeveel werk er in de dagelijkse zorg is. Het feit dat schandelijke extreme politieke uitspraken en persoonlijke opmerkingen ook hun weg hebben gevonden naar dit aangenaam beleefde blog, begrijp je helemaal niet. Welk werk moet erachter zitten om alle reacties eerst te controleren. Hartelijk dank daarvoor! Ik waardeer de hoffelijke en vriendelijke interactie hier boven al het andere en neem nergens anders deel aan forums op internet, omdat er altijd mensen bovenop elkaar zijn, die een kinderdagverblijf missen.

  Het concept van de blog, dat dit jaar enorm is verrijkt, zou zich ook moeten bewijzen in 2020. Ik betaal elke maand tien euro en hoop een bijdrage te leveren aan de continuïteit. Leuk ook dat jongere Saab-enthousiastelingen (Jan en Justus) hebben deelgenomen met interessante bijdragen en films. Ook in dit opzicht lijkt de toekomst verzekerd!

  Ook in de praktijk ben ik veel verschuldigd aan de blog, zoals de aanbeveling van uitstekende workshops. Voor de grotere "handwerk" op mijn twee liefjes (en ik ben graag "expert" op hen "knutselen" ze :-), dus ze iets aufhübschen en optimaliseren) Ik ben nu een vaste klant in Kiel, maar voor de lopende diensten, reparaties en soortgelijke dingen zal ik hier in Hamburg bij Gaworski langskomen en kijken hoe ik het daar leuk vind.

  Wat betreft de verspreiding van de blog, heb ik overwogen, maar de vrij veel Saabs, vooral hier in mijn districtspark, soms met een vriendelijke korte sollicitatiebrief van mij en een blogsticker in de envelop achter de voorruit om gelukkig te zijn. Ik wil er vervolgens op wijzen dat voor ons Saab-vrienden het gratis blog zo waardevol is om te weten. Hoe krijg ik de stickers? Stuur je gewoon een gefrankeerde envelop naar je toe?

  Ik zou aan het eind twee vragen hebben:
  1. Beste Tom, wat ben jij "in een totaal andere richting (!) Gaande automotive ambities"? Dat is wat de Saab-fanaat zorgen baart! 🙁
  2. Wat is er geworden van Swade en zijn blog, ik zou geïnteresseerd zijn synoniem (zie bovenstaande opmerking door @Schwarzer Swede)

  Bedankt voor alles en vriendelijke groeten van HH!

  • Bedankt voor de goede, vriendelijke reactie. @ StF heeft de vragen over Swade nu al beantwoord op Brabham is. Het is echter vrij stil over zijn media-activiteiten en niet vergelijkbaar met wat hij deed bij Koenigsegg.

   Ja, de automotive ambities. Naast Saab zijn er andere merken die ik leuk vind en waar ik nooit een geheim van heb gemaakt. Een langer onderwerp, dat te zijner tijd op de blog zal verschijnen. Maar: er is geen reden om je zorgen te maken.

 • Iedereen die geïnteresseerd is in Swade, kan lezen op zijn blog, maar hij heeft onlangs alleen zeer onregelmatige artikelen verstrekt:

  http://www.swadeology.com

  Waarschijnlijk vanwege de verhuizing en de nieuwe baan. Misschien komt er tussen de jaren een nieuw artikel.

  En hier is mijn interpretatie van de tekens die naar het zuiden wijzen: dit wordt verondersteld een beeld te zijn van een negatieve trend, afgeleid van een kaart op de muur, waarin het noorden op en neer ligt, tenminste op de gebruikelijke manier van weergave.

 • Dat is hoe ik het ook ken - op het zuiden gericht = naar beneden gericht. Bedankt voor de info over Swade!

 • Hm, het idee of idee dat ik al vaak had, Saab-chauffeur om hen te aanspreken en informatie te verstrekken over de Saabblog of de Saab-chauffeurs die geen kentekenplaathouder van een Saaberkstatt hebben om hen naar de Saab-workshops te wijzen. Misschien helpt zelfs het helpen van de ene of de andere van de Saabs als de Saab in deskundige handen is en kan worden opgevangen.
  Is het echt mogelijk om ongeveer te zeggen hoe oud de gemiddelde Saabblog-lezer is? Kan ik me voorstellen dat er mogelijk ook Saab-stuurprogramma's zijn die geen internetgebruikers zijn en de Saabblog niet kennen, of zijn Saab-stuurprogramma's een uitzondering?

 • Pingback:

 • Ik wil opnieuw bijdragen in 2020 ..........

  Beste wensen uit het VK.

Reacties zijn gesloten.