Robottaxi vanuit Trollhättan voor Europa

2020 wordt een spannend jaar voor Trollhättan. Koenigsegg wil in de fabriek een hybride sportwagen produceren, Sono Motors the Sion - en NEVS vanaf het einde van 2020 een robottaxi voor Europa. NEVS is niets minder dan de presentatie van een nieuw type voertuig, dat moet staan ​​voor de toekomst van duurzame mobiliteit in Europa.

NEVS InMotion Concept
NEVS InMotion Concept. Fotocredit: NEVS

De sjabloon voor het nieuwe type levert de 2017 die op CES Asia wordt gebruikt InMotion Concept, De ontwikkelaars in de Stallbacka nemen hun toevlucht tot de technologie van AutoX voor de realisatie ervan. Afgelopen vrijdag kondigden de twee bedrijven het begin van een exclusieve strategie aan Partnerschaft voor Europa.

AutoX wil autonoom rijden democratiseren

AutoX-oprichter is Jianxiong Xiao, een voormalig professor in de computerwetenschappen in Princeton. Zijn concept van autonoom rijden is verrassend eenvoudig en fundamenteel anders dan zijn concurrenten. Hoewel deze afhankelijk zijn van een complex technologiepakket, bestaande uit verschillende Lidar radarsensoren en differentiële GPS, is AutoX alleen tevreden met standaard webcams. 7-camera's per voertuig moeten afkomstig zijn van Logitech, en een zelfontwikkelde software voldoet volledig aan de oprichter om een ​​robottaxi op de weg te sturen. Interessant, omdat AutoX niet alleen is. Zelfs Elon Musk doet consequent afstand van de behoefte aan uitgebreide technologie en combineert 8-camera's en 12-ultrasoonsensoren met slechts één toekomstgerichte radar. Vanaf het einde van het jaar kon Tesla voor alle voertuigen hardware-update zorgen voor volledig autonoom rijden ingeschakeld.

De kosten per auto worden door AutoX op $ 500 gegeven. Een prijs ver onder wat mogelijk zou zijn met Lidar-technologie. En het concept van AutoX lijkt zich al in het dagelijks leven te bewijzen. In San Jose en Santa Clara kun je robottaxi's aanvragen via de app voor smartphones. Ze bezorgen eten of maaltijden van restaurants naar elke locatie, thuis, op kantoor of op de parkeerplaats.

NEVS begint met het testen van AutoX-technologie in het derde kwartaal van 2019. Aan het einde van het jaar 2020, zullen de eerste robottaxi's in Europa worden getest. De basis hiervoor is een nieuw voertuig gebaseerd op het bekende InMotion Concept. Het wordt momenteel ontwikkeld voor serieproductie in Trollhättan.

De robottaxi is een revolutie

In de toekomst zou ze opnieuw uit het stadje aan Göta Älv kunnen komen. Geen verrassing, omdat Trollhättan al vele pauzes en nieuw begin heeft doorgemaakt. Zeker, deze verandering is anders dan veel lezers het dromen. Technisch, kouder. Maar de verleidingen van het toekomstige concept liggen voor de hand, en ze zijn revolutionair. Robottaxi's kennen geen pauzes, geen stilstand. Ze kunnen dag en nacht worden gebruikt en leiden op de middellange termijn tot minder voertuigen die worden gebruikt voor onze mobiliteit. De robot taxi opent volledig nieuwe mogelijkheden en zakelijke velden.

14-gedachten ook "Robottaxi vanuit Trollhättan voor Europa"

  • Het kan meer zijn dan dat. Voor de eerste keer heeft NEVS volledige fondsen en een ambitieuze grootaandeelhouder.

   Beantwoorden
   • Aan de andere kant is de aankondiging des te voller.

    Zonder de ambitieuze hoofdaandeelhouder waren ze tevreden met relatief profane aankondigingen. Nu kondigt men niets minder aan dan een alomvattende mobiliteitsrevolutie die een nieuwe infrastructuur en nieuw gedrag vereist. Het is een product voor een tot nu toe niet-bestaande toekomstige markt, is een gok en speculatie.

    Omdat de kans niet zo groot is dat de discrepantie tussen aankondigingen en implementaties à la NEVS de gebruikelijke blijft ...

    Kortom: ik begrijp en deel de scepsis van de heer Nordmann en zou graag eerst een Sion en een Koenigsegg van THN willen zien, voordat ik zelfs maar één gedachte over een robotaxi zou maken.

    Vooral omdat er al een infrastructuur, een markt en een vraag naar Sion & Koenigseggs is. Je zou het ook een tijdvenster kunnen noemen. Omdat de klok al tikt en voor een 9-3 EV langzaam maar zeker opnieuw begint, zonder dat het in het opgegeven tijdvenster zou zijn gekomen tot een enkele levering en goedkeuring ...

    Beantwoorden
 • Het zou een wonder zijn als 2020 weer auto's liet maken door trollen. Persoonlijk ben ik nog steeds geïnteresseerd in meer informatie over de SION. Tom, wilde je niet iets anders schrijven?

  Beantwoorden
  • Een korte update over de vraag: Mark en ik waren in München bij Sono Motors. De artikelen zijn in uitvoering, misschien zullen we deze week al beginnen. Een beetje geduld, alsjeblieft, totdat je er klaar voor bent!

   17
   1
   Beantwoorden
 • Ik hoop dat deze activiteiten Trollhattan opnieuw kunnen helpen om deze prachtige stad en haar inwoners een heel goede toekomst te geven.
  Deze stad heeft genoeg geleden van wat er sinds het einde van Saab in 2011 is gebeurd. Elke positieve ontwikkeling is welkom

  10
  Beantwoorden
  • Helemaal mee eens, maar dit gaat nu over een productiefabriek en niet langer over Saab ......

   Beantwoorden
 • Het revolutionaire van robottaxi's is echter dat ze gemakkelijk stil kunnen staan ​​en pauzeren, met name in de vorm van wachttijden - zonder personeelskosten. De wereld zal zeker nog een beetje "kouder" zijn - zelfs als ik de oude dagen niet echt mis met rokerige taxi's ...

  Beantwoorden
 • Alles wat in Trollhättan werk creëert, is welkom vanuit mijn oogpunt!
  Niets is erger dan wanneer een stad / regio economisch is. Onbalans en vervolgens vertrek, veroudering, leegstand van het onroerend goed is het gevolg.
  Dus: Duim omhoog voor dit project!
  Hoewel ik niet echt weet of 2020 minder voertuigen op de weg heeft ...

  Beantwoorden
 • Als dit is gebouwd in Trollhättan en banen creëert, is dat een aangename zaak

  Beantwoorden
 • Trollhättan en Saab betaalden een zware prijs voor GM's incompetentie, mislukkingen en stompzinnigheid van 2008 en het 1ST-decennium van deze eeuw.
  Vandaag krijgt Trollhättan misschien een nieuwe start, dat is erg goed, maar er is ook in Nederland goedkoop genoeg ...

  Nev is, is en is altijd een stripper van troeven geweest (technologie), niets meer, waarom zou je anders de Saab-productielijn naar China vervoeren, maar worden gekopieerd ..

  Alle beloftes van een nieuwe Saab betekent helaas niets.

  Beantwoorden
 • Fantastisch project ... ik onthul echter niet waarom er stoelen beschikbaar zijn 'maar dan moeten eigenlijk alleen goederen en dergelijke worden vervoerd ?? Ik ben benieuwd wat het in werkelijkheid komt!

  Beantwoorden
  • AutoX rijdt op dit moment met conventionele autogoederen, die te zien zijn in de beeldfilms. Met het concept van NEVS is zowel een versie voor puur goederen- als personenvervoer denkbaar.

   Beantwoorden
  • Heel eenvoudig: de foto met de stoelen is van NEVS.
   De verklaring over het transport van goederen in het artikel verwijst echter naar AutoX ...

   Het is ook duidelijk om dit type voertuig op deze manier te introduceren en te testen. Een pizza kent geen reserveringen en het management van Amazon ook niet. Dit bespaart de chauffeurs en vermiste passagiers kunnen tijdens de proef niet worden benadeeld. Als het concept zich heeft bewezen in de bezorging, heeft het weinig negatieve koppen opgeleverd en wordt het geaccepteerd, dan is de rode loper uitgerold naar passagiersverkeer ...

   Beantwoorden

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.