Waarom Volvo (nog) geen onderwerp is voor de blog

Is een Volvo het alternatief voor een Saab? Waarschijnlijk maakt het andere Zweedse merk momenteel het stadium van zijn ontwikkeling door waarin het net zoveel Saab is als nooit tevoren. Er zijn meer voormalige Saab-werknemers in Göteborg dan in Trollhättan, en sommige modellen hebben details die in een Saab kunnen worden gedacht. Een paar weken geleden konden lezers erover stemmen. Het resultaat is voor een Saab-blog verrassend.

Volvo is nog geen probleem voor de blog
Voor het Volvo-museum. Maar Volvo is nog geen probleem voor de blog

De stemming heeft twee bevindingen opgeleverd. Ten eerste is het aantal advocaten dat Volvo niet op de blog wil zien, nooit onder 50% gedaald. Aan de andere kant was iedereen in ieder geval altijd 3. Lezers zeggen dat Volvo en Saab een succesvolle mix van onderwerpen hebben. Een derde is veel, te veel om te negeren, dus ik heb Volvo en de huidige ontwikkeling nader bekeken.

Volvo is opwindend

Volvo, dat is niet langer alleen de basis in Göteborg en Zweden. Sinds Geely het roer overnam in Hisingen, reist het merk internationaal. Continu succesvol, met een vers assortiment en opwindend DNA, dat zich ook wereldwijd verspreidt via andere merken.

Van de voormalige Volvo-smederij poolster CEO Thomas Ingenlath vormt een hightechfabrikant voor geëlektrificeerde sportwagens die in het dure segment speelt. De Polestar 1 wordt nu gelanceerd in een beperkte editie, de volledig elektrische Polestar 2 heeft alles in huis om serieus te concurreren met Tesla. Het hoofdkantoor, de ontwikkeling en het ontwerp van Polestar bevinden zich op Hisingen. De productie gebeurt door een gloednieuwe fabriek in Chengdu. Het ontwerp blijft trouw aan de wortels. Nordic hypothermisch, technisch en altijd zeer waardevol.

Naast Polestar dringt er bij Lynk & Co naar de markt. Het ontwerp van Europeanen, de ontwikkeling komt in grote delen uit Zweden. Het bedrijf beheert Alain Visser, die onder meer verantwoordelijk was voor Saab Duitsland voor GM-tijden. Lynk & Co mag de technische kit van Volvo gratis gebruiken, alle modellen hebben Volvo-technologie. Het ontwerp en ook de positionering in de markt zijn verschillend. Lynk & Co spreekt een jong, digitaal publiek aan, vooral als mobiliteitsaanbieder die oplossingen zoekt voor vrijwel elke periode en elk budget. In China is het geheel nieuwe merk met ongeveer 120.000 verkopen in het jaar 2018, het eerste volledige verkoopjaar en een marktaandeel van een half procent succesvol.

Is Volvo een onderwerp voor de blog?

 • Nee, alles moet blijven zoals het is! (56%, 254 Stemmen)
 • Ja, er komt samen wat Zweeds is! (34%, 156 Stemmen)
 • Ik kan echt niet beslissen! (10%, 44 Stemmen)

Totaal stemmen: 454

Laden ... Laden ...

Het merk verhuist naar Europa. 2020 of misschien 2021 je wilt hier aanwezig zijn. Tegen die tijd zal het echt spannend zijn. Op een dealernetwerk wilt u volledig afzien. Voertuigen worden online besteld, er zijn geen toeslagenlijsten en geen kortingen. De levering vindt plaats aan de voordeur, de prijzen moeten agressief zijn. Volvo-technologie tegen een gereduceerde prijs die dislocaties kan veroorzaken. Lynk & Co wordt waarschijnlijk de eerste Chinese leverancier die een belangrijke speler in Europa wordt.

Volvo als pionier op het gebied van veiligheid

Niet te vergeten CEVT, Onder leiding van voormalig ontwikkelingschef Mats Fägerhag worden niet alleen nieuwe voertuigen gebouwd voor Volvo en Lynk & Co, maar ook voor Lotus en Proton, die ook thuis zijn in Geely-Volvo. En Carl Peter Forster, een van de vaders van Saab 9-5 NG en 9-4x, is lid van de raad van bestuur van Geely Holding.

Er zijn veel overlappende biografieën. Het is niet NEVS dat de Saab-relieken heeft veroverd, maar de Geely-Volvo-groep.

Volvo doet briljant perswerk. Met het onbegrepen afscheid van de brander trok men veel aandacht gratis. Göteborg wil de fossiele voortstuwing niet volledig verlaten, maar elektriseert deze alleen volledig. Iets dat alle andere fabrikanten ook zullen doen, omdat ze moeten - maar Volvo zet zeer vakkundig in scène en presenteert zichzelf als een pionier.

Ook is de beperking tot een maximum van 180 kmh topsnelheid van 2020 voor elke nieuwe Volvo niets meer dan een anticipatie op wat binnenkort iedereen zal treffen. Een algemene snelheidslimiet is te verwachten, misschien voor 2021 of 2022. Als volgende stap vertraagt ​​de Speed ​​Assist automatisch elke Volvo voor een school of kleuterschool. In Zweden worden de systemen die actief ingrijpen bepleit. In de EU worden ze verplicht vanaf 2024.

Waarom Volvo (nog) geen probleem is

Volvo is opwindend en levert veel onderwerpen, ook voor de toekomst. Dat is wat de blog in principe nodig heeft. Veel voormalige Saab-werknemers werken voor Volvo en het is veilig om te zeggen dat een goed geleide blog niet alleen ondersteuning zou krijgen in Göteborg, maar ook in Keulen. Alles over individuele mobiliteit heeft ondersteuning en een platform nodig, vooral in tijden van onrust.

Toen ik me in de wereld van Volvo stortte, realiseerde ik me de afgelopen weken dat Saab en Volvo alleen hand in hand zouden gaan als ze het blogformaat radicaal herschreven. Anders zou Saab massaal terrein verliezen. De blog is een niet onaanzienlijk onderdeel van de microkosmos van het merk, het heeft verantwoordelijkheid en draagt ​​bij aan het feit dat het niet volledig is verdwenen.

Tijd voor een evolutie?

Helaas was er de afgelopen dagen ijzige tegenwind voor de blog vanuit een richting die de zorg voor Saab Tradition daadwerkelijk zou moeten ondersteunen. U moet echter altijd tegenwind als een kans beschouwen. Gelegenheid om zijn inzet in twijfel te trekken. Moet alles echt blijven zoals het is? Waar is de persoonlijke pijngrens, hoe wil je het medium verder ontwikkelen? Zou het niet tijd zijn voor een compleet ander formaat?

Het Volvo-thema is uitgesteld, maar niet van tafel! Een volledig nieuw formaat, een andere naam die gebruikt. Bijna 9 jaar met de Saabblog en de gevoeligheden in de omgeving zijn lang. Misschien is het nu het juiste moment, in het jaar 2020 om iets compleet nieuws op de weg te brengen. Tijd voor een evolutie of zelfs een revolutie? Eens kijken ...

Wordt vervolgd.

32-gedachten ook "Waarom Volvo (nog) geen onderwerp is voor de blog"

 • Als bestuurder van Volvo en Saab zou ik dat verwelkomen. De blog is fantastisch en zou uit de niche moeten komen. Ik denk dat hij een groter publiek verdient. Ik wacht met enige spanning op 2020!

  15
 • Van wie en met betrekking tot wie was er de ijzige tegenwind? Klinkt echt slecht! Of was dat in een van de vele artikelen van de afgelopen week (geweldig, deze frequentie en tijdigheid!), Die ik helaas niet allemaal grondig kon lezen vanwege de werklast?

  • Je hebt nog niets over het hoofd gezien. Ik zou het op dit moment zonder details willen doen, ik vraag om uw begrip.

 • Alain Visser? De man is ongeveer evenveel Saab als rode wijn een Zweedse delicatesse is.

 • Echt interessant, ik heb Volvo de laatste tijd echt niet zo opwindend gevonden. Bijna altijd alleen een SUV ... Ik denk dat Tom het vervolgens allemaal in spannende verhalen verpakt 🙂 Het belangrijkste is dat de "tegenwind" zijn schrijfplezier niet bederft.

  18
 • Misschien als een compromis om een ​​SAAB / Volvo-blog op te zetten?

  1
  6
 • Mijn vrouw, opnieuw met een Saab 9-3 op de weg, eerder verschillende Volvo V40 en vervolgens in de Volvo Club, zegt duidelijk nee tegen reguliere Volvo-onderwerpen in deze blog. De trigger was deels massale kritiek en zelfs vijandigheid van Volvopuristen in de club toen ze de overstap naar Saab ontvingen. Tot zover de eenheid van twee Zweedse merken. Veel Volvo-chauffeurs en fans fluiten op Saab. Bijna geen Volvo-chauffeurs zullen het Saab-blog (Volvo) lezen. Het zou waarschijnlijk meer een blog zijn voor Saab-chauffeurs die willen lezen van sentimentaliteit, wat had kunnen zijn als het andersom was geweest bij 2011.
  Ik heb veel professionele Volvo-aandrijvingen (XC90, V60) en we hadden ook lange tijd privé een V40 T4.
  Leuke, interessante en veilige auto's, maar de vonk is nog nooit zo overgeslagen als Saab.
  Mijn zoon (16) zei onlangs tegen mijn vrouw tijdens een ritje in de 9-3, de Saab heeft weer minstens één ziel, die je Volvo's nooit hebben gehad.
  Dus ik zou graag over Volvo willen lezen op het Saab-blog, ik denk van niet.

  Matthias

  25
  4
 • Ik zie ook als mijn twee vorige commentatoren:

  - Geen "ziel" bij Volvo,
  - geen nicheproduct dat onze steun nodig heeft, maar nu (althans hier in het noorden) een absoluut massa-voertuig,
  - zou Saab binnenkort verslinden door het aantal commentatoren en onderwerpen,
  - geen spoor van Saab-DNA in Volvo, hoewel veel voormalige Saab-werknemers daar werken,
  - buiten- en binnenontwerp soms net zo verschrikkelijk als de Duitse bling-bling-merken (en de workshops deels volledig arrogant, evenals de prijzen van Volvo),
  - Volvo staat momenteel vooral voor enorme SUV's (Audi en BMW SUV's die ernaast staan ​​zien er soms bijna "delicaat" uit).

  Als het aan mij lag, ga dan alsjeblieft alleen verder met Saab! (Kruisverwijzingen naar Volvo blijven, zoals voorheen, natuurlijk leuk, bijvoorbeeld als er een ontwerptaal is of de innovatie van Saab wordt voortgezet, dus ook van toepassing op andere merken.)

  22
  5
 • Ik denk dat het afhangt van wat je ervan maakt. U hoeft niet elk Volvo-onderwerp op te nemen, u kunt de rozijnen uitkiezen. Trouwens, er zijn zeker enkele verhalen over cross-links en mensen die voor beide merken hebben gewerkt en dat nog steeds doen.

  Een pure Saab-blog zou natuurlijk de voorkeur hebben aan de bottom line, maar als de tijden veranderen, dan is het gewoon zo. En misschien is het pure luxe om te hopen dat alles ongewijzigd zou blijven. Als Tom ergens zijn frustratie vangt, dan begrijp ik hem.

  Hoewel ik me niet kan voorstellen wie daar voor ijzige wind zou kunnen zorgen. Een grote puzzel! Iedereen heeft baat bij de blog. Workshops, lezers, Orio. Er is niets meer over.

  15
 • Op mijn Saab op mooie dagen / of vrije tijd is een Volvo XC 70 voor elke dag in de garage.
  Kan me niets beters voorstellen ... dus "ja" tegen Zweden blog!

  9
  8
 • Er zijn zeker veel verhalen over Volvo, maar alleen omdat het 'Zweeds' is, hoeft het geen alternatief te zijn of zelfs maar te bestaan ​​op deze zeer mooie en mooie blog.
  Maar in een democratie beslist de massa ...
  En steeds weer mijn grote respect voor het blogteam voor zijn geweldige werk hier.

  15
  1
 • Er zijn al twee blogs, Scandicsteel en Nordicwheels, de laatste is al geschiedenis, wat begrijpelijk is vanuit het oogpunt van een blogger. Verbazingwekkend is dat er helemaal geen resonantie is van de lezers daar zoals op deze blog. Jammer voor de bloggers. Begrijp me niet verkeerd, Tom, deze blog is van wereldklasse. Maar de andere twee zijn ook niet slecht (op zijn zachtst gezegd). Er lijkt echt een verschil te zijn tussen Saab- en Volvo-chauffeurs. Toch zou ik het goed vinden als er van tijd tot tijd over Volvo zou worden gerapporteerd. Beste van Sion ;-).

  9
  1
 • Nis ?? Welke niche ?? Dit is geen niche ... maar een platform waar SAAB-chauffeurs infocontacten en andere indrukken krijgen !! En ik denk dat het bij de huidige stemming heel duidelijk is dat de overgrote meerderheid van gebruikers dit in de huidige vorm willen houden !! Voor mij zou een gemeenschappelijk platform op zijn minst oninteressant zijn, omdat ik niets met Volvo te maken heb, maar helemaal niets! Volvo staat voor mij voor (ongeveer) lerarenauto's en Saab voor liefhebbers die willen uitdrukken met hun voertuig ... dat ze niet 'bevestigd' willen worden, maar uw voertuig hebben geselecteerd zonder zelfpresentatie door het merk omdat het u het beste uitkomt! SAAB is gewoon SAAB en niet hetzelfde als Volvo !!!

  12
  1
 • Hoewel zelfs bestuurder van een Volvo,
  Ik heb geen enkele rechtvaardiging nodig die ...

  ... En "waarom Volvo (nog) geen probleem is voor de blog."

  Mijn Volvo (EZ 1970) is nog steeds een echte Zweed. Wat Ford, Lynk & Co
  of voeg Geely toe aan de geschiedenis van Scandinavische automotive engineering
  kon, zou en wilde en wat het dan zou hebben met SAAB op wacht opent zich
  ik niet ...

  En toch blijf ik ambivalent. Deze blog en het huidige onderwerp (SAAB, SAAB en
  nogmaals SAAB) zijn gewoon te belangrijk voor mij om mijn eigen mening over hoe het toe te staan ​​toe te staan
  zou kunnen en moeten doorgaan ...

  Ik vertrouw er volledig op dat de blogger onderwerpen en inhoud op die manier blijft plaatsen
  dat hij noch de lezers het plezier verliezen. Alleen dat is waar het om gaat (tenminste ik) ...

  12
 • Sorry, maar de werkplaatsprijzen bij Volvo zijn niet hoger dan Saab. Arrogantie is te vinden bij elk merk. Ik heb uitstekende Volvo-workshops gehad in zowel Zwitserland als Duitsland, evenals Saab. Maar ik ken grottige Saabvertretungen en ook Volvo-huizen hebben geen idee.

  Wat zou mij interesseren, omdat het al vele malen is aangepakt: hoe kom ik erachter of mijn auto een ziel heeft? Moet je met de auto praten of iets dergelijks?
  Na twee weken in het zuiden van Europa merk ik keer op keer dat we in D quasi een zeer perverse relatie hebben met onze auto's, vooral weg van oudere verzamelobjecten.

  3
  5
 • Zelfs dit ladendenken is zelfrepresentatie van de hoogste kwaliteit! De meerderheid van de mensen die op die manier denken, is meestal totaal anders dan hun eigen omgeving dan ze zichzelf zien.

  5
  5
 • Ik zou het op prijs stellen als het laatste SAAB-medium dat er is zou blijven zoals het is. De uitdaging is groot, dat weet ik, maar het zou jammer zijn als het zou verdwijnen.

  12
 • Ten eerste stel ik deze blog erg op prijs. Hij heeft zich in de loop der jaren zeer positief ontwikkeld. Wie een ijzige tegenwind levert, kan absoluut niets met Saab te maken hebben. Misschien een advocaat? Anders zou hij / zij geïnteresseerd zijn in een voortbestaan. Als er zoiets bestaat als een autocultuur, een behoorlijk groot concept, dan vind ik het hier.

  Samen zijn is (zoals altijd) vriendelijk. Dat al jaren. Bekijk andere forums / blogs. Wil ik het zo ervaren? Een duidelijk nee. Ik hoop dus dat de makers hun koers blijven volgen. Omdat ik goed denk.

 • Een klein probleem (@Tom) ...

  ... lijkt de blog momenteel te hebben met betrekking tot de antwoordfunctie. Mijn antwoorden op X of Y zijn betrouwbaar elders gepubliceerd (alleen chronologisch) als elke opmerking en ik lijk er niet alleen mee te zijn.

  Ik begrijp de laatste opmerking van Daniel niet (?). Waarschijnlijk was dit niet een niemand maar ook een antwoord op wie of wat, dat ook een slachtoffer van dit probleem is geworden en elders is gepubliceerd?

  Alleen voor info ...

  • We hebben geen invloed op het commentarenysteem. Er was vandaag een update die de oude bug heeft opgelost, maar nieuwe heeft gegenereerd. Een beetje geduld, met de volgende update regelt dit opnieuw.

 • @Hebert Hürsch: dat is alles, mijn reacties waren reacties op de berichten van Ebasli en Heijo Red ...
  Voor zichzelf hebben ze weinig zin

 • Scandicsteel is een pure Volvo-blog, terwijl Nordicwheels zichzelf heeft begrepen als een blog voor alle Zweedse merken, maar met een focus op Volvo. Dat was best interessant en had zijn eigen charme.

  En een beetje is het hier dus, de focus ligt duidelijk op Saab (en een beetje NEVS), terwijl de blik over de doos soms de producten van andere, niet alleen Zweedse merken (met mogelijk min of meer voor de hand liggende relaties met Saab) verlicht.

  Naar mijn smaak is de onderwerpselectie best interessant en ik hoop dat de blogauteurs met interesse en plezier hebben gewerkt, want alleen dan is het een win-win situatie voor schrijvers en lezers.
  En als dit informatie over Volvo's zou moeten bevatten, dan is dat precies zo. De context is vrij duidelijk en wie er echt geen interesse in heeft, is vrij gratis, soms is het ene of het andere artikel niet te lezen.

 • Dat is precies hoe ik de opmerking van Daniel als een antwoord op mij begreep - maar ik kan de agressieve toon niet begrijpen die gelukkig (in tegenstelling tot andere forums) een absolute uitzondering is. Zoals geschreven, zou het "voor mij" alsjeblieft zo moeten blijven en geen Saab-vrijgegeven Volvo-onderwerpen weggeven (met kruisverwijzingen natuurlijk, zoals ook geschreven). Hiermee heb ik mijn SUBJECTIVE assessment bekend gemaakt - waar Tom de bloglezers nadrukkelijk om had gevraagd. Het ligt in de aard van de dingen en het is absoluut toe te juichen dat in een dergelijke opiniepeiling verschillende subjectieve voorkeuren en beoordelingen worden gecommuniceerd. Maar alleen omdat je een andere hebt, is geen reden om tegengestelde meningen op deze manier te verwerpen. En ja: het is mijn SUBJECTIEVE en zeker geen representatieve (maar het werkt niet eens) ervaring die ik (vooral in de afgelopen tijd) zeer arrogante Volvo-workshops en nooit een arrogante Saab-workshop heb meegemaakt. De hoge prijs had betrekking op de nieuwe auto's van Volvo (bijv. Vergeleken met de Duitse fabrikanten). Ik denk dat dat heel duidelijk uit mijn opmerking kan worden gehaald, als je het al wilt. En dan meteen naar de rotonde, vanwege mijn subjectieve commentaar om een ​​"ladendenken" te bevestigen en hieruit af te leiden dat dit een "zelfexpressie" is, en het effect van de persoon (!) Van de commentator in het echte leven op andere tijdgenoten door middel van een teleconische elektronische glazen bol - WOW! Dat noem ik benijdenswaardige vaardigheden! Ik denk dat het duidelijk is wie hier werkt met laden, arrogantie en devaluatie en vooral met veel fantasie 🙂.

  En hoe meer het me verbaast (alleen ik persoonlijk!) Dat iemand die deze blog regelmatig leest de "ziel" van Saabs in twijfel trekt ...

 • Ik hoop dat het een Saab-blog blijft, inclusief NEVS. Ik hou ook van het merk Volvo, maar als je een nieuw merk op de blog zet, heb je SAAB al opgegeven. 10 procent van Volvo zou goed voor mij zijn, maar het zou vooral gewoon naar SAAB moeten gaan.
  Mijn gift is altijd voor het Saab-blog! ... ik lees graag elke dag. Dit is gewoon iets speciaals, dat er geen ander merk in deze vorm is!

 • @Ebasli: Overigens verwees de lade-gedachte naar een ander bericht van een andere gebruiker, dus er is geen reden om er boos over te worden. Ik weet nog steeds niet wat een ziel in een voertuig is, dus noch een Saab noch een andere auto heeft een "ziel" voor mij. Een auto kan emoties oproepen, maar voor mij heeft het niets met ziel te maken.
  Zelfs als het ketters klinkt, is een Saab gewoon een auto voor mij, die ik graag rij en die ik leuk vind. Maar ik ben niet gebonden aan het merk. Ik ben geen fan van een merk, maar ik hou van bepaalde modellen. Er zijn Saab-modellen die ik niet voor mezelf wilde hebben.

 • gevoelens

  Door het artikel en de opmerkingen opnieuw te bekijken,
  groeit met mij het begrip van een blogger die na 9 lange jaren heeft gewerkt
  serieus bezorgd over de vraag of en hoe lang hij monothematisch werk heeft
  met het voltooide verhaal SAAB's zowel binnen als voor een nabije
  gesloten groep mensen kunnen en willen ...

  Op een gegeven moment zijn de commentaren op uw eigen artikelen en de bijdragen van de lezers voorspelbaar. de
  altijd dezelfde lof, gevoeligheden en geschillen. Dat alleen al moet vermoeiend zijn.
  Bovendien komt de zeker niet uitsluitend eenvoudige manier om met dezelfde bronnen om te gaan en opnieuw en opnieuw
  Aanhangers - ook degressief om economische of leeftijdredenen en soms treuriger
  Verwerken ...

  Het lijkt me zelfs dwingend dat de gewaardeerde auteur wegen en deuren zoekt voor de status quo
  iets om te veranderen en ik kijk uit naar het vervolg. Dat alles blijft zoals het is, zullen we nauwelijks doen
  om te lezen. Dat zou Tom niet zijn. Maar alles op de schaal van een opluchting tot een positieve
  De verrassing van de SAABblog-lezers zou heel typisch zijn voor Tom. We zullen het snel zien en lezen ...

  5
  1
 • Ik zie het vergelijkbaar met jou. Ik ben bang, maar Tom zal mentaal onderweg zijn. De andere kant zou zijn dat een blog met VOLVO-inhoud geen donaties meer zou moeten verzamelen. Bedrijven sponsoren deze sites voor eigenbelang.

 • @Werner Hamburg,

  Ik geloof nauwelijks (althans dat hoop ik) dat Tom het onderwerp SAAB en zijn eigen vloot achteloos zou opgeven. Weten we niet allemaal een weduwnaar of een gescheiden persoon die zorgzaam blijft zorgen voor zijn eigen kinderen of een aandenken?

  En hoef geen donaties meer te verzamelen en toch te kunnen rijden en een nieuwe auto te introduceren, dat klinkt eigenlijk best goed. Iedereen die aan oude metgezellen denkt en hun eigen brood niet verwaarloost, moet gewoon doen wat goed en goed voor hen is.

  Dat stel ik me tenminste voor. Laten we eens kijken wat er echt gebeurt ...

  • @ Herbert: Vrij relaxed. Het hart klopt Saab en het 'broeden' doet het goed 😉

 • Daar kunnen we het in wezen over eens zijn. Ik hou ook niet van alle Saab-modellen (optisch en van buitenaf heb ik ze niet allemaal gereden). Ik begrijp een 'ziel' van een auto, zoals de meesten van ons hier zeker, als een metafoor voor een (soms ook een beetje irrationele) emotionele verbinding met het respectieve juweel dat je je eigen juweel noemt - gevoed door enthousiasme voor geweldig functioneel ontwerp en betrouwbaar Technologie, beveiliging en hoog comfort. Ik voel eigenlijk iets als dankbaarheid dat mijn twee Saabs zo betrouwbaar zijn en dat ik nog steeds zulke auto's mocht krijgen en rijden, hoewel ze helaas niet meer zijn gebouwd.

 • De opmerking hierboven verwees naar Daniel.

 • Van tijd tot tijd om iets over Volvo te lezen zou zeker leuk zijn, ik denk altijd vanuit het perspectief van wat als ...
  Saab zou nu net zo kunnen lijken als Vovlo. Hoewel Volvo in de richting van premium gaat, verschillen ze nog steeds van de reguliere merken en hebben ze nog steeds niet zulke grote aantallen

Reacties zijn gesloten.