Quarterly Report. Orio AB levert zwarte nummers.

Een nieuwe CEO, een sterkere focus op de corebusiness. De consequente focus op hun traditionele sterke punten lijkt zijn vruchten af ​​te werpen bij Orio AB. Voor de 3. Kwart 2019 rapporteert de terugkeer van het bedrijf naar de zwarte, na een verlies in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De ontwikkeling van de markten zelf blijft ongelijk en een regio stort neer in de 3. Kwart korting.

Saab-centrum Bamberg, 900 Cabriolet.
Saab-centrum Bamberg, 900 Cabriolet.

Na een licht verlies in hetzelfde kwartaal vorig jaar rapporten Nyköping een bedrijfsresultaat van 200.000 Zweedse kroon. De brutowinst was 2%, na een daling van 1% in dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 14% tot 128 miljoen kronen en een blik op de ontwikkeling van elke regio is interessant.

De Scandinavische markten en Noord-Amerika melden een daling van 6%. Beide regio's waren eerder zwaar getroffen door enorme verkoopverliezen, ze stabiliseren zich nu. Vooral in hun thuisland streeft Orio AB naar een nauwe samenwerking met de klanten, die vruchten begint af te werpen. Er is een online winkel voor Saab-onderdelen, het partnernetwerk is goed bemand en via een app kan de Saab-chauffeur zijn voertuigen beheren en rechtstreeks contact opnemen met de Saab Helpdesk als er vragen zijn.

Duitsland en het VK zijn sterk gedaald

Anderzijds presteerden twee andere markten beter dan gemiddeld. In het VK, waar het consumentenvertrouwen al enige tijd vrij zwak is vanwege het Brexit-debacle, daalde de omzet met 13%. Tegelijkertijd volgde de modellenmarkt Duitsland, die tot nu toe immuun leek voor crises en tegenslagen. Ook hier daalde de omzet met 13%. Terwijl in het VK de redenen voor de hand liggen, zijn de problemen in Duitsland anders. Grotere werkplaatsen hebben in de loop der jaren alternatieve inkoopkanalen opgebouwd en gebruiken deze steeds meer. Verkoop die enkele jaren geleden automatisch naar Orio werd geboekt, ontbreekt nu.

Kwartaalrapporten weerspiegelen het verleden. De focus van Orio AB op logistiek en de Saab-niche is interessant en uitdagend. Als je naar de toekomst vraagt, moet je naar de Britse eilanden kijken. Al tientallen jaren gebruiken bedrijven de erfenis van verdwenen merken. Ze doen dit goed en met succes. Van de kleinste schroef tot de carrosserie, er is alles, zelfs als het voertuig 50 jaar oud is. Een sjabloon voor de Orio AB, want terwijl Saab uit het dagelijks leven verdwijnt, blijft de markt voor klassiekers uit Göta Älv.

Wat Orio AB tijdens het festival in Trollhättan heeft gecommuniceerd over reproductie, klinkt heel positief voor de Saabeigner. De hiaten moeten weer worden gesloten, interessante initiatieven starten voor de klassiekers. De traditionele Saab-locatie in Nyköping lijkt verkeerd begrepen te zijn. Dit is goed voor degenen die van hun Saab houden en nog langer mobiel willen zijn met hun Zweedse culturele erfgoed. Een beetje geduld, totdat de afstemming in de kwartaalrapporten tot uiting komt, moet je natuurlijk hebben. Van het eerste idee tot het product dat door de toonbank gaat, het duurt maanden, soms zelfs jaren.

15-gedachten ook "Quarterly Report. Orio AB levert zwarte nummers."

 • Orio is geen corporatie, op zijn best middelgrote bedrijven. Dat men terugdenkt aan de kerncompetentie is alleen maar toe te juichen. Daarmee kun je goed leven en overleven. Bovendien zit er nog veel lucht in de reserveonderdelen omhoog. Het werkt heel goed op mijn FSH, maar alleen omdat er meer dan één specifieke bron is.

  10
 • De genoteerde daling van 13% in Duitsland is geïsoleerd in het 3 kwartaal. Met betrekking tot het voorgaande volledige jaar 2019 (Q1-Q3) registreerde Duitsland de minste daling van alle markten in hetzelfde rapport met -7% en handhaaft daarom zijn positie als een vlaggenschipmarkt. 🙂

  10
  7
 • Wanneer doet ORIO moeite om de lichtbalk van de 9-5 NG te laten produceren? Er zijn al enkele reserveonderdelen van de NG die niet langer verkrijgbaar zijn bij ORIO. Hoe moet iemand zijn SAAB waarderen? Op deze niche voert u automatisch een min in. Eigenlijk jammer en geen vertrouwde partner voor 9-5 NG-klanten.

  14
 • De Britten lopen voorop en het zou mooi zijn als de Zweden dezelfde kant op zouden gaan. Hoewel ik me kon voorstellen dat de Britten gewoon meer potentieel hadden en hebben. De andere vraag die ik mezelf stel, is wat een Saab-bestuurder bereid is te besteden aan zijn klassieker om hem te herstellen of in goede staat te houden. Ik kon me voorstellen dat er meer aan Britse auto's zou worden uitgegeven. Mijn 9-3 cabriolet gebouwd in 2002 en met 215 km onder mijn riem nu "verslindt" in de renovatie (wat zeer grondig wordt gedaan) meer dan het kostte. Het is het me waard, maar hoeveel doen dat voor een seizoen / hobbyauto?
  Ik begrijp dat 'onze' werkplaatsen op zoek zijn naar een alternatief voor de aanschaf van reserveonderdelen, u wilt niet afhankelijk zijn.

  • Ik zie potentieel bij Saab. Vooral als ik de huidige restauraties zie bij bekende retailers. Er is ver boven de waarde geïnvesteerd, met veel hart en liefde voor het merk. Bovendien heeft Saab een sterke basis die qua leeftijd goed gestructureerd is. De voertuigen hebben ook veel karakter en zijn op dit punt niet anders dan de Britten.

   10
 • Whatever.

  De 900 Turbo Cabriolet op de foto wekt me verlangens ...

 • Hoe ziet het eruit in Oostenrijk?

  • Er zijn geen afzonderlijke statistieken.

 • Worden deze restauraties ook verkocht? De laatste voertuigen, inclusief top gerestaureerde cabrio's, die ik heb waargenomen, stonden tegen de prijzen van meer dan 35000 € hoekige banden.

  1
  1
  • Ik hoop niet zo snel. Het wordt namens de klant hersteld, omdat het niet meer zo gemakkelijk te scheiden is.

 • Zo is het nu eenmaal. Je doet het voor jezelf en je geniet ervan zonder na te denken aan een waardevermeerdering of aan latere verkoop. De Saab heeft een sterke basis, ik realiseerde me dat er altijd meer voor zichzelf en hun eigen plezier is om te herstellen en gelukkig te blijven.

 • Het eiland
  De kleine swing naar GB in het artikel vind ik interessant en vraag me af of een vergelijkbare ontwikkeling voor Saab mogelijk zou zijn?
  Heel wat tools, formulieren en licenties zijn immers wijd verspreid.
  Ik kan me ook voorstellen dat er ook in GB grote problemen zijn, afhankelijk van het merk en het model. Positieve uitzonderingen bevestigen de regel.

  • Voor de Engelse merken zijn het meestal de clubs die beveiligde tools hebben. Bij Saab is het de Orio AB, of ze worden herbouwd door andere leveranciers. Het is interessant dat steeds meer onderdelen uit de printer komen. Bovenal gelden deze kleine onderdelen voor klassiekers die nergens meer zijn. Er is veel gaande, ik heb op middellange termijn een bijdrage in voorbereiding.

 • Ik heb er zin in. De vraag welke rol de 3-D-print voor klassiekers kon spelen, kwam in me op. Cool, dat je hier de antwoorden krijgt ...

 • Pingback:

Reacties zijn gesloten.