Vorm volgt functie. Sion in serieontwerp.

Sinds de Sion van de 2. Halfjaarlijks 2020 te bouwen aan de Göta Älv, heeft hij natuurlijk mijn interesse gewekt. Een benoeming van Mark en mij in München is gepland voor juni, omdat we Sono Motors beter willen leren kennen. Terwijl de startup nog steeds de prototypen op de testritten toont, is het definitieve ontwerp van de serie al zeker.

Dus de Sion moet in serie gaan
Dus de Sion moet in serie gaan. Afbeelding: Sono Motors

Op het eerste gezicht zie je dat het ontwerp merkbaar is toegenomen en aangenamer is dan dat van de testvoertuigen. Extra ramen suggereren een licht en vriendelijk interieur. Samen met de opvallende edgy vorm onderscheidt de Sion zich van de auto-omgeving. Het ontwerp suggereert een goed zicht rondom en een hoge gebruikswaarde, alleen met het oog op de achterzijde kan het krap zijn. Meer details zijn alleen bekend tijdens 2020 tijdens een proefrit.

De vorm volgt de functie

De 248 zonnepanelen, die ervoor zorgen dat de Sion een Solar Electric Vehicle (SEV) is, zijn netjes geïntegreerd in het lichaam. Verwacht wordt dat de modules tot 35 kilometers bereik per dag zullen genereren, afhankelijk van het seizoen.

In München spreekt men van een uniek verkoopargument, dat echter niet helemaal correct is. Want in Nederland rolt met de Lightyear One een tweede opstartende SEV op het podium. De aanpak is net zo toegewijd aan duurzaamheid als de Sion, maar de waarde van de gedeeltelijk Zweedse elektrische auto moet aanzienlijk hoger liggen. Aangezien alle Sion in elke kleur kan worden geleverd, als deze zwart is, zijn de panelen nauwelijks merkbaar voor de toevallige toeschouwer. Een stem van de Sion-gemeenschap die dit heeft besloten. Misschien is de beslissing juist omdat het ervoor zorgt dat de Sion op een conventioneel voertuig lijkt. Misschien was het verkeerd. Omdat de feitelijke innovatie, de geïntegreerde zonnemodules, op het eerste gezicht niet vanzelfsprekend zijn.

Desalniettemin, en misschien wel daardoor, is de Sion een voertuig dat zich aangenaam onderscheidt van de mainstream. Geen grote show, geen showmanship. De focus ligt op de utiliteit als autodeelauto. De vorm volgt de functie, toevallig een stelregel van Saab en het credo van hoe auto's in de jaren 80 werden gebouwd. Woorden als "ruimte-economie" worden tegenwoordig echter niet meer gebruikt, omdat veel ruimte voor mensen in het meest compacte gebied uit de mode lijkt te zijn.

In München werken ze tegen de trend in. De Sion zou een project kunnen zijn dat een nieuwe manier van denken vertegenwoordigt. Niet ijdel, maar goed doordacht en met groot nut. Dit wordt ook ondersteund door de optionele trekhaak, die nog steeds zeldzaam is bij elektrische auto's, en de mogelijkheid om een ​​Sion te gebruiken om energie te doneren aan een ander elektrisch voertuig. Het valt nog te bezien of Sono Motors uiteindelijk zo consequent puristisch in het interieur zal blijven. Foto's van het definitieve ontwerp zijn nog niet gepubliceerd.

Batterijmodule van Duitse productie

Wat Sion doet, past goed bij de enorme verandering die de auto-industrie momenteel doormaakt. Hoe het bedrijf rond oprichter Laurin Hahn, die pas 24 jaar is, denkt en handelt, Mark en ik gaan binnenkort op verkenning in München. In ieder geval zijn we opgewonden.

Achter de Sion zijn in een ontwikkelingspartnerschap Duitse autoleveranciers zoals Bosch en ElringKlinger. Het bedrijf uit Dettingen / Erms is een traditioneel onderdeel van de auto-industrie en wereldmarktleider op het gebied van cilinderkoppakkingen. Het relatief jonge bedrijfsveld van alternatieve aandrijvingen houdt sinds 2011 rekening met de verandering. Voor de Sion levert Elringklinger de vloeistofgekoelde 48 V-batterijmodule, die is ontworpen voor een totale systeemspanning van maximaal 800 V. Volgens Sono Motors vertrouwt het op een technologie die minder van de controversiële grondstof kobalt nodig heeft dan conventionele oplossingen. Met de 35 kWh-batterij legt de Sion 250 kilometer af volgens WLTP. De module wordt op een Duitse locatie geproduceerd.

Maar de batterijmodule zal twee keer zo duur zijn als oorspronkelijk gepland door de startup van München. persberichten schrijven vanaf € 9.500, is de prijs van de Sion gestegen naar € 25.000. Dat weerhield 10.000 pre-orderers er niet van om een ​​Sion te reserveren en een aanbetaling te doen.

34 gedachten over 'Vorm volgt functie. Sion in serieontwerp."

 • IK BEKIJK ...

  ... en wees correct: 1,15% van de wereldbevolking stoot 0,575% van de wereldwijde CO2-uitstoot uit via individueel verkeer. Maak er alles van wat hij wil.

  En de factor tussen het wereldwijde gemiddelde per hoofd van de bevolking en onze CO2-uitvoer is slechts 2. Gezien het feit dat we in de winter moeten verwarmen en als een zogeheten exportwereldkampioen industrieel CO2 uitstoten, die anderen consumeren (maar we telden nog steeds), vind ik dit evenwicht niet zo slecht.

 • Welnu, nu moet ik alles opnieuw berekenen.
  Ik vertrouwde je en mijn commentaar komt eraan ...

  Nu is alles wat er is een klein beetje eraf met een factor 10 en Old Zweed is niet meer zo verkeerd. Shit gebeurt en fouten gebeuren. Niet beledigend. Maar een factor van bijna 10 in de naam van de mensheid, de wereld en hun vermeende redding, vind ik behoorlijk gewelddadig ...

  Maar je hebt het gecorrigeerd. Dat verdient ook respect. Bedankt daarvoor.

 • Anders berekend:

  0,12% van de wereldbevolking stoot 0,575% van de wereldwijde CO2-output alleen uit via privévervoer.
  Zowat de factor 5 waar we recht op zouden hebben als we niet wilden sparen en niet hoefden. Alleen met eigen vervoer, let wel ...

  Over het algemeen zitten we dicht bij de factor 20. Schokkend en alleen het verkeer alleen is niet acceptabel. Dat klopt, zonder twijfel.

  En toch heeft het commentaar van Alter Schwede zijn rechtvaardiging. Als we 75% van onze CO2-uitvoer buiten het individuele verkeer veroorzaken, lopen we nog steeds te voet naar een factor 15 over het gemiddelde van de wereldpopulatie.

  Men kan en moet gaan nadenken hoe een energietransitie er in het algemeen uit zou moeten zien en welke prioriteiten we moeten stellen en wanneer. En het kan zeker geen kwaad om er een beetje over na te denken. Het is eerder blind activisme en haastig gevonden panaceas die me erg bang maken ...

  Dit zijn de historische gevallen van herhaling. Zijn de hernieuwde zoektocht naar de enige echte heilige graal.
  De mensheid heeft altijd betrouwbaar gefaald. En ze zal opnieuw falen.

  We hebben verschillende en lokale (gedecentraliseerde) oplossingen nodig.
  Het grootschalige en alomvattende heilige graal heeft altijd en betrouwbaar gefaald.

 • Addendum: ik moet mezelf echter corrigeren. In Duitsland woont 1,15% van de wereldbevolking.

 • Het leest zo onschuldig, maar dat is het zeker niet. De feiten: 0.12% van de wereldbevolking (Duitsland) veroorzaakt 2,3% van de Co2-uitstoot volgens uw cijfers. We nemen dus niet alleen een te groot stuk van de taart, maar gaan er ook vanuit dat we dat kunnen blijven doen met de tolerantie van anderen in hun nadeel.

  Dat is niet acceptabel.

  1
  11
 • Duitsland heeft een aandeel van ongeveer 2% in de wereldwijde Co2,3-uitstoot. Het aandeel eigen vervoer is hiervan bijna 25%. We kunnen allemaal vanaf morgen lopen. Het klimaat zal niet veranderen. De energie-industrie, de zware industrie, etc. moeten op de proef worden gesteld, maar niet de auto.

  6
  2
 • Fiskar had ook zonnecellen op het dak, waardoor het op 35km uitkwam, maar de auto was een hybride - ik kijk uit naar het rapport uit München !!

 • De zonnecellen moeten ergens worden geplaatst, waardoor het ~ 30 km-bereik in de zon opnieuw moet worden opgeladen. In dit opzicht is het waarschijnlijk al logisch om de kijksleuven naar achteren te verplaatsen in plaats van ze aan de voorkant te belemmeren, waar de beperkingen nog ongemakkelijker zouden zijn.

  Als ik de kleur goed begreep, was er een keuze tussen wit of zwart en bij een stemming besloot de 'gemeenschap' voor zwart. Als de 'community' een representatieve dwarsdoorsnede van autokopers zou moeten zijn, is het waarschijnlijk dat de huidige voertuigen vaak zo donker zijn omdat de klanten dat willen. Of je hield niet van het contrast tussen de donkere zonnecellen en het witte lichaam. Ik denk tenminste dat het slim is om potentiële klanten te vragen welke kleur ze verkiezen om een ​​zo groot mogelijk klantenbestand te hebben.

  Eén kleur is natuurlijk geen grote selectie, maar zou blijkbaar nergens in de apparatuur terug te vinden zijn. Een model en dat is het voor nu. Mogelijk een zakelijke optie voor folies, als er folies zijn met voldoende transparantie om het opladen van zonne-energie niet volledig te blokkeren ...

 • BIJPRODUCTEN ...

  ... zijn een goed zoekwoord. We kunnen en mogen niets weggooien. HET verkeer en HET (enige) aandrijf- of energieconcept mogen niet bestaan. Het is triest dat de toekomst nog steeds wordt besproken (en besloten) onder deze premisse ...

  Het is al lang duidelijk dat we het ons niet kunnen veroorloven om bijproducten weg te gooien in plaats van alles “dat er al is” zo volledig mogelijk te gebruiken. Dit moet duidelijk opnieuw worden bekeken in overeenstemming met uw opmerking.

 • Wat ik mis met de Sion, en wat het - naast alle goede ideeën - een auto maakt die ik momenteel niet leuk vind:
  - Aan de achterkant wordt het weer meer een kooi, de raamoppervlakken worden kleiner, de (waargenomen en visuele) verbinding met de buitenwereld neemt af. Zijn hier specifieke technische of zakelijke redenen voor?
  - Hij is zwart, zoals ik alleen las. Dat maakt het verkeer donkerder, minder rustig en laat de auto ook meer opwarmen dan nodig is in de zon. Er zijn meerdere redenen voor lichte kleuren of wit, die ik geschikter vind voor zo'n auto - en het concept dan ook consequenter uitgevoerd.
  Samen lijkt het mij niet consistent genoeg. Bij SAAB vond ik het consistente tot op een punt, dit eerlijke en echte vasthouden aan de goede auto en (niet alleen de) "vorm volgt functie", interessant en is een groot deel van mijn redenen om in de auto's te rijden.

 • ... of LPG of andere (neven) producten die ontstaan ​​in productieprocessen en anders weinig of niet worden gebruikt?
  Ik heb de indruk dat er genoeg is van wat er al is en bruikbaar is - met verdere verdieping en mogelijk ook ondersteuning.

 • Dit zal enige tijd duren, de afspraak is pas aan het einde van de maand. Ik ben blij als het onderwerp aan jouw interesse voldoet!

 • NATUURLIJKE ENERGIEBRONNEN & OPSLAG

  De pionier en visionair Henry Ford stelde ooit dat de brandstof van de toekomst plantaardig was. Oorspronkelijk wilde hij zijn XT-gebouwde Ford-T voor E1928 bouwen en optimaliseren.

  In het toenmalige Duitsland werd onder de naam Monopolin "benzine" op de markt gebracht met een zekere exclusiviteit (de naam was het programma), dat was tenslotte E25. Planten hebben licht nodig. Ethanol en brandhout zijn alles tegelijk - zowel hernieuwbare als CO2-neutrale energiedragers en opslag, evenals de natuurlijk en onafhankelijk groeiende en volledig composteerbare "zonnecel" in Union.

  Best goed en verfijnd, deze natuur ...

  Of we dit technisch beter oplossen, met minder gebruik van middelen en minder ruimtevereisten?
  Men kan nieuwsgierig zijn. En men kan twijfelen ...

  De opslag voor (technisch geoogste) zon- en windenergie is sowieso problematisch.
  Waterstof zou op zijn minst een optie zijn, zij het een controversiële optie ...

 • Vermoedelijk zullen we de komende jaren een mix van vele drive-types hebben. Afhankelijk van wat beter is voor de betreffende omgeving stop je gewoon met waterstof of batterijen. En op lange afstand (misschien ???) nog steeds een diesel, in ieder geval is de waterstofgeschiedenis tot nu toe.

 • Dat is veel te monocausaal voor mij.

  China bouwde in de jaren tachtig nog steeds nieuwe (!) Stoomlocomotieven, bracht ze in omloop en reed ermee door de stad naar het centraal station ...

  Elektriciteit, verwarming, verkeer, bijna gisteren hadden ze in alle gebieden op steenkool vertrouwd en energiecentrales gebouwd op zo'n manier dat ze de wind in de richting van de stad keken, die dan samen met de energiecentrale of fabrieken en de industrie in een dalbassin lag ...

  Het wegverkeer ontwikkelde zich ook niet jarenlang volgens de westerse normen.

  U moet rekening houden met alle parameters als u de voortgang van de Chinese luchtvervuiling wilt valideren. De bottom line is één ding zeker NIET staan:

  Luchtverontreiniging wordt alleen veroorzaakt door de individuele vervoer, had ze uit de moderne en westerse voertuigen gegaan met verbrandingsmotoren en was alleen gestopt door de bevordering van elektrische mobiliteit.

  Dat hoort echt thuis in het verhalenboek ...

 • Dat is het onderwerp. Onze tweede auto rijdt ook zielige korte afstanden. Het formaat van de SION zou ideaal zijn en met de zonnecellen hoef je in de zomer waarschijnlijk niet eens “vol te tanken”. De prijs zou ook in de begroting zitten.

  Laten we eens kijken wat Tom uit München zal melden.

 • De Chinezen zijn al geruime tijd succesvol in elektromobiliteit. Dat is wat ze deden omdat ze de lucht in hun steden niet konden inademen zonder hun gezondheid te schaden. Uw punt is dat de luchtkwaliteit daar veel verbeterd is.

  Als onze auto-industrie deze verandering niet begrijpt, zal het zeker worden afgezaagd door de Chinezen. Ze hebben hun zagen al aan het werk.

  4
  2
 • Je kunt de leugens van de Duitse auto-industrie, de oliemaatschappijen en hun lobbyisten gewoon niet geloven. Maar er wordt ook veel gepraat onder de voorstanders van elektromobiliteit.

  Het is weggelaten in de verbrandingsmotoren veel in de omgeving en energiebalans.
  Zo wordt geheim gehouden dat voor de productie van benzine of diesel voor raffinage meestal een grote hoeveelheid thermische energie nodig is. Dit betekent dat voor de productie van benzine ongeveer 1/3 zoveel CO2 wordt geproduceerd als voor verbranding in de motor. Daarnaast moet de benzine ook naar de tankstations worden vervoerd. Verder wordt geheim gehouden dat bij elke koude start het brandstofgehalte voor de verbranding toeneemt, wat niet alleen resulteert in meer CO2-uitstoot, maar ook de milieu-impact van andere polluenten zoals CO drastisch vergroot.

  Een koude start in verbrandingsmotoren beschadigt het milieu, zoals 500Km-aandrijving. Daarom hebben we een combinatie nodig van elektrische, korte afstand, korte afstand en hybride langeafstandsvoertuigen.

  Als u slechts één of twee keer per jaar lange afstanden aflegt, kunt u een hybride auto of een auto met een verbrandingsmotor huren en anders een elektrische auto besturen.
  VW biedt zijn klanten twee keer per jaar elektrisch gebruik van een gratis huurauto met verbrandingsmotor.

 • Ja, dat zou ook de buitensporige bereikbespreking onschadelijk maken.
  Ik ben een chauffeur van beroep. Voor mijn werk zou een Tesla niet geschikt zijn. Voor mij privé, ziet de situatie er heel anders uit. Met onze privéauto (Toyota Yaris Hybrid) rijdt mijn vrouw 5Km elke dag weer op het werk en 5Km. Een fiets is uitgesloten, omdat ze in ploegendienst om middernacht in het donker moet werken op eenzame landweggetjes. Daarnaast reist ze twee keer per week naar 2Km voor sport en terug. Bovendien, zo nu en dan geen uitstapjes om te winkelen (tot 10Km afstand). Dan maken we een paar Vesuxhe (tot 40Km afstand) en een of twee keer per jaar rijden we naar de Oostzee (80Km afstand). Deze zijn, met uitzondering van de paar reizen naar de Oostzee, slechts korte afstanden. Hiervoor hebben we geen auto nodig met een groot bereik. Dergelijke kortsluitingen zijn vergif voor een verbrandingsmotor. Ze doen geen pijn aan een elektromotor. Omdat een elektrische auto ideaal is.

 • De brandstof is energetisch niet effectief, omdat voor de productie van waterstof veel energie nodig is en de waterstof voor een respectabele greep op 350 of 700 moet worden gecomprimeerd bar, die op zijn beurt veel energie vergt. Dat is waarom waterstof erg duur is.

 • Dat is precies het idee van Sono Motors. Minder auto's in plaats van meer. Daarom gebruikt Sono Motors ook mobiliteitsservices zoals Car Sharing Ride Shairing met zijn Go Sono.

 • Deze jongeren gezaagd met hun mediaal ontslagen groene auto-agressieve cretinisme gewoon alle hefbomen voor het Zunkunft het land, en eindigt verdiende om Chinese kolonie in de One Rocks zondag op kameel naar de dichtstbijzijnde steniging.
  Batterijauto's zijn een slechte grap en de Chinezen lachen hardop aan het einde, omdat onze mensen niet in staat zullen zijn om de brandstofcel op tijd te brengen, dus nu.

  15
  5
 • ALLE PRODUCTEN

  Je komt ter zake. Er was zelfs overheidsfinanciering voor koelkasten. En nee, onder dergelijke randvoorwaarden heeft “dit idee” zeker niet de overhand. Maar het kan geen kwaad om vast te houden aan geldige gedachten ...

  Het is verraderlijk dat milieubescherming (van alle dingen) keer op keer wordt gebruikt als argument om consumptie, verkoop en de wegwerpmaatschappij aan te moedigen. Het is ook verraderlijk dat dit een fiscale en monetaire druk creëert om deel te nemen aan burgers en consumenten, wat bijna absoluut noodzakelijk is ...

  Naast de deur woont de slimme buurman die minder belasting betaalt, maar elke vergoeding en bonus meeneemt, die met een grijns en zwelling van trots meldt wat voor vos hij is. Gevel, ramen, verwarming, koelkast en auto. Alles is altijd nieuw ...

  Maar het is jammer dat de oude koelkast (ook A +) nu wordt gesloopt en stom dat de nieuwe het opgaf kort nadat de garantie afliep. Of dat de met subsidies geïsoleerde gevel na 20 jaar vernieuwd moet worden, dan zijn er geen subsidies meer en worden er tienduizenden euro's gemaakt alleen voor de afvoer van de bouwchemicaliën. Uiteraard ook in naam van de omgeving, op wiens naam al het vuil (piepschuim en acrylpleister) vooraf op het huis was geplakt. Het argument trekt altijd. Bovendien wordt financiering bijna verplicht. Maar pas bijna ...

  Leuk dat er mensen zijn die niet kunnen worden gedwongen om te consumeren. Ook in de naam van de omgeving.

  10
 • Dat klopt en is van toepassing op alle producten. Een langere levensduur zou een voordeel zijn voor het milieu, niet alleen voor de auto. Alleen dit idee overheerst?

  Stelt u zich eens voor dat alle bedrijfsautobestuurders hun voertuig in 2 jaar zouden gebruiken in plaats van 3 of 5 jaar! De industrie zou in de problemen zitten.

  13
 • Tenminste, de jeugd - gezien in termen van tijd - zit op de langere hefboom.

  16
  1
 • Ik beschouw elektromobiliteit ook als een aberratie. Het zal waarschijnlijk zijn dat de politiek ons ​​dit zal opdringen. De VW-groep heeft zoveel opgewaardeerd, je kunt hem niet ophangen!

  16
  13
 • Zowel als tegen vs. in plaats daarvan?

  Misschien ligt de koninklijke weg in het midden? In feite hadden we bijna 100 jaar geleden (in de jaren twintig en dertig) een wedstrijd tussen elektriciteits- en verbrandingsmotoren die lange tijd open leek te staan.

  Ironisch genoeg, en ook in Amerika, probeerden fabrikanten luxe sedans en zelfs (eigenlijk luchtwaardige) vliegtuigen te elektriseren en de superioriteit van het concept te propageren. In die tijd was deze wedstrijd uiteraard een puur technische wedstrijd, zelfs zonder rekening te houden met aspecten van het milieu en de gezondheid.

  Tegelijkertijd waren elektrische bestelwagens heel gewoon in Duitsland, tenminste in de stad. Bijvoorbeeld voor melk, op het postkantoor of voor biervaten. Sommige koetsen en veel paarden werden zelfs vervangen door EV's, zonder ooit de weg over een gasbrander te zijn gepasseerd.

  Ik ben helemaal bij je. Het gebruik van middelen, de ontbrekende en open vragen over de infrastructuur en laadstructuur. Het onvoldoende bereik. Ontbrekende of oneerlijke algemene balansen en dergelijke meer ...

  Maar wat ik me zou willen voorstellen en wensen zouden politieke randvoorwaarden zijn die ervoor zorgen dat beide concepten in de toekomst op gelijke voet kunnen bestaan ​​en in staat zijn om met elkaar te concurreren.
  Misschien zou het resultaat bekend zijn? Dus weer meer EV's in steden en grootstedelijke gebieden, gemengd met verbrandingsmotoren die soms lange afstanden rijden ...

  Dan zouden we eindelijk terug zijn waar we voor 100 waren, jaren geleden.
  Dus naar de toekomst ...

  9
  1
 • Super interessant! Ik zie ook een conflict van de generaties opduiken. De oude auto-industrie brengt een monster als de Audi Q iets E-tron en betekent iets te doen voor het milieu. De jeugd is tegen de Sion. Welke elektrische auto slimmer is, je hoeft niet extra te schrijven, ik denk dat dat duidelijk is.

  Alleen wie zal zegevieren. De rijke, oude industrie met zijn monsters? Of de onconventionele jeugd?

  18
  12
 • Ik denk dat er niet zoiets bestaat als DAT. Het moet een mix zijn van verschillende ritten, autodelen, enz ... .. Ik denk niet dat het basisidee van Sion zo verkeerd is. Als ik er thuis in Spanje een had, zou ik hem waarschijnlijk nooit elke dag hoeven aan te sluiten. Waar het ook wordt geproduceerd… .. Dat blijft naar mijn mening het grootste probleem. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat de meest milieuvriendelijke auto degene is die niet meer geproduceerd hoeft te worden.

  De Lizi

  20
 • SCHUKODOSE & RUIMTE-ECONOMIE

  Als ik het goed lees bij Sono Motors, kun je ook elektrische apparaten op de Sion aansluiten en bedienen. Het is de moeite waard om te benadrukken en een behoorlijk slim detail, denk ik ...
  Ik kan in ieder geval een aantal particuliere en professionele toepassingen bedenken.

  Toms observatie en beschrijving van de relatie tussen autobaas en de kwestie van ruimteconomie is zeker correct - met het oog op zogenaamde premiummerken. Maar de bazen hebben het waarschijnlijk mis ...

  Ik ken veel coureurs wiens enige Audi of Mercedes een A2 of de tweede A-Klasse was of nog is en dat zal waarschijnlijk zo blijven. Het protest en de teleurstelling waren groot toen de A2 zonder vervanging werd stopgezet en de A-Klasse werd vervangen door een Mercedes Golf ...

  Ruimtebesparende voertuigen met een vleugje premium als eerste of tweede auto, ineens staat een apart marktsegment weer helemaal stil. En dat in tijden waarin deze fabrikanten hun modellengamma breder uitrollen dan een 8-baans snelweg plus vluchtstrook en rustruimte ...

  De bazen moeten het weten, maar alleen ik weet van teleurgestelde 5-klanten die ze kwijt zijn.
  Een Sion heeft des te meer potentieel. Ook goed …

  12
 • Minder kobalt is goed omdat VW alleen al de volledige jaarlijkse productie voor zijn e-mobile nodig heeft ;-). Het is leuk dat het niet in China wordt geproduceerd, maar dat maakt een e-auto niet smakelijker. Ik denk dat dat allemaal een grote vergissing is!

  22
  9
 • Wat moet nog meer worden benadrukt: de Sion is NIET gebouwd in China. Dat alleen al maakt hem interessant.

  25
  1
 • Goede vraag - momenteel geen antwoord. Ik neem de vraag mee naar München!

  13
 • Weet je dat de zonnepanelen het voertuig ook kunnen conditioneren wanneer de auto geparkeerd staat?

  10

Reacties zijn gesloten.