NEVS-Evergrande zoekt wereldwijd 8000-ontwikkelaars

NEVS hoofdaandeelhouder Evergrande haalt het nieuws in China. Om zijn ambitieuze doelen na te streven, is het bedrijf op grote schaal op zoek naar ontwikkelaars wereldwijd. 8.000 nieuwe banen moeten worden gecreëerd in 9-landen. Naast China wordt de locatie Zweden genoemd. En het oude Europa lijkt een zeer hoge prioriteit te hebben op Evergrande.

Ex Saab-fabriek, vandaag NEVS-Evergrande in Trollhättan
Ex Saab-fabriek, vandaag NEVS-Evergrande in Trollhättan. Beeld: NEVS

Van ontwikkelaars voor het wereldwijde netwerk wordt ook verwacht dat ze werken voor de Chinese vastgoedreus in Duitsland, Nederland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Met Japan en Zuid-Korea zouden in principe alle automobiellanden worden gerangschikt.

Hoeveel vacatures voor Trollhattan?

Met de vacature Evergrande heeft opnieuw de aandacht getrokken op WeChat. Hoeveel banen voor Trollhättan vallen is niet duidelijk. Een herinnering: de oude Saab-fabriek voedde meer dan 10.000-mensen vóór GM's intrede. De lokale omstandigheden en de lokale infrastructuur zouden zelfs in het heden veel banen kunnen scheppen.

Enorme investeringen, veel banen, een wereldwijd netwerk. Er komt steeds meer een vraag naar voren. Wie bestuurt het bedrijf? Wat tot nu toe ontbreekt is een senior leiderschap van naam en rang, die het vertrek stuurt met enorme middelen. Hier blijft het bedrijf vreemd bleek en zonder profiel.

In China is de NEVS-Evergrande-cursus niet zonder kritiek. Het bedrijf zit zwaar in de schulden, maar wordt - alle media zijn het erover eens - beschouwd als "too big to fail". Evergrande blijft op grote schaal grond kopen voor elektrische autofabrieken en ontwikkelingscentra. Critici vrezen dat hier overcapaciteit kan ontstaan. Want zelfs in het modelland voor elektrische auto's ontwikkelt de verkoop zich niet zo snel als voorspeld.

U hoeft zich echter geen zorgen te maken over een van de grootste vastgoedontwikkelaars in het Middenrijk in de relatie. De regering van Peking verkoopt het land aan bedrijven die tegen veel lagere kosten elektrische auto's willen bouwen dan aan vastgoedbedrijven. Als de ambitieuze plannen de komende jaren niet kunnen worden gerealiseerd, heeft Evergrande zojuist heel goedkoop veel grond verworven. En kan het aan een ander doel wijden, zeer winstgevend.

7 gedachten over 'NEVS-Evergrande zoekt wereldwijd 8000-ontwikkelaars"

 • blanco

  Dat u hierover wilt blijven rapporteren, vind ik absoluut juist en in orde.

 • blanco

  Globalisering …………… .. heeft niet meer te maken met Europees design, nu wereldwijd China ………

  1
  1
 • blanco

  Spannend.

  Dat heeft lange tijd niets met SAAB te maken, maar toch, wat een thriller! ! !

  Misschien in het laatste hoofdstuk, ja, dat de 8.000-ontwikkelaars alleen praktisch bestonden als een ingenieus voorwendsel,
  jaarlijks meerdere miljarden per jaar naar het buitenland over te dragen, wat men helemaal niet had (omdat hij veel schulden had)
  en om jezelf daar af te zetten ...
  Het zou ook verklaren waarom een ​​van de coördinatie en het beheer van productie- en ontwikkelingscapaciteit
  ("Wat tot nu toe ontbreekt, is een managementploeg ...") heeft weinig aandacht besteed.

  Maar misschien lezen we in het laatste hoofdstuk over een grote reinigingsgolf in China, omdat een nieuwe
  Partijleiderschap interpreteert het als ontrouw en fraude voor de staat en het grote Chinese volk dat
  "Evergrande heeft zojuist heel goedkoop veel terrein verworven"?

  Grappen terzijde, ik ben er niet echt serieus over. Behalve de spanning ...
  Maar hoe meer uitroeptekens Evergrande plaatst, hoe meer vragen ik heb.
  Een vreemd effect, omdat het andersom zou moeten zijn.

  Wie weet of in de bloeiende onzin die ik hierboven schreef,
  er zit toch toch niet een beetje waarheid in? "Too big to fail" is voor jou
  Autofabrikanten zonder auto's zijn in ieder geval een heel vreemde strategie.

  Ik ben benieuwd of wat en wat ze leveren indien nodig. En ik weet het
  vandaag wil ik het niet ...

  3
  1
 • blanco

  Waarom zouden klanten een elektrisch voertuig van NEVS-Evergrande moeten kopen? Wat is hun voordeel ten opzichte van de gevestigde autofabrikanten? Hoe zit het met service & werkplaatsen?
  Het hele concept is beladen met te veel vraagtekens voor mij, het zou waarschijnlijk beter zijn als NEVS-Evergrande samenwerking zoekt met een automaker en vooral de merknaam SAAB nieuw leven inblaast, die op zijn minst in het nieuws zou komen.

  • blanco

   Hoe dan ook, ik liet het onderwerp Nevs en Evergrande helemaal koud. Scjön als de regio rond Trollhättan nieuwe banen zou kunnen krijgen, maar Trollhättan lijkt het zo goed met elkaar te kunnen vinden

   • blanco

    Evergrande en NEVS wekken momenteel geen emoties op. Een filosofie zoals zo vaak ingeroepen is niet langer herkenbaar. In het beste geval, de claim van pure omvang, wat natuurlijk geen positieve reacties veroorzaakt bij Europeanen.

    Voorlopig blijft het onderwerp op de blog, uitsluitend uit interesse in wat er gebeurt in Trollhättan 2020 of 21. Een Ewigkeitsgarantie maar er is geen manier!

    • blanco

     Ja, ga zo door en bedankt tot nu toe.
     Het onderwerp is veel te spannend om in dit stadium te laten vallen ...

     Alleen het contrast met de geschiedenis van SAAB of andere Europeanen en Amerikanen is fascinerend en ook een beetje griezelig. Op een dag lees je een artikel over "Carlson op het dak", over het mooiere en niet-gerealiseerde sonnet en zijn maker of de SAAB-AWD en zijn ontwikkelaars - verhalen die getuigen van mensen als individuen. Gewoon Europees...

     En dan een dag later lees je dat Evergrande (de eeuwig groten - een naam die nogal satirisch van aard is) zich voorbereidt om een ​​heel leger van 8.000 anonieme ontwikkelaars wereldwijd te rekruteren ...

     Beide roepen emoties op, die echter nauwelijks tegenstrijdiger kunnen zijn.

Reacties zijn gesloten.