Leefde duurzaamheid. We zijn op zoek naar kilometer koningen!

Levende duurzaamheid ligt op ieders lippen. Maar wat bedoel je daarmee? Wikipedia biedt verschillende mogelijkheden voor definitie. Het wordt duidelijk: het behoud van hulpbronnen en het vermijden van CO2-emissies moeten voorop staan ​​in duurzame duurzaamheid. Oudere auto's zijn duurzaam. Ongeacht welk type schijf u gebruikt, het grootste verbruik van grondstoffen en de belangrijkste CO2-emissie vinden altijd plaats tijdens de productie.

Leef duurzaamheid met oudere auto's. We zijn op zoek naar kilometer koningen.
Leef duurzaamheid met oudere auto's. We zijn op zoek naar kilometer koningen.

Een voertuig dat 20 jaar of zelfs langer op de weg blijft, is een bewijs van geleefde duurzaamheid. Het voortdurende gebruik ervan heeft de productie van 2 of misschien 3 nieuwe auto's overbodig gemaakt en is, als u wilt, winst vanuit het perspectief van het behoud van hulpbronnen. Minder vanuit het oogpunt van de auto-industrie of de politiek, die nog steeds als mantra volledig groeit.

Saab heeft zich lange tijd ingezet om klanten te voorzien van duurzame, robuuste producten. Het beste bewijs van deze filosofie zijn de 900 en 9000. Vooral de 9000 leed onder zijn onverwoestbaarheid. In Zweden werden de voertuigen op het platteland verbruikt omdat ze zonder klachten en onder alle omstandigheden werkten. Zolang ze ergens een druppel olie en benzine konden vinden, konden de 9000's niet worden gestopt.

Met de komst van GM verminderde de robuustheid. Niet dramatisch, maar op de een of andere manier merkbaar. Een 9-5 of een 9-3 is niettemin bovengemiddeld duurzaam, en op de een of andere manier zit het basisidee van de langetermijnauto nog steeds in elke Saab.

Is deze bloggerfilosofie voor Saab-fans of heeft het iets met de realiteit te maken?

We zijn op zoek naar kilometer koningen!

Heeft Saab echt langetermijnauto's gebouwd die duurzaam kunnen worden verplaatst? Het bewijs moet de lezers zelf leiden! Om aan te tonen dat elke Saab het idee heeft van een auto voor de lange termijn, en dat duurzame, verantwoorde actie niet noodzakelijk hand in hand hoeft te gaan met het gebruik van de nieuwste technologie.

Wie heeft er een Saab in hun garage die 300, 400 of 500.000 kilometer op de teller heeft staan? Of wie rijdt er met een oude Zweed die nog meer kilometers heeft gemaakt? De blog beoogt een podium te bieden aan deze veteranen. Zodat we kunnen bewijzen dat oud Zweeds staal verre van oud ijzer is.

Deelname aan de nieuwe actie is heel eenvoudig. Iedereen die een Saab bezit, heeft recht op deelname. Elk model en jaar is uitgenodigd. Het is geen competitie voor de hoogste kilometerstand, maar het gaat over het algemeen bij uitstek en duurzaamheid bij uitstek.

Eigenaren van kilometerkoningen worden uitgenodigd om de foto van hun voertuig te sturen naar: duurzaamheid (sa) saabblog.net te verzenden.

In aanmerking te komen:

 • Afbeeldingen: maximaal 2 afbeeldingen in hoge resolutie. De afzender bevestigt dat hij de eigenaar is van de foto en staat toe dat deze gratis door de blog wordt gebruikt.
 • Korte beschrijving van het voertuig: model, bouwjaar, kilometerstand en mogelijk 2 of 3 compacte lijnen naar staat en geschiedenis. Graag ook iets in detail.
 • Gegevensbescherming: we publiceren de voornaam van de eigenaar. Indien dit ongewenst is, vragen wij u dit aan ons door te geven. Als het kenteken op het voertuig onherkenbaar is, moet de afzender hiervoor zorgen.

We publiceren regelmatig de verzonden foto's van de kilometerkoningen in hun eigen sectie. Misschien publiceren we op deze manier een hele galerij van Saab-veteranen met een hoge kilometerstand. Wat een statement voor het merk zou zijn. Het blogteam is enthousiast en kijkt uit naar veel interactie!

19 gedachten over 'Leefde duurzaamheid. We zijn op zoek naar kilometer koningen!"

 • blanco

  Mijn 2006-9tid uit 3 is net 390k km gepasseerd, de 1999-9 3 uit 2.2 heeft 340k km. In totaal heeft de Saab-familie die we hebben meer dan 2 m km op de teller.

 • blanco

  Geweldig idee! Ik sta op het punt om een ​​95 2.2TID van 03 met 320000km te kopen! De vele hoge kilometerstand kalmeert iets!

 • blanco

  Mijn volledig uitgeruste Saab 9-5 Aero Estate Mj 2 / 2006 heeft nu 280.000 km op de teller. Hij wordt heel goed door mij onderhouden. Alle 7.500 km behandel ik mijn Saab een olieservice met filter en mobiele 5w-50 olie. Nog steeds met de 1. Turbocharger Mitsubishi
  TD-04HL-15T.

 • blanco

  Geweldig, ik heb een paar dingen om in te sturen - herinner jezelf hieraan wanneer je de kans krijgt of maak de kolom / rubriek dienovereenkomstig zichtbaar.
  Onze dagelijkse 9000 heeft nu een zelfverzekerde 4 in de eerste plaats (met nog vijf cijfers erna), een vroege 9-5 Aero met iets minder dan een derde van een miljoen wacht op verder gebruik, een vriend, ik had ooit een late SAAB 99 met een goede een miljoen kilometer ( Duitse auto, continu in beweging), een paar maanden geleden kocht ik een kilometer koning zoals in een prentenboek (1996 9000CSE uit de eerste hand, persoonlijk door de architect, klassiek zwart en zwart en wachtte echt tot het einde zonder uitzondering bij SAAB in de plaats van de eerste levering - Kilometerstand: iets meer dan 1 km), en de lijst gaat maar door ...

  Bedankt voor de suggestie en interesse!

  • blanco

   Oh, de puurste nachtmerrie voor veroudering, verspilling en onbeperkte groei.

   Iedereen met de naam heeft in ieder geval één nieuwe auto overbodig gemaakt. De 99 zelfs drie tegen vier. Deze milieubalans zal waarschijnlijk moeilijk te verslaan zijn - noch voor de huidige verbrandingsmotoren, noch voor EV's ...

   Weg met het (E-) bericht op de blog! ! !
   Adres en voorwaarden voor deelname staan ​​vermeld in het artikel ...

   Ik kijk uit naar de foto's en woorden over dergelijke auto's.

  • blanco

   Er komt een apart gedeelte, duidelijk zichtbaar. 😉 Op zaterdag beginnen we!

 • blanco

  Als ik de 9-3III uitschakelde (die iets te kopen had met 170000km), had ik de afgelopen 6-jaren in de afgelopen 216000-jaren geen Saab of Volvo gekocht en gedeeltelijk verkocht met aanzienlijk meer kilometers. De Volvo's hadden 336000 of 317000km, een 9-3I CV ging weg met 303000km. De 901 heeft nu rond de 240000km gelopen en de voormalige 9-3III staat nu ook op 235000km.
  Ik moet zeggen dat ik geen van de voertuigen heb verkocht omdat ze niet meer "fit" waren, maar eerder omdat er een wens was voor een ander model of omdat de levensomstandigheden een ander voertuig noodzakelijk maakten.

 • blanco

  Super actie

  Ik ben nieuwsgierig, als een gebroken veer in de kuil, welke SAAB's we te zien krijgen.
  Mijn persoonlijke kilometerkoning is inderdaad een 1970-Zweed, maar gewoon een speler uit Göteborg en komt niet in aanmerking.

  Het is fascinerend hoe de auto's destijds werden ontworpen. Als we denken aan het ruilen of slopen van premies, draaien de ingenieurs, monteurs en monteurs van vandaag zich om in hun graf of rollen ze zich 's nachts ongemakkelijk rond.

  In de automotive middeleeuwen (tussen WO II en de vroege 1970ers) werd de auto nog steeds gezien als een aankoop voor het leven (althans in Zweden) - vrij gelijkaardig aan een onroerend goed. Mijn persoonlijke ervaring en de originele werkplaatshandleidingen van die tijd bewijzen dit vrij duidelijk.

  In de boeken, geloof het of niet, zijn er 3 overmaten voor zuigers en 3 afmetingen voor elke zuiger voor zuigerveren. Mijn persoonlijke ervaring is dat elke maatregel goed was voor meer dan 300.000 km. Evenzo de wiellagers, de remschijven of wat dan ook ...

  Het concept was gericht op enkele miljoenen kilometers en dienovereenkomstig vele jaren. Het had natuurlijk ook zijn technische beperkingen en zijn economische zwakheden. Technisch gezien gingen de carrosserieën simpelweg niet zo lang mee als theoretisch gereden en geremd hadden kunnen worden (corrosie) en was het sowieso economisch aantrekkelijker dan service en reparaties en vanaf het begin zoveel mogelijk nieuwe auto's te verkopen en keer op keer ...

  SAAB was een van de laatste Mohikanen die dachten dat ze hectische modelveranderingen en economische beperkingen met reden aankonden en iets hadden om zich te verzetten tegen krankzinnigheid. Maximaal sympathiek en maximaal duurzaam. Op de een of andere manier te goed maar te naïef voor deze wereld. Heel, heel sympathiek.

  Lang leve (iedereen) SAAB.

  11
  1
 • blanco

  Spannend initiatief en een contrapunt voor consumentisme. Ik kijk uit naar de inzendingen!

 • blanco

  Tot april van dit jaar had ik een Saab 9-3 SC Bj 2008, TID op 175 paarden. Na 11 jaar samen en 357.000 kilometer gereden te hebben, was hij een trouwe metgezel met de gebruikelijke slijtagereparaties. Aangezien ik voor mijn werk veel moet rijden, moest er, al was het maar om zakelijke redenen, een nieuwe auto worden gevonden. Sinds ik duurzaamheid leerde kennen bij Saab, durfde ik een "oude" 9-3 I cabrio met al 212.000 km als zomerauto te kopen. Ik hoop dat hij ook 300.000 km haalt. Aan zorg en aandacht geen gebrek ;-).

  11
 • blanco

  Niet alleen kilometer koningen, ook alledaagse auto's met een hoge leeftijd zijn interessant, hebben zelfs 2 9000er CD eenmaal BJ. 90 en eenmaal EZ 95, dit is nog steeds in 1. Hand. Hij heeft geen roest, geen Gammelstellen en behalve slijtagedelen zoals banden, remmen en accu en uitlaat nog alles origineel. Lader en koppeling worden niet vernieuwd en werken zoals op de eerste dag (2,3 FPT). De tweede is een 2.3 E en net zo krachtig.
  Kwaliteit is in beide al herkenbaar, dat alle elektrische helpers probleemloos werken.
  Ik hoop dat het zo blijft en ik heb hetzelfde gevoel van voldoening met mijn 9-5 Bj.99. Het ziet er tenminste zo uit.

  • blanco

   Het gaat niet alleen om het aantal kilometers, we zijn niet op zoek naar de “kilometerkoning”. Het gaat om oude auto's, een lange levensduur en duurzaamheid. We verwelkomen elke Saab-veteraan die ijverig zijn werk doet.

   • blanco

    Geweldige actie! Ik kijk erg uit naar de kilometerkoningen! Ik had zoiets voorgesteld in een van mijn opmerkingen. Mijn Saabs kunnen nog niet deelnemen ... geen meer dan 220000.
    In het huidige Autobild staat een rapport over een Opel Corsa Diesel 1 die miljoenen kilometers heeft afgelegd. Ik hoop dat een Saab dit merkteken zal kraken.

 • blanco

  Goed idee in tijden waarin verspilling van hulpbronnen wordt verkocht als duurzaamheid!

  13

Reacties zijn gesloten.