390.240 kilometer in de Saab 9-3 Aero Cabriolet

Bijna 400.000 kilometer in een Saab 9-3 Aero Cabriolet maakt me jaloers! Al was het maar omdat het een bijzonder genoegen is om met een open Saab te rijden. En ook omdat de legendarische 2-liter turbomotor zo leuk is. Rijplezier en economisch slim gedrag hoeven elkaar niet uit te sluiten, schrijft eigenaar Ralf in zijn e-mail. Het verhaal van Kiel leest heel goed.

Saab 9-3 Aero Cabriolet met bijna 400.000 kilometers
Saab 9-3 Aero Cabriolet met bijna 400.000 kilometers.

Ralf kocht de 9-3 Aero Cabriolet 7 jaar geleden bij een dealer in Hessen. De volledig uitgeruste Zweed had toen nog maar 100.000 kilometer op de teller. Nu zijn er bijna 300.000 meer; de cabriolet wordt in de zomer en winter intensief gereden. Ralf schrijft dat hij rijdt als een Zweed - wat in zijn geval letterlijk moet worden genomen. Hij vermijdt een topsnelheid van meer dan 100 km / u en de Saab bedankt hem met fantastische verbruikscijfers. Het rapporteert 6,3 liter in de zomer en 5,9 liter in de winter als gemiddeld verbruik. Met de 65 liter tank geeft dat een actieradius van meer dan 1.000 kilometer. Wie heeft er om milieuredenen een diesel- of elektrische auto nodig? Lang gebruik is de echte duurzaamheid.

Range? Meer dan 1.000 kilometers!

Zorgvuldig gebruik van middelen loont. De filosofie van Ralf is consistent en loont. De Saab rent en rent. Problemen of defecten? Er zijn er geen! Dit komt door de bediening van de auto en het deskundige onderhoud. Gedurende 7-jaren staat de cabriolet regelmatig ter inspectie bij de dealer Lafrentz, Geen wonder dat de TÜV-afspraak in oktober weer zonder bevindingen was en de badge gemakkelijk kon worden toegewezen?

Hoogstwaarschijnlijk komt het door mijn snel voortschrijdende leeftijd, maar ik vind het niet leuk als je de traditionele grill schildert op 9-3 I of 9-5. Dat mag niemand die dat geweldig vindt, ervan weerhouden om het te doen. Of ja alsjeblieft ...

Echt interessant, ik vind de variant van Ralf. De grille is geverfd en laat het gestileerde vliegtuig met het Saab-logo in het origineel achter. Dat ziet er, in verband met de Viggen Body Kit, echt interessant en smaakvol uit. Ook in dit opzicht werd alles goed gedaan in Kiel!

We blijven zoeken naar kilometer koningen!

De inzendingen haperen een beetje, maar het blogteam weet zeker dat er veel, veel meer is. De blog leeft via de lezers, dus er is veel vraag naar betrokkenheid! Het hoeft niet de hoogste kilometerstand te zijn, het telt ook leeftijd en duurzaamheid. Alle eigenaren van kilometers koningendie hun auto op de blog willen zien, worden uitgenodigd om foto's en informatie te verzenden. Volgende zaterdag gaan we verder, ik presenteer de volgende Saab Kilometerkoning.

7 gedachten over '390.240 kilometer in de Saab 9-3 Aero Cabriolet"

 • blanco

  Bedankt voor de zeer vriendelijke en positieve opmerkingen over mijn cabriolet en mijn rijstijl. 😉 Mijn maximale snelheid van 100 km / u heeft overigens niets te maken met zelfbeheersing, maar veel meer met innerlijke rust. Dit komt waarschijnlijk door mijn leeftijd ..! ; - (Y. 1966)
  De maximumsnelheid in Zweden is 110 km/u op snelwegen en 120 km/u op bepaalde trajecten. Aangezien ik ook fan ben van "vaste prijzen", rijd ik het liefst 100 km/u hard.
  Met een beetje geluk kon het merk 400.000km eind december of januari worden bereikt. Natuurlijk hou ik je op de hoogte. 😉

 • blanco

  @ Juergen,

  Je hebt een fout berekend. Ik kom naar 675.000 Km voor uw vloot. Maar goed, de ervaring met de verchroomde glazen TID zou me interesseren.
  Als de 300.000 tot nu toe min of meer probleemloos zijn afgewikkeld, is ze eigenlijk al een kleine koning of in ieder geval een kilometerprins, over wie ik graag zou willen lezen ...

  Ik blijf denken dat ik deze auto ga kopen, maar ik maak me zorgen omdat hij meer in de gemeenschap is achtergebleven. Misschien stuur je een paar foto's en een paar regels naar de blog?

  Ik zou blij zijn, maar hoe dan ook wens ik je op zijn minst 675.000 meer Km met de prachtige vloot.

 • blanco

  Geweldige prestatie. Mijn vrouw en ik komen in totaal op 625.000 km, maar verdeeld over 3-voertuigen. Een converteerbare 1.9 BJ 2008 met 225 000 km, een 9.5 Aero XWD NG BJ 2011 met 150 000 km en een 9.5 combinatie 1.9 TID BJ 2007 met 300 000km. Maar we hopen dat het nog een paar kilometer zal duren, want alle drie rijden nog steeds vlekkeloos.

 • blanco

  @Reinhard Mann,

  Ik lijk op elkaar. 130 zou mijn droommerk zijn voor een Duitse snelheidslimiet. Zelfs de Zweden mogen 120, als ik het goed in mijn hoofd heb?
  Maar goed, het brandstofverbruik en de kilometerstand van Ralf Aero en deze rijstijl zijn geweldig. De CO2-uitstoot komt overeen met slechts ongeveer 5 liter stookolie op 100 km. Niet slecht.

 • blanco

  Ik bewonder de zelfbeheersing van Ralf, slechts 100 km / u en die 300.000 km! Ik kan het niet doen! Ik rijd meer in het Frans - snelheid 130 op de autobahn, mijn diesel komt dan rond met 6l.

 • blanco

  Fabulous.

  Dat is wat ik de praktijk van milieubescherming en echte duurzaamheid noem. Wie een beetje heeft omgegaan met de milieubalans van slooppremies, ruilpremies, nieuwe auto's en dergelijke zal emotioneel geraakt worden.
  Moet je lachen of huilen? Moet iemand zijn ongenoegen over de ziel schrijven? Oh, waarvoor! ! !

  Eigenlijk is alles al duizend keer gezegd en elk lichtgevend tegenvoorbeeld is een kleine reden tot vreugde. Als het een Saab Cabriolet is, is het pure vreugde.

 • blanco

  Nou, als iemand zo veel gebruik maakt van een cabriolet, zou ik het moeilijk vinden

Reacties zijn gesloten.