Waar zijn de alternatieven voor Saab?

Saab-chauffeurs worden als zeer loyaal aan hun merk beschouwd. Maar meer dan 8 jaar zonder nieuwe auto laten natuurlijk hun sporen na. De Saab wordt steeds meer een tweede auto en een hobby. De vraag rijst naar welke merken Saab-stuurprogramma's overschakelen als ze dat doen.

Saab 9-5 Aeromodel jaar 2005. Wat anders buiten de voordeur parkeert. Zijn er alternatieven voor Saab?
Saab 9-5 Aeromodel jaar 2005. Wat anders buiten de voordeur parkeert. Zijn er alternatieven voor Saab?

De eerste golf van emigratie startte al met 2011 en 2012. Niet in de richting van Volvo, zoals je zou denken. De bedrijfswagenbestuurders schakelden over op Audi en BMW en slechts een paar op het merk Göteborg. In de tussentijd zijn sommige 3-leasecycli verstreken en de vraag rijst wie alleen Saab van onze lezers drijft, wie niet, en welke andere merken de voorkeur hebben.

Uit gesprekken met voormalige Saab-rijders is geen trend af te leiden. Je bent nog steeds verbonden met het kleine merk uit Trollhättan en leest de blog. Maar de voertuigen waarmee ze rijden zijn heel verschillend. De een rijdt in een Skoda, de ander in een Koreaanse hybride, weer een ander heeft met een 911 een lang gekoesterde droom waargemaakt.

Dan zijn er de terugkeerders. Na een langere Saab-pauze gaat het verder en een ander voertuig trekt de griffioen thuis de carport in. Vooral omdat het nu in het leven past. Omdat je van baan bent veranderd, een auto van de zaak hebt gekregen of omdat je met pensioen bent gegaan.

Voor het eerst is onze enquête iets uitgebreider. Omdat bezoekers die niets meer met Saab te maken hebben of nu pas geïnteresseerd zijn in het merk, de blog lezen. We zouden de lezers graag nog beter willen leren kennen, zodat we hun automotive voorkeuren beter kunnen classificeren. Om deze reden bestaat de enquête uit meerdere onderdelen, in sommige gevallen zijn meerdere antwoorden mogelijk.

Saab rijdt exclusief of niet?

De lezers op de Saabblog zijn een kleurrijke dwarsdoorsnede van de samenleving. Jonge en oudere fans, academici, gepensioneerden, freelancers en studenten komen hier samen. Sommigen drijven Saab uit diepe overtuiging, en ze rijden alleen Saab. De anderen rijden alleen met hun Saab als het mooi weer is, vaak met seizoensgoedkeuring. Met een andere groep behoort Saab al tot het verleden, maar de band met het merk is er nog steeds. En dan zijn er de lezers die gewoon geïnteresseerd zijn in auto's uit Trollhättan zonder er een te bezitten.

Saab rijdt exclusief. Of niet?

 • Ik rijd Saab. En alleen Saab! (49%, 315 Stemmen)
 • Saab en een ander merk. (37%, 240 Stemmen)
 • Op dit moment rijd ik niet meer met Saab. (9%, 61 Stemmen)
 • Ik zou graag Saab willen besturen. (5%, 32 Stemmen)

Totaal stemmen: 648

Bezig met laden ... Bezig met laden ...

Wat zijn de alternatieven voor Saab?

Wat drijft jou als een alternatief, als om de een of andere reden geen Saab meer rijdt? Omdat u een bedrijfswagen heeft, accepteert de werkgever geen oudere auto in de vloot? Omdat de Saab op dit moment niet in de levenssituatie past. Welk merk kan een Saab vervangen, waar gaat de trend naartoe?

Is het het merk van Göteborg dat mogelijk een Saab kan vervangen? Of in plaats van Volvo maar eerder een Duits premium merk? Zijn Franse auto's een alternatief of kunnen Aziatische merken punten scoren? De fabrikanten trekken aan met royale inruil, kortingen, financieringen en leasingaanbiedingen. Maximale 2-antwoorden zijn mogelijk. We zijn benieuwd!

Alternatieven voor Saab? Welke doen Saab-bestuurders het liefst?

 • Volvo (32%, 276 Stemmen)
 • Ander merk (13%, 110 Stemmen)
 • BMW (8%, 67 Stemmen)
 • Japanse fabrikant (7%, 60 Stemmen)
 • Mercedes (5%, 48 Stemmen)
 • Audi (5%, 44 Stemmen)
 • Tesla (4%, 36 Stemmen)
 • Citroen (4%, 36 Stemmen)
 • Skoda (4%, 34 Stemmen)
 • VW (3%, 28 Stemmen)
 • Peugeot (3%, 27 Stemmen)
 • Opel (3%, 26 Stemmen)
 • Koreaanse fabrikant (3%, 24 Stemmen)
 • Porsche (2%, 16 Stemmen)
 • doorwaadbare plaats (1%, 10 Stemmen)
 • Renault (1%, 10 Stemmen)
 • Zitting (1%, 9 Stemmen)
 • Mini (1%, 7 Stemmen)
 • Smart (1%, 6 Stemmen)

Totaal stemmen: 620

Bezig met laden ... Bezig met laden ...

74 gedachten over 'Waar zijn de alternatieven voor Saab?"

 • blanco

  Interessante alternatieven voor Saab-Phylosophy in die tijd, om mensen in staat te stellen hun veiligheid en levensduur na te komen zonder onzinnig gewilde commercie aan te bieden, zijn tegenwoordig vrijwel onbestaande! Starting begon bijna geen ander automerk zo intens van de actieve en passieve veiligheid, en zelfs de meeste van hen gebruik gemaakt van te voren, althans in de periode vanaf het begin 70ern te laat 90ern, zal niemand waarschijnlijk in staat zijn om zo royaal of vervangen te bieden.

  Deze tijden zijn voorbij, vandaag lijden we steeds meer onder de wegwerpmaatschappij, en ook in de automobielsector! Saab was raar en uniek, meestal altijd een neus vooruit, niet alleen voor de concurrentie, maar ook voor nieuwe en later geïntroduceerde wetten! Bepaald deze voorbeelden kent de oudere Saab-rijders onder ons, het begon een geleidelijke jaren van intensieve ontwikkeling voertuig model 99 tot 9000, ja soms zelfs tot 9.5NG, zelfs als de ouder-GM altijd veel vertraging tijdens de laatste Saab productie jaar, die ook altijd waren de redenen, waarschijnlijk waarschijnlijk bezuinigingsmaatregelen, anders zou 9.3 + 9.5er zijn verbeterd in termen van kwaliteit en veiligheid. Om nog maar te zwijgen van het feit dat Saab-onderzoek al onderzoek deed naar elektromotorische motoren, maar dat dit onderwerp op dat moment niet was gerijpt en alleen bedoeld was voor specifieke doeleinden, zoals die voor een paar elektrisch aangedreven postauto's die bedoeld waren voor pakketbezorging; logisch gezien lag deze ontwikkeling in de la.

  Niet te vergeten wat dit onderwerp betreft, de Zweedse staat heeft in die tijd tot op zekere hoogte een bepaalde "politiek-financiële" invloed op de industrie gevormd; niet te vergelijken met het dieselschandaal uit het verleden! Naast de generatie van die tijd had ook andere behoeften, aangezien de markt over het algemeen nog klein was in vergelijking met de huidige omstandigheden en de automarkt nog steeds van land tot land verschilde. Het voertuig werd nog steeds als een luxegoed beschouwd, dus allerlei verschillen tussen de "weinige" automobielen waren duidelijk zichtbaar. Tegenwoordig is een moderne auto, groot of klein, een natuurlijk vervoermiddel, voor de meesten van ons is het bijna onbekend; dwz we komen steeds dichter bij "autodelen". De eisen zijn waarschijnlijk hoger, maar steeds minder differentieerbaar, zodat het kan worden gebruikt en gebruikt als een verwaarloosd mode-verbruiksartikel zolang het mogelijk is of zelfs heren en vrouwen vervelen zich niet met het lustobject, want leasen is tegenwoordig een vanzelfsprekendheid. Hierdoor wordt een voertuig steeds minder als waardevol bezit gezien.

  Interessante observatie in mijn familie, die al 50 jaar in Saab rijdt, net zoals ik al 40 jaar in Saab rijd, inclusief het werken met Saab voor een paar jaar in de jaren 80, de relatie met de oude Saab's is erg sterk, ook al wordt er vandaag weinig over gezegd zal, maar alleen met veel moeite nemen we afscheid van onze Saab's, als het absoluut moet. Ook worden we moeizaam beïnvloed of zelfs overtuigd door een nieuw product als alternatief. Dit was al merkbaar toen de 902 / 9.3 + 9.5-modellen werden geïntroduceerd, die de passie van Saab fundamenteel veranderden. Het enige interessante onderwerp in de afgelopen 15 jaar was de introductie van E85-motoren, wat ertoe heeft geleid dat we op zoek zijn naar een nog modernere Saab. Maar vanuit politiek oogpunt hebben deze BP-versies waarschijnlijk ook geen toekomst meer, aangezien er de laatste tijd niets is gefinancierd, of er is zelfs sprake van het afbreken van het E85-aanbod!

  Aangezien ik nu professioneel als een middel om zonder voertuig moeten daarom zelfs niet meer terug te leggen vele kilometers, dat is meestal alleen voor privé-gebruik, heeft het merk alternatief geworden na het verdwijnen van onze bijzondere en onderzoek presterende Zweedse automerk, eigenlijk nooit bewust of thanks verzameling van goed bewaarde oude tu-16s modellen zoals 901er en 9k waar de echte tintelend Saab rijervaring nog komt tot leven aan het daglicht of hooguit voor de moderne milieuvriendelijke alledaagse, waar werkten met ons op voor een lange tijd alleen BioPower motoren, hoewel deze modellen belichaam geen extreem grote Saab-filosofie! Dit is zo lang als E85 wordt aangeboden, maar gelukkig werken ze ook met benzine.

  Diesel was nooit een probleem bij Saab, want het was oorspronkelijk geen Saab-technologie tenzij GM de baas was. Dit diende alleen als een verkoopstrategie om de verkoop in de verschillende landen stabiel te houden, omdat de prijsverschillen tussen benzine en diesel kunstmatig werden beïnvloed door de marktomstandigheden en de verbruikswaarden meestal veel interessanter waren in termen van prijs.

  Voor mij is er geen eerlijk Saab-alternatief voor een gepassioneerde Saabist, alleen een “werkpaard” in de stijl van de Land-Rover Defender V8, hoewel dit geen langeafstandsvoertuig is en daarom nooit de Saab zal vervangen!

  GI.PI.

 • blanco

  erg interessant om de vele verschillende meningen en oplossingen te zien

  MAAR: wat was Saab echt in de kern? extreem onafhankelijk tot soms bizar, heel snel (en soms heel comfortabel), heel stijlvol (niet per se klassiek "mooi" maar gewoon een echte persoonlijkheid), en zelden.

  Alle brood- en boteronzin van de latere fasen en de verdunning door dit geweldige Duitse merk, dat gelukkig nauwelijks wordt genoemd, hebben niets te maken met echte Saab ...

  Dus ik begrijp het enthousiasme - en zeker niet de associatie met Saab - voor Aziatische brood-en-boterauto's (ongeacht hun uitstekende alledaagse waarde) en voor de nog steeds zogenaamde premium-modellen (in feite dood saaie, te dure saaie auto's) niet helemaal. ) van een groot Europees land.

  Als iemand de emotionaliteit en originaliteit als de meest centrale punten van de Saab-mythe beschouwt, moet een waardige opvolger (als dat is wat hij nodig heeft) aan dezelfde voorwaarden voldoen. Daarom komen naar mijn mening alleen merken als Alfa Romeo of Jaguar in het geding.

  Bij Alfa Romeo wordt absoluut voldaan aan de centrale punten zoals emotionaliteit, sportiviteit, onafhankelijkheid, design etc.. Echt geweldig en (na weer een lange droge periode) veel plezier (net als bij Saab). Dit is ook het geval met Jaguar, maar ik sta mezelf het snobisme toe om het hier in wezen te beperken tot de oude, 'echte' Jaguar-fase, d.w.z. de ontwerptaal van de XJ-modellen of ouder (met deze mooie ronde dubbele lichten en gebogen lijnen ); misschien komt hier weer iets heel goeds ...

  Anders: Saab's zijn nog steeds volledig geschikt voor dagelijks gebruik, dus blijf plezier maken 😉

  PS:
  had veel verschillende 900er convertibles series I en II, 9000 en 9-5; Momenteel rijd ik een 900 Convertible Series I, meer volgen opnieuw.
  Voor mij waren de directe Saab-opvolgers Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, Alfa Romeo 4c en voor de lieve vrouwelijkheid een Jaguar X-Type (3.0), allemaal heel verschillende, maar prachtige auto's!

  Proost & ciao ciao

  6
  4
 • blanco

  Hier is mijn Saab-verhaal: het begon in 2000 met een groene herten 9-3er die ik vervolgens in 2004 verruilde voor een 9-3 1.8t cabriolet (ook met hertentuning - in limoengeel). Ik rijd nog steeds in deze prachtige auto. Daarnaast had mijn vrouw vanaf 2009 een 9-5 Aero (99er Jahrgajg) die helaas in 2015 moest worden stilgelegd omdat de roestpreventie van de eerste 9-5 nog niet optimaal was. Als vervanging konden we toen een 9-3X vanuit Duitsland naar Zwitserland importeren.
  Alternatief voor deze Saab's? Ik moet lang nadenken; hopelijk hoeft de vraag nooit gesteld te worden. Misschien Alfa? Jaguar? Nauwelijks een EV; hooguit een plug-in hybride; op zijn best waterstof, als de technologie betaalbaar is. Maar houd de Saabs voor het eerst zo lang mogelijk….

 • blanco

  Mijn opmerking "Precies!" was bedoeld als een direct antwoord op die van Herbert Hürsch.

 • blanco

  Na meer dan 2 decennia met Saab 9000 (2.0 Turbo en Aero) heeft 2015 de Aero vervangen als een alledaagse auto voor mij (zelfs als het nog steeds is uitgelogd in de garage). Ik reed Saab omdat het milieuvriendelijke, veilige auto's waren. Bovendien, in het geval van de 9000 Turbo's nog steeds krachtig, ruim en praktisch. In de zomer 2013 had ik de mogelijkheid om een ​​Model S te testen. Vanaf dat moment was het eigenlijk duidelijk hoe de vervanging eruit zou moeten zien, die precies de waarden belichaamt die ooit voor Saab stonden. Aan het einde van 2014 werden de modellen met vierwielaandrijving gepresenteerd en sinds juni 2015 rijd ik er een als S85D. Vandaag zou ik waarschijnlijk een model 3 kopen (helaas zonder de praktische hatchback). Over 4 jaar en nou 75.000 km reed het model S met ca. 200Wh / km, dus van de energie-inhoud met 2l benzine / 100km. Ondanks meer dan 2t en de goede dubbele prestaties in vergelijking met de 9000 Aero. Ongeacht het merk, zou een gasbrander niet naar mijn huis komen.

  3
  8
  • blanco

   INFRASTRUCTUUR

   Ik kom net uit Zweden. Ik zag daar veel Tesla. Maar nauwelijks laadpalen en zeker niet in de vakantiehuizen. Ik had mijn reis niet met een EV kunnen maken. Om die reden alleen, komt er geen EV zo snel in mijn huis, omdat de vakantie in BioPower fantastisch was.

   De 2.400 Km plek waar ik ging met E85 en minder fossiele CO2 per km hebben uitgestoten, als een Tesla de Duitse macht mix. De rit naar huis was ontspannen en ruim en ik was nog slechts ongeveer 3 thuis ben. Een lading op de weg is voor mij een horror-optreden.

   De infrastructuur hiervoor zag ik tijdens een korte pauze op het gloednieuwe ontspanningsgebied Deminer Land aan de A20. Er waren een transformatorhuis, verschillende enorme besturingskasten en ongebruikte 5-laadstations. Ik was ook dankbaar dat ik ze niet nodig had, liet ze links liggen en ging gewoon naar huis.

   Terwijl de ontspannen rit op lege straten mijmerde ik over hoeveel laadstations, transformatoren en schakelkasten het overal nodig is, samen met de levering en elektriciteitsopwekking (thuis, op het huisje of in het buitenland) om een ​​EV mogelijk maken hetzelfde mobiliteit voor gloed zonder laadtijden en langere verplichte pauzes zijn zo volledig natuurlijk.

   De vereiste ruimte, de inspanning en het gebruik van middelen voor een elektromobiele infrastructuur voor infrastructuur en infrastructuur maken ook deel uit van de algemene balans en het milieu- en mobiliteitsdebat. Een paar benzinestations hier en daar worden gemeten tegen een vlieg en de 200Wh / Km zijn helaas slechts de helft van de waarheid.

   Het ecologische nultarief biedt zeker geen branders - en het zij met biobrandstof.
   Maar zeker ook geen elektrische auto's. Er moet zoveel eerlijkheid zijn ...

   12
   1
   • blanco

    In de 4-jaren reiste ik van Nordkapp naar Zuid-Duitsland. Onderweg werkt het laden soepel op het netwerk van de supercharger, je moet toch van tijd tot tijd een stop maken om te eten of voor een kopje koffie. Bij het huis kan worden geladen met een gereduceerde lijn naar Schuko, thuis is een doos in de garage en in de carport. Geen tijd om aan te sluiten / loskoppelen, opladen gebeurt automatisch 's nachts, wanneer anders weinig stroom nodig is. Er is geen Duitse elektriciteitsmix geladen, maar elektriciteit van water / windenergie. Trouwens, het halve dak van de garage met fotovoltaïsche voedingen levert stroom voor losse 10-15.000km per jaar.

    3
    6
    • blanco

     Dat klinkt helemaal niet slecht, ik moet toegeven ...

     Maar ons huisje had geen Schukodose buiten. Ook had ik al afgelegen huisjes zonder elektriciteit. Dit is ongelooflijk comfortabel en ontspannend. Hun ecologische voetafdruk zou ook sensationeel klein en plat moeten zijn.

     De fotovoltaïsche energie in de garage levert 's nachts niet op, de groene stroommix bestaat alleen als Ökotarif op het papier en uit het blikje komt nog steeds de DT Elektriciteitsmix. Overigens heeft de fotovoltaïsche energie een CO2-balans en dat is de factor 10 slechter dan die van windenergie.

     Voor een kopje koffie in een ecologisch ‘correcte’ plastic beker neem ik op weg naar huis geen pauze in het holst van de nacht. Rustplaatsen op de snelweg zijn zelden een verblijf waard en waarom heb ik de Saab-bekerhouder en een Stanley-thermoskan?

   • blanco

    Precies! Dan is er de geweldige Duitse elektriciteitsmix die u noemde, bestaande uit kolencentrales, gas, kernenergie, enz. En de zeldzame aarden. En dat sowieso alleen de mensen met de allergrootste CO2-voetafdruk zich een (zo'n enorme) Tesla en een EV kunnen veroorloven voor hun oh-zo-pure milieubewustzijn: namelijk de huiseigenaren. Als bewoners van een flatgebouw zonder garage (met een veel betere voetafdruk, d.w.z. veel lagere uitstoot per neus), heeft de overgrote meerderheid van de bevolking sowieso geen manier om een ​​elektrische auto op te laden en te bezitten. En de slijtage van de batterijen, het energieverbruik tijdens de productie, etc. (bij de Tesla beter dan bij de andere fabrikanten vanwege de woestijnzonne-energie) tast de balans aanzienlijk aan!

    Zoals Tom zo mooi schreef op de blog: De meest milieuvriendelijke auto is er een die al is geproduceerd! Met dit in gedachten rijd ik mijn Saabs uit 2011 met een gerust geweten: de E85-cabriolet die nauwelijks fossiele CO2 zou uitstoten als de domme - en alleen gericht op de automobiellobby en de huidige, feitelijke argumentbestendige hysterie - de E85 Duits beleid. En de 160 TTiD SportCombi, die heel weinig verbruikt en sowieso een veel betere CO2-balans heeft dan diesel.

    Ik zou voor een fundamenteel nieuwe en vrije, doelgerichte heroverweging zijn. Zoals door u voorgesteld, kon elektrische energie als immobiel, dat wil zeggen voor het verwarmen van onze huizen, zeer goed gebruikt. Er zijn geen geheugenproblemen. Bovendien, zonnepanelen op de daken (ook de grote Art Nouveau appartementsgebouwen hebben allemaal een enorme daken kan vanaf de straat ziet er niet) gebruiken vulkanisch gesteente als opslag (HH is in slechts getest). opnieuw in te voeren voor mobiele energie nodig heeft E85 te gebruiken op grote schaal de land- en bosbouw afval van hoe corr in Frankrijk voor 1000 euro de benzinemotor. retrofit, blijven de oude Nitro plaats tot schroot ten koste van het milieu intact auto's en bouwen van nieuwe miljoen , en in de nieuwe voertuigen naast EV meer en meer op hybride zetten!

    PS Leuk je weer te hebben! Ik heb je opmerkingen gemist - en ik benijd je reis naar Zweden! Helaas heb ik het dit jaar niet gehaald.

    • blanco

     Bedankt voor het compliment.

     Wat betreft TTiD en de E85 zou men kunnen toevoegen dat de CO2-balans van diesel nog beter zou zijn bij biodiesel. We hebben het eerder gehad en helaas deelt het het lot van E85 in Duitsland ...

     Kära Hälsningar

   • blanco

    In dit opzicht ben ik ook op BioPower geland, want in Zweden was het aanbod van E85 beter ontwikkeld dan in de rest van Europa, hoewel er waarschijnlijk geen toekomst op de lange termijn is vanwege een gebrek aan E-85-vraag; Aan de ene kant ontbreekt helaas het onderzoek van Saab sinds 2011, anders zou het zeker in heel Europa er beter uit kunnen zien. Daarnaast zijn er nog steeds genoeg E85-benzinestations in Duitsland + Zwitserland, zodat mijn deel van mijn deel hoofdzakelijk uit E85 wordt gehaald.

    • blanco

     Echt waar? Waar vind je nog meer benzinestations van E85 in D? Ik kon er geen enkele meer vinden en zou daarom erg dankbaar zijn voor elke hint! 🙂 En wat kost de liter in CH? Ik heb online onderzoek gedaan en vind dat er nog steeds E85 op Agrola in (Duits) Zwitserland moet zijn. Aangezien ik er snel heen ga, zou ik zeer geïnteresseerd zijn!

     Bedankt en fijne zondag!

     PS: In Frankrijk is het erg goed om E85 bij te vullen. Daar wordt het netwerk momenteel enorm uitgebreid, worden de auto's achteraf ingebouwd en staat de liter tussen 60 en 80 cent! 🙂

 • blanco

  Kia E-Niro

 • blanco

  Het maakt me gek telkens wanneer ik zie dat mensen zichzelf martelen om te werken en hun geld naar China sturen. Volvo zou nooit voor mij als een alternatief in kwestie, iets wat ik zou niet eens aan wanneer het werd gegeven aan mij en aan de voordeur gebracht, met een maandelijkse bonus van € 1000 per maand bovenop het.
  Subaru is erg knap, Mazda is al erkend, PSA doet ook veel dingen goed en mooi. Anders zou ik proberen te ontsnappen aan de afschrijving met een chique en alledaagse klassieke auto ... zoals een C107 van de Imperial Starfleet, de R129, die momenteel op een historisch dieptepunt staat, of bij Saab met een 99 of onze favoriete 900.

  10
  5
 • blanco

  Mijn Saab verhaal begon in 2006 toen ik liet mijn eerste auto (Saab 9-3 Sedan, 1.8t, 2004).
  Er volgden vele reizen en was altijd betrouwbaar.
  - Na de bruiloft in 2015 kwam er een BMW X5 (E70, 2012) bij.
  Dat rijden we vandaag nog steeds, maar mijn hart en vreugde zijn altijd de Saab geweest.

  - In 2017 kocht ik een extra Saab 1.9 ttid (2008 omdat ik nieuwsgierig ben naar de technologie en 180DieselPS).
  Voertuig rijdt erg goed, maar is meer een tractor dan de benzinemotor ...

  - Begin juli 2019 nam ik afscheid van mijn zorgeloze 1.8t Saab met een bezwaard hart met 260 km.
  Waarom? omdat we geen 3-auto's nodig hebben.

  - Vandaag: mijn hart huilt, ik mis de benzinemotor!
  BMW blijft (in het belang van de vrouw), de 1.9ttid stationwagen wordt verkocht, maar een Saab 2.0t cabriolet volgt vanaf 2008 ... ergens in de komende 8 maanden!

  Welk voertuig zal ik persoonlijk verplaatsen voor de volgende 10-jaren?
  Natuurlijk wordt het een Saab ... wat dan ook, het belangrijkste is een benzinemotor.
  Waarom? Elke andere auto (en ik heb veel merken geprobeerd, waaronder bedrijven) maakt me niet gelukkig, ook al lijkt het moderner of geavanceerder.

  Met vriendelijke groet
  Serge

  12
  1
 • blanco

  Ook van mijn kant een bijdrage aan mijn vorige "Saab-carrière":

  - Ononderbroken Saab sinds 1980 tot vandaag: 2 x Saab 96, 3 x Saab 900 I (GLi en i, elk> 550.000 km)

  - ooit een “product van een derde partij” (naast een van de drie 900's destijds): Citroen Xantia (afgetekend met 490.000 km, uiterst betrouwbaar als de distributieriem regelmatig wordt vervangen en de groene hydraulische vloeistof om de twee jaar wordt vervangen)

  - Momenteel: 2 x Saab 9-5 I: stationwagen met 335.000 km (seizoensregistratie) / 4-deurs met 230.000 km / 900 I cabriolet, bouwjaar 90 met 23.000 km / Saab 96, bouwjaar 1979, 69.000 km

  Nieuwe voertuigen zijn voor mij niet mogelijk (agressieve, saaie unit-styling, vooral de Duitse ABM-auto's, te veel vervelende bullshit en assistentiesystemen, enz.).

  Gebruikte voertuigen: naast Saab alleen Lancia (Thesis), Citroen (C5 / C6) of - heel ver terug in de tijd - Panhard PL 17/24.

  Met vriendelijke groet,
  Uli

  14
  • blanco

   Geweldige geschreven Uli! Ik zie hetzelfde met de nieuwe auto's.
   En dat met de Panhard is al een echte traktatie. Zo'n PL17 zou ik meteen opnemen! Trouwens, de PL17 won 1961 de Rally Monte Carlo, nog voor de Saab!)

  • blanco

   Ik ben vergelijkbaar met jou en Hans S.
   Daarom heb ik niet deelgenomen aan de enquête, ik kon niet deelnemen ...

   Ik heb de zoektocht naar alternatieve nieuwe auto's een paar jaar geleden afgebroken en kwam tot de conclusie dat ik mijn autotoekomst het liefst zou nastreven met mijn inventaris, andere SAAB's en 'gebruikte auto's' van andere merken.

   Zo'n categorie (heerlijke baby, jong en oud van alle mannenlanden als Saab-alternatief voor een nieuwe auto) biedt de enquête niet. Maar voor mij is dat precies het meest sexy alternatief en blijkbaar ben ik er niet alleen mee. Dat is leuk om te weten.

   • blanco

    Kan me alleen maar bevestigen!

 • blanco

  Hebben saab pas vorig jaar voor mij ontdekt en besloten dat zal niet de laatste zijn, zelfs als de 9-5 2.2 2002tid sc waarvan ik was niet erg zorgvuldig behandeld door de vorige eigenaar en ik heb nog een nieuwe BMW in de garage.
  Ik ben nog nooit zo comfortabel en ontspannen geweest in een auto als in de saab. Ik zal waarschijnlijk ooit een 9-5 NG en een 9-3 convertible krijgen. Het enige probleem is mijn 30tkm die ik in het jaar rijd en ik ben benieuwd hoe lang de 9-5 nog steeds standhoudt.

  • blanco

   Waar komt de beschreven 9-5 2.2 TiD vandaan? (er zijn er niet zoveel meer)
   Naar mijn mening is deze motor de meest duurzame eenheid in de 9-5. Als de attributen kloppen, gaat hij altijd levendig, zeer solide en ontspannen door. Zelfs vrij gemakkelijk met 30.000 km per jaar - wat moet er met de motor gebeuren? 😉

 • blanco

  Ik rijd nu mijn 9-5 Aero-sportpak op seizoensplaten .. en sta nu op een Opel Ampera 2012 die als een alledaags voertuig is geland. En ik moet toegeven, de Ampera overtuigt over de hele lijn!

 • blanco

  We zijn momenteel alleen Saabs in gebruik en zullen dat hopelijk nog lang blijven, we willen nog steeds een convertible en een 9-5NG. De vele rapporten hier kunnen ook een 9000 in kwestie zijn.

  Ik kan nadenken over alternatieven voor Saab ik zou zo zeggen, ik denk dat de auto Saab, maar ook rondom het, groeten eden fans (helaas niet looft elk), de vergaderingen, de Saab blog en de bijzondere in de Saab workshops, die allemaal je vindt ze waarschijnlijk in bijna geen ander merk. Iedereen die toen en nu voor een Saab heeft gekozen, heeft ook iets heel individueels en zeldzaams gekocht. Het heeft iets op een grote parkeerplaats of zelfs in de wijk om de enige te zijn die dit model heeft.

  Als ik een alternatief moest kiezen, zou ik opnieuw iets zoeken, wat niet zo vaak is. Ik denk dat VAG-auto's niet slecht zijn, sommigen van hen zijn ook mooi, zoals een Arteon of erg praktisch Superb of Kodiaq, maar nog steeds saai en kan worden gezien op bijna elke straathoek.
  Ik hou ook van de Fransen, Talisman en 508 zijn prachtige auto's, maar met de 508 kon ik nooit wennen aan deze vreemde cockpit wanneer ik uit Saab kwam.
  Japanse auto's zijn allemaal erg goed, want er zou veel zijn wat ik zou willen, omdat er Lexus, Infiniti en Subaru zijn waarmee ik vrienden kan maken.
  Alfa en Jaguar zouden nog steeds een optie zijn
  Tesla zou een beetje moeilijk zijn, omdat ik graag thuis zou willen uitnodigen. Maar een model S100D dat ik me kon voorstellen.
  En last but not least is Volvo een heel interessant alternatief.
  En hoewel ik nog steeds een van de jongere lezers ben, kon ik me ook een SUV voorstellen, bij voorkeur Saab. Een kleinere 9-4X met alles dat Saab tot een droom maakt.

 • blanco

  Ik had een Saab-sportpak in noctunblau 1.9TTiD Vector-apparatuur en nog veel meer dan bedrijfswagen BJ 2009.

  Helaas, de komende verandering 3 jaar later was Saab er niet meer en moest ik op zoek naar de lang geplande reis naar Nordkapp, een alternatief. Omdat de selectie beperkt is tot Duitse merken en dochters, was het een A4 Allroad-stationwagen. De Nordkap die hij heeft gedaan en met uitzondering van de verschillende softwarecommando's reed hij vrij goed, maar het verbruik was veel hoger (volgens lijst identiek aan de Saab) en de auto had geen ziel.

  Toen kwam het dieselschandaal (de Audi EA189-motor volledig aangetast), dus het zou iets anders moeten zijn. Helaas is de selectie van Duitse merken vrij beperkt; geen enkele is innovatief in het aandrijfconcept. Zo is het, een Skoda RS sportcombi is 180 pk diesel en handgeschakeld geworden. Ik ken ook een auto van het fraudebedrijf, maar Skoda is een heel oud merk en ik ken het al van kinds af aan en heeft een S aan het begin van de naam 🙂 Ik ben zeer tevreden, de auto past als een handschoen (zoals mijn Saab) en creëert een grijns om mijn gezicht op te roepen (zoals mijn Saab). Skoda is helaas compleet. afhankelijk van VW en dus zijn de opvolgermodellen slechter geworden (stembesturing, optica, etc.). Sinds de WLTP-test heeft VW ook voorkomen dat de Skoda verschillende handschakelaars en benzinemotoren kan leveren. Dus ik moet zien wat het alternatief zal zijn.

  Volvo is sinds de verkoop door Ford helaas geen Duits merk meer, handschakelaar en de 180PS-prestaties zien er nu uit als de speld in een hooiberg en onafhankelijk is het sowieso niets in de Duitse mainstream.

  Zeer interessant. Ik zou een van de Hyundai-modellen met hybride of waterstofaandrijving vinden, omdat een puur elektrisch voertuig geen zin heeft op mijn routes. Bovendien is zijn productie niet bepaald schoon, laat staan ​​de opwekking van elektriciteit.

  Zolang in Dtl. Als kolen worden gebruikt om elektriciteit op te wekken, zal de CO2-uitstoot niet afnemen. Alleen als je de stroomgeneratoren plaatwerk laat zoals GB, maar dat gaat waarschijnlijk niet lukken ...

 • blanco

  2 SAAB, 1 Volvo
  Eigenlijk kwam ik voor het eerst bij het merk SAAB via Volvo. De Volvo is nog steeds in gebruik als een alledaagse Zweed en de SAAB's hoeven geen last te hebben van strooizout.
  Maar bij Volvo zijn reserveonderdelen en softwareprijzen al gedeeltelijk steil. De reparaties bij de 900ers waren daar (tot nu toe) altijd goedkoper, alleen al omdat de software volledig is geëlimineerd 🙂

 • blanco

  Dat is altijd een spannende vraag met de alternatieven. Nadat mijn dagelijkse 9-5 vlak was, stond ook ik voor de vraag. Ik had er weer een kunnen kopen, maar had voor weinig geld een paard met vierwielaandrijving nodig. Dus SAAB was uit en een Hyundai Terracan deed mee. Comfortabel, goed uitgerust, trekt drie en een halve ton weg en het mooiste is: als je met het dimlicht rijdt en dan de motor afzet en de contactsleutel uittrekt ..... gaan alle lichten uit, ook de stadslichten. Daar ben ik altijd blij mee, want het is een beetje SAAB-gevoel voor mij. Ik vind het een geweldige auto en ik heb er nooit spijt van gehad dat ik hem heb gekocht. Dus de alternatieven zijn genoeg voor mij en alle 900's en 9000's worden naast elkaar verplaatst.
  Over Volvo: ik ben al heel lang niet zo enthousiast over Volvo (en heb het niet nodig), maar heb enige tijd geleden de mogelijkheid gehad in een 2 jaar oude V70-dieselrit en kan niet ontkennen dat ik erg onder de indruk was.
  En ik vind Mazda niet oninteressant, juist omdat ze niet de mainstream volgen ...

  10
 • blanco

  Momenteel 5 Saab, vier van hen als dagelijks leven, de 96er als Oldie. Deze worden vergezeld door twee Lancia (natuurlijk zijn dit geen gewone auto's meer). Mijn partner heeft nog steeds een Suzuki SX4 4WD, een voertuig dat indruk maakt met een zeer goede prijs / prestatie-verhouding. Het is in ons achtste jaar en er is niets te mekern!

  Ik ben net terug van mijn gewelddadige tocht door de Noordkaap, totaal 9395 km, met de 9-3 convertible ingebouwd in 2004. De auto ging gewoon van goed naar goed, alles aanvaard zonder klachten en overleefde absoluut zonder problemen!

  In Noorwegen en Zweden zijn de grote, nieuwe stationwagons van Volvo iets van nijlpaarden, je kunt de V90-enmasse zien. Zijn geweldige auto's, zien er goed uit, zijn ook erg groot (en enorm duur). In Noorwegen, vooral Oslo en Trondheim, heel veel Tesla. Dat is een echte prestige-auto daar.

  Ik zal af en toe een verslag schrijven over mijn uitgebreide Nordland-tour en de saabblog verzorgen.

  • blanco

   Hallo, ik kijk erg uit naar het rapport over de "tour of geweld" inclusief het Saab-festival in Trollhättan - het bezoek maakte er deel van uit, toch? (Komt er eigenlijk een blogverslag? Ik kijk er naar uit ...) Meer dan 9.000 km in één tour, dat klinkt echt enorm! En geen wonder dat de mooie cabriolet zonder klagen meegaat, ik heb nooit iets te klagen over de mijne. Mooi en uiterst betrouwbaar!

   Overigens denk ik dat het Noorse energiebeleid behoorlijk onverdraagzaam is: een voortrekkersrol spelen als klimaatbeschermer, elektrische auto's promoten en verbrandingsmotoren belasteren - dit alles is natuurlijk heel goed te betalen vanwege de rijkdom die wordt verdiend met ruwe olie en aardgas (nog steeds aan de gang)!

   • blanco

    Ja, het Saab-feest was de oorsprong van de reis. Vanaf daar de hele Atlantische route in Noorwegen, incl. Een paar dagen de Lofoten. Gewoon prachtig!
    Het rapport volgt.

  • blanco

   Bedankt Hans! We zijn erg blij!

  • blanco

   Moin, Hans!
   Bedankt en bij voorbaat ...
   VG uit Noord-Duitsland!

  • blanco

   Hallo, elke dag Saab 9-3 || , 1,8 benzinecombinatie 2005. Super betrouwbare werknemer. Toi, toi, toi!
   Met seizoenslicentie. Saab 9-3 || , 2.8 Turbo, Kombi Aero, Hirsch Kombi 2005. Soms werknemers, maar vooral puur plezier! Ook toi, toi, toi!

 • blanco

  Het is maar een minimale enquête, ik had meer vragen verwacht, bijvoorbeeld waarom 2 merken worden behouden ...? In mijn geval was Saab niet langer toegestaan ​​als auto van de zaak; Toen ik mijn eerste Volvo voor zaken kocht, zei ik tegen de Volvo-verkoopster: "Voor een Saab-liefhebber is Volvo het minst mogelijke kwaad" - de dame viel bijna van haar stoel.
  Nu heb ik de 2. Officiële Volvo-auto (V 40 D 4) en moet bekennen: nog nooit reed ik een betere diesel.

  Oh ja: Jaguar had als alternatief merk kunnen worden gespecificeerd ...

  Dus GELIEVE: opnieuw te evalueren met meer diepgaande vragen, indien mogelijk!

  • blanco

   Zulke enquêtes zijn altijd een poging. Zijn lezers van dit formulier, hoe ver gaan ze met hun antwoorden en zijn ze überhaupt geïnteresseerd in het onderwerp? Ook leer ik nog steeds, na 8 jaar blog, elke dag iets toe te voegen. Het onderwerp zal zijn verdieping en misschien een van de andere gevolgen vinden.

   17
 • blanco

  Naast mijn 9-5 NG met nu 195.000 km op mooie baas (nog steeds zeer aantrekkelijk, snel en betrouwbaar), rijd ik een cabrio 900 1991 en 96 4 V1968 (bijna klaar wordt gerestaureerd). In de afgelopen 14 maanden heb ik (helaas) verkocht 4 grote Saab, ook om de vrede thuis te houden. Nu kreeg ik een 9000 CSE Turbo aangeboden, bijna in het nieuwe
  staat, met 21 km. Niet bepaald goedkoop, maar wederom goedkoop vanwege de unieke staat en de mogelijkheid. Nu komt mijn dilemma: wegleggen en conserveren kan voor mij niet, ik moet regelmatig zo'n auto besturen en vanwege zijn prestaties en plezier zou ik hem ook zakelijk gebruiken. Dat zou ongeveer 000 km per jaar betekenen, naast de 20.000-9 NG, en om dit te ontlasten. Is het nu heiligschennis om van zo'n verzamelobject een alledaagse auto te maken met onvermijdelijke gebruikssporen of is het qua onderwerp en houding juist om er actief gebruik van te maken?
  Wat waarderen de blog en de lezers?

  13
  • blanco

   Goede vraag. In het verleden zou ik hebben gezegd: leg het weg en beweeg matig. Maar tijden veranderen - en dat geldt ook voor mijn mening. Ik zou het registreren en ermee rijden, ongeacht de kilometerstand.

   17
   • blanco

    Ik heb het in mijn dagelijks leven 2001er 9-5 hij kocht bijna drie jaar geleden een 2,3er 2007-9 3 combinatie liter diesel stationwagon dus ik kan genieten van Saab rijden zo lang mogelijk. De diesel moet worden gespaard, maar door het dieseldebat wordt de diesel nu in het dagelijks leven aangedreven. Hij is ook gewend om paardentrailers te trekken.
    Het enige alternatief voor mijn Saabs zie ik slechts een derde Saab om te kopen.
    @ Tom, ik zou graag de Saab vinden met de hoogste kilometerstand.

  • blanco

   Hallo Helmut
   Het verplaatsen van de 9000 met de extreem lage kilometerstand in het dagelijks leven is gezien de positie van de 9000 in de gemeenschap (hoewel het zeer gewaardeerd wordt als een "werkpaard", maar helaas nooit zo geliefd is als een 901) plus de extreme zeldzaamheid van een 9000 met dergelijke lage kilometerstand een heiligschennis! Natuurlijk hoort een SAAB op de weg ... zelfs de 20 km per jaar zijn geen echt probleem.
   Aanpak: waarom zou u de 9000 niet als dagelijkse auto gebruiken in de zoutvrije maanden? En de wintermaanden overlaten aan de 9-5 NG? De levensverwachting van de 9000 zou met deze benadering bijna oneindig worden verlengd ...
   Trouwens, ik ben een grote fan van 9000 en heb het model al jaren besturen voor 17.
   Houd Saabing

   5
   1
   • blanco

    Goed idee! Ik zou het ook zo doen: veel rijden en genieten, maar misschien niet in de "te zoute" maanden.

  • blanco

   Ik vind het moeilijk om nu te rijden zoveel mogelijk kilometers, wanneer de auto is tot nu toe alleen 21 000km werd verplaatst omdat de auto liever op te slaan voor speciale reizen, vooral met het oog op het feit dat er zo weinig 9000er hij de nieuwe staat nog exclusiever. Pak indien mogelijk een goedkope diesel Saab en rijd de kilometer hiermee. Diesel Saabs zijn ook leuk.

   6
   1
  • blanco

   Auto's horen op straat, zelfs speciale. Of het 20 ton moet zijn is een andere vraag, maar het is heiligschennis om geen geweldige auto's te verplaatsen! Aslo, ga ervoor!

  • blanco

   MUSEA

   9000's zijn al bewaard in het Saab Car Museum in THN en zullen worden bewaard voor het nageslacht ...
   Als privépersoon bent u meer verantwoordelijk voor de aanwezigheid op straat - om uzelf en uw medemensen gelukkig te maken in het dagelijks leven. Ik krijg veel duimen omhoog en zie extatische gezichten wanneer ik op stap ben met mijn 49-jarige Volvo 164E in het dagelijks leven.

   Op 2.400 Km in Zweden heb ik dit jaar niets meer gezien en met de 9000 was het nauwelijks beter. 3 of 4 het was in totaal en ik was erg bedroefd.

   Mijn 164 heeft nu bijna 460.000 km gelopen volgens de snelheidsmeter en zal verder worden gereden. Ik zou hetzelfde doen met een 9000. De weg (bij voorkeur lange stukken) is zijn natuurlijke habitat. Dus rijd, wees blij en behaag anderen ermee. Heb gewoon geen scrupules ...

 • blanco

  Ik moest jaren geleden mijn Saab (bedrijfswagen) van 3 1 / 4 overhandigen. Helaas heb ik geen ruimte en kan me geen tweede auto veroorloven. Ik heb toen veel nagedacht en gekeken. VW Group (Skoda, Seat, VW) worden snel met mij geëlimineerd. Slecht advies geen interesse in advies. Mazda (CX-3) en Ford (C-Max) hebben ook gefaald bij de dealer. Ik zal het gezicht van de jonge verkoper nooit vergeten, waarom koop ik de auto niet? Maar er is gewoon meer aan de hand dan met de vriendin aan de telefoon praten. Uiteindelijk belandde ik in een Hyundai-filiaal (kleine huisjes). De Tucson hadden de look leuk gevonden en kijken daar. Zonder afspraak kan ik natuurlijk zonder afspraak naar de auto kijken, een proefrit maken, geen probleem. Dat overtuigde me.

  Ik huil na mijn Saab op sommige punten, het waren gewoon triviale dingen, maar ze waren echt geweldig. Maar ik raakte ondertussen aan mijn Tucson gewend. Slechts af en toe denk ik, jammer dat mijn Saab dat min of meer alleen deed. Maar aangezien de workshop een belangrijke rol speelt, ben ik tevreden. Ze zijn bijna net zo goed als mijn Saab-werkplaats in Bad Tölz.

 • blanco

  Moin!
  Ik rijd dagelijks met mijn 9-3 II Cabriolet (YOM 2008). Het is mijn enige auto. Ondertussen komen er gedachten op, of ik hem niet in gedeeltelijke pensionering stuur. 😉 Op dit moment denk ik meer aan een Stromer en kijk ik uit naar de IAA en de presentatie van de VW ID 3. Ik denk niet dat ik een gasbrander zal kopen.

  De SAAB blijft de plezierauto.

  Groeten uit Bad Salzdetfurth
  Uli

 • blanco

  Mijn verhaal over de Saab-rijder is een lange liefde die ik om professionele redenen niet mocht uitleven. Aan het begin van de 1980s was ik een hoogvlieger bij Daimler-Benz. Het was natuurlijk niet bepaald opportuun, zo niet afgekeurd, om met de ster iets anders te besturen dan de toen zeer goede auto's. En ik had het als een bedrijfsvoertuig in alle varianten en kleuren. En mijn vriendin en de vrouw van vandaag hebben hem gereden in de vorm van onze privé 190 D 2.5.

  Nadat ik mezelf in het midden van de 1990-jaren had geheroriënteerd en DAF Trucks had ingehuurd voor het moederbedrijf Paccar, werd mijn persoonlijke autowereld ruimer. En opnieuw was het geen Saab maar een VW Passat, gevolgd door nog een andere. Saab heeft me nooit laten gaan. En net als in mijn dagen bij de Daimler, waar ik vele gelukkige momenten doorbracht op het autosalon van Genève op de stand van Saab, draaide ik mijn hoofd elke keer dat er een Saab-cabriolet weer langs kwam.

  Na veel onrust in de auto, heb ik het tij twee jaar geleden voorgoed gekeerd en ik heb een Saab 9-3 convertible modeljaar 2002 toegeeft. Hij kwam uit een uitverkoop van een garage in Winterthur. Ze moesten snel van veel auto's af, omdat de huisbaas hun pand had beëindigd en de nieuwe garage en parkeerplaats maar half zo groot waren. Ik had een auto gekocht met een grote onderhoudsstoring, zoals later bleek. Geleidelijk repareerde de garage Buser in Augst alle dingen die moesten worden gerepareerd en ik organiseerde de revisie van de stuurinrichting bij de specialist improved.ch zelf, die ik alleen maar kan aanbevelen, omdat een nieuwe Max Buser niet meer kon ophalen.

  Ik rijd ook mijn Saab op professionele wijze en hij maakt mijn werk veel gemakkelijker, omdat wanneer mensen me zien instromen, hij altijd een glimlach op hun gezicht tovert. En als iemand van u in de spoorwegindustrie zou moeten werken, dan weet hij wat dat betekent.

  Mijn oudste zoon, die het bedrijf enkele jaren geleden overnam, is niet erg gesteld op de Saab. Dus heeft hij als reserve en om aan de trailer te trekken, waarvoor we regelmatig een Hyundai Santa Fé met 2.2 liter dieselmotor moeten kopen. Daarmee rij ik ook van tijd tot tijd. Ik had ook regelmatig een Hyundai i30-diesel voor de Saab gereden. Zonder afgunst kan ik zeggen dat Hyundai vandaag het automerk is, dat Mercedes-Benz was naar de W123- en W126-tijden en deels naar de W124-tijden.

  Op een gegeven moment krijgt mijn Saab-convertible gezelschap van een 9000er. Ik weet dat ik ineens in de juiste auto sta. En als ik aan het einde van het jaar met pensioen ga, zal dit waarschijnlijk het geval zijn. De Saab-goden zullen mij genadig zijn en ik zal alleen Saab blijven rijden.

 • blanco

  Elk voertuig kan een alternatief zijn voor Saab. Je moet gewoon meedoen en niet dogmatisch denken. Uiteindelijk is een Saab “slechts” een stapel plaatmetaal met wielen erop. Een Saab kan bepaalde dingen beter doen dan andere, maar anderen kunnen bepaalde dingen beter doen dan Saab. Ik rijd niet met mijn Saabs omdat er aan de voor- en achterkant Saab staat, maar omdat ik ze leuk vind. Als ik naast mijn 901 Volvo of Peugeot stond, zou het me ook niet schelen.

  13
  6
 • blanco

  De laatste keer dat ik naar Mazda keek, was. Soms technisch verschillende manieren, een beetje anders dan de anderen, een paar eigenzinnige beslissingen - een vleugje Trollhättan ...

  13
  • blanco

   Mazda houdt op dit moment een zeer opwindende koers, omdat dingen zich in tegendeel tot de mainstream ontwikkelen. Het merk is momenteel erg interessant!

   13
   1
   • blanco

    Ik ben het er volledig mee eens - onder de huidige fabrikanten lijkt Mazda het automerk dat het meest waarschijnlijk zijn gang gaat, karakter heeft en oprecht lijkt. Voor mij staat Volvo te los van de eigenlijke deugden, Subaru is te willekeurig voor mij, dieper bekeken, Jaguar is naar mijn mening ook niet authentiek geworden ... er is niet veel meer over in kleinere merken.
    Naast alle SAAB rijd ik in een redelijk betrouwbare Opel Omega B-caravan, die me behaagt met zijn eenvoudige geest en zeer ontspannen.

    14
    1
 • blanco

  Ik rijd nog steeds in Saab. Mijn 9-5 Aero uit 2004 is de perfecte reismachine! Vorig jaar heb ik ongeveer 8000 km gereden met ouderschapsverlof, vooral op vakantie en daarvoor heb ik bijna 3500 km per week afgelegd! (allemaal met lpg 🙂) Er wordt slechts één keer per twee weken met de auto gereden. Ik fiets alleen in de stad.
  Voor mij is het enige alternatief Subaru. Jammer dat het niet op de lijst staat.

 • blanco

  Ik rijd SAAB 93 convertible en dat blijft zo. Ik kocht een Lexus als een bedrijfswagen. De ontwerptaal die ik niet agressief maar mislukt vind en de hybride rijdt wonderwel.

 • blanco

  Op dit moment zijn er 4 SAAB's, 3 van mijzelf en mijn schoonheden. In welke auto ik ook zit, van Alfa tot Volvo, ik voel me in geen enkele auto zo goed. Ik kan dan goed leven met Opel, Renault of "Whatever" (zoals voor mijn SAAB-koorts) en mijn boterhammen zo lang mogelijk in leven houden met het gespaarde geld.

 • blanco

  LEXUS ??
  Helaas ontbreekt het merk ´LEXUS´ op uw alternatieve lijst voor Saab! Voor mij persoonlijk is de LexusGS 450h interessant! Het is een ouder model ... Ik mocht het een paar jaar geleden 2 dagen testen. Voertuig overtuigde me volledig ... de opgegeven verbruikswaarden zijn ook absoluut realistisch. Ik had een cumulatief verbruik van 2 liter in de 7,9 dagen, wat aanzienlijk is met een voertuiggewicht van 1850 kilo. Deze voertuigen zijn echter zo populair dat het bijna een 6'er is in de loterij om een ​​auto te krijgen met een topconditie en draagbare kilometers.

  ps: ik ben minder enthousiast over de huidige Lexus modellen ... dit agressieve ontwerp is niet mijn ding!
  / ga zo door ... er is altijd iets nieuws te ontdekken op de saabblog !!

  • blanco

   LEXUS ?? Addendum !! Ik rijd ongeveer 30 jaar in Saab (´´900 8 kleppen 145 PS´´ 900 Tu 16s Coupe´´ 9000 CD 2.3´´ 900 II 2.0 Tu Coupe´´ 9-5 I 2.3 Ecopower´´) en momenteel voor ong. 6 1/2 jaar oud een 9-5 Aero 2.3 Tu Sport-Kombi met 306.000 km “// U kunt aan deze lijst zien hoe moeilijk het voor mij zou zijn om over te schakelen naar een ander merk! Maar tot die tijd zal het waarschijnlijk nog een paar jaar duren! De volgende is de 9-5 NG ... op het verlanglijstje in de Saab-voertuiglijst.

   1
   1
 • blanco

  In 39 jaar 27 Saab gereden (bedrijf / familie). Alles behalve het sonnet was er.
  Dan Volvo XC 60. Geweldige auto niets te kreunen, hart elders. Nu met pensioen. Little Japanese
  omdat voornamelijk korte afstanden. Geweldige auto, hart ergens anders. Misschien zal het weer iets zijn
  met een Saab.

  10
 • blanco

  Interessant sterke VOLVO-factie hier. Zou dat geen extra onderwerp zijn voor de blog en Tom niet één keer voor discussie?

  12
  • blanco

   Volvo loopt op dit moment duidelijk voorop ... Een echte verrassing. Ik zie het merk ook als een mogelijke toevoeging, want vanuit Zweeds oogpunt groeit wat bij elkaar hoort samen.

   12
  • blanco

   De affiniteit met Volvo van sommige lezers lijkt erg sterk als je de enquête volgt. Het Saab - Volvo-onderwerp werd een paar jaar geleden besproken. We hebben toen om een ​​goede reden besloten het niet te doen.

   10
 • blanco

  interessant onderzoek; Ik / wij hebben 6 Saab`s en rijden allemaal. Ik heb zelfs problemen om me een alternatief voor te stellen, behalve zo'n oude liefde voor Maserati (dagelijks gebruik, maar niet - de oudere jaren van constructie);
  Ik hoop op zijn minst 1-3 Saab's tot ...? om in leven te kunnen blijven. Ik zie een groot probleem met de politiek, hoe lang kunnen we nog….

  10
 • blanco

  We rijden nog alleen Saab. 9.3 Cabrio, 9.5 Kombi, 9.5 NG Helaas worden de voertuigen ondanks regelmatig onderhoud oud. Helaas is er geen alternatief in zicht.

  14
 • blanco

  Volvo XC 60 als een alledaagse auto - Saab 900i Cabrion 2,1 liter EZL mei 1991 230.000 km seizoen nummer 5 - 10 voor zonnige dagen

  11
 • blanco

  Ik zou Alfa Romeo hebben genoemd, maar de huidige assortiment van AR (geen Combined, deze lelijke SUV) en de slechte vooruitzichten voor de toekomst (in de richting van de elektrische komt uit het niets AR) AR waarschijnlijk de impasse te maken.

  11
  2
 • blanco

  Interessant idee, zo'n enquête! Ik begreep echter dat de tweede vraag betekende dat je alleen iets aanvinkt als je een ander merk bestuurt - naast de Saab of in plaats daarvan - niet wat je theoretisch zou kunnen voorstellen als het zou moeten. Als gevolg hiervan heb ik als een overtuigde bestuurder van twee Saabs (niets anders komt mijn garage binnen!) Niets aangevinkt op de tweede vraag. Of heb ik dat verkeerd begrepen? Aangezien de stemcijfers voor de tweede vraag ongeveer net zo hoog zijn als voor de eerste, maar waar ongeveer 60 procent zegt dat ze alleen Saab besturen, heb ik dat waarschijnlijk verkeerd begrepen ... (??)

  • blanco

   Met de reactie van 2 is de naamgeving van tot 2-merken mogelijk. Getoond wordt het aantal uitgebrachte stemmen, niet de kiezers. Vandaar het verschil.

   • blanco

    Oké - dat was mijn fout! Bedankt voor de informatie! 🙂

 • blanco

  Ik rijd uitsluitend Saab sinds 1987 (terugkomend uit de VS) (2x9000CD; 3 × 9-5 Hirsch Troll; sinds 2011 9-3 Aero Hirsch), en in de vroege zomer maak ik ook korte ritten met een 900 L (1978, 60,000 km) en tijdens de zomermaanden een 900 cabriolet (1991, 160000 km).
  Als alternatief zou ik vandaag een Tesla Model 3 kunnen voorstellen naast een Jaguar XE.

 • blanco

  Jaguar is een individueel merk dat ik als een alternatief beschouw….

  16
  1
  • blanco

   Jaguar's topattitude, stopt veel pre-SAAB-coureurs die ze overwegen
   En waar is die rijeigenschappen, dat vereist geen enorme V8 ……….

 • blanco

  Hallo Tom, is het je bedoeling dat je Volvo niet als een optie hebt gepland?

  • blanco

   Natuurlijk niet, zelfs als je het zou kunnen accepteren. Weinig ongeluk in de vorm, Volvo is nu zichtbaar.

   • blanco

    30 jaar Ik rijd alleen Saab en ik hoop dat het nog een tijdje zo blijft. Momenteel breid ik mijn vloot uit om de Km op zoveel mogelijk Saabs te verdelen. Momenteel een 9-5 NG 2.0 Turbo, in de zomer is de 902 Turbo Cabriolet, een tweede cabriolet voor mijn vrouw, in de maak. Volgend voorjaar is de 9000 CC 2.3 Turbo eindelijk klaar en komt hij weer op pad. Dus ik hoop de Saab Feeling de komende jaren te blijven rijden.

  • blanco

   Ja, moeilijk. Lovers Saab Ik heb er drie, zelfs de toen 2005 nieuw aangeschafte 9-3 SC kan al lang in de status zonnebaden.

   Toen de zakenauto 2008 Saab 9-3 SC uit lease ging, waren er geen nieuwe. Opvolger was toen een Volvo V60, vervolgens (door werkgever te veranderen) een BMW 3er GT, na het terugschakelen van een Volvo XC60. Dan is er een Land Rover Discovery Sport, nu een Subaru XV die binnenkort verkrijgbaar is (nadat de kinderen het huis uit zijn, wat kleiner is).

   Het lijkt erop dat niets me blijvend heeft opgewonden sinds Saab niet meer bestaat ... ...

   En op de een of andere manier breekt het enquête-formaat 😉

Reacties zijn gesloten.