De laatste produceerde Saab. De veiling loopt.

Sinds de 31. U kunt in oktober bieden op de laatst geproduceerde Saab. De veiling zal plaatsvinden op 6. November om 10: 00 klok einde. De cursus tot nu toe is opmerkelijk en vertoont de status van het Saab-merk voor sommige fans. Tegelijkertijd kun je met de afstand van een paar jaar zien hoe dun alles uiteindelijk de verkeerde kant op ging.

Dat was eens. De eerste 9-3 Aero modeljaar 2014 is off the line. De laatste nieuwe auto is nu beschikbaar op een veiling.
Dat was eens. De eerste 9-3 Aero modeljaar 2014 is off the line. De laatste nieuwe auto is nu beschikbaar op een veiling.

Workshops die nog steeds hun geld verdienen met het merk, zijn gemakkelijk humeurig als het gaat om nieuwe auto's. Ja, de klanten zouden als je kon. Geen grote aantallen, zeker niet. Maar de vraag, het bestaat nog steeds. Deze kleine fijne markt als gevolg van het bestaande klantenbestand, wilde men bedienen met het modeljaar 2014. Grote hoeveelheden waren nooit het plan. Het ging erom de fabriek in productie te nemen en de waardevolle voorraad van geschoolde werknemers veilig te stellen totdat de elektrische auto kwam. Alleen de sedan, vanaf modeljaar 2015 de stationwagen. Een strategische beslissing die begrijpelijk is.

Het is nooit zover gekomen, het ontbrak eenvoudig aan liquide middelen, en het NEVS-management had gokt op de keuze van potentiële financiers. Wat daarna kwam was een faillissementsproces dat merkrechten aan NEVS bracht en uiteindelijk een einde maakte aan de auto-industrie van Saab.

2014: 3 jaar garantie, 3 jaar onderhoud

Jammer, want de Saab 9-3 Aero modeljaar 2014 was een goede auto. Hoewel de leeftijd moest worden genoteerd, bekritiseerden testers ook het gebrek aan moderne hulpsystemen, maar hij deed het goed en was een echte Saab. De beste 9 3 Trollhättan ooit gehad. Ja misschien. In Zweden werden inspanningen geleverd om de markt te betreden en nieuwe wegen in te slaan. proefrit Er waren in Trollhättan of op 20-basissen in het land. werd benoemd online3 jaar garantie, 3 jaar onderhoud en een set banden voor de winter kwamen daar bovenop. Het ophalen in Trollhättan vond plaats in de opnieuw ontworpen kamers van de historische ontwerpafdeling. Als je geluk hebt, heeft een voormalige Saab-manager persoonlijk een bos bloemen en de autosleutel in zijn hand gedrukt. De prijs, op dat moment bijna 30.000 € omgerekend, was passend tegen deze achtergrond en drijft je vandaag de een of de ander in het oog.

Heeft alles goed? In principe en vanuit het basisidee ja. Het feit dat het verhaal erachter meer een pokerspel voor hoge normen was, dat uiteindelijk verloren was gegaan, werd pas maanden later als een externe waarnemer erkend. Na het definitieve einde van de korte productie bleven voertuigen voor de Chinese markt enige tijd in de vuilnisbelt staan.

Huidige status van de veiling

Ze werden later omgezet in Europese specificaties en verkocht aan de werknemers. Ongeveer 20.000 € of iets minder had dan moeten worden betaald. Een goede deal voor degene die een voertuig heeft. Niet zelden werd de limousine onmiddellijk overgedragen aan een verzamelaar met een leuke extra vergoeding.

En vandaag? Een fabrieksvers Saab veroorzaakt nog steeds hebzucht. Misschien ook omdat een wedergeboorte van het merk sluwer lijkt dan ooit. Het was op zondag huidig ​​bod de veiling bij 400.000-kronen (37.500,00 €) en stond daarmee 110.000 Zweedse kronen boven de vorige catalogusprijs.

Is er nog ruimte voor verbetering? Ik durf het niet te voorspellen. Is een Saab 9-3 Aero modeljaar 2014 een object voor verzamelaars of beleggers die hopen op verdere waardering? De maximale schatting is 450.000 kronen en 6. November valt de hamer. Spannend!

17-gedachten ook "De laatste produceerde Saab. De veiling loopt."

 • Tom zou het niet moeten zijn tot 6. November wanneer op de 31. Oktober begonnen?

  • Bedankt voor de aandacht, gecorrigeerd. Een goed voorbeeld van hoe fouten kunnen worden gemaakt ondanks revisie.

   6
   2
 • Sterker nog: spannend!

  Slechts een klein handjevol had destijds durven bieden op de eerste en laatste NG SC en 9-4X en daarom gingen ze goedkoop over de tafel. Het kleine handjevol heeft deze laatste maar niet allerlaatste SAAB's deels met exorbitante winst verkocht, deels al jaren voordat een verkoopkostenneutraal zelfs intensief werd gebruikt en deels zijn ze nog steeds in de eerste hand ...

  In ieder geval is er geen enkele bieder die op dat moment onmiddellijk economische schade leed of aantoonbaar had geïnitieerd. Wie weet wat deze positieve achtergrond zal vormen voor de recente en laatste veiling van speculatief genot, verwachting en risicobereidheid?

  Over proeflezen gesproken, de titel van de tweede alinea "2: 2014 jaar garantie, 3 jaar onderhoud" mist een "E".

 • Ongelooflijk, er is altijd een vervolg, zelfs 2019 nog. Het verhaal houdt nooit op.

 • Ik ben benieuwd hoe veel de veiling eindigt! Is er een ander merk dat zoveel aandacht krijgt na zoveel jaren productie?

  13
 • Ik ben ook nieuwsgierig om te zien hoeveel hij vertrekt en naar welk land hij gaat.

 • NEVS heeft eindelijk een auto die ze kunnen verkopen.
  NEVS zal waarschijnlijk nooit het potentieel van het SAAB-merk begrijpen.

  11
 • Aby nieuw nieuws van nevs?

 • NEVS zou er goed aan doen om een ​​kleine serie 1000 Turbo 9-3 te bouwen. Misschien kan NEVS ook de merknaam SAAB kopen voor deze kleine serie. Dat zou optimaal zijn!
  De 9-3 is echter nog steeds een geweldige auto en als het allemaal om de auto gaat, zou de 9-3 Turbo X ook veilig als NEVS worden verkocht. ORIO zou voor het onderhoud en de verkoop kunnen zorgen.

  • Het idee was er, het resultaat is vandaag in het museum. Momenteel is de fabriek niet in staat om te produceren, fabrieken werden ontmanteld en naar China verzonden. Het wordt allemaal een droom.

 • Good idea (door Capri 73)

  Ik wil ook 1.000 Turbo 9-3 SC. En als het niet zou werken met de merknaam, zou je van de Limited (final) Turbo Edition een SAAB-editie kunnen maken. Hoe dan ook, je zou SAAB-emblemen van Orio kunnen kopen ...

  Ik weet niet of NEVS meteen goed wordt geadviseerd. De plannen vliegen omhoog en je ziet niet veel. Maar vooral tegen de achtergrond van de eigen ambities van de NEVS en de exploitatie van de 9-3 als EV (zij het als 4-deur of SC) lijkt een laatste editie van de brander * in beide lichaamsvarianten mogelijk, aannemelijk en het eigen imago als
  Erfgoed van SAAB DNA bevorderlijk ...

  * Het SAAB turbo-prototype had 275 PS uit 2 liters, als ik het goed in gedachten heb. Met dit vermogen (137,5 PS) en de daaruit voortvloeiende prestaties kon hij gemakkelijk de huidige markt zien en zou hij nog steeds deel uitmaken van het speerpunt, de bovenste 10% ...

  • Zoals ik al zei, kan de fabriek niet produceren. Geen verfwinkel, status van de perswinkel onduidelijk. Geen componenten, geen leveranciers. Alles serieus voorbij.

 • 456000 kruist, 15000 overschat. Ik zou volledig succes zeggen.

 • @ Tom,

  maar wat zou dat in totaal betekenen voor de 9-3 EV's en NEVS? Niemand zei dat de Turbo's-platen in Trollhättan moesten worden geperst en geverfd ...

  "Ontworpen door ..." of "Gemonteerd in ..." is al lang de nieuwe "Made in ...". Ik vind het helemaal niet leuk, maar als het de klanten van Ikea of ​​Apple er niet van weerhoudt hulde te betuigen aan wegwerpmeubels of de elektronische rommel van morgen, waarom zou een "Zweedse" verbrandingsoven in Duitsland of Californië dan geen kans hebben vanwege zijn plaatwerk? zijn geperst of geschilderd in China?

  • Komt niet in aanmerking, voldoet niet aan de huidige normen. Er zijn geen leveranciers om een ​​productie te bouwen die oude vormen en gereedschappen voor het stuk van 1000 naar voren zou brengen. Als ze nog bestaan. Dit zijn dromen, inderdaad leuk, maar echt dromen. Zelfs 2013 had aanzienlijke supply chain-problemen voor NEVS en moest toegang krijgen tot de Orio-inventaris. Hoe zou de 2020 eruit zien?

   Meer over de plant en de huidige ontwikkeling volgt uiterlijk de komende week.

 • Oké, ik wacht graag ...

  ... en zoals altijd kijk ik ernaar uit om te komen, als het hier speelt.

 • Het werden zelfs 465000-kronen. Volledig succes!

Reacties zijn gesloten.