Nieuwe Release. Saab Turbo X van DNA Collectibles.

Er kan veel veranderen in een decennium. Een goed voorbeeld van de omwentelingen is de miniatuur Saab Turbo X van DNA Collectibles, die in november 2019 op de markt komt. Met het modeljaar 2008 leverden de Zweden de Turbo X gelimiteerd op 2.000 stuks. Een beelddrager - en tegelijkertijd de eerste vierwielaangedreven Saab in serie.

Turbo X Sedan van DNA Collectibles

Tenminste als je de productielocatie van Trollhättan als maatstaf neemt. Daarvoor was er de 9-7X, die echter slechts gedeeltelijk wordt meegeteld vanwege zijn Amerikaanse geboorte. De Saab komt uit een tijd waarin motoren met een groot volume nog niet werden afgekeurd. De V6 heeft in zijn relatief compacte carrosserie een heel bijzondere charme. Een sonoor geluid, plus het gevoel altijd over voldoende vermogen te beschikken, een vierwielaandrijving die in fracties van een seconde reageert en in zijn tijd maatstaven zet. Wat wil je nog meer?

Saab Turbo X van DNA Collectibles

Ik vond mijn Turbo X leuk, hoewel hij behoorlijk dorst had. Maar het rijplezier maakte meer dan dat, het was waarschijnlijk geen behoud van hulpbronnen. Eigenlijk het tegenovergestelde, en in elk geval politiek correct. Maar de zomers waren nog niet zo extreem en het slechte geweten ging niet altijd met hen mee. Ter ere van een tijd die steeds meer aan het verdwijnen is, brengt DNA Collectibles een miniatuur Saab Turbo X in 1: 18. Tenminste, na levering is het gegarandeerd emissievrij, en dat blijft zo.

De fabrikant heeft in zijn keuze voor de sedan gekozen, die vanwege hun lagere gewicht in het oorspronkelijke rijden actiever is dan de stationwagen. Eerste foto's van het prototype tonen enige ruimte voor verbetering. De accenten op het radiatorrooster en rond de mistlichten zijn nog steeds glanzend en komen dus helaas overeen met de reguliere 9-3. In de TX waren deze ontwerpelementen aanwezig in een matgrijze kleur, de fabrikant belooft enkele wijzigingen aan te brengen vóór de serie.

de Pre-order fase voor de Saab Turbo X sedan wordt geopend. De levering van het harsmodel start in november 2019. Een bijzonder goed nieuws voor alle klanten is dat DNA Collectibles nu vanuit de EU wordt verzonden. In de eerste miniaturen was de verzending nog steeds vanuit Hong Kong, een niet zo succesvolle beslissing omdat belastingen en heffingen werden toegevoegd. De fabrikant heeft dit nu, in het belang van de klantvriendelijkheid, gecorrigeerd voor zijn EU-klanten.

8 gedachten over 'Nieuwe Release. Saab Turbo X van DNA Collectibles."

 • blanco

  leuke Turbo X, niet goedkoop, maar zeker de moeite waard. Vanwege de zeldzaamheid zal de modelauto waarschijnlijk in waarde stijgen.

 • blanco

  Ik had het geluk om 2 jaar lang een 9.3 Turbo X als stationwagen te besturen en denk vandaag nog steeds met enthousiasme na. Vandaag rijd ik in een 9.3-convertible en denk dat dat een van de mooiste convertibles ooit is.
  Groeten aan alla Saab-fans
  Erwin

 • blanco

  ... en ik op de 2011 / 12 Griffin Cabriolet! 🙂 Zeldzaam genoeg is het!
  LG aan alle Saab-vrienden!

 • blanco

  ... En ik op een 2007-9SC 3 in het rood.
  Groet André

 • blanco

  Zeer mooie modellen, hebben al het prototype AERO-X en NEVS 9-3 Turbo. Nu wacht ik op de 9-4X ..

 • blanco

  De DNA-modellen zijn prachtig verwerkt. Helaas zijn alleen de Turbo X-limousines jammer. Sindsdien blijf ik beter met mijn 1: 1-modelwagen. En teveel consumeren is niet afhankelijk van de gasvoet.

  • blanco

   Dan was waarschijnlijk mijn gasvoet 😉 verantwoordelijk. Blijf plezier hebben met de TX en vriendelijke groeten!

  • blanco

   DE WAARHEID …

   ... gefascineerd door SAAB en ik geloof nog steeds in dit merk.
   Het waren al behoorlijk dikke eieren (sorry) en ten minste één had het hoogste besluit om realistische consumptie in de prospectussen te blijven drukken, omdat de concurrentie lang eenstemmig was in een overbodige concurrentie van understatement.

   30 tot 50% extra consumptie in de praktijk is ons SAAB-rijders net zo vreemd als een mannelijke marsmannetje een Noord-Atlantische zeemeermin is. Omgekeerd kan de prospectusinformatie in de praktijk niet of slechts met grote moeite en hoogstens in geringe mate worden onderschreden ...

   Omdat een TX een TX is en blijft, wat een TX is en niets meer dan een TX.
   Op Ove en zijn eerlijke gasvoet kun je altijd vertrouwen en SAAB-rijders hoeven niets te verdoezelen.

   Over en understatement (rijprestaties of verbruik) laten we de andere verlaten.
   Laten we eerlijk zijn en de herinnering aan de auto-eerlijkheid behouden die een naam heeft: SAAB
   In ieder geval voor mij persoonlijk is dit een belangrijke kern en een onderscheidend kenmerk van dit merk ...

   Misschien was eerlijkheid zonder verfraaiing ook een centrale bijdrage aan de ondergang ervan?
   Zo ja, dan was het een sympathieke en waardevolle bijdrage ondanks het resultaat.

Reacties zijn gesloten.