Verslag over Saab-sessie Slowakije 2019

Van de 18. naar 20. Oktober markeert het 8-jarig bestaan ​​van Saab Session Slowakije. De Saab-bijeenkomst, die inmiddels een traditie is geworden in oktober, vond deze keer plaats in Bojnice en was de tweede grootste Slowaakse bijeenkomst tot nu toe met in totaal 81-voertuigen en bijna 200-deelnemers uit acht verschillende landen. Er waren deelnemers uit Slowakije, Tsjechië, Oostenrijk, Hongarije, Polen, Roemenië, Duitsland en je gelooft het nauwelijks, ook uit Georgië.

Vliegveld Dlzin
Vliegveld Dlzin

Omdat ik vorig jaar op veel andere Saab-vergaderingen was, had ik helaas geen tijd voor de Saab-sessie, maar dit jaar was het weer tijd. Ingepakte koffers, vol en met schoongemaakte auto ging het tegen de 16-klok van Wenen op weg naar Slowakije. De nadering met de stationwagen verliep zonder problemen, behalve twee kleinere files op de snelweg, ik kwam zonder problemen tegen de 19.30-klok aan in Hotel Pod Zakom. Op de parkeerplaats en voor de ingang van het hotel stonden de auto's al naast elkaar opgesteld. Voor de ingang van het hotel konden de klassieke Saabs van 96, 99 en Sonett Parken zich presenteren en trokken nieuwsgierige blikken van bewoners en vakantiegangers. Zoveel auto's en de Saab-vlaggen voor de ingang van het hotel waren iets speciaals in de spa en niet elke dag. Ik was in staat om een ​​van de laatste parkeerplaatsen op de parkeerplaats van het hotel te pakken en geparkeerd naast de Poolse Saab-YouTuber Saab Voyage in.

Veel van de deelnemers zaten tijdens het diner in de eetkamer en na het registreren / aanmelden en het accepteren van de Saab-tas bij de organisator, ging ik zitten bij mijn vrienden. Ondertussen kennen ze elkaar al, er is al een soort familiale sfeer, zij die elkaar niet kennen, die ze elkaar al op een of andere Saab-ontmoeting hebben ontmoet. De complete nieuwkomers worden ook meteen opgenomen en zo ga je met iedereen in gesprek. Ondanks verschillende landen zijn er nauwelijks taalbarrières, Saab-chauffeurs begrijpen elkaar op die manier en zo kon je op de eerste avond nieuwe mensen ontmoeten en oude vrienden weer ontmoeten. Het was toen tot laat in de avond praten, babbelen, foto's toonden plannen van toekomstige Saab-aankopen en Saab-restauraties besproken.

Op zaterdag begon het programma na het uitgebreide ontbijt in het hotel en was het anders dan normaal gelijk aan een Schlossbesichtigung. Bij de vorige vergadering moest je met de auto naar de bezienswaardigheden of programmapunten, maar deze keer kon je naar het kasteel Bojnice / Weinitz lopen, omdat het hotel in het centrum van de stad ligt en daarom alles op loopafstand was. De volgende dag arriveerden enkele andere deelnemers, helaas konden sommige deelnemers niet in het hotel worden ondergebracht, evenals de bekende Duitse Saab-YouTuber JustusIk ontmoette toen voor de ingang van het kasteel.

De andere deelnemers kwamen naar de vergadering omdat ze slechts een korte reis hadden, dit keer als dagbezoekers. Het deelde toen de mensen evenals het ging in de respectieve nationale talen, om een ​​kasteeltournee in hun taal te krijgen. Dus bezoeken we het interessante kasteel, inclusief een hel onder het kasteel. Daarna was er vrije tijd, lunchtijd, een kleine wandeling door het kuuroord Bojnice of een bezoek aan de dierentuin van Bojnice. Kort voordat de 13-klok elkaar vervolgens ontmoette in hun voertuigen, werden de auto's geparkeerd, de weg tijdelijk geblokkeerd en dus konden alle deelnemers, rond 75-voertuigen, wegrijden van het hotel en in de Convoy richting Cicmany rijden. Op elk kruispunt of kruispunt waren er stewards / marshals, wegversperringen, wegwijzers en dus konden allen zonder onderbreking rijden, verlies van deelnemers of iemand die de kolom binnenkwam in een prachtige ketting door het herfstachtige, enigszins bergachtige landschap.

Dankzij de warme temperaturen konden de converteerbare chauffeurs open rijden. Aangekomen in Cicmany hebben we onze auto's aan de rechterkant van de weg geparkeerd en een eerste koffiepauze gemaakt en vervolgens de oude huizen bezocht. Cicmany staat bekend om zijn volksarchitectuur, het schilderen van de huizen en het hele dorp is een monumentaal pand. Vandaar gingen we terug naar het konvooi met de wegversperringen voor ons op weg naar Dlzin naar het vliegveld. Het kleine vliegveld ligt op een kleine verhoging en daar staan ​​alle Saabs op een rij en we kunnen daar de foto's van onze auto's maken. De auto's werden onderzocht, ze lieten elkaar de uitgevoerde upgrades zien, keken naar de gemonteerde velgen en velen leerden nog steeds over functies op het voertuig die hij nog niet kende. Na de laatste foto gingen we naar onze auto's, draaiden ons om en vormden een rij met twee rijen.

Daarna werd altijd een kleine dosis Saabs van het vliegveld vrijgelaten en reden we alleen terug naar de parkeerplaats van het hotel. Als iedereen tegelijkertijd naar de parkeerplaats van het hotel was gekomen, zou er een kleine file zijn geweest. Zodat iedereen in vrede kon parkeren. Daarna had iedereen weer tijd voor het avondeten tot het avondeten. Na het eten waren er nog steeds prijzen voor de mooiste Saabs, de leuke Saab-prijs in de slechtste staat, maar het kwam toch bij de vergadering. Er waren ook prijzen voor kilometer koningen en uiteindelijk werd de langste reis toegekend. Deze keer ging de prijs voor de langste reis niet naar de Zwitsers of Duitsers, maar naar een Georgiër. Hij reed zijn 9-5 NG over 3300 km naar de Saab-bijeenkomst. Dat gaf natuurlijk veel applaus. Niemand had verwacht dat men echt zo ver zou gaan.

Nadien praatten, vierden en wisselden contactadressen met de nieuwe bekenden. Het was opnieuw een zeer succesvolle Saab-ontmoeting met veel interessante mensen en een grote verscheidenheid aan modellen. Beginnend met een 96, Sonett, een Topolla, een Turbo X, talloze 9-5 NG's, de zwarte 9-5 NG Sportcombi en een 9-7X was alles vertegenwoordigd. Een deelnemer uit Polen moest aankomen met een buitenlands merk vanwege een defect in zijn Saab.

Zondag reisden degenen die niet te ver naar huis gingen naar het Technical Auto and Motor Museum Novaky, waar een kleine interessante verzameling Tatra's, Lada's, Praga's en motormerken uit de voormalige Oostbloklanden was. Na het museumbezoek verzamelden we ons op de parkeerplaats voor het museum, praatten en begonnen elkaar vaarwel te zeggen, en toen begon iedereen in zijn tempo op weg naar huis. Op de terugreis heb ik geprofiteerd van het goede weer en een paar stops gemaakt onderweg, dus ik kwam 's avonds weer thuis.

Ik was blij dat deze keer in totaal 5-voertuigen uit Oostenrijk naar de vergadering reden. Groeten aan u op dit punt. Ik kijk uit naar het volgende jaar en hoop opnieuw voor veel deelnemers. Ik hoop volgend jaar de bekende gezichten weer te zien, maar het zou ook leuk zijn om ook nieuwe gezichten te zien. De mogelijk lange reis loont. Last but not least wil ik het hele organisatieteam van de Saab Session bedanken voor het geweldige evenement.

8-gedachten ook "Verslag over Saab-sessie Slowakije 2019"

 • Dat leest goed.
  En ziet er ook zo uit. Geweldige foto's. Alleen de bedden in het kasteel ...
  Het komt erop neer dat de organisatoren zichzelf Saab-gidsen mogen noemen. Of eigentijdse Event Manager. Dat was duidelijk meer dan een vergadering. Bedankt voor het heerlijke rapport.

  16
 • Geweldig rapport, klinkt als toekomstige deelname. Kent iemand ook een Saab-bijeenkomst in Portugal? Er zijn nog steeds veel Saabs actief op de weg.

  11
 • Verslag en video zijn geweldig!
  Een voertuigkeuze zoals in een prentenboek.
  ... en het herinnert me eraan dat ik nog steeds een beoordeling heb van onze kleine maar fijne 1. Saab exit Rhön wil schrijven ...

 • Indrukwekkende reeks Saab-baby's!

 • Ja, ik denk dat je toch uit Wenen komt, toch? Hoewel het nog niet bekend is waar het volgend jaar in Slowakije zal zijn, maar kijk regelmatig naar het aanbod en dan leer je het en kun je je aanmelden
  Trouwens, op 11 januari zal er een kleine dag Saab-bijeenkomst zijn in Skalica in Slowakije, iets meer dan 1 uur vanuit Wenen.

 • Super tip jongens! Dat bevalt mijn ogen ...

Reacties zijn gesloten.