Ons virtuele Saab modeljaar 2020

Half augustus is de Zweedse zomervakantie voorbij. Eigenlijk zouden nu in Trollhättan nieuwe voertuigen van de riemen moeten lopen - laat het Saab modeljaar 2020 beginnen. Modellering is altijd belangrijk geweest in de geschiedenis van Saab. Voortdurende verbetering om het aanbod vers te houden, omdat stagnatie een stap achteruit is. En niet goed.

Nee, dit is niet het modeljaar 2020. Maar het modeljaar 2010 in Trollhättan.
Nee, dit is niet het modeljaar 2020. Maar het modeljaar 2010 in Trollhättan.

Dat geldt in principe ook voor de blog. Hij is online sinds 2011 en is sindsdien aan het veranderen. Hij gaat door hoogtepunten en dieptepunten, en de meest diepgaande crisis tot nu toe is 2018. Het aantal lezers bereikte een dieptepunt en lag onder mijn persoonlijke pijngrens. Het is duidelijk - elk onderwerp is ooit klaar. Saab behoort tot het verleden en als ik me erg ellendig voel in een discipline, is het gewoon om terug te kijken.

Op dat moment was de vraag in de kamer, of men de stekker eruit trekt en het project beëindigt. Of de blog opnieuw uitvinden met een breder scala aan onderwerpen? Dat laatste is het geval geweest, en sindsdien gaat het nog steeds hoofdzakelijk over Saab, maar ook over de toekomstige ontwikkeling van mobiliteit. Natuurlijk alleen met niche-onderwerpen die niet interessant zijn voor de reguliere media. De blog heeft het goed gedaan met deze beslissing. Dit werd vergezeld door Jan, een andere jonge auteur in het team. De beslissing was juist, een pluspunt voor lezers van 27% in de eerste 7-maanden van het jaar spreekt voor het concept.

Het modeljaar 2020 op de blog

Vandaag beginnen we op de blog met het nieuwe modeljaar 2020. Sommige dingen zullen veranderen, wees voorzichtig, maar het project blijft in de nis. De komende maanden beloven spannend te worden, alleen al door de ontwikkeling in Trollhättan. De voormalige Saab-fabriek kon nieuw leven worden ingeblazen, niet noodzakelijk met het 2020-modeljaar, maar hoogstwaarschijnlijk 2021. Naast NEVS zullen Koenigsegg en de Sonion Sion in de toekomst deel uitmaken van mijn verslaggeving, wat de blog nog uitgebreider zal maken. Een ander Zweeds automerk zal deze sites echter absoluut niet bereiken. Bovendien blijft mijn mening van toepassing op de huidige ontwikkelingen voor onze toekomstige mobiliteit.

De kern van de blog blijft echter Saab!

Dat is een belofte, en de interessante evenwichtsoefening tussen verouderde voertuigen, toenemende digitalisering, alternatieve aandrijving en het behoud van het Saab-erfgoed zal geen alledaagse mix zijn.

Meer onderwerpen, meer keuze. Maar ook meer Saab.

Ik wil vooral de lezers nog meer integreren. De Saab-verhalen op zondag zijn binnenkort weer online, voor het modeljaar 2020 wordt het een opvolger van de verlopen actie geven. Omdat schrijven niet voor elke fan in het bloed is, begint een ander idee in september. Het gaat over mobiliteit en duurzaamheid, een hot topic. Iedereen die een Saab en een smartphone bezit, heeft de mogelijkheid om deel te nemen.

We zullen samen nieuwe formaten en thema's uitproberen. Vanaf morgenavond begeleiden we een van onze lezers op zijn Saab Tour van het Duitse zuidwesten naar de Noordkaap. Een reis in dagelijkse fasen die ons naar het verre noorden brengt. Start is op 20. Augustus om 19: 00 klok.

Het ervaren van de blog met een andere fase van zijn evolutie, het zien van de toekomst van Trollhättan en het begeleiden van de auto-industrie door de meest ingrijpende verandering in decennia was opwindend. Ik zou blij zijn als de lezers me blijven vergezellen. Het besturen van oude auto's, vooral die met de griffioen, is leuk en duurzaam. Niettemin is staan ​​met beide benen in het heden en tegelijkertijd naar de toekomst kijken niet wederzijds exclusief. Integendeel.

17-gedachten ook "Ons virtuele Saab modeljaar 2020"

 • Klinkt opwindend en - poef - de blog is aan ons! 🙂 Dat klinkt als een tegelijkertijd conserverende en vernieuwende mix, met toekomstgerichte ideeën - net zoals Saab tientallen jaren heeft ontworpen en onze prachtige auto's heeft gebouwd!

  Het concept, dat het afgelopen jaar al duidelijk was, is interessant en absoluut uniek. En ik denk persoonlijk dat het goed is dat het bij ons merk, het Zweedse automerk, blijft - in interactie met actuele problemen met de automobielsector en opmerkelijke informatie over Troll-Town en wat daar gebeurt.

  Dat geeft je echt het gevoel dat het nieuwe modeljaar 2020! Heel erg bedankt voor deze geweldige verloving van Tom, Jan en alle andere nuttige bloggeesten en hopelijk vele geweldige Saab-blogjaren !! 🙂

  PS: ik verheug me net als Bolle op het reisverslag van Hans van de Norkap-reis met de chique limoen convertible! 🙂 🙂 🙂

  17
  • Ik hoop zo zeer dat mijn bescheiden verslag over de Norkap-reis goed zal komen.
   De reis was absoluut geweldig, met een perfect voertuig!

   • Hij zal zeker, ik weet het zeker!

 • 100% goedkeuring! Een goed verloop en bleef in een spannende niche. Een mix van oude SAAB-traditie en moderne tijden. Alleen dan, en niet anders, kun je het merk jong houden. Dank je wel!

  17
 • Ik kijk echt uit naar het modeljaar 2020 en wat het ons brengt!

  10
 • Geweldig, dat het doorgaat en vooral dat het zich blijft concentreren op Saab Bedankt Tom en het team. We zijn allemaal enthousiast om iets nieuws te leren over Trollhaettan en onze auto's, zelfs onder de nieuwe omstandigheden.

 • De blog ontwikkelt VOLGENDE, is aufgehubscht in plaats van geliquideerd! 🙂
  SAAB blijft de focus van de div. Automerken ...
  Informatie over Trollhattan ...
  Burger / lezer participatie, - perfect! 🙂

  Het SAAB-blog is en blijft het favoriete blog!
  BEDANKT aan alle (!) Doeners achter de schermen.
  Ik kijk uit naar de tijd met jou!

  17
 • Tom, bedankt voor dit positieve bericht. We zijn blij dat we van deze blog kunnen blijven genieten.

 • Perfect nieuws dat mijn maandag nog beter maakt! Wat zou de wereld zijn zonder mijn favoriete lezen? 🙂 🙂

 • Bedankt Tom voor je uitzonderlijke formuleringsvaardigheden, inclusief de blog
  maak dingen zo spannend met minder positieve onderwerpen. Hij is een waardevolle culturele bijdrage
  niet alleen voor het culturele erfgoed Saab. Oh trouwens. Ook ben ik onlangs in een 6-week geweest
  Tour bezoek aan de Noordkaap, ik ben over de westkust van Noorwegen, de Lofoten,
  Senja naar de Noordkaap en op de terugweg via Lapland, Zweden en Trollhätan
  voorbij. Het Saab Museum was interessant, maar zeer afgeleverd en van de 900 Sedan
  geen enkel exemplaar beschikbaar. Dat stelde me teleur.
  De tocht van meer dan 10.000 km deed ik niet met een Saab, maar
  met een 36-oude VW-bus T3.

  • Dietmar, bedankt voor het "boeket". Een T3 is geen Saab, maar een stijlvol ontspannen reisauto voor het noorden. De ruimtelijke mogelijkheden van het museum zijn helaas zeer beperkt. Tentoonstellingen veranderen steeds opnieuw, maar er blijft veel lang in het depot. Wees niet te teleurgesteld!

 • Ik ben blij met de beslissing. Dat is een goede mix. Bedankt voor de zeer interessante bijdragen van de afgelopen maanden, die ik aandachtig heb gelezen, ook al geef ik zelden commentaar. Ga zo door. Geweldige blog. Met dank aan Tom & zijn team.

 • Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren en wil graag BEDANKT zeggen. Bedankt voor de Saabblog, de informatie die je hier krijgt helpt je enorm. Telkens opnieuw lees je gewoon iets enz. En weet je dat je de volgende Saab moet zien

 • MIJN 2020

  Wat is SAAB altijd tegengekomen en zou het vandaag nog doen?
  Het zou een belangrijke bijdrage zijn aan de nationale of internationale automobiliteit van morgen.

  En wat beweegt mij als SAAB-bestuurder? Zijn 5 tot 50 PS krachtiger en 10 tot 100 Nm meer koppel, gecombineerd met een verondersteld onderverbruik van 0,2 tot 2,0 liter (met gegevens verfraaid tot 50%) voor de verandering? Zeker niet! ! !

  De aangekondigde blogmix is ​​perfect voor mij. Zowel SAAB als de automotive toekomst interesseren me.
  De nieuwste schreeuw van het dashboard of een nieuw gecreëerde exterieur kleur voor modellen van het heden, op te lossen
  bij mij daarentegen alleen zoveel emotie, als het extreem nonchalant opgetilde been om te markeren
  een van mijn honden op een x-elke boom in het bos.

  Geweldig dat het hier doorgaat.
  Fantastisch, hoe de thema's zijn ingesteld.
  Of de recente spatten van kleur in de lay-out / thema van deze pagina ...

  De toekomst is onzeker, maar opwindend.
  Hier op deze blog heb ik een heel goed gevoel
  tegelijkertijd dichter bij het merk SAAB en de toekomst van de auto,
  zoals op elk ander (internet) adres. Ik worstel met woorden waarmee ik mijn waardering duidelijker en duidelijker kan uiten, maar ik kan geen adequate vinden ...

  Doe wat je wilt! ! !
  Het belangrijkste is, je doet het en ga verder ...

  • Herbert, je opmerkingen zijn altijd spannend! Blijf commentaar geven, zelfs als sommige uitspraken iets kunnen beledigen, maar ook dat maakt deel uit van een levendige blog!
   Groet Hans S.

   • Bedankt voor het compliment met kanttekening. Ik geef graag een onbeperkte terug:

    Zonder uw belangrijke en onvervangbare bijdragen zou deze blog aanzienlijk armer voor mij zijn. Dit kan en moet zo open en eerlijk gezegd worden, zonder daarbij de fantastische prestaties van het blogteam te verminderen. Ze zijn een groot pluspunt voor en een parel binnen de Saab-factie.

    Met een warme groet van het hoogste aanzien
    H. Hürsch

 • Bedankt voor het doorgaan! Bedankt voor het verder ontwikkelen en verbreden van de blog zonder ontrouw te zijn! Ik ben blij met elk bericht in de blog! Blijf Saabin '

Reacties zijn gesloten.