"Er worden geen Saabs meer gekocht!"

Deze verklaring komt niet van mij, maar van mijn betere helft. Als het aan mij lag, zouden er minstens 3 meer modellen op onze boerderij zijn. Maar vanaf het begin:

Mijn eerste Saab, een blauwe 900i 2.1-16V, kocht ik op de tedere leeftijd van 27. Hoe het tot stand is gekomen, wordt snel verteld. Ik had een auto nodig, hij zag er goed uit, het was op de een of andere manier anders en het belangrijkste, het paste binnen het budget.

Ik heb genoten van de voordelen van uitstekende verwarming en automatische stoelverwarming voor een winter, maar ik voelde dat het volgend voorjaar iets sneller zou zijn.

De enige dealer die destijds vrijwillig een Saab 900 bood was een gratis Saab-workshop in mijn woonplaats. Ook hier was het nieuwe object van verlangen, een 9000 Turbo16, 1. Serie in grijs metallic met veloursafwerking en airconditioning. Er werd slechts over een korte onderhandeling onderhandeld, om precies te zijn, het was slechts een eenvoudige uitwisseling.

Ik was blij, de Saab ging als een zak muggen en liet zelfs de 528i van mijn baas op het moment achter me toen hij versnelde na het lokale uitgangsbord. Toen mijn baas me vroeg wat er met de auto was gebeurd, antwoordde ik alleen: "Nee, normale 2-liter turbo van Saab ..."

Zoals zo vaak in het leven, gaat alles mooi voorbij en was de tijd met onze 9000 Turbo eindig. Diverse andere merken volgden, allemaal min of meer in massa geproduceerd, maar meestal vrij sterk gemotoriseerd. Tenminste iets ... 😉

De eerste herbenadering van Zweedse auto's kwam een ​​paar jaar later met een Volvo V70 2.4T met 193 pk en gassysteem. Voordelig om te rijden en harmonieus gemotoriseerd. Helaas was het niet erg duurzaam en werd het kort daarna ingeruild voor een V70R met 239PS. Daar was het weer, dat veilige gevoel van altijd meer dan genoeg vermogen beschikbaar te hebben. Er was maar één kleine fout, het was geen Saab ...

Saab 9-3 Aero in laserrood
Saab 9-3 Aero in laserrood

Winter 2013, op de tablet, snuffelde ik door de aanbiedingen van een online veilinghuis en zag ik een aanbieding: een Saab 9 3 AERO sportsedan in laserrood, een paar mijl en nog minder biedingen, ik moest erop bieden!

Wat kan ik zeggen, de vrouw was niet blij, we hadden nog steeds de V70R in de tuin. We zijn een beheersbaar maximum bod overeengekomen dat we zouden aanbieden.

Mijn angst dat ons bod te laag was, kwam niet uit en met 3 - 2 - 1 waren we weer trotse Saab-eigenaren. We brachten Hem een ​​week later bij ons en begonnen deel te nemen aan reizen en andere vergaderingen. Wij waren "degenen met de rode Saab", ontmoetten veel aardige mensen, sommigen werden zelfs vrienden.

Een van deze vrienden verruilde zijn 9-3 Sportcombi in de loop van de tijd voor een 9-5NG. Ik zag de auto en was meteen verslaafd, dus ik wil er een! Ik begon de gebruikelijke bronnen te zoeken en vond een lokale dealer. Een 2011 9-5NG 2.0TTID Vector in laserrood en met het zeldzame panoramadak.

Het mag niet onvermeld blijven dat we nog steeds de rode 9-3 hadden, daarom was de reactie van mijn partner op mijn nieuwe verlangens onbegrijpelijk. Ik liet haar foto's zien, argumenteerde, nam haar mee voor een proefrit en smeekte haar totdat ze volledig nerveus ophield en we (opnieuw) overeenstemming bereikten over een maximumbedrag dat we zouden investeren.

Het duurde nog een week voordat de dealer akkoord ging met ons aanbod en onze werf nu 2 rode Saabs hostte.

Twee rode Saabs. Dat is goed!
Twee rode Saabs. Dat is goed!

Als nieuwe 9 5-piloten namen we deel aan mei 2018 Pilots Wanted bij autodealer Lafrentz in Kiel. Daar keken we namens een vriend de 9 3 Turbo X een van de medewerkers van Lafrentz. Uit jubileum zei ik tegen mijn partner, hij zou voor haar zijn, ze wilde tenslotte altijd een stationwagen hebben. We plaatsten haar achter de auto, startten de motor en zagen haar reactie.

De Turbo X. Geen rode auto, zeker niet.
De Turbo X. Geen rode auto, zeker niet.

In tegenstelling tot de verwachtingen, vond hij haar echt leuk en deze keer was de discussie over de betekenis van een DERDE! Saab leidde slechts halfhartig. Helaas is dit voertuig niet meteen ons eigendom geworden, omdat de vriend, namens wie we de auto hebben bekeken, het later in de loop van het weekend heeft gekocht.

Ik kon deze auto niet uit mijn hoofd krijgen, ik was een beetje geïrriteerd dat we niet meteen ja zeiden. Ik keek weer rond, ik had tenslotte zoiets als een licentie om een ​​Turbo X te kopen (ik heb geluk Glück). Helaas kon ik niets vinden dat ik zo leuk vond als dat van Kiel.

Kort daarna belde mijn vriend me en overwoog om de Turbo X om persoonlijke redenen terug te geven en hij kwam erachter dat ik misschien geïnteresseerd was. We hebben onderhandeld hoe we het met vrienden kunnen doen en we zijn overeengekomen. Korte tijd later was de derde Saab op de boerderij ...

In de herfst van 2018 hadden we de 9-3 AERO nu vijf en een half jaar, het idee groeide om hem te vervangen door een zuinige Saab Sportcombi Diesel voor dagelijks gebruik. Dus het werd aangeboden tegen een, naar wij dachten, een redelijke prijs. Na verschillende soms schandalige aanbiedingen hebben we hem in het voorjaar van 2019 eindelijk met een kleine korting verkocht aan een jonge man uit Polen. Nu hadden we weer maar twee Saabs ...

De aankoopprijs zou voldoende moeten zijn om de diesel stationwagen te kopen, we wilden niet meer investeren. Dus begon de zoektocht. Mijn droom, tenminste 2008 TTID AERO met handgeschakelde versnellingsbak, volledig leer en stoelverwarming. Jonge, maar bereden of oudere, maar goed onderhouden exemplaren waren beschikbaar in ons budget. Ik hield niet van beide en bovendien moest hij ook van de vrouw houden, want hij zou tenslotte voor haar moeten zijn ...

Toevallig vond ik op een reclameportaal een hert-hert TTID AERO TX-editie uit 2010 in nachtblauw. Ter plaatse gebeld, een bezichtiging georganiseerd en, na kort overleg met de overheid, direct een bod uitgebracht. De vraagprijs van de verkoper was eigenlijk anders, maar ik had blijkbaar goede argumenten, kortom, er zijn nu drie Saabs bij ons ...

2010er TTID AERO TX-editie
2010er TTID AERO TX-editie

Helaas zal het naar alle waarschijnlijkheid de laatste Saab zijn die ons in de nabije toekomst zal vinden. Blijkbaar heb ik in het heetst van de onderhandeling mijn partner schriftelijk laten weten dat we geen Saabs meer zouden kopen. Verdomde screenshots ... 😉


Met dank aan Arne voor het Saab-verhaal op zondag. De deadline voor het indienen van onze campagne was de 15. Augustus 2019. De actie was voorbij en niet daar? Niet slecht We hebben nieuwe ideeën en zullen ze binnenkort introduceren.

11 gedachten over '"Er worden geen Saabs meer gekocht!""

 • blanco

  Voorzijde ombouw naar aero voorzijde, eventueel ook het uitlaatsysteem en eventueel andere velgen, de 18 inch modellen zijn niet mijn ding ... Anders wellicht integratie van DAB + en Apple CarPlay in het navigatiesysteem ...

 • blanco

  Klinkt opwindend met de optimalisatie en verfraaiing. Wat staat er gepland?

 • blanco

  Bedankt, ja, we hebben al plezier met de dikke man. Het moet een beetje worden geoptimaliseerd en verfraaid, maar alles geleidelijk ...

 • blanco

  Je hebt er eerder mee gereden, als testauto in het Saab Center in Kiel. Gaf er ook een blogartikel over ...

 • blanco

  Ik moet glimlachen, de rode 9-5NG TTiD komt me maar al te bekend voor ... de vorige eigenaar zegt hallo - ik had bijna drie jaar veel plezier met het besturen van de auto totdat ik hem parkeerde bij de genoemde lokale Saab-dealer - en ik wens minstens zoveel veel plezier met hoe ik het had.

  • blanco

   Al spannend om te zien welke kant de auto's op gaan. Nu kan ik ook de NG toewijzen!

 • blanco

  Mijn betere helft zegt dat ook. En ik ben ervan overtuigd dat er nog veel meer van deze uitspraken zijn. Bedankt voor dit mooie verhaal.

 • blanco

  Ik herken mijn SAAB-geschiedenis in veel details. Bedankt voor deze recensie, die nogmaals bevestigt dat SAAB al tientallen jaren geweldige modellen op de weg heeft gebracht. Ik zal me de truc met je vrouw herinneren met betrekking tot de Turbo X - echt geweldig! 🙂

  Overigens ben ik momenteel op zoek naar een 9-3 Sportcombi - ook een Turbo X als schakelaar. De NG en de 9-3 hebben nog steeds een broer nodig om de lichaamsfamilie te voltooien - inclusief een berustend hoofdschudden van mijn vrouw, natuurlijk. 🙂

 • blanco

  Geweldig verhaal en nog beter geschreven! Bedankt daarvoor!

  Dat weet ik ook, een Saab is gewoon geen Saab, dus er moet een tweede worden gevonden en als er daar twee zijn, kan een derde ook ...

  Maar nu, langzaam, omwille van de ouderdom, ga ik de andere kant op. Vermindering van de vloot wordt aangekondigd. Hij zou genoegen moeten nemen met drie Saab en twee Lancia. Dus heeft nog steeds een Saab zacht. Maar welke? Ik heb alle vier berouw!

  Overigens ben ik erg blij met je rode Saab. Ze zien er erg chique uit. De meeste Saab zijn zwart, grijs of zilver. is iets saai toch?

 • blanco

  onderhandelingsvaardigheden

  Geweldig zondagverhaal met fantastische auto's. En wie herhaaldelijk zoveel onderhandelingsvaardigheden en overtuigingskracht heeft getoond, zal op een gegeven moment zeker nieuwe en overtuigende argumenten vinden. Bijvoorbeeld:

  "Wauw, kijk daar eens naar. Is dat niet mooi? Je wilde altijd al een cabrio. Dan zouden we ook ALLE carrosserievarianten van jongere SAAB's hebben. Kom op, laten we aanbellen. Het staat toevallig te koop... "

Reacties zijn gesloten.