Een app voor de NEVS 9-3 elektrische auto

Het leven is geweldig. 2002 was de tweede Saab 9-3-generatie die aan dealers werd gepresenteerd in een luchtmachtstunnel nabij Göteborg. Een interessante carrière volgde. Een tussenmodel, twee uitgebreide revisies. Dan is het einde van de productie 2011, wat niet het einde van het verhaal zou moeten zijn. In december lanceerde 2013 de Saab 9-3 in het modeljaar 2014.

Mijn NEVS-app in de Apple App Store
Mijn NEVS-app in de Apple App Store

Een helaas slechts korte aflevering, maar het werd ook geassocieerd met revisie en fijnafstemming. In de tussentijd werd het oude Saab-platform omgezet in elektrische aandrijving bij NEVS, pakte batterijen in de bodem en begon in Juni 2019 de productie.

Oude Saab-basis wordt digitaal

De optiek en het interieur kunnen hun Saab-oorsprong nauwelijks ontkennen, zelfs als het niet duidelijk is of de productie momenteel draait. Volgens informatie uit Zweden rust het en wordt de fabriek in Tianjin uitgebreid om zijn capaciteit te verdubbelen. Dit wordt ondersteund door het feit dat de NEVS 9-3 elektrische auto nog niet in de statistieken is verschenen als een nieuwe registratie. In januari zal 2020 eindelijk de productie opvoeren en een 18-jarige geschiedenis zou in het vervolg verdergaan.

Voor de elektrische auto NEVS 9-3 is er een gratis app te downloaden in de Apple Store. In 2002 had waarschijnlijk niemand gedacht dat de Saab-basis ooit digitaal zou zijn. Maar nu is het realiteit en kan de elektrische auto via de iPhone worden beheerd.

Uitgever van de app is Guoneng Automobile, de Chinese naam van NEVS. Over Guoneng ook de eerste 500-voertuigen die naar de autoriteiten gaan voordat particuliere klanten hun voertuig krijgen. De app wordt uiteraard onderhouden, de huidige versie dateert van september 2019. Uw download is ook mogelijk in Duitsland op de iPhone, een beperking tot landen bestaat niet. Alleen jij kunt zo weinig tot niets doen, het mist de juiste elektrische auto.

NEVS 9-3 elektrische auto "alleen China"

Als de foto's in de App Store overeenkomen met de werkelijkheid, heeft de 9-3 elektrische auto een actieradius van 360 kilometer. Het stroomverbruik van 18 kWh komt overeen met dat van een BMW i3 of een Kia e-Niro. De beelden zouden net zo goed nep kunnen zijn, want een topsnelheid van 230 km / u hoort thuis in het rijk der legendes. De elektrische auto moet veel eerder worden gereguleerd.

De fabrikant beschouwt de NEVS 9-3 elektrische auto nog steeds als een "alleen China" -product. Misschien komen er in 2020 enkele testexemplaren naar Zweden en vinden ze hun weg naar de media. Het zou spannend zijn om erachter te komen hoe de evolutie van een verhaal uit 2002 verder gaat.

3 gedachten over 'Een app voor de NEVS 9-3 elektrische auto"

 • blanco

  2002

  Dat was "pas" 17 jaar geleden. Je moet je realiseren (althans dat zou moeten) dat de technische sprongen niet groter worden naarmate een bepaalde technologie en een product (bijvoorbeeld een conventionele auto met verbrandingsmotor) langer op de markt is ...

  Omgekeerd wordt het een schoen. Hoe langer een bepaalde technologie op de markt is en relevant voor ons, hoe kleiner de jaarlijkse technologische vooruitgang. Er zijn eigenlijk nog werelden tussen een auto uit 1913 en 1930 of een uit 1947 en 1964 ...

  De tussen een auto van 1964 en 1981 maar al aanzienlijk gekrompen. Of tussen 2002- en 2019-auto's.

  Waarom zou een automotive-platform van 2002 in een verouderde wereld, waarin een supermacht (de VS) zijn halve eeuw (!) Oudere vliegtuigen (de B52 van 1952) na 67 jaar nog steeds voor de nieuwste stand van militaire technologie is houdt? ? ?

  Nog een voorbeeld: ik heb al tientallen jaren een MacPro met acht processorkernen geklokt op 2,8 GHz elk en 64 GB RAM in de stal, die theoretisch ook geüpgraded zou kunnen worden ...

  Het lange verhaal kort:
  Als consumenten moeten we ons niet laten misleiden door de veroudering van wat dan ook. De 9-3 lijkt me nog steeds up-to-date. Alleen een gedachte ...

 • blanco

  Het is interessant wat er met het model gebeurt of wat het moet doorstaan. Triest voor NEVZ dat ze na lange tijd geen eigen model hebben gekregen.

 • blanco

  De NEVS 9-3 zou me interesseren. Een elektrische auto die geschikt is voor mijn dagelijkse afstanden en geen 40k € kosten is altijd interessant. Vooral omdat er nog wat SAAB-DNA achter zou zitten. Alleen een droom?

Reacties zijn gesloten.