Electromobility. De toekomst ligt in Guangzhou.

Guangzhou, de metropool aan de Pearl River Delta met 14 miljoen inwoners, wordt ook wel de fabriek van de wereld genoemd! Een naam om te onthouden - omdat het een grote rol zal spelen in de toekomst van mobiliteit. NEVS, hoofdaandeelhouder Xi Jiayin, trok zich terug op 12. In juni, het grote chequeboek, en het wordt geleidelijk duidelijk in welke competitie NEVS en de Evergrande Group van plan zijn te handelen.

NIO ES8
NIO ES8. Afbeelding: GAC

Omdat dat behoorlijk hoog lijkt geregeld. We ervaren uit eerste hand hoeveel energie investeerders uit China samen inkopen. Met spectaculaire overnames en instappen bouwt Xi Jiayin in de kortst mogelijke tijd aan een wereldwijd mobiliteits imperium met adembenemende snelheid. Je moet goed kijken om de details niet uit het oog te verliezen. De nieuwste ontwikkeling van de 12. Juni: In Nansha, een district van Guangzhou, zal worden gebouwd voor onderzoek en ontwikkeling en drie fabrieken voor een miljoen elektrische auto's per jaar. Jiayin bouwt ook een megabatterijfabriek ter plaatse met een jaarlijkse capaciteit van 50 GWh. Het past dat de Evergrande Groep haar eigen batterijtechnologie en productie heeft met CENAT.

De nieuwe superaccofabriek in Guangzhou zal ongeveer de helft van het formaat van Tesla's Gigafactory 1 zijn. Hun capaciteit wordt op zijn minst tweemaal zo groot geschat. Maar Evergrande viert met de recente investeringen een enorme start van iets meer dan 20 miljard €.

Mobiliteit Hotspot Guangzhou

De site in Guangzhou is zorgvuldig gekozen door Evergrande. De metropool is een brandpunt van de auto-industrie in China. Met Honda zijn Nissan en Toyota de vertegenwoordigers van de "oude" industrie-resident. Talloze kleinere leveranciers en internationale leveranciers produceren componenten voor bijna alle merken over de hele wereld. En de regio is ook een hotspot voor elektromobiliteit.

GAC produceert het submerk ter plaatse NIO, Natuurlijk zijn de cijfers nog steeds laag, in mei waren alleen 1.089 NIO ES8 afgeleverd, Maar van de 486-startups die op zoek zijn naar elektrische auto's in China, is NIO een van de weinige merken die internationaal succesvol kunnen zijn. GAC ziet de ES8 als een directe concurrent van de Audi Q8 e-tron. Goedkoper, sneller, iets lichter, met een aangenaam, vooruitstrevend ontwerp en verrassend innovatieve technologie. De NIO heeft een unieke eigenschap van een verwijderbare batterij, die in slechts 5 minuten kan worden vervangen. Voorlopig, omdat GAC belooft dat de vervanging van de batterij in de toekomst nog sneller gaat. Natuurlijk, zoals elke andere elektrische auto, kan de ES8 zijn kracht op het snellaadstation aftappen. De SUV is al aan het rijden autonom volgens Level2 wordt het eigen OS van de NIO ontwikkeld in China en de Verenigde Staten.

Groepsbouw met de goodwill van Beijing

Met Pony.ai Een andere internationaal geprezen start-up heeft zich in Guangzhou gevestigd. Het bedrijf is een pionier op het gebied van autonoom rijden en werkt samen met veel fabrikanten. In deze omgeving, met korte afstanden, snelle groei en ontelbare innovaties, verwacht de Evergrande Groep de optimale basis te vinden voor hun ambitieuze plannen. de aankondigingJaarlijks een miljoen elektrische auto's bouwen in 3-jaren is vrij serieus.

NEVS-productieplannen wereldwijd
NEVS-productieplannen wereldwijd

Natuurlijk kunnen de ambitieuze plannen niet worden gerealiseerd zonder de uitdrukkelijke welwillendheid van de regering in Peking. Xi Jiayin heeft terecht banden met de top van de partij en het staatsbestuur. Kritische opmerkingen in de lokale media, die aanvankelijk met batterijfabrikant CENAT konden worden gelezen, zijn sindsdien stil.

Strategische locatie Trollhättan

Trollhättan is een strategische voorpost in dit spel met veel geld, en meer dan dat: genesteld in een politiek stabiel land van de Europese Unie, garandeert NEVS AB gratis toegang tot een van de grootste thuismarkten ter wereld. De voormalige Saab-fabriek in de Stallbacka moet worden opgewaardeerd tot een jaarlijkse capaciteit van 200.000-eenheden. Vanaf het jaar 2020 worden uiteindelijk elektrische auto's van Sono Motors en hybride sportwagens van Koenigsegg in de fabriek gebouwd.

Maar dat is nog maar het begin. NEVS en de Evergrande Group missen nog steeds hun eigen product, dat internationaal concurrerend zou zijn. De 9-3 EV, waarvan de productie tot volgend jaar wordt uitgesteld, zou alleen buitenstaandersmogelijkheden op Europese markten bieden. Op middellange termijn zou Trollhättan echter een soortgelijke rol kunnen spelen in de groep als Göteborg voor de Geely-groep. Ontwerp en ontwikkeling voor hoogwaardige elektrische auto's zou uit Zweden kunnen komen, misschien hun productie. De grote hoeveelheden produceerden toen de fabriek in Guangzhou.

24-gedachten ook "Electromobility. De toekomst ligt in Guangzhou."

 • De cijfers zijn indrukwekkend, geen vraag. Nu, als de heer Xi Jiayin een paar miljoen pakt, of het chequeboek ophaalt om de SAAB-naamrechten in licentie te geven, dan zou alles in orde zijn.

  13
  3
  • Het zou leuk zijn. Kent de man SAAB überhaupt? Nou, het was onlangs in het museum.

 • Ik vraag me af waarom de meeste landen zich uitsluitend op elektrische voertuigen richten?
  Waarom wordt er niet veel onderzoek gedaan naar de brandstofcel (bijv. Zuid-Korea of ​​Japan) of naar alternatieve brandstoffen?

  18
  • De indruk is bedrieglijk. De Chinese overheid financiert de brandstofcel met enkele miljarden euro's per jaar. Naast de batterij-elektrische aandrijvingen wordt deze technologie door steeds meer fabrikanten gebruikt. Vorige week opende China het grootste waterstoftankstation ter wereld. Voor NEVS Evergrande lijkt deze technologie echter (nog) geen probleem te zijn.

   12
   • Het gebruik van de hydrogène est une én d 'avenir si la production est écologique. Elle permet beaucoup plus que les batterijen seules, faire rouler van de voitures mais aussi van de camion, voler van de avions par les turbines, voguer des bateaux ...

   • Ik denk dat autofabrikanten dachten dat ze meer tijd hadden, totdat het schandaal met de uitstoot van diesel zich aandiende, en meer nog, mensen beseften dat hun gezondheid zou kunnen zijn in grote steden enz.
    In stilte gaat de ontwikkeling van de brandstofcel door.

    Elektrisch aangedreven auto's zijn nu in de toekomst en de brandstofcel wil volledig worden ontwikkeld en de norm worden op het gebied van tractie, huisenergie, enz.

    • Ik heb twijfels.

     Alle brandstofcellen en de brandstof zelf zijn nog steeds verschrikkelijk inefficiënt. Vooral het volume dat nodig is om enorme hoeveelheden energie te leveren.

     Elementen en chemicaliën die betrokken zijn bij de productie van veel bekende e-brandstoffen zijn tegenwoordig een andere.

     Een grootschalige productie, opslag en transport van dat soort brandstof zal niet gebeuren. Als er vooruitgang is geboekt, zullen we op een dag brandstofcellen zien, ver weg in de toekomst ...

     • Sorry, ik neem het allemaal terug ...

      Ik verward over brandstofcellen, waterstof, e-brandstof en stroomaccu ...
      Niet technisch, maar op taal. Mijn scepticisme was bedoeld voor alle e-brandstoffen en redoxflow-batterijen, niet voor brandstofcellen.

      Maar toch, waterstof is nog niet volledig onder de knie. Het is een verdomd lastig element en heel moeilijk te temmen. Transport en opslag vergt enorme inspanningen en enorme hoeveelheden energie. Het beste gebruik van waterstof in de nabije toekomst en in het kader hiervan en op grote schaal. Het zou tot op zekere hoogte kunnen werken als een buffer voor de pieken en dalen die we krijgen van zonne-energie en windenergie ...

  • ............ .. precies deze vraag stel ik me voor! Vooral sinds de CO2 voetafdruk van een elektrische auto is een ramp. De Zweedse studie berekent dat een auto met een conventionele verbrandingsmotor kan worden gebruikt voor acht jaar voordat het zo zwaar vervuild was de omgeving, zoals de productie van batterijen voor een Tesla Model S, vooral omdat het stroomverbruik tijdens het rijden dit wordt geen rekening gehouden. En groeit bij de winning van zogenaamde zeldzame aarden, de productie van batterijen. China is goed voor ongeveer 90 procent van de wereldwijde gedolven deze belangrijke grondstoffen hoeveelheden. Onder de zeldzame aarden zijn 17 metalen in een aantal elektromotoren zitten rond de magnetische neodymium en dysprosium, enz. Het is echt belangrijk om alternatieven te vinden!

   18
   1
 • De Chinezen geven gas, of beter elektriciteit ... Er wordt opgekocht wat mogelijk is en we kijken. NEVS speelt met heel veel geld en je kunt nieuwsgierig zijn wat dat voor Troll-Town oplevert. Ik houd mijn vingers gekruist!

 • INDRUKWEKKEND ...

  ... ik ook. Tom schrijft altijd zo opwindend. En zonder twijfel is er veel, veel in beweging en in verandering. Je wilt bijna meedoen, deel uitmaken van de hype en hype rond de EV en jezelf als een van de eerste. Of in ieder geval de tweede of derde in de buurt zijn, gewoon om je een trendsetter te voelen ...

  Maar dan beginnen de oude vragen opnieuw te vormen ...

  • Waarom verwarmen we niet alleen goedkoop en milieuvriendelijk met elektriciteit?

  • Waarom worden nieuwe olie-verwarmingssystemen (stookolie = diesel) door de overheid gesubsidieerd?

  • Hoe kan het dat een Koenigsegg met E85 in de tank en 1140 PS onder de motorkap minder fossiel CO2 per km uitstoot dan een gemiddelde EV in de Duitse vermogensmix?

  • Wie heeft de grondstoffen voor EV's (batterijen) en bijna een monopolie op hen?

  Open vragen voor de infrastructuur en het opladen van de structuur of de totale milieu-impact (enz.) Zal ik niet eens beginnen. Alleen dit: ik hoorde enige tijd geleden een professor XY, die in een interview in GEZ gefinancierd ER (Info radio RBB) vertegenwoordigd zeer aannemelijk dat China zou nastreven met het middel van elektrische mobiliteit vooral geopolitieke en financiële belangen. Hij waarschuwde inkomende en uitdrukkelijk de afhankelijkheden dat zou zijn ontstaan ​​in de toekomst, als je niet betreden eigen manier, niet op zoek naar alternatieven, maar zou hen afhankelijk zijn van Chinese grondstoffen te maken ...

  De arme man moet bijna geconfronteerd worden met fysieke pijn in het licht van het nieuws over het onderwerp, binnenlandse industriële aankondigingen, trends en politieke vereisten. En ik kan dat heel goed begrijpen. Het feit dat we geen plannen B en C hebben, dat we niet tegelijkertijd meerdere paden betreden en testen, is eenvoudigweg onverantwoordelijk - geopolitiek en ecologisch onverantwoordelijk.

  Elke dork maakt regelmatig back-ups van zijn vakantiefoto's. Maar over belangrijke milieu- en geopolitieke kwesties, drijven onze zelfverklaarde elites een eensporige strategie zonder back-up? Dat kan en mag niet zo zijn, maar het is nog steeds hetzelfde en niet anders ...

  20
  1
  • Verwarming met elektriciteit is (nog steeds) niet mogelijk. Als we kijken naar het bruto elektriciteitsverbruik in D-land in verhouding tot de netto elektriciteitsproductie, zou de huidige capaciteit zelfs geen volledige elektrificatie van het transport mogelijk maken. Landen zoals Frankrijk, enz. Kunnen alleen goedkoop met elektriciteit opwarmen, aangezien hier (gedeeltelijk) ongeveer 80% van de elektriciteitsmix op de kernenergierekeningen bestaat - dit is bekend in Duitsland, maar eerder.

   De promotie van olieverwarming heeft de (hoofd) reden om de soms extreem verouderde brandertechnologie te moderniseren. Heeft de neiging om logisch te zijn, omdat de overgang naar een andere techniek vaak moeilijk is.

   Ik hoop dat het helpt!

   • Bedankt voor je AW Jan_HH,

    maar om eerlijk te zijn, het helpt me niet om meer over beleid te begrijpen, noch helpt het het milieu ...

    Wij zijn wereldkampioen export. Strom is ook lang een Duits exportproduct geweest. We hebben vandaag al meer elektriciteit dan we verbruiken, maar we houden de prijzen kunstmatig hoog. En het zijn niet alleen de naties die afhankelijk zijn van kernenergie, waarin vaak elektriciteit wordt gebruikt. Ook Denemarken en Noorwegen zijn in deze races.

    Wat ik mis is een intelligent gebruik en een overeenkomstige politieke controle voor het gebruik van gegeven en verschillende, mogelijk alle middelen.

    Laten we bij de elektriciteit en de stookolie blijven, om niet failliet te gaan ...

    Zelfs de meest moderne van alle mogelijke branders is verouderd en zou niet in aanmerking moeten komen omdat deze alleen de thermische energie van de stookolie gebruikt. De kinetische energie verdwijnt volledig ongebruikt. Kijk maar naar de speeldata van een onvolgroeide 2,0 TTid 9-5 met 190 PS, dan weet je wat er mis gaat.

    Met een gecombineerde warmte- en krachtcentrale zou dat anders zijn en ze zijn al eeuwig en gedurende drie dagen en voor een lange tijd klein en stil genoeg om in elk huis te worden geïnstalleerd. De kinetische energie wordt omgezet in elektriciteit en de thermische energie wordt gebruikt voor warm water en verwarming. Efficiëntie en efficiëntie zijn dus beter in het bereik van dubbele cijfers.

    Nu de kracht: we hadden ooit geheugentechnieken en hadden verschillende elektriciteitstarieven voor dag en nacht.
    In die tijd was het natuurlijk een kwestie van elektriciteitscentrales die niet op en neer konden gaan en die nachtelijke elektriciteit niet mocht worden verspild. Daarom waren nachtverwarmingssystemen in zwang en goedkoop ...

    Dit past ook de windenergie als een vuist op het oog. Wat doen we met de nachtstroom wanneer de wielen 's nachts draaien? Het zou geweldig zijn om de warmwatertank de volgende dag te verwarmen. Je kunt niet alleen douchen en baden, maar ook de verwarming laten draaien.

    Het water van mijn verwarmingssysteem heeft net 35 ° C. In het goed geïsoleerde houten huis van modern Scandinavisch design is dit voldoende, zelfs bij -10 ° buitentemperatuur voor 23 ° plus kamertemperatuur ...

    Maar niet CO2-neutraal, maar met een Gasbrennwerttherme, omdat de nachtelijke tijd nu duidelijk goedkoper is dan de overtollige elektriciteit uit hernieuwbare bronnen, het nationale zelfverbruik.

    Dat begrijpt wie wil. Ik begrijp dat niet. En ik voel me als de dag dat ik begrijp dat het de dag zou zijn dat een paar synapsen me in de steek lieten.

    • Zeker, de politieke afwisseling van de energietransitie lijkt onlogisch (wat het meestal is). En vandaag hebben we een soortgelijk probleem als een paar jaar geleden - de kracht van de energiecentrales. Er is te veel stroom in het netwerk of te weinig. De overtollige regeneratieve stroom is slechts voorwaardelijk (of helemaal niet) geschikt voor het afdekken van de basisbelasting. Dit griezelig vluchtige voer is een van de redenen waarom een ​​verantwoord gebruik van overtollige energie uit zon en wind (nog) niet mogelijk is.

     Zeker dat is slechts een heel klein aspect van dit probleem - de belangrijkste oorzaak vinden we aan de economische kant. Maar op een andere manier - we zijn hier op een autoblog en niet op een pagina voor energetische vragen 😉

     • BILBLOG

      Ja, dat is waar 😉

      Maar de immobiele en auto-aspecten van energie worden meer en meer hetzelfde. De enige uitzondering is benzine. Dat is en blijft voorbehouden voor mobiliteit. Andere energiebronnen en opslagtechnologieën worden op mobiele en stationaire basis gebruikt, getest en besproken. Of het nu gas, waterstof, stookolie / diesel of batterijen is ...

      Misschien geen toeval dat er momenteel een run op benzine en vintage auto's is?

      Ze zullen de wereld niet redden, maar ze zullen geen valse beloften doen.
      Het zijn eerlijke skins (zeker iets waard) en bovenal zijn ze al lang over gesproken ...

 • Leuk voor NEVS en misschien goed voor banen in Troll Town (naast Sion en Koenigsegg). Heeft dat iets te maken met SAAB als we ervan houden of haar (de voertuigen)? Brengt dat iets naar ons geliefde merk? Brengt het opnieuw soortgelijke prachtige, perfect ontworpen en vanzelfsprekende voertuigen met zich mee, technisch up-to-date en met de moed om lateraal te denken en te understateren?

  Ik denk het niet. Niet te vergeten de meer dan twijfelachtige humanitaire, politieke en economische omstandigheden van de politieke en economische offensief van China - als ik kijk naar de andere "Swedish" Chinese, ik draai met afschuw van het exterieur en interieur ontwerp zonder enige lijn, met veel opschepperij en Bling Bling en geïnterlinieerde bedieningsmenu's!

  Niettemin, natuurlijk, dankzij Tom, dat hij ons op de hoogte houdt van NEVS!

  17
  • HET TROLLJAN PAARD

   Ja, het zal interessant zijn om te zien hoe NEVS deze locatie weet te gebruiken. En je moet voorzichtig zijn. Het grote geld en de grote productie zullen in China zijn. Evenzo worden alle fiscale, economische en geopolitieke belangen daar nagestreefd. En het zal een eigenbelang zijn ...
   Sluit niet uit dat een Sion en een handvol Koeniggseggs aan het einde van het hout voor een tro (II) janisches paard en niet veel meer dan een beetje Tiger Balm zijn (sommige balsem) voor de Europese ziel ...

 • Toen ik de post las, had ik dezelfde vragen als Ebasli. Vooral met betrekking tot nieuwe mobiele technologie is "Saabiaans" lateraal denken en engineering vereist. Maar dat lijkt nul te zijn op NEVS. Hooguit zijn ze de wereldkampioen voor aankondigingen! Ik hoop dat ze het geld zullen sparen voor de aankoop van de merknaam. Zou de laatste stap zijn in de achteruitgang van het merk ...

  • Je moet gewoon wachten en zien wat er gebeurt. In feite is er tot nu toe geen enkel product van NEVS. Gevulde kassa's en de mogelijkheid om een ​​interessant product te realiseren (mogelijk in Saab-traditie) bestaan ​​alleen sinds de komst van Evergrande. De komende jaren kunnen opwindend zijn voor Trollhättan. Maar niet verplicht.

   • Volle schatkist, waarschijnlijk voor de eerste keer in de geschiedenis van NEVS. Spannend en op de een of andere manier dramatisch. Het bedrijf had SAAB's kunnen bouwen als ze het geld had. Maar de koffers waren altijd leeg en de plannen groter dan het rekeningsaldo gaf.

    Past ...

    Elektrische auto's kunnen snel worden ontwikkeld. Misschien is er ruimte voor een kleine hybride uit de Saab-fabriek? Ik zou er zijn!

 • Het is allemaal erg verwarrend en soms begrijp je de wereld niet meer. U krijgt informatie uit verschillende richtingen en kunt ze niet echt toewijzen. Klopt het of niet? Ongeacht welke techniek de boventoon voert, één ding is zeker, de kosten om rond te rijden zullen je eigen auto in de garage vergroten en een zeldzaamheid worden en het gas kopen voor onze gewaardeerde trollen in de apotheek. Ik vind het verdrietig en ik denk dat er veel belangrijker dingen in onze wereld zijn die aandacht en actie verdienen.

  • APOTHEEK

   Als het zover is, lanceert Maptun, in samenwerking met een Zweedse fabrikant van kachels, een houtvergasser. Het wordt dan uitsluitend gedistribueerd en geïnstalleerd in het Stage 9-pakket. Een hele set Gränsfors (split hamers, bijl en bijl) maakt ook deel uit van Stage 9, net als stabielere zuigers en een grotere turbo. Een kettingzaag van Husqvarna is ook inbegrepen.

   Daarna versnellen we allemaal van 4,3 naar 0 met berkenhout in 100 seconden en rijden we naar 302 Km / h en daarvan schieten we grappige YouTube-video's ...

   Maar een grapje terzijde, je hebt helemaal gelijk. Alleen milieu- en energiebeleid, er zijn belangrijker dingen. Van mensenrechtenkwesties en schoon drinkwater, waarvan 2,2 miljarden mensen missen, hoeft u zich niet eens af te vragen wat de prioriteiten zijn die zijn gesteld ...

   2
   1
 • eMobility doet geen pijn. Je hoeft er niet bang voor te zijn. We zijn twee jaar geleden gescheiden van onze Saab 95 en hebben een Tesla Model X aan de familie toegevoegd. De 93 Aero Cabriolet die we ooit hebben gehouden, maar die heel erg is zonder te worden verplaatst. Iedereen die ooit een e-auto heeft gereden, wordt er door opgegeten. Ik volg al een tijdje nieuws bij NEVS, samen met de nieuwe eigenaar. Ik zou zeker een NEVS bekijken op het Phoenix 3-platform.
  Brandstofcel: afhankelijk van hoe waterstof wordt teruggewonnen, is het inefficiënt of een bijproduct. De efficiëntie van de reconversie is opnieuw slecht. Het genereren van waterstof met elektriciteit en niet chemisch is eigenlijk krankzinnigheid. Het bouwen van een tankstationnetwerk voor H2 is een streven, ook de levering hiervan. Ik kan thuis elektriciteit krijgen van een zonnestelsel, ik heb elektriciteit bij Nordkapp. Ik zal H2 nooit zo breed krijgen.
  De energiedichtheid van de batterijen zal een nieuwe sprong maken. Met de nu toegenomen laadkracht (ook met terugwerkende kracht bij Tesla) zijn de laadpauzes op de Supercharger opnieuw ingekort. Nieuwe accu's bieden nog meer laadvermogen op de baan en bieden ook meer bereik dankzij hun hogere energiedichtheid. Bereik is, afhankelijk van het voertuig, geen probleem meer. De discussie zou zich moeten concentreren op het laadnetwerk en de laadsnelheid.
  Een NEVS met e-drive zou een voordeel zijn ..

  1
  1
  • Alles is goed en correct, maar alles is geschreven vanuit het perspectief van een gebruiker ...

   Je zou ook kunnen zeggen vanuit het perspectief van een consument. Wat zou bijna oneerbiedig zijn, gezien onze problemen veroorzaakt door consumptie. Aan de andere kant, maar even waar ...

   Het gaat er niet om of een EV met een overeenkomstige technische inspanning voor de voertuig- en laadstructuur geschikt zou kunnen zijn voor alledaagse en zelfs reisdoeleinden. Natuurlijk kan het.

   Het gaat erom of de vereiste inspanning ecologisch en economisch zinvol is. Ten eerste, om een ​​positieve conclusie te kunnen trekken en ten tweede om deze te onderbouwen, leg uit uit welke milieuvriendelijke bronnen (of opslag) de elektriciteit voor uw EV's moet komen tijdens een nachtelijke lading ...

   Je hebt waterstof als zinvolle opslag uitgesloten. Ik kan hieraan toevoegen dat je ook geen zonne-energie hebt om 's nachts en zonder geheugen op te laden. En aangezien ze de Noordkaap vermelden, voeg ik eraan toe dat de nachten daar heel, heel lang kunnen zijn ...

Reacties zijn gesloten.