Leefde duurzaamheid. We zijn op zoek naar kilometer koningen!

Levende duurzaamheid ligt op ieders lippen. Maar wat bedoel je daarmee? Wikipedia biedt verschillende mogelijkheden voor definitie. Het wordt duidelijk: het behoud van hulpbronnen en het vermijden van CO2-emissies moeten voorop staan ​​in duurzame duurzaamheid. Oudere auto's zijn duurzaam. Ongeacht welk type schijf u gebruikt, het grootste verbruik van grondstoffen en de belangrijkste CO2-emissie vinden altijd plaats tijdens de productie.

Leef duurzaamheid met oudere auto's. We zijn op zoek naar kilometer koningen.
Leef duurzaamheid met oudere auto's. We zijn op zoek naar kilometer koningen.

Een voertuig dat 20 jaar of zelfs langer op de weg blijft, is een bewijs van geleefde duurzaamheid. Het voortdurende gebruik ervan heeft de productie van 2 of misschien 3 nieuwe auto's overbodig gemaakt en is, als u wilt, winst vanuit het perspectief van het behoud van hulpbronnen. Minder vanuit het oogpunt van de auto-industrie of de politiek, die nog steeds als mantra volledig groeit.

Saab streeft er al lang naar om klanten duurzame, robuuste producten te bieden. Het beste bewijs van deze filosofie zijn 900 en 9000. Vooral de 9000 was gedoemd tot zijn pure onverwoestbaarheid. In Zweden werden voertuigen op het platteland opgebruikt omdat ze zonder enige klacht en onder alle omstandigheden hun plicht vervulden. Zolang ze ergens een druppel olie en gas vonden, waren de 9000ers niet te stoppen.

Met de komst van GM verminderde de robuustheid. Niet dramatisch, maar op de een of andere manier merkbaar. Een 9-5 of een 9-3 is niettemin bovengemiddeld duurzaam, en op de een of andere manier zit het basisidee van de langetermijnauto nog steeds in elke Saab.

Is deze bloggerfilosofie voor Saab-fans of heeft het iets met de realiteit te maken?

We zijn op zoek naar kilometer koningen!

Heeft Saab echt langetermijnauto's gebouwd die duurzaam kunnen worden verplaatst? Het bewijs moet de lezers zelf leiden! Om aan te tonen dat elke Saab het idee heeft van een auto voor de lange termijn, en dat duurzame, verantwoorde actie niet noodzakelijk hand in hand hoeft te gaan met het gebruik van de nieuwste technologie.

Wie heeft een Saab in zijn garage met 300, 400 of 500.000 kilometers op de teller? Of wie rijdt er in een oud Zweden, dat nog meer kilometers maakt? De blog wil deze veteranen een podium geven. Zodat we kunnen bewijzen dat oud Zweeds staal verre van oud ijzer is.

Deelname aan de nieuwe actie is heel eenvoudig. Iedereen die een Saab bezit, heeft recht op deelname. Elk model en jaar is uitgenodigd. Het is geen competitie voor de hoogste kilometerstand, maar het gaat over het algemeen bij uitstek en duurzaamheid bij uitstek.

Eigenaren van kilometerkoningen worden uitgenodigd om de afbeelding van hun voertuig te bekijken: duurzaamheid (sa) saabblog.net te verzenden.

In aanmerking te komen:

 • Afbeeldingen: maximale 2-afbeeldingen in hoge resolutie. De afzender verzekert de eigenaar van de afbeelding te zijn en staat het gratis gebruik van de blog toe.
 • Korte beschrijving van het voertuig: model, bouwjaar, kilometerstand en mogelijk 2 of 3 compacte lijnen naar staat en geschiedenis. Graag ook iets in detail.
 • Privacy: we publiceren de voornaam van de eigenaar. Mocht dat ongewenst zijn, vragen wij een briefje. Als de nummerplaat op het voertuig onherkenbaar is, moet de afzender ervoor zorgen.

We publiceren regelmatig de verzonden foto's van de kilometerkoningen in hun eigen sectie. Misschien publiceren we op deze manier een hele galerij van Saab-veteranen met een hoge kilometerstand. Wat een statement voor het merk zou zijn. Het blogteam is enthousiast en kijkt uit naar veel interactie!

19-gedachten ook "Leefde duurzaamheid. We zijn op zoek naar kilometer koningen!"

 • Goed idee in tijden waarin verspilling van hulpbronnen wordt verkocht als duurzaamheid!

  13
 • Niet alleen kilometer koningen, ook alledaagse auto's met een hoge leeftijd zijn interessant, hebben zelfs 2 9000er CD eenmaal BJ. 90 en eenmaal EZ 95, dit is nog steeds in 1. Hand. Hij heeft geen roest, geen Gammelstellen en behalve slijtagedelen zoals banden, remmen en accu en uitlaat nog alles origineel. Lader en koppeling worden niet vernieuwd en werken zoals op de eerste dag (2,3 FPT). De tweede is een 2.3 E en net zo krachtig.
  Kwaliteit is in beide al herkenbaar, dat alle elektrische helpers probleemloos werken.
  Ik hoop dat het zo blijft en ik heb hetzelfde gevoel van voldoening met mijn 9-5 Bj.99. Het ziet er tenminste zo uit.

  • Het gaat niet alleen om het aantal kilometers, we zijn niet op zoek naar de "kilometerkoning". Het gaat om oude auto's, een lange levensduur en duurzaamheid. We verwelkomen elke Saab-veteraan die zijn werk krachtig doet.

   • Geweldige actie! Ik kijk echt uit naar de kilometer koningen! In een van mijn opmerkingen had ik eerder zoiets voorgesteld. Mijn Saabs kunnen nog niet meedoen .... niemand op 220000.
    In het huidige Autobild staat een rapport over een Opel Corsa Diesel 1 die miljoenen kilometers heeft afgelegd. Ik hoop dat een Saab dit merkteken zal kraken.

 • Tot april van dit jaar had ik een Saab 9-3 SC Bj 2008, TID opgevoerd op 175 paarden. Na 11 jaar samen en 357.000 kilometer gereden was hij een trouwe metgezel met de gebruikelijke slijtageherstel. Omdat ik professioneel weer veel moet rijden, moest ik een nieuwe auto kopen, al was het maar om zakelijke redenen. Sinds ik bij Saab duurzaamheid heb leren kennen, durfde ik een "oude" 9-3 I cabriolet te kopen met al 212.000 km onder mijn riem als een zomerauto. Ik hoop dat hij ook 300.000 km kan rijden. Er is geen tekort aan zorg en aandacht ;-).

  11
 • Spannend initiatief en een contrapunt voor consumentisme. Ik kijk uit naar de inzendingen!

 • Super actie

  Ik ben nieuwsgierig, als een gebroken veer in de kuil, welke SAAB's we te zien krijgen.
  Mijn persoonlijke kilometerkoning is inderdaad een 1970-Zweed, maar gewoon een speler uit Göteborg en komt niet in aanmerking.

  Het is fascinerend hoe de auto's destijds werden ontworpen. Als we denken aan het ruilen of slopen van premies, draaien de ingenieurs, monteurs en monteurs van vandaag zich om in hun graf of rollen ze zich 's nachts ongemakkelijk rond.

  In de automotive middeleeuwen (tussen WO II en de vroege 1970ers) werd de auto nog steeds gezien als een aankoop voor het leven (althans in Zweden) - vrij gelijkaardig aan een onroerend goed. Mijn persoonlijke ervaring en de originele werkplaatshandleidingen van die tijd bewijzen dit vrij duidelijk.

  De boeken staan ​​vol met 3-overmaat voor zuigers en 3-zuigers met afmetingen voor zuigerveren. Mijn persoonlijke ervaring is dat elke dimensie goed was voor meer dan 300.000 Km. Zoals de wiellagers, de remschijven of wat dan ook ...

  Het concept was gericht op enkele miljoenen kilometers en navenant vele jaren. Natuurlijk had het ook technische beperkingen en economische zwaktes. Technisch gezien duurden de carrosserieën gewoon niet zo lang als ze theoretisch hadden kunnen rijden en remmen (roest) en economisch aantrekkelijker waren dan service en reparaties, het was in elk geval en vanaf het begin, zoveel en altijd andere nieuwe auto's te koop ...

  SAAB was een van de laatste Mohikanen die dachten dat ze hectische modelveranderingen en economische beperkingen met reden aankonden en iets hadden om zich te verzetten tegen krankzinnigheid. Maximaal sympathiek en maximaal duurzaam. Op de een of andere manier te goed maar te naïef voor deze wereld. Heel, heel sympathiek.

  Lang leve (iedereen) SAAB.

  10
  1
 • Als ik de 9-3III uitschakelde (die iets te kopen had met 170000km), had ik de afgelopen 6-jaren in de afgelopen 216000-jaren geen Saab of Volvo gekocht en gedeeltelijk verkocht met aanzienlijk meer kilometers. De Volvo's hadden 336000 of 317000km, een 9-3I CV ging weg met 303000km. De 901 heeft nu rond de 240000km gelopen en de voormalige 9-3III staat nu ook op 235000km.
  Ik moet zeggen dat ik geen van de voertuigen heb verkocht omdat ze niet langer 'fit' waren, maar omdat er een verlangen was naar een ander model of omdat de leefomstandigheden een ander voertuig noodzakelijk maakten.

 • Het mooie is dat ik veel moet insturen - herinner me aan de gelegenheid of maak de kolom / kolom dienovereenkomstig zichtbaar.
  Onze dagelijkse 9000 heeft nu in de eerste plaats een zelfverzekerde 4 (met nog vijf cijfers achter), wachtend op verder gebruik van een vroege 9-5 Aero met schaars derde miljoen, een vriend die ik ooit een late SAAB 99 heb met iets meer dan een miljoen kilometer ( Een paar maanden geleden kocht ik een kilometerkoning uit het prentenboek (1996er 9000CSE van 1, hand, door de architect zelf, klassiek zwart en zwart en echt tot het laatst zonder uitzondering wachtend op SAAB in de plaats van zijn eerste levering - Kilometerstand: iets over 505.000km), en de lijst kan worden voortgezet ...

  Bedankt voor de suggestie en interesse!

  • Oh, de puurste nachtmerrie voor veroudering, verspilling en onbeperkte groei.

   Iedereen met een naam heeft tenminste een nieuwe auto overbodig gemaakt. De 99 zelfs drie tot vier. Deze milieubalans is moeilijk te verslaan - noch voor huidige branders, noch voor EV's ...

   Weg met het (E-) bericht op de blog! ! !
   Adres en voorwaarden voor deelname worden vermeld in het artikel ...

   Ik kijk uit naar de foto's en woorden over dergelijke auto's.

  • Er komt een apart gedeelte, duidelijk zichtbaar. 😉 Op zaterdag beginnen we!

 • Pingback:

 • Mijn volledig uitgeruste Saab 9-5 Aero Estate Mj 2 / 2006 heeft nu 280.000 km op de teller. Hij wordt heel goed door mij onderhouden. Alle 7.500 km behandel ik mijn Saab een olieservice met filter en mobiele 5w-50 olie. Nog steeds met de 1. Turbocharger Mitsubishi
  TD-04HL-15T.

 • Geweldig idee! Ik sta op het punt om een ​​95 2.2TID van 03 met 320000km te kopen! De vele hoge kilometerstand kalmeert iets!

 • Pingback:

 • Pingback:

 • Pingback:

 • Pingback:

 • Mijn 2006-9tid van 3 is net 390k km gepasseerd, de 1999-9 3 van 2.2 heeft 340k km. In totaal heeft de Saab-familie die we hebben meer dan 2m km.

Reacties zijn gesloten.