Mijn saabische verhaal. Een Saab uit Griekenland.

Ik rijd sinds het begin van 2015 een Saab 9-5 2.0t (gebouwd in 2004) van de eerste serie. Met deze auto heb ik een gevarieerde geschiedenis meegemaakt, maar dit koelt mijn passie voor het merk niet tot vandaag.

Saab 9-5 uit Griekenland. Lage kilometerstand.
Saab 9-5 uit Griekenland. Lage kilometerstand.

Het is belangrijk voor mij om te benadrukken dat het niet de auto zelf was, maar eerder de externe omstandigheden, waar ik me pas later van bewust werd: de auto werd enkele jaren in Griekenland verplaatst en was er ondanks een goede externe conditie en lage kilometerstand (alleen 72 TKM) waarschijnlijk enige tijd blootgesteld aan zon en zout. Hij was gewoon slecht onderhouden en moest eerst worden "gerepareerd".

Het begon bij de eerste rit van de Saab-dealer in Giessen naar de A3 richting Bonn, toen het motorindicatielampje onderweg flitste en me dwong terug te keren naar de werkplaats. Trekker was een defecte kabel.

Een paar maanden later, na een tijdelijk genot van de krachtige viercilinder turbo en het zachte gebrom van de viercilinder motor op lange snelwegen, leed ik een koppelingsschade halverwege de weg terug van de kust.

Nogmaals, een paar maanden later wilde ik met vrienden naar een voetbalwedstrijd gaan, plotseling was het 's avonds laat daglicht in het dashboard: de "kerstboom" (ABS-motorindicatorlicht enz.) Brandde sindsdien herhaaldelijk in verschillende situaties en antwoordde altijd met een waarschuwingsgeluid. Er volgden maanden van koortsachtig zoeken naar de oorzaak van de fout. Van motorregeleenheid via wielsensor werd alles ingeruild voor garantie voor gebruikte auto's van Giessen Saab-dealer - niet doorslaggevend.

Een medewerker van de voormalige Saab-vertegenwoordiging in Beuel ontdekte dat de oorzaak een eenvoudige kabelbreuk tussen de wielsensor en de motorregeleenheid was. De schade werd uiteindelijk hersteld voor 150 €, de nieuwe ECU voor verzekering met 2.600 € en de wielsensor met strakke 1.000 € om te boeken.

Zo nu en dan reed ik met de auto naar kantoor. En zo gebeurde het dat ik op een avond niets ergs vermoedde, de motor plotseling kracht verloor en ik opnieuw de Yellow Angels moest bellen voor hulp.

Deze keer was de controlecassette voorbij. Kosten 500 €.

Daarna had ik een paar maanden rust. De Saab purgeerde en mompelde vrolijk tegen zichzelf en bracht mij en mijn partner veel rijplezier, vooral tijdens weekendreizen naar de Moezel en de Ahr.

Maar dat was niet alles, de vriendelijke lezer vermoedt het. Op een avond was ik opnieuw op weg terug van mijn werk in Düsseldorf en reed ik op Ratinger cross op een jam-einde. In het begin was alles normaal, het ging langzaam in de richting van de afslag naar A3. De BMW achter me verloor plotseling zijn moed en wilde zich een weg naar rechts werken om een ​​paar meter (!) Te maken. Omdat ik weer moest vertragen vanwege het stilstaande verkeer, betrapte de BMW me rechtsachter. Hij sloeg me zo ongelukkig dat er een grote golf in de vloerpan was ontstaan. De auto was dus kromgetrokken en economisch totaal verlies. Stel je mijn ergernis voor nadat de auto slechts een paar maanden was "gerepareerd" en mijn vreugde over het rijden over de Saab leek zo abrupt te eindigen.

Op dit punt wil ik mijn partner Yvonne hartelijk bedanken, die de komende jaren zo toegewijd is geweest aan het behoud van de auto. Ze realiseert zich hoeveel van mijn hart en ziel aan deze auto is gehecht en heeft er alles aan gedaan om een ​​werkplaats te vinden die een professionele 130% reparatie biedt om de kosten van de tegenpartij te dekken.

Ik mag geen heimelijke advertenties maken op de blog, dus wil ik stiekem graag een coachbuilder in Bonn (Saimé-Genc-Ring) bellen, die de auto prachtig heeft gerestaureerd (inclusief Lacknacheinblendungen). Al het plezier om deze workshop te vinden (dank Yvonne!) Duurde meer dan een half jaar.

Ondertussen neem ik de Saab meestal alleen in het weekend of voor langere ritten uit de garage en let ik er nog meer op dan normaal. Hij heeft nu bijna 105 TKM op de klok en ik hoop dat hij me vele jaren vergezelt, net als deze prachtige blog die ik graag lees tijdens mijn lange woon-werkverkeer per trein naar het werk.


Met dank aan Arne voor het Saab-verhaal op zondag. De deadline voor het indienen van onze campagne was de 15. Augustus 2019. De actie was voorbij en niet daar? Niet slecht We hebben nieuwe ideeën en zullen ze binnenkort introduceren.

2-gedachten ook "Mijn saabische verhaal. Een Saab uit Griekenland."

 • MOOI

  Both. De auto en het verhaal. Ze wekt herinneringen met mij. Een zilveren 9-3!, Iemand opent zich en als gevolg daarvan ook een totaal economisch verlies, dat niet zou worden vermoed op het eerste en uiterlijke beeld van mij. Het is geweldig als een SAAB zo'n bevinding overleeft. En het is ook duurzamer ...

  Destijds overleefde Meiner, omdat de verzekering van de botsingspartner hem ongelooflijk hoog verkocht voor meer dan 2.000 €. Voor de koper (een professional met een grote autotransporter vol jongere auto's met blessures) en de verzekering is gegarandeerd. Twee winnaars en een domme.

  Nogmaals, ik zou niet zo snel instemmen met een dergelijke onteigening, maar neem me het prachtige verhaal van vandaag als een model.

  Beantwoorden
 • Wat een hoopvol verhaal! Restauratie na een totaal verlies ... Ik had met mijn mooie, zeer geliefde zwarte Saab 900i, die slechts 136.000 km had moeten ervaren hoe een verstrooide SUV-bestuurder reed toen ik moest stoppen vanwege een bocht naar links in tegenliggers voor mij. Resultaat: Mijn Saab was kromgetrokken en bijna alle metalen gebogen. Total loss. Ik was op 4-workshops, hoewel je het gewoon weer had kunnen rechttrekken - maar de schade aan het plaatwerk was al te uitgebreid. Grrr! Ik kon echter niet afscheid nemen van dit geliefde voertuig, ik had hem (!) 20 jaar geleden na zo'n botsingongeval, tegen alle redelijke adviezen voor een immens bedrag om te herstellen, de toen, omdat het een bijna nieuwe is Auto werd betaald, de verzekering. Maar nu was er geen werkplaats klaar om hem aan te zetten ... Hij staat nu bij me als een 'reserveonderdelenmagazijn' of mooier: op het oude gedeelte ... ik vond nu na maanden zoeken hetzelfde, alleen 1 jaar ouder en nog 125.000 km meer op de klok. Hij rijdt ook als een! Niettemin: misschien moet ik me op weg naar Bonn maken ... Bedankt voor de geheime tip!

  Beantwoorden

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.