Saab Festival 2019 - Review deel 1: Benadering van Trollhättan

Het is twee maanden geleden dat het Saab-festival in Trollhättan eindigde. Een regenachtig maar nog steeds geweldig weekend, dat een eindrapport verdient. Hoog tijd om een ​​van de belangrijkste Saab-evenementen af ​​te ronden in overeenstemming met de blog!

Onze kleine Saab-column
Onze kleine Saab-column


Donderdag 6: 00 klok, de wekker gaat vroeg. Hoewel het startpunt van de reis in Hamburg ligt, zijn er nog iets meer dan 700 km tot de finish - zorgt ook voor een vroeg vertrek, zodat je niet vastloopt in het spitsuur van Hamburg. Wat betreft de theorie - die we na 10 minuten ADA moeten rijden. Jam. Natuurlijk. Hamburg is de stad met de meeste congestie achter Berlijn en München, de permanente bouwplaats A7 kan een niet onbelangrijke reden zijn. Het kleine konvooi, bestaande uit een 900i en 9-3 SC loopt dus als eerste in de staat warm.

Slechts 20 minuten later dan gratis rijden. Er is niets in de weg naar Trollhättan. Het gaat snel richting Puttgarden, in Denemarken neemt u de Saab-waarnemingensprong. Scandinavisch is typisch met 110 km / u naar de haven van Elsinore.

Een Zwitserse droom

Nauwelijks aangekomen bij de veerhaven volgt het eerste auto-hoogtepunt van de tour. Terwijl we wachten op onze passage aan de balie, rolt een Bordeauxrode 900 Aero verder. Typisch pittig turbogeluid vult het incheckgedeelte. Het is namelijk zo dat alle drie de Saab aan dezelfde rijstrook zijn toegewezen. Een jonge kerel stapt uit, we zitten vlak bij de deur en sluipen de auto's rond. Hij is een paar dagen onderweg geweest en heeft de lange reis vanuit Zwitserland gemaakt. Hij geeft snel toe dat hij zich verheugde op de Duitse Autobahn. Geef de Aero eindelijk de verdiende leegloop voordat hij weer meer beschaafd wordt in Scandinavië.

De Zweedse douane

Het gaat dus op de hele veerbootreis, en uiteindelijk kunnen alleen de Zweedse douane ons scheiden. De rode Saab wordt direct uitgezwaaid en we worden ondervraagd. Wat we willen in Zweden? We antwoorden eerlijk met het bezoek van het festival. De dame van de douane ziet er geïrriteerd uit. Festival? In Trollhättan? Daar weet ze niets van. We leggen het kort uit, maar de geïrriteerde blik blijft. Of we bij elkaar willen horen, wil ze nog steeds weten. We zeggen nee, maar hadden waarschijnlijk ook ja kunnen antwoorden op het antwoord. Ze laat ons passeren en we laten de rode turbo achter bij de douane.

In de vroege avond komen we aan in Trollhättan. Eindelijk. Na net onder 30 graden onderweg is het binnen een paar minuten afkoelen in Trollhättan. Drie regenbuien later en zack - 16 graden en wind. Het wordt ongemakkelijk. Gewoon iets eten, tanken en naar de accommodatie gaan - dus in ieder geval het plan. Justus heeft een speciaal soort accommodatie gevonden. Zelfs in zijn accommodatie - eerst Saab! Zijn huisbaas begroet hem met de woorden: "Ik denk dat ik je auto heb gebouwd". In plaats van zichzelf bij naam voor te stellen, heeft het modeljaar van de 900 prioriteit. Pas later blijkt dat Per (soms weten we zijn naam toch) in de 80er-jaren bij Saab aan de lopende band voor de 900er werkte. Een voormalige Saab-medewerker als verhuurder - en het festival. Wat is beter

Een bezoek aan Saab ANA

Later die avond gaan we naar een benzinestation in het voormalige Saab ANA-gebouw. In plaats van 5 minuten brengen we bijna een uur door aan de pomp. De schuld zijn de talloze Saabs die om de paar seconden door de enorme rotonde rennen. Verschillende 9-3 Griffin-modellen, nieuw gerestaureerde 9000er, getunede 9-5er en klassieke 96er.

We stoppen met tellen na een paar minuten, het is gewoon nutteloos. Het is een van die korte momenten waarop het bijna lijkt alsof Saab nooit weg is geweest. Zoveel Saab - een droom. En het festival is nog niet eens begonnen. Maar het grote BMW-logo op het ANA-gebouw brengt ons snel terug naar de realiteit. Genoeg van de mijmering. De auto's zijn lange tijd vol geweest. Dus verzamel alle creditcards en terug naar de accommodatie. Eindelijk wachten er genoeg hoogtepunten op ons!

13-gedachten ook "Saab Festival 2019 - Review deel 1: Benadering van Trollhättan"

 • Wauw, dat is een geweldig titelbod. Bedankt voor het (langverwachte) rapport - ik kijk uit naar het vervolg 😉

  11
  1
 • Geweldige omslagfoto, geweldige foto's en film, geweldig rapport, zeer interessant en inspirerend geschreven! En natuurlijk een geweldig festival - dat ik helaas niet kon bijwonen. Des te meer kijk ik uit naar de voortzetting van het langverwachte participatierapport! 🙂

  • Een aandachtige lezer 😉 Het vervolg was bedoeld voor een ander deel van de serie, hoe mooier het is gevonden!

 • Hallo aan het Saabgemeinde.
  Geweldig rapport en zo veilig om alleen met Saab te ervaren. Gewoon geweldig. Ik ben al lang niet meer in Trollhättan geweest. Maar het rapport maakt het smakeloos om de stad en de overblijfselen van ons merk te bezoeken. De "Jalla-fracties" zullen zeker niet zo'n ervaring hebben.
  Alle Saabiisten hebben plezier en plezier met hun auto's

  • Jalla-fractie? ? ?

   Ik ben geïnteresseerd in taalkundige en sociaal-wetenschappelijke interesses, heb de Duden, mijn vrouw (oa studeerde Duits en leraar), mijn kinderen (inclusief ten minste een pubertaal) en Google gespannen ...

   ... maar kreeg geen antwoord op wat het zou moeten zijn. Alleen Google bood me een enkele en zeer dubieuze hit onder de tegenvraag: "Bedoelde je de Jalla-fractie"? Een enkele hit op Google? ? ?

   Beste Björn,

   help me alsjeblieft je reactie te begrijpen. Wat zijn de "Jalla-fracties"?

   Bij voorbaat dank
   H. Hürsch

   • U zult niets vinden in Duden omdat het woord is geschreven met "Y": Yalla. Het komt oorspronkelijk uit het Arabisch en was het jeugdwoord van het jaar 2012. Het woord (Yalla-fractie) wordt optioneel gebruikt om bepaalde jeugdige of migrerende milieus te beschrijven. De connotatie is niet noodzakelijk positief ...

    • Bedankt voor de verlichting, maar begrijp wie het wil.

     Soms wordt de 'goeddoener' gekozen als het woord van het jaar omdat er wordt gezegd dat het alleen bedoeld is om vrijwillige en vrije (ergo politiek gewilde) maatschappelijke betrokkenheid te belasteren.
     En in hetzelfde decennium worden andere woorden toegekend voor hun lasterlijke kwaliteit?
     Dat is waarschijnlijk verwarrend. Heel verwarrend.

     Leuk dat artikelen en commentaren hier zelden worden geschreven in de stijl van de recente kreet.

   • Hallo meneer Hürsch
    In onze regio is de term een ​​'liefhebbende' en geen slechte term voor de (voornamelijk) BMW, Audi en Mercedes rijden aangedreven door jonge migranten. Het is ook geen beoordeling, maar een feit dat dergelijke merken worden aangedreven door dergelijke mensen in Nedersaksen. Ik heb een vriend die Syrisch is. Zelf noemt hij veel van de landgenoten Jallas en lacht. Dus alles was niet slecht of slecht bedoeld.

    1
    1
    • Niet slecht en niet slecht bedoeld? Een kwestie van interpretatie en de bijbehorende politieke beweging onderschrijft deze term zeker niet positief. Ik wil mensen met een migrantenachtergrond niet verkeerd identificeren, en ik zal ook geen rechtse gedachten tolereren op de blog.

     Om deze reden is de commentaarfunctie voor dit bericht gesloten.

  • Beste Björn,

   kunt u wat meer uitleggen over de term "jalla fractions"? Je bent misschien niet bekend met de lasterlijke, (dagelijkse) racistische connotatie. Houd hier rekening mee.

   Wat deze - mogelijk onbedoeld gebruikte - begrippen en denkpatronen te maken hebben met het bezoeken van een autovergadering ligt buiten mijn horizon.

   3
   4
 • Geweldig geschreven, geweldige video. Zou er ook graag geweest zijn. De dame van de douane vraagt ​​wat je Zweden wilt laten afvragen. Je zou toch niet de enigen zijn geweest die daar waren.

 • Bedankt voor de zonnige reis. Nu kijk ik echt uit naar de ontmoeting ...

  Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik vooral nieuwsgierig ben naar de afgestemde 😉

  Dit is vrijwel geen probleem in D onder SAAB-stuurprogramma's. Behalve misschien een beetje hert en andere nogal onopvallende en niet spectaculaire optimalisaties. In dit opzicht vind ik de linkervleugel binnen de groep Zweedse SAAB-stuurprogramma's echt spectaculair - zo puur uit nieuwsgierigheid natuurlijk. Ik hou van mijn SAAB voor elke dag en op reis.

  * verlaten in de zin van snelle rijstrook

Reacties zijn gesloten.