Orio brengt Saab-drive naar het heden

Digitalisering is een belangrijk onderwerp, maar gaat meestal voorbij de klant van niet-producerende automerken. De leuke kleine gadgets bestaan ​​niet voor hen. Alleen bij Saab is alles weer anders! De auto's kunnen ouder en analoog zijn. Maar hun service is digitaal en verankerd in het heden. Orio Duitsland brengt Saab-drive in het digitale heden. En in een eerste stap maakt het de online boeking van serviceafspraken en het beheer van voertuigen mogelijk.

Digitale diensten. Orio brengt Saab-drive naar het heden.
Digitale diensten. Orio brengt Saab-drive naar het heden. Afbeelding: Orio AB

Het project is enkele weken beschikbaar in Duitsland, maar bevindt zich nog in de bètafase. Onder de slogan "MySaabCar online”De Duitse vestiging van Orio AB verandert het dienstenaanbod voor Saab-chauffeurs.

"MySaabCar online" vervangt de vorige Saab Service Club en biedt voor het eerst gratis digitale diensten. Enerzijds is het mogelijk om uw voertuig op te nemen en te beheren op de Orio-website. De registratie omvat ook gratis toegang tot de digitale versie van de Saab Inside, die twee keer per jaar wordt gepubliceerd. Het systeem waarschuwt de gebruiker ook voor afspraken zoals inspecties of een behoorlijke hoofdinspectie. Geregistreerde gebruikers moeten ook profiteren van speciale aanbiedingen.

Digitale service brengt Saab-drive tot het heden

De kern van het digitale offensief zijn echter afspraken in de workshops van het Saab / Orio-netwerk boek online om te kunnen. Dit is met name eenvoudig als het voertuig al in de database is opgenomen. Maar zelfs zonder voorafgaande registratie is het verzoek volledig probleemloos, het bestaat uit slechts 5-stappen.

Bovenal is het digitale aanbod erg handig als u buiten de openingstijden van de workshop een afspraak wilt aanvragen. Het VIN en de kilometerstand en de reden voor het verzoek worden gevraagd. Orio Server stuurt het afspraakverzoek rechtstreeks door naar de geselecteerde servicepartner, die de e-mail moet beantwoorden en contact moet opnemen met de klant.

Orio transformeert Saab-rit in het heden en maakt de servicelijnen rond verouderde voertuigen een beetje comfortabeler. Een pluspunt voor workshops in het Orio-netwerk, evenals voor klanten van het kleine Zweedse merk. In het huis van Saab heb je het aanbod met een extra app, die alleen logisch is, zelfs nog meer uitgebreid. Maar er zijn ook veel meer voertuigen van het merk met de Greif onderweg.

Het kleine digitale offensief van Orio is in principe een echte stap. Oude auto's aantrekkelijk houden door ze in te bedden in een digitale serviceomgeving kan worden omschreven als duurzaam. Jonge Saab-chauffeurs zullen dat als onspectaculair normaal vinden, omdat de producerende merken apps en gadgets al deel uitmaken van het dagelijks leven. Voor de oudere klanten is het digitale aanbod een verrijking die analoog rijden en huidige service combineert.

11-gedachten ook "Orio brengt Saab-drive naar het heden"

 • Een goed initiatief! Het is altijd verbazingwekkend wat ORIO denkt om de situatie te verbeteren. Of moet ik schrijven om het up-to-date te houden? Een goed begin van de week, vanuit Saab-rijaanzicht.

  11
  1
 • Welnu, wie heeft dat nodig. Voor mij klinkt dat een beetje als: “Het reproduceren van ontbrekende delen is te tijdrovend voor ons, omdat we er de voorkeur aan geven een student informatica in dienst te nemen die zo'n app programmeert tijdens de pauze van het semester. Het lijkt erop dat de klanten belangrijk voor ons zijn. ”

  Inspectieafspraken die ik meestal in gedachten heb, of een kijkje in het onderhoudsboekje is voldoende.

  18
  17
  • De (online) service wordt al lang aangeboden in landen als Zweden of Amerika. Toen Justus en ik na de lancering op de Duitse markt vroegen, werden we even aan de kant gezet en lieten ons de huidige stand van zaken zien. Op dat moment was de Duitse kant misschien klaar voor 40%, maar ze beloofden ons dat het uiterlijk half augustus zou beginnen met testen.

   In werkelijkheid is deze fase al veel langer aan de gang, de belofte van het festival werd niet alleen waargemaakt, het werd zelfs veel eerder gerealiseerd.

   Het is een van de weinige aankondigingen met betrekking tot Saab die daadwerkelijk is geïmplementeerd. Orio is (steeds meer) problemen. Of dat genoeg is, is een andere vraag. Aan de andere kant kunt u stoelhoezen voor de OG 15-9 na 3-jaren bestellen.

   Uiteindelijk blijft het een dienst die niet als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Het had ook kunnen zijn. Maar dit creëert een nieuw argument voor Saab en kan Saab-enthousiastelingen (nog) niet binden aan de workshops en servicecentra!

   13
  • Veel meer dan dat ...

   Het is niet genoeg alleen met de student. De diensten moeten ook worden toegewezen aan een afdeling, die op zijn beurt een management nodig heeft om het op een zinvolle manier ondergeschikt te maken aan het management. Bovendien is een afdeling "Toekenning en aanbesteding" vereist, die, in overeenstemming met de EU-voorschriften, de student eerder geloofwaardig moet hebben verzekerd dat hij 50% vrouwelijk en 33% interseksueel is om een ​​niet-discriminerende FA te zijn. Om deel te mogen nemen aan de vacature van een vakantiejob ...

   Klinkt als satire, triest is dat mijn commentaar deze keer de Duitse realiteit weerspiegelt en dat je helemaal gelijk hebt.
   Het is niet zo moeilijk om zijn of haar SAAB's bij te houden - of het krimpende aanbod.

   Het is echter ook waar dat politieke raamvoorwaarden het voor bedrijven (en studenten) moeilijk maken om iets heel nuttigs te doen. Triest maar waar ...

   5
   6
 • Hoe en als u dat gebruikt, is één ding. Ik denk dat het nog steeds aanzienlijk is wat gemaakt is voor Saabfahrer en de resterende voertuigen. Ik ken geen tweede merk waar iets is gebeurd.
  Hoewel het meer dan onwaarschijnlijk is, zou ik erop vertrouwen dat Saab zal opstaan. Beter dan bijvoorbeeld Borgward.

  17
  • Ik denk dat je het echt zo moet zien. De inzet is aanzienlijk, zelfs als u bedenkt hoe weinig voertuigen er zijn.

   13
   1
 • Het zou beter zijn als Orio voor reserveonderdelen zorgde. bv. Saab NG Lichtbalk !!!!! - eigenlijk het kenmerk van deze prachtige auto.

  13
  • Eerst de onderdelen en dan het plezier! ! !

   Anderzijds leven we in een gecompliceerde en niet altijd nuchtere wereld. Als de app voldoet aan het toenemende spelinstinct en ervoor zorgt dat sommige SAAB-stuurprogramma's dronken van vreugde zijn en daarmee doorgaan, dan is er al iets bereikt. Hoe meer SAAB en hoe langer, hoe beter het ook is voor de levering van reserveonderdelen van de "Appstinenzler" ...

   Ik neem de boodschap op met een schouderophalen, zoek onderdelen, hoewel belangrijker en aantrekkelijker en tegelijkertijd, maar hoop dat de app nog steeds een soort positief effect zal hebben en gebaseerd kan zijn op een nauwkeurige beoordeling van ten minste delen van de SAAB-klantenkring ...

   Op basis van deze hoop heeft het zijn eigen rechtvaardiging voor mij en voor twee hoeken.

   2
   1
  • ... Dit is precies wat ORIO doet met dit "SAAB-klantmarktonderzoek" zodat het de toekomstige levering van reserveonderdelen kan programmeren! In de praktijk zou het leuk zijn, maar commercieel gezien zou het absoluut zinloos zijn en gewoon te duur om allerlei reserveonderdelen voor oud en nieuw te produceren. Uiteindelijk moeten deze ook worden verkocht om onnodige kosten voor "winkeliers" te voorkomen; dat wil zeggen een redelijk, nuttig aanbod van reserveonderdelen moet aan de vereiste vraag voldoen!

   Om een ​​aanbod van reserveonderdelen op maat aan te bieden, moeten alle huidige SAAB-stuurprogramma's of gepassioneerde SAAB-eigenaren in aanmerking komen voor een dergelijk belangrijk onderzoek; Dit betekent dat, naast online vragen, vermoedelijk ook veel schriftelijke post-geadresseerde enquêtes moeten worden verzonden, wat logischerwijs duurder is. Om de potentiële klanten met het kleine SAAB-dealernetwerk van vandaag te vinden, zou waarschijnlijk nog steeds moeten worden gezocht als niet veel no-name reparatiewerkplaatsen waar voormalige SAAB-klanten vandaag hun voertuigen laten wachten, omdat in de markt voor reserveonderdelen momenteel nog steeds Elke dag reserveonderdelen van grote leveranciers van reserveonderdelen voor onze oude SAAB-voertuigen vereist!

   Het zou potentieel, interessant zijn om een ​​intensievere vraag te starten, omdat huidige SAAB-eigenaars die het onderhoud van een merkloze of multimerkworkshop maken, misschien zelfs een ex-monteur die zichzelf onafhankelijk heeft gemaakt, meestal niet hebben of met de mogelijkheid om de nodige reserveonderdelen via ORIO te krijgen!

 • Geweldig en modern idee, zodat u de klanten bij Saab houdt.

 • Ik had liever gehad dat Orio een nieuwe Navi-CD zou uitbrengen voor onze auto's en voorruiten ... dat is eigenlijk hun kernactiviteit, toch?

Reacties zijn gesloten.