Saab Festival 2019 - Review deel 1: Benadering van Trollhättan

Het is twee maanden geleden dat het Saab-festival in Trollhättan eindigde. Een regenachtig maar nog steeds geweldig weekend, dat een eindrapport verdient. Hoog tijd om een ​​van de belangrijkste Saab-evenementen af ​​te ronden in overeenstemming met de blog!

Onze kleine Saab-column
Onze kleine Saab-column


Donderdag 6:00 uur gaat de wekker vroeg af. Ook al is het startpunt van aankomst in Hamburg, het is nog net iets meer dan 700 km naar de bestemming - een vroeg vertrek zorgt er ook voor dat je niet vast komt te zitten in de spits van Hamburg. Dat is tenminste de theorie - die we na 10 minuten rijden opzij moeten zetten. Verkeersopstopping. Van nature. Hamburg is de stad met de meeste files achter Berlijn en München, de permanente bouwplaats A7 zou een niet onbelangrijke reden kunnen zijn. Het kleine konvooi, bestaande uit een 900i en een 9-3 SC, warmt eerst staand op.

Slechts 20 minuten later dan gratis rijden. Er is niets in de weg naar Trollhättan. Het gaat snel richting Puttgarden, in Denemarken neemt u de Saab-waarnemingensprong. Scandinavisch is typisch met 110 km / u naar de haven van Elsinore.

Een Zwitserse droom

Nauwelijks aangekomen bij de veerhaven volgt het eerste auto-hoogtepunt van de tour. Terwijl we wachten op onze passage aan de balie, rolt een Bordeauxrode 900 Aero verder. Typisch pittig turbogeluid vult het incheckgedeelte. Het is namelijk zo dat alle drie de Saab aan dezelfde rijstrook zijn toegewezen. Een jonge kerel stapt uit, we zitten vlak bij de deur en sluipen de auto's rond. Hij is een paar dagen onderweg geweest en heeft de lange reis vanuit Zwitserland gemaakt. Hij geeft snel toe dat hij zich verheugde op de Duitse Autobahn. Geef de Aero eindelijk de verdiende leegloop voordat hij weer meer beschaafd wordt in Scandinavië.

De Zweedse douane

Het gaat dus op de hele veerbootreis, en uiteindelijk kunnen alleen de Zweedse douane ons scheiden. De rode Saab wordt direct uitgezwaaid en we worden ondervraagd. Wat we willen in Zweden? We antwoorden eerlijk met het bezoek van het festival. De dame van de douane ziet er geïrriteerd uit. Festival? In Trollhättan? Daar weet ze niets van. We leggen het kort uit, maar de geïrriteerde blik blijft. Of we bij elkaar willen horen, wil ze nog steeds weten. We zeggen nee, maar hadden waarschijnlijk ook ja kunnen antwoorden op het antwoord. Ze laat ons passeren en we laten de rode turbo achter bij de douane.

In de vroege avond komen we aan in Trollhättan. Eindelijk. Na net onder 30 graden onderweg is het binnen een paar minuten afkoelen in Trollhättan. Drie regenbuien later en zack - 16 graden en wind. Het wordt ongemakkelijk. Gewoon iets eten, tanken en naar de accommodatie gaan - dus in ieder geval het plan. Justus heeft een speciaal soort accommodatie gevonden. Zelfs in zijn accommodatie - eerst Saab! Zijn huisbaas begroet hem met de woorden: "Ik denk dat ik je auto heb gebouwd". In plaats van zichzelf bij naam voor te stellen, heeft het modeljaar van de 900 prioriteit. Pas later blijkt dat Per (soms weten we zijn naam toch) in de 80er-jaren bij Saab aan de lopende band voor de 900er werkte. Een voormalige Saab-medewerker als verhuurder - en het festival. Wat is beter

Een bezoek aan Saab ANA

Later die avond gaan we naar een benzinestation in het voormalige Saab ANA-gebouw. In plaats van 5 minuten brengen we bijna een uur door aan de pomp. De schuld zijn de talloze Saabs die om de paar seconden door de enorme rotonde rennen. Verschillende 9-3 Griffin-modellen, nieuw gerestaureerde 9000er, getunede 9-5er en klassieke 96er.

We stoppen met tellen na een paar minuten, het is gewoon nutteloos. Het is een van die korte momenten waarop het bijna lijkt alsof Saab nooit weg is geweest. Zoveel Saab - een droom. En het festival is nog niet eens begonnen. Maar het grote BMW-logo op het ANA-gebouw brengt ons snel terug naar de realiteit. Genoeg van de mijmering. De auto's zijn lange tijd vol geweest. Dus verzamel alle creditcards en terug naar de accommodatie. Eindelijk wachten er genoeg hoogtepunten op ons!

13 gedachten over 'Saab Festival 2019 - Review deel 1: Benadering van Trollhättan"

 • blanco

  Bedankt voor de zonnige reis. Nu kijk ik echt uit naar de ontmoeting ...

  Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik vooral nieuwsgierig ben naar de afgestemde 😉

  Dit is vrijwel geen probleem in D onder SAAB-stuurprogramma's. Behalve misschien een beetje hert en andere nogal onopvallende en niet spectaculaire optimalisaties. In dit opzicht vind ik de linkervleugel binnen de groep Zweedse SAAB-stuurprogramma's echt spectaculair - zo puur uit nieuwsgierigheid natuurlijk. Ik hou van mijn SAAB voor elke dag en op reis.

  * verlaten in de zin van snelle rijstrook

 • blanco

  Geweldig geschreven, geweldige video. Zou er ook graag geweest zijn. De dame van de douane vraagt ​​wat je Zweden wilt laten afvragen. Je zou toch niet de enigen zijn geweest die daar waren.

 • blanco

  Hallo aan het Saabgemeinde.
  Geweldig rapport en zo veilig om alleen met Saab te ervaren. Gewoon geweldig. Ik ben al heel lang niet meer in Trollhättan. Maar het rapport maakt de stad en de restanten van onze branding minder aantrekkelijk om te bezoeken. De "Jalla facties" zullen zo'n ervaring zeker niet meemaken.
  Alle Saabiisten hebben plezier en plezier met hun auto's

  • blanco

   Jalla-fractie? ? ?

   Ik ben geïnteresseerd in taalwetenschap en sociale wetenschappen, heb het Duden-woordenboek uitgeput, mijn vrouw (inclusief een diploma Duits en een leraar), mijn kinderen (inclusief ten minste één puberteit) en Google ...

   ... maar kreeg geen antwoord op wat dat eigenlijk zou moeten zijn. Alleen Google bood me een enkele en zeer twijfelachtige hit onder de tegenvraag aan: "Bedoelde je Jalla-factie". Een enkele hit op Google? ? ?

   Beste Björn,

   help me alstublieft uw opmerking beter te begrijpen. Wat zijn de "Jalla-breuken"?

   Bij voorbaat dank
   H. Hürsch

   • blanco

    Je zult niets in de Duden vinden omdat het woord is geschreven met "Y": Yalla. Het komt oorspronkelijk uit het Arabisch en was in 2012 Jeugdwoord van het jaar. Het woord (Yalla-fractie) wordt optioneel gebruikt om bepaalde jeugdige of migrantenmilieus te beschrijven. De connotatie is niet per se positief ...

    • blanco

     Bedankt voor de verlichting, maar begrijp wie het wil.

     Soms wordt de 'weldoener' gekozen als het slechte woord van het jaar omdat het zogenaamd alleen wordt gebruikt om vrijwillige en vrije (ergo politiek gewilde) maatschappelijke betrokkenheid in omloop te belasteren.
     En in hetzelfde decennium worden andere woorden toegekend voor hun lasterlijke kwaliteit?
     Dat is waarschijnlijk verwarrend. Heel verwarrend.

     Leuk dat artikelen en commentaren hier zelden worden geschreven in de stijl van de recente kreet.

   • blanco

    Hallo meneer Hürsch
    In ons gebied is de term een ​​'liefdevolle' en geen kwaadaardige term voor BMW-, Audi- en Mercedes-auto's die (voornamelijk) worden bestuurd door jonge migranten. Het is ook geen beoordeling, alleen een feit dat dergelijke merken in Nedersaksen door zulke mensen worden aangedreven. Ik heb een vriend die Syrisch is. Zelf noemt hij veel van zijn landgenoten Jallas en lacht. Dus alles is niet slecht of slecht bedoeld.

    1
    1
    • blanco

     Niet slecht en niet slecht bedoeld? Een kwestie van interpretatie en de bijbehorende politieke beweging onderschrijft deze term zeker niet positief. Ik wil mensen met een migrantenachtergrond niet verkeerd identificeren, en ik zal ook geen rechtse gedachten tolereren op de blog.

     Om deze reden is de commentaarfunctie voor dit bericht gesloten.

  • blanco

   Beste Björn,

   Kunt u zich alstublieft wat gedetailleerder uitleggen over de term "Jalla-breuken"? U bent misschien niet bekend met de lasterlijke, (alledaagse) racistische connotatie. Houd hier rekening mee.

   Wat dergelijke - mogelijk onbedoeld gebruikte - terminologie en denkpatronen te maken hebben met het bijwonen van een autovergadering ligt buiten mijn horizon.

   3
   4
  • blanco

   Een aandachtige lezer 😉 Het vervolg was bedoeld voor een ander deel van de serie, hoe mooier het is gevonden!

 • blanco

  Geweldige omslagfoto, geweldige foto's en film, geweldig verslag, zeer interessant en stimulerend geschreven! En natuurlijk een geweldig festival - waar ik helaas niet aan kon deelnemen. Ik kijk dus des te meer uit naar het vervolg van het langverwachte deelnameverslag! 🙂

 • blanco

  Wauw, dat is een geweldig titelbod. Bedankt voor het (langverwachte) rapport - ik kijk uit naar het vervolg 😉

  11
  1

Reacties zijn gesloten.