Is Volvo echt het alternatief voor Saab?

Een paar dagen geleden vroeg ik de lezers waar ze een alternatief zien voor het merk Saab. En of ze door het dagelijks leven exclusief met een Saab rijden, of dat hun mobiliteit is verspreid over meerdere merken. Het resultaat is in delen verrassend en duidelijk op een schaal die ik niet had verwacht.

Volvo V60 Cross Country T5-testrit in Luleå
Volvo V60 Cross Country T5-testrit in Luleå, Zweden. Foto: Volvo-auto's

Exclusiviteit van High Saab

Vóór 8-jaren waren de bands in de stablebacka tot stilstand gekomen. Saab leverde de laatste nummers 2008. De gemiddelde leeftijd van het voertuig is meer dan 10 jaar, dus het is spannend om te zien hoe hoog de exclusiviteit van Saab nog steeds is. 648-lezers hebben gestemd en bijna de helft van hen rijdt uitsluitend met een Saab. Een hoge waarde, wat staat voor een ongelooflijke merkentrouw. Waarschijnlijk zult u in deze groep meer vinden dan alleen een auto van Trollhättan in de carport. Immers, elke 10. rijdt niet meer Saab, elke 20. zou er graag een willen rijden, zodat het aantal lezers zonder een Saab bij 14%.

Saab rijdt exclusief. Of niet?

 • Ik rijd Saab. En alleen Saab! (49%, 315 Stemmen)
 • Saab en een ander merk. (37%, 240 Stemmen)
 • Op dit moment rijd ik niet meer met Saab. (9%, 61 Stemmen)
 • Ik zou graag Saab willen besturen. (5%, 32 Stemmen)

Totaal stemmen: 648

Laden ... Laden ...

Is Volvo het alternatief voor Saab?

Terwijl het eerste deel van mij Stemmen niet erg verrast, het heeft het tweede deel op zich. 620-lezers casten 840-stemmen, er waren meerdere antwoorden mogelijk. Zeer soeverein, met een aandeel dat de feestvreugde van sommige mensen in extase zou brengen, won Volvo de overwinning. Vanwege een technische fout in de eerste 90 notulen van stemmen was een stemming voor Volvo niet mogelijk, veel stemmen belandden bij "andere merken". Er zullen een paar stemmen zijn voor de provider uit Göteborg, zodat het Volvo-aandeel iets hoger ligt.

Voor mij is het resultaat een echte verrassing. Ten eerste omdat de Duitse leveranciers behalve BMW er erg bleek uitzien. En ten tweede omdat de stem voor Volvo zo duidelijk is.

Alternatieven voor Saab? Welke doen Saab-bestuurders het liefst?

 • Volvo (32%, 276 Stemmen)
 • Ander merk (13%, 110 Stemmen)
 • BMW (8%, 67 Stemmen)
 • Japanse fabrikant (7%, 60 Stemmen)
 • Mercedes (5%, 48 Stemmen)
 • Audi (5%, 44 Stemmen)
 • Tesla (4%, 36 Stemmen)
 • Citroen (4%, 36 Stemmen)
 • Skoda (4%, 34 Stemmen)
 • VW (3%, 28 Stemmen)
 • Peugeot (3%, 27 Stemmen)
 • Opel (3%, 26 Stemmen)
 • Koreaanse fabrikant (3%, 24 Stemmen)
 • Porsche (2%, 16 Stemmen)
 • doorwaadbare plaats (1%, 10 Stemmen)
 • Renault (1%, 10 Stemmen)
 • Zitting (1%, 9 Stemmen)
 • Mini (1%, 7 Stemmen)
 • Slim (1%, 6 Stemmen)

Totaal stemmen: 620

Laden ... Laden ...

Is Volvo echt het alternatief voor Saab? We komen bijna onvermijdelijk tot een oud onderwerp. Al jaren discussiëren Mark en ik over de mogelijkheid om Volvo een extra onderwerp voor de blog te maken. Op het eerste gezicht zijn de redenen duidelijk. Mark heeft goede ervaringen met Volvo, beide merken combineren herkomst en geschiedenis, in de scene zijn er overlappingen.

Is Volvo een onderwerp voor de blog?

Tussen Volvo en Saab waren er altijd rivaliteiten en een niet altijd voor de hand liggende samenwerking. Voor het andere Zweedse merk werken meer voormalige Saab-werknemers dan bij NEVS, een voormalig Saab-ontwikkelingsleider beïnvloedt het modellengamma. In Duitsland heeft de Volvo-perschef een Saab-verleden en kon het nog meer uitgangspunten vinden. Volvo is de afgelopen jaren op weg geweest naar succes, maar is nog steeds een kleine leverancier in de autowereld en daarom een ​​alternatief voor de mainstream.

Mijns inziens is er echter een zwaarwegend argument, en daarom is het oudste Zweedse merk tot nu toe hier niet besproken. Ik hou van Volvo, geen vraag, het zijn meer de oudere voertuigen, en er is nogal persoonlijke sympathie voor Göteborg. Misschien heb ik zelfs een Volvo als bedrijfswagen, als de plaatselijke dealer op zijn minst enig enthousiasme voor zijn product zou kunnen geven.

Maar Volvo is altijd al het grotere merk geweest, en de Saab-thema's zouden waarschijnlijk slechts in de minderheid zijn op het blog in een korte tijd. Volvo dominant, Saab tweede rij, dat kan niet bestaan. Saab, gemengd met de onderwerpen rondom alles wat er in Trollhättan en de voormalige fabriek gebeurt, is in mijn ogen een opwindende basis. Zien de lezers het op die manier?

Is Volvo een onderwerp voor de blog?

 • Nee, alles moet blijven zoals het is! (56%, 254 Stemmen)
 • Ja, er komt samen wat Zweeds is! (34%, 156 Stemmen)
 • Ik kan echt niet beslissen! (10%, 44 Stemmen)

Totaal stemmen: 454

Laden ... Laden ...

Stemmen is een democratisch instrument en daarom altijd geassocieerd met risico's. Een eiland dat door het Kanaal en de Noordzee van Europa wordt gescheiden, worstelt nog steeds met de onverwachte uitkomst van een dergelijke gebeurtenis. Een lastig verhaal dus, ook al ben ik eigenlijk vrij zeker van de uitkomst. Hoe zullen de lezers beslissen?

47-gedachten ook "Is Volvo echt het alternatief voor Saab?"

 • Als een uitgesproken Volvo- en SAAB-stuurprogramma lees ik graag meer over het Zweedse alternatief, vooral omdat de Saabblog-tips matig zijn gemaakt.
  Hier ook een grote dank u!

  28
  10
  Beantwoorden
  • Ik denk dat de Saab- en Volvo-voertuigen sowieso soulvol zijn. Duitse schrootvoertuigen die alleen met behulp van belastingmiljoenen worden geproduceerd, zijn sowieso geen alternatief voor echte autokenners.

   11
   9
   Beantwoorden
 • Hi,
  kom bij mij Martin S Voor mij ligt de weging op SAAB / NEVS enz. Echter duidelijk op de voorgrond. Maar af en toe interessante dingen lezen uit Göteborg zou me als een SAAB- en Volvo-coureur plezier doen. Als je nadenkt over de toekomst, dan zijn de SAABS meer en meer in het Classic-gebied. Verhalen over Trollhättan en Nevs? Zal op dit moment iets spannends zijn. Volvo lijkt op de lange termijn goed voor een aanvullend verhaal.

  Met vriendelijke groeten van Erik

  20
  4
  Beantwoorden
 • Saab's blog is Saab's blog. Dat is waarom ik een Saab Volvo-blog nogal moeilijk vind. Oké, als Volvo soms een wildcard lijkt te zijn, bijvoorbeeld ongeveer elke achtste of tiende keer. Dit zou de uitlijning behouden.

  34
  1
  Beantwoorden
 • Ik zie het als Tom: dit is een gemaakt super - Saab blog en hij zou zo moeten blijven! Alleen vanwege de enorme hoeveelheid Volvo-coureurs en het denkbare aantal (nieuwe auto's!) - Thema's Saab zou snel worden opgehangen en vervolgens dood op de blog. Denk maar aan de vele opmerkingen van de Volvo-klanten!

  Ik zou zeker al snel stoppen met lezen, want Volvo interesseert me niet met al zijn lelijke Chinese SUV's met gigantische trekker. Althans hier in HH is dit geen nicheproduct, maar behoren tot de Volvo SUV het dominante straatbeeld. En zijn er toch al genoeg onafhankelijke Volvo-blogs, enz.? Conclusie: een paar kanttekeningen bij Saab (bijvoorbeeld: wat doen de voormalige Saab-ontwerpers daar nu, welke ideeën van Saab zijn tegenwoordig te vinden in de Volvo, enz.), Maar alstublieft niet langer van de Noord-Chinese!

  36
  6
  Beantwoorden
  • Dat dit een geweldige SAAB-blog is, is totaal uitgesloten, anders zou hij niet zo populair zijn en nog steeds zoveel lezers produceren.

   Immers, hier wordt ook gerapporteerd door de Nordic Amis, en dat is niet opwindend. Ik accepteer de mening dat SUV-voertuigen kunnen worden bestuurd door velen die zich zelden in het denkbeeldige terrein bevinden. Dat had SAAB moeten doen. Oh ja, NEVS en SAAB zijn of waren een puur Zweeds bedrijf, toch? Ik ben in ieder geval blij dat er tenminste één Zweeds alternatief is en ik zou het leuk vinden als hier soms de ene of de andere info stroomt. Ik lees geen Volvo-blogs, maar mijn hart klopt voor SAAB.

   Groeten van Erik

   17
   4
   Beantwoorden
   • ALL begrijpelijk

    wat je zegt. Ik hou ook van de argumenten van Martin Schmuki, met wie je mee doet, omdat ze in de eerste plaats zijn bedoeld om deze blog te prijzen vanwege zijn kwaliteiten. Ik zou ook graag een Volvo-blog hebben van dezelfde kwaliteit en uit één bron ...

    Een verdubbeling is echter niet aan de orde en de blogger heeft zijn zorgen uitgesproken over een stap in de richting van twee merken, duidelijk in het artikel.

    Wij lezers zouden moeten kiezen voor minder SAAB om hier meer Volvo te eisen. Je kunt het nog steeds doen, als je denkt dat dat juist is. Maar eerst moet je je realiseren dat alles zijn prijs heeft, dat zo'n vraag ten koste gaat van het SAAB-thema ...

    Wil je dat echt? Zal Martin Schmuki dat willen? Ik hou van (oude) Volvo's en wil dat nog steeds niet.

    Aangezien ik het er mee eens ben (afgezien van de uitgeputte SUV-boeketten die niets doen) eerder Ebasil.
    Quote: "Dit is een gemaakt super - Saab blog en hij moet zo blijven!"

    10
    Beantwoorden
    • Wat wil Martin Schmuki ....
     Persoonlijk lees ik van tijd tot tijd graag een goed onderbouwd rapport over het merk van Hisingen!
     Eerst en vooral moet dit echter een SAAB-blog blijven, want SAAB Tom heeft ook de nodige hartelijkheid en vreugde in de materie!
     Helaas heb ik nog geen peer-Volvo-blog ontdekt!

     Wat betreft de opmerking over de Volvo SUV .... Volvo heeft alles duidelijk goed gedaan met XC60 / XC90, godzijdank.We leven nog steeds in een gelukkige markteconomie waarin iedereen zelf kan bepalen en wat voor soort voertuig hij wil besturen!

     3
     4
     Beantwoorden
     • Natuurlijk is iedereen vrij om te beslissen, wat niet werd geweigerd. Maar je kunt ook je mening geven over de vraag of je persoonlijk iets goed of slecht, mooi of lelijk, interessant of oninteressant vindt. Ik heb niets anders gedaan met betrekking tot Volvo en SUV. En dat Volvo zei met de genoemde - in mijn zeer persoonlijke, verkooptechnisch zeker irrelevante mening - van het exterieur- en interieurontwerp volledig mislukt SUV voor zover dat in de genegenheid van de mainstream van consumenten, de voortdurende aanwezigheid in het straatbeeld, van het (vaak arrogante) uiterlijk van de dealers, de verkoopcijfers, enz. weerspiegelt niemand ontkent. Maar daarom staat Volvo voor niets meer dan Audi, BMW, Mercedes, enz. Volvo is geen nichemerk (meer), het was, of nooit, nooit van Saab en naar mijn mening is het niets bijzonders, extravagant of eigenzinnig en heeft daarom zeker ook geen ondersteuning of nader onderzoek van een blog over het kleine, fijne, maar helaas dode nichemerk Saab.

      En dat bij Saab in GM-tijden lang niet alles de beste was, integendeel, de 'Amerikanen' hebben een groot deel van de weg van het verval van Saab, kan zeker worden aangenomen als een consensus hier. Maar het is nu een Saab-blog, die, zoals hierboven al vermeld, net deze speciale niche heeft gediend - met betrekking tot alle Saab-modellen, waarop de eigenaar nog steeds werkt. De capaciteit van de blogger en de blog is niet onbeperkt en daarom moet deze bij de vorige, echt geweldige presentatie van Saab en Saab relevante onderwerpen blijven. Overigens hebben vooral de jongste 9-3 veel meer Saab-DNA dan de 9-3 I en er zijn, zoals we allemaal weten, zelfs Saab, die werd geproduceerd na de onafhankelijkheid van GM. De voorkeuren voor oudere en nieuwere modellen worden zeker breed verspreid in het lezerspubliek en daarom waardeer ik vooral de verscheidenheid aan inhoud en meningen van de blog en de blog - zolang het de kern van Saab is of gerelateerd is aan Saab - en niet in de buurt een ander automerk.

      10
      4
    • Edelachtbare meneer Hürsch,

     Ik ben het helemaal met je eens. Deze blog, uitsluitend gewijd aan de merken SAAB en NEVS, mag niet worden verdubbeld met bijdragen aan Volvo. Ik denk ook dat het moderatorteam de grenzen van het schrijven van hun eigen rapporten zou overschrijden. Ik begreep ook de vraag van meneer Tom niet. Voor mij rijst de vraag of de presentator mogelijk interessante of actuele informatie over het andere Zweedse merk Volvo kan publiceren in het geval van mogelijke lacunes op het gebied van SAAB / NEVS, mogelijk in combinatie met beide merken? De moderator sprak van overlappingen en rivaliteiten. Dat is opwindend.

     Maar natuurlijk vind ik het niet erg als SAAB exclusief blijft en de blog nog steeds zou lezen en ondersteunen!

     Ik geef graag bloemen weg als de omgeving met bijzondere zorg en waardering wordt behandeld. Is zoiets als karakterzwakte van mijn kant.

     Ik wens een zonnige middag

     Erik

     3
     1
     Beantwoorden
    • @ Martin Schmuki, Erik 900 & Ebasil,

     dan zijn we met ons vieren het eens over de blog en thematische voorkeuren (SAAB).
     Het is geweldig dat we dat zo duidelijk hebben uitgewerkt, want dat is precies wat de auteur vroeg voor mijn begrip. Citaat: "Zien de lezers het op die manier?"

     Nu heeft hij een duidelijk en unaniem "JA" van ons en dat is een goede zaak ...

     Beantwoorden
  • Ik zou een artikel over voormalige Saab-medewerkers die nu bij Volvo zijn, heel interessant vinden. Van de testrijder tot de ontwerper tot de normale assemblagelijnwerker. Hoe was het toen, hoe het nu is. Het valt mij bijvoorbeeld. Wederom de foto van de Volvo-testrijder waarvan er één door een paparazzi in het Saab-jasje was gefotografeerd.

   8
   1
   Beantwoorden
  • In HH was Saab niet echt een nicheproduct in vergelijking met Volvo. Als Saab niet blut was, zou HH nu net zo veel onnodige 9-4 SUV's door de straten kunnen zien als XC60 / 90. Een SUV is niet "beter" alleen omdat Saab erop staat.

   7
   4
   Beantwoorden
   • Dat kan waar zijn, hoewel ik me niet kan voorstellen dat zoveel Saab-rijders de SUV kochten. Ik voelde het ook meer als een laatste poging om een ​​toewijding aan de mainstream en een Saab SUV te sussen als een oplegging aan de "klassieke" loyale Saab-klanten. (Ik hoop dat niet iedereen nu voor me zal zorgen en benadrukken dat dit onder andere mijn persoonlijke gevoel voor esthetiek is, daarom vind ik SUV's fundamenteel vreselijk.) Maar ik heb deze vraag hier in HH - gezien de "hordes" van Volvo SUV - ook vaak gevraagd. Zouden alle SUV's van Volvo nu Saab SUV zijn, als er nog Saab waren? Niemand kan dat zeggen, maar zelfs vóór het einde van Saab waren er zeker meer Volvo stationwagons dan Saab, die waarschijnlijk een vergelijkbare doelgroep als de SUV had moeten hebben. Maar - wie weet?

    Beantwoorden
    • De beoordeling is natuurlijk alleen van mijzelf, maar ik vermoed dat het aantal 9-4X aanzienlijk lager zal zijn dan dat van vergelijkbare of zelfs niet vergelijkbare Volvo-SUV's.

     En niet omdat de potentiële Saab-kopers de betere mensen zouden zijn, wat dat ook betekent, maar omdat de door Saab aangeboden motoren niet voldeden aan de behoeften van Europese klanten.

     Met slechts twee zescilinder benzinemotoren was de potentiële koper waarschijnlijk niet alleen beheersbaar in de Saab-voorraad, maar behoorlijk fundamenteel beperkt op de Europese SUV-markt.

     Misschien zou zelfs een V6 turbodiesel uit een bedrijfsvoertuig op het GM-schap zijn gevonden, maar waarschijnlijk zou dit ook voor te veel verplaatsing en te weinig comfort voor Europese klanten hebben gezorgd. En het budget gaf duidelijk geen relatief kleine viercilinder weg, die vermoedelijk een half saabypische revisie had moeten ondergaan ...

     De 9-4x was waarschijnlijk meer een model voor Saab-klanten in Noord-Amerika.
     Nu kan natuurlijk worden gespeculeerd wat er zou zijn gebeurd als Saab zelfs de ommekeer had gemaakt. Zouden de 'juiste' motoren naar de facelift of de opvolger zijn gekomen? Verkoop van het principe, SUV kan ook bij ons zijn, de straten en parkeerplaatsen laten het zien.

     Dan kan men de grote filosoof Lothar Matthäus citeren: "Zou zijn, fietsketting ..."

     Beantwoorden
     • In 9-4x zouden er geen diesel en geen kleinere motoren zijn geweest. Duitsland zou slechts enkele 100-stukken per jaar hebben ontvangen, de distributie zou zeer beperkt zijn geweest. Alleen de opvolger, gebouwd in Trollhättan, zou echt interessant zijn geworden voor grotere aantallen met de 1.6 Turbo plus een diesel.

    • Oh lieverd,

     Ik waardeer uw opmerkingen meestal zeer. Met uw voorkennis over het onderwerp van E85 en de Franse situatie heb ik naar mijn mening herhaaldelijk veel verdienste verdiend voor het milieutransportdebat hier op de blog ...

     ... maar voor het huidige artikel mis ik (ondanks de drie) een opmerking van jou, waarin de afkorting SUV niet voorkomt. Of in ieder geval niet bedekt met slogans, niet bedekt met tirades ...

     En zou een compacte SUV met een kleinere turbomotor en E85 of biodiesel volgens uw eigen normen niet beter zijn dan een andere auto? Hoe dan ook, elk debat over de vraag of SAAB nog steeds moet worden beschouwd als SUV-weigeraars of SUV-laatkomers, is iets minder dan een decennium na de 9-4X en het uiteindelijke faillissement op zichzelf ...

     Uiteindelijk is het debat echter verouderd wanneer het gereedschap (de stationwagon) met de SUV wordt afgeschoren door een kam. Citaat: "(...) maar zelfs vóór het einde van Saab waren er zeker veel meer Volvo stationwagons dan Saab, die misschien een vergelijkbare doelgroep als de SUV hadden gehad."

     De stationwagen is de auto van alle auto's, die vóór de SUV-golf het grootst mogelijke nut bood, gemeten aan het gebruik van hulpbronnen, op hetzelfde platform. Ondertussen converteerbare, coupes, sedans, stationcars en SUV's op een platform en met identieke aandrijving Usus ...

     Met andere woorden, niet alleen de stationwagen overschrijdt cabriolets, coupes en sedans, maar veel SUV's (vaak 7-zitplaatsen) overtreft zelfs de (5-zittende) stationwagons zonder aanzienlijk meer middelen dan een coupé of cabriolet ...

     Hopelijk gaan we niet dieper in op dit debat, over de zogenaamd meest betekenisvolle vorm van nieuwe auto's of jongere voertuigen. Ik wens iedereen die een auto bestuurt (vooral een SAAB) in deze periode tussen cabriolet en SUV dat ze hun respectieve voertuig en de voordelen ervan waarderen en gebruiken. Als het anders was, zouden alleen de middelen waar zijn en uiteindelijk verspild ...

     Beantwoorden
 • Voor mij is een SAAB-blog een SAAB-blog. De ene of de andere interessante opmerking voor Volvo? Oké, ik hou ook van lezen.
  Maar de huidige Volvo-modellen spreken me net zo weinig aan als de modellen van andere fabrikanten. Indien nodig, ja op andere pagina's kan geschmökert zijn.

  Groeten uit de Main
  Herbert

  18
  Beantwoorden
 • Dat is waarom ik denk dat de blog interessant is ... omdat gebruikers van het merk SAAB een portal kunnen vinden waarin eerst rekening wordt gehouden met hun interesses. En deze verwijzen alleen naar SAAB ... en niet naar een winkel met gemengde goederen waar iedereen zijn soep vindt. Als het gaat om een ​​fusie met Volvo, zou de portal voor mij niet meer relevant zijn.
  Natuurlijk behoudt NEVS hier het recht voor mij ... omdat deze zijn voortgekomen uit de SAAB-genen ... en uw Chinese steun in de kapitaaldienst lijkt op de lange termijn te zijn.
  '' '' '' '' '' '' ALLEMAAL GOED RIJDEN en plezier hebben met SAAB VOERTUIGEN '' '' '' '' '' '' '' '' '' '

  17
  Beantwoorden
 • Waarom kijken we niet in een nieuw gedeelte naar de buitenkant en presenteren we af en toe interessante onderwerpen rond Volvo? De focus van de blog blijft duidelijk over Saab, maar laat nog ruimte voor nieuwe dingen.

  VG

  8
  2
  Beantwoorden
 • Om eerlijk te zijn ben ik onbeslist. Ik denk dat het Volvo-thema niet oninteressant is, als het niet te veel is. Voor iedereen die niet van de blog houdt, wint 10 nieuwe lezers. Dus voor Tom zou dit een interessante benadering zijn, zou ik zeggen. Ga uit het kleine in de grote nis.

  6
  5
  Beantwoorden
 • Volvo is duidelijk een alternatief voor mij. Vooral omdat mijn vrouw tot een paar dagen geleden haar tweede V40 T4 reed. Daarom mocht ik de auto ook meerdere keren verplaatsen. (meestal op vakantie)
  Ook op het werk rijd ik Volvo. Een XC90 2005 en zo nu en dan nieuwe V60 of V40 als bedrijfswagen.

  Wat ik bij Volvo mis, zijn de emoties! Met mij als een eeuwige Saab-coureur die ook op dit merk heeft getraind, komt bij Volvo in tegenstelling tot Saab geen echte emoties in mij naar boven.
  Hoewel een geweldig merk. Misschien zou het een ritje kosten met een Polstar-voertuig?

  De vermenging van de twee merken op de blog kan controversieel worden besproken. Net zoals wij het ervaren.
  Mijn vrouw heeft dringend een ander voertuig nodig. Als oud-bestuurder van Volvo (en voormalig Saab-stuurprogramma) zit ze in Zwitserland met verschillende Volvo-spelers verbonden door club en Facebook. De nieuwe auto moet goedkoop zijn (klein budget) van ongeveer 2000 (vintage), niet te groot en sterk. Color? Ja, ook passend. Alleen bij Volvo is niets geschikts te vinden. Maar met Saab al. We hebben nu behoorlijk wat 9-3 waardoor het zou kunnen passen. Gepost in Facebook, zijn al de "militante" Volvo-rijder op het plan. "Waarom we zo'n slechte auto willen kopen, is maar een GM Sch ... ......" Je wordt echt vijandig.

  Zeker, er zijn ook "militante" Saab-fans aan de andere kant. Ik vond de bewoordingen van sommige Volvo-fans op Facebook een beetje irritant. Vooral omdat Volvo niet langer onafhankelijk is. Maar blijkbaar zijn er nog steeds grote sloten tussen sommige Saab- en Volvo-stuurprogramma's (fans). Wat is vandaag jammer.

  Groet Matthias

  8
  1
  Beantwoorden
  • Wat dacht je van een C30? Er was nooit zoiets bij Saab. Is chic en als je niet constant een wasmachine vervoert, maar nog steeds voldoende.

   3
   3
   Beantwoorden
 • Ik lees / gebruik de SAAB-blog omdat ik wil leren over SAAB, Fabrication, Models en Trollhättan.
  Als er ontroerende onderwerpen zijn bij Volvo, Subaru, Tesl enz., Maar SAAB alstublieft op de voorgrond !!!
  Als andere merken me steeds meer interesseren, kan ik overschakelen naar de bijbehorende "fan circle" / blog.
  SAAB eerst! 😉
  Persoonlijk vind ik de afbakening naar andere fabrikanten eerder goed, eerder dan nadelig.
  Daarnaast: let op de mankracht !!! Doneer meer aan het einde van het jaar! ...
  Ik wacht nog steeds op het vervolg van München, SONO Motors .... 😉
  Bedankt, Tom! Klasse blog!

  14
  Beantwoorden
 • Jochen Gewecke heeft eigenlijk alles gezegd; Saab's blog is Saab's blog. Geïsoleerde berichten van een ander merk zijn geen probleem, maar waarom een ​​'dubbel' blog?

  Het is gemakkelijk te begrijpen dat om praktische redenen veel mensen in de tussentijd zijn overgestapt op het andere Zweedse merk (erg praktisch, het gaat niet alleen om lesgeven), maar eerlijk gezegd: V. kan nooit een alternatief zijn voor Saab Saab is een uiterst onafhankelijk merk voor toegewijde individualisten en echte vrije geesten, V. is precies het tegenovergestelde. Voor mij dan iets heel anders, sorry 🙂

  Veel dank aan de makers van deze site; dat is echt top!

  10
  1
  Beantwoorden
  • Dit met de individualisten en vrijdenkers is gewoon een marketingknevel of als je op zoek bent naar een reden om jezelf als iets bijzonders te zien. Ik heb al veel mensen ontmoet die een Saab besturen die net zo ver verwijderd was van deze attributen als de aarde van Mars. Er waren wat benauwde mensen die elk cliché van de 'typisch Duitse' (inclusief witte sokken in sandalen) meer dan 100% volhielden.
   Maar om gerust te stellen, denken de Citroënists aan de kwal ...

   6
   5
   Beantwoorden
   • ECHT KOELE SOKKEN

    Waar is de tegenspraak?

    Na de dt. Filistijnse om zijn witte tennis sokken getrokken door de modder van modebladen en de komieken sinds 1990, ze is nadat ze werd verboden voor vele jaren en uitsterven, lang sindsdien uitgegroeid tot een symbool van verzet en onafhankelijk denken. Ik weet uit betrouwbare bron dat de witte tennissok 2020 zal worden gekozen als "must have" en de modeaccessoire van het jaar ...

    Zelfs Brad Pitt zou al in witte tennissokken op een rood tapijt hebben gelopen, in combinatie met een pak van Giorgio Armani, waarin een andere witte sok als een zakdoek bleef steken. Dat is best cool en individueel, toch?

    Hij zou hier ook moeten lezen en al contact met Frankfurt hebben gezocht. George Clooney, in de bieding voor de rode 9-3, die hier onlangs werd getoond, volgens ingewijden maar de neus vooraan en waarschijnlijk zelfs witte sokken in de kast ...

    Je zult zien hoe dat eindigt. Maar het is vandaag al duidelijk dat de grootste individualist aller tijden een man is genaamd Ove, iemand die niet in het minst geïnteresseerd is in mode of dat hij een stereotype ontkent of tegenspreekt. Dit is geestelijke ware vrijheid en onafhankelijkheid, dat is SAAB. De Duitse witte sokdragers die je tegenkwam gaven er niet om wat je van ze vindt. Dat waren best coole sokken ...

    7
    3
    Beantwoorden
    • Iedereen die vandaag witte sokken draagt, is zich hiervan bewust en niet omdat hij geen idee heeft van stijl. Je kunt me geloven omdat ik behoor tot de generatie die vandaag weer witte sokken draagt. Het cliënteel rijdt ook geen Saab. Op de Int Saab kunnen we zien hoeveel Saab-stuurprogramma's witte sokken dragen tussen 22-38 jaar ...

     1
     2
     Beantwoorden
     • Ik had nooit gedacht om zo'n sombere AW te krijgen op mijn witte sokkencommentaar.

      Alleen om juridische redenen verkrijg ik hierbij de identificatie als SATIRE. Ik heb noch de "Must Have 2020", noch de kledingkamers van Hollywood het minste idee of zelfs voorkennis ...

      Elke reactie op mijn vorige opmerking brengt de geestelijke gezondheid van de respondent in gevaar en ouders zijn verantwoordelijk voor hun kinderen. Witte sokken brengen de gezondheid in gevaar. En SAAB maakt u afhankelijk. Begin niet eens! ! !

      6
      2
   • ... niet zonder reden!

    Het eerste deel is echter niet waar dus natuurlijk was het niet een actieve visserij op Saab zelf, zo is gebleken. De oude TopGear-groep had het in een notendop uiteengezet https://youtu.be/Sx2e-8FGkB4 Dat iemand zulke clichés cum grano salis neemt, is natuurlijk vanzelfsprekend. Dat een 901 Aero werd bewoond door een witte sok, was (en is) niet voor (toen nog de zwarte trui), en dat de late, soms zeer verdund Saab (sorry) aangetrokken andere cliënten niet kan invloed hebben op de bovengenoemde kern ,

    Maar hey, dus wat? Saab was en is een van de beste automobielervaringen die ooit heeft bestaan, je kunt heel goed verschillende perspectieven en manieren van perceptie beleven. Hoofdzaak Saab 😉

    3
    1
    Beantwoorden
 • DE BASISBLOG EN DE WARE SENSATIE

  Enquêtes en andere analysehulpmiddelen laten altijd een enorme vervaging zien. In een serieuze wetenschappelijke benadering worden onwillekeurige maar vaker wenselijke resultaten geproduceerd omdat een economische of politieke bezorgdheid moet worden onderbouwd met statistische argumenten - met de veronderstelde objectiviteit van getallen.

  Men kan nooit nalaten de resultaten in twijfel te trekken tegen de achtergrond van de vraag, de oorspronkelijke these en het doel van de overweging. Dit item is in dit geval we ...

  SAAB-chauffeurs werden geïnterviewd. En dat is weer fout, want de lezers van SAABBLOG werden geïnterviewd, waarvan tenminste 14% helemaal geen SAAB heeft ...

  Het zijn deze 14% geïnteresseerde partijen die SAAB willen rijden, wat voor mij de echte sensatie van deze enquête is. Het spreekt voor het merk en deze blog in zijn huidige staat, wanneer een aanzienlijk en verrassend groot deel van het lezerspubliek zowel opwindend is.

  De 90% plus voor een Volvo als SAAB-alternatief voel ik me als relatief niet verrassend en relatief profaan. Voor beide (lees) groepen (de 86% SAAB eigenaars en de 14% kanshebbers) kan men een hoge affiniteit voor het Zweeds aannemen en aangezien er geen ander Zweeds-automobiel alternatief voor nieuwe auto's is, was een verkiezingsresultaat onvermijdelijk, omdat het anders zou alleen in een autocratie * verwacht hebben ...

  Het lange verhaal kort:

  Zelfs als ik zelf Volvo en SAAB rijd, mis ik hier niets. De focus op SAAB en incidentele weergaven buiten de box in verschillende richtingen maken deze blog voor mij goed. Volvo's als permanent thema geeft de enquête naar mijn mening niet - zeker niet ten koste van SAAB. Een vraag waar het op neerkwam, was geen onderdeel van de enquête ...

  * Onvrijwillige maar onvermijdelijke woordspeling

  14
  Beantwoorden
 • Ik heb een Volvo. Niettemin, naar mijn mening, zouden de hier gepubliceerde artikelen altijd naar Saab moeten verwijzen. Als het - zoals reeds vermeld aan voormalige werknemers, technische details, enz., Die zich nu in andere merken bevinden - het natuurlijk ook kan worden gerapporteerd, maar het daadwerkelijke blokkeerwerk moet rond Saab draaien.

  Aan de andere kant is de vraag natuurlijk hoeveel (interessante) onderwerpen je nog kunt vinden voor Saab? Wanneer begin je opnieuw? Draai je een cirkel om? Hoeveel creativiteit en energie heb je nodig om keer op keer nieuwe content te produceren? Bij andere fabrikanten zijn er altijd actuele onderwerpen die kunnen worden geblogd / gepubliceerd (sneller?!?). Dit is een moeilijke evenwichtsoefening voor de redactie.

  Als alternatief kunt u één keer per maand een sectie à la "Blick auf Schweden" doen en verschillende automobielonderwerpen behandelen die verder gaan dan Volvo.

  Beantwoorden
 • Zo'n Volvo V60 CC zou zeker een alternatief zijn voor mijn 9-3X, maar een blik op de prijslijst maakt je behoorlijk rillend! En zo blijf ik bij mijn Saab. Nu zijn er slechts vier, maar ze zijn allemaal in topconditie en goed voor de volgende 5-10-jaren. En kijk dan of je kunt rijden of zelfs auto's met een verbrandingsmotor.

  10
  Beantwoorden
 • hallo,

  dit moet een saab-blog blijven en de kwaliteit van deze blog wordt weerspiegeld door de activiteit alleen ondanks een helaas dood merk opnieuw.
  Ik rijd momenteel alleen saab 900 turbo 16's en ik weet zeker dat een van de gelukkigste stuurprogramma's er is. geen grote jaguar, maserati enz. kunnen dit gevoel vervangen. de nieuwere saab spreekt me niet aan, behalve de 9-5 II die ik ook drie jaar had. na zeven Volvo's en 9 saab, maar ik kan al zeggen dat tenminste oudere Volvo's ook een beroep doen op de gezellige - ik herinner me nog steeds goed aan de bijna barmhartige looks, want ik reed 740 en daarna 960, zeker geen unie van schoonheid, maar geweldig auto's. mijn laatste volvo was een v90 (960 kombi). een absoluut geweldige auto, die helaas in totale schade aan het ijs was.
  dit is een saab-blog en als het zou blijven, zou polestar mogelijk nog steeds acceptabel zijn, maar verder geen ander merk, dat nog steeds actief is in de markt.
  Persoonlijk zou ik geïnteresseerd zijn in een artikel over de ontwerper van de laatste saab 9-5. de man moet een genie zijn - de 9-5 II was en is zeker een van de mooiste auto's die ooit zijn gemaakt. dat hij ook absoluut foutloos was, hoewel een van de eersten voor zichzelf spreekt.
  nevs interesseert me niet de boon. ze hebben alles verpest wat mogelijk was en als de echt nieuwe auto's op straat zijn, heeft het niets meer met saab te maken. die volvo heeft Chinese eigenaren, is niet relevant voor mij, zoals zo vaak het geval is geweest, heeft de Zweedse staat hier geslapen. het is gebouwd in Zweden, dus voor mij is het een Zweedse auto - die ook in GM-tijden saab was.
  De suv bashingen vind ik absoluut overbodig. Iedereen moet rijden wat ze willen en dat heeft niets met ecologie te maken. mijn jeep Grand Cherokee verbruikt 2 liter minder dan mijn oude Saab 900 en ook x5 en x3 zijn zeer economische modellen, als je de achtcilinder niet bestelt ...

  12
  Beantwoorden
 • Wel, het een of het ander zal dol zijn op Zweden, en Volvo en Saab hadden ooit een vergelijkbare filosofie als het gaat om veiligheid. Ik heb ooit in Volvo's gereden en vond het nogal saai. Zolang er Saab was, kwam ik altijd naar Saab. Dan Jaguar als alternatief, en altijd een Saab-cabriolet ermee ... Nou, en vandaag is bij Volvo al snel meer China daar dan Zweden. Als je alle automerken samen bekijkt, is er zeker meer individualiteit in Volvo dan in andere merken, en voor velen zal de mythe van Zweden zeker aantrekken. Ik ben hier nu niet, maar niet. Een Saab-blog is een Saab-blog is een ...

  10
  Beantwoorden
 • Saab zou het zeker moeten weten, maar ik heb liever iets over mobiliteitspods ... NEVS is geen Saab.

  Beantwoorden
 • Is Volvo echt het alternatief voor Saab? Zeker niet voor mij, zeker niet. Ik stel mezelf deze vraag nu al 50 jaar en de twee constant vergelijken, het antwoord was altijd 100% Saab. Dat is waarschijnlijk een kwestie van karakter. Maar ik vind de Saab-typische gewoon niet bij Volvo, zelfs vandaag niet. Mijn voormalige werkgever was een Volvo-fan, er was een generatie Volvo na de andere en we moesten vaak op zakenreis met Volvo, tegelijkertijd hadden we het topmodel van Opel. Dat was elk herstel na de Volvo, die altijd een ruwe tractor voor mij is geweest, zelfs vandaag. Mijn Saab-concessiehouder nam de Volvo-vertegenwoordiging over na het Saab-faillissement, maar was er niet blij mee en ik ook niet, omdat ik een Volvo van de nieuwste generatie moest inhuren en altijd ongelukkig was tijdens de Saab-service op mijn Saab (wat hij blijft doen) dat was het. Het is net als Peugeot, je kunt nog steeds dezelfde zwakke punten vinden die al tientallen jaren aan het merk worden toegeschreven. Aan de andere kant reed ik zomer 2018 in vier weken met een gehuurde BMW 118i 12'000 km-machine (Noorwegen en Frankrijk). Ik was er meteen aan gewend en was er erg blij mee als Saab-vervanging.Trouw aan Zweden in alle eer, maar ze hebben Saab ook niet gered en Noorwegen is mooier en interessanter dan Zweden en BMW idealer dan Volvo.

  11
  3
  Beantwoorden
   • dat is ook een kwestie van smaak, de inwoners van een bergachtig land zul je nooit in staat zijn om flatland te inspireren ...

    Beantwoorden
 • Hallo allemaal Saabiisten!
  Wat een reactie op het artikel! Ik denk dat deze blog alleen voor Saab-onderwerpen moet zijn. Zijn naam is ook Saab blogg. Ik denk dat velen de vraag van het bloggen verwarren met het onderwerp, wat zullen we in de toekomst hebben voor auto's in het dagelijks gebruik. In 10-jaren zullen we hoogstwaarschijnlijk alleen Saab's als weekendauto's gebruiken. En de vraag is wat we gebruiken als een dagelijkse "koets". Hier kunt u niet discussiëren over merken. Iedereen heeft zijn voor en over. Afhankelijk van de smaak, en smaak kan niet worden beweerd. De Blogg zou zich moeten specialiseren in Saab, zelfs als de stad Trollhättan steeds opnieuw verschijnt. Wat mij daar gebeurde, heeft niets meer met Saab te maken. Zelfs als ze de fabriek gebruiken. Voor sommige bewoners zeker een bron van inkomsten en dat is goed.

  Alle Saabiisten een mooie vakantieperiode en altijd zonder ongevallen rijden.

  Beantwoorden
 • Ik ga naar Volvo. Geen enkele wens om een ​​totalitair systeem te ondersteunen met slechts één klik op deze pagina. Ik mis ook het begrip van mensen die iets kopen, na de laatste poging in hun eigen land, net 30 jaar geleden.

  12
  1
  Beantwoorden
  • oha,

   Is er eigenlijk een Duitse autofabrikant die nog niet in China produceert of verkoopt en daarmee de Chinese economie ondersteunt? Daarom moet u in geen geval een Duitse auto bestellen. Wat als VW geen auto's produceerde en verkocht in China? Is het vandaag de dag nog steeds mogelijk om je volledig te verdedigen tegen producten gemaakt in de VRC? De vraag die hier met drie lijnen naar zo'n hoog politiek niveau wordt gesteld, ben ik waarschijnlijk niet mee, vooral omdat ik me af en toe afvraag welk systeem eigenlijk niet totalitair is. Zijn gegevensknuppels en totale bewaking in ons systeem totalitair? Vragen over vragen.

   Dit gaat over auto's uit Zweden (die Zweeds zijn gebleven met de Amerikaanse autofabrikant of niet?). Je mag Volvo leuk vinden of niet. SAAB trouwens ook. Het meest recente rapport op deze blog is gerelateerd aan de Stallbacka en gaat over een Duitse startup, ik vind het informatief, is gerelateerd aan Zweden en verschijnt op een SAAB-blog, hoewel de enige thread een voormalig SAAB-werk is. Ik hou van lezen. Kan ik me gewoon voorstellen voor Volvo in combinatie met SAAB. En opnieuw naar Volvo. Ik zou vandaag nooit met een Volvo rijden als er nieuwe SAAB's waren. Bij gebrek aan een aanvaardbaar alternatief voor mij, heb ik gekozen voor het hoogste kruispunt tussen de twee Zweden. Veiligheid, levensduur, eigenzinnigheid, degelijkheid, deels nog steeds gezinsstructuren met nadruk op persoonlijkheid bij de dealer, kwaliteit, terughoudendheid, enz. Volvo was altijd een tweede keuze voor mij, eerlijk, enigszins emotieloos, met de halo die veel leraren en mensen met hogere Aardreferentie waaraan deze voertuigen de voorkeur geven (alsjeblieft, is niet veroordelend, ik kom uit een SAAB rijleraarfamilie :-)). Maar het is het merk uit Zweden dat is gebleven. Met Saab-medewerkers, met technieken die zijn overgenomen door SAAB en met strategieën die ik voor de toekomst kan identificeren. Niet onsympathiek, ook al voldoen sommige voertuigen niet aan mijn smaak. Dus waarom niet zo nu en dan op dit blognieuws, historisch en interessant het hier lezen? Ook Polestar vind ik erg interessant.

   Groeten van Erik

   7
   2
   Beantwoorden
 • Na veel opmerkingen en een korte pauze, wil ik hier ook iets zeggen, ik zie Volvo nogal als een nieuw alternatief voor Saab. Het ontwerp en de ontwerpkenmerken zijn anders dan bij de Duitse merken, in nauwelijks een andere auto vindt men zo goede stoelen als in een Volvo. Ik hou vooral van de nieuwe modellen omdat de nieuwe XC90 erg goed is. Dat er alleen 4-cilindermotoren zijn, stoort me minder. Als ik zou willen, zou ik liever Volvo-bijdragen hebben terwijl Nevs berichten leest, want Volvo's zijn er, je kunt rijden en kopen. Nevs is nog steeds meer een studie

  3
  2
  Beantwoorden
  • Als ik naar de huidige stand van de stemming kijk, dan is dat waarschijnlijk niets met Volvo op de blog.

   Beantwoorden
 • Hallo,
  grappig want het is hier warm op witte sokken 🙂
  Dus voor mij zou elk artikel over Volvo niet interessant zijn en ik zou zeker niet zo geïnteresseerd zijn in de SAAB-blog als nu ... sorry ... ik heb gewoon geen relatie met het andere merk. Dit is zeker te wijten aan de geschiedenis van de DDR-regeringsvloot en ik heb nooit kunnen begrijpen dat deze Rode Garde de Tatra's van het slaan van een T603 en T613 hebben gezworen tegen deze, sorry, rare 240 Volvo's met de 4 in plaats van 8-cilinders, maar dat is het niet het enige dat me van Volvo afhoudt. Ik denk dat het bijna een "Hoschmark" is, zoals die met de 4 nullen op de boeg ... maar dat is mijn mening ...
  We moesten ook een nieuwe auto kopen en omdat ik de voorkeur geef aan analoog op de weg, hebben alle "onzin" niet nodig en geen 100tkm-rit in het jaar was het een Jeep Wrangler. Hij is bijna net zo analoog als onze CD en heeft tot nu toe alleen positieve feedback wanneer ik met hem reis, vooral wanneer het dak en de deuren worden ontmanteld ... 🙂
  Dus beste blogteam ... laat de SAAAAAAB-blog SAAB-blog zijn ... de enige klik naar de Volvo-blog zal iedereen vinden die geïnteresseerd is ...
  Een fijne week toegewenst en voor geïnteresseerden,

  Eind september, begin oktober, is SAAB weer in het Saksisch ... Info natuurlijk op het SAAAAAAB blog !!!

  Beantwoorden
 • Een lawine is bijna niets vergeleken met het aantal reacties dat is gepubliceerd op de vraag van Tom of Volvo een onderwerp voor de blog is. En de meningen raken elkaar vaak hard. Ik merk het - iedereen heeft blijkbaar zijn favoriete auto.

  Ik heb verschillende Volvo 1971 en 1983 gereden van 142 naar 144. Destijds werden ze als bijzonder goed beschouwd in vergelijking met bijvoorbeeld een Fiat, die destijds werd gezegd dat het al in de brochure roest.

  Sinds 1983 ben ik onderweg met Saab en vlak voor eind maart 2010 kocht ik nog een 9-5 Vector Griffin Sportcombi, die snel onderweg is en me de nodige ruimte biedt voor mijn vele uitgebreide Noorwegen-reizen.
  Omdat hij nu oud wordt, besloot ik op korte termijn over te schakelen naar een Volvo V90 - maar mijn geweten houdt vast aan de 9-5. En het werkt en loopt - hopelijk voor een lange tijd.

  En dus zou ik de blog graag lezen over voornamelijk Saab - misschien soms met een kleine omweg naar Volvo ...

  Beantwoorden
 • Voor VOLVO zijn er genoeg websites die met deze auto omgaan. In dit opzicht moet deze blog SAAB-specifiek blijven.
  Ik rijd momenteel
  VOLVO XC 70 YOM 2007 MJ 2008, met de 3,2L 6-cilinder met automatische
  SAAB 2,3 TU Bj 92-schakelaar
  SAAB 900 zachte turbo CV BJ 92 schakelaar.
  De VOLVO geeft niet zoiets als het rijplezier van de twee SAAB's. Het ligt op de loer in vergelijking met de 9000er, maakt veel lawaai voor een 6-cilinder en verbruikt veel te veel. Met hem rijden is echter heel ontspannend.

  JFP

  Beantwoorden

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.