Nieuwe Release. Saab Turbo X van DNA Collectibles.

In een decennium kan er veel veranderen. Een goed voorbeeld van de omwentelingen is de miniatuur Saab Turbo X van DNA Collectibles, die in november zal worden vrijgegeven. Met het 2019-modeljaar leverden de Zweden de Turbo X beperkt tot 2008-eenheden. Een beelddrager - en tegelijkertijd de eerste vierwielaandrijving Saab in serie.

Turbo X Sedan van DNA Collectibles

Tenminste als je de productielocatie Trollhättan als benchmark neemt. Eerder was er de 9-7X, die alleen voorwaardelijk wordt geteld vanwege zijn Amerikaanse geboorte. De Saab komt uit een tijd waarin nog geen grote motoren werden afgekeurd. De V6 in zijn relatief compacte behuizing heeft een zeer speciale aantrekkingskracht. Een sonore geluid, plus het gevoel altijd voldoende vermogen op afroep te hebben, een in een fractie van een seconde reagerende vierwielaandrijving, die in zijn tijd de norm bepaalt. Wat wil je nog meer?

Saab Turbo X van DNA Collectibles

Ik vond mijn Turbo X leuk, hoewel hij behoorlijk dorst had. Maar het rijplezier maakte meer dan dat, het was waarschijnlijk geen behoud van hulpbronnen. Eigenlijk het tegenovergestelde, en in elk geval politiek correct. Maar de zomers waren nog niet zo extreem en het slechte geweten ging niet altijd met hen mee. Ter ere van een tijd die steeds meer aan het verdwijnen is, brengt DNA Collectibles een miniatuur Saab Turbo X in 1: 18. Tenminste, na levering is het gegarandeerd emissievrij, en dat blijft zo.

De fabrikant heeft in zijn keuze voor de sedan gekozen, die vanwege hun lagere gewicht in het oorspronkelijke rijden actiever is dan de stationwagen. Eerste foto's van het prototype tonen enige ruimte voor verbetering. De accenten op het radiatorrooster en rond de mistlichten zijn nog steeds glanzend en komen dus helaas overeen met de reguliere 9-3. In de TX waren deze ontwerpelementen aanwezig in een matgrijze kleur, de fabrikant belooft enkele wijzigingen aan te brengen vóór de serie.

de Pre-order fase voor de Saab Turbo X sedan wordt geopend. De levering van het harsmodel start in november 2019. Een bijzonder goed nieuws voor alle klanten is dat DNA Collectibles nu vanuit de EU wordt verzonden. In de eerste miniaturen was de verzending nog steeds vanuit Hong Kong, een niet zo succesvolle beslissing omdat belastingen en heffingen werden toegevoegd. De fabrikant heeft dit nu, in het belang van de klantvriendelijkheid, gecorrigeerd voor zijn EU-klanten.

8-gedachten ook "Nieuwe Release. Saab Turbo X van DNA Collectibles."

 • De DNA-modellen zijn prachtig verwerkt. Helaas zijn alleen de Turbo X-limousines jammer. Sindsdien blijf ik beter met mijn 1: 1-modelwagen. En teveel consumeren is niet afhankelijk van de gasvoet.

  • Dan was waarschijnlijk mijn gasvoet 😉 verantwoordelijk. Blijf plezier hebben met de TX en vriendelijke groeten!

  • DE EERLIJKHEID ...

   ... gefascineerd door SAAB en neemt me vandaag nog steeds voor dit merk.
   Het waren al behoorlijk dikke eieren (sorry) en ten minste één had het hoogste besluit om realistische consumptie in de prospectussen te blijven drukken, omdat de concurrentie lang eenstemmig was in een overbodige concurrentie van understatement.

   30 tot 50% Meer verbruik is in de praktijk net zo vreemd voor SAAB-bestuurders als een mannelijke Mars is een Noord-Atlantische zeemeermin. Omgekeerd kan de prospectusinformatie in de praktijk niet of slechts uiterst moeilijk zijn en hoogstens licht ondergraven ...

   Omdat een TX een TX is en blijft, wat een TX is en niets meer dan een TX.
   Op Ove en zijn eerlijke gasvoet kun je altijd vertrouwen en SAAB-rijders hoeven niets te verdoezelen.

   Over en understatement (rijprestaties of verbruik) laten we de andere verlaten.
   Laten we eerlijk zijn en de herinnering aan de auto-eerlijkheid behouden die een naam heeft: SAAB
   Althans voor mij persoonlijk is dit een belangrijke kern en een onderscheidend kenmerk van dit merk ...

   Misschien was eerlijkheid zonder verfraaiing ook een centrale bijdrage aan de ondergang ervan?
   Zo ja, dan was het een sympathieke en waardevolle bijdrage ondanks het resultaat.

 • Zeer mooie modellen, hebben al de AERO-X en het NEVS 9-3 Turbo prototype. Nu wacht ik op de 9-4X ..

 • ... en ik op een 2007er 9-3SC in rood.
  Groet André

 • ... en ik op de 2011 / 12 Griffin Cabriolet! 🙂 Zeldzaam genoeg is het!
  LG aan alle Saab-vrienden!

 • Ik had het geluk om 2 jaar lang een 9.3 Turbo X als stationwagen te besturen en denk vandaag nog steeds met enthousiasme na. Vandaag rijd ik in een 9.3-convertible en denk dat dat een van de mooiste convertibles ooit is.
  Groeten aan alla Saab-fans
  Erwin

 • leuke Turbo X, niet goedkoop, maar zeker de moeite waard. Vanwege de zeldzaamheid zal de modelauto waarschijnlijk in waarde stijgen.

Reacties zijn gesloten.