NEVS 9-3 Productiestart in Tianjin

De bronsituatie is slecht, de informatie komt voor het moment alleen van een Chinees medium. Zo ja, wat finte.hk De productie start van de NEVS 9-3 EV in Tianjin vond gisteren plaats. Een historische dag voor NEVS. Na bijna exact 7 loopt jaar de eerste eigen elektrische auto op Saab basis van de tape.

Onmiskenbaar met Saab Genen, de elektrische auto van NEVS
Onmiskenbaar met Saab Genen, de elektrische auto van NEVS. Photo Credit: finet.hk

Start van de productie bij 29.06 in Tianjin

Een officieel persbericht van NEVS of de Evergrande-groep ontbreekt tot nu toe, maar het zou maandag kunnen volgen. In reactie op het evenement werd het management van NEVS, Koenigsegg, Protean Electric en andere bedrijven van de opkomende Evergrande News Energy Automotive Group ter plaatse verzameld. De boodschap, en dat is waar enscenering over gaat, is vrij duidelijk. Een nieuwe aanbieder van duurzame mobiliteit laat zijn spieren zien.

Nog maar een paar dagen geleden meldde een andere Chinese website dat de fabriek in Tianjin gereed was voor productie. Het nieuws uit China was in zekere zin in tegenspraak met wat je de afgelopen weken van Trollhättan kon horen. Veel duidde daar op een latere start van de productie. Maar snelheid is alles in China, geduld minder.

Een interessant detail in het voorbijgaan: het werk wordt genoemd in het Chinese persbericht als productielocatie van Evergrande Tianjin, de naam NEVS zelf komt alleen voor in verband met de 9-3 elektrische auto. Dit toont de weging voor de toekomst. NEVS is, of misschien wel, maar één merk binnen de groep. Voor het moment tenminste, en op het gebied van merknamen, zou de toekomst spannend kunnen zijn.

De boodschap uit China spreekt over de toetreding van Evergrande tot massaproductie. Dit is vrij hoog, omdat voor het begin van de 9-3 alleen wordt verwacht met kleinere aantallen. Succesvolle Chinese startups zoals NIO of Xpeng produceren nog steeds hun veel modernere elektrische auto's maandelijks in het lagere 4-cijferbereik en nemen slechts langzaam toe.

8 gedachten over 'NEVS 9-3 Productiestart in Tianjin"

 • Ja, spannend. De vraag is eigenlijk: is NEVS een merknaam, wordt deze als zodanig erkend of niet? Of maakt Evergrande een naam uit de retort of herleeft een oud merk?

  Voor info: De EV op FB is relatief nieuw, uit het jaar 2018.

 • Met betrekking tot de merknaam is het interessant dat de 9-3 Ev te zien is op een actueel Facebook-bericht, maar zonder NEVS-letters in de grill. Bovendien spreekt de tekst alleen over de 9-3 EV ... niet de NEVS 9-3. NEVS verdwijnt als merknaam? En onder welk merk zal de 9-3 EV op de markt worden gebracht ???

 • Ik ben al helemaal weg dat het eindelijk begint te bewegen. Of het de naam NEVS wordt of gewoon Evergrande is niet belangrijk. Het is belangrijk dat na 7-jaren de langverwachte productie begint.

 • Eerder toeval, de Leoni-robots zijn in de meeste gevallen geel en blauw.

 • En daarna beginnen?

 • Up's, wie had dat gedacht!
  Maar zelfs de eerste zwaluw maakt nog geen zomer ...
  Desondanks houd ik mijn vingers gekruist, in alle eerlijkheid. Ik hoef niet van het bedrijf te houden.
  Plezierig, dat domineert de kleuren GEEL en BLAUW op de assemblagelijnen. Toeval? Of een eerbetoon aan de SAAB-roots ???

  6
  1
 • Dat is opwindend! Is Everreal geld aan het veranderen met Evergrande, wat nu eigenlijk? Ik zou zeggen dat het er bijna zo uitziet. Ik sluit me aan bij Robert: steek je vingers over voor Trollhättan!

 • Helaas hebben we dit nieuws net zo vaak gehoord als dat ze weer barstten.
  Ik houd mijn vingers gekruist dat met de oude Saab 9-3 nog steeds een staat (start) is om te doen en bovenal, dat de fabriek Trollhättan er ook wat van heeft!

  7
  2

Reacties zijn gesloten.