In Saab twin pack 661.000 kilometer

Een Saab blijft alleen in zeldzame gevallen. Dit is echter ongebruikelijk met het Saab-dubbelpakket van lezer Marco. Omdat zijn voertuigen relatief jong zijn, wat in ons geval het jaar 2010 en 2011 betekent. Samen komen ze op 661.000 kilometer. Ze zijn verspreid over een 9-3 Griffin en een 9-3x.

Saab 9-3x 2010 met 305.000 kilometers
Saab 9-3x 2010 met 305.000 kilometers

Het Saab dubbele pakket

Beide modellen zijn vrij zeldzaam en hebben de status van geliefde. Er zijn fans die liever een Griffin uit 2011 of een 9-3x in watten willen inpakken en bewaren voor het nageslacht. Marco laat ze 'kilometers eten' en is elke dag blij met zijn voertuigen. Hij noemt het duurzaamheid en heeft absoluut gelijk. Objectief gezien is een object dat gedurende een lange periode zo intensief mogelijk wordt gebruikt het beste voor het milieu en het behoud van hulpbronnen. De 9-3 Griffin rapporteert 356.000 kilometer, de 9-3x 'slechts' 305.000.

Dat zegt niets over de voorkeuren van de eigenaar. De reden dat de 9-3x qua kilometers wat achterblijft, is te danken aan zijn sterke liefde voor uitgebreide workshopbezoeken. Leeflijk leven is soms niet zo eenvoudig, schrijft Marco. Maar hij gaat niet in detail.

2011 Griffin met 356.000 kilometer
2011 Griffin met 356.000 kilometer

Wat kunnen we hiervan leren? Wees niet bang voor hoge kilometers! De 9-3-serie heeft bewezen robuust te zijn. Redelijk onderhouden, lange levenscycli en hoge kilometerstand zijn mogelijk. Het onderhoud is betaalbaar, omdat de technologie beheersbaar is en de voertuigen nog steeds werken zonder buitensporige elektronica en assistentiesystemen. En als je dan verkneift nog steeds de vierwielaandrijving, sluit een mogelijke bron van fouten uit. Hoe dan ook, met een ervaren Saab-workshop aan zijn zijde staat niets een langdurige relatie in de weg.

Maar waar we nog steeds op wachten, is de eerste 9-3 die het magische aantal van een miljoen kilometer kraken. Deze kilometerstanden bestaan ​​al heel lang in het 9-5 I-magazijn.

We blijven zoeken naar kilometer koningen!

De inzendingen haperen een beetje, maar het blogteam weet zeker dat er veel, veel meer is. De blog leeft via de lezers, dus er is veel vraag naar betrokkenheid! Het hoeft niet de hoogste kilometerstand te zijn, het telt ook leeftijd en duurzaamheid. Alle eigenaren van kilometers koningendie hun auto op de blog willen zien, worden uitgenodigd om foto's en informatie te verzenden. Volgende zaterdag gaan we verder, ik presenteer de volgende Saab Kilometerkoning.

18 gedachten over 'In Saab twin pack 661.000 kilometer"

 • blanco

  ROEST & SCHROOT

  Ik ben een bevestigde Scandinavische auto, maar het onderwerp van (Zweden-) roest irriteert me ook.

  U (Marco) noemt twee onopvallende Audi's en binnen mijn familie werd onlangs een volledig roestvrije en technisch onopvallende VW stationwagen (Golf Variant TDI) geschrapt ten gunste van een inruilbonus en een nieuwe SUV (ook een TDI) ...

  Begrijp wie er wil. Daar worden auto's gebouwd die 50 jaar beschermd zijn tegen corrosie maar na 5 jaar nog steeds verouderd zijn. En tegelijkertijd auto's die na 5 jaar roesten en nog jarenlang op de een of andere manier goed zijn ...

  Ik begrijp dat niet. Ik begrijp het helemaal niet. Maar ik kan met zekerheid zeggen dat de eigenaren en hun auto's fundamenteel dichter bij mij staan, die zichzelf niet genereren als speerpunt van de wegwerpmaatschappij ...

 • blanco

  Bedankt voor de leuke feedback.

  De 9-3 was de laatste jaren vooral lantaarnparker en de roest is duidelijk zichtbaar vanaf de buitenkant. Ondertussen brengt de 9-3 minstens de helft van zijn leven door in de garage en niet buiten. Ik denk het niet vanwege de oorzaak. De 9-3X heeft dezelfde parkeersituatie, is tot nu toe volledig onopvallend en is 14 maanden ouder. Daarnaast zijn er twee oude Audi's (Bj. 2000 + 2006), die ook meestal buiten staan ​​/ en beide volledig onopvallend zijn. Het roest met de 9-3 alleen mijn meest recente auto. Mijn meest recente auto is de kilometerstand maar ook de oudste auto. In hoeverre dit een rol speelt in het onderwerp, weet ik niet. Over het algemeen irriteert het corrosiethema me erg.

  Sinds gisteren komt de 9-3 door de wielkasten in de werkplaats. De eerste feedback was niet geweldig. Eens kijken ...

 • blanco

  We hebben onlangs onze 9-3's laten onderzoeken op roest tijdens een actie bij de ÖAMTC, omdat de camerasonde werd gebruikt om alle gebieden te zien en te verlichten en er waren geen tekenen van roest op beide behalve de asdelen. Alleen bij de deur en minimum punt Combi. Het was interessant dat er een dunne laag was in de limousine in de rechterholte zat, maar niets aan de linkerkant en precies het omgekeerde op de Combi. De voertuigen worden meestal verplaatst in Oost-Oostenrijk of CZ en SK en zijn verkrijgbaar in de carport of buitenshuis. Dat is tenminste het geval met onze 9-3s

 • blanco

  Marco,

  Bedankt voor de verhelderende AW. Een geldautomaat is niet goedkoop en vooral volkomen onzichtbaar. Dat getuigt in het geheim van iemands eigen welvaart zonder ermee te pronken. Het “contrast met denken in statussymbolen” is in ieder geval perfect voor jou. Dit motief is net zo aantrekkelijk als dat van duurzaamheid ...

  Hoe dan ook, ik wens jou en de X veel plezier samen.

 • blanco

  Ik denk dat je veel dingen goed doet - vooral voor jezelf. De auto's lijken uitgekozen, je blijft erbij, je geeft meer dan een minimum (pak ook het roestprobleem aan).
  Ga zo door - mensen zoals jij die aangenaam kalm, sympathiek en attent zijn, hebben niet alleen de SAAB-wereld nodig, nee, de wereld in algemene behoeften. Dank je 🙂

 • blanco

  Ik zie het ook als een verklaring tegen statussymbolen en voor goede smaak, ontwerp, prestaties en veiligheid - en alles wat Saab al decennia lang aanbiedt. En trouwens, het is ook de thematische bijdrage aan duurzaamheid en klimaatbescherming.

  Helaas verloor de 9-3x veel slijtageonderdelen tegelijkertijd. Maar dan blijft het lang stil! 🙂

  Mag ik vragen of de 9-3 een lantaarnparker of een garage-voertuig is? Het bericht met betrekking tot het rooster vervult me ​​sowieso met bezorgdheid - ik heb geen roest kunnen vinden bij mijn twee schoonheden (beide jaar 2011). Kun je de roest van je twee gemakkelijk herkennen? Misschien moet ik het eens nader bekijken. Bij de reguliere dienst werd niets gevonden en vorig jaar in de cabriolet liet ik een volledig nieuwe spouwafdichting in Kiel uitvoeren.

  Nog steeds een goede rit en veel plezier met de twee schoonheden en, ondanks alles, hopelijk vele jaren met de twee! 🙂

 • blanco

  De motor heeft net minder gepresteerd dan 289 TKM en zat daarom ook in het groene bereik mMn. Ik denk dat een motor niet breekt bij kilometerstand, maar wel kan breken. Hetzelfde geldt voor de meeste andere onderdelen. Het was eerder de accumulatie in het korte tijdvenster die me frustreerde.
  Met corrosie heb ik daar meer problemen. Het corrosieprobleem is al meer dan vier jaar bij mij op de 9-3 (wielkasten, vensterbanken) en de auto is pas 8,5 jaar oud en wordt goed onderhouden.

  Levende duurzaamheid als contrast met de wegwerpmaatschappij heeft slechts gedeeltelijk invloed op mij. Ik heb de neiging om contrast met denken in statussymbolen te zien, en een duurdere auto is in dat opzicht een waarde. Met weinig andere dingen kunt u uw eigen rijkdom identificeren, evenals met uw auto. De financiële equivalente waarden zijn bekend en tarifieerbaar.
  Het kan me niet schelen, maar ik heb ook opmerkingen als "hoe lang wil je al in je oude doos rijden?".
  Zelfs als geleefde duurzaamheid zinvol is in termen van milieu- en klimaataspecten, zal het geen mainstream worden. Ik weet het zeker.

 • blanco

  PS (@Marco (13: oktober 2019 op 11: 01 AM)

  Ik realiseer me gewoon dat mijn opmerking stom was. Marco heeft geen uitspraak gedaan over de leeftijd en de kilometerstand van waaruit of waaruit de pechreeks van 8 maanden en 14 duizend km begon ...

  Het zou spannend zijn om te weten hoe lang de onderdelen duurden. Uitlaat, koppeling, accu? De helft van de lijst klinkt als normale veroudering en sowieso normale slijtage - heel dicht bij het remblok, een band of olie verversen of een volle tank ...

  Het vliegwiel is waarschijnlijk gerelateerd aan de versleten koppeling en zelfs een lader gaat niet eeuwig mee. Uiteindelijk blijft de geldautomaat belangrijk en interessant. Wanneer was het?

  Hoe dan ook, het is geweldig dat er nog steeds chauffeurs zoals Marco zijn die hun dozen kopen wat ze nodig hebben. Dat is geleefde duurzaamheid en een heel mooi contrast met de wegwerpmaatschappij. Helaas is het eigenlijk zo dat veel autobezitters tegenwoordig de combinatie van versleten banden en een defecte aanjager als alibi en argument voor een nieuwe auto waterdicht of degelijk lijkt te zijn ...

  Deze wereld heeft meer Marcos nodig! ! !
  Het zou het verbruik van hulpbronnen en de uitstoot naar CO2 aanzienlijk verminderen.

 • blanco

  grappige Saab-workshop die dat zegt.

 • blanco

  @Marco (13: oktober 2019 tot 11: 01 AM),

  dat klinkt gewelddadig. En er kan geen enkel technisch verband worden geïdentificeerd. Met de aandrijflijn zou je maandagochtend vroeg nog een monteur (met relatieproblemen en restalcohol) kunnen vermoeden ...

  Maar dit cliché is verre van voldoende om de lange keten van verschillende leveranciers en het falen van hun respectieve en verschillende componenten te verklaren. Hoe is dit mogelijk?

  Welnu, 291.000 Km later heb je de eerste 14.000 goed verteerd en kun je zeggen dat de problemen aan het begin de moeite waard waren.

  Blijf plezier hebben en veel ongevalvrije kilometers maken met de twee schoonheden.

 • blanco

  Binnen 8 maanden, of net onder 14 TKM, was er een nieuwe motor, turbocompressor, koppeling, dubbel massa vliegwiel, brandstofleiding, batterij, dweilwaterpomp, airconditioningcompressor, blowermotor en de voorste uitlaatpijp.
  Als bij de derde storing binnen 4 maanden de vriendelijke dame van de ADAC je begroet met de woorden, als dit de auto is waar ze altijd in de problemen zijn, dan gaat er iets mis. Gelukkig is de situatie gekalmeerd en is de 9-3X weer leuk.

 • blanco

  De hint dat mijn 9-3 Griffin zou moeten zijn, kwam uit een Saab-werkplaats. Ik heb dat niet betwijfeld, maar ik ben te weinig in het onderwerp. Volgens de bovenstaande gegevens is mijn 9-3 duidelijk geen Griffin.
  Nu heb ik weer iets geleerd, ook al is dat een beetje beschamend voor mij, maar bedankt voor de verduidelijking.

 • blanco

  Dat is best cool.

  661.000 km met slechts 2 jongere SAAB's, dat klinkt alsof er nooit een faillissement is geweest ...
  Voor mij persoonlijk is dit een heel, heel mooi verhaal over de kilometerkoning. Dank je wel! ! !

 • blanco

  De uitgebreide workshop blijft bij de 9-3 x zou me nog meer interesseren !?

 • blanco

  Geweldig ding! Ik ben een grote fan van de laatste 9-3er.

  Maar voor de duidelijkheid ;-): De 2011 is geen Griffin, zoals je gemakkelijk kunt zien aan de snuit, de niet-trapeziumvormige mistlichtranden en de ontbrekende Griffin-letters onder de zijindicator. Niet elk jaar is 2011 een Griffioen. De MY 2011 werd gebouwd tot maart 2011, vanaf april 2011 de MY 2012 (voor zover het werd gebouwd in 2011) - en alleen dat waren de Griffins, die je niet alleen kunt zien aan de buitenste en binnenste facelift, maar bijvoorbeeld ook aan de aanzienlijk verbeterde benzinemotoren (de diesels zijn hetzelfde gebleven van modeljaar 2011 tot 2012). Zo was de biopower turbo met 163 pk alleen leverbaar in de Griffin. De nieuwe motoren verbruikten ook beduidend minder. Helaas worden zelfs in de relevante verkooppunten, vooral door dealers, 2011's en zelfs 2010's voortdurend Griffins genoemd - hoewel ze dat niet zijn. Ik heb zelf een TTiD SportCombi BJ 03/2011, dus geen Griffin, en een echte Griffin cabriolet als benzinemotor BJ 05/2011. Dus hoewel slechts twee maanden uit elkaar, totaal verschillende modellen. Maar beide fantastische auto's - alleen als kilometer koningen ben je goed met 170 of 70tkm (nog) niets.

  Des te meer ben ik blij, hier in deze categorie soms een paar trouwe, nog jonge schoonheden te zien! 🙂

  16
 • blanco

  Is dit echt een griffioen?

Reacties zijn gesloten.