15 nieuwe modellen in de volgende 5-jaren van Evergrande

Evergrande en NEVS vertrouwen op bewezen dienstverleners als het gaat om de ontwikkeling van het toekomstige modellengamma. In de komende 5-jaren zal 15 nieuwe voertuigen lanceren. Beginnend met luxe sportwagens via autonome pods tot de middenklasse. De voormalige Saab-fabriek in Trollhättan zal een deel van de voertuigen produceren, omdat ze veilig zijn in Zweden. En een advertentiecoup zal het Evergrande-merk Hengda Hengchi binnenkort ook de Europeanen lekker maken.

Evergrande brengt 15-modellen naar 5-jaren. Genoeg werk voor Trollhättan
Evergrande brengt 15-modellen naar 5-jaren. Genoeg werk voor Trollhättan. Fotocredit: NEVS

Op de 25. In september kondigde Evergrande CEO Xu Jiayin de uitgebreide versie aan in Shenzen Samenwerking met de grote namen van leveranciers van automotive ontwikkelingsdiensten. De Duitse providers FEV en  IAV Groep, de Duits-Zwitserse EDAG AG, de Oostenrijker AVL en Magna Group De voertuigen worden ontwikkeld voor de Evergrande Group.

Vermijd fouten, versnel ontwikkeling

Is de door Europa gedomineerde samenwerking op grote schaal verrassend? Nauwelijks, want met alle nog openstaande vragen gaat Xu Jiayin logisch verder. Hij grijpt de problemen van Chinese autofabrikanten aan de basis en leert van de fouten van anderen. Waarom hebben elektrische auto's in China, ondanks fantastische subsidies over een zeer lange periode, weinig acceptatie bij kopers? Chinese producten worden als onbetrouwbaar beschouwd, niet volwassen, ze hebben een schokkend lage waarde dan gebruikt. de China Passenger Car Association zelf valt samen verwoestend oordeel. Na slechts een jaar is een Chinees product minder dan de helft van de oorspronkelijke prijs waard. Zijn batterijen zijn na 3 - 5 jaar leeg.

Om te slagen, moet het anders zijn. Tesla, pionier op het gebied van elektrische auto's, zet opnieuw de standaard. De producten zijn restwaarde reuzen, de batterijen gaan verondersteld een lange levensduur te hebben. Xu Jiayin heeft toegang tot de beste dienstverleners op de markt. leverancier Net als de Magna Group ontwikkelen Duitse voertuigen ook complete voertuigen tot aan de laatste schroef. Alleen dit wordt zelden openlijk gepubliceerd. De klant merkt het zelf niet, hij heeft geen idee dat zijn premiumvoertuig een grote naam draagt, maar elders is ontwikkeld. Cruciaal voor het product is wat vereist is in de specificaties.

Genoeg werk voor Trollhättan

Evergrande versnelt opnieuw het proces van productontwikkeling, minimaliseert zijn risico's als nieuw merk en de druk om zijn eigen capaciteiten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling op te moeten bouwen. Het is begrijpelijk dat Xu Jiayin niet afhankelijk is van het rudimentaire ontwikkelingsteam van NEVS. Enerzijds beschikt Trollhättan niet over de benodigde capaciteit, anderzijds is het in meer dan 7 jaar niet mogelijk geweest om één enkel product voor serieproductie te ontwikkelen.

Triest over de Göta Älv is helemaal niet. U bevindt zich in de oude Saab-fabriek zeker om enkele van de nieuwe modellen te kunnen produceren. Bovendien informeert NEVS dat het niet zoveel werknemers kan werven als nodig is. De locatie is van groot strategisch belang. Het garandeert veilige toegang tot markten in de Europese Unie en in geval van twijfel zelfs export naar Noord-Amerika. Als enige werk buiten de Volksrepubliek is het van onschatbare waarde voor de plannen van Evergrande.

Evergrande advertentiecoup met Inter Milan

Omdat China niet genoeg is. De internationale campagne voor het Evergrande-merk Hengda Hengchi gaat in 2021 van start. Het is vrij zeker dat Hengchi Automobile dan het merk Pirelli uit de truien van Inter Milan zal verdringen. De onderhandelingen zouden ver gevorderd zijn en Xu Jiayin gaat over vier jaar € 100 miljoen investeren in reclame. De Europese markt is het doelwit, het merk zou gegarandeerd aanwezig zijn op prime time en voor een miljoenenpubliek. Dit maakt ook duidelijk wanneer de eerste voertuigen voor Europa gepland staan. Hoe adembenemend snel Evergrande gaat, blijkt uit een klein detail: het laatste persbericht was voor het eerst ook in het Duits beschikbaar via gevestigde portals. De NEVS-troep in Trollhättan was dat in 4 jaar nooit gelukt.

Er zou de vraag zijn welke rol NEVS en de Saab-erfenis in de toekomst zullen spelen. Chinese bedrijven hebben een bijzondere neiging tot submerken. Bijna geen enkele leverancier uit het Middenrijk kan de verleiding weerstaan, er ontstaan ​​voortdurend nieuwe merken voor verschillende eisen. Volvo's moeder Geely speelt er ook mee; Naast Lynk & Co en Polestar is onlangs uit de marketingmachine een nieuw merk voor elektrische auto's in het premiumsegment ontstaan. Het lijkt niet uit te maken dat je daarmee de dochteronderneming Volvo zou kunnen kannibaliseren.

Hengchi als merk voor Europa?

Alles is denkbaar bij Evergrande. Er kan een merknaam voor Europa zijn buiten Hengda Hengchi. NEVS kan het leveren, maar het kan net zo goed van de fabriek worden gedemonteerd. Omdat hij afkomstig is van de marketingfabriek en geen historische waarde of verwijzing naar de geschiedenis van het werk heeft. Voertuigen met Saab-DNA kunnen op de markt komen, de legendarische ontwerplijn kan worden voortgezet.

Of niet. Alles blijft open op dit moment.

Want naast het grote geheel, de oprichting van een mobiliteitsbedrijf met de schijnbare welwillendheid van Beijing, is er ook geld voor persoonlijke ijdelheden, zoals het verzamelen van exotische merken. Anders zou men geen aandelen hebben gekocht in de supercarfabrikant Koenigsegg.

4 gedachten over '15 nieuwe modellen in de volgende 5-jaren van Evergrande"

 • blanco

  Hoewel ik geen fan ben van NEVZ Evergrande en co, moet ik toegeven dat er veel aan de hand is en dat ik blij ben met wat Trollhattan voor banen biedt. Minder goed zou ik het vinden als de naam Saab wordt gebruikt. Want wat Saab als merk heeft gemaakt, zal de Chinezen of rijken niet behagen. Ze zijn alleen geïnteresseerd in grote volumes en dat was niet echt de kracht van Saab.

  2
  2
 • blanco

  MAGNA in Graz en Trollhättan hebben al heel goed gewerkt met de convertible, ik hoop dat dat eindelijk iets zal zijn

 • blanco

  Hoop Evergrande echt Hengda Hengchi-voertuigen in grote hoeveelheden te verkopen?
  Ik ben sceptisch dat met nieuwe automerken of nieuw leven ingeblazen automerken zoals Borgward grote hoeveelheden voertuigen kunnen verkopen, behalve misschien Tesla.
  Evergrande moet op zijn minst proberen SAAB te doen herleven, dan heb je misschien een kans, maar het product moet goed zijn en je moet proberen de SAAB Spirit nieuw leven in te blazen.

  11
  1
 • blanco

  Spannend, heel erg ...

  Ik kan niet veel meer bedenken over de laatste rapporten. Behalve misschien dat een automerk genaamd "Helga Hatschi" in Duitsland nauwelijks een kans krijgt.

  Maar het is onwaarschijnlijk dat iemand die zich ogenschijnlijk iets anders kan veroorloven (ontwikkelaar, ontwerper, fabricage en een voetbalteam) faalt vanwege een dergelijke nevenactiviteit (merknaam en marketing). De vraagtekens zijn van een andere aard ...

  Het is nog steeds open, die daar moet coördineren en leiden. Open (en zelfs steeds meer) is wat zou moeten zijn in de functiebeschrijving, omdat de ambities en het project van Evergrande dagelijks en met elke nieuwe boodschap een beetje verder van alle historische rolmodellen en elke professionele ervaring die iemand ooit in de Auto-industrie had kunnen verzamelen.

  Of we zijn getuige van het grootste succes of de grootste bubbel die de industrie ooit heeft gezien. Wat verontrustend is, is dat er al zoveel feiten zijn gecreëerd zonder de juiste coördinatie en begeleiding van ervaren insiders en managers.
  Zijn er kansen en mogelijkheden die daadwerkelijk bruikbaar en zinvol zijn om te coördineren? Of de nieuwigheid van een Gordiaanse knoop, groter en dikker dan ooit verpletterd?

Reacties zijn gesloten.