NEVS-Evergrande zoekt wereldwijd 8000-ontwikkelaars

NEVS hoofdaandeelhouder Evergrande haalt het nieuws in China. Om zijn ambitieuze doelen na te streven, is het bedrijf op grote schaal op zoek naar ontwikkelaars wereldwijd. 8.000 nieuwe banen moeten worden gecreëerd in 9-landen. Naast China wordt de locatie Zweden genoemd. En het oude Europa lijkt een zeer hoge prioriteit te hebben op Evergrande.

Ex Saab-fabriek, vandaag NEVS-Evergrande in Trollhättan
Ex Saab-fabriek, vandaag NEVS-Evergrande in Trollhättan. Beeld: NEVS

Van ontwikkelaars voor het wereldwijde netwerk wordt ook verwacht dat ze werken voor de Chinese vastgoedreus in Duitsland, Nederland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Met Japan en Zuid-Korea zouden in principe alle automobiellanden worden gerangschikt.

Hoeveel vacatures voor Trollhattan?

de vacature Evergrande heeft opnieuw de aandacht getrokken op WeChat. Hoeveel banen voor Trollhättan vallen is niet duidelijk. Een herinnering: de oude Saab-fabriek voedde meer dan 10.000-mensen vóór GM's intrede. De lokale omstandigheden en de lokale infrastructuur zouden zelfs in het heden veel banen kunnen scheppen.

Enorme investeringen, veel banen, een wereldwijd netwerk. Er komt steeds meer een vraag naar voren. Wie bestuurt het bedrijf? Wat tot nu toe ontbreekt is een senior leiderschap van naam en rang, die het vertrek stuurt met enorme middelen. Hier blijft het bedrijf vreemd bleek en zonder profiel.

In China is het verloop van NEVS-Evergrande niet zonder kritiek. Het bedrijf heeft een zware schuldenlast, maar wordt - zoals alle media het eens zijn - als 'te groot om te mislukken' beschouwd. Evergrande blijft op grote schaal grond kopen voor elektrische autofabrieken en ontwikkelingscentra. Critici vrezen dat hier overcapaciteit zou kunnen ontstaan. Omdat zelfs in het land van de elektrische showcases de verkoop niet zo snel verloopt als voorspeld.

U hoeft zich echter geen zorgen te maken over een van de grootste projectontwikkelaars in het Midden-Koninkrijk in de relatie. De administratie van Beijing verkoopt het land aan bedrijven die elektrische auto's willen bouwen, veel goedkoper dan onroerendgoedbedrijven. Als de ambitieuze plannen de komende jaren niet kunnen worden gerealiseerd, heeft Evergrande heel veel heel veel heel veel terrein verworven. En kan het, zeer winstgevend, aan een ander doel wijden.

7-gedachten ook "NEVS-Evergrande zoekt wereldwijd 8000-ontwikkelaars"

 • Waarom zouden klanten een elektrisch voertuig van NEVS-Evergrande kopen? Waar is het voordeel ten opzichte van de gevestigde autofabrikanten? Hoe zit het met service & workshops?
  Het hele concept is beladen met te veel vraagtekens voor mij, het zou waarschijnlijk beter zijn als NEVS-Evergrande samenwerking zoekt met een automaker en vooral de merknaam SAAB nieuw leven inblaast, die op zijn minst in het nieuws zou komen.

  • Hoe dan ook, ik liet het onderwerp Nevs en Evergrande helemaal koud. Scjön als de regio rond Trollhättan nieuwe banen zou kunnen krijgen, maar Trollhättan lijkt het zo goed met elkaar te kunnen vinden

   • Evergrande en NEVS wekken momenteel geen emoties op. Een filosofie zoals zo vaak ingeroepen is niet langer herkenbaar. In het beste geval, de claim van pure omvang, wat natuurlijk geen positieve reacties veroorzaakt bij Europeanen.

    Voorlopig blijft het onderwerp op de blog, uitsluitend uit interesse in wat er gebeurt in Trollhättan 2020 of 21. Een Ewigkeitsgarantie maar er is geen manier!

    • Ja, ga zo door en bedankt tot nu toe.
     Het onderwerp is te opwindend om in dit stadium te laten vallen ...

     Het contrast met de geschiedenis van SAAB of andere Europeanen en Amerikanen is fascinerend en een beetje griezelig. Op een dag las je een artikel over 'Carlson op het dak', over het mooiere en niet-gerealiseerde sonnet en zijn maker of de SAAB-AWD en zijn ontwikkelaar - verhalen die getuigen van mensen als individuen. Europees gewoon ...

     En dan een dag later, bereidt Evergrande (de eeuwig grote - een naam die behoorlijk satirisch van kwaliteit is) zich voor om een ​​heel leger van 8.000 anonieme ontwikkelaars wereldwijd te rekruteren ...

     Beide roepen emoties op, die echter nauwelijks tegenstrijdiger kunnen zijn.

 • Spannend.

  Dat heeft lange tijd niets met SAAB te maken, maar toch, wat een thriller! ! !

  Misschien in het laatste hoofdstuk, ja, dat de 8.000-ontwikkelaars alleen praktisch bestonden als een ingenieus voorwendsel,
  jaarlijks meerdere miljarden per jaar naar het buitenland over te dragen, wat men helemaal niet had (omdat hij veel schulden had)
  en om zichzelf daar neer te zetten ...
  Het zou ook verklaren waarom een ​​van de coördinatie en het beheer van productie- en ontwikkelingscapaciteit
  ("Wat tot nu toe ontbreekt is een managementteam ...") heeft weinig aandacht besteed.

  Maar misschien lezen we in het laatste hoofdstuk over een grote reinigingsgolf in China, omdat een nieuwe
  Partijleiderschap interpreteert het als ontrouw en fraude voor de staat en het grote Chinese volk dat
  “Evergrande heeft heel goedkoop veel grond verworven”?

  Ik maak maar een grapje, dat meen ik niet echt. Behalve dat met de spanning ...
  Maar hoe meer uitroeptekens Evergrande plaatst, hoe meer vragen ik heb.
  Een vreemd effect, omdat het andersom zou moeten zijn.

  Wie weet of in de bloeiende onzin die ik hierboven schreef,
  is er tenslotte geen hint van waarheid? "Te groot om te falen" is er één voor
  Autofabrikanten zonder auto's zijn in ieder geval een heel vreemde strategie.

  Ik ben benieuwd of wat en wat ze leveren indien nodig. En ik weet het
  vandaag zal ik het niet hebben ...

  3
  1
 • Globalisering ............... .. niet meer te maken met Europees design, nu wereldwijd China .........

  1
  1
 • Dat u hierover wilt blijven rapporteren, vind ik absoluut juist en in orde.

Reacties zijn gesloten.