Digitalisering. We brengen de 80-jaren terug!

De jaren 80. Waarschijnlijk het meest opwindende hoofdstuk in de geschiedenis van Saab. De 9000 is geboren in Trollhättan en er wordt een ultramodern onderzoeks- en ontwikkelingscentrum gebouwd. Saab-ingenieurs doen onderzoek naar de revolutionaire Trionic, vierwielaandrijving en andere innovaties. De tragedie is spannend, ontroerend en het feit dat je een verkeerde beslissing neemt.

Digitalisering. We brengen de 80-jaren terug!
Digitalisering. We brengen de 80-jaren terug!

Wat is de missie van de blog? Om de erfenis van Saab te behouden, in leven te houden en - indien mogelijk - naar de toekomst te transporteren. Een evenwichtsoefening waarbij tijdgebrek en beperkte financiële en personele middelen worden gecompenseerd met een portie creativiteit.

Een recent project op de blog is de digitalisering van Saab-stickers uit de 80-jaren. De eerste vonk komt in een waarneming van het landgoed van het Mainz Saab Center. Veel zeer goed bewaarde stickers die tot de 80-jaren behoren, zijn er een van. Als hoogtepunt ook een cult 900-sticker, waarschijnlijk vanwege de creativiteit van Saab Duitsland.

In de eerste stap worden alle lijmen gedigitaliseerd en gearchiveerd. Ze worden dus bewaard voor de toekomst. Waar de tijd sporen heeft achtergelaten in de vorm van lagerschade of kleurveranderingen, worden deze teruggebracht naar hun oorspronkelijke staat.

Dan komt de spannende vraag: wat doe je ermee? Omdat de blog zich inzet voor zowel het heden als het verleden, is het antwoord heel eenvoudig. De meeste stickers zijn een getrouwe replica.

De 80-jaren worden opnieuw geïnterpreteerd

Een andere sticker transformeert de 80-jaren in het heden. De basisvorm is behouden, maar het is verkrijgbaar in veel verschillende trendkleuren. Saab Traditionpflege hoeft immers niet noodzakelijk 100% van het origineel te zijn. De eerste bestellingen zijn geplaatst bij onze drukkerij, een deel van de productieruns deze week. Ik zal het eerste gedeeltelijke resultaat in de volgende week presenteren.

Sommige lezers willen nu misschien stickers uit de 80-jaren krijgen. Voor hen is er goed en slecht nieuws. De slechte: de stickers zijn niet te koop. Het goede: we geven het weg!

We sturen een deel ervan naar de Saab-workshops, die de blog al jaren ondersteunen en het dus mogelijk maken. Het is onze manier om u te bedanken en u te bedanken voor uw loyaliteit. Het andere deel van de sticker maakt het moeilijker. We maken al bekend dat u deel gaat uitmaken van de nieuwe lezerscampagne die in oktober online gaat.

9 gedachten over 'Digitalisering. We brengen de 80-jaren terug!"

 • blanco

  De oude stickers met Saab Scania vind ik erg interessant

 • blanco

  Ongelooflijk! Super geweldig wat je altijd op de benen hebt.

 • blanco

  Klantentrouw & E85

  De E85-petitie (https://www.openpetition.de/petition/online/e85-fuer-den-klimaschutz) haalt geen snelheid op.

  Ze blijft nog steeds hangen op 127-handtekeningen. Maar er zijn ook 9 weken over waarin veel kan gebeuren. Elke eigenaar van een BioPower of andere FFV moet een belang hebben bij het ondertekenen, maar ook verspreiden van die boodschap.

  Een soortgelijk eigenbelang zou ook een eigenaar of huurder van een tankstation moeten hebben, want zonder milieuvriendelijke brandstoffen worden ze eerder in plaats van later vrijgegeven voor het fotograferen. Deze lijst kan in detail worden voortgezet, maar komt bij het grote publiek terecht, de algemeenheid van klimaat- en milieubescherming en dus zo'n enorm potentieel voor deze petitie dat de vereiste handtekeningen 50.000 eigenlijk een flyby zouden moeten zijn.

  In dit opzicht heb ik ook goede ervaringen met het verspreiden van deze petitie (met dank aan Tom voor Link en Info) in het gezelschap van collega's, vrienden en familie. Verschillende mensen zeiden enthousiast dat ze wilden tekenen. Zelfs dieselbestuurder *.

  Beste mensen, doe iets en dan komt er iets!

  Voor mij betekent E85 klantentrouw aan SAAB. En de BioPower met E85 zou zelfs nog langer meegaan, omdat de verbrandingstemperatuur met 40 ° daalt en de thermische belastingen, spanningen en slijtage in de motor afnemen.

  * Deze worden zelf indirect beïnvloed. BioDiesel en ethanol delen een puur fiscaal gemotiveerde politieke bestemming. Als we vandaag een netwerk van tankstations en een wagenpark in Duitsland hadden dat gebaseerd was op aanzienlijk C02-gereduceerde (omdat hernieuwbare) brandstoffen, zouden we een heel ander debat hebben met veel minder schuld voor de ene burger of de andere.
  Overigens zijn er boeren in DK die hun eigen diesel persen voor tractoren, oogstmachines en auto's in een collectieve molen, met CO2- en fiscaal neutraal eigen verbruik. Gewoon briljant voor mens en milieu ...

 • blanco

  Een goed idee! Geweldig de blog en zijn makers!

 • blanco

  Ongelofelijk, maar WAAR! 🙂
  Fantastisch deze stroom van ideeën voor de blog.
  Dit is hoe de blog en klantloyaliteit werkt!

 • blanco

  Dat is ook "klantenbinding", Chapeau ... 🙂 en heel erg bedankt voor dergelijke acties!

  • blanco

   Dank je wel! Klantentrouw klinkt goed. Fancy Saab en sommige dingen erachter, maar het ook 😉

   Groeten aan Zwitserland!

 • blanco

  Meer dan een blog

  Steeds weer deze geweldige acties en deze enorme inzet ...
  1.000 bedankt en petje af.

 • blanco

  De blog is altijd een verrassingspakket. Altijd iets nieuws, geweldig!

Reacties zijn gesloten.