"Er worden geen Saabs meer gekocht!"

Deze verklaring komt niet van mij, maar van mijn betere helft. Als het aan mij lag, zouden er minstens 3 meer modellen op onze boerderij zijn. Maar vanaf het begin:

Mijn eerste Saab, een blauwe 900i 2.1-16V, kocht ik op de tedere leeftijd van 27. Hoe het tot stand is gekomen, wordt snel verteld. Ik had een auto nodig, hij zag er goed uit, het was op de een of andere manier anders en het belangrijkste, het paste binnen het budget.

Ik heb genoten van de voordelen van uitstekende verwarming en automatische stoelverwarming voor een winter, maar ik voelde dat het volgend voorjaar iets sneller zou zijn.

De enige dealer die destijds vrijwillig een Saab 900 bood was een gratis Saab-workshop in mijn woonplaats. Ook hier was het nieuwe object van verlangen, een 9000 Turbo16, 1. Serie in grijs metallic met veloursafwerking en airconditioning. Er werd slechts over een korte onderhandeling onderhandeld, om precies te zijn, het was slechts een eenvoudige uitwisseling.

Ik was blij, de Saab ging als een zak muggen, zelfs de 528i van mijn baas in die tijd, ik liet het gaspedaal achter het Ortsausgangsschild achter me uit. Op vraag van mijn baas dat de auto zeker was gemaakt, antwoordde ik eenvoudig: "Nee, normale 2-liter turbo van Saab ..."

Zoals zo vaak in het leven is alles mooi voorbij en ook de tijd met onze 9000 Turbo was eindelijk voorbij. Het werd gevolgd door verschillende andere merken, allemaal min of meer in massa geproduceerd, maar meestal vrij hoog gemotoriseerd. Tenminste iets ... 😉

De eerste herbenadering van Zweedse auto's slaagde een paar jaar later met een Volvo V70 2.4T met 193PS en gassysteem. Handig om te rijden en harmonieus gemotoriseerd. Helaas was hij niet erg duurzaam en daarom werd hij kort daarna vervangen door een V70R met 239PS. Daar was het weer, het gevoel meer dan genoeg kracht beschikbaar te hebben. Er was maar een kleine fout, het was geen Saab ...

Saab 9-3 Aero in laserrood
Saab 9-3 Aero in laserrood

Winter 2013, op de tablet, snuffelde ik door de aanbiedingen van een online veilinghuis en zag ik een aanbieding: een Saab 9 3 AERO sportsedan in laserrood, een paar mijl en nog minder biedingen, ik moest erop bieden!

Wat kan ik zeggen, de vrouw was niet blij, we hadden nog steeds de V70R in de tuin. We zijn een beheersbaar maximum bod overeengekomen dat we zouden aanbieden.

Mijn angst dat ons bod te laag was, was niet waar en 3 - 2 - 1 we waren weer trotse Saab-eigenaren. We haalden hem een ​​week later op en begonnen de uitgangen en andere vergaderingen bij te wonen. We waren "degene met de rode Saab", ontmoetten veel aardige mensen, sommigen van hen werden zelfs vrienden.

Een van deze vrienden verruilde zijn 9-3 Sportcombi in de loop van de tijd voor een 9-5NG. Ik zag de auto en was meteen verslaafd, dus ik wil er een! Ik begon de gebruikelijke bronnen te zoeken en vond een lokale dealer. Een 2011 9-5NG 2.0TTID Vector in laserrood en met het zeldzame panoramadak.

Het mag niet onvermeld blijven dat we nog steeds de rode 9-3 hadden, daarom was de reactie van mijn partner op mijn nieuwe verlangens onbegrijpelijk. Ik liet haar foto's zien, argumenteerde, nam haar mee voor een proefrit en smeekte haar totdat ze volledig nerveus ophield en we (opnieuw) overeenstemming bereikten over een maximumbedrag dat we zouden investeren.

Het duurde nog een week voordat de dealer akkoord ging met ons aanbod en onze werf nu 2 rode Saabs hostte.

Twee rode Saabs. Dat is goed!
Twee rode Saabs. Dat is goed!

Als nieuwe 9 5-piloten namen we deel aan mei 2018 Pilots Wanted bij autodealer Lafrentz in Kiel. Daar keken we namens een vriend de 9 3 Turbo X een van de medewerkers van Lafrentz. Uit jubileum zei ik tegen mijn partner, hij zou voor haar zijn, ze wilde tenslotte altijd een stationwagen hebben. We plaatsten haar achter de auto, startten de motor en zagen haar reactie.

De Turbo X. Geen rode auto, zeker niet.
De Turbo X. Geen rode auto, zeker niet.

In tegenstelling tot de verwachtingen, vond hij haar echt leuk en deze keer was de discussie over de betekenis van een DERDE! Saab leidde slechts halfhartig. Helaas is dit voertuig niet meteen ons eigendom geworden, omdat de vriend, namens wie we de auto hebben bekeken, het later in de loop van het weekend heeft gekocht.

Ik kon deze auto niet uit mijn hoofd krijgen, ik was een beetje geïrriteerd dat we niet meteen ja zeiden. Ik keek nog een keer rond, ik had tenslotte zoiets als een goedkeuring voor de aanschaf van een Turbo X (gelukkig gelukkig) Ik vond helaas niets dat mij zo goed aansprak als dat van Kiel.

Kort daarna belde mijn vriend me en overwoog om de Turbo X om persoonlijke redenen op te geven, en hij kwam erachter dat ik misschien geïnteresseerd was. We hebben onderhandeld hoe we dat onder vrienden konden doen en we hebben afgesproken. Dus een korte tijd later stond de derde Saab op het erf ...

In het najaar van 2018 hadden we de 9-3 AERO nu vijf en een half jaar, het idee gerijpt om deze in te ruilen voor een zuinige Saab Sportcombi Diesel voor dagelijks gebruik. Dus het werd aangeboden tegen een redelijke prijs in onze ogen. Na verschillende soms schandalige aanbiedingen hebben we hem uiteindelijk in het voorjaar 2019 verkocht met een kleine korting aan een jonge man uit Polen. Nu hadden we weer maar twee Saabs ..

De aankoopprijs moet voldoende zijn voor de aankoop van de diesel stationwagen, we wilden niet meer investeren. Dus het zoeken begon. Mijn wens, tenminste 2008er TTID AERO met handgeschakelde versnellingsbak, volledig leer en stoelverwarming. Jonge, maar bereden of oudere, maar topgepflegte exemplaren waren beschikbaar in ons budget. Ik vond beide niet leuk en hij moest de vrouw overigens ook plezieren, want hij zou tenslotte voor haar moeten zijn ...

Per ongeluk vond ik een gestalkte 2010er TTID AERO TX-editie in nachtblauw op een advertentieportaal. Geroepen zonder nadere kennisgeving, bezoek overeengekomen en zelfs na kort overleg met de regering onmiddellijk een bod uitgebracht. De prijs van de verkoper was eigenlijk een andere, maar blijkbaar had ik goede argumenten, kortom, er zijn nu weer drie Saabs bij ons ...

2010er TTID AERO TX-editie
2010er TTID AERO TX-editie

Helaas zal het hoogstwaarschijnlijk de laatste Saab zijn geweest die ons in de nabije toekomst zal bereiken. Blijkbaar schreef ik in de gretigheid van de onderhandelingen van mijn partner dat we geen Saabs meer zouden kopen. Verdomde screenshots ... 😉


Met dank aan Arne voor het Saab-verhaal op zondag. De deadline voor het indienen van onze campagne was de 15. Augustus 2019. De actie was voorbij en niet daar? Niet slecht We hebben nieuwe ideeën en zullen ze binnenkort introduceren.

11-gedachten ook ""Er worden geen Saabs meer gekocht!""

 • onderhandelingsvaardigheden

  Geweldig zondagverhaal met fantastische auto's. En wie herhaaldelijk zoveel onderhandelingsvaardigheden en overtuigingskracht heeft getoond, zal op een gegeven moment zeker nieuwe en overtuigende argumenten vinden. Bijvoorbeeld:

  “Wauw, kijk daar eens naar. Is het niet mooi? Je hebt altijd een cabriolet gewild. Dan zouden we ALLE lichaamsvormen van jongere SAAB's hebben. Laten we aanbellen bij het huis. Het is toevallig te koop ... "

 • Geweldig verhaal en nog beter geschreven! Bedankt daarvoor!

  Ik weet dat ook, een Saab is gewoon geen Saab, dus een tweede moet hier komen en als er al twee zijn, is er een derde ...

  Maar nu, langzaam, omwille van de ouderdom, ga ik de andere kant op. Vermindering van de vloot wordt aangekondigd. Hij zou genoegen moeten nemen met drie Saab en twee Lancia. Dus heeft nog steeds een Saab zacht. Maar welke? Ik heb alle vier berouw!

  Overigens ben ik erg blij met je rode Saab. Ze zien er erg chique uit. De meeste Saab zijn zwart, grijs of zilver. is iets saai toch?

 • Dat is het moment waarop ik mijn SAAB-verhaal in veel details herken. Hartelijk dank voor deze beoordeling, die nogmaals bevestigt dat SAAB al tientallen jaren geweldige modellen op de markt heeft gebracht. Ik zal de gimmick met je vrouw met betrekking tot de Turbo X herinneren - echt geweldig! 🙂

  Overigens ben ik momenteel op zoek naar een 9-3 Sportcombi - zoals een Turbo X als schakelaar. De NG en de 9-3 hebben een andere broer nodig om de carrosseriefamilie compleet te maken - inclusief natuurlijk de aftreden headshake van mijn vrouw. 🙂

 • Mijn betere helft zegt dat ook. En ik ben ervan overtuigd dat er nog veel meer van deze uitspraken zijn. Bedankt voor dit mooie verhaal.

 • Ik moet glimlachen, de rode 9-5NG TTiD lijkt me maar al te bekend ... het begroet de vorige eigenaar - reed de auto iets minder dan drie jaar met veel plezier totdat ik vervolgens bij genoemde lokale Saab-dealer parkeerde - en wenst dat tenminste Geniet ervan hoe ik ze had.

  • Al spannend om te zien welke kant de auto's op gaan. Nu kan ik ook de NG toewijzen!

 • Je reed hem destijds als testauto in het Saab Center Kiel. Heeft er ook een blogartikel over gepost ...

 • Bedankt, ja, we hebben al plezier met het vet. Hij zou iets moeten zijn geoptimaliseerd en verfraaid, maar alles geleidelijk ...

 • Klinkt opwindend met de optimalisatie en verfraaiing. Wat staat er gepland?

 • Front Umbau op Aero-front, indien nodig. Het uitlaatsysteem en mogelijk andere wielen, de 18-Zöller zijn niet mijn ding ... Anders, misschien zelfs integratie van DAB + en Apple CarPlay in het Navi-systeem ...

Reacties zijn gesloten.