15 nieuwe modellen in de volgende 5-jaren van Evergrande

Evergrande en NEVS vertrouwen op bewezen dienstverleners als het gaat om de ontwikkeling van het toekomstige modellengamma. In de komende 5-jaren zal 15 nieuwe voertuigen lanceren. Beginnend met luxe sportwagens via autonome pods tot de middenklasse. De voormalige Saab-fabriek in Trollhättan zal een deel van de voertuigen produceren, omdat ze veilig zijn in Zweden. En een advertentiecoup zal het Evergrande-merk Hengda Hengchi binnenkort ook de Europeanen lekker maken.

Evergrande brengt 15-modellen naar 5-jaren. Genoeg werk voor Trollhättan
Evergrande brengt 15-modellen naar 5-jaren. Genoeg werk voor Trollhättan. Fotocredit: NEVS

Op de 25. In september kondigde Evergrande CEO Xu Jiayin de uitgebreide versie aan in Shenzen Samenwerking met de grote namen van leveranciers van automotive ontwikkelingsdiensten. De Duitse providers FEV en IAV Groep, de Duits-Zwitserse EDAG AG, de Oostenrijker AVL en Magna Group De voertuigen worden ontwikkeld voor de Evergrande Group.

Vermijd fouten, versnel ontwikkeling

Is de door Europa gedomineerde samenwerking op grote schaal verrassend? Nauwelijks, want met alle nog openstaande vragen gaat Xu Jiayin logisch verder. Hij grijpt de problemen van Chinese autofabrikanten aan de basis en leert van de fouten van anderen. Waarom hebben elektrische auto's in China, ondanks fantastische subsidies over een zeer lange periode, weinig acceptatie bij kopers? Chinese producten worden als onbetrouwbaar beschouwd, niet volwassen, ze hebben een schokkend lage waarde dan gebruikt. de China Passenger Car Association zelf valt samen verwoestend oordeel, Na slechts één jaar is een Chinees product minder dan de helft van zijn oorspronkelijke prijs waard. De batterijen zijn aan het einde na 3 - 5 jaar.

Om te slagen, moet het anders zijn. Tesla, pionier op het gebied van elektrische auto's, zet opnieuw de standaard. De producten zijn restwaarde reuzen, de batterijen gaan verondersteld een lange levensduur te hebben. Xu Jiayin heeft toegang tot de beste dienstverleners op de markt. leverancier Net als de Magna Group ontwikkelen Duitse voertuigen ook complete voertuigen tot aan de laatste schroef. Alleen dit wordt zelden openlijk gepubliceerd. De klant merkt het zelf niet, hij heeft geen idee dat zijn premiumvoertuig een grote naam draagt, maar elders is ontwikkeld. Cruciaal voor het product is wat vereist is in de specificaties.

Genoeg werk voor Trollhättan

Nogmaals, Evergrande versnelt het proces van productontwikkeling, het minimaliseren van de risico's als een nieuw merk en de druk om zijn eigen onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteit op te bouwen. Dat Xu Jiayin niet afhankelijk is van de rudimentaire groep ontwikkelaars van NEVS, is begrijpelijk. Enerzijds heeft Trollhättan in het begin niet de vereiste capaciteit, anderzijds kon men geen enkel product ontwikkelen in meer dan 7 jaar tot de productierijpheid.

Triest over de Göta Älv is helemaal niet. U bevindt zich in de oude Saab-fabriek zeker een deel van de nieuwe modellen mogen produceren. Bovendien meldt men NEVS om niet zoveel werknemers te kunnen werven als nodig is. Strategisch gezien is de locatie van uitzonderlijk belang. Het garandeert een veilige toegang tot de markten van de Europese Unie, in geval van twijfel zelfs export naar Noord-Amerika. Als de enige fabriek buiten de Volksrepubliek, is het van onschatbare waarde voor de plannen van Evergrande.

Evergrande advertentiecoup met Inter Milan

Omdat China niet genoeg is. De internationale campagne voor het Evergrande-merk Hengda Hengchi begint op 2021. Hengchi Automobile zal het merk Pirelli trouwens vervangen door de truien van Inter Milan. de onderhandelingen moet goed geavanceerd zijn, 100 miljoen € in 4 jaar om Xu Jiayin te investeren in reclame. De Europese markt is het doel, aanwezigheid in prime time en voor een miljoenenpubliek zou het merk gegarandeerd zijn. Dit maakt ook duidelijk wanneer de eerste voertuigen zijn gepland voor Europa. Hoe adembenemend snel Evergrande voorafgaat, is duidelijk in een klein detail: het laatste persbericht Voor het eerst waren er ook portals in de Duitse taal gevestigd. De NEVS-groep in Trollhättan had dat in 7-jaren nog nooit gedaan.

Zou dat de vraag zijn welke rol NEVS en het Saab-erfgoed in de toekomst zullen spelen? Chinese bedrijven hebben een voorliefde voor submerken. Bijna geen enkele aanbieder uit het Middenrijk kan de verleiding weerstaan, steeds weer nieuwe merken voor verschillende claims. Ook Volvo's moeder Geely speelt ermee; naast Lynk & Co en Polestar werd onlangs een nieuw merk voor elektrische auto's in het premiumsegment van de marketingmachine geboren. Het feit dat het de dochter Volvo kannibaliseerde, lijkt niet uit te maken.

Hengchi als merk voor Europa?

Alles is denkbaar bij Evergrande. Er kan een merknaam voor Europa zijn buiten Hengda Hengchi. NEVS kan het leveren, maar het kan net zo goed van de fabriek worden gedemonteerd. Omdat hij afkomstig is van de marketingfabriek en geen historische waarde of verwijzing naar de geschiedenis van het werk heeft. Voertuigen met Saab-DNA kunnen op de markt komen, de legendarische ontwerplijn kan worden voortgezet.

Of niet. Alles blijft open op dit moment.

Want naast het grote geheel, de oprichting van een mobiliteitsbedrijf met de schijnbare welwillendheid van Beijing, is er ook geld voor persoonlijke ijdelheden, zoals het verzamelen van exotische merken. Anders zou men geen aandelen hebben gekocht in de supercarfabrikant Koenigsegg.

4-gedachten ook "15 nieuwe modellen in de volgende 5-jaren van Evergrande"

 • Spannend, heel gelijkmatig ...

  Ik kan niet veel meer bedenken over de nieuwste rapporten. Behalve misschien dat een automerk genaamd "Helga Hatschi" in D nauwelijks een kans krijgt.

  Maar het is onwaarschijnlijk dat iemand die iets anders lijkt te doen (ontwikkelaars, ontwerpers, productie en een voetbalteam) zou falen in dergelijke marginalia (merknaam en marketing). De vraagtekens zijn van een andere aard ...

  Het is nog steeds open, die daar moet coördineren en leiden. Open (en zelfs steeds meer) is wat zou moeten zijn in de functiebeschrijving, omdat de ambities en het project van Evergrande dagelijks en met elke nieuwe boodschap een beetje verder van alle historische rolmodellen en elke professionele ervaring die iemand ooit in de Auto-industrie had kunnen verzamelen.

  Of we zijn getuige van het grootste succes of de grootste bubbel die de industrie ooit heeft gezien. Wat verontrustend is, is dat er al zoveel feiten zijn gecreëerd zonder de juiste coördinatie en begeleiding van ervaren insiders en managers.
  Zijn er kansen en mogelijkheden die daadwerkelijk bruikbaar en zinvol zijn om te coördineren? Of de nieuwigheid van een Gordiaanse knoop, groter en dikker dan ooit verpletterd?

 • Hoop Evergrande echt Hengda Hengchi-voertuigen in grote hoeveelheden te verkopen?
  Ik ben sceptisch dat met nieuwe automerken of nieuw leven ingeblazen automerken zoals Borgward grote hoeveelheden voertuigen kunnen verkopen, behalve misschien Tesla.
  Evergrande moet op zijn minst proberen SAAB te doen herleven, dan heb je misschien een kans, maar het product moet goed zijn en je moet proberen de SAAB Spirit nieuw leven in te blazen.

  11
  1
 • MAGNA in Graz en Trollhättan hebben al heel goed gewerkt met de convertible, ik hoop dat dat eindelijk iets zal zijn

 • Hoewel ik geen fan ben van NEVZ Evergrande en co, moet ik toegeven dat er veel aan de hand is en dat ik blij ben met wat Trollhattan voor banen biedt. Minder goed zou ik het vinden als de naam Saab wordt gebruikt. Want wat Saab als merk heeft gemaakt, zal de Chinezen of rijken niet behagen. Ze zijn alleen geïnteresseerd in grote volumes en dat was niet echt de kracht van Saab.

  2
  2

Reacties zijn gesloten.