Ons virtuele Saab modeljaar 2020

Half augustus is de Zweedse zomervakantie voorbij. Eigenlijk zouden nieuwe voertuigen nu van de productielijnen in Trollhättan moeten rollen - laat het Saab-modeljaar 2020 beginnen. Facelift is altijd belangrijk geweest in de geschiedenis van Saab. Constante verbetering om het aanbod vers te houden, want stilstaan ​​betekent achteruitgaan. En niet goed.

Nee, dit is niet het modeljaar 2020. Maar het modeljaar 2010 in Trollhättan.
Nee, dit is niet het modeljaar 2020. Maar het modeljaar 2010 in Trollhättan.

Dit geldt in principe ook voor de blog. Het is online sinds 2011 en verandert sindsdien voortdurend. Hij heeft ups en downs meegemaakt, en de meest diepgaande crisis tot nu toe was 2018. Het lezerspubliek bereikte een dieptepunt en was onder mijn persoonlijke pijngrens. Het is duidelijk - elk onderwerp wordt op een bepaald moment verteld. Saab behoort tot het verleden, en als ik het slecht doe in één discipline, is het gewoon terugkijken.

De vraag was toen of men de stekker eruit zou trekken en het project zou beëindigen. Of de blog opnieuw uitvinden met een grotere verscheidenheid aan onderwerpen? Dat laatste was het geval, en sindsdien gaat het nog steeds in wezen om Saab, maar ook om de toekomstige ontwikkeling van mobiliteit. Natuurlijk alleen met niche-onderwerpen die niet van belang zijn voor de reguliere media. Deze beslissing was goed voor de blog. Jan, een andere jonge auteur, kwam bij het team. De beslissing was juist, een plus van 27% in lezers in de eerste 7 maanden van het jaar spreekt voor het concept.

Het modeljaar 2020 op de blog

Vandaag starten we op de blog het nieuwe modeljaar 2020. Sommige dingen zullen voorzichtig veranderen en ontwikkelen, maar het project blijft in de niche. De komende maanden beloven spannend te worden, alleen al vanwege de ontwikkeling in Trollhättan. De voormalige Saab-fabriek zou kunnen worden gerevitaliseerd, niet noodzakelijk met het modeljaar 2020, maar zeer waarschijnlijk 2021. Naast NEVS zullen Koenigsegg en de Sion van Sono Motors in de toekomst deel uitmaken van mijn rapportage, waardoor de blog nog uitgebreider wordt. Een ander Zweeds automerk zal deze pagina's echter zeker niet halen. Daarnaast blijf ik me richten op actuele ontwikkelingen voor onze toekomstige mobiliteit.

De kern van de blog blijft echter Saab!

Dat is een belofte, en de interessante evenwichtsoefening tussen voertuigen die ouder worden, toenemende digitalisering, alternatieve aandrijvingen en het behoud van het Saab-erfgoed zal geen alledaagse mix zijn.

Meer onderwerpen, meer keuze. Maar ook meer Saab.

Ik wil vooral de lezers nog meer integreren. De Saab-verhalen op zondag zijn binnenkort weer online, voor het modeljaar 2020 wordt het een opvolger van de verlopen actie geven. Omdat schrijven niet in het bloed van elke fan zit, start in september een ander idee. Het gaat om mobiliteit en duurzaamheid, een hot topic. Iedereen die een Saab en een smartphone bezit, heeft de mogelijkheid om deel te nemen.

We zullen samen nieuwe formaten en thema's uitproberen. Vanaf morgenavond begeleiden we een van onze lezers op zijn Saab Tour van het Duitse zuidwesten naar de Noordkaap. Een reis in dagelijkse fasen die ons naar het verre noorden brengt. Start is op 20. Augustus om 19: 00 klok.

Het is opwindend om een ​​andere fase van zijn evolutie met de blog te ervaren, de toekomst van Trollhättan te zien en de auto-industrie door de meest ingrijpende omwentelingen in decennia te begeleiden. Ik zou blij zijn als de lezers me zouden blijven vergezellen. Rijden in oude auto's, zeker als ze er grip op hebben, is leuk en duurzaam. Nog steeds met beide voeten in het heden staan ​​en tegelijkertijd naar de toekomst kijken, sluit elkaar niet uit. Maar integendeel.

17 gedachten over 'Ons virtuele Saab modeljaar 2020"

 • Bedankt voor het compliment met kanttekening. Ik geef graag een onbeperkte terug:

  Zonder uw belangrijke en onvervangbare bijdragen zou deze blog aanzienlijk armer voor mij zijn. Dit kan en moet zo open en eerlijk gezegd worden, zonder daarbij de fantastische prestaties van het blogteam te verminderen. Ze zijn een groot pluspunt voor en een parel binnen de Saab-factie.

  Met een warme groet van het hoogste aanzien
  H. Hürsch

 • Bedankt voor het doorgaan! Bedankt voor het verder ontwikkelen en verbreden van de blog zonder ontrouw te zijn! Ik ben blij met elk bericht in de blog! Blijf Saabin '

 • Herbert, je opmerkingen zijn altijd spannend! Blijf commentaar geven, zelfs als sommige uitspraken iets kunnen beledigen, maar ook dat maakt deel uit van een levendige blog!
  Groet Hans S.

 • MIJN 2020

  Wat is SAAB altijd tegengekomen en zou het vandaag nog doen?
  Het zou een belangrijke bijdrage zijn aan de nationale of internationale automobiliteit van morgen.

  En wat beweegt mij als SAAB-bestuurder? Zijn 5 tot 50 PS krachtiger en 10 tot 100 Nm meer koppel, gecombineerd met een verondersteld onderverbruik van 0,2 tot 2,0 liter (met gegevens verfraaid tot 50%) voor de verandering? Zeker niet! ! !

  De aangekondigde blogmix is ​​perfect voor mij. Zowel SAAB als de automotive toekomst interesseren me.
  De nieuwste schreeuw van het dashboard of een nieuw gecreëerde exterieur kleur voor modellen van het heden, op te lossen
  bij mij daarentegen alleen zoveel emotie, als het extreem nonchalant opgetilde been om te markeren
  een van mijn honden op een x-elke boom in het bos.

  Geweldig dat het hier doorgaat.
  Fantastisch, hoe de thema's zijn ingesteld.
  Of de laatste kleuraccenten in de lay-out / thema van deze pagina ...

  De toekomst is onzeker, maar opwindend.
  Hier op deze blog heb ik een heel goed gevoel
  tegelijkertijd dichter bij het merk SAAB en de toekomst van de auto,
  dan op enig ander (internet) adres. Ik strijd om woorden waarmee ik mijn waardering ondubbelzinniger en duidelijker zou kunnen uitdrukken, maar ik kan niet zo snel passende vinden ...

  Doe wat je wilt! ! !
  Het belangrijkste is dat je het doet en doorgaat ...

 • Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren en wil graag BEDANKT zeggen. Bedankt voor de Saabblog, de informatie die je hier krijgt helpt je enorm. Telkens opnieuw lees je gewoon iets enz. En weet je dat je de volgende Saab moet zien

 • Dietmar, bedankt voor het “boeket”. Een T3 is geen Saab, maar een stijlvolle, relaxte touringcar voor het noorden. De ruimtelijke mogelijkheden van het museum zijn helaas zeer beperkt. De exposities veranderen keer op keer, maar er ligt ook al heel lang in het depot. Wees niet te teleurgesteld!

 • Hij zal zeker, ik weet het zeker!

 • Ik ben blij met de beslissing. Het is een goede mix. Bedankt voor de zeer interessante bijdragen van de afgelopen maanden, die ik zorgvuldig heb gelezen, ook al geef ik zelden commentaar. Ga zo door. Geweldige blog. Met dank aan Tom en zijn team.

 • Ik hoop zo zeer dat mijn bescheiden verslag over de Norkap-reis goed zal komen.
  De reis was absoluut geweldig, met een perfect voertuig!

 • Bedankt Tom voor je uitzonderlijke formuleringsvaardigheden, inclusief de blog
  maak dingen zo spannend met minder positieve onderwerpen. Hij is een waardevolle culturele bijdrage
  niet alleen voor het culturele erfgoed Saab. Oh trouwens. Ook ben ik onlangs in een 6-week geweest
  Tour bezoek aan de Noordkaap, ik ben over de westkust van Noorwegen, de Lofoten,
  Senja naar de Noordkaap en op de terugweg via Lapland, Zweden en Trollhätan
  voorbij. Het Saab Museum was interessant, maar zeer afgeleverd en van de 900 Sedan
  geen enkel exemplaar beschikbaar. Dat stelde me teleur.
  De tocht van meer dan 10.000 km deed ik niet met een Saab, maar
  met een 36-oude VW-bus T3.

 • Perfect nieuws dat mijn maandag nog beter maakt! Wat zou de wereld zijn zonder mijn favoriete lezen? 🙂 🙂

 • Tom, bedankt voor dit positieve bericht. We zijn blij dat we van deze blog kunnen blijven genieten.

 • De blog ontwikkelt VOLGENDE, is aufgehubscht in plaats van geliquideerd! 🙂
  SAAB blijft de focus van de verschillende automerken ...
  Informatie over Trollhättan ...
  Deelname van burgers / lezers - perfect! 🙂

  Het SAAB-blog is en blijft het favoriete blog!
  BEDANKT aan alle (!) Doeners achter de schermen.
  Ik kijk uit naar de tijd met jou!

  17
 • Geweldig, dat het doorgaat en vooral dat het zich blijft concentreren op Saab Bedankt Tom en het team. We zijn allemaal enthousiast om iets nieuws te leren over Trollhaettan en onze auto's, zelfs onder de nieuwe omstandigheden.

 • Ik kijk echt uit naar het modeljaar 2020 en wat het ons brengt!

  10
 • 100% goedkeuring! Een goed verloop en bleef in een spannende niche. Een mix van oude SAAB-traditie en moderne tijden. Alleen dan, en niet anders, kun je het merk jong houden. Dank je wel!

  17
 • Klinkt spannend en - pfff - de blog blijft bij ons! 🙂 Dat klinkt als een mix die tegelijkertijd zowel behoudend als vernieuwend is, met toekomstgerichte ideeën - op dezelfde manier waarop Saab onze prachtige auto's decennia lang heeft ontwikkeld en gebouwd!

  Het concept dat het afgelopen jaar naar voren is gekomen, is interessant en zeker uniek. En persoonlijk vind ik het ook goed dat het bij ons blijft, HET Zweedse automerk - in wisselwerking met actuele vragen over automobiliteit en opmerkelijke informatie over Troll Town en wat daar gaande is.

  Dat geeft je echt het gevoel dat het nieuwe modeljaar 2020! Heel erg bedankt voor deze geweldige verloving van Tom, Jan en alle andere nuttige bloggeesten en hopelijk vele geweldige Saab-blogjaren !! 🙂

  PS: ik kijk uit naar Hans 'reisverslag van de Norkap trip met de chique limoen cabriolet zoals Bolle! 🙂 🙂 🙂

  18

Reacties zijn gesloten.