Voorbeeld. Saab Festival 2019 in Trollhattan.

Het zal over zijn in minder dan twee weken! Het Saab-festival in Trollhättan opent zijn deuren. De gastvrije stad aan de Göta Älv wordt een paar dagen het mekka van de Saab-wereld en trekt fans uit vele landen aan. Het programma van het festival is online, bezoekers kunnen zich verheugen op interessante dagen.

In minder dan 2 weken begint het Saab Festival 2019
In minder dan 2 weken begint het Saab Festival 2019

Trollhättan is de eeuwige bestemming van de Saab-fans. Geen enkele andere plaats in de wereld heeft deze bijna magische aantrekkingskracht. Totdat 2011 de voertuigen van Saab daar liet bouwen, glundert zelfs vandaag nog tijdens het bezoek in Zweden de hoop op een nieuwe start. Het werk staat nog steeds, dus jij ook? Misschien, maar waarschijnlijk niet. Er is echter veel mogelijk in deze tijd van beroering. Je moet afwachten en zien wat de tijd is en genieten van het festival.

Saab Festival 2019. Het programma.

Het festival begint zachtjes op 6 juni. In Zweden is donderdag de nationale feestdag, ook wel bekend als "Svenska Flaggens Dag". Niettemin, die dag in Lidköping, ongeveer 60 kilometer van Trollhättan, Bildelslagret geopend. Ter plaatse bestaat de kans op het verkrijgen van reserveonderdelen. Rondom 50 staan ​​Saabs voor het grijpen op het terrein en voor bezoekers is er een festivalkorting van 25% op donderdag en vrijdag. Ook in Trollhättan heeft Bildelslagret er een kantoor. Om welke reden dan ook, het blijft op donderdag gesloten en gaat, net als veel andere toeristische voorzieningen, pas op vrijdag open.

Bilderlagret, zoals de Orio AB, biedt originele onderdelen aan voor een speciale prijs tijdens het festival.

Het festival begint pas echt op vrijdag. Het museum verkoopt de festivalpas, die toegang verleent op alle 3-dagen. De acquisitie wordt aanbevolen omdat tijdens deze dagen interessante seminars zullen plaatsvinden in de kamers van de historische Saab Collection.

Op vrijdag, onder andere, Frank Smit uit Nevs en Gunnar Larsson. Larsson vertelt over het tijdperk van Gunnar Ljungströmdie beslissend de eerste dagen van het merk heeft gevormd. Het museum zal worden bijgewerkt Seminar Programma lopend, actueel nieuws is online beschikbaar.

Uiterlijk op zaterdag zal de stad vol Saabs zijn en zullen de activiteiten geconcentreerd zijn rond het museumterrein. De mooiste Saab is geselecteerd in 12 categorieën en de seminars beloven interessante informatie. Het programma van het evenement van dit jaar heeft het officiële motto "Design", en daarom is het niet meer dan logisch dat twee voormalige Saab-ontwerpers op de lijst met sprekers staan. Einar Hareide, die de Saab 900 II en 9-5 I bedacht, spreekt evenals Simon Padian, die een handje hielp bij de laatste modellen. Uw seminars worden zeker een hoogtepunt van het festival van dit jaar.

Soms zijn er onverwachte verrassingen!

Zondag is de laatste dag van de grote viering, die slechts om de twee jaar plaatsvindt. Het festival van 10.00 wordt afgesloten met een vlooienmarkt die begint om 2019 uur rond het museum.Veel internationale bezoekers verlaten de stad meestal in de middag om hun veerbootverbindingen te bereiken. Het is merkbaar stiller, maar het evenement eindigt officieel pas om 18.00 uur.

Tijdens de vorige festivals was er altijd een of andere verrassing. 2017 toonde bijvoorbeeld NEVS het prototype van de nooit gebouwde 9-3 Turbo Edition en schonk het voertuig aan het museum. 2015 opende de deuren van het ontwikkelings- en onderzoekscentrum op korte termijn; Saab-fans kregen een unieke toegang tot verder goed beveiligde kamers.

Misschien gebeurt er dit jaar weer iets onverwachts. Je weet maar nooit! Trollhättan staat bekend als het koninkrijk van trollen, een soms magische plek. Bezoekers moeten blij blijven.

8 gedachten over 'Voorbeeld. Saab Festival 2019 in Trollhattan."

 • Heel erg bedankt !! Dat was precies de info die ik nodig had! 🙂

 • @Ebasli

  09-11 Augustus. Registratie verplicht. Dagbezoekers worden - volgens de huidige stand van zaken - alleen op zondag toegelaten tot de onderdelenmarkt, parkeren buiten het terrein. Als u met uw Saab aan alle activiteiten wilt deelnemen, is registratie verplicht.

  https://www.intsaab2019.com/

 • Veel erger, ik denk dat je er niet bent als een Hamburgse vrouw en een dubbele SAAB-eigenaar d. J. heeft het tankstation 😉 niet gehaald

  Ik ben heel blij met mijn chromen frame en bril overal en elke vergadering. Ik ben niet thuis thuis. Toch sluip ik 2019 op een andere tijd in het museum binnen en de kinderen moeten (ze willen ook graag besmet zijn). Dit is stevig gepland en al geboekt.

  Ik ben al erg enthousiast en kijk uit naar het verslag van de vergadering.
  Het lijkt erg op ons.

 • Oh lieverd, ben je daar niet? Ik had het bezoek van mijn kant heel vastberaden gepland, maar nu werkt het niet om professionele en familiale redenen. 🙁 De wond om in deze dictie te blijven doet nog meer pijn, omdat ik nu pas de bijdrage van Tom heb begrepen, dat de ontmoeting slechts om de twee jaar plaatsvindt. Ik wilde er absoluut volgend jaar naartoe gaan.

  Nou ja, ik hoop tenminste dat ik 2021 bij je heb! Trouwens, er is nog steeds een bijeenkomst dit najaar in Nederland, als ik het me goed herinner. Ik heb de blogpost niet gevonden. Wanneer was dat alweer? Dat zou ook een mogelijkheid zijn. En natuurlijk de bijeenkomst in de Tanke hier in Hamburg volgend jaar. En misschien zelfs de volgende bijeenkomst in de Harz - zodat we meer zijn dan de Zuffenhausen! Ha-ha! 🙂

  Als kleine compensatie ga ik in september naar Stockholm voor zaken, misschien is er een kans op een vliegbezoek aan Trollhättan in het museum, maar in elk geval zal E85 van brandstof worden voorzien! En volgend jaar ook in Frankrijk ...

  Veel plezier allemaal tijdens de vergadering van dit jaar - ik kijk uit naar de rapporten en foto's!

 • Het toverwoord is sponsoring. In de oudheid financierde Saab Automobile AB het festival. Dit is geschiedenis, sindsdien zijn het min of meer kleine budgetten uit verschillende bronnen. Dat knaagt duidelijk aan de substantie. Alleen hoop op betere tijden en nieuwe sponsors.

 • Ik wens ook iedereen veel plezier tijdens de bijeenkomst, dus ik zou graag naar Trollhättan willen rijden.
  Op de originele onderdelen zou ik benieuwd zijn wat wordt aangeboden voor welke prijs

 • Het festival is zonder twijfel een geweldig verhaal. Maar helaas heeft het door de jaren heen te veel inhoud verloren.

  Waar is het traditionele SAAB-diner? Het werd jaren geleden geannuleerd zonder vervanging. Zelfs de Kinnekulle Motorbana staat niet meer op het programma. Het is jammer. En ja, er is geen Pre Tour van Kiel / Lafrentz meer. Jammer, zelfs als ik het begrijp. Want achter alles is veel toewijding, meestal geld, en een dankje zelden gehoord.

  3
  1
 • SALT

  Zout in de soep en in de wond - de blog is beide.
  Alle SAAB-rijders die de afspraak kunnen maken, een goede (op- en af) rit en veel plezier ter plaatse.

  10

Reacties zijn gesloten.