Een keer Noordkaap en terug. Proloog en start.

Eenmaal naar de Noordkaap en terug in de Saab 9-3 convertible, gebouwd in 2004, 2.0t met 175 PS en automatisch. Wat beweegt jou om deze kale rots te kiezen op het puntje van Noorwegen als bestemming? De eenzaamheid en afzondering? Dat telt vandaag niet, de Noordkaap is net als alle toeristische hotspots overspoeld.

Eenmaal Noordkaap en terug met de Saab 9-3 Cabriolet
Eenmaal Noordkaap en terug met de Saab 9-3 Cabriolet

proloog

De charme van het eenzame punt aan de horizon, waar het niet kan doorgaan? Ja dat zou kunnen komen. Het is een tintelend gevoel om op dit punt te staan. Wind, nat, koud weerhoudt je er niet echt van om van dit moment te genieten. De zonnestralen die nu en dan tweemaal opduiken en je weet nu, ja ik ben hier!

Voor mij was de motivatie om deze tour te maken opnieuw heel anders. Ik was al met de auto naar de Kaap gereden in de 1975. Met een Citroen 2CV, de Döschwo zoals hij hier in Zwitserland wordt genoemd. Ik hou niet van de Duitse streling "eend" te horen. Ik zou nooit hebben gesproken over een eend van mijn dappere 2CV. Dat was toen nog een echt avontuur.

Veel wegen waren nog onverhard, dus de hele afstand van Rovaniemi naar Kirkenes en verder naar de Noordkaap. Op de Noordkaap was er waarschijnlijk al een kleine hal, maar niet te vergelijken met de kermis van vandaag. Het was ook geweldig, je kon met zijn voertuig zelfs naar de afgrond rijden, respectievelijk naar het hek en daar natuurlijk een geweldige souvenir-selfie maken. Pardon, het betekende destijds gewoon "een foto maken".

Nordkap 1975 met de Citroen 2CV
Nordkap 1975 met de Citroen 2CV

Albbruck - Trollhattan

Een andere motivatieboost was natuurlijk de deelname aan het Saab-festival in Trollhättan. Onze eerste bestemming was dus de voormalige Saab-productielocatie. En omdat we in het zuiden van de republiek wonen, is het al 1000 km naar Kiel (en dan weer terug vanuit Rostock 1000 km ....).

Een weemoedige blik. Ik heb vorig jaar mijn 9-5 NG verkocht
Een weemoedige blik. Ik heb vorig jaar mijn 9-5 NG verkocht

De dagen in Trollhättan waren gevuld met Saab, ook met goede gesprekken en rondsnuffelen in alle kraampjes die daar bestonden. de Maptun Stand was met zijn twee waanzinnige auto's, men zou 1000 PS (?) Moeten hebben, natuurlijk, een krachtige attractie. Ja, de Zweden leven de Saab-cultus al in een andere dimensie. Je ziet veel geweldige opgebouwde auto's in absolute topconditie. En dan de enorme hoeveelheid 9-5 NG, er kwam een ​​beetje verdriet, ik verkocht de mijne in december vorig jaar.

Het volgende deel: van Trollhättan naar Trondheim.

6-gedachten ook "Een keer Noordkaap en terug. Proloog en start."

 • Wat een toeval! Mijn Saab-cabriolet en ik woon aan de Zwitserse kant van de Rijn, niet ver van Albbruck.

  De cabriolet van Aero50 reed een paar keer op me af en ik ben altijd gewend geraakt aan de geweldige kleur van de auto.

  Misschien ontmoet je elkaar zelfs persoonlijk. Ik ben in elk geval nog enthousiaster over het volgende hoofdstuk.

 • Geweldig idee, de tour naar de Kaap. Ik kijk al uit naar de volgende reisdag!

 • Het 2 CV was ...

  ... gewoon geweldig omdat geweldig eenvoudig.
  De ecologische voetafdruk (productie) van aanzienlijk minder dan 600 Kg Auto moet vlak zijn.
  Als dan ook een grindweg naar het doel leidt, dan is de tussenkomst in natuur en landschap minimaal.

  Ik mis in de automobiliteit van het heden zowel het simpele en het oorspronkelijke als het avontuurlijke, dat ze ooit vanzelfsprekend vond. En ik mis (nieuwe) voertuigen die hectische modelwijzigingen meer dan tien jaar of langer weerstaan ​​...

  Maar goed, ik kijk uit naar de voortzetting van de reis, waarvan de herhaling (opnieuw met softtop / in een cabriolet) na 44-jaren een zeer opwindende tijdreis moet zijn geweest ...

  1.000 Bedankt voor de proloog! ! !

  PS
  Ik zou graag voor de gegeven datum in Trollhättan zijn geweest.
  Maar zelfs zonder festival was een bezoek aan het museum zeker de moeite waard.

 • Geweldige reis met verbinding met het Saab-festival, dus ik wil dat ook doen

  • Doe het gewoon! Is gewoon verdomd ver, maar erg mooi en indrukwekkend!

 • Noordkaap 1975 met de Citroen 2CV: Oh! wat een leuke herinnering! De eend, de Citroën 2 CV, de Döschewo is de knuffel tussen de iconen, op de een of andere manier is dat beeld van verre school- en universiteitsdagen en van een stevige eend die werd gebruikt om in een lage hoek rond de bochten te jagen. Ik was ook op reis in Scandinavië en de Noordkaap met mijn rode "eend" in 1973. Ik hoop dat ik met mijn SAAB 9-5 Aero Bj. 2007 volgend jaar weer op reis ga naar het verre noorden! En trouwens, ondanks alle profetieën van de ondergang. De chroomglazen hebben hun kwaliteiten en blijven door en door een echte Saab. Zelfs met kleine zwakke punten, die blijkbaar alle auto's hebben. Het is jammer dat deze auto, zelfs hier, in de schaduw is!

Reacties zijn gesloten.