Het einde van een zakenreis

Woensdagavond. Spitsuur en slechts 2 kilometers naar huis. De auto voor mij vertraagt, het verkeer komt tot stilstand. Dat was het dan voor mij! De motor van de Saab sterft, met het laatste momentum red ik mezelf op een parkeerplaats. Uit, over! Het einde van een zakenreis. Hoe kan dat gebeuren?

Gestrand, het einde
Gestrand, het einde.

Vier dagen eerder. Op weg naar de blog.

Het is zondag, ik heb mezelf een paar dagen vrijgemaakt voor de blog. Op weg naar het noorden om ideeën en onderwerpen te verzamelen voor de komende maanden. Ik hou van deze dagen waarin het dagboek niet zo strak gestructureerd is als gewoonlijk. Elke kilometer in de Saab is een traktatie, en mijn favoriete reisauto is de 9-3 I Aero. Tot de laatste schroef betrouwbaar, comfortabel, snel, compact. Het is nog steeds mooi weer op deze dag, maar boven Noord-Duitsland wacht me een krachtige depressie.

De Saab spint in de richting van het noorden, tot kort na Hannover de wereld nog in orde is. Dan flikkert de cockpit, ABS, rem, TCS even. Spooky. Verontrustend. Maar slechts voor een fractie van een seconde. Verkeersopstoppingen in de richting van Hamburg, het flikkeren komt met steeds kortere tussenpozen. Na een tussenstop met vrienden verliest de 9-3 Aero zijn kalmte volledig in de Hamburger Baustellenschlamassel. De cockpit licht op als een kerstboom, ik rij naar de volgende rustplaats en zoek Rat in Kiel telefonisch. Markus Lafrentz tikt op de ABS-regeleenheid of de gashendel, maar zegt dat ik voorzichtig verder kan rijden. En inderdaad, in zachte kruip bereik ik Kiel.

Foutgeheugen leeg, oké?

De volgende ochtend lijken de problemen vergeten. Het weer is nat in Noord-Duitsland, maar de Saab rent alsof er niets is gebeurd. De lezing in de Kiel workshop brengt een leeg storingsgeheugen en de diagnose van de gasklep of controller blijft in de kamer.

Wat te doen? De Saab verlaten in Kiel en doorrijden met een huurauto - dat is uitgesloten voor mij. Saab-dates zonder Saab? Geen optie. Ik kies het risico, begin de volgende dag naar Hamburg. En opnieuw speelt de 9-3 zijn spel met mij. Met een bedrieglijke betrouwbaarheid rijdt hij van Kiel naar Hamburg en door de stad. Pas na mijn afspraak toont hij zijn problemen. De cockpit licht op, het bekende spel. Desondanks rijd ik op de snelweg in de richting van Hannover. De trollen in de auto spelen hun zelfherstellende krachten, de advertenties worden normaal en alles werkt zoals gewoonlijk. Toch wil ik nu niets riskeren. Met behulp van de AI van Google en wat menselijk instinct rijd ik door de file bij Hanover en bereik ik mijn bestemming zonder verdere incidenten. En ik kijk uit naar de laatste dag van de reis.

De volgende ochtend. Problemen? Welke problemen? De Saab lijkt haar te zijn vergeten. Een auto met karakter en stoer. Mijn afspraak is 90 kilometer verderop, ik rijd voorzichtig. Opmerkelijk toont de niet zo jonge Zweed nee. Zelfs later, als het gaat naar de laatste 300 km-etappe van de missie op de snelweg, blijft het onopvallend. Ik heb een zekere mate van basisvertrouwen, maar ik ben er opzettelijk voorzichtig mee. Rij langzaam, de innerlijke stem vermaand, niet stoppen! Zelfs als de honger toeslaat, want als hij rent, rent hij.

Een beetje snelwegfilosofie

Als u enkele dagen opzettelijk defensief doorbrengt op Duitse snelwegen, is er genoeg tijd om uw medemensen te observeren terwijl ze reizen. Het goede nieuws: het past in de komende discussie over een algemene snelheidslimiet: Voelt veel meer dan 80% van de weggebruikers reist in een frame tussen 120 en 140 Km / h. De invoering van een algemeen verbod zal weinig voor het milieu betekenen, maar zal zeer goed werken in het actionisme.

De vertegenwoordigers van de betonindustrie in hun Audi A4 en A6 waren in het verleden merkbaar, maar hun aantal is aanzienlijk gedaald. Ze worden vervangen door de bestuurders van die SUV's op vol vetniveau, die bij voorkeur uit Ingolstadt of Wolfsburg komen. In de bergen van Kassel schrikken ze genadeloos elke kleine auto af, die verlegen schuift op de extreem linker rijstrook, achter de Mercedes Sprinter, die ze eigenlijk wilden inhalen. De 2.5 tonnen met tin gemaakte fout in het ontwerp van China bewegen zich blijkbaar alleen van hun bestuurders in de sportwagenmodus om de consistente minachting voor het behoud van hulpbronnen uit te drukken.

Wie drijft Saab, die onderweg eenzaam is. De grijze massa van gezichtsloze SUV wordt steeds meer van jaar tot jaar. In overeenstemming met de komst van de individuele verkeersleeftijd lijken ze te anticiperen op de uniformiteit van nieuwe tijden. Waarom rijd je zoiets? Omdat de buurman het ook doet? Een gevoel van vrijheid en avontuur? Of gewoon geluk in de menigte? Skoda-merkambassadeur Mimi Fiedlerhet besturen van een Kodiaq SUV zegt: Gewoon omdat ik graag parkeer waar ik wil. Stoepranden zijn een optie voor mij, maar niet echt een afbakening, Dank aan mevrouw Fielder voor uw hulp. We leren: omdat krachtige stoepranden onze opties beperken, moet u ze als een SUV overwinnen. Point. Goed dat ik dat niet eerder wist. Lees in het kleurrijke boekje 40 / 2019.

Triest, maar er zijn heldere plekken! Gedurende een paar minuten deelt een scriptie van Lancia met Paderborn-certificering mijn pad. Goede smaak voorbij de menigte. We zijn eenzaam. Maar niet alleen.

Het einde van een zakenreis

De Saab stopt. Geweldig! In de laatste dagen zag ik langs de weg steeds weer gestrande voertuigen. Veel jonger dan mijn Saab, voornamelijk van Audi en niet helemaal oud met ongeveer 4 tot 5 jaar. Maar de oude, zieke auto houdt stand en wanneer ik eindelijk de A3 verlaat, realiseer ik me dat hij zich niet goed voelt. Er zijn slechts 2 kilometers om naar huis te gaan wanneer we onszelf redden naar een parkeerplaats en uitrollen.

Gestrand, wat te doen? Mijn vrouw redt me, ik laad mijn bagage, maar ik wil de Saab niet verlaten waar hij parkeert. Te gevaarlijk, want het is een plek waar auto's graag onderdelen verliezen. De sleepdienst van ADAC zou om de hoek zijn, maar ik ben geen lid van de club en ik heb ook geen zin om mijn auto aan iemand toe te vertrouwen. Roep ik in Frankfurt naar, stuurt Gerard Ratzmann me een sleepwagen.

Dragan Beljan komt eraan (Tel: 0176 - 61401721). Een echt goede beslissing, want hij weet waar een Saab zijn ontsteking heeft en kent het verhaal met de contactsleutel en de achteruitversnelling. Hij rijdt veel voor Saab Frankfurt, en het zijn vooral de restauraties die hij bij de schilder of ongevallen veroorzaakt. Mijn 9-3 Aero is zijn eerste Saab, die vastloopt met een defect. Is geen Audi, zegt hij.

In de werkplaats in Frankfurt werd toen de diagnose gesteld: het is de gasklep. Gerard Ratzmann zou een gebruikte installeren. Ik zou weer mobiel zijn, maar ik heb tijd. Hij bestelde een nieuw onderdeel, want de Saab-zakenreis is nu pas aan het einde.

De samenvatting: In vier dagen veel ervaren, veel spannende onderwerpen en suggesties voor de blog verzameld, die ons de winter zullen brengen. Mijn dappere kleine Saab heeft met 20 jaar op zak bewezen dat je op hem kunt rekenen. Ja, en Saab Service Frankfurt heeft opnieuw aangetoond dat mobiliteit niet afhankelijk is van de leeftijd van een voertuig.

30-gedachten ook "Het einde van een zakenreis"

 • Ja de DKL. Ik weet van de 9-5 geleden dat het daar al was. Zo gaat het ook met oude auto's. Niettemin: goed geschreven, bedankt!

 • Leuk rapport. Het DK-probleem komt alleen met de leeftijd, de isolatie van de bedrading lost op in kruimels. Een van de drie DK is al ingehaald, de rest volgt. Dan rusten waarschijnlijk de volgende 20-jaren met DK-fout. Leuk dat de fout zo gemakkelijk te vinden en op te lossen was.

  • Dat leest goed. Meer 20 jaar rust is een goed perspectief!

 • Goede SAAB-entertainment met drama op maandag!

 • Ja, dat maakt me te druk om te beheren dat vaak iets niet mogelijk is, ... maar ik wil verder SAAB gaan, ... ook officieel!

  Tom, waarom schrijf je niet iets over de 9-2x naast je 9-31, die glimlacht alsof hij wil zeggen: ik geef je wat turbolucht met mijn schepje zodat je thuis kunt komen!
  Hoeveel zitten er in D?

  • De gang van zaken kunnen we niet stoppen. Helaas.

   De 9-2x Aero komt eraan, het rapport wordt de komende dagen in productie genomen. Een hele leuke auto trouwens!

 • Een zeer opwindend rapport met een goed einde voor de trouwe zilveren vriend, geweldig!

  Ik heb ook een aantal nieuwe formuleringen voor mij leren kennen, die ik meteen aan mijn actieve vocabulaire zal toevoegen, zoals "SUV op vol niveau" en "2.5 ton plaatfouten in China-ontwerp" - geweldig! 😉 Deze kogels komen ook grotendeels uit Göteborg en Dingolfing.

  Een ongelooflijke zin van deze "merkambassadeur" ook! Wat een meedogenloosheid, arrogantie en onwetendheid tegenover andere, zwakkere weggebruikers die de stoeprand zou moeten beschermen (voetgangers en mogelijk ook fietsers). Ik kan de dame een lesje geven in parkeren op smalle parkeerplaatsen in grote woonwijken!

  Een vraag: wat is die vreemde grote "luchtuitlaat" over de motorkap van de zwarte 9-3 II in Kiel? Of gewoon een reflectie? (Helaas is het moeilijk te zien op de tablet.)

 • Aaaahhh! Nu heb ik het - dit is de 9-2 die ik nog nooit eerder heb gehoord !! Er zijn dingen - een Saab waar ik nog nooit van heb gehoord! Ik kijk uit naar het rapport!

 • De paragraaf SUV-in vol vet niveau is gewoon heerlijk! Ik zal dit citeren (uiteraard onder de naam van de auteur) ...
  Voldoet precies aan het punt - super geformuleerd!

 • Misschien was Saab Frankfurt ook een alternatief voor mij toen ik het begaf met mijn 902 Turbo Cabrio na mijn "zakenreis" vanuit Nederland (INTSAAB2019) terug naar Zwitserland, toen ik na een pauze op de A3 lag in de rustruimte Fernthal West vanwege een defecte ontstekingsschakelaar gebleven.
  De gedachte ging door mijn hoofd. Maar op een zondagmiddag waarschijnlijk niet erg veelbelovend.
  Helaas was de aardige man van het sleepbedrijf op weg naar de ADAC, mijn voorspoiler vernietigd bij het laden en lossen zo sterk dat het moet worden vervangen.
  Op de beslissing van mijn verzekering, of de schade wordt overgenomen, wacht ik nu bijna 5 weken!
  Het contactslot is nu gerepareerd en werkt weer. (Kosten ongeveer 350 Euro, kosten nieuwe bumper skin met spoiler - Viggen / Aero Design - ongeveer 2000.- Euro!)

 • Gewoon verdomd leuk, deze auto. Voor mij is een 9-3 I de jongste 900, zelfs als de naam anders is ...

  Ik ben vol verwachting voor de resultaten van deze organische tour en verzameling onderwerpen. Wat aan de voet van de blog verscheen als een Twitter-teaser (inclusief "9-2X OMG"), maakt je hongerig naar komende berichten.

  De verklaring van Mimi Fiedler is echt zelden clichématig (om niet te zeggen dom). De zelfbepaalde dame van vandaag houdt er dus van om stoepranden en praktijken te overwinnen met trots en belijdenis in roekeloosheid. AHA!

  Toms observaties op de SUV-bevolkte snelle rijstrook passen goed in het beeld. De grap is dat ze daar nu voor zijn geoptimaliseerd. Vanaf de bodemvrijheid blijven voormalige SUV's achter met veel SUV's niets meer. Mimi Fiedler komt vroeg of laat vast te zitten op een (board) rots.

  Wat een snelheidslimiet in D betreft, is mijn geweten van rijplezier een lange weg gegaan omdat ik het zonder E85 moet doen (met ingenieus 105-octaan).
  De Mimi Fiedlers en hun peetvaders irriteren me. Als je me in een SUV duwt die op 250 km / u of meer van de linkerrijstrook zit, sta ik versteld van hoe onwetend iemand kan zijn over consumptie en CO2-emissies, mens, milieu en verkeersveiligheid.

  Het is waar dat een algemene snelheidslimiet voldoet aan de bleke connotatie van symbolische politiek en een minder efficiënte maatregel op wereldschaal. Maar het zou er een zijn. Het zou zelfs een kostenneutrale noodmaatregel zijn. En er is (helaas) geen milieu- of transportbeleid.

  Er zijn een aantal geruststellingen van economisch en fiscaal eigenbelang. Als het bijvoorbeeld van het ministerie van Verkeer betekent, hoeveel kilometer van het Duitse wegennet zou zonder snelheidslimiet zijn. Ik zit in de (communicatie) industrie en weet waarom wie wat zegt.

  Hand in hart, die het hele wegennet van zijn geboortestad bestuurt (inclusief alle spelwegen, doodlopende wegen, Tempo 30-zones en eenrichtingsstraten), voordat het de snelweg op gaat? De simpele waarheid is dat in D veel meer kilometers op de BAB worden gereden dan men zou willen toegeven.

  Het besparingspotentieel van de BAB voor CO2 en verkeersslachtoffers wordt regelmatig in perspectief geplaatst en verminderd, zodat er nog steeds goede redenen zijn voor vetkratten en een hoog verbruik van minerale olie, andere hulpbronnen en in de toekomst ook zeldzame aardmetalen.

  Nogmaals, eerlijk gezegd, volgens de vuistregel, vereist een 10% hogere snelheid 30% meer vermogen, zodat iedereen kan overslaan wat ze als abonnee op het linkertraject consumeren. Mijn Saab blijft tenminste heel nauwgezet met betrekking tot fysieke wetten ...

  Het kan worden verplaatst met 7 liter comma X of zelfs drie keer op een onbeperkte BAB - afhankelijk van hoe onze dames en heren van de ministeries van milieu, economie of financiën het nu graag zouden willen. Zou fijn zijn als ze zouden weten hoeveel fossiele en geraffineerde ruwe olie ze op de linkerrijstrook willen zien verbrand. Of sta gewoon opnieuw alternatieve brandstoffen toe ...

  250 Km / h + X in de fossiele SUV zijn voor mij op zijn minst een absolute no-go en ik vind het vreemd dat dit precies ons heden is. Mimi Vs. Greta, voordeel Angelika. Je hoeft niet altijd alles te begrijpen ...

  9
  2
 • .... Eerlijk gezegd, Herbert, de meeste SUV's halen 250km / h niet en rijden er maar een paar. En veel van wat tegenwoordig wordt verkocht onder de modenaam SUV zijn kleine bestelwagens met vierwielaandrijving. En als SAAB doorgaat, zouden we waarschijnlijk vrienden moeten maken met een hoog percentage 9-4x. Maar helaas ben ik bevooroordeeld omdat ik mijn leven te danken heb aan de 9-7x. Ik merk ook dat ik meer ontspannen ben in de 9-7x dan in de 9-5NG.

  Ik kijk uit naar het artikel van 9-2x!

 • Daar had ik een déjà-vu over mijn 9-5NG (transatlantisch) die deze zomer veel ruimte had in de plaatselijke werkplaats. Dezelfde game als hierboven, altijd gevolgd door opgewonden gerinkel en plotseling verlies van prestaties. Twee workshops zeiden na het uitlezen van de foutgeheugendiagnose: "smoorklep", nadat de vorige eigenaar het al had vervangen, werd het opnieuw vervangen (weer een nieuw onderdeel) en was er een paar dagen stilte. Tot het "plezier" weer begon! :-))
  Ten slotte was volgens Kay Greenfield de enige keuze om de controller of het tuig te veranderen. Het harnas - natuurlijk voor de Amerikaanse versie - werd eerst vervangen. Sindsdien is de vrede hersteld. Hoe lang Ik hoop 20 jaar, dan ben ik 86 jaar en dan maakt het niet uit.

 • In zo'n ervaring kun je dat natuurlijk heel goed begrijpen - maar als redder in nood werken al onze Saabs permanent, en niet alleen het handjevol 9-7x. Wekelijks komen er berichten naar Saab Planet dat wederom een ​​Saab het leven van zijn eigenaar heeft gered, en dat bij een dergelijk ongeval niemand, inclusief de politie, kon geloven dat de chauffeur er levend uit kwam. In de meeste gevallen zijn de gevangenen in deze gevallen vrijwel ongedeerd. Wat je niet kunt zeggen in een figuurlijke zin van de Saab dan helaas. Maar toen deed hij zijn werk op de best mogelijke manier.

  Veiligheid is altijd de essentie van Saab geweest. Ik herinner me nog steeds graag een video die hier enige tijd geleden op de blog was gelinkt, waarin twee heerlijk baty Engelsman een Saab en een BMW van hetzelfde jaar ondersteboven lieten vallen vanaf een hoogte van ongeveer 10 meter van een kraan. Niemand in de BMW zou het hebben overleefd, het dak was plat. In de Saab was het passagierscompartiment onbeschadigd. Geweldig ding! In ieder geval heb je voor de veiligheid zeker geen SUV nodig - die meestal een verhoogd beveiligingsrisico voor andere weggebruikers vormen.

  Geen aanstoot, maar ik ben er ook vrij zeker van dat er niet teveel Saab SUV's zouden zijn geweest zonder het faillissement van Saab. De Saab-fans hebben altijd een duidelijk andere smaak en smaak gehad dan de mainstream!

  Op het rapport over de kleine 9-2X ben ook erg nieuwsgierig! Geweldig, wat de Kiel altijd alles organiseert!

 • @Bergsaab,

  Het is waar, SUV is een modewoord en dit reservoir varieert nu van kleine auto's tot monsters. Je kunt ze niet allemaal samen schudden ...
  Maar de 250 zijn eigenlijk niet zo zeldzaam meer en zelfs de 250+ zijn lang oud. Porsche adverteerde het expliciet toen de Cayenne werd gelanceerd. "In die tijd" was het al klimatologisch 5 tot 12. Een fronsend commentaar lijkt me niet overdreven ...

 • Welnu, antisociaal parkeren op de stoep is niet alleen beschikbaar voor SUV-bestuurders, maar ook voor sedans, stationcars en sportwagens. Het is gemakkelijker met een SUV, als het nog steeds een model met bodemvrijheid is en niet alleen 20 Zöller is gemonteerd. Wat betreft de afkeer van SUV's hier, vraag ik me af wat de Saab-fans zouden zeggen als er vandaag Saab was, en er zouden SUV-varianten zijn van 9-1, 9-3 en 9-5. Het zou zeker enkele kopers vinden die nu een Saab SUV zouden besturen, terwijl waarschijnlijk de supporters van de klassieke Saabs zouden zeggen dat dit geen Saab meer is, net zoals de oude 911-stuurprogramma's zeggen over Cayenne en Macan. De 9-4X zou zeker veel potentieel hebben gehad en zelfs veel 9-3Kombi-bezitters zouden graag een 9-3X hebben.
  Gelukkig is de 9-3 Aero terug, nog steeds een hele mooie auto.
  Ik ben benieuwd naar het verhaal van 9-2X.

 • Ik rijd misschien op de 'verkeerde' routes of op slechte tijden, maar in mijn ervaring zijn de snelwegen zo druk dat niemand zo snel kan rijden als ze willen. Vaak is het zelfs niet mogelijk om de snelheid consistent enkele minuten in te stellen.

  Ik merk de grotere SUV vooral op bouwplaatsen, waar ze het zelfvertrouwen van de bestuurder leuk vinden om de linker 2m-rij te bevolken, maar dan niet langs vrachtwagens durven rijden. Wat ik begrijp, maar wat irriteert is het feit dat zelfs na minuten achter een vrachtwagen reed er blijkbaar niet de kennis rijpt om de linkerrijstrook vrij te maken voor degenen die durven in te halen.

 • Het artikel vind ik geweldig, behalve de SUV bashen, dat ik niet kan begrijpen. Moet iedereen rijden wat hij belangrijk en goed vindt? Ik heb zelf nog nooit een SUV gehad en zal er nooit een krijgen. Maar wat er met SUV gebeurt, is volledig overbodig. SUV's verwarmen de aarde niet en zijn niet gevaarlijker.

  1
  4
 • Maar het is waarschijnlijk iets anders, als je een auto koopt voor extra, om asociaal op het trottoir te kunnen parkeren of om met delicatesse te kunnen donderen zonder rekening te houden met verliezen. En het hoogtepunt van eenvoud en roekeloosheid is om dit te noemen als de reden voor het rijden in een SUV in de grote stad.

 • De opmerking hierboven verwees naar Ken-Daniel. Op de een of andere manier werkt de antwoordfunctie momenteel niet goed, verschijnen de antwoorden mogelijk nog niet op de juiste plaats.

 • @ Oude Zweed

  ... maar ze zijn lelijk! 😉

 • @Ebasli

  Er zijn geen schoonheden, dat klopt! 🙂

 • Goede morgen,
  erg leuke ervaring. Ik gebruik mijn 9-5 Aero mitlerweile weer als bedrijfswagen. Zeer betrouwbaar 😉
  Routes op een rij 600 km door de republiek zijn geen probleem ... .. Het is gewoon leuk om de gezichten van de 'wereldautocoureurs' te lezen 😉

  Ik heb alleen goede ervaringen gehad met de engelen in geel met mijn Aero.
  Ik wil deze service niet missen ...

  Altijd goede rit
  Proost

 • Bedankt Tom voor dit trieste en positieve eindartikel. Aangenaam dat de smoorkleppen kunnen worden vervangen! Dus deze prachtige SAAB 9-3 is bewaard gebleven! 🙂
  Ik ken de 'zenuwachtige dingen' onderweg goed genoeg ... Helaas is het niet zo goed afgelopen voor mij. 🙁

  • De ontwikkeling is nog niet erg positief. Het gaspedaal is nieuw, de patiënt heeft nog steeds klachten. Wordt vervolgd!

 • @ Ebasli, 07.10.19, 1: 49 pm

  Naast de drie versies met vierwielaandrijving met min of meer Saab-inhoud (9-2 X, 9-4 X, 9-7 X), zijn er twee andere, grotendeels onbekende "Saab":

  - Saab-Lancia 600, 1980 bedoeld als opvolger van de Saab 96, pure badge-engineering, aangezien het aan de emblemen van een Lancia Delta lag. Werd uit het Scandinavische verkoopprogramma gehaald wegens gebrek aan succes.

  - Omgekeerde badge-engineering: Cadillac BLS, grotendeels gebaseerd op de Saab 9-3 II, even mislukt als de 600, verdween even snel uit het programma.

  In het Amerikaanse automagazine 'Car and Driver' op het moment dat de 'Saabaru' 9-2 X werd gepresenteerd, heette het 'de beste' Saab 'die ooit is gebouwd'.

 • @ Uli Beitel

  Bedankt, dat is interessante informatie! Zoals je weet, ben ik niet zo'n grote 😉 SUV-fan, dus ik kon en kan niets winnen van de 9-4X en 9-7X. Destijds boekte ik het persoonlijk voor mezelf als "het doel heiligt de middelen", dat wil zeggen "aanpassing aan de mainstream als een bijdrage aan het overleven van Saab". Maar het is allemaal een kwestie van smaak en, zoals bekend, heeft het niet geholpen. Hingegen De SportCombi als een 9-3X, die geen SUV is, was altijd een grappig alternatief voor Saab-fans in de bergen.

  Ik ben nu heel nieuwsgierig naar de volledig nieuwe, kleine 9-2X. Hoeveel is het Saab, hoeveel Subaru? In het interieur ziet hij er niet zooooo uit. Maar spannend ding - laten we eens kijken wat Tom erover schrijft. .... Misschien zal ik het gewoon nog een keer live in Kiel bekijken. 🙂

  Een leuk weekend met alle Saab-vrienden!

 • SUV bashing

  Het grootste probleem van de discussie lijkt mij de jaarlijks groeiende vervaging van dit marketinglabel. Het is lang mogelijk geweest om alles mogelijk en onmogelijk voor te stellen onder een SUV ....

  Het concept en het genre (vrij vertaald, ten dienste van de sportieve activiteiten van de bestuurder) werden oorspronkelijk ontwikkeld om nieuwe doelgroepen te openen. Dit waren mensen die hun surfplank, kajak, mountainbike of wat dan ook in de buurt van een natuurlijke locatie met weinig verkeer wilden doorbrengen, zelfs zonder een voertuig dat geschikt was voor expeditie. Of alleen die klanten die dit beeld van een actieve levensstijl willen kopen, willen graag kopen ...

  Zo werden voertuigen gemaakt voor de weg, die soms anders konden zijn. Stationwagens met 13 tot 22 mm meer bodemvrijheid en vierwielaandrijving (ongeveer een 9-3X) ...

  Ondertussen is het al lang teruggedraaid en zelfs traditionele off-road voertuigen (zoals een Land Rover Discovery) worden aangeboden met 2-wielaandrijving of jongere SUV-fabrikanten (zoals MB, Audi en BMW) zelfs opscheppen over coupes en hun verlaging. Anderen hebben opscheppen over records op de Nürburgring (Alfa), die expliciet werden bereikt door minder bodemvrijheid en de afwezigheid van een vierwielaandrijving ...

  Wie wil bashen of iets doen om welke reden?
  Het principe, vorm volgt functie, wordt tenminste geannuleerd.

 • Pingback:

 • Pingback:

Reacties zijn gesloten.