Waar zijn de alternatieven voor Saab?

Saab-chauffeurs worden als zeer loyaal aan hun merk beschouwd. Maar meer dan 8 jaar zonder nieuwe auto laten natuurlijk hun sporen na. De Saab wordt steeds meer een tweede auto en een hobby. De vraag rijst naar welke merken Saab-stuurprogramma's overschakelen als ze dat doen.

Saab 9-5 Aeromodel jaar 2005. Wat anders buiten de voordeur parkeert. Zijn er alternatieven voor Saab?
Saab 9-5 Aeromodel jaar 2005. Wat anders buiten de voordeur parkeert. Zijn er alternatieven voor Saab?

De eerste golf van emigratie startte al met 2011 en 2012. Niet in de richting van Volvo, zoals je zou denken. De bedrijfswagenbestuurders schakelden over op Audi en BMW en slechts een paar op het merk Göteborg. In de tussentijd zijn sommige 3-leasecycli verstreken en de vraag rijst wie alleen Saab van onze lezers drijft, wie niet, en welke andere merken de voorkeur hebben.

Uit gesprekken met voormalige Saab-rijders is geen trend af te leiden. Je bent nog steeds verbonden met het kleine merk uit Trollhättan en leest de blog. Maar de voertuigen waarmee ze rijden zijn heel verschillend. De een rijdt in een Skoda, de ander in een Koreaanse hybride, weer een ander heeft met een 911 een lang gekoesterde droom waargemaakt.

Dan zijn er de terugkeerders. Na een langere Saab-pauze gaat het verder en een ander voertuig trekt de griffioen thuis de carport in. Vooral omdat het nu in het leven past. Omdat je van baan bent veranderd, een auto van de zaak hebt gekregen of omdat je met pensioen bent gegaan.

Voor het eerst is onze enquête iets uitgebreider. Omdat bezoekers die niets meer met Saab te maken hebben of nu pas geïnteresseerd zijn in het merk, de blog lezen. We zouden de lezers graag nog beter willen leren kennen, zodat we hun automotive voorkeuren beter kunnen classificeren. Om deze reden bestaat de enquête uit meerdere onderdelen, in sommige gevallen zijn meerdere antwoorden mogelijk.

Saab rijdt exclusief of niet?

De lezers op de Saabblog zijn een kleurrijke dwarsdoorsnede van de samenleving. Jonge en oudere fans, academici, gepensioneerden, freelancers en studenten komen hier samen. Sommigen drijven Saab uit diepe overtuiging, en ze rijden alleen Saab. De anderen rijden alleen met hun Saab als het mooi weer is, vaak met seizoensgoedkeuring. Met een andere groep behoort Saab al tot het verleden, maar de band met het merk is er nog steeds. En dan zijn er de lezers die gewoon geïnteresseerd zijn in auto's uit Trollhättan zonder er een te bezitten.

Saab rijdt exclusief. Of niet?

 • Ik rijd Saab. En alleen Saab! (49%, 315 Stemmen)
 • Saab en een ander merk. (37%, 240 Stemmen)
 • Op dit moment rijd ik niet meer met Saab. (9%, 61 Stemmen)
 • Ik zou graag Saab willen besturen. (5%, 32 Stemmen)

Totaal stemmen: 648

Laden ... Laden ...

Wat zijn de alternatieven voor Saab?

Wat drijft jou als een alternatief, als om de een of andere reden geen Saab meer rijdt? Omdat u een bedrijfswagen heeft, accepteert de werkgever geen oudere auto in de vloot? Omdat de Saab op dit moment niet in de levenssituatie past. Welk merk kan een Saab vervangen, waar gaat de trend naartoe?

Is het het merk van Göteborg dat mogelijk een Saab kan vervangen? Of in plaats van Volvo maar eerder een Duits premium merk? Zijn Franse auto's een alternatief of kunnen Aziatische merken punten scoren? De fabrikanten trekken aan met royale inruil, kortingen, financieringen en leasingaanbiedingen. Maximale 2-antwoorden zijn mogelijk. We zijn benieuwd!

Alternatieven voor Saab? Welke doen Saab-bestuurders het liefst?

 • Volvo (32%, 276 Stemmen)
 • Ander merk (13%, 110 Stemmen)
 • BMW (8%, 67 Stemmen)
 • Japanse fabrikant (7%, 60 Stemmen)
 • Mercedes (5%, 48 Stemmen)
 • Audi (5%, 44 Stemmen)
 • Tesla (4%, 36 Stemmen)
 • Citroen (4%, 36 Stemmen)
 • Skoda (4%, 34 Stemmen)
 • VW (3%, 28 Stemmen)
 • Peugeot (3%, 27 Stemmen)
 • Opel (3%, 26 Stemmen)
 • Koreaanse fabrikant (3%, 24 Stemmen)
 • Porsche (2%, 16 Stemmen)
 • doorwaadbare plaats (1%, 10 Stemmen)
 • Renault (1%, 10 Stemmen)
 • Zitting (1%, 9 Stemmen)
 • Mini (1%, 7 Stemmen)
 • Slim (1%, 6 Stemmen)

Totaal stemmen: 620

Laden ... Laden ...

74 gedachten over 'Waar zijn de alternatieven voor Saab?"

 • Interessante alternatieven voor Saab-Phylosophy in die tijd, om mensen in staat te stellen hun veiligheid en levensduur na te komen zonder onzinnig gewilde commercie aan te bieden, zijn tegenwoordig vrijwel onbestaande! Starting begon bijna geen ander automerk zo intens van de actieve en passieve veiligheid, en zelfs de meeste van hen gebruik gemaakt van te voren, althans in de periode vanaf het begin 70ern te laat 90ern, zal niemand waarschijnlijk in staat zijn om zo royaal of vervangen te bieden.

  Deze tijden zijn voorbij, vandaag lijden we steeds meer onder de wegwerpmaatschappij, en ook in de automobielsector! Saab was raar en uniek, meestal altijd een neus vooruit, niet alleen voor de concurrentie, maar ook voor nieuwe en later geïntroduceerde wetten! Bepaald deze voorbeelden kent de oudere Saab-rijders onder ons, het begon een geleidelijke jaren van intensieve ontwikkeling voertuig model 99 tot 9000, ja soms zelfs tot 9.5NG, zelfs als de ouder-GM altijd veel vertraging tijdens de laatste Saab productie jaar, die ook altijd waren de redenen, waarschijnlijk waarschijnlijk bezuinigingsmaatregelen, anders zou 9.3 + 9.5er zijn verbeterd in termen van kwaliteit en veiligheid. Om nog maar te zwijgen van het feit dat Saab-onderzoek al onderzoek deed naar elektromotorische motoren, maar dat dit onderwerp op dat moment niet was gerijpt en alleen bedoeld was voor specifieke doeleinden, zoals die voor een paar elektrisch aangedreven postauto's die bedoeld waren voor pakketbezorging; logisch gezien lag deze ontwikkeling in de la.

  Niet te vergeten wat dit onderwerp betreft, de Zweedse staat heeft in die tijd tot op zekere hoogte een bepaalde "politiek-financiële" invloed op de industrie gevormd; niet te vergelijken met het dieselschandaal uit het verleden! Naast de generatie van die tijd had ook andere behoeften, aangezien de markt over het algemeen nog klein was in vergelijking met de huidige omstandigheden en de automarkt nog steeds van land tot land verschilde. Het voertuig werd nog steeds als een luxegoed beschouwd, dus allerlei verschillen tussen de "weinige" automobielen waren duidelijk zichtbaar. Tegenwoordig is een moderne auto, groot of klein, een natuurlijk vervoermiddel, voor de meesten van ons is het bijna onbekend; dwz we komen steeds dichter bij "autodelen". De eisen zijn waarschijnlijk hoger, maar steeds minder differentieerbaar, zodat het kan worden gebruikt en gebruikt als een verwaarloosd mode-verbruiksartikel zolang het mogelijk is of zelfs heren en vrouwen vervelen zich niet met het lustobject, want leasen is tegenwoordig een vanzelfsprekendheid. Hierdoor wordt een voertuig steeds minder als waardevol bezit gezien.

  Interessante observatie in mijn familie, die al 50 jaar in Saab rijdt, net zoals ik al 40 jaar in Saab rijd, inclusief het werken met Saab voor een paar jaar in de jaren 80, de relatie met de oude Saab's is erg sterk, ook al wordt er vandaag weinig over gezegd zal, maar alleen met veel moeite nemen we afscheid van onze Saab's, als het absoluut moet. Ook worden we moeizaam beïnvloed of zelfs overtuigd door een nieuw product als alternatief. Dit was al merkbaar toen de 902 / 9.3 + 9.5-modellen werden geïntroduceerd, die de passie van Saab fundamenteel veranderden. Het enige interessante onderwerp in de afgelopen 15 jaar was de introductie van E85-motoren, wat ertoe heeft geleid dat we op zoek zijn naar een nog modernere Saab. Maar vanuit politiek oogpunt hebben deze BP-versies waarschijnlijk ook geen toekomst meer, aangezien er de laatste tijd niets is gefinancierd, of er is zelfs sprake van het afbreken van het E85-aanbod!

  Aangezien ik nu professioneel als een middel om zonder voertuig moeten daarom zelfs niet meer terug te leggen vele kilometers, dat is meestal alleen voor privé-gebruik, heeft het merk alternatief geworden na het verdwijnen van onze bijzondere en onderzoek presterende Zweedse automerk, eigenlijk nooit bewust of thanks verzameling van goed bewaarde oude tu-16s modellen zoals 901er en 9k waar de echte tintelend Saab rijervaring nog komt tot leven aan het daglicht of hooguit voor de moderne milieuvriendelijke alledaagse, waar werkten met ons op voor een lange tijd alleen BioPower motoren, hoewel deze modellen belichaam geen extreem grote Saab-filosofie! Dit is zo lang als E85 wordt aangeboden, maar gelukkig werken ze ook met benzine.

  Diesel was nooit een probleem bij Saab, want het was oorspronkelijk geen Saab-technologie tenzij GM de baas was. Dit diende alleen als een verkoopstrategie om de verkoop in de verschillende landen stabiel te houden, omdat de prijsverschillen tussen benzine en diesel kunstmatig werden beïnvloed door de marktomstandigheden en de verbruikswaarden meestal veel interessanter waren in termen van prijs.

  Voor mij is er geen eerlijk Saab-alternatief voor een gepassioneerde Saabist, alleen een “werkpaard” in de stijl van de Land-Rover Defender V8, hoewel dit geen langeafstandsvoertuig is en daarom nooit de Saab zal vervangen!

  GI.PI.

 • Echt waar? Waar vind je nog meer benzinestations van E85 in D? Ik kon er geen enkele meer vinden en zou daarom erg dankbaar zijn voor elke hint! 🙂 En wat kost de liter in CH? Ik heb online onderzoek gedaan en vind dat er nog steeds E85 op Agrola in (Duits) Zwitserland moet zijn. Aangezien ik er snel heen ga, zou ik zeer geïnteresseerd zijn!

  Bedankt en fijne zondag!

  PS: In Frankrijk is het erg goed om E85 bij te vullen. Daar wordt het netwerk momenteel enorm uitgebreid, worden de auto's achteraf ingebouwd en staat de liter tussen 60 en 80 cent! 🙂

 • In dit opzicht ben ik ook op BioPower geland, want in Zweden was het aanbod van E85 beter ontwikkeld dan in de rest van Europa, hoewel er waarschijnlijk geen toekomst op de lange termijn is vanwege een gebrek aan E-85-vraag; Aan de ene kant ontbreekt helaas het onderzoek van Saab sinds 2011, anders zou het zeker in heel Europa er beter uit kunnen zien. Daarnaast zijn er nog steeds genoeg E85-benzinestations in Duitsland + Zwitserland, zodat mijn deel van mijn deel hoofdzakelijk uit E85 wordt gehaald.

 • Kan me alleen maar bevestigen!

 • Ik ben vergelijkbaar met jou en Hans S.
  Daarom heb ik niet deelgenomen aan de enquête, ik kon niet deelnemen ...

  Ik heb de zoektocht naar alternatieve nieuwe auto's een paar jaar geleden afgebroken en kwam tot de conclusie dat ik mijn autotoekomst het liefst zou nastreven met mijn inventaris, andere SAAB's en 'gebruikte auto's' van andere merken.

  Zo'n categorie (heerlijke baby, jong en oud van alle mannenlanden als Saab-alternatief voor een nieuwe auto) biedt de enquête niet. Maar voor mij is dat precies het meest sexy alternatief en blijkbaar ben ik er niet alleen mee. Dat is leuk om te weten.

 • MUSEA

  9000's zijn al bewaard in het Saab Car Museum in THN en zullen worden bewaard voor het nageslacht ...
  Als privépersoon bent u meer verantwoordelijk voor de aanwezigheid op straat - om uzelf en uw medemensen gelukkig te maken in het dagelijks leven. Ik krijg veel duimen omhoog en zie extatische gezichten wanneer ik op stap ben met mijn 49-jarige Volvo 164E in het dagelijks leven.

  Op 2.400 Km in Zweden heb ik dit jaar niets meer gezien en met de 9000 was het nauwelijks beter. 3 of 4 het was in totaal en ik was erg bedroefd.

  Mijn 164 heeft nu bijna 460.000 km gelopen volgens de snelheidsmeter en zal verder worden gereden. Ik zou hetzelfde doen met een 9000. De weg (bij voorkeur lange stukken) is zijn natuurlijke habitat. Dus rijd, wees blij en behaag anderen ermee. Heb gewoon geen scrupules ...

 • erg interessant om de vele verschillende meningen en oplossingen te zien

  MAAR: wat was Saab echt in de kern? extreem onafhankelijk tot soms bizar, heel snel (en soms heel comfortabel), heel stijlvol (niet per se klassiek "mooi" maar gewoon een echte persoonlijkheid), en zelden.

  Alle brood- en boteronzin van de latere fasen en de verdunning door dit geweldige Duitse merk, dat gelukkig nauwelijks wordt genoemd, hebben niets te maken met echte Saab ...

  Dus ik begrijp het enthousiasme - en zeker niet de associatie met Saab - voor Aziatische brood-en-boterauto's (ongeacht hun uitstekende alledaagse waarde) en voor de nog steeds zogenaamde premium-modellen (in feite dood saaie, te dure saaie auto's) niet helemaal. ) van een groot Europees land.

  Als iemand de emotionaliteit en originaliteit als de meest centrale punten van de Saab-mythe beschouwt, moet een waardige opvolger (als dat is wat hij nodig heeft) aan dezelfde voorwaarden voldoen. Daarom komen naar mijn mening alleen merken als Alfa Romeo of Jaguar in het geding.

  Bij Alfa Romeo wordt absoluut voldaan aan de centrale punten zoals emotionaliteit, sportiviteit, onafhankelijkheid, design etc.. Echt geweldig en (na weer een lange droge periode) veel plezier (net als bij Saab). Dit is ook het geval met Jaguar, maar ik sta mezelf het snobisme toe om het hier in wezen te beperken tot de oude, 'echte' Jaguar-fase, d.w.z. de ontwerptaal van de XJ-modellen of ouder (met deze mooie ronde dubbele lichten en gebogen lijnen ); misschien komt hier weer iets heel goeds ...

  Anders: Saab's zijn nog steeds volledig geschikt voor dagelijks gebruik, dus blijf plezier maken 😉

  PS:
  had veel verschillende 900er convertibles series I en II, 9000 en 9-5; Momenteel rijd ik een 900 Convertible Series I, meer volgen opnieuw.
  Voor mij waren de directe Saab-opvolgers Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, Alfa Romeo 4c en voor de lieve vrouwelijkheid een Jaguar X-Type (3.0), allemaal heel verschillende, maar prachtige auto's!

  Proost & ciao ciao

  6
  4
 • Auto's horen op straat, zelfs speciale. Of het 20 ton moet zijn is een andere vraag, maar het is heiligschennis om geen geweldige auto's te verplaatsen! Aslo, ga ervoor!

 • Hier is mijn Saab-verhaal: het begon in 2000 met een groene herten 9-3er die ik vervolgens in 2004 verruilde voor een 9-3 1.8t cabriolet (ook met hertentuning - in limoengeel). Ik rijd nog steeds in deze prachtige auto. Daarnaast had mijn vrouw vanaf 2009 een 9-5 Aero (99er Jahrgajg) die helaas in 2015 moest worden stilgelegd omdat de roestpreventie van de eerste 9-5 nog niet optimaal was. Als vervanging konden we toen een 9-3X vanuit Duitsland naar Zwitserland importeren.
  Alternatief voor deze Saab's? Ik moet lang nadenken; hopelijk hoeft de vraag nooit gesteld te worden. Misschien Alfa? Jaguar? Nauwelijks een EV; hooguit een plug-in hybride; op zijn best waterstof, als de technologie betaalbaar is. Maar houd de Saabs voor het eerst zo lang mogelijk….

 • Bedankt voor het compliment.

  Wat betreft TTiD en de E85 zou men kunnen toevoegen dat de CO2-balans van diesel nog beter zou zijn bij biodiesel. We hebben het eerder gehad en helaas deelt het het lot van E85 in Duitsland ...

  Kära Hälsningar

 • Dat klinkt helemaal niet slecht, ik moet toegeven ...

  Maar ons huisje had geen Schukodose buiten. Ook had ik al afgelegen huisjes zonder elektriciteit. Dit is ongelooflijk comfortabel en ontspannend. Hun ecologische voetafdruk zou ook sensationeel klein en plat moeten zijn.

  De fotovoltaïsche energie in de garage levert 's nachts niet op, de groene stroommix bestaat alleen als Ökotarif op het papier en uit het blikje komt nog steeds de DT Elektriciteitsmix. Overigens heeft de fotovoltaïsche energie een CO2-balans en dat is de factor 10 slechter dan die van windenergie.

  Voor een kopje koffie in een ecologisch ‘correcte’ plastic beker neem ik op weg naar huis geen pauze in het holst van de nacht. Rustplaatsen op de snelweg zijn zelden een verblijf waard en waarom heb ik de Saab-bekerhouder en een Stanley-thermoskan?

 • Mijn opmerking "Precies!" was bedoeld als een direct antwoord op die van Herbert Hürsch.

 • Precies! Dan is er de geweldige Duitse elektriciteitsmix die u noemde, bestaande uit kolencentrales, gas, kernenergie, enz. En de zeldzame aarden. En dat sowieso alleen de mensen met de allergrootste CO2-voetafdruk zich een (zo'n enorme) Tesla en een EV kunnen veroorloven voor hun oh-zo-pure milieubewustzijn: namelijk de huiseigenaren. Als bewoners van een flatgebouw zonder garage (met een veel betere voetafdruk, d.w.z. veel lagere uitstoot per neus), heeft de overgrote meerderheid van de bevolking sowieso geen manier om een ​​elektrische auto op te laden en te bezitten. En de slijtage van de batterijen, het energieverbruik tijdens de productie, etc. (bij de Tesla beter dan bij de andere fabrikanten vanwege de woestijnzonne-energie) tast de balans aanzienlijk aan!

  Zoals Tom zo mooi schreef op de blog: De meest milieuvriendelijke auto is er een die al is geproduceerd! In die zin rijd ik mijn Saabs uit 2011 met een gerust geweten: de E85 cabriolet, die nauwelijks fossiele CO2 zou uitstoten als de gek - en alleen gericht op de automobiellobby en de huidige, feitelijke argumentbestendige hysterie - de E85 niet had afgeschaft. En de 160 TTiD SportCombi, die heel weinig verbruikt en sowieso een veel betere CO2-balans heeft dan diesel.

  Ik zou voorstander zijn van een fundamenteel nieuwe en vrije, doelgerichte heroverweging. Zoals u suggereerde, zou elektrische energie heel goed kunnen worden gebruikt als immobiel, d.w.z. voor het verwarmen van onze huizen. Er zijn daar geen geheugenproblemen. Daarnaast gebruiken zonnepanelen op alle daken (zelfs de grote Art Nouveau appartementsgebouwen hebben allemaal enorme daken die vanaf de straat niet te zien zijn) vulkanisch gesteente als opslag (wordt momenteel getest in HH). Herintroduceer de E85 voor mobiele energiebehoeften, gebruik land- en bosafval op grote schaal, zoals in Frankrijk benzinemotoren achteraf inbouwen voor 1000 euro, blijf rijden met oude verbrandingsmotoren in plaats van intacte auto's te slopen ten koste van het klimaat en miljoenen nieuwe te bouwen , en vertrouw in toenemende mate op hybride naast EV voor nieuwe voertuigen!

  PS Leuk je weer te hebben! Ik heb je opmerkingen gemist - en ik benijd je reis naar Zweden! Helaas heb ik het dit jaar niet gehaald.

 • In de 4-jaren reiste ik van Nordkapp naar Zuid-Duitsland. Onderweg werkt het laden soepel op het netwerk van de supercharger, je moet toch van tijd tot tijd een stop maken om te eten of voor een kopje koffie. Bij het huis kan worden geladen met een gereduceerde lijn naar Schuko, thuis is een doos in de garage en in de carport. Geen tijd om aan te sluiten / loskoppelen, opladen gebeurt automatisch 's nachts, wanneer anders weinig stroom nodig is. Er is geen Duitse elektriciteitsmix geladen, maar elektriciteit van water / windenergie. Trouwens, het halve dak van de garage met fotovoltaïsche voedingen levert stroom voor losse 10-15.000km per jaar.

  3
  6
 • INFRASTRUCTUUR

  Ik kom net uit Zweden. Ik zag daar veel Tesla. Maar nauwelijks laadpalen en zeker niet in de vakantiehuizen. Ik had mijn reis niet met een EV kunnen maken. Om die reden alleen, komt er geen EV zo snel in mijn huis, omdat de vakantie in BioPower fantastisch was.

  De 2.400 Km plek waar ik ging met E85 en minder fossiele CO2 per km hebben uitgestoten, als een Tesla de Duitse macht mix. De rit naar huis was ontspannen en ruim en ik was nog slechts ongeveer 3 thuis ben. Een lading op de weg is voor mij een horror-optreden.

  De infrastructuur hiervoor zag ik tijdens een korte pauze op het gloednieuwe ontspanningsgebied Deminer Land aan de A20. Er waren een transformatorhuis, verschillende enorme besturingskasten en ongebruikte 5-laadstations. Ik was ook dankbaar dat ik ze niet nodig had, liet ze links liggen en ging gewoon naar huis.

  Terwijl de ontspannen rit op lege straten mijmerde ik over hoeveel laadstations, transformatoren en schakelkasten het overal nodig is, samen met de levering en elektriciteitsopwekking (thuis, op het huisje of in het buitenland) om een ​​EV mogelijk maken hetzelfde mobiliteit voor gloed zonder laadtijden en langere verplichte pauzes zijn zo volledig natuurlijk.

  De vereiste ruimte, de inspanning en het gebruik van middelen voor een elektromobiele infrastructuur voor infrastructuur en infrastructuur maken ook deel uit van de algemene balans en het milieu- en mobiliteitsdebat. Een paar benzinestations hier en daar worden gemeten tegen een vlieg en de 200Wh / Km zijn helaas slechts de helft van de waarheid.

  Het ecologische nultarief biedt zeker geen branders - en het zij met biobrandstof.
  Maar zeker ook geen elektrische auto's. Er moet zoveel eerlijkheid zijn ...

  12
  1
 • Na meer dan 2 decennia met Saab 9000 (2.0 Turbo en Aero) heeft 2015 de Aero vervangen als een alledaagse auto voor mij (zelfs als het nog steeds is uitgelogd in de garage). Ik reed Saab omdat het milieuvriendelijke, veilige auto's waren. Bovendien, in het geval van de 9000 Turbo's nog steeds krachtig, ruim en praktisch. In de zomer 2013 had ik de mogelijkheid om een ​​Model S te testen. Vanaf dat moment was het eigenlijk duidelijk hoe de vervanging eruit zou moeten zien, die precies de waarden belichaamt die ooit voor Saab stonden. Aan het einde van 2014 werden de modellen met vierwielaandrijving gepresenteerd en sinds juni 2015 rijd ik er een als S85D. Vandaag zou ik waarschijnlijk een model 3 kopen (helaas zonder de praktische hatchback). Over 4 jaar en nou 75.000 km reed het model S met ca. 200Wh / km, dus van de energie-inhoud met 2l benzine / 100km. Ondanks meer dan 2t en de goede dubbele prestaties in vergelijking met de 9000 Aero. Ongeacht het merk, zou een gasbrander niet naar mijn huis komen.

  3
  8
 • Kia E-Niro

 • Waar komt de beschreven 9-5 2.2 TiD vandaan? (er zijn er niet zoveel meer)
  Naar mijn mening is deze motor de meest duurzame eenheid in de 9-5. Als de attributen kloppen, gaat hij altijd levendig, zeer solide en ontspannen door. Zelfs vrij gemakkelijk met 30.000 km per jaar - wat moet er met de motor gebeuren? 😉

 • LEXUS ?? Addendum !! Ik rijd ongeveer 30 jaar in Saab (´´900 8 kleppen 145 PS´´ 900 Tu 16s Coupe´´ 9000 CD 2.3´´ 900 II 2.0 Tu Coupe´´ 9-5 I 2.3 Ecopower´´) en momenteel voor ong. 6 1/2 jaar oud een 9-5 Aero 2.3 Tu Sport-Kombi met 306.000 km “// U kunt aan deze lijst zien hoe moeilijk het voor mij zou zijn om over te schakelen naar een ander merk! Maar tot die tijd zal het waarschijnlijk nog een paar jaar duren! De volgende is de 9-5 NG ... op het verlanglijstje in de Saab-voertuiglijst.

  1
  1
 • Jaguar's topattitude, stopt veel pre-SAAB-coureurs die ze overwegen
  En waar is die rijeigenschappen, dat vereist geen enorme V8 ……….

 • 30 jaar Ik rijd alleen Saab en ik hoop dat het nog een tijdje zo blijft. Momenteel breid ik mijn vloot uit om de Km op zoveel mogelijk Saabs te verdelen. Momenteel een 9-5 NG 2.0 Turbo, in de zomer is de 902 Turbo Cabriolet, een tweede cabriolet voor mijn vrouw, in de maak. Volgend voorjaar is de 9000 CC 2.3 Turbo eindelijk klaar en komt hij weer op pad. Dus ik hoop de Saab Feeling de komende jaren te blijven rijden.

 • Het maakt me gek telkens wanneer ik zie dat mensen zichzelf martelen om te werken en hun geld naar China sturen. Volvo zou nooit voor mij als een alternatief in kwestie, iets wat ik zou niet eens aan wanneer het werd gegeven aan mij en aan de voordeur gebracht, met een maandelijkse bonus van € 1000 per maand bovenop het.
  Subaru is erg knap, Mazda is al erkend, PSA doet ook veel dingen goed en mooi. Anders zou ik proberen te ontsnappen aan de afschrijving met een chique en alledaagse klassieke auto ... zoals een C107 van de Imperial Starfleet, de R129, die momenteel op een historisch dieptepunt staat, of bij Saab met een 99 of onze favoriete 900.

  10
  5
 • Mijn Saab verhaal begon in 2006 toen ik liet mijn eerste auto (Saab 9-3 Sedan, 1.8t, 2004).
  Er volgden vele reizen en was altijd betrouwbaar.
  - Na de bruiloft in 2015 kwam er een BMW X5 (E70, 2012) bij.
  Dat rijden we vandaag nog steeds, maar mijn hart en vreugde zijn altijd de Saab geweest.

  - In 2017 kocht ik een extra Saab 1.9 ttid (2008 omdat ik nieuwsgierig ben naar de technologie en 180DieselPS).
  Voertuig rijdt erg goed, maar is meer een tractor dan de benzinemotor ...

  - Begin juli 2019 nam ik afscheid van mijn zorgeloze 1.8t Saab met een bezwaard hart met 260 km.
  Waarom? omdat we geen 3-auto's nodig hebben.

  - Vandaag: mijn hart huilt, ik mis de benzinemotor!
  BMW blijft (in het belang van de vrouw), de 1.9ttid stationwagen wordt verkocht, maar een Saab 2.0t cabriolet volgt vanaf 2008 ... ergens in de komende 8 maanden!

  Welk voertuig zal ik persoonlijk verplaatsen voor de volgende 10-jaren?
  Natuurlijk wordt het een Saab ... wat dan ook, het belangrijkste is een benzinemotor.
  Waarom? Elke andere auto (en ik heb veel merken geprobeerd, waaronder bedrijven) maakt me niet gelukkig, ook al lijkt het moderner of geavanceerder.

  Met vriendelijke groet
  Serge

  12
  1

Reacties zijn gesloten.