Saab in de media en E85-petitie voor klimaatbescherming

Wat een week! Ik had eindelijk een planner die niet zo omvangrijk was als gewoonlijk. Vastbesloten nam ik de gelegenheid te baat, verliet de officiële auto en reed Saab. De reacties daarop waren absoluut positief. Een oudere Saab wekt sympathie - nog steeds. Het kan nauwelijks een probleem zijn geweest met de auto's dat het merk niet meer bestaat.

Saab Aero onderweg in de Rhön
Saab Aero onderweg in de Rhön

Het was een goede week voor het merk. Saab Kiel was vertegenwoordigd in het Autobild met nummer 35, waardoor de Kieler-website enorm veel verkeer kreeg. Maar het werd beter. Op donderdag verscheen het artikel ook in de online editie van Bild-Zeitung, Ze liet opnieuw zien wat ze heeft voor ongelooflijk potentieel. Het verkeer van de Kiel-website ging uiteindelijk door het plafond. Een betere advertentie voor het merk met een breed effect kan men nauwelijks wensen.

Leuk: niet alleen Kiel profiteert. Het webadres van Orio als leverancier van Saab Original-reserveonderdelen vond dit ook zijn weg naar de pers. Het bericht is duidelijk. Het besturen van een oudere auto van een merk dat niet langer produceert, is geen risico.

De Grailkeeper in het Autobild
De Grailkeeper in het Autobild

Oudere voertuigen verdienen eigenlijk een compleet andere status. Tenminste als het milieubeleid van de overheid duurzaam was. Wat ze absoluut niet is. Of als het gebaseerd was op stimulans en beloning, wat niet waar is.

E85-petitie voor klimaatbescherming

Een snelle, effectieve en kosteneffectieve manier om CO2-emissies in het wegverkeer onmiddellijk te verminderen, zou E85 zijn. Een soort noodhulp voor ons klimaat, die onmiddellijk van toepassing zou zijn. Onze Franse buren volgen deze onconventionele route en zijn, in tegenstelling tot de Bondsrepubliek, behoorlijk succesvol met hun klimaatdoelstellingen. Veel oudere voertuigen, en vooral Saabs, kunnen met weinig moeite worden omgezet in biobrandstof. Klimaatbescherming, die nu en hier bijna iedereen zich kon veroorloven, en de oude auto's zouden een langer gebruik toestaan.

In werkelijkheid is E85 niet langer beschikbaar in Duitsland, de diesellobby heeft dit met succes bestreden voor de klimaat-positieve overgangsoplossing en vervolgens door de overheid verbannen van de pompen. Eentje begon in augustus Online petitie voor de vrij onwaarschijnlijke herintroductie van E85 als een onmiddellijke maatregel voor klimaatverandering.

De zaak lijkt hopeloos en is na meer dan 2 weken lichtjaren verwijderd van de beoogde 50.000-handtekeningen voor de Commissie verzoekschriften van de Bondsdag. Wat kan het zijn Misschien omdat elektrische auto's op ieders lippen liggen en nogmaals als alternatieven worden gepresenteerd. Ten minste een beetje technologische openheid voor klimaatbescherming en duurzaamheid zou goed zijn voor de komende discussies op dit moment.

25-gedachten ook "Saab in de media en E85-petitie voor klimaatbescherming"

 • Hoe de bedrijfswagen niet is Saab?

  1
  2
  • Alles heeft zijn tijd en moet in het leven passen.

   5
   2
   • Zolang de blog blijft draaien is alles goed voor mij 🙂

    10
    • Maak je geen zorgen! Bedrijfsauto's zijn tijdelijke oplossingen. Maar Saabs blijven.

     11
     • Wat E85 betreft, ik kan het alleen met Tom eens zijn. Helaas hebben de Zwitserse politici hier volledig gefaald! En hoe milieuvriendelijk zou een E85-motor met een hybride zijn?

 • Hallo, ik heb een vraag, ik heb een Saab 900, ik wil deze graag verkopen. Wat kan ik erom vragen? Ik zou hem ook afmaken TÜV. Het zou fijn zijn als ik een antwoord krijg.

  Groet

  Conni Bürks

  • Geachte mevrouw Bürks,
   Wat u nog kunt krijgen voor uw Saab 900 is moeilijk te zeggen. Dit hangt met name af van de leeftijd en de staat van het voertuig en de kilometerstand. De meest praktische procedure is waarschijnlijk, als u zich informeert op de gebruikelijke verkooppagina's (bijv. Mobile.de of autoscout24.de), wat hier wordt genoemd voor vergelijkbare voertuigen voor prijzen.

 • Dat is precies wat ik bedoelde. Men moet openstaan ​​voor technologie en e-mobiliteit niet alleen als de enige manier zien. Als het op politiek aankomt, weet ik niet zeker of ze het klimaat willen redden of dat ze gewoon willen afrekenen.

  • Daar ben ik nu zeker van.

   Eerst komt de (staats) kassa en dan heel ver terug (na verkiezingsgeschenken, klantenbeleid en lobbyisten) het klimaat en milieubescherming. Om deze reden mochten biobrandstoffen nooit de overhand krijgen in Duitsland, omdat het helemaal geen zin heeft om een ​​belasting op minerale olie te heffen (!) Op de productie van planten en het gebruik van afval (!) ...

   Ten tweede zou een CO2-belasting geen zin hebben voor een gesloten en klimaatneutrale cyclus van hernieuwbare hulpbronnen. De inzinking in al geliefde of de perspectiefinkomsten van de staat zou enorm zijn geweest ...

   Een ex-minister van Financiën (Schäuble) kan vandaag alleen straffeloos zijn zinnen openbaar maken (klimaatbescherming is niet gratis), omdat hij ijverig heeft gewerkt aan het creëren van precies die voorwaarden die hem later, een dergelijke straf, toelaten om onder de journalistieke en civiele radar te schieten.

   Alles is tenslotte heel slim ingepast. We weten gewoon niet wie deze lof uiteindelijk verdient.
   We weten niet of deze fiscale en private vooruitziende blik in de partijen of de
   Denktanks van de lobbyisten waren geregeld en zijn ...

   Maar misschien hoef je niet altijd alles goed te weten,
   om jezelf een mening te geven? ? ?

 • ONDERSTEUNING PETITIE!

  Mensen, teken de petitie en maak reclame in de kring van kennissen!

  De meeste van hen kennen E85 niet eens omdat de Duitse autolobby het altijd polemiseert (en het zelf negeert). Het was niet mogelijk om nieuwe auto's te verkopen (en daarmee het klimaat verder te beschadigen).

  Kopieer gewoon de goede argumenten van Tom (bedankt daarvoor) en stuur ze door. De verwijzing naar Frankrijk is zeer nuttig, aangezien in de afgelopen twee jaar nieuwe tankpunten zijn geïnstalleerd over 1.000. Openbare bussen rijden met afval van de wijnproductie.

  Voornaamste argumenten: E85 stoot helemaal geen fossiele CO2 uit. Dus: CO2 output = 0,0! (Afgezien van het 15prozentigrn-benzinegehalte.) Een productie van bos en biologisch afval is mogelijk. In plaats van de div. Biogasanlagen op de boerderijen zou ook E85 kunnen worden geproduceerd (als het zou worden bevorderd evenals belasting). Een goedkoop alternatief voor oudere benzinemotoren (retrofit-set, zie Frankrijk), die niet zo vooruitstrevend waren als Saab. De meest klimaatvriendelijke auto is en blijft een reeds geproduceerde auto (citaat Tom). Hoe dan ook, we zijn toch allemaal E10 aan het tanken!

  Hier zijn enkele nuttige links van 2018 (daarna heeft E85 een grote vlucht genomen in Frankrijk):

  https://www.motor-talk.de/news/ein-paar-liter-bordeaux-fuer-den-bus-t6433522.html

  https://www.passioncereales.fr/presentation/actualites/le-super%C3%A9thanol-e85-passe-le-cap-des-1000-stations-en-france

  https://www.bdbe.de/tanken/e85

  Dank je wel! 🙂

  11
  • Bedankt daarvoor! Dat spreekt mij uit het hart!

  • DEMOCRATIE 2.0

   Hebben ondertekend. Uw commentaar is een leuke aanvulling op het artikel en een succesvolle samenvatting over het onderwerp.
   Dank u.

   Het gemiddelde van het verzoekschrift wordt steeds belangrijker. Burgers van alle niveaus leren de lessen van het feit dat politieke meerderheden over individuele kwesties duidelijk (en gedurende tientallen jaren) vrij onderhandeld worden ...

   Gratis en zonder achting voor het nieuws of de verkiezingswil tussen min of meer belangrijke coalitiepartijen die onderhandeld zijn onder invloed van lobbyisten en onder slaaptekort. Wat zou er nog meer uit moeten komen, zoals een autotol en hoge claims voor schade aan de staat - uiteindelijk aan ons belastingbetalers? Of alleen de zinloze en kortzichtige afschaffing van E85 en BioDiesel?

   Petities zijn goed, primordiaal en grassroots democratisch en online zijn ze ook handiger en eigentijdser dan de lokale of postgedrukte media-verkiezingen of als een hardcover feestboek met naaldstiksels en goud snijden.

   Alleen de geschiedenis van het verzoekschrift en de etymologie van dit synoniem (voor een verzoekschrift) vervagen bij een betere ondertekening. Het is tijd voor civiele eisen. Bedelen en bedelen zijn achterhaald. Moet het tenminste ...

 • Er was altijd het argument dat plantenteelt voor het besprenkelen van E85 ruimte zou wegnemen voor de teelt van voedsel. Ik denk dat het gebied voor de productie van goedkoop diervoeder veel minder landgebruik is. Hoe dan ook, ik zou het absoluut verwelkomen als we onze 2008er Cabrio opnieuw konden tanken met E85. Goedkoper en meer vermogen!

  • Als dit argument ooit geldig was geweest, zouden we vandaag geen wettelijke E5 en E10 hebben.
   We zouden pure minerale olieproducten blijven hebben. In plaats daarvan verbranden we meer ethanol dan ooit tevoren.

   De deal (tussen lobbyisten en beleidsmakers) was ongeveer evenveel op het dieet van de wereldbevolking,
   zoals BASF met onkruid, insecten of de gezondheid van boeren en consumenten ...

   Het ging om twee dingen en de interesses passen goed bij elkaar:

   • Bescherming van het gebruik en verbruik van (tenminste 90 tot 95%) minerale olie op de lange termijn (in het belang van de lobby)
   • hef 100% van de minerale oliebelasting op elke liter (fiscaal politiek belang)

   Het kostte niet veel verbeeldingskracht om de deal van deze constellatie en het einde van E85 te voorzien.
   En toch ben ik verrast hoe gedesillusioneerd - ja ronduit cynisch - men zou moeten zijn ...

   E85 was een perspectief en een toekomstig project. Het ging over lokale en nationale afvalrecycling. Frankrijk laat ons vandaag zien dat dit idee goed, goed en zelfs heel goed was. Het werkt.

   De competitie om een ​​goed gevulde plaat in handen van een mensenkind maakte nooit deel uit van de visie.

   Ironisch genoeg is Duitsland daar vandaag. Lokale en nationale producenten van ethanol of olie geschikt voor plantaardige olie werden gedood. De triljoenen tonnen toevoegingen die we nu liever op de wereldmarkt kopen en eigenlijk concurreren met het ene of het andere kinderwelzijn. Cynisch werkt het niet. Ik schaam me voor ons land en onze klimaatkanselier ...

   10
   1
   • Heb een deel van mijn vraag tussen lobby's en politiek beantwoord: Fiscaal politiek belang van het GEWELDIGE!

    De intens interessante Bio-Power-100 motortechnologie, die onze geliefde Saab destijds wilde blijven onderzoeken, had zeker een voorbeeld voor de concurrentie kunnen zijn, naast de steeds meer "onverzadigbare" doelgerichte toename van vermogen en koppel die de auto-industrie promoot Het huidige voertuigaanbod van vandaag zou tegelijkertijd zeer nuttig kunnen zijn geweest om met een zuiver geweten een "groene" stap naar onze omgeving te zetten! Maar deze trein is helaas vertrokken, vooral dankzij de negatieve hulp van GM om de Zweden te bestrijden om te overleven.

    Op dat moment waren er enkele motoringenieurs van bekende voertuigfabrikanten die waarschijnlijk geïnteresseerd waren in het starten van hun motorprestaties met bio-ethanol in het Fuel-Flex-systeem, omdat het niet alleen een brandstofproduct is dat alleen Europa, maar wereldwijd 'eenvoudig, schoon en goedkoop 'kan worden geproduceerd; maar nee, de grote mijnlobbyisten in overleg met de politiek, die helaas grotendeels onze auto-industrie beïnvloeden, beschouwden het als een te groot risico van verlies, waardoor het "kleine" vervuilingsprobleem geen commerciële betekenis heeft en daarom niet langer bang zijn om de wereldpolitiek in hun rijk te regeren.

    Dit heroverwegen kost de economie vandaag meer dan wanneer het toen was geïntroduceerd en stap voor stap was voortgezet en we zouden vandaag waarschijnlijk een kleine stap vooruit zijn geweest op het gebied van luchtvervuiling in terrestrische mobiele communicatie; misschien niet helemaal schoon, maar een beetje schoner dan we nu zijn! Nu zal het waarschijnlijk te laat zijn en in de nabije toekomst zullen we te grote stappen moeten nemen met te beheersbare kosten. In de eerste plaats dankzij onze "mondiale politiek", die er vanwege haar eigen belangen niet in slaagde de teugels vroeg en tijdig in de milieuvriendelijke richting te leiden!

 • Moin!
  86, nu 87 aanhangers van de petitie, dat is nog een (te) lange weg. Ik kan mijn BioPower 9-3 waarschijnlijk niet meer goed krijgen.

  Groeten uit Bad Salzdetfurth
  Uli

  • De rol van de media

   Toen ik tekende, waren het tenslotte alleen 49-supporters. Als rond 48 uur het aantal supporters bijna verdubbelt, kan het iets zijn ...

   Denk aan de wiskundige en legendarische taak met het schaakbord en de rijstkorrel (slechts één in het eerste veld, slechts twee eetlepels [128-korrels] op de achtste, maar daarna na 56 meer verdubbeling en een boze vorst later ...). We kennen het resultaat.

   Maar dat is natuurlijk optimisme van doel en ik deel je angst. Gisteren vroeg iemand me wat E85 was. En de links gepost door lezer Ebasil (een lijst met Franse ethanoltanks die beschikbaar zijn in D, een .fr-domein, en wat Duits motorpraatje) zijn meer bewijs van journalistieke onthouding van alcoholische biobrandstoffen dan aanmoedigend in een civiele petitie ...

   Onze vriend en buurman denkt en handelt duurzaam. Reeds meer dan 1.000-dispensers komen in relatie tot de bevolkingsduur overeen, zelfs alleen de factor 100 van wat er in het grootstedelijk gebied van Berlijn (vóór het verval) ooit beschikbaar was met E85-tanks per inwoner.

   Het onderwerp - het voorbeeld van Frankrijk en onze petitie - zou eigenlijk in de reguliere media moeten voorkomen. Als dat het geval zou zijn, zou ik me niet druk maken over het succes van de petitie.

   Er is nog wat hoop over. Gisteren had ik nog een gesprek met iemand die op de hoogte was van E85 en de Franse missieverklaring, maar niet de petitie. Hij - bestuurder van een gloednieuwe Duitse diesel-SUV - was meteen enthousiast en zei dat hij dit wilde tekenen ...

   Als u contacten hebt, moet u deze ook gebruiken. Multipliers (media) zouden geweldige cinema zijn.
   Uiteindelijk wordt elke handtekening echter afzonderlijk geteld en kunnen we allemaal en moeten we allemaal iets doen.
   Wij zijn de korrels van rijst die een vorst (of minister van Financiën) naar het punt van gloeiing kunnen brengen.
   En we zijn veel en we zijn nooit alleen. Zelfs VW-klanten zijn bij ons en het milieu ....

  • Als je naar het profiel van de initiator kijkt (https://www.openpetition.de/user/profile/329150317842), heeft hij 2015 / 16 geprobeerd bij het afsluiten van E85 ooit met een petitie per E85, die vervolgens iets ondertekende over 2000-personen.
   Zelfs als er toen relatief weinig voorstanders waren, was het omdat de petitie niet voldoende werd geadverteerd, of omdat het weinig belangstelling trok, omdat E85 waarschijnlijk slechts voor een relatief klein aantal gebruikers gedurende de biedperiode interessant was.
   Aan de ene kant, degenen die een voertuig met flexibele brandstof kochten en aan de andere kant, degenen die hun benzine en E85 zodanig hadden gemengd dat ze relatief soepel liepen.
   Het idee om het opnieuw te proeven vanwege het klimaatdebat is goed, maar vermoedelijk zal het antwoord niet zo groot zijn als het zou moeten zijn om opgemerkt te worden door besluitvormers.

   Misschien zou er een andere benadering zijn om brandstof op ethanolbasis te introduceren via de potentiële rijverboden. In dit artikel (https://www.focus.de/auto/ratgeber/kosten/e10-statt-e5-bioethanol-sprit-soll-schadstoffe-und-co2-emissionen-deutlich-reduzieren_id_10597901.html) stelt dat E10 minder schadelijk voor het klimaat zou moeten zijn dan E5, terwijl dit onderzoek (https://www.git-labor.de/forschung/umwelt/emissionen-von-ethanolkraftstoffen-im-strassenverkehr) zegt dat het verschil tussen E5 en E10 marginaal is, maar E85 is veel beter.
   Als hogere ethanolgehaltes de brandstof klimaatvriendelijker maken, maar 85% is te hoog voor een brede interesse, hoe zit het met E25?

   Dit zou zonder grote problemen mogelijk moeten zijn in alle E10-compatibele benzinemotoren met inlaatspruitstukinjectie en lambda-regeling, zodat de potentiële gebruikersgroep veel groter zou moeten zijn. Natuurlijk zul je niet degenen overtuigen die geen E10 willen rijden, maar misschien krijg je de steden aan boord, die belang hebben bij het verminderen van de stikstofoxide-uitstoot, die moet worden bereikt door een brandstof met een hoger ethanolgehalte.

   Voor een financiële stimulans om te ondersteunen, maar het zal waarschijnlijk niets zijn zonder het Federale Ministerie van Financiën. Dus eerlijk gezegd weet ik niet waar ik zo'n idee moet plaatsen, misschien om een ​​bal aan het rollen te krijgen?

   • PROCENT

    Alleen de staatsbegroting is de sleutel. Daarom is de petitie.
    In principe een onwaardige smeekbede om (puur fiscale) redenen, gerechtigheid en klimaatbescherming.

    De belasting op minerale olie zou nooit of slechts proportioneel zijn voor plantaardige brandstoffen en hulpstoffen
    kan worden verzameld. Op E85 dus max. 15% in plaats van 100%. Omdat in D maar de nek niet vol is
    krijgt genoeg, E85 had geen kans.Wohlmererkt puur om fiscale redenen ...

    Milieu- en klimaatbeleid, de zaak is duidelijk. En in fiscaal opzicht laat F ons begrijpen hoe en hoe het werkt.
    De mantra, die de afgelopen dagen vele malen is herhaald, dat milieubescherming niet kosteloos bestaat, moet
    gelden voor beide zijden. De staat zou het zonder minerale oliebelasting op plantaardige brandstoffen moeten doen.
    Hij wil dat niet. Als de burger milieubescherming wil, dan moet hij ervoor betalen ...
    Bijna een vraag naar ontvoering en afpersing is gelijk aan wanneer
    een staat is zo moedig tussen de burgers en een verstandige maatregel.

    Overigens is E10 zo impopulair en zou E25 nog erger zijn.
    Wie 100% brandstofbelasting betaalt, wil zoveel mogelijk met elke liter brandstof komen.
    Niet alleen de staat heeft een begroting, elke burger leeft in een, moet ook tellen.
    Omdat ethanol in de tank (per aandeel 1% in het mengsel met ongeveer 0,4% lagere calorische waarde)
    is alleen zinvol, als de EX per liter navenant goedkoper is, hoe groter de X ...

    Dus we zijn burgerlijke mensen. Of het nu in F of D is. Het is aan de regeringen,
    of ze fiscaal sturen naar klimaatbescherming (F), of als smakeloze roversridders
    tussen mens en milieu (D) ...

 • @ Tom,

  kan men het contact met de autobild niet activeren?

  (Motorisch) Journalistiek is het onderwerp ethanol aantrekkelijk en de moeite waard.
  Het zoeken is denkbaar eenvoudig, het artikel is snel geschreven en nog steeds goed.

  • Weinig publiciteit - ergo een echt verhaal, echt nieuws voor 90% of meer lezers
  • Historische referenties zonder einde: Duitse monopolist *, Henry Ford **, Brazilië *** en racen ****
  • Gloednieuw en tot nu toe bijna onbekend: het Franse model en de Duitse petitie
  • ecologische, economische en geostrategische relevantie *****

  Het onderwerp is of zou vanuit een (motorisch) journalistiek oogpunt zo hot moeten zijn als nauwelijks andere ...

  * sg aardappelsiroop met wettelijk voorgeschreven 25% ethanol om onafhankelijker van import te worden
  ** Ford heeft al gepostuleerd dat de brandstof van de toekomst uit de velden zou komen
  *** Nogmaals, het ging over economische onafhankelijkheid. Interessant is de rol van VW in Brazilië
  **** Hogere octaangetal en meer vermogen - opwindend voor elke benzinekop en het puurste leesplezier
  ***** Van alle vloeibare brandstoffen de brandstof met de minste hoeveelheid koolstof en de hoogste waterstof. Ergo degene die de minste CO2 en de meeste H2O (omgeving) uitstoot. Bovendien bestaat de mogelijkheid van volledige CO2-neutraliteit tijdens de productie van hernieuwbare grondstoffen (zoals landbouw- en bosafval), evenals de immense economische en geopolitieke aantrekkelijkheid van ethanol.

  Voor (motor) journalisten en benzinekoppen, maar moet vooral aantrekkelijk zijn dat er dus goede argumenten zijn voor de brander. En van alle branders, die hogere octaangetallen voedt en geleidend is, zou in veel opzichten beter zijn (milieu- en economisch beleid en geostrategisch) dan degene die tevergeefs blijft worstelen met conventionele (fossiele en geïmporteerde) brandstoffen om zijn eigen wielset te kwadrateren hinzubekommen.

  En tenslotte had zelfs Bentley "onlangs" een bijzonder dynamische Flexi-Fuel Continental met V8 in het programma. Dit alles zou genoeg moeten zijn voor een of twee artikelen en een vermelding van de petitie in een van de toonaangevende media?

  • Ik kan dat activeren. De vraag zou zijn hoeveel hart en ziel je op het onderwerp zult nemen en hoe groot je wordt, of helemaal niet. Ik zou daar niet teveel van beloven.

   • Behalve beter dan niets, beloof ik niets van een poging.
    Iedereen is naar mijn mening al alle eer waard.

    Deze blog is niemand iets verschuldigd. Het tegenovergestelde is al het enige
    Publicatie van het verzoekschrift en herhaalde adressering van E85 een onfeilbare
    Een teken dat u hier aan het juiste en juiste adres bent ...

    Ga zo door. En blijf alsjeblieft vrij van enige druk. Zo is het nu eenmaal
    blijf goed zoals het lange tijd is geweest. Voor mij is de blog van mij
    persoonlijke hoofdmedia.
    En zo zal het blijven, hoe deze petitie ook eindigt ...

 • Een goed idee! Wij (of het klimaat en het milieu en duurzaamheid) hebben multiplicatoren nodig (zoals Herbert onlangs correct schreef). Er zijn zeker ook auto-lezers die niet constant nieuwe auto's kopen of in ieder geval niet zeker weten welk type rit je momenteel moet kiezen. Voor de 1.000 Euro retrofitbox zou zeker interessant zijn voor hun oudere benzinemotor.

  Bovendien zou een prominente of bekende 'sociale media-activist' die erop wijst, een goede zaak zijn. De loyale 'volgers' zouden al volgen ... Ik ken gewoon niemand die ik zou kunnen omarmen.

  In de komende dagen zal ik de argumenten echter zorgvuldig verzamelen en doorsturen naar een vriend die lid is van de (Berlijnse) niet-gouvernementele partij, die zich altijd heeft ingezet voor het milieu als het eerste doelwit. Voor zover ik weet, zijn ze ook helemaal op de klimaatschadelijke batterijhype, maar hier in het noorden (in tegenstelling tot BW), behoren ze toch niet tot de autolobby. En de vriend is erg vatbaar voor rationele argumenten, en misschien kent hij iemand in de partij dat is. Hoe dan ook, het is het proberen waard !!!

 • Hallo mevrouw Ebasil, alle lezers en Tom,

  De federale vereniging van de Duitse Bioethanolwirtschaft eV, die u (Ebasil) hierboven had gekoppeld, heb ik zojuist een e-mail gestuurd. Moeilijk te geloven, maar aan hun kant vind ik niet meteen een link naar de petitie ...

  De trage start van de petitie (vanaf gisteren ondertekenaar van 137) en de bovengenoemde omstandigheid suggereren dat alleen de federatie zelfs geen kennis heeft van de petitie. Zoals bijna niemand anders in D ...

  De initiatiefnemer lijkt de petitie volledig te zijn gestart zonder een communicatieconcept, partners, collega's en multiplicatoren. Maar hij begon het tenminste. WIJ HELPEN HEM. Het kan iets anders worden! Het kan tenminste alleen maar beter worden.

  Hoe lager het niveau van bewustzijn, hoe gemakkelijker het is om het te verhogen.
  Hoe kleiner het aantal ondertekenaars, hoe gemakkelijker het is om te vermenigvuldigen.
  Evenzo het aantal supporters en vermenigvuldigers.

  Als u uw eigen website heeft (bij voorkeur verwijzend naar FFV's - zoals Skandix, [Ex-] Saab-dealer, Volvo-dealer enz.), Moet en moet u de link naar de petitie publiceren - bij voorkeur rechtstreeks naar de petitie en niet op e85-go, zoals in deze artikel. Vermoedelijk is er tot nu toe de enige directe link in Duitsland.
  We kunnen het allemaal aanmoedigen om te veranderen.

  In ieder geval zal ik blijven nadenken over wie en hoe mij te benaderen. Tot nu toe:

  • vrienden, familie, collega's
  • Radio Berlijn-Brandenburg (ÖR)
  • Federale vereniging van de Duitse bio-ethanolindustrie eV

  PS
  Jammer dat de Kieler de petitie niet aan hun zijde had, want het aantal toegang door het plafond ging ...

 • Nachtrag:

  • Go & Sprint, Duits management

Reacties zijn gesloten.