De kleine dingen zijn vaak wat Saab vandaag maakt

Hallo lieve Saab gek, ik weet het niet sinds wanneer ik "op" de blog sta - het voelde als een eeuwigheid ... Er waren tijden - dat "ER" me veel vrije tijd kostte - er was zo veel spannend nieuws en natuurlijk leuke dingen bijna elke dag lezen …

Bijeenkomst van de Saab-vrienden Thüringen
Bijeenkomst van de Saab-vrienden Thüringen

Vandaag hebben we een iets andere situatie - echt spectaculair nieuws van Trollhättan is de uitzondering - wat het natuurlijk niet gemakkelijker maakt voor Tom en Mark - om de blog spannend en levendig te houden!?

En dat is precies waarom we als dagelijkse gebruikers des te meer gewild zijn! Dus vandaag zal ik een post schrijven - nee - niet over mijn eigen Saab-verhalen waarmee ik zeker mijn eigen boek vol zou kunnen krijgen 🙂 (misschien later!?!?)

Oké - ik weet zeker dat Tom en Mark opwindende rapporten krijgen van afgelopen weekend in Trollhättan - maar wat maakt het uit. Nee, eigenlijk schrijf ik - in de naam - of ook - voor de Saab-vrienden Thüringen.

Wij zijn een kleine Saab-fancommunity met momenteel ongeveer 30 voertuigen. Tot nu toe hebben we twee reizen per jaar georganiseerd om samen door het mooie Thüringen te rijden. Natuurlijk was er altijd wel wat cultuur en heerlijk eten - Thüringer mensen ..

Maar wat we tot nu toe hebben gemist - was de kleine "gebeurtenis" ertussenin en voor sommigen van ons ook het technische aspect ...

En dit is waar onze Saab-kameraad Falko in het spel komt - dat laatste is echt nodig voor hem. Maar niet alleen - nee - hij had natuurlijk ook de juiste oplossing voor ons "probleem"!

Jaren geleden had Falko in een buitenwijk van Erfurt een oud voormalig restaurant “gekocht” dat moest worden gerenoveerd met een bijbehorende hal en biertuin - wat een maniak denkt iedereen die het ziet. En hij heeft het hoofdgebouw al heel goed gerestaureerd. Hoe dan ook - de "hal" is precies wat we nodig hadden voor onze doeleinden. Hier installeerde Falko - volkomen onzelfzuchtig natuurlijk - een hefplatform met allerlei bijbehorende mechanische uitrusting en eindeloze ruimte.

Dus - om een ​​lang verhaal kort te maken - we hebben spontaan voor donderdag 6.6 juni. onze eerste Saab-vaste tafel van Saab Friends Thüringen in Falko heeft zijn koninkrijk opgeruimd. Met Saab-embleem en vlaggen natuurlijk.

Opgewonden Falko en ik wachtten op de reactie van onze Saab-rijder.

Nee, we hebben niet tevergeefs gewacht - vanaf 17.30 uur volgde de ene Saab de andere naar de smalle ingang van de voormalige biertuin. Dit werd snel omgebouwd tot een parkeerplaats. Niet zonder verbaasde - maar waarschijnlijk ook tevreden - blikken van sommige buren.

Eindresultaat - oké, het waren toen "maar" 12 voertuigen van ons merk - wat was waarschijnlijk ook te wijten aan Falko's en mijn onzorgvuldige afspraak? Ja - we hebben op de een of andere manier het weekend verloren in Trollhättan.

Natuurlijk gingen sommige van onze Saab-gekke mensen daarheen - Sorry voor Alexander / Roland en Franz ... Nou, zoals altijd - er is altijd ruimte voor verbetering! Vooral in Falko's “Tanz-SAAL” of beter “SAAB-SAAL”.

Falko had een barbecueplaats met een vuurschaal in de tuin geactiveerd - waar onze heerlijke THÜRINGER BRATWÜRSTE (wat dan ook) en het een of het ander drankje verkrijgbaar waren. Over drankjes gesproken: natuurlijk was er weer onze interne SCHWEDENBIER - voor de kleine Roodkapje-meisjes - met hun eigen SAAB-banderol. Dank aan onze Wolfgang voor dit geweldige idee.

Ik denk dat iedereen daar die avond veel plezier heeft gehad! Eindelijk de tijd om ons echt te vermaken en vooral om plannen te smeden voor onze toekomstige SAAB-activiteiten ”. We hoeven alleen maar aan het weer te werken - een beetje meer zon zou geweldig geweest zijn ... Onze vaste tafel zal een integraal onderdeel zijn - inclusief een schroevendraaier op zaterdag indien nodig.

Ons volgende grotere evenement wordt onze tweedaagse herfstreis met overnachtingen in september of oktober. Tot dan - Thomas uit het mooie Mühlberg wenst iedereen een fijne en ontspannende vakantie en vergeet niet:

"Alles voor de teckel (SAAB) - alles voor de club"


Dank aan Thomas voor het Saab-verhaal op zondag. Hoe is het in het dagelijks leven met een oudere Saab? Wat ervaart u, hoe reageren vrienden, collega's en het gezin? Met aflaat, enthousiasme of mededogen? Hoe houd je de Saab levend, wat doe je met reserveonderdelen en workshops, hoe optimaliseer je of herstel je de oude Zweden?

Een breed onderwerp voor de "Saab-verhalen 2019!". Uitdagend, maar ook interessant. Hoe ziet het eruit met de fans, hoe sterk slaat de Saab-hartslag in het dagelijks leven? Schrijf het ons, het is het waard!

We danken u voor elk gepubliceerd artikel met een exclusief Saab-Scania-bord.

7 gedachten over 'De kleine dingen zijn vaak wat Saab vandaag maakt"

 • Voor de oplossing denk ik een "put" ...

  Als de auto niet hoger kan komen, moet de schroevendraaier naar beneden gaan. Dat is ook goed en nog steeds veel, veel beter dan jack en bucks of ramps.

  Ik moest het gewoon doen vandaag en kort na mijn 1. Reageer opnieuw op pijnlijke ervaring. Dat is echt zo en geen grapje. Mijn oude Göteborg rook verdacht na een korte rit en in feite regende het veel benzine.

  De 164E heeft een elektrische brandstofpomp en een filter vlak bij het differentieel (op de achteras). De slang ertussen (alleen 2 jaar jong) had plots en weer een scheur.

  Dat deed ik direct en met veel plezier, maar met een hefplatform of een kuil had ik maar de helft van de tijd nodig en dubbel zoveel plezier gehad. Nou, een fout in de planning van onroerend goed en auto's ...

 • Goed idee om deze ruimte te gebruiken voor Saab. Om de droom zoiets te laten hebben, hebben velen van ons dat zeker.

 • Ik ben sindsdien nog maar in 1 1 / 2. Zorg dat twee van de genoemde exits hebben deelgenomen en voel me erg op je gemak in deze cirkel. Was er voor de Stammtisch en moet zeggen dat de avond erg leuk was. Veel dank aan de organisatoren en de "groundsman". Ik hoop dat er nog veel meer Saab-vrienden in THÜRINGEN zullen zijn, ik ben er.

 • Ja, Herbert, je spreekt me aan uit de grond van mijn hart - jaren geleden hebben we ook een gezellig huisje gebouwd met tuin en garage - dat laatste is ook wat groter - maar er is niks aan de lift vanwege de ruimte (hoogte). "Maar" er lijkt vanaf volgend jaar een (zeer) positieve oplossing te ontstaan.

  Trouwens, ik moet mijn excuses aanbieden aan de Saab-vrienden van Thüringen - ik heb een "ernstige" fout gemaakt - we zijn niet ongeveer 30 Saab's - maar ongeveer 30 "leden" !! Sorry voor Peter, Stefan, Wolfgang, Jonny - om er maar een paar te noemen - die met veel liefde en passie voor twee, drie of vier Saab's zorgen en ze zo bewaren voor het nageslacht ... (of het nageslacht het nu wil of niet )

 • DAT IS JA ...

  ... de perfecte woning voor een automobilist. Niet geheel vrij van jaloezie, felicitaties aan Falko de landeigenaar en dank aan Thomas voor het geweldige verhaal.

  In Zweedse vintage- en automagazines wordt elke 2 gevoeld. Weergave van werkplaatsuitrusting. En dit spul is ongelooflijk goedkoop tot een complete lift. Als je van SAAB en andere en oudere auto's houdt, moet je auto en onroerend goed holistisch denken en een ruim bijgebouw plannen. Dat is goud waard.

  Omdat ik iets verkeerd deed en ik ben er bijna elke dag bijna pijnlijk van op de hoogte.

 • Heel leuk verslag over een hele fijne eerste ontmoeting in deze vorm .. De locatie past prima. Ik denk dat de volgende keer meer Saab-vrienden de boerderij zullen binnenrollen. Omdat ik er zelf was, kan ik alleen dank zeggen aan Thomas en Falko.

  10
 • Het is cool. Een oud restaurant als SAAB-clubhuis, een goede tweedehands. Heb ik het mis, of zijn er meer mecenassen in de scene dan ooit tevoren? SAAB leeft, een mooie, hete zondag voor alle fans!

  11

Reacties zijn gesloten.