Saab in de media en E85-petitie voor klimaatbescherming

Wat een week! Ik had eindelijk een planner die niet zo vol was als normaal. Ik maakte resoluut van de gelegenheid gebruik, verliet de auto van de zaak en reed met de Saab. De reacties erop waren absoluut positief. Een oudere Saab wekt sympathie op - nog steeds. Het kan dus nauwelijks zijn geweest door de auto's dat het merk niet meer bestaat.

Saab Aero onderweg in de Rhön
Saab Aero onderweg in de Rhön

Het was een goede week voor het merk. Saab Kiel was vertegenwoordigd in het Autobild met nummer 35, waardoor de Kieler-website enorm veel verkeer kreeg. Maar het werd beter. Op donderdag verscheen het artikel ook in de online editie van Bild-Zeitung, Ze liet opnieuw zien wat ze heeft voor ongelooflijk potentieel. Het verkeer van de Kiel-website ging uiteindelijk door het plafond. Een betere advertentie voor het merk met een breed effect kan men nauwelijks wensen.

Leuk: niet alleen Kiel profiteert. Het webadres van Orio als leverancier van Saab Original-reserveonderdelen vond dit ook zijn weg naar de pers. Het bericht is duidelijk. Het besturen van een oudere auto van een merk dat niet langer produceert, is geen risico.

De Grailkeeper in het Autobild
De Grailkeeper in het Autobild

Oudere voertuigen verdienen eigenlijk een compleet andere status. Tenminste als het milieubeleid van de overheid duurzaam was. Wat ze absoluut niet is. Of als het gebaseerd was op stimulans en beloning, wat niet waar is.

E85-petitie voor klimaatbescherming

Een snelle, effectieve en kosteneffectieve manier om CO2-emissies in het wegverkeer onmiddellijk te verminderen, zou E85 zijn. Een soort noodhulp voor ons klimaat, die onmiddellijk van toepassing zou zijn. Onze Franse buren volgen deze onconventionele route en zijn, in tegenstelling tot de Bondsrepubliek, behoorlijk succesvol met hun klimaatdoelstellingen. Veel oudere voertuigen, en vooral Saabs, kunnen met weinig moeite worden omgezet in biobrandstof. Klimaatbescherming, die nu en hier bijna iedereen zich kon veroorloven, en de oude auto's zouden een langer gebruik toestaan.

In werkelijkheid is E85 niet langer beschikbaar in Duitsland, de diesellobby heeft dit met succes bestreden voor de klimaat-positieve overgangsoplossing en vervolgens door de overheid verbannen van de pompen. Eentje begon in augustus Online petitie voor de vrij onwaarschijnlijke herintroductie van E85 als een onmiddellijke maatregel voor klimaatverandering.

De zaak lijkt hopeloos en is na meer dan 2 weken lichtjaren verwijderd van de beoogde 50.000-handtekeningen voor de Commissie verzoekschriften van de Bondsdag. Wat kan het zijn Misschien omdat elektrische auto's op ieders lippen liggen en nogmaals als alternatieven worden gepresenteerd. Ten minste een beetje technologische openheid voor klimaatbescherming en duurzaamheid zou goed zijn voor de komende discussies op dit moment.

25 gedachten over 'Saab in de media en E85-petitie voor klimaatbescherming"

 • Nachtrag:

  • Go & Sprint, Duits management

 • Hallo mevrouw Ebasil, alle lezers & Tom,

  Ik heb zojuist een e-mail gestuurd naar de federale vereniging van de Duitse bio-ethanolindustrie eV, waarnaar u (Ebasil) hierboven hebt gelinkt. Moeilijk te geloven, maar ik kan niet meteen een link naar de petitie op hun site vinden ...

  De trage start van de petitie (sinds gisteren: 137 ondertekenaars) en de bovengenoemde omstandigheid suggereren dat de vereniging zelf tot dusver geen kennis heeft gehad van de petitie. Zoals bijna geen ander in Duitsland ...

  De initiatiefnemer lijkt de petitie volledig te zijn gestart zonder een communicatieconcept, partners, collega's en multiplicatoren. Maar hij begon het tenminste. WIJ HELPEN HEM. Het kan iets anders worden! Het kan tenminste alleen maar beter worden.

  Hoe lager het niveau van bewustzijn, hoe gemakkelijker het is om het te verhogen.
  Hoe kleiner het aantal ondertekenaars, hoe gemakkelijker het is om te vermenigvuldigen.
  Evenzo het aantal supporters en vermenigvuldigers.

  Als u uw eigen website heeft (bij voorkeur verwijzend naar FFV's - zoals Skandix, [Ex-] Saab-dealer, Volvo-dealer enz.), Moet en moet u de link naar de petitie publiceren - bij voorkeur rechtstreeks naar de petitie en niet op e85-go, zoals in deze artikel. Vermoedelijk is er tot nu toe de enige directe link in Duitsland.
  We kunnen het allemaal aanmoedigen om te veranderen.

  In ieder geval zal ik blijven nadenken over wie en hoe mij te benaderen. Tot nu toe:

  • vrienden, familie, collega's
  • Radio Berlijn-Brandenburg (ÖR)
  • Federale vereniging van de Duitse bio-ethanolindustrie eV

  PS
  Het is jammer dat de mensen van Kiel de petitie niet aan hun zijde hadden toen de toegangsnummers door het dak gingen ...

 • PROCENT

  Alleen de staatsbegroting is de sleutel. Daarom is de petitie.
  In principe een onwaardig bedelen om (puur fiscale) redenen, gerechtigheid en klimaatbescherming.

  De belasting op minerale olie zou nooit of slechts proportioneel zijn voor plantaardige brandstoffen en hulpstoffen
  kan worden verzameld. Op E85 dus max. 15% in plaats van 100%. Omdat in D maar de nek niet vol is
  krijgt genoeg, de E85 had geen kans. Om puur fiscale redenen, let op ...

  Milieu- en klimaatbeleid, de zaak is duidelijk. En in fiscaal opzicht laat F ons begrijpen hoe en hoe het werkt.
  De mantra, die de afgelopen dagen vele malen is herhaald, dat milieubescherming niet kosteloos bestaat, moet
  gelden voor beide zijden. De staat zou het zonder minerale oliebelasting op plantaardige brandstoffen moeten doen.
  Dat wil hij niet. Als de burger milieubescherming wil, moet hij ervoor betalen ...
  Bijna een vraag naar ontvoering en afpersing is gelijk aan wanneer
  een staat is zo moedig tussen de burgers en een verstandige maatregel.

  Overigens is E10 zo impopulair en zou E25 nog erger zijn.
  Wie 100% brandstofbelasting betaalt, wil zoveel mogelijk met elke liter brandstof komen.
  Niet alleen de staat heeft een begroting, elke burger leeft in een, moet ook tellen.
  Omdat ethanol in de tank (per aandeel 1% in het mengsel met ongeveer 0,4% lagere calorische waarde)
  heeft alleen zin als de EX navenant goedkoper is per liter, hoe groter de X ...

  Dus we zijn burgerlijke mensen. Of het nu in F of D is. Het is aan de regeringen,
  of ze fiscaal sturen naar klimaatbescherming (F), of als smakeloze roversridders
  tussen mens en milieu (D) ...

 • Als je naar het profiel van de initiator kijkt (https://www.openpetition.de/user/profile/329150317842), heeft hij 2015 / 16 geprobeerd bij het afsluiten van E85 ooit met een petitie per E85, die vervolgens iets ondertekende over 2000-personen.
  Zelfs als er toen relatief weinig voorstanders waren, was het omdat de petitie niet voldoende werd geadverteerd, of omdat het weinig belangstelling trok, omdat E85 waarschijnlijk slechts voor een relatief klein aantal gebruikers gedurende de biedperiode interessant was.
  Aan de ene kant, degenen die een voertuig met flexibele brandstof kochten en aan de andere kant, degenen die hun benzine en E85 zodanig hadden gemengd dat ze relatief soepel liepen.
  Het idee om het opnieuw te proeven vanwege het klimaatdebat is goed, maar vermoedelijk zal het antwoord niet zo groot zijn als het zou moeten zijn om opgemerkt te worden door besluitvormers.

  Misschien zou er een andere benadering zijn om brandstof op ethanolbasis te introduceren via de potentiële rijverboden. In dit artikel (https://www.focus.de/auto/ratgeber/kosten/e10-statt-e5-bioethanol-sprit-soll-schadstoffe-und-co2-emissionen-deutlich-reduzieren_id_10597901.html) stelt dat E10 minder schadelijk voor het klimaat zou moeten zijn dan E5, terwijl dit onderzoek (https://www.git-labor.de/forschung/umwelt/emissionen-von-ethanolkraftstoffen-im-strassenverkehr) zegt dat het verschil tussen E5 en E10 marginaal is, maar E85 is aanzienlijk beter.
  Als hogere ethanolgehaltes de brandstof klimaatvriendelijker maken, maar 85% is te hoog voor een brede interesse, hoe zit het met E25?

  Dit zou in alle E10-compatibele benzinemotoren met spruitstukinspuiting en lambda-regeling zonder grote problemen moeten kunnen rijden, zodat de potentiële gebruikersgroep veel groter zou moeten zijn. Natuurlijk overtuig je degenen die niet in een E10 willen rijden ook niet, maar misschien krijg je wel de steden aan boord, die geïnteresseerd zouden moeten zijn in het verminderen van de stikstofoxide-uitstoot, wat een brandstof met een hoger ethanolgehalte zou moeten doen.

  Voor een financiële stimulans om te ondersteunen, maar het zal waarschijnlijk niets zijn zonder het Federale Ministerie van Financiën. Dus eerlijk gezegd weet ik niet waar ik zo'n idee moet plaatsen, misschien om een ​​bal aan het rollen te krijgen?

 • Behalve beter dan niets, beloof ik niets van een poging.
  Iedereen is naar mijn mening al alle eer waard.

  Deze blog is niemand iets verschuldigd. Het tegenovergestelde is al het enige
  Publicatie van het verzoekschrift en herhaalde adressering van E85 een onfeilbare
  Tekenen dat dit het juiste en vooruitstrevende adres is ...

  Ga zo door. En blijf alsjeblieft vrij van enige druk. Zo is het nu eenmaal
  blijf goed zoals het lange tijd is geweest. Voor mij is de blog van mij
  persoonlijke hoofdmedia.
  En dat zal zo blijven, hoe deze petitie ook eindigt ...

 • Een goed idee! Wij (of het klimaat en het milieu en duurzaamheid) hebben multiplicatoren nodig (zoals Herbert onlangs correct schreef). Er zijn zeker ook auto-lezers die niet constant nieuwe auto's kopen of in ieder geval niet zeker weten welk type rit je momenteel moet kiezen. Voor de 1.000 Euro retrofitbox zou zeker interessant zijn voor hun oudere benzinemotor.

  Bovendien zou het een goede zaak zijn om een ​​prominente of bekende "social media-activist" erop te wijzen. De trouwe "volgers" zouden dan volgen ... Ik ken gewoon niemand die ik zou kunnen verstrikken.

  In de komende dagen zal ik de argumenten echter zorgvuldig verzamelen en doorsturen naar een vriend die lid is van de (Berlijnse) niet-gouvernementele partij, die zich altijd heeft ingezet voor het milieu als het eerste doelwit. Voor zover ik weet, zijn ze ook helemaal op de klimaatschadelijke batterijhype, maar hier in het noorden (in tegenstelling tot BW), behoren ze toch niet tot de autolobby. En de vriend is erg vatbaar voor rationele argumenten, en misschien kent hij iemand in de partij dat is. Hoe dan ook, het is het proberen waard !!!

 • Ik kan dat activeren. De vraag zou zijn hoeveel hart en ziel je op het onderwerp zult nemen en hoe groot je wordt, of helemaal niet. Ik zou daar niet teveel van beloven.

 • @ Tom,

  kan men het contact met de autobild niet activeren?

  (Motorisch) Journalistiek is het onderwerp ethanol aantrekkelijk en de moeite waard.
  Het zoeken is denkbaar eenvoudig, het artikel is snel geschreven en nog steeds goed.

  • Weinig publiciteit - ergo een echt verhaal, echt nieuws voor 90% of meer lezers
  • Historische referenties zonder einde: Duitse monopolist *, Henry Ford **, Brazilië *** en racen ****
  • Gloednieuw en tot nu toe bijna onbekend: het Franse model en de Duitse petitie
  • ecologische, economische en geostrategische relevantie *****

  Vanuit (motor) journalistiek oogpunt is of zou het onderwerp zo hot zijn als bijna geen ander ...

  * sg aardappelsiroop met wettelijk voorgeschreven 25% ethanol om onafhankelijker van import te worden
  ** Ford heeft al gepostuleerd dat de brandstof van de toekomst uit de velden zou komen
  *** Nogmaals, het ging over economische onafhankelijkheid. Interessant is de rol van VW in Brazilië
  **** Hogere octaangetal en meer vermogen - opwindend voor elke benzinekop en het puurste leesplezier
  ***** Van alle vloeibare brandstoffen de brandstof met de minste hoeveelheid koolstof en de hoogste waterstof. Ergo degene die de minste CO2 en de meeste H2O (omgeving) uitstoot. Bovendien bestaat de mogelijkheid van volledige CO2-neutraliteit tijdens de productie van hernieuwbare grondstoffen (zoals landbouw- en bosafval), evenals de immense economische en geopolitieke aantrekkelijkheid van ethanol.

  Voor (motor) journalisten en benzinekoppen, maar moet vooral aantrekkelijk zijn dat er dus goede argumenten zijn voor de brander. En van alle branders, die hogere octaangetallen voedt en geleidend is, zou in veel opzichten beter zijn (milieu- en economisch beleid en geostrategisch) dan degene die tevergeefs blijft worstelen met conventionele (fossiele en geïmporteerde) brandstoffen om zijn eigen wielset te kwadrateren hinzubekommen.

  En tenslotte had zelfs Bentley “onlangs” een bijzonder dynamische flexi-fuel Continental met V8 in zijn assortiment. Dit alles bij elkaar genomen zou voldoende moeten zijn voor een artikel of twee en een vermelding van de petitie in een van de leidende media?

 • De rol van de media

  Toen ik tekende, waren er tenslotte maar 49 supporters. Als het aantal supporters elke 48 uur bijna verdubbelt, kan het iets zijn ...

  Denk aan het wiskundige en legendarische probleem met het schaakbord en de rijstkorrel (slechts één op het eerste veld, slechts twee eetlepels [128 granen] op de achtste. Maar dan na 56 meer dubbelspel en later een boze vorst ...). U kent het resultaat.

  Maar dat is natuurlijk een optimisme van het doel en ik deel uw bezorgdheid. Gisteren vroeg iemand me wat E85 eigenlijk was. En de links die door lezer Ebasil zijn geplaatst (een lijst van Franse ethanolftanks die beschikbaar zijn in D, een .fr-domein en wat Duitse motorpraatjes) zijn meer bewijs van journalistieke onthouding van alcoholische biobrandstoffen dan aanmoedigend in de loop van een civiele petitie ...

  Onze vriend en buurman denkt en handelt duurzaam. Reeds meer dan 1.000-dispensers komen in relatie tot de bevolkingsduur overeen, zelfs alleen de factor 100 van wat er in het grootstedelijk gebied van Berlijn (vóór het verval) ooit beschikbaar was met E85-tanks per inwoner.

  Het onderwerp - het voorbeeld van Frankrijk en onze petitie - zou eigenlijk in de reguliere media moeten voorkomen. Als dat het geval zou zijn, zou ik me niet druk maken over het succes van de petitie.

  Zoals het is, hebben we nog steeds hoop. Gisteren had ik ook weer een gesprek met iemand die op de hoogte was van E85 en ook van het Franse model, maar niet van de petitie. Hij - de bestuurder van een splinternieuwe Duitse diesel-SUV - was meteen enthousiast en zei dat hij dit absoluut wilde tekenen ...

  Als u contacten hebt, moet u deze ook gebruiken. Multipliers (media) zouden geweldige cinema zijn.
  Uiteindelijk wordt elke handtekening echter afzonderlijk geteld en kunnen we allemaal en moeten we allemaal iets doen.
  Wij zijn de korrels van rijst die een vorst (of minister van Financiën) naar het punt van gloeiing kunnen brengen.
  En we zijn met velen en we zijn nooit alleen. Zelfs VW-klanten helpen ons en het milieu….

 • Moin!
  86, nu 87 aanhangers van de petitie, dat is nog (te) lang te gaan. Ik zal waarschijnlijk niet langer in staat zijn om mijn BioPower 9-3 op een soortgeschikte manier te drinken.

  Groeten uit Bad Salzdetfurth
  Uli

 • Daar ben ik nu zeker van.

  Eerst komt de (staat) schatkist en dan, ver achter (na verkiezingsgiften, klantenpolitiek en lobbyisten), is er klimaat- en milieubescherming. Biobrandstoffen mochten in Duitsland nooit geaccepteerd worden, al was het maar omdat het eigenlijk helemaal geen zin heeft om minerale oliebelasting (!) Te heffen op plantaardige productie en afvalrecycling (!) ...

  Ten tweede zou een CO2-heffing voor een gesloten en klimaatneutrale kringloop van hernieuwbare grondstoffen evenmin zin hebben. De inzinking van het reeds gekoesterde of toekomstige inkomen van de staat zou enorm zijn geweest ...

  Een ex-minister van Financiën (Schäuble) kan vandaag alleen straffeloos zijn zinnen openbaar maken (klimaatbescherming is niet gratis), omdat hij ijverig heeft gewerkt aan het creëren van precies die voorwaarden die hem later, een dergelijke straf, toelaten om onder de journalistieke en civiele radar te schieten.

  Alles is tenslotte heel slim ingepast. We weten gewoon niet wie deze lof uiteindelijk verdient.
  We weten niet of deze fiscale en private vooruitziende blik in de partijen of de
  Denktanks van de lobbyisten waren en zijn ...

  Maar misschien hoef je niet altijd alles goed te weten,
  om jezelf een mening te geven? ? ?

 • Heb een deel van mijn vraag tussen lobby's en politiek beantwoord: Fiscaal politiek belang van het GEWELDIGE!

  De intens interessante Bio-Power-100-motortechnologie die ons geliefde Saab-merk destijds wilde blijven onderzoeken, had zeker een ambitieus voorbeeld voor de concurrentie kunnen zijn, naast de steeds meer 'onverzadigbare' doelgerichte verhogingen van de prestaties en het koppel van de motoren waar de auto-industrie om vraagt. dat het huidige voertuigaanbod van vandaag tegelijkertijd zeer nuttig zou kunnen zijn om met een goed geweten een “groene” stap te zetten richting ons milieu! Maar deze trein is helaas vertrokken, vooral "dankzij" GM's negatieve hulp om tegen de Zweden te vechten om te overleven.

  In die tijd waren sommige motoringenieurs van bekende autofabrikanten geïnteresseerd in het verbeteren van hun motorprestaties met bio-ethanol in het brandstof-flex-systeem, aangezien het niet alleen een brandstofproduct is dat "eenvoudig, schoon en" eenvoudig, schoon en wereldwijd alleen in Europa maar wereldwijd is. goedkoop ”kan worden geproduceerd; Maar nee, de grote minerale olielobbyisten in overleg met politici, die helaas grotendeels onze auto-industrie beïnvloeden, zagen hierin een te groot verliesrisico, wat geen commerciële betekenis had voor het “kleine” vervuilingsprobleem en waren daarom bang om niet langer de wereldpolitiek in hun rijk te kunnen besturen.

  Deze heroverweging kost de economie tegenwoordig meer dan wanneer het toen en nu stap voor stap was ingevoerd en voortgezet, en vandaag zouden we waarschijnlijk een kleine stap voor zijn geweest met betrekking tot luchtverontreiniging in mobiel verkeer op het land; misschien niet helemaal schoon, maar wel een beetje schoner dan we nu zijn! Nu zal het waarschijnlijk te laat zijn en in de nabije toekomst zullen we te grote stappen moeten zetten, met te hoge kosten en wellicht zelfs beheersbaar. In de eerste plaats dankzij onze “wereldpolitiek”, die uit eigenbelang niet is geslaagd, om de treinen vroeg en tijdig in de milieuvriendelijke richting te leiden!

 • Als dit argument ooit geldig was geweest, zouden we vandaag geen wettelijke E5 en E10 hebben.
  We zouden pure minerale olieproducten blijven hebben. In plaats daarvan verbranden we meer ethanol dan ooit tevoren.

  De deal (tussen lobbyisten en beleidsmakers) was ongeveer evenveel op het dieet van de wereldbevolking,
  zoals BASF met onkruid, insecten of de gezondheid van boeren en consumenten ...

  Het ging om twee dingen en de interesses passen goed bij elkaar:

  • Bescherming van het gebruik en verbruik van (tenminste 90 tot 95%) minerale olie op de lange termijn (in het belang van de lobby)
  • hef 100% van de minerale oliebelasting op elke liter (fiscaal politiek belang)

  Het kostte niet veel verbeeldingskracht om de deal van deze constellatie en het einde van E85 te voorzien.
  En toch ben ik verbaasd hoe gedesillusioneerd - ja, ronduit cynisch - men daarvoor had moeten zijn ...

  E85 was een perspectief en een toekomstig project. Het ging over lokale en nationale afvalrecycling. Frankrijk laat ons vandaag zien dat dit idee goed, goed en zelfs heel goed was. Het werkt.

  De competitie om een ​​goed gevulde plaat in handen van een mensenkind maakte nooit deel uit van de visie.

  Ironisch genoeg is dat waar Duitsland nu is. Lokale en nationale producenten van ethanol of diesel-compatibele plantaardige oliën werden uitgesteld. We kopen nu liever de triljoen tonnen hulpstoffen op de wereldmarkt en eigenlijk in concurrentie met het welzijn van het ene of het andere kind. Het kan niet cynischer zijn. Ik schaam me voor ons land en onze klimaatkanselier ...

  10
  1
 • DEMOCRATIE 2.0

  Hebben ondertekend. Uw commentaar is een leuke aanvulling op het artikel en een succesvolle samenvatting over het onderwerp.
  Dank u.

  De petitiemiddelen worden steeds belangrijker. Burgers van alle leeftijden trekken lessen uit het feit dat politieke meerderheden in individuele kwesties duidelijk (en decennialang) vrijelijk worden onderhandeld ...

  Gratis en zonder achting voor het nieuws of de verkiezingswil tussen min of meer belangrijke coalitiepartijen die onderhandeld zijn onder invloed van lobbyisten en onder slaaptekort. Wat zou er nog meer uit moeten komen, zoals een autotol en hoge claims voor schade aan de staat - uiteindelijk aan ons belastingbetalers? Of alleen de zinloze en kortzichtige afschaffing van E85 en BioDiesel?

  Petities zijn goed, primordiaal en grassroots democratisch en online zijn ze ook handiger en eigentijdser dan de lokale of postgedrukte media-verkiezingen of als een hardcover feestboek met naaldstiksels en goud snijden.

  Alleen de geschiedenis van de petitie en de etymologie van dit synoniem (voor een petitie) worden beter verborgen bij het ondertekenen. Het is tijd voor civiele claims. Smeken en smeken hebben hun langste tijd gehad. Het zou tenminste moeten ...

 • Er was altijd het argument dat plantenteelt voor het besprenkelen van E85 ruimte zou wegnemen voor de teelt van voedsel. Ik denk dat het gebied voor de productie van goedkoop diervoeder veel minder landgebruik is. Hoe dan ook, ik zou het absoluut verwelkomen als we onze 2008er Cabrio opnieuw konden tanken met E85. Goedkoper en meer vermogen!

 • Wat E85 betreft, ik kan het alleen met Tom eens zijn. Helaas hebben de Zwitserse politici hier volledig gefaald! En hoe milieuvriendelijk zou een E85-motor met een hybride zijn?

 • Bedankt daarvoor! Dat spreekt mij uit het hart!

 • ONDERSTEUNING PETITIE!

  Mensen, teken de petitie en maak reclame in de kring van kennissen!

  De meeste van hen kennen E85 niet eens omdat de Duitse autolobby het altijd polemiseert (en het zelf negeert). Het was niet mogelijk om nieuwe auto's te verkopen (en daarmee het klimaat verder te beschadigen).

  Kopieer gewoon de goede argumenten van Tom (bedankt daarvoor) en stuur ze door. De verwijzing naar Frankrijk is erg nuttig, waar de afgelopen twee jaar meer dan 1.000 nieuwe vulpunten zijn geïnstalleerd. Openbare bussen vervoeren afval van de wijnproductie.

  Voornaamste argumenten: E85 stoot helemaal geen fossiele CO2 uit. Dus: CO2 output = 0,0! (Afgezien van het 15prozentigrn-benzinegehalte.) Een productie van bos en biologisch afval is mogelijk. In plaats van de div. Biogasanlagen op de boerderijen zou ook E85 kunnen worden geproduceerd (als het zou worden bevorderd evenals belasting). Een goedkoop alternatief voor oudere benzinemotoren (retrofit-set, zie Frankrijk), die niet zo vooruitstrevend waren als Saab. De meest klimaatvriendelijke auto is en blijft een reeds geproduceerde auto (citaat Tom). Hoe dan ook, we zijn toch allemaal E10 aan het tanken!

  Hier zijn enkele nuttige links van 2018 (daarna heeft E85 een grote vlucht genomen in Frankrijk):

  https://www.motor-talk.de/news/ein-paar-liter-bordeaux-fuer-den-bus-t6433522.html

  https://www.passioncereales.fr/presentation/actualites/le-super%C3%A9thanol-e85-passe-le-cap-des-1000-stations-en-france

  https://www.bdbe.de/tanken/e85

  Dank je wel! 🙂

  11
 • Geachte mevrouw Bürks,
  Wat u nog kunt krijgen voor uw Saab 900 is moeilijk te zeggen. Dit hangt met name af van de leeftijd en de staat van het voertuig en de kilometerstand. De meest praktische procedure is waarschijnlijk, als u zich informeert op de gebruikelijke verkooppagina's (bijv. Mobile.de of autoscout24.de), wat hier wordt genoemd voor vergelijkbare voertuigen voor prijzen.

 • Maak je geen zorgen! Bedrijfsauto's zijn tijdelijke oplossingen. Maar Saabs blijven.

  11
 • Dat is precies wat ik bedoelde. Men moet openstaan ​​voor technologie en e-mobiliteit niet alleen als de enige manier zien. Als het op politiek aankomt, weet ik niet zeker of ze het klimaat willen redden of dat ze gewoon willen afrekenen.

 • Hallo, ik heb een vraag, ik heb een Saab 900, ik wil hem verkopen. Wat kan ik ervoor vragen. Ik zou hem ook TÜV afmaken. Het zou fijn zijn als ik antwoord krijg.

  Groet

  Conni Bürks

 • Zolang de blog blijft draaien is alles goed voor mij 🙂

  10
 • Alles heeft zijn tijd en moet in het leven passen.

  5
  2
 • Hoe de bedrijfswagen niet is Saab?

  1
  2

Reacties zijn gesloten.