Saab en de tijdloosheid van auto's

Wij Saab-chauffeurs hebben - statistisch gezien - oude auto's. Dus auto's die ouder zijn dan het gemiddelde, wat de KBA voor Duitsland met 9,5 jaar aangeeft. En de tijden dat je uitkijkde naar een nieuw model zijn al lang voorbij.

Tijdloosheid van auto's. Een 9000 als reislimousine.
Tijdloosheid van auto's. Een 9000 als reislimousine.

In de lange looptijden van de Saab-modelserie ertussen werd een facelift al gevierd als een nieuw model. Of de introductie van een nieuwe motor - bij Saab waren dit de dieselmotoren, die laat in het programma kwamen.

Zoals iemand eens graag aan de plaatselijke dealer snuffelde en onder de motorkap keek of beter een brochure met alle technische gegevens mee naar huis nam om intensief te vergelijken, theoretisch te oordelen en een beetje te dromen. Als er op een gegeven moment een proefrit was gemaakt, was dat een hoogtepunt.

Ja, dat was lang geleden, slechts een herinnering, maar heeft het gevolgen voor ons?
Ik zou ja zeggen, omdat wij Saab-chauffeurs stressvrij leven dan de chauffeurs van andere merken. Deze leven nog steeds in afwachting van een nieuw model, dat misschien een beetje zuiniger is (maar meestal alleen op papier), dat misschien een beetje meer hulp biedt (maar alleen met veel Gepipse) of misschien een beetje meer ruimte in het interieur (maar daarmee wordt het onvermijdelijk groter aan de buitenkant en wordt het moeilijker).

Dan komt de kwellende vraag: wat is mijn auto waard als de opvolger komt? Is het goed om betaald te worden, of beter om privé te verkopen? Enz. etc.

Saab heeft een zogenaamde "voltooide voertuiggeschiedenis". Dat betekent dat we alle voertuigen kennen die zijn geproduceerd - met al hun sterke en zwakke punten. En we bevinden ons in de comfortabele positie, vanuit deze "pool" van voertuigen, die nog steeds te vinden zijn op de markt voor gebruikte auto's, met een beetje geluk om precies het voertuig te vinden dat aan onze verwachtingen voldoet.

Het is verbazingwekkend wat een breed assortiment Saab met de weinige modelseries heeft geproduceerd. Kleuren, kleurencombinaties, motoren, velgen, uitrustingsvarianten, extra's, elk detail maakt een voertuig individueel. Ook interessant zijn de modellen die buiten Duitsland werden geleverd: vaak met krachtigere motoren, voor Zuid-Europa ook met sterkere airconditioningsystemen.

Eén Saab-vriend is tevreden met een Schnauzer Schnauzer, de andere met een Sportcombi, de derde zweert op Eros, de vierde geniet van de cabriolet, de vijfde is blij met zijn 9000er enzovoort.

De variëteit is duidelijk zichtbaar in de Saab-bijeenkomsten en -retraites: iedereen heeft zijn eigen individuele hobby, die hij koestert en waar hij om geeft. En dat is goed. Maar ondanks de diversiteit van de voertuigen is er een gemeenschap die zeker niet zo gebruikelijk is. Omdat onze "Saab-wereld" ons bevrijdt van alle tijdelijke invloeden op het leven in de auto. We vermaken ons in wat we hebben en hebben geen "opvolgersstress".


Dank aan Thomas voor het Saab-verhaal op zondag. De deadline voor het indienen van onze campagne was de 15. Augustus 2019. De actie was voorbij en niet daar? Niet slecht We hebben nieuwe ideeën en zullen ze binnenkort introduceren.

19-gedachten ook "Saab en de tijdloosheid van auto's"

 • Zeer goed geschreven, het raakt de plek. Bedankt ...

 • Dat klopt - maar het is ook niet stressvrij. Ik heb er al aan gedacht om een ​​9-5er NG te kopen, maar hier lijkt de levering van reserveonderdelen een beetje moeilijker te zijn, vooral als het gaat om plaatwerk. Dus ga ik door met mijn Jag als eerste voertuig. Vooral omdat de prijs van de Saab-liefhebber dit model soms duur maakt. In ieder geval duurder als vlaggenschip dat door luxemerken wordt gebruikt. Maar anders is dat waar, vooral als je een Saab blijft gebruiken als handelswaar. De kwestie van nieuwe modellen? Verouderd. Dus u bent op zoek naar een Saab, koopt deze en denkt na over waardeverlies of een latere verkoop of een opvolgend model helemaal niet. Maar doet er alles aan om de auto zo lang mogelijk te besturen. En als een merk in design en technologie, is Saab altijd en altijd zeer onafhankelijk en individueel geweest, en dat is slechts een bron van vreugde en een geweldige schare fans. En dat is gewoon duurzaamheid - mijn doel is om mijn 9-3er zo lang mogelijk converteerbaar te houden. Maar ook om te gebruiken. Groeten aan iedereen, Bernard

  13
 • Bedankt, Thomas. Perfect to the point.
  In onze tijd van Greta zouden de duurzaamheid en het effectieve verbruik nog zwaarder moeten wegen! Mijn dagelijkse voertuig is een 9000-jubileum met de AERO-motor en jaagt .... Geeft 260 PS en 390 NM. Deze verplaats ik in Zwitserland (maximumsnelheid 120 km / u) onder 8 liter en dit met een grote dosis rijplezier. Welk modern voertuig kan qua prestaties, ruimte en niet te vergeten stijlvol reizen vergelijkbaar zijn?
  Blijf SAABing

  14
 • Geschreven met veel passie, erg leuk. Daar kunt u het alleen maar mee eens zijn. Onze Saab is iets speciaals. Als ik de gele cabriolet zie, ben ik er trots op er een te bezitten. Elke rit is leuk. Ik zal het koesteren.

  10
 • @ Daniel,

  Ik ben bang dat Greta het begrijpt en niet kan schelen ...

  En ons beleid neemt hen dankbaar als boegbeeld voor belastingverhogingen, bezorgdheid (klimaat) en geraakt (Greta) en wrijvend in hun handen (belastingen). De duurzaamheid van een gebruikte auto is geen probleem. De herintroductie van E85 is geen probleem in Duitsland. Het fiscale voordeel van duurzaamheid is over het algemeen geen probleem. Noch GroKo, de oppositie, de NGO's of de media ...

  Op de smalle schouders van Greta weegt de miljard dollar mantra van de Duitse politiek, milieubescherming zou niet gratis bestaan. Hoe zou ik mijn geld willen uitgeven aan het milieu, deze aarde en de toekomst van mijn kinderen en ongeboren kleinzoon? Heel erg graag ...

  Helaas hebben noch het milieu, noch deze aarde of ongeboren kleinzoon een account. En helaas zou ik niet veel meer over hebben voor deze accounts als ze bestonden. Want in naam van Greta zullen Scholz en Co lang geleden geld bij me hebben zonder enige betekenis te hebben voor het milieu en hun kleinkinderen. Ik kan niet zoveel eten als ik gewoon ...

  Maar hoe het ook zij, ik wil dat niet weten in uw commentaar. Ik vind het sowieso leuk en een 9000 AERO. Blijf SAABing

  22
  • Het zou mooi zijn als de evenwichtsoefening erin slaagt de politieke component tot een minimum te beperken. Dat is niet gemakkelijk, vooral in de huidige situatie. Desalniettemin zou ik de deelnemers aan de discussie ten zeerste waarderen. Het is voldoende werk om bepaalde sentimenten uit de reacties te filteren.

 • THANK YOU!
  Voor de geweldige tekst, maar vooral voor de foto's en de ondertekende “Automobile Timelessness. Een 9000 als rondreizende limousine ”(zelf de 92 9k besturen) en“ En voor de zonnige dagen natuurlijk een cabriolet ”(een LeMans blauwe 92 900 CV rijden en dromen van een CV met deze prachtige Monaco geel).

  jfp

 • Zeer mooi en correct rapport. Wie wil een 1 liter driecilinder, start en stop of cilinder deactivering. De wereld is nog steeds goed met de Saabs!

 • Nogmaals, het onderwerp heel mooi in een notendop. Mijn naamgenoot heeft ook gepast commentaar gegeven, maar duurzaamheid moet niet teveel worden geleefd. Want wie gebruikt dan de vele elektronische gadgets die niet echt nodig zijn?
  Maar met de vreugde van de SAAB, zette je ook een klein bordje in een wereld waar dingen steeds minder vaak worden gerepareerd maar vervangen.

 • @ Mr. Hürsch!
  Ik kan de opwinding en de hoef op een kleine Zweed niet begrijpen vanwege 3ct / L. We hebben het elke dag in het kader van de gebruikelijke prijsschommelingen op de tank! Niemand klaagt! Dus blijf alsjeblieft op de vloer!
  Machinegestuurde individuele mobiliteit zou nog onaantrekkelijker moeten worden, vooral in steden. Dat zou niet alleen de lucht goed doen, maar de onafhankelijke beweging vooral direct aan de mensen ...
  Ik gebruik mijn Saab tenminste alleen voor langeafstandsvluchten. Ik denk dat DER daar ook dankbaar voor is. 😉

  2
  10
 • Herbert, zoals altijd is je reactie zo goed en toepasselijk!
  Saabige groeten
  Hans S.

  1
  1
 • Bedankt voor deze top geschreven bijdrage. Mijn twee Saab zijn 12 (93 SC) en 16 (93 CV) oud en we maken ze elke dag gelukkig. Behalve de jaarlijkse inspectiebezoeken en aan slijtage gerelateerde reparaties, rijd ik zonder problemen met mijn SAABine en SAAni. Voor mij is dit "rijplezier". 🙂… Mijn collega's met auto's van Duitse bedrijven hebben alleen problemen met hun oudere (10 jaar) en nieuwere auto's (roest, elektronica, aandrijvingen, motor). ... Dus alle SAAB's altijd goed en vooral stressvrij rijden

 • Het is waar dat wanneer je een Saab bestuurt, je van veel dingen bent onttrokken (positief). Zoals ik onlangs schreef, reed ik mijn Saab Combi 11-jaren en 350.000-km en het ging prima. Maar net zoals ik moet zeggen dat het ook deels te wijten was aan het gebrek aan nieuwe voertuigen bij Saab. Nu rijd ik in een nieuw voertuig van een ander merk (een Saab staat nog in de garage :-),). En ik moet zeggen dat het, ondanks alle duurzaamheid, ook leuk is om de geur van een nieuwe auto opnieuw te ruiken. Ik voel me niet schuldig of voel me slecht. Integendeel, het is leuk.
  Wat duurzaamheid betreft, vraag ik me af, wat gebeurt er op de lange termijn, of niet, alles behouden? We hebben de verandering van goederen nodig, het moet en moet worden geconsumeerd. Niet consumeren, of veel consumeren? De gouden middelste weg zou waarschijnlijk de beste manier zijn.
  En Greta? Ze is wat de donateurs / vrouwen van haar maken. Wanneer ze niet langer nodig is, is ze weg van het raam.

  2
  1
 • Ja (@Tom), dat (de afweging tot een minimum van dergelijke opmerkingen) is vrij moeilijk ...

  Vooral omdat het vrij politiek is, als de blog zelf verzoekschriften aan de Bondsdag rapporteert en herhaaldelijk de kwestie van duurzaamheid aanpakt ...

  Of ook omdat de blogger dergelijke opmerkingen soms uitdrukkelijk verwelkomt. Bijvoorbeeld die van Ebasil over de E85-petitie, pas recent (op 6.9.2019 september XNUMX) met de woorden: “Bedankt daarvoor! Dat spreekt mij uit het hart! ”

  Welk artikel wordt voor welk doel gebruikt?
  Wanneer moet iemand worden aangemoedigd om deel te nemen en te reageren?
  Wanneer, waarom en waarom bent u onbewust een onzichtbare grens overgestoken?

  Heel, heel moeilijk, maar ik vind de juiste balans en vind of meld me af als abonnee in geval van mislukking, bevat mogelijke opmerkingen en nog steeds verbonden met het merk SAAB en de blog (als een passieve lezer) en gewogen ...

  • Ja moeilijk. Ik ben het ermee eens en helaas is het zo dat in de afgelopen dagen politieke opmerkingen op de blog zijn geplaatst die moeten worden gemodereerd of verwijderd. Dat was niet te voorzien en heeft nooit eerder bestaan. Ik wijs ze ook niet toe aan de Saab-gemeenschap. Dus begrijp alsjeblieft, het verzoek is niet gericht tegen de aanwezigheid van individuele “gewone lezers”.

 • Ik geloof dat ik het begrijp (@Tom),

  maar hoe dan ook, mijn achting voor deze blog en de blogger groeit dagelijks ...
  1.000 Dus bedankt voor de langere (bijna of feitelijke) dagelijkse bijdragen van de afgelopen tijd.

  Het wordt niet beter! ! !

  Als er een leven na de dood is en technische en taalbarrières worden opgeheven, dan lezen heel, heel veel Zweden mee en genieten van dagelijkse waardering voor hun levenslange prestatie. Ook op de tekst van Thomas en de bijpassende foto's en het geheel van deze blog toch ...

  Ga zo door met het goede werk en alle vijandigheid en moeilijkheden ...

  De politieke (en vermoedelijk professioneel geschreven) opmerkingen van de afgelopen dagen zijn tenslotte een onvrijwillige lof van de auteur, afzender en klant voor deze blog. Als hij geen invloed had, zou hij geen doelwit zijn. Op basis hiervan zouden de blogger en al zijn lezers vandaag laat in de nacht moeten slapen ...

  Blijkbaar zijn wij (de SAAB-chauffeurs), tenminste als collectief, groot genoeg om nog een waardig doel te hebben?

 • Echt nu?

  Greta is weg van het raam en alles komt goed? En mama is de redder van de planeet, of liever Donnie?
  Ik heb een voorliefde voor science fiction en, zoals iemand hier onlangs schreef, ik geniet echt van het lezen van de roman. Ik denk dat de documentatie over hetzelfde onderwerp een heel ander verhaal zal vertellen.

  Nog een opmerking over duurzaamheid: natuurlijk is het logisch om het geleverde leven ook te gebruiken, maar duurzaam (en bovenal) zijn gesloten materiaalcycli (hier is ons konijn in de peper, of onze vis in microplastic)! En als u ze hebt, kunt u ook nieuwe goederen consumeren en de rest regelt de markt voor gebruikte goederen, als de hele tijd.

  Is natuurlijk moeilijk bij Saab vanwege het gebrek aan productie en op dit moment ook bij NEVS ...

 • @ Andreas,
  Het gaat niet om het hacken van een kleine en behoorlijk sympathieke Zweed. Integendeel. Het is het politieke misbruik dat je momenteel ervaart dat me walgt ...

  En u zegt zelf dat het nieuwste klimaatbeschermingspakket van GroKo onder normale prijsschommelingen zal verdwijnen en geen enkel effect zal hebben. Dat politici niets zinvols kunnen bedenken, maar in plaats daarvan zinloze beslissingen nemen ten gunste van het huishouden en theatraal verklaren als een grote hit in naam van het klimaat en Greta, DAT is de opwinding ...

 • @Herbert, ik ben het met je eens. Maar kwam niet over in je eerste bericht.
  Op dit moment gebruiken bepaalde cirkels het graag als doel. Dat vind ik niet leuk, want ze kan hier niets voor doen, ze spreekt alleen uit wat er mis is. Wat er dan van gemaakt is, is het trieste.
  Hoe dan ook, we hebben de beste tijden (niet alleen het klimaat). Geniet van de Saabs en prijs de blog.

Reacties zijn gesloten.