Koenigsegg verbindt Selipanov en opent Design Studio

Koenigsegg heeft de afgelopen jaren een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Met de komst van NEVS is het bedrijf voorbereid op verdere uitbreiding. Door de verplichting Voormalig Bugatti-ontwerper Sasha Selipanov, de fabrikant uit Ängelholm, stijgt nu in elk opzicht naar de eerste klasse. En het blijkt echt een interessante vraag te zijn.

Koenigesegg Jesko in Hong Kong
Koenigesegg Jesko in Hong Kong. Foto: Koenigsegg / Oskar Bakke

Sasha Selipanov begon zijn carrière na haar studie aan het Art Center College of Design 2005 bij Volkswagen. 2010 hij verandert in de groep naar Lamborghini en werkt op Huracan. Slechts vier jaar later tekent Selipanov een contract als hoofd van Exterior Design bij Bugatti. Tijdens zijn tijd bij de vooraanstaande dochteronderneming van VW, is hij verantwoordelijk voor het exterieurontwerp van de Bugatti Vision Gran Turismo en de Chiron. Uiteindelijk keert hij de Volkswagen Group de rug toe en wordt hij hoofd van Global Advanced Design in het Hyundai Genesis-team.

Het Hyundai Premium-label bestaat pas sinds het jaar 2015. Het is weinig bekend in Europa, maar een succesvol opkomend merk in Noord-Amerika en Azië. Selipanov ontwerpt beide voor de Koreanen mint- evenals dat Genesis Essentia Concept, Het Mint Concept met gereduceerde vormen is bedoeld om de interpretatie van een compact premium voertuig voor de stedelijke omgeving weer te geven. Achter de Essentia schuilt het ontwerp van een volledig elektrische sportwagen. Sasha Selipanov lijkt bezig te zijn en heeft een zekere neiging tot sportwagens. Omdat hij tijd vindt voor een schets van de Porsche 911, die anticipeert op enkele elementen van de nieuwe elektrische sportwagen van de Zwaben.

Koenigsegg richt Design Studio op

In oktober gaat de voormalige Bugatti-ontwerper aan het werk als hoofd design in Zweden. Koenigsegg is er met zijn inzet in geslaagd een staatsgreep te plegen, die uiteindelijk de fabrikant in de eersteklas auto vestigde. Naast zijn betrokkenheid bij de fabrikant van exclusieve supercars zal Selipanov ook actief zijn als CEO en hoofdontwerper van RAW Design House AB, opgericht in januari in Ängelholm. De nieuwe Design Studio biedt zijn eigen definitie van zijn diensten voor een uitgekozen klantengroep.

Dit roept de echt interessante vraag op of Selipanov in de toekomst ook voor Koenigsegg-aandeelhouder NEVS zal werken? Het bedrijf uit Trollhättan is niet opvallend geweest door spectaculaire studies of zelfs een eigen ontwerptaal. zijn InMotion Concept zou in principe van elke andere fabrikant kunnen komen, dat 9-3 Concept werd ontworpen door een Hyundai-Kia-team. de D1-ontwerp draagt ​​een aangenaam, maar ook elk Aziatisch ontwerp. De kijker zoekt tevergeefs naar zijn eigen accenten of zelfs de zo vaak opgeroepen realisatie van Saab-DNA.

Er zijn spannende jaren voor Sasha Selipanov. 2020 wil dat Koenigsegg een kleinschalige sportwagen voor beginners bouwt in de voormalige Saab-fabriek. En na de spannende Koenigsegg Jesko is ook in Ängelholm de lat voor verwachtingen voor nieuwe producten hoog.

4-gedachten ook "Koenigsegg verbindt Selipanov en opent Design Studio"

 • Een ontwerper van wereldklasse! Niet slecht voor Koenigsegg. Het zou welkom zijn als NEVS er ook van zou profiteren. Misschien komt er in de toekomst een ontwerp dat is geïnspireerd op SAAB-DNA?

 • Tot dusver heeft Koenigsegg tot nu toe genoten van het exterieurontwerp, omdat David Crafoord al een goede keuze had gemaakt, leverde Bård Eker eigenlijk complete ontwerpen? Het interieur was naar mijn mening altijd een beetje wennen ... Ontwerp is altijd een kwestie van smaak, verschillende Selipanov-modellen vind ik niet leuk, maar het echt goede nieuws is dat in de Stallbacka weer auto's van de band zullen rijden.

 • Vorm volgt ego

  Helaas slaagt niet elke beroemde ontwerper
  zich ondergeschikt maken aan het hogere principe van het functionele.

  NU NIEUW EN DEFINITIEF: De doorlopende bank vooraan (zie foto's).

  En om de paar jaar zijn er driepotige stoelen en tafels die gegarandeerd niet kantelen
  omdat het geniaal is om de oude geometrie van klasseniveau 5 of 6 te onthouden.

  Gewoon dom dat de herinnering vaag is en de voetafdruk van een driepotige stoel slechts half zo groot is.
  Misschien zijn ronde wielen toch niet zo dom? Maar zelfs dit principe wordt soms in twijfel getrokken door sommige ontwerpers ...

  Studio of studies heen en weer, ik hoop dat Trollhättan in de toekomst weer functionele auto's zal worden gebouwd.
  Weer gelukkig met ergonomisch uitstekende individuele stoelen.

 • Hallo, wilde een foto van de "centodieci" en een link over Bugatti invoegen, artikel met foto in de " https://www.sn.at Salzburg nieuws van 24 augustus. Centodieci = Übersaab

Reacties zijn gesloten.