In Saab twin pack 661.000 kilometer

Een Saab blijft alleen in zeldzame gevallen. Dit is echter ongebruikelijk met het Saab-dubbelpakket van lezer Marco. Omdat zijn voertuigen relatief jong zijn, wat in ons geval het jaar 2010 en 2011 betekent. Samen komen ze op 661.000 kilometer. Ze zijn verspreid over een 9-3 Griffin en een 9-3x.

Saab 9-3x 2010 met 305.000 kilometers
Saab 9-3x 2010 met 305.000 kilometers

Het Saab dubbele pakket

Beide modellen zijn vrij zeldzaam en hebben de status van geliefde. Er zijn fans die liever een 2011 Griffin of een 9-3x in watten verpakken en voor het nageslacht houden. Marco laat hen "kilometers" eten en is elke dag blij met zijn voertuigen. Hij noemt het duurzaamheid en heeft absoluut gelijk. Objectief gezien is een object dat gedurende een lange periode zo intensief mogelijk wordt gebruikt het beste voor het milieu en het behoud van hulpbronnen. De 9-3 Griffin rapporteert 356.000 kilometer, de 9-3x 'slechts' 305.000.

Dat zegt niets over de voorkeuren van de eigenaar. De reden dat de 9-3x qua kilometers wat achterblijft, is te danken aan zijn sterke liefde voor uitgebreide workshopbezoeken. Leeflijk leven is soms niet zo eenvoudig, schrijft Marco. Maar hij gaat niet in detail.

2011 Griffin met 356.000 kilometer
2011 Griffin met 356.000 kilometer

Wat kunnen we hiervan leren? Wees niet bang voor hoge kilometers! De 9-3-serie heeft bewezen robuust te zijn. Redelijk onderhouden, lange levenscycli en hoge kilometerstand zijn mogelijk. Het onderhoud is betaalbaar, omdat de technologie beheersbaar is en de voertuigen nog steeds werken zonder buitensporige elektronica en assistentiesystemen. En als je dan verkneift nog steeds de vierwielaandrijving, sluit een mogelijke bron van fouten uit. Hoe dan ook, met een ervaren Saab-workshop aan zijn zijde staat niets een langdurige relatie in de weg.

Maar waar we op wachten is de eerste 9-3 die het magische aantal van een miljoen kilometer kraakt. In het 9-5 I magazijn zijn deze kilometerstanden al beschikbaar.

We blijven zoeken naar kilometer koningen!

De inzendingen haperen een beetje, maar het blogteam weet zeker dat er veel, veel meer is. De blog leeft via de lezers, dus er is veel vraag naar betrokkenheid! Het hoeft niet de hoogste kilometerstand te zijn, het telt ook leeftijd en duurzaamheid. Alle eigenaren van kilometers koningendie hun auto op de blog willen zien, worden uitgenodigd om foto's en informatie te verzenden. Volgende zaterdag gaan we verder, ik presenteer de volgende Saab Kilometerkoning.

18-gedachten ook "In Saab twin pack 661.000 kilometer"

 • Is dit echt een griffioen?

 • Geweldig ding! Ik ben een grote fan van de laatste 9-3er.

  Maar voor de goede orde ;-): De 2011er is geen Griffin, zoals je gemakkelijk de snuit, de niet-trapeziumvormige randen van de mistlamp en de ontbrekende Griffin-letters onder de zijindicator kunt zien. Niet elke BJ 2011 is een Griffioen. Tot maart 2011 werd de MY 2011 gebouwd, vanaf april 2011 toen al de MY 2012 (voor zover het jaar 2011 ooit werd gebouwd) - en alleen dat waren de Griffins, die men niet alleen amäußeren en innerlijke facelift kan herkennen, maar ook bijvoorbeeld bij de aanzienlijk verbeterde benzinemotoren (de diesels zijn hetzelfde gebleven van de MY 2011 op 2012). Bijvoorbeeld, Biopower Turbo met 163 PS alleen in Griffin. De nieuwe motoren hebben ook aanzienlijk minder verbruikt. Helaas worden 2011ers en zelfs 2010ers in de relevante winkels, met name retailers, consequent als Griffins aangeduid, hoewel dat niet het geval is. Heb zelfs een TTiD SportCombi BJ 03 / 2011, dus geen Griffin, en als benzinemotor een echte Griffin convertible BJ 05 / 2011. Hoewel slechts twee maanden uit elkaar, volledig verschillende modellen. Maar beide fantastische auto's - alleen als kilometer koningen ben je goed met 170 of 70tkm (nog) niets.

  Des te meer ben ik blij, hier in deze categorie soms een paar trouwe, nog jonge schoonheden te zien! 🙂

  16
 • De uitgebreide workshop blijft bij de 9-3 x zou me nog meer interesseren !?

 • Dat is best cool.

  661.000 Km met alleen 2 jongere SAAB's, dat klinkt alsof er nooit een faillissement is geweest ...
  Voor mij persoonlijk is dit een heel, heel mooi verhaal over de kilometerkoning. Dank je wel! ! !

 • De hint dat mijn 9-3 Griffin zou moeten zijn, kwam uit een Saab-werkplaats. Ik heb dat niet betwijfeld, maar ik ben te weinig in het onderwerp. Volgens de bovenstaande gegevens is mijn 9-3 duidelijk geen Griffin.
  Nu heb ik weer iets geleerd, ook al is dat een beetje beschamend voor mij, maar bedankt voor de verduidelijking.

 • Binnen 8 maanden, of net onder 14 TKM, was er een nieuwe motor, turbocompressor, koppeling, dubbel massa vliegwiel, brandstofleiding, batterij, dweilwaterpomp, airconditioningcompressor, blowermotor en de voorste uitlaatpijp.
  Als bij de derde storing binnen 4 maanden de vriendelijke dame van de ADAC je begroet met de woorden, als dit de auto is waar ze altijd in de problemen zijn, dan gaat er iets mis. Gelukkig is de situatie gekalmeerd en is de 9-3X weer leuk.

 • @Marco (13: oktober 2019 tot 11: 01 AM),

  Dat klinkt als veel. En er is geen technische verbinding. In de aandrijflijn kon je nog op een vroege maandagochtend een fitter (met relatieproblemen en resterende alcohol) raden ...

  Maar dit cliché is verre van voldoende om de lange keten van verschillende leveranciers en het falen van hun respectieve en verschillende componenten te verklaren. Hoe is dit mogelijk?

  Welnu, 291.000 Km later heb je de eerste 14.000 goed verteerd en kun je zeggen dat de problemen aan het begin de moeite waard waren.

  Blijf plezier hebben en veel ongevalvrije kilometers maken met de twee schoonheden.

 • grappige Saab-workshop die dat zegt.

 • PS (@Marco (13: oktober 2019 op 11: 01 AM)

  Ik heb net gemerkt dat mijn opmerking dom was. Marco heeft geen verklaring afgelegd over leeftijd en kilometerstand, beginnend bij of uit de pechserie van 8 maanden en 14 Tkm begon ...

  Het zou spannend zijn om te weten hoe lang de onderdelen hebben geduurd. Uitlaat, koppeling, batterij? De helft van de lijst klinkt als normale veroudering en normale slijtage - heel dicht bij het remblok, een band- of olieverversing of een tankvulling ...

  Het vliegwiel is waarschijnlijk gerelateerd aan de versleten koppeling en zelfs een lader gaat niet eeuwig mee. Uiteindelijk blijft de geldautomaat belangrijk en interessant. Wanneer was het?

  Hoe dan ook, het is geweldig dat er nog steeds chauffeurs zoals Marco zijn die hun dozen geven wat ze nodig hebben. Dit is geleefde duurzaamheid en een heel mooi contrast met de wegwerpmaatschappij. Helaas is het waar dat veel autobezitters vandaag al de ontmoeting van versleten banden en een defecte ventilator als alibi en argument voor een nieuwe auto waterdicht of gezond lijken ...

  Deze wereld heeft meer Marcos nodig! ! !
  Het zou het verbruik van hulpbronnen en de uitstoot naar CO2 aanzienlijk verminderen.

 • De motor heeft net minder gepresteerd dan 289 TKM en zat daarom ook in het groene bereik mMn. Ik denk dat een motor niet breekt bij kilometerstand, maar wel kan breken. Hetzelfde geldt voor de meeste andere onderdelen. Het was eerder de accumulatie in het korte tijdvenster die me frustreerde.
  Met corrosie heb ik daar meer problemen. Het corrosieprobleem is al meer dan vier jaar bij mij op de 9-3 (wielkasten, vensterbanken) en de auto is pas 8,5 jaar oud en wordt goed onderhouden.

  Levende duurzaamheid als contrast met de wegwerpmaatschappij heeft slechts gedeeltelijk invloed op mij. Ik heb de neiging om contrast met denken in statussymbolen te zien, en een duurdere auto is in dat opzicht een waarde. Met weinig andere dingen kunt u uw eigen rijkdom identificeren, evenals met uw auto. De financiële equivalente waarden zijn bekend en tarifieerbaar.
  Het kan me niet schelen, maar ik heb ook opmerkingen als "hoe lang wil je al in je oude doos rijden?".
  Zelfs als geleefde duurzaamheid zinvol is in termen van milieu- en klimaataspecten, zal het geen mainstream worden. Ik weet het zeker.

 • Ik zie het ook als een verklaring tegen statussymbolen en voor goede smaak, ontwerp, prestaties en veiligheid - en alles wat Saab al decennia lang aanbiedt. En trouwens, het is ook de thematische bijdrage aan duurzaamheid en klimaatbescherming.

  Helaas verloor de 9-3x veel slijtageonderdelen tegelijkertijd. Maar dan blijft het lang stil! 🙂

  Mag ik vragen of de 9-3 een lantaarnparker of een garage-voertuig is? Het bericht met betrekking tot het rooster vervult me ​​sowieso met bezorgdheid - ik heb geen roest kunnen vinden bij mijn twee schoonheden (beide jaar 2011). Kun je de roest van je twee gemakkelijk herkennen? Misschien moet ik het eens nader bekijken. Bij de reguliere dienst werd niets gevonden en vorig jaar in de cabriolet liet ik een volledig nieuwe spouwafdichting in Kiel uitvoeren.

  Nog steeds een goede rit en veel plezier met de twee schoonheden en, ondanks alles, hopelijk vele jaren met de twee! 🙂

 • Ik denk dat je veel dingen goed maakt - vooral voor jezelf. De auto's lijken gekozen te zijn, je houdt je eraan, je zorgt voor een minimum (je schrijft ook het onderwerp roest op).
  Blijf het goede werk doen - zo aangenaam kalm en sympathiek als je niet alleen de SAAB-wereld nodig hebt, nee, de wereld in het algemeen. Bedankt

 • Marco,

  bedankt voor de verhelderende AW. Een geldautomaat is niet bepaald goedkoop en vooral volledig onzichtbaar. Dat getuigt stiekem van je eigen welvaart zonder het te laten zien. In elk geval was het "contrast met het denken in statussymbolen" perfect geslaagd. Dit motief is even sympathiek als dat van duurzaamheid ...

  Hoe dan ook, ik wens jou en de X veel plezier samen.

 • We hebben onlangs onze 9-3's laten onderzoeken op roest tijdens een actie bij de ÖAMTC, omdat de camerasonde werd gebruikt om alle gebieden te zien en te verlichten en er waren geen tekenen van roest op beide behalve de asdelen. Alleen bij de deur en minimum punt Combi. Het was interessant dat er een dunne laag was in de limousine in de rechterholte zat, maar niets aan de linkerkant en precies het omgekeerde op de Combi. De voertuigen worden meestal verplaatst in Oost-Oostenrijk of CZ en SK en zijn verkrijgbaar in de carport of buitenshuis. Dat is tenminste het geval met onze 9-3s

 • Bedankt voor de leuke feedback.

  De 9-3 was de laatste jaren vooral lantaarnparker en de roest is duidelijk zichtbaar vanaf de buitenkant. Ondertussen brengt de 9-3 minstens de helft van zijn leven door in de garage en niet buiten. Ik denk het niet vanwege de oorzaak. De 9-3X heeft dezelfde parkeersituatie, is tot nu toe volledig onopvallend en is 14 maanden ouder. Daarnaast zijn er twee oude Audi's (Bj. 2000 + 2006), die ook meestal buiten staan ​​/ en beide volledig onopvallend zijn. Het roest met de 9-3 alleen mijn meest recente auto. Mijn meest recente auto is de kilometerstand maar ook de oudste auto. In hoeverre dit een rol speelt in het onderwerp, weet ik niet. Over het algemeen irriteert het corrosiethema me erg.

  Sinds gisteren komt de 9-3 door de wielkasten in de werkplaats. De eerste feedback was niet geweldig. Eens kijken ...

 • ROEST & SCHROOT

  Ik ben een bevestigde Scandinavische auto, maar het onderwerp van (Zweden-) roest irriteert me ook.

  U (Marco) noemt twee onopvallende Audi's en binnen mijn familie werd onlangs een volledig roestvrij en technisch onopvallend VW-landgoed (Golf Estate TDI) geschrapt ten gunste van een conversiepremie en een nieuwe SUV (ook een TDI) ...

  Die begrijpen wie wil. Het bouwt auto's die 50-jaren beschermd zijn tegen corrosie en na 5-jaren nog steeds verouderd zijn. En tegelijkertijd auto's die al na 5 jaar roesten en nog steeds op de een of andere manier goed zijn voor vele jaren ...

  Dat begrijp ik niet. Ik begrijp het helemaal niet. Maar ik kan met zekerheid zeggen dat ik eigenlijk dichter bij de eigenaars en hun auto's sta, die niet de speerpunten zijn van de wegwerpmaatschappij ...

 • Pingback:

Reacties zijn gesloten.