Evergrande elektrische auto Hengchi 1 maakt kennis met 2020

De plannen krijgen vorm. Evergrande's eerste elektrische auto, de Hengchi 1, wordt in de eerste helft van 1 gepresenteerd. De serieproductie start in 2020 en zou het begin moeten zijn van een offensief met minstens 2021 nieuwe voertuigen. Evergrande is van plan miljarden te investeren in een enorm bedrag om door te groeien naar de top van mobiliteitsaanbieders.

Evergrande autotop in Guangzhou
Evergrande autotop in Guangzhou. Foto: Evergrande

Daarnaast bied je alles wat een goede naam en reputatie heeft in de branche. Aan het begin van de week organiseerde Evergrande een autotop in Guangzhou met 206 bekende leveranciers van over de hele wereld. In een persbericht spreekt het bedrijf van een 'epische' top die nog nooit eerder in deze vorm is gezien. In feite is de omvang van de investering en de consistentie waarmee de beste ontwerpers en leveranciers aan boord worden gehaald indrukwekkend. Het feit dat er in totaal 10 fabrieken zullen zijn die een enorme markt tussen Trollhättan in Zweden en Guangzhou langs de zijderoute zullen bevoorraden, is nauwelijks een detail. Evenzo de aankondiging dat er samen met Koenigsegg nog eens 1.000 supersportwagens zullen worden gebouwd.

Evergrande tegen Tesla en VW

De media-respons gisteren was geweldig. De opmerkingen, die een vraagteken achter de plannen plaatsen, nemen echter ook toe. De markt voor elektrische auto's in China ontwikkelt zich minder goed dan gepland en elektrische mobiliteit staat nog in de kinderschoenen in Europa. Van de massamarkt, maar vooral van de winstgevendheid, is men nog ver weg. Tegelijkertijd komen er nieuwe voertuigen op de markt. Tesla plant een Duitse fabriek en zal 2021 model Y in Duitsland produceren, bij Volkswagen begint een offensief voor elektrische auto's. Maar de grootste onzekerheid is de klant zelf: zal hij enthousiast op de elektrische trein springen of zal hij weigeren?

De recente ontwikkeling in China kan tot nadenken stemmen. Met de langzame afschaffing van subsidies is de markt voor batterij-elektrische auto's nu al maanden voor 4 maanden achteruit. In oktober daalden de registraties voor 45,6% tot slechts 75.000-eenheden. In vergelijking met het voorgaande jaar is het echter nog steeds gestegen op 10,2%.

Wordt Hengchi 1 gebouwd in Trollhättan?

Er zijn nog geen details voor Hengchi 1. Achter de naam kon een sportwagen met genen van Koenigsegg schuilgaan. Het kan net zo goed een elektrische SUV of een andere vorm zijn.

Opwindend vanuit het oogpunt van SaabBlog is de verdere ontwikkeling in Trollhättan. Worden er in 2021 auto's gebouwd in Zweden, zal het product overtuigen en de traditie van de locatie voortzetten? Zal de Saab-fabriek op Göta Älv gewoon een andere Chinese autofabriek zijn, of zal een deel van de Saab-erfenis overleven? De vragen staan ​​open en zullen dat nog enkele maanden blijven. Uw antwoord kan al dan niet interessant zijn.

22 gedachten over 'Evergrande elektrische auto Hengchi 1 maakt kennis met 2020"

 • Veranderingen in het resterna van Saab for rätt många år se´n now, så har de skapat en KONSTART av uttrycket "" Mycket snack och lite Verkstad "" (het feit heeft een kunnat varit riktigt Komiskt, om det inte vore en SVENSK IKON som de pissade på!). Ar det nå´n som minns more hur många gånger the change of agar structure, i syfte att ens KOMMA IGÅNG med tillverkningen (next to result)? Ik kijk naar de binnenste en van de skulle bygga bensin- / elbilar, of både och. En annan period gick snacket "" allting kommer att bli bättre när vi byggt up of nya fabrik i Kina ""!… -En fabrik TILL, när de inte ens kommit igång with Trollhättanverket, vilken i princip tom var "fit for fight", redan van dag 1?!. Nu tycks kinafabriken vara igång, men de har inte fått of några bilar därifrån… BRIGHTER !. Aan de andere kant van de wereld, de Evergrande, van de andere tot de eerste klas, de eerste keer op een of andere manier, als alternatief voor een grote Aziatische afbeelding (om een ​​afbeelding van een andere afbeelding). Dit is een paspoort voor een grote groep in de winter, het is de eerste keer dat je op een feestje bent gekomen, of het kan variëren tussen McLaren, Pagani, Ferarri, oftewel een Tesla, geen keuze!

  DET SERIÖSA kinesiska bolaget Geely tog helt över Volvo personbilar, also "Äter sig långsamt in" tot een bli majoritetsägare tot moderbolaget Volvo (15% i day, men aptiten can be upgrade). verksamhet tot engelsmann.

  Wat nog meer?… Tysken tog Scania, så..jaa… ¤suck¤

  Jag undrar bara vad som hands med all framåtanda, innovationsförmåga och intressant designskapartalang som preglade svensk fordonsindustri mellan 1920-talet, och fram tot 90-talet ?. Nu tycks alla bara vilja lägga ner, sälja av och stoppa ner så mycket reda pengar i fickan, som.

  Vorige, deta BARA jag som tycker att DET HÄR projectet veels attarats att estatsats på ?.

  http://www.trabant-nt.de/374/en/the-project/trabant-nt.aspx

  -En färdigutvecklad elbil, ook een spelar op de rode etablerade starka retrokänslorna for det gamla osttyska miljöförstörarmonstret, Trabant !. Biljäveln “säljer sig själv” ju för katten !.

  Tack för ordet!

  / Micke

 • @ StF,

  Mix en timing zijn gebaseerd op middelen en de nieuwste technieken, evenals een bepaalde infrastructuur.

  Het is volkomen absurd voor mij om een ​​noodzaak tot actie te ontkennen.

  Het is echter net zo ver weg om me op te vrolijken met biobrandstoffen. Hier handelen mensen blind, verspillen ze hulpbronnen en gebruiken ze geen bestaande structuur.

  Als het anders was, zouden we al het biologische afval lang geleden en volledig gebruiken (deze zijn klimaatvrij), ik zou dergelijke gedachten niet eens uiten.

  De criteria voor mix en timing zijn heel eenvoudig. Geen afval. In dit opzicht kunnen we het ons niet veroorloven om afval in de verre toekomst te verwijderen, en in het geval van biogas of brandstof is de kwestie van timing daarom op zichzelf overbodig.

  Op dit punt hangt de vraag van de mix (een van de vele) af van de hoeveelheid recyclebaar afval - eigenlijk vrij eenvoudig en toch zo ingewikkeld ...

 • Mix en timing

  Waar hebben we het over in de energietransitie, maar fundamenteel over het vervangen van fossiele brandstoffen door hernieuwbare en ook beginnen met deze verandering. De timing geeft ons de temperatuurstijging of de maximale waarde die we willen toestaan, maar eigenlijk eerder.
  Wanneer we daadwerkelijk beginnen om te schakelen, keert een energiemix (drager) vanzelf, waarschijnlijk niet de perfecte, en het is de vraag of het zelfs bestaat. Achteraf kun je het dan bepalen, maar of hij tot in de kleinste is gepland, daar heb ik mijn twijfels over.

  Wat is de tijdshorizon voor de verandering? Ervan uitgaande dat 10-branders nog steeds worden verkocht voor een maximum van 20-jaren van werking, dat is 30-jaren. En aangezien niets zo snel gaat als gepland, lijkt dat meer op 50 tot 70 jaar. De cijfers zijn eigenlijk allemaal voorbij na de klimaatverandering.
  De energiecentrales zijn vergelijkbaar. Hoewel wind- en zonnesystemen zijn uitgebreid en nu bestaan ​​naast de klassieke energiecentrales, waar is dan energieopslag met de basisbelasting mogelijk? Daarom staan ​​de windturbines stil in plaats van elektriciteit op te wekken, omdat deze niet in het netwerk kan worden ondergebracht.

  Waar moet de ommekeer zijn? Eerlijk gezegd is dat niet eens goed voorbereid.
  We hebben eigenlijk alles op een kaart gezet, maar er staat geen groene stroom of waterstof, maar:
  Het zal niet zo erg zijn en het gaat nog steeds goed.

  Of dit zo slim is, dan de toekomst toont en achteraf bekeken, kan het ook worden geclassificeerd.

 • De mix en de juiste timing ...

  (@ StF) ... zijn de sleutels tot een succesvolle transport- en energietransitie.

  Ik zie geen geldige redenen om alles op één kaart te zetten. En daarmee bedoel ik alleen vertrouwen op eco-elektriciteit, die zowel zeldzame aarden als waterstof voor mobiliteit omvat.

  We moeten verstandig gebruik maken van alle mogelijkheden en middelen. Overtreding is een verspilling ...

  Afval namens Klima,. Mens en milieu? Dat kan het niet zijn, dat kunnen we ons niet veroorloven. We hebben geen wondermiddel nodig, maar de perfecte mix. De energetische of mobiele recycling van organisch afval is absoluut essentieel.

 • Hengchi 1?

  In april 2017 presenteerde Qoros samen met zijn samenwerkingspartner Koenigsegg een geheel elektrische supercar-achtige luxe sedan op een autoshow in Shanghai:

  https://www.focus.de/auto/elektroauto/qoros-k-ev-chinesen-stehlen-volkswagen-die-show-neuer-elektro-renner-von-qoros_id_6973918.html

  https://der-autotester.de/qoros-k-ev-kampfjet-fuer-die-oberklasse/

  Het lichaamsontwerp kan afkomstig zijn van Qoros, of een van de door Qoros in opdracht ontworpen ontwerper, en behoren tot Qoros. Met andere woorden, Hengchi 1 zou er zeker niet zo uitzien.
  De Antriebstechnikstammt komt vrij zeker van Koenigsegg, zodat er de rechten voor zijn. De vraag blijft of Koenigsegg op dat moment ook de moeite heeft genomen om er op zijn minst een echt platform voor te ontwikkelen, of was het gewoon een frame aan elkaar gelast, omdat het alleen om de optica ging?

  Natuurlijk, als je daadwerkelijk een platform voor een 4-zittende e-supercar begint te ontwikkelen en de rechten bij Koenigsegg liggen, dan kan dit natuurlijk een startpunt zijn voor de hoogwaardige luxe luxe sedan van Evergrande-Hengchi, omdat je niet op nul staat moet beginnen. Dat zou ook een verklaring zijn voor het gecommuniceerde schema met het idee 2020.
  En de nieuwe huisontwerper Pininfarina kon er dan een min of meer mooi lichaam overheen zetten. Aangezien dan waarschijnlijk de aandrijfcomponenten en mogelijk ook koolstofdelen door Koenigsegg zouden worden geleverd, zou een assemblage in Trollhättan denkbaar zijn.

  Dat zou een interessante benadering zijn om een ​​nieuw merk te starten met een luxe product. Ik zou benieuwd zijn of dat zou kunnen werken, als dat echt het plan was.

 • @ Herbert Hürsch

  De vloeibare brandstoffen zijn gewoon heerlijk makkelijk te hanteren en daarom hebben ze zich gevestigd. Het probleem met biobrandstoffen is: welk deel van de totale brandstofbehoefte kan worden opgewekt zonder andere problemen te veroorzaken (concurrentie tussen voedsel en tank)? Helaas heb ik hier geen cijfers voor, ik zou snel uitgaan van iets rond de 20-25%.

  Maar in de industrie is alles nu maximaal geoptimaliseerd (maximaal aantal stuks, minimale eenheidskosten), niemand wil een relatief klein stukje van de taart aan. Ziet er goed uit in de farmaceutische industrie, er is veel productie geconcentreerd in 1-2-fabrieken in Azië, en als het ergens vastloopt, zijn de apotheken leeg omdat de medicijnen nergens anders te vinden zijn. Lijkt mij te geoptimaliseerd, maar zo is het nu eenmaal. Hier zou een heroverweging wenselijk zijn, maar hoe dit te bereiken? Hier lijkt het beleid mij duidelijk te weinig te zijn geoptimaliseerd.

  Het is begrijpelijk dat luchtvaart- en rederijen bij hun kennis willen blijven.Het zal waarschijnlijk een kwestie van kosten zijn, of het nu gaat om biobrandstoffen, vloeibaar synthetisch methaan (met een nog lager rendement), of misschien waterstof.
  Het is tenminste denkbaar dat in een vliegtuig dat op een A380 lijkt, de passagiers op de bodem van de romp zitten, terwijl de bovenkant van de romp de waterstof met zich meedraagt.
  Zelfs met schepen kan dit zeker op de een of andere manier worden bereikt en zou het voordeel hebben dat bij een ongeval niet altijd de brandstof in de zee verdwijnt, maar dan voor een verandering in de atmosfeer. Je zou ook kunnen denken aan de drakenzeilen en Flettner-rotors, maar helaas is de wind zo slecht gepland, omdat het potentieel voor overoptimalisatie ontbreekt.

  Maar degenen die waarschijnlijk geen vloeibare brandstoffen willen opgeven, moeten het leger zijn. Wanneer je elkaar in elkaar slaat, wil je zeker geen brandstoflek in de lucht of krijg je een fatale elektrische schok.
  Hier zou je ook kunnen aannemen dat de prijs er niet echt toe doet, maar waarschijnlijk vooral de Amerikaanse strijdkrachten treft en een probleem zou moeten zijn voor de Bundeswehr, waar het mogelijk terug zou gaan naar de cavalerie ...

 • @ StF,

  opnieuw interessant en geldig. Maar is het niet gewoon een fragment uit een veel groter pakket kansen, technisch en natuurlijk mogelijk, maar ook relevante obstakels?

  Ik mis diversiteit tijdens het energie- en transportdebat. Het kan en moet niet zijn dat alleen de brandstofcel vs. Zeldzame aarde wordt besproken.

  Waarom en waarom zou de mensheid zich vrijwillig en tegenover een grote uitdaging van alle andere mogelijkheden beroven?

  Een andere spannende vraag is hoe het (toenemend) vliegverkeer in de toekomst kan worden “gevoed”. En ik bedoel deze puur retorisch, want zonder brandstof kunnen we niet rondkomen. Des te tragischer is het dat bijvoorbeeld biobrandstoffen geen deel meer uitmaken van de huidige discussie. Ik zou mijn Saab BioPower al bijna CO2-neutraal kunnen besturen als deze discussie niet al te vroeg was versmald ...

 • Zolang men zich zorgen maakt of de batterij-elektrische of de brandstofcelauto wel of niet het 'juiste' aandrijfconcept zal zijn, zouden de zorgen relatief klein moeten zijn.
  Dit zijn beide in principe elektrische auto's, waarbij de energieopslag elk een andere is, zolang niet later de oplossing terug naar de paardenkoets is, of vooruit stralend, de eerste keer dat niemand in de ontwikkeling van de elektrische auto in de verkeerde richting is.

  Hoe een brandstofcelauto uiteindelijk tot stand komt, serieel (brandstofcel laadt de batterij op) of parallel (batterij & brandstofcel leveren tegelijkertijd stroom), hangt af van hoe het voertuig wordt gebruikt, maar mogelijk ook van de energievoorzieningsprijzen, de kosten van klimaatverandering of wat dan ook , wees afhankelijk.
  Met de efficiëntie die op dit moment wordt genoemd (met de batterijopslag ~ 70% van de geïnjecteerde stroom kan worden gebruikt voor het rijden, met de waterstofbrandstofcel ~ 35% van de stroom die wordt gebruikt voor de productie van waterstof), zou ik op de serievariant tikken, als ik de snelle introductie van waterstof zou geloven.

  Net zoals we momenteel doen bij de bouw van windturbines, of gewoon hoogspanningsleidingen, ben ik relatief onduidelijk hoe de energietransitie zou moeten slagen. Op dit moment zie ik niet dat er bij elk tankstation een elektrolyseur voor waterstofelektrolyse zal zijn en de nodige elektriciteit zal worden gedistribueerd via het elektrische netwerk. In plaats daarvan klagen de bewoners over de benzinestations uit de dorpen op de groene weiden.
  Aangezien er geen waterstofdistributienetwerk is, zou de waterstof moeten worden voorzien van tankwagens, in principe mogelijk, maar zoiets als het aardgasnetwerk zou mooier zijn. Vermoedelijk kunnen we in een 10- of 20-jaar niet anders dan waterstof in methaan (synthetisch aardgas) veranderen door koolstof toe te voegen die over het aardgasnet kan worden verspreid. Hoewel verbonden met het nadeel dat de toch al niet zo grote efficiëntie van waterstof weer door de factor 2 tot 3 daalt, maar de noodzakelijke infrastructuur is dat al.

  Op de lange termijn zal het waarschijnlijk waterstof zijn in plaats van aardgas. Bij de tankstations / laadstations is er dan elektriciteit en waterstof, net als benzine en diesel vandaag. Elektriciteit voor accu's en plug-in waterstofauto's en waterstof voor de rest.
  Maar misschien heb ik het min of meer fout, zoals dat meestal gebeurt met toekomstige voorspellingen ...

 • @ Oude Zweed,

  Op dit moment zie ik eigenlijk niet het ONE drive-concept waarop iemand zou moeten vertrouwen en dat zou logisch kunnen zijn ...
  In dat opzicht ben ik het volledig met u eens. Het is politiek, economisch en ook nalatig jegens het milieu om te praten over een heilige graal ...

  En als je al een tunnelvisie hebt, dan zou je tenminste het spoor moeten kunnen volgen. Het lot van de Duitse zonne-industrie is bekend. Momenteel drijft D windenergie naar de muur en fabrikanten hebben de enorme vermindering van banen aangekondigd, omdat de uitbreiding om politieke redenen tot stilstand is gekomen.

  Iedereen die nog steeds in dergelijke omstandigheden kan geloven en wil dat we op de goede weg zijn, is een onverbeterlijke optimist.

 • De ontwikkeling van e-mobiliteit in China moet op zijn minst iedereen die op deze technologie vertrouwt, aan het denken zetten. Daarom kan de verpakking zeker op een hoog niveau zijn, maar met het mogelijk verkeerde aandrijfconcept, wat op zijn beurt kan leiden tot een snelle stop.

 • Als zij (het producerende district) geen olie hebben, dan is uw antwoord JA ……….

 • @ StF,

  zoals altijd interessante informatie bovendien. En ik deel uw mening. Een moedermaatschappij genaamd "Auf Ewig Großartig" met een automerk genaamd "Luft (& Power) ohne Ende" wil zeker niet de goedkoopste en meest milieuvriendelijke concurrent zijn van een "stofborstel" (zoals de Dacia Duster) ...

  Naast de eigenwijsheid van het bedrijf zelf, mag de persoonlijke of nationale trots van de doelgroep niet worden onderschat. Ook hebben we hier gelezen over samenwerkingsverbanden en partners.

  Het wijst allemaal op een schandalige performance show waarin milieubalansen en duurzaamheid alleen een rol zullen spelen voor zover ze aantrekkelijk zijn voor reclame.

 • Het goedkope spoor interesseert Evergrande niet. De claim is gericht op premium en de aanval begint precies waar de Europese fabrikanten hun geld verdienen. Goedkoop was China vóór 20 of 30 jaar. Vandaag gaan de claims in een andere richting.

 • Net als Evergrande denk ik niet dat zij hun producten als kratten zien of concurreren met Dacia en Hyundai. Ik denk dat ze het zelfbeeld hebben van de Chinese Tesla of de Chinese Audi te willen zijn.

  Als je probeert te achterhalen wat Heng Chi eigenlijk betekent, zul je merken dat je 'hard moet puffen' (https://chinese.yabla.com/chinese-english-pinyin-dictionary.php?define=heng+chi), wat waarschijnlijk een beeld is van zware ademhaling tijdens zware inspanning, of de hoogfrequente uitlaatgassen van een stoomlocomotief onder volle belasting. Het zou dus waarschijnlijk de betekenis moeten hebben 'hoge prestaties' of 'in staat tot maximale prestaties'. Ik denk niet dat het een goedkoop product moet zijn, dat zou niet goed gaan met de samenwerking met Koenigsegg. Als je wilt profiteren van hun uitstraling, kun je zelf geen goedkoop huis zijn.

  Met de gewenste maat zou je kunnen aannemen dat ze in het beste geval prijswaardig willen zijn. Misschien pakken ze het Borgward-idee van 'Accessible Premium' op, maar ze willen het zeker goed doen. Dit mag beslist geen tweede Brilliance zijn, of ze hun ideeën kunnen implementeren is natuurlijk een heel andere vraag.

 • Ik heb zojuist een lichtblauw-metallic 9-5 NG van RZ ontmoet, wat een heerlijk kippenvelgevoel! 🙂
  Het NEVS- of Evergrande-onderwerp is ver weg ...
  Het land met de meeste inwoners zou ook de grootste autofabriek moeten hebben ..., ik noem het grootheidswaanzin uit het verleden ... het is jammer van de hoeveelheid geld die daar op ÉÉN (!) Kaart staat. De wereld heeft genoeg problemen die onder meer met ondersteuning kunnen worden aangepakt.
  Bedankt voor de info. Ik wacht op het jaar 2020.

 • In het begin maakt het niet uit hoe de box wordt genoemd. Als het goedkoop genoeg is en veel voor het geld biedt.
  Ondertussen raakte iedereen gewend aan namen als Dacia of Hyundai.
  Het lijkt zelfs chic om in een Dacia te rijden om te laten zien dat je geen statussymbool rijdt.

  2
  4
 • ... vooral als je bedenkt dat er zelfs in Duitsland steeds meer stemmen zijn dat je de andere alternatieve aandrijfconcepten zoals waterstof niet helemaal uit het oog mag verliezen. Japan doet grote inspanningen om zijn waterstofvoorraad uit te breiden, en Zuid-Korea (Hyundai) denkt waarschijnlijk hetzelfde. Om alleen te vertrouwen op het eenrichtingsmodel e-mobile, vind ik het erg gewaagd, ook al wordt het steeds opnieuw berekend.
  En wie koopt er serieus een auto met de naam Heng (st out) chi (na)? Ik zeker niet, omdat ik liever comfortabel in mijn Saab zit. Ik geniet van de voordelen en bescherm het milieu door af te zien van steeds nieuwe gadgets, die door politieke mondstukken moeten worden verspreid in de zin van een (hypocriete) autolobby.

  11
  3
 • GROOT, GROTER, EVERGRANDE

  Mijn hoofd draait. De merknaam, zoals de heer Nordmann zei? Maar ook veel meer vragen. Het schema voor het eerste model? Of, als u nog steeds interesse hebt in contractproductie van een Sion?

  Over alle 100-vragen, de grote vraag of zweeftijd in een eindige wereld van eindige hulpbronnen op het juiste moment is?

  Zelfs als het om EV's gaat, kan ik het gevoel niet afschudden dat dit de grootste dinosaurus is die ooit is gemaakt.

  2
  1
 • Het geheel is een thriller en altijd spannend om te zien. Zelfs als het niet SAAB relevant is, maar de mix doet het. Mijn gedachte: je investeert geen miljarden en gaat dan serieus op zoek naar klanten wereldwijd met de naam “Hengchi”?

  14

Reacties zijn gesloten.