Evergrande elektrische auto Hengchi 1 maakt kennis met 2020

De plannen worden concreter. De eerste elektrische auto van Evergrande, de Hengchi 1, staat op 1. Halfjaarlijks 2020 gepresenteerd. De serieproductie lanceert 2021, het zou de opmaat moeten zijn voor een offensief met minstens 15 nieuwe voertuigen. Evergrande is van plan met een enorme miljard investeringen de mobiliteitsproviders voor te blijven.

Evergrande autotop in Guangzhou
Evergrande autotop in Guangzhou. Foto: Evergrande

Bovendien biedt men alles op, wat rang en namen in de industrie heeft. Aan het begin van de week nodigde Evergrande in Guangzhou uit voor een autotop met bekende 206-leveranciers van over de hele wereld. Het bedrijf spreekt in één persbericht van een 'epische' top die nooit eerder in deze vorm zou hebben bestaan. De omvang van de investering en de consistentie waarmee u de beste ontwerpers en leveranciers aan boord krijgt, is zelfs indrukwekkend. Het feit dat er in totaal 10 fabrieken zullen zijn die een enorme markt tussen Trollhättan en Guangzhou langs de zijderoute leveren, is van weinig belang. Ook de aankondiging om 1.000 supersportwagens samen met Koenigsegg te bouwen.

Evergrande tegen Tesla en VW

De media-respons gisteren was geweldig. De opmerkingen, die een vraagteken achter de plannen plaatsen, nemen echter ook toe. De markt voor elektrische auto's in China ontwikkelt zich minder goed dan gepland en elektrische mobiliteit staat nog in de kinderschoenen in Europa. Van de massamarkt, maar vooral van de winstgevendheid, is men nog ver weg. Tegelijkertijd komen er nieuwe voertuigen op de markt. Tesla plant een Duitse fabriek en zal 2021 model Y in Duitsland produceren, bij Volkswagen begint een offensief voor elektrische auto's. Maar de grootste onzekerheid is de klant zelf: zal hij enthousiast op de elektrische trein springen of zal hij weigeren?

De recente ontwikkeling in China kan tot nadenken stemmen. Met de langzame afschaffing van subsidies is de markt voor batterij-elektrische auto's nu al maanden voor 4 maanden achteruit. In oktober daalden de registraties voor 45,6% tot slechts 75.000-eenheden. In vergelijking met het voorgaande jaar is het echter nog steeds gestegen op 10,2%.

Wordt Hengchi 1 gebouwd in Trollhättan?

Er zijn nog geen details voor Hengchi 1. Achter de naam kon een sportwagen met genen van Koenigsegg schuilgaan. Het kan net zo goed een elektrische SUV of een andere vorm zijn.

Spannend vanuit het oogpunt van SaabBlog is de verdere ontwikkeling alleen al in Trollhättan. Als 2021-auto's in Zweden worden gebouwd, zal het product dan overtuigen en de traditie van de site voortzetten? Zal de Saab-fabriek in Göta Älv gewoon een andere Chinese autofabriek zijn, of zal een deel van het Saab-erfgoed overleven? De vragen zijn open en ze blijven daar nog een paar maanden. Uw antwoord kan interessant zijn, maar niet noodzakelijk.

22-gedachten ook "Evergrande elektrische auto Hengchi 1 maakt kennis met 2020"

 • Het hele ding is een thriller en altijd opwindend om te volgen. Zelfs als het niet SAAB relevant is, maar de mix doet het. Mijn gedachte: u zult geen miljarden investeren en dan serieus de wereld overgaan met de naam "Hengchi" om klanten te zoeken?

  14
 • GROOT, GROTER, EVERGRANDE

  Mijn hoofd draait. De merknaam, zoals de heer Nordmann zei? Maar ook veel meer vragen. Het schema voor het eerste model? Of, als u nog steeds interesse hebt in contractproductie van een Sion?

  Over alle 100-vragen, de grote vraag of zweeftijd in een eindige wereld van eindige hulpbronnen op het juiste moment is?

  Zelfs als het om EV's gaat, kan ik het gevoel niet afschudden dat dit de grootste dinosaurus is die ooit is gemaakt.

  2
  1
 • ... vooral als je bedenkt dat zelfs in Duitsland de stemmen toenemen, dat je de andere alternatieve aandrijfconcepten, zoals waterstof, niet volledig moet negeren. Japan levert veel inspanningen om de waterstofvoorziening uit te breiden en Zuid-Korea (Hyundai) denkt ook op een vergelijkbare manier. Om het eenrichtingsverkeer e-mobiel op te zetten, vind ik het heel gedurfd, ook al is het altijd mooi berekend.
  En wie koopt er serieus een auto met de naam Heng (st out) chi (na)? Ik zeker niet, omdat ik liever comfortabel in mijn Saab zit. Ik geniet van de voordelen en bescherm het milieu door af te zien van steeds nieuwe gadgets, die door politieke mondstukken moeten worden verspreid in de zin van een (hypocriete) autolobby.

  11
  3
 • In het begin maakt het niet uit hoe de box wordt genoemd. Als het goedkoop genoeg is en veel voor het geld biedt.
  Ondertussen raakte iedereen gewend aan namen als Dacia of Hyundai.
  Het lijkt zelfs chic om in een Dacia te rijden om te laten zien dat je geen statussymbool rijdt.

  2
  4
  • Het goedkope spoor interesseert Evergrande niet. De claim is gericht op premium en de aanval begint precies waar de Europese fabrikanten hun geld verdienen. Goedkoop was China vóór 20 of 30 jaar. Vandaag gaan de claims in een andere richting.

 • Ik heb zojuist een lichtblauw-metallic 9-5 NG van RZ ontmoet, wat een heerlijk kippenvelgevoel! 🙂
  Omdat het onderwerp NEVS of Evergrande heel ver weg is ...
  Het land met de meeste inwoners krijgt waarschijnlijk de grootste autofabriek ..., ik noem het megalomanie van vroeger ... jammer van het vele geld, wat er op een (!) Kaartset staat. De wereld heeft genoeg problemen die met ondersteuning kunnen worden aangepakt.
  Bedankt voor de info. Ik wacht op het jaar 2020.

 • Net als Evergrande denk ik niet dat zij hun producten als kratten zien of concurreren met Dacia en Hyundai. Ik denk dat ze het zelfbeeld hebben van de Chinese Tesla of de Chinese Audi te willen zijn.

  Als je probeert te achterhalen wat Heng Chi eigenlijk betekent, zul je "hard puffen" (https://chinese.yabla.com/chinese-english-pinyin-dictionary.php?define=heng+chi) wat waarschijnlijk een beeld is van zware ademhaling tijdens zware inspanning, of de hoogfrequente uitlaatstoten van een stoomlocomotief onder volledige belasting. Dus waarschijnlijk de betekenis 'hoge prestaties', of 'in staat tot maximale prestaties'. Ik vind niet dat dit een goedkoop product moet zijn, het zou niet passen in de samenwerking met Koenigsegg. Als u wilt profiteren van hun uitstraling, kunt u zelf geen goedkoop huis zijn.

  Met de gewenste maat zou men kunnen veronderstellen dat ze op zijn best een prijs waard zouden zijn. Misschien nemen ze het Borgward-idee van 'Toegankelijke Premium' op, maar ze willen het zeker goed doen. Het zou natuurlijk geen tweede schittering moeten zijn, of ze hun ideeën kunnen implementeren, is een heel andere vraag.

 • @ StF,

  zoals altijd interessante informatie bovendien. En ik deel uw beoordeling. Een moederbedrijf genaamd "Everlasting Great" met een automerk genaamd "Air (& Power) Without End" is zeker niet de bedoeling om de meest kosteneffectieve en milieuvriendelijke competitie te zijn voor een "stofborstel" (zoals de Dacia Duster) ...

  Naast de onverdraagzaamheid van het bedrijf zelf, moet de persoonlijke of nationale trots van de doelgroep niet worden onderschat. We lezen hier ook over samenwerkingsverbanden en partners.

  Het wijst allemaal op een schandalige performance show waarin milieubalansen en duurzaamheid alleen een rol zullen spelen voor zover ze aantrekkelijk zijn voor reclame.

 • Als zij (het producerende district) geen olie hebben, dan is uw antwoord JA ..........

 • De ontwikkeling van e-mobiliteit in China moet op zijn minst iedereen die op deze technologie vertrouwt, aan het denken zetten. Daarom kan de verpakking zeker op een hoog niveau zijn, maar met het mogelijk verkeerde aandrijfconcept, wat op zijn beurt kan leiden tot een snelle stop.

 • @ Oude Zweed,

  Op dit moment zie ik het ONE drive-concept niet dat iemand zou moeten gebruiken en logisch zou moeten maken ...
  In dit opzicht ben ik het volledig met u eens. Het is politiek, economisch en ook nalatig aan het milieu om van een heilige graal te falen ...

  En als je al een tunnelvisie hebt, dan zou je tenminste het spoor moeten kunnen volgen. Het lot van de Duitse zonne-industrie is bekend. Momenteel drijft D windenergie naar de muur en fabrikanten hebben de enorme vermindering van banen aangekondigd, omdat de uitbreiding om politieke redenen tot stilstand is gekomen.

  Iedereen die nog steeds in dergelijke omstandigheden kan geloven en wil dat we op de goede weg zijn, is een onverbeterlijke optimist.

 • Zolang u zich zorgen maakt of de batterij-elektrische of brandstofcelauto het 'juiste' aandrijfconcept zal zijn of niet, moeten de zorgen relatief klein zijn.
  Dit zijn beide in principe elektrische auto's, waarbij de energieopslag elk een andere is, zolang niet later de oplossing terug naar de paardenkoets is, of vooruit stralend, de eerste keer dat niemand in de ontwikkeling van de elektrische auto in de verkeerde richting is.

  Hoe een brandstofcelauto uiteindelijk wordt gerealiseerd, serieel (brandstofcel laadt de batterij op), of parallel (batterij en brandstofcel leveren tegelijkertijd stroom), kan afhangen van voertuiggebruik, maar mogelijk ook van energieleveringsprijzen, de kosten van klimaatverandering, of wat dan ook afhankelijk zijn.
  Met de efficiëntie die op dit moment wordt genoemd (met de batterijopslag ~ 70% van de geïnjecteerde stroom kan worden gebruikt voor het rijden, met de waterstofbrandstofcel ~ 35% van de stroom die wordt gebruikt voor de productie van waterstof), zou ik op de serievariant tikken, als ik de snelle introductie van waterstof zou geloven.

  Net zoals we momenteel doen bij de bouw van windturbines, of gewoon hoogspanningsleidingen, ben ik relatief onduidelijk hoe de energietransitie zou moeten slagen. Op dit moment zie ik niet dat er bij elk tankstation een elektrolyseur voor waterstofelektrolyse zal zijn en de nodige elektriciteit zal worden gedistribueerd via het elektrische netwerk. In plaats daarvan klagen de bewoners over de benzinestations uit de dorpen op de groene weiden.
  Aangezien er geen waterstofdistributienetwerk is, zou de waterstof moeten worden voorzien van tankwagens, in principe mogelijk, maar zoiets als het aardgasnetwerk zou mooier zijn. Vermoedelijk kunnen we in een 10- of 20-jaar niet anders dan waterstof in methaan (synthetisch aardgas) veranderen door koolstof toe te voegen die over het aardgasnet kan worden verspreid. Hoewel verbonden met het nadeel dat de toch al niet zo grote efficiëntie van waterstof weer door de factor 2 tot 3 daalt, maar de noodzakelijke infrastructuur is dat al.

  Op de lange termijn zal het waarschijnlijk waterstof zijn in plaats van aardgas. Bij de tankstations / laadstations is er dan elektriciteit en waterstof, net als benzine en diesel vandaag. Elektriciteit voor accu's en plug-in waterstofauto's en waterstof voor de rest.
  Misschien is dat min of meer slecht, zoals meestal het geval is bij toekomstige voorspellingen ...

 • @ StF,

  opnieuw interessant en geldig. Maar is het niet gewoon een fragment uit een veel groter pakket kansen, technisch en natuurlijk mogelijk, maar ook relevante obstakels?

  Ik mis diversiteit tijdens het energie- en transportdebat. Het kan en moet niet zijn dat alleen de brandstofcel vs. Zeldzame aarde wordt besproken.

  Waarom en waarom zou de mensheid zich vrijwillig en tegenover een grote uitdaging van alle andere mogelijkheden beroven?

  De vraag hoe je in de toekomst (toenemend) luchtverkeer kunt 'tanken' is ook opwindend. En ik bedoel dit puur retorisch, omdat we niet zonder brandstoffen kunnen. Het is des te tragischer dat biobrandstoffen bijvoorbeeld niet meer in de huidige discussie voorkomen. Ik zou mijn Saab BioPower vandaag al bijna CO2-neutraal kunnen rijden als deze discussie niet te vroeg was verslechterd ...

 • @ Herbert Hürsch

  De vloeibare brandstoffen zijn heerlijk gemakkelijk te hanteren en hebben daarom de overhand gehad. Het ding met de biobrandstoffen is precies welk deel van de totale benodigde brandstofvraag hierdoor kan worden gegenereerd, zonder andere problemen te veroorzaken (wedstrijdvoedselbak)? Helaas heb ik geen cijfers, ik zou snel iets raden over de 20 - 25%.

  Maar in de industrie is alles nu maximaal geoptimaliseerd (maximaal aantal stuks, minimale eenheidskosten), niemand wil een relatief klein stukje van de taart aan. Ziet er goed uit in de farmaceutische industrie, er is veel productie geconcentreerd in 1-2-fabrieken in Azië, en als het ergens vastloopt, zijn de apotheken leeg omdat de medicijnen nergens anders te vinden zijn. Lijkt mij te geoptimaliseerd, maar zo is het nu eenmaal. Hier zou een heroverweging wenselijk zijn, maar hoe dit te bereiken? Hier lijkt het beleid mij duidelijk te weinig te zijn geoptimaliseerd.

  Het is begrijpelijk dat luchtvaart- en rederijen bij hun kennis willen blijven.Het zal waarschijnlijk een kwestie van kosten zijn, of het nu gaat om biobrandstoffen, vloeibaar synthetisch methaan (met een nog lager rendement), of misschien waterstof.
  Het is tenminste denkbaar dat in een vliegtuig dat op een A380 lijkt, de passagiers op de bodem van de romp zitten, terwijl de bovenkant van de romp de waterstof met zich meedraagt.
  Zelfs met schepen kan dit zeker op de een of andere manier worden bereikt en zou het voordeel hebben dat bij een ongeval niet altijd de brandstof in de zee verdwijnt, maar dan voor een verandering in de atmosfeer. Je zou ook kunnen denken aan de drakenzeilen en Flettner-rotors, maar helaas is de wind zo slecht gepland, omdat het potentieel voor overoptimalisatie ontbreekt.

  Maar degenen die waarschijnlijk geen vloeibare brandstoffen willen opgeven, moeten het leger zijn. Wanneer je elkaar in elkaar slaat, wil je zeker geen brandstoflek in de lucht of krijg je een fatale elektrische schok.
  Hier zou je ook kunnen aannemen dat de prijs er niet echt toe doet, maar waarschijnlijk vooral de Amerikaanse strijdkrachten treft en een probleem zou moeten zijn voor de Bundeswehr, waar het mogelijk terug zou gaan naar de cavalerie ...

 • Hengchi 1?

  In april 2017 presenteerde Qoros samen met zijn samenwerkingspartner Koenigsegg een geheel elektrische supercar-achtige luxe sedan op een autoshow in Shanghai:

  https://www.focus.de/auto/elektroauto/qoros-k-ev-chinesen-stehlen-volkswagen-die-show-neuer-elektro-renner-von-qoros_id_6973918.html

  https://der-autotester.de/qoros-k-ev-kampfjet-fuer-die-oberklasse/

  Het lichaamsontwerp kan afkomstig zijn van Qoros, of een van de door Qoros in opdracht ontworpen ontwerper, en behoren tot Qoros. Met andere woorden, Hengchi 1 zou er zeker niet zo uitzien.
  De Antriebstechnikstammt komt vrij zeker van Koenigsegg, zodat er de rechten voor zijn. De vraag blijft of Koenigsegg op dat moment ook de moeite heeft genomen om er op zijn minst een echt platform voor te ontwikkelen, of was het gewoon een frame aan elkaar gelast, omdat het alleen om de optica ging?

  Natuurlijk, als je daadwerkelijk een platform voor een 4-zittende e-supercar begint te ontwikkelen en de rechten bij Koenigsegg liggen, dan kan dit natuurlijk een startpunt zijn voor de hoogwaardige luxe luxe sedan van Evergrande-Hengchi, omdat je niet op nul staat moet beginnen. Dat zou ook een verklaring zijn voor het gecommuniceerde schema met het idee 2020.
  En de nieuwe huisontwerper Pininfarina kon er dan een min of meer mooi lichaam overheen zetten. Aangezien dan waarschijnlijk de aandrijfcomponenten en mogelijk ook koolstofdelen door Koenigsegg zouden worden geleverd, zou een assemblage in Trollhättan denkbaar zijn.

  Dat zou een interessante benadering zijn om een ​​nieuw merk te starten met een luxe product. Ik zou benieuwd zijn of dat zou kunnen werken, als dat echt het plan was.

 • De mix en de juiste timing ...

  (@ StF) ... zijn de sleutels tot een succesvolle verkeers- en energietransitie.

  Ik zie geen geldige redenen om alles op één kaart te zetten. En daarmee bedoel ik alleen vertrouwen op eco-elektriciteit, die zowel zeldzame aarden als waterstof voor mobiliteit omvat.

  We moeten alle mogelijkheden en middelen goed gebruiken. Overtreding is zonde ...

  Afval namens Klima,. Mens en milieu? Dat kan het niet zijn, dat kunnen we ons niet veroorloven. We hebben geen wondermiddel nodig, maar de perfecte mix. De energetische of mobiele recycling van organisch afval is absoluut essentieel.

 • Mix & timing

  Waar hebben we het over in de energietransitie, maar fundamenteel over het vervangen van fossiele brandstoffen door hernieuwbare en ook beginnen met deze verandering. De timing geeft ons de temperatuurstijging of de maximale waarde die we willen toestaan, maar eigenlijk eerder.
  Wanneer we daadwerkelijk beginnen om te schakelen, keert een energiemix (drager) vanzelf, waarschijnlijk niet de perfecte, en het is de vraag of het zelfs bestaat. Achteraf kun je het dan bepalen, maar of hij tot in de kleinste is gepland, daar heb ik mijn twijfels over.

  Wat is de tijdshorizon voor de verandering? Ervan uitgaande dat 10-branders nog steeds worden verkocht voor een maximum van 20-jaren van werking, dat is 30-jaren. En aangezien niets zo snel gaat als gepland, lijkt dat meer op 50 tot 70 jaar. De cijfers zijn eigenlijk allemaal voorbij na de klimaatverandering.
  De energiecentrales zijn vergelijkbaar. Hoewel wind- en zonnesystemen zijn uitgebreid en nu bestaan ​​naast de klassieke energiecentrales, waar is dan energieopslag met de basisbelasting mogelijk? Daarom staan ​​de windturbines stil in plaats van elektriciteit op te wekken, omdat deze niet in het netwerk kan worden ondergebracht.

  Waar moet de ommekeer zijn? Eerlijk gezegd is dat niet eens goed voorbereid.
  We hebben eigenlijk alles op een kaart gezet, maar er staat geen groene stroom of waterstof, maar:
  Het zal niet zo erg zijn en het gaat nog steeds goed.

  Of dit zo slim is, dan de toekomst toont en achteraf bekeken, kan het ook worden geclassificeerd.

 • @ StF,

  Mix en timing zijn gebaseerd op middelen en de nieuwste technieken, evenals een bepaalde infrastructuur.

  Het is volkomen absurd voor mij om een ​​noodzaak tot actie te ontkennen.

  Het is echter net zo ver weg om me op te vrolijken met biobrandstoffen. Hier handelen mensen blind, verspillen ze hulpbronnen en gebruiken ze geen bestaande structuur.

  Als het anders was, zouden we al het biologische afval lang geleden en volledig gebruiken (deze zijn klimaatvrij), ik zou dergelijke gedachten niet eens uiten.

  De criteria voor mix en timing zijn heel eenvoudig. Geen afval. In dit opzicht kunnen we het ons niet veroorloven om afval in de verre toekomst te verwijderen, en in het geval van biogas of brandstof is de kwestie van timing daarom op zichzelf overbodig.

  De kwestie van de mix op dit punt (een van de vele) hangt af van de hoeveelheid recyclebaar afval. Eigenlijk vrij eenvoudig en toch zo ingewikkeld ...

 • Pingback:

 • Verander sedan kineserna tog över resterna av Saab för rätt många år se´n nu, så har de skapat en KONSTART av uttrycket “” Mycket snack och lite verkstad ”” (det skulle factakt ha ha kunnat varit riktigt komiskt, om det inte vore en SVENSK IKON som de pissade på!). Ar det nå´n som minns langre hur många gånger de ändrat ägarstruktur, i syfte att ens KOMMA IGÅNG med tillverkningen (nästan utan resultat) ?. I början visste de inte ens själva om de skulle bygga bensin- / elbilar, eller både och. En annan period gick snacket "" allting kommer att bli bättre när vi byggt upp vår nya fabrik i Kina ""! ... -En fabrik TILL, när de inte ens kommit igång med Trollhättanverket, vilken i princip tom var "fit for fight", redan från dag 1?!. Nu tycks cinafabriken vara igång, men de har inte fått ut några bilar därifrån… HELDER! Att den senaste ägaren, Evergrande, vägar ta över det här skämtet tot företag, måste tyda på ett övermänskligt visionär tänkande, alternativt nå´n uråldig asiatisk självplågarfilosofi (om det inte ror sig omis psyrg) omg Dessvärre sade passade de på nu att köpa majoritetsägandet i Koeningsegg också, när de ändå höll på.-Snacka om feststämning det måste ha varit på de respektorontoren hos McLaren, Pagani, Ferarri, och framförallt Tesla, när de fets.

  DET SERIÖSA kinesiska bolaget Geely tog helt över Volvos personbilar, och "äter sig långsamt in" tot att även bli majoritetsägare tot moderbolaget Volvo (15% dagdagget, heren aptiten efter mer är uppenbar). verantwoording verschuldigd aan engelenmensen.

  Wat anders? ... Tysken samen Scania, så..jaa ... ¤suck¤

  Jag undrar bara vad som hands med all framåtanda, innovationsförmåga och intressant designskapartalang som preglade svensk fordonsindustri mellan 1920-talet, och fram tot 90-talet ?. Nu tycks alla bara vilja lägga ner, sälja av och stoppa ner så mycket reda pengar i fickan, som.

  Vorige, deta BARA jag som tycker att DET HÄR projectet veels attarats att estatsats på ?.

  http://www.trabant-nt.de/374/en/the-project/trabant-nt.aspx

  -En färdigutvecklad elbil, och som spelar på de redan etablerade starka retrokänslorna voor de gamla osttyska miljöförstörarmonstret, Trabant !. Biljäveln "säljer sig själv" ju för katten!

  Tack för ordet!

  / Micke

 • Pingback:

 • Pingback:

Reacties zijn gesloten.