Sion interieurontwerp. De vrijheid van reductie.

Sono Motors onthult vandaag het interieurontwerp van de Sion. Tot nu toe is de startup in München vooral opvallend door zich te concentreren op de essentie. Hulpprogramma en de verkleining van het ontwerp staan ​​op de voorgrond. Met enige spanning rijst de vraag of deze claim in het interieur wordt gerealiseerd.

De vrijheid van reductie. Een 10 "-scherm bestuurt alle centrale functies
De vrijheid van reductie. Een 10 "-scherm bestuurt alle centrale functies. Afbeelding: Sono Motors

Projecten die met een wit vel papier beginnen, bieden onvoorstelbare mogelijkheden. Bijvoorbeeld breken met de mainstream en focussen op de belangrijke dingen in het leven. Sono Motors wijkt bewust af van de premium trend met het interieur van de Sion en maakt gebruik van de vrijheid van reductie.

Het hart van de beperkte cockpit is een 10-display dat alle relevante functies bestuurt. Het infotainment, de mobiliteitsdiensten, evenals belangrijke voertuig- en verbruiksgegevens en apps worden beheerd met het paneel. Apple Car Play, Android Car en een Bluetooth-interface maken de integratie van uw eigen smartphone mogelijk. Een ander 7-display achter het stuur geeft informatie over het bereik en het vermogen dat door de zonnepanelen wordt gegenereerd.

De vrijheid van reductie

Op het eerste gezicht lijkt alles intuïtief, wat ook het belangrijkste idee is achter de reductie. Het afzien van onnodige dingen zou het gemakkelijker moeten maken om de Sion met zoveel andere gebruikers te delen. Geen leerfase, geen studie van handleidingen. Rijden, delen, mobiliteit met duurzaamheid. Dit past bij het ontwerp van de armaturen en het interieur, dat de fabrikant robuust noemt. Het feit dat de Sion ondanks alle reductie iets heel bijzonders wil zijn en wil staan ​​voor de vrijheid van een nieuwe manier van denken, toont het groene mos in het interieur. Het breSono-systeem is een natuurlijk luchtfilter dat is ontworpen om het binnenklimaat te verbeteren en vervuiling door vaste deeltjes te verminderen. Voor mensen die tot nu toe nog niet in München zijn geweest mobiliteit providers hebben het interieur van het eerste contact bezet voor verrassing en interesse.

Het opstartvolume wordt gespecificeerd door Sono Motors met 650-liters. Het kan worden uitgebreid door eenvoudig de asymmetrisch gedeelde achterbank op 1250 liter neer te klappen. De Sion is dus onder het volume van een VW Touran, die meer volume kan bieden zonder de stoelen rond 180 liter te vouwen. De bruikbaarheid in het echte leven wordt niet bepaald door literprestaties, maar door laadbaarheid en maximale benutting van het beschikbare gebied. En daar zou de Sion zeker kunnen scoren met zijn waarde-geoptimaliseerde vorm.

Dit wordt beslist bij de eerste praktische test, maar het moet nog even wachten. De productie in de voormalige Saab-fabriek zal in de tweede helft van 2020 beginnen. De Sion wordt pas de eerste elektrische auto in een hele reeks producten die draait om duurzaamheid. Verdere varianten, voor internationale markten, zijn gepland.

7-gedachten ook "Sion interieurontwerp. De vrijheid van reductie."

 • Mooi ontwerp, maar het zijn nog maar een paar computer gegenereerde afbeeldingen. Je zou al een paar prototypes moeten hebben als je volgend jaar met de productie wilt beginnen - maar dat lijkt niet het geval te zijn.

 • De gevarenschakelaar is al duidelijk zichtbaar op een prominente plaats. Als hij een echte knop was, zou hij perfect zijn. Maar in ieder geval een goed gemaakt, verminderd interieur. Sympathiek, je moet bijna onvermijdelijk je vingers gekruist houden!

 • De reductie ...

  ... voor de essentie is voor mij persoonlijk een (positief) doodslagargument.
  Men kan en mag als grote en erkende volger de SAAB-Night-Panels
  ja, nauwelijks om iets anders vragen, toch?

  Daarom is en blijft de Sion sympathiek voor mij - als een zeker hulpmiddel
  en verfrissend veel en zelfs volledig nieuwe taken (zoals mobiele kracht)
  Pack).

  Wat ik niet helemaal begrijp - of voor het eerst merk ik - is het mos of zijn
  Presentatie ...

  Tot nu toe heb ik altijd gedacht dat het ecologisch geluidsfilter stil en in het geheim werkt
  Presteert dat elke weergave en afbeelding met zichtbaar mos een virtuele dwarsdoorsnede is
  door de Sion geweest ...

  Maar nu krijg ik de indruk dat dit een misverstand was. Vandaar deze
  Begrip vraag:
  Is Sono Motors serieus bezig met het plannen van een helder glazen terrarium in het dashboard?

  2
  2
  • Dat doen ze en het idee is gepatenteerd. Er is zelfs een uitwisselingsaanbeveling voor het mos na een bepaalde periode. Hoe dan ook, het mos lijkt onderdeel te zijn van Sono's DNA. Je vindt het in het gebouw op allerlei plaatsen, al ongebruikelijk.

   • Moet geen uitsluitingscriterium zijn, maar ...

    ... Het lijkt een beetje overbodig en "ongebruikelijk",
    staat blijkbaar op gespannen voet met een vermindering daarvan
    Essentieel ...

    Capricieus detail van een auto die anders coherent voor mij is.
    Misschien is er ook een zinvolle verklaring? ? ?

    Misschien is het klimaat in de airconditioner voor mos inderdaad ja
    idealiter is het altijd zo groen (zoals op de PR-foto's maar alleen erg
    zelden in de natuur) en misschien heeft het daarvoor licht nodig? ? ?

    Hoe dan ook, hartelijk dank voor de AW, die eigenlijk lang geleden en
    vermoeiend van Sono voor iedereen had beschikbaar moeten zijn ...

    1
    1
 • Goedkoop beschrijven als een vertrek uit de mainstream is mij te vergezocht.
  Maar er wordt niets anders verwacht voor de beoogde prijs. De auto is voor mij zonder emoties en enthousiasme een praktisch en objectief werktuig voor vrije tijd en werk.

  2
  1
  • Implementeren - praktisch en objectief

   Dus je laatste zin maakt me ironisch genoeg emoties wakker.
   Klinkt als goede hulpmiddelen. Ze veroorzaken enthousiasme bij mij.

   Dus in het algemeen, zonder dat ik iets voor of tegen de Sion heb gezegd ...

Reacties zijn gesloten.