Verwijzingsprogramma voor de Sion start

Elektromobiliteit komt eraan! Zeker vanaf 2020 zal de golf oprollen. Niet omdat alle fabrikanten plotseling hun liefde voor de elektrische auto hebben ontdekt. Maar omdat de Brusselse regelgeving hen daartoe dwingt. Zonder elektrische auto's in de portefeuille zal het onmogelijk zijn om aan de strengere emissienormen te voldoen. Het roept de vraag op of het aanbod van volgend jaar zal voldoen aan overeenkomstige interesse van kopers?

Sono Motors lanceert een verwijzingsprogramma voor de Sion
Sono Motors lanceert een verwijzingsprogramma voor de Sion. Fotocredit: Sono Motors

Het wordt een goed jaar voordat de eerste Sion van de productielijn in Trollhättan rolt. Tegen de tijd dat de eerste voertuigen in handen van de klant zijn, zou de kalender al in 2021 kunnen rapporteren. Een nieuwkomer met een innovatief concept komt dan terecht in een marktomgeving die dichtbevolkt zal zijn. Misschien zelfs fel bestreden als de weddenschap op een elektrische auto niet de aanval veroorzaakt waarop de fabrikanten wedden.

De Sion scoort met zijn concept als een zonne-elektrisch voertuig en rijdt als een compacte, betaalbare minibus met een hoge gebruikswaarde in een trendy segment in heel Europa. Maar Sono Motors denkt aan de toekomst en volgt bestellingen op bij de vorige 10.000-reserveringen. Ze worden betaald, maar moeten worden omgezet in bindende bestellingen tot het einde van het jaar.

Verwijzingsprogramma: 1% korting op de Sion

Dus lanceert Sono Motors een verwijzingsprogramma, gericht op de gemeenschap en sociale media. Iedereen die al een Sion heeft gereserveerd, kan er een doen referral code genereren, delen met vrienden, kennissen en buren. Voor elke reservering van de code ontvangen kopers en code-uitgevers een korting van 1% op hun Sion. De code kan zo vaak als u wilt en voor een willekeurig aantal bestellingen worden gebruikt. De korting verwijst echter alleen naar de basisprijs van de Sion 16.000 € zonder batterij.

De strategie van Sono Motors doet sterk denken aan het Tesla-model. In plaats van traditionele advertenties vertrouwen Amerikanen op de kracht van de gemeenschap en sociale media. De pioniers hebben het de afgelopen jaren goed gedaan met hun verwijzingsprogramma. Jonge merken gaan onconventionele wegen en onderscheiden zich daarmee van de 'oude' industrie. De klant als bestseller, die een voorbeeld zou kunnen zijn en meer navolgers zou kunnen aanmoedigen om dit voorbeeld te volgen. De toekomst laat zien of Sono Motors met het aanbevelingsprogramma een soortgelijk succesverhaal aan Tesla zal schrijven.

7 gedachten over 'Verwijzingsprogramma voor de Sion start"

 • Het zou nog steeds interessant zijn om te weten hoe Brussel Flexi-Fuel-Vehicles (FFV) gebruikt.

  Even goed berekend als een elektrische auto of plug-in hybride, zou zelfs de Bentley met flexi-fuel een auto van 3 liter zijn geweest. Andere FFV's (zoals mijn BioPower) zouden berekend moeten worden op 2 liter fossiele brandstoffen (uitgaande van een optimale CO85-neutrale werking met uitsluitend E2 en uitsluitend CO1,5-neutraal aandeel ethanol) ...

  Als dit het geval zou zijn in Brussel, zouden we ons dan geen zorgen moeten maken over de herintroductie van E85 in D?

  We leven in een vreemde tijd die wordt gekenmerkt door een enorme verstoring van (technische) concurrentie voor het oplossen van prangende vragen. Wat een luxe natuurlijk om de concurrentie voor klimaatbescherming te verstoren naar het oordeel van de verhuurder. Men kan alleen maar bidden en hopen dat de politiek en de media elk weten wat en waarom ze het wel of niet doen ...

  Over weglating gesproken,
  Ik heb een lokaal radiostation van de ÖR (RBB) gevraagd om het onderwerp biobrandstoffen te verdiepen. Hoewel mijn intensieve publiek me een interessante (en welwillende) bijdrage heeft gegeven over een Finse producent van biobrandstoffen uit afval, heb ik niet veel van een sprankelend voorbeeld van Frankrijk of de huidige petitie (e85-go.de) in Duitsland gehad hoorde een enkel woord van deze kant.

  Lieve mensen,
  wordt alstublieft actief. Teken de E85-petitie en deel deze met e-mails van vrienden, familie en collega's. Schrijf naar uw favoriete radio- of tv-station, de dagelijkse krant, een tijdschrift of een online redactie. Doe wat je wilt, maar doe alsjeblieft iets. En als het uiteindelijk alleen maar dient dat men niets te verwijten heeft met betrekking tot het weglaten, dan is heel, heel veel gewonnen.

  Al is het maar zo dat toekomstige generaties kinderen, kleinkinderen, historici, sociaal- en politicologen tot een progressiever begrip zullen komen van de rol en functie van de politiek en de media dan momenteel mogelijk is en de onze. Ook dat zou veel meer zijn dan niets, het zou ook vooruitgang zijn ...

 • Dus het gebeurt, ik ben nieuwsgierig. Misschien zie je de Sion 2020 echt uit de eerbiedwaardige SAAB-fabrieken rollen?

 • Dank je. Opnieuw geleerd ...

  Dat het vlootverbruik - naast absurde formules - nu ook verkoopcijfers (al veel zinvoller) in aanmerking neemt, wist ik niet.

  Aan de andere kant laat het voorbeeld van China (het ging me voorbij in de media) zien dat er nog steeds globale en branchebrede 'creatieve oplossingen' voor politieke richtlijnen verwacht mogen worden ...

  Op dit moment vraag ik me af of het autodelen van onze fabrikanten met voornamelijk zuinige auto's niet helemaal dezelfde, bijna spiegelbeeldige interesses en strategieën nastreeft, zoals het ene of het andere braakliggende China?

  Oh, wat zou ik E85 opnieuw willen tanken - bij voorkeur totdat mijn BioPower een kilometer koning is.

 • Well. Een batterij-elektrische auto wordt berekend met 0-uitstoot. Een plug-in hybride wordt gedowngraded naar 1 of 2 liter gebruik met formules die niets met de realiteit te maken hebben. Het maakt niet uit of de bestuurder de batterij gebruikt of alleen fossiele brandstoffen gebruikt. Dit is de enige manier om de vloten op papier te houden.

  Maar: het is noodzakelijk om elektrische auto's te verkopen om aan de normen te voldoen, en meer elk jaar! In China hebben de eisen de afgelopen jaren tot excessen geleid. Elektrische auto's werden gekocht, subsidies werden betaald en in huurvloten gezet. De voertuigen zijn echter nooit in werkelijkheid verplaatst. Ze stonden op een braakliggend terrein. Het ging allemaal om subsidies en statistieken. De kranten stonden er vol mee.

 • Interessante tussentijdse info. Dank je wel.

  Zoals gewoonlijk blijven veel vragen onbeantwoord. Niet omdat dat kenmerkend zou zijn voor deze blog (dat is het niet), maar omdat de politieke specificaties - ongeacht of ze nu nationaal of Brussel zijn - al jaren maximaal geclauseerd zijn ...

  Wat betekent het dat (quote) "zonder elektrische auto's in de portefeuille het onmogelijk zal zijn om aan de strengere emissierichtlijnen te voldoen"?

  Dat mikt weer op het zogenaamde vlootverbruik. En 'portfolio' betekent alleen dat het modellengamma van een groep puur theoretisch en gemiddeld voldoet aan emissierichtlijnen. Elke EV of elke kleine auto die aan het portfolio wordt toegevoegd, is niet minder, maar ook niet meer dan een alibi voor verdere brandstofspinners ...

  Het is al eeuwen aan de gang. De eerste en tot nu toe enige 3-liter auto's * (VW Lupo en Audi A2) vallen samen met het feit dat het moederbedrijf Bentley, Bugatti en zelfs onder hun eigen - voortaan eufemistische - merknamen 10 en 12 cilinder diesel en Benzinemotoren met een cilinderinhoud van maximaal 6,0 liter aan zijn portfolio toegevoegd ...

  Bij DB leek het erg op de zogenaamde Smart. Een alibi voor Brussel voor meer stroom, meer verbruik, winst en omzet met de bovenkant van de vloot / eigen portefeuille ...

  Met een paar muisklikken wordt de volgende EV gegenereerd en het vlootverbruik in de Lot.
  Brussel berijdt een dood paard - maar op zijn minst over een zeer, zeer lange afstand.
  Is dat zo dom dat het weer duurzaam is?
  Hoe dan ook, het paard is volledig hersteld.
  Ten slotte …

  * Verbruik, geen kubieke capaciteit! ! !

 • Dat is verrassend saai. Voor jongeren die in ieder geval de strijd aan de auto-industrie hebben uitgesproken. Ik had op wat meer ideeën gehoopt. Sono laat immers zoveel lucht over voor meer ideeën!

  5
  1
 • Tesla biedt eigenaren van Teslas de mogelijkheid om het product aan te bevelen bij nieuwe eigenaren. Het Sion Referral Program is een aanbeveling voor een product dat nog niet bestaat. Hoe kunt u een product aanbevelen dat niet is getest omdat de auto nog niet bestaat? Is op de een of andere manier dubieus. Als enthousiaste eigenaren aanbevelen en hun auto beschikbaar stellen voor testritten, is dat anders en een geweldig idee. Ik zie nog steeds geen product bij Sono Motors, maar alleen beloften en marketing.

  11

Reacties zijn gesloten.