Koenigsegg verbindt Selipanov en opent Design Studio

Koenigsegg heeft de afgelopen jaren een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Met de komst van NEVS is het bedrijf voorbereid op verdere uitbreiding. Met de verloving van de voormalige Bugatti-ontwerper Sasha Selipanov is de fabrikant uit Ängelholm nu in alle opzichten opgeklommen tot de topklasse. En er rijst een heel interessante vraag.

Koenigesegg Jesko in Hong Kong
Koenigesegg Jesko in Hong Kong. Foto: Koenigsegg / Oskar Bakke

Sasha Selipanov begon zijn carrière na haar studie aan het Art Center College of Design 2005 bij Volkswagen. 2010 hij verandert in de groep naar Lamborghini en werkt op Huracan. Slechts vier jaar later tekent Selipanov een contract als hoofd van Exterior Design bij Bugatti. Tijdens zijn tijd bij de vooraanstaande dochteronderneming van VW, is hij verantwoordelijk voor het exterieurontwerp van de Bugatti Vision Gran Turismo en de Chiron. Uiteindelijk keert hij de Volkswagen Group de rug toe en wordt hij hoofd van Global Advanced Design in het Hyundai Genesis-team.

Het Hyundai Premium-label bestaat pas sinds het jaar 2015. Het is weinig bekend in Europa, maar een succesvol opkomend merk in Noord-Amerika en Azië. Selipanov ontwerpt beide voor de Koreanen mint- evenals het Genesis Essentia Concept. De Mint Concept met gereduceerde vormen is bedoeld om de interpretatie weer te geven van een compacte premiumwagen voor de stedelijke omgeving. Achter de Essentia schuilt het ontwerp van een volledig elektrische sportwagen. Sasha Selipanov lijkt onderweg en heeft een zekere voorliefde voor sportieve voertuigen. Omdat hij tussendoor nog wat tijd vindt om de Porsche 911, die anticipeert op enkele elementen van de nieuwe elektrische sportwagen van de Zwaben.

Koenigsegg richt Design Studio op

In oktober begon de voormalige Bugatti-ontwerper te werken als hoofd design in Zweden. Met zijn toewijding bereikte Koenigsegg een coup die de fabrikant uiteindelijk in de topklasse van de automobielsector vestigde. Naast zijn betrokkenheid bij de fabrikant van exclusieve supersportwagens, zal Selipanov ook actief zijn als managing director en chief designer van RAW Design House AB in Ängelholm, dat in januari werd opgericht. Volgens zijn eigen definitie biedt de nieuwe ontwerpstudio zijn diensten aan voor een zorgvuldig geselecteerde groep klanten.

Dit roept de echt interessante vraag op of Selipanov in de toekomst ook voor Koenigsegg-aandeelhouder NEVS zal werken? Het bedrijf uit Trollhättan is niet opvallend geweest door spectaculaire studies of zelfs een eigen ontwerptaal. zijn InMotion Concept zou in principe van elke andere fabrikant kunnen komen, dat 9-3 Concept werd ontworpen door een Hyundai-Kia-team. de D1-ontwerp draagt ​​een aangenaam, maar ook elk Aziatisch ontwerp. De kijker zoekt tevergeefs naar zijn eigen accenten of zelfs de zo vaak opgeroepen realisatie van Saab-DNA.

Er liggen spannende jaren in het verschiet voor Sasha Selipanov. In 2020 wil Koenigsegg een instapmodel sportwagen in kleine oplage bouwen in de voormalige Saab-fabriek. En na de spannende Koenigsegg Jesko ligt ook in Ängelholm de lat hoog voor nieuwe producten.

4 gedachten over 'Koenigsegg verbindt Selipanov en opent Design Studio"

 • blanco

  Hallo, ik wilde een afbeelding van de "centodieci" en een link over Bugatti invoegen, artikel met afbeelding in de " https://www.sn.at ”Salzburger nieuws van 24 augustus. Centodieci = overzee

 • blanco

  Vorm volgt ego

  Helaas slaagt niet elke beroemde ontwerper
  zich ondergeschikt maken aan het hogere principe van het functionele.

  NU NIEUW EN DEFINITIEF: De doorlopende bank vooraan (zie foto's).

  En om de paar jaar zijn er driepotige stoelen en tafels die gegarandeerd niet kantelen
  omdat het geniaal is om de oude geometrie van klasseniveau 5 of 6 te onthouden.

  Gewoon dom dat de herinnering vaag is en de voetafdruk van een driepotige stoel slechts half zo groot is.
  Misschien zijn ronde wielen toch niet zo stom? Maar zelfs dit principe stellen sommige ontwerpers af en toe in vraag ...

  Studio of studies heen en weer, ik hoop dat Trollhättan in de toekomst weer functionele auto's zal worden gebouwd.
  Weer gelukkig met ergonomisch uitstekende individuele stoelen.

 • blanco

  Dus ik vond het exterieurontwerp bij Koenigsegg tot nu toe ook leuk, er was al een goede keuze gemaakt met David Crafoord, heeft Bård Eker daadwerkelijk complete ontwerpen geleverd? Het interieur was altijd even wennen ... Design is altijd een kwestie van smaak, verschillende Selipanov-modellen vind ik helemaal niet mooi, maar het mooie van het nieuws is dat auto's in de Stallbacka weer van de band rollen.

 • blanco

  Een ontwerper van wereldklasse! Niet slecht voor Koenigsegg. Het zou welkom zijn als NEVS er ook van zou profiteren. Misschien komt er in de toekomst een ontwerp dat is geïnspireerd op SAAB-DNA?

Reacties zijn gesloten.