Saab-vrienden vinden elkaar

Een verhaal over Saab, saabblog.net en Saab-enthousiastelingen, met een happy end. Wij saabblog-lezers kennen het al lang. Saab-chauffeurs zijn speciaal! (Veel rijders van andere merken denken van wel, maar dat zijn ze niet ☺) Hans was op zoek naar een Saab 9-3 XWD met een advertentie op de saabblog, met de aanvullende opmerking "Ik zou liever een 9-3X hebben".

Saab 9-3x, 2010
Saab 9-3x, 2010.

Beat uit de buurt van Zürich had zo'n X en wat een! Kijk maar naar de foto's, dan weet je dat. Een sieraad, goed onderhouden en uitgerust met veel hertenvirtigheden, inclusief de upgrade naar 240PS / 350 Nm

9-3x met hert-upgrade
9-3x met hert-upgrade

Een e-mail van Beat aan Hans en aan de ene kant was er vreugde en aan de andere kant melancholie! Hans was onmiddellijk onder de indruk van de X en Beat was nog steeds in twijfel. Moet ik echt afscheid nemen van deze pracht Saab? Het is redelijk om te zeggen dat Beat vier Saab bezit en zich nu half onthoudt van twee van de vier te scheiden. Maar moet het de X zijn?
Beat was er toen echter snel van overtuigd dat de X waarschijnlijk bij Hans in goede handen is, maar er zijn al vijf zeer goed onderhouden Saab in de stal.

Dus men was het snel eens over de aankoopprijs en andere omstandigheden. Onder andere omstandigheden wordt bedoeld dat de auto moest worden geëxporteerd van CH naar D. Eigenlijk geen grote daad, maar een product dat al zo'n zeven jaar niet is geproduceerd, het is niet zo eenvoudig om de benodigde documenten te verkrijgen. ORIO Zwitserland in persoon heeft Daniel Bläsi ons veel geholpen en met de derde versie hadden we het juiste bewijs van oorsprong in onze zak.

BEDANKT DANIEL!

Dus het was goed humeur begin mei door Beats Heim naar het douanekantoor XX. Alle documenten waren ingediend, die waren voorbereid door een douanekantoor en zoals ik al zei, eigenlijk is een dergelijke inklaring geen zaak. Oh, maar precies die dag namen we een waardige ambtenaar! Zeer onhandelbaar diende hij ons. Eerst vroeg hij een collega; "Wil je een auto maken?" Hij schudde zijn hoofd zonder zich om te draaien en het was duidelijk dat de man het zelf moest doen. Het ging heel, heel langzaam vooruit. Heel gecompliceerd waren de 19% BTW. die je moet betalen, natuurlijk, en de betaling in contanten kost niet minder dan 20 minuten!

Het kantoor had naar verluidt geen kleine verandering om het saldo van een paar euro te betalen. Nou, na ongeveer 50 minuten waren we in het bezit van de Duitse douanedocumenten en de KfZ-controlekaart. ( Er moet ook worden opgemerkt dat de CH-inch meer dan 10 minuten nodig had om een ​​eenvoudige exportstempel op het document te laten klappen! )

Vloot ging nu van de douane naar het huis van Hans. Beat werd uitgenodigd voor een lunch daar en een beoordeling van de voertuigen van Hans volgde. En toen kwam het plechtige moment van sleuteloverdracht van Beat aan Hans. Heeft de beat een kleine traan weggevaagd?

Keys!
Keys!

Zou niet verrassend zijn, om het nog eens te zeggen, de 9-3X is er als een jaar oude auto en met zijn bijna 90000km is hij bijna 😉 De vreugde met Hans was / is natuurlijk erg groot. De goedkeuring van de X vindt later plaats, misschien zelfs na het bezoek van het Saab-festival in Trollhättan in juni. (Het bord is al gereserveerd met XX TX933!) Er is geen haast voor Hans. De X is mooi beschermd in een garage en voor het festival rijdt Hans met de 9-3 convertible.

De 9-3 Cabriolet mag Trollhättan naar het festival 2019
De 9-3 Cabriolet mag Trollhättan naar het festival 2019

Omdat de beat zijn X had afgeleverd, reed Hans hem naar huis. Onderweg werd veel gesproken over Saab en de geweldige voertuigen. Wederom beseften we hoeveel er verbonden is met deze producten. En het is gewoon een schande dat Saab er niet meer is.
Maar regen en zwaar verkeer vergezelden ons terug naar Zürich. We hebben afscheid genomen van de kennis om elkaar weer te zien met vele andere Saab-vrienden in Trollhättan!

Saab 9-3X, model 2010, 90000km, 240PS 350Nm, 6-snelheid automatisch
Saab 9-3X, model 2010, 90000km, 240PS 350Nm, 6-snelheid automatisch

De regen werd sterker en het verkeer nog dichter, maar dat kon de goede stemming van Hans niet schaden. De gelukkige gedachte van deze mooie X in de garage was sterker dan de ergernis om naar voren te kruipen. Thuis moest Hans even in de garage kijken. Ja. daar staat hij en ja, hij is geweldig!


Dank aan Hans en Beat voor het Saab-verhaal op zondag. Hoe is het in het dagelijks leven met een oudere Saab? Wat ervaart u, hoe reageren vrienden, collega's en het gezin? Met aflaat, enthousiasme of mededogen? Hoe houd je de Saab levend, wat doe je met reserveonderdelen en workshops, hoe optimaliseer je of herstel je de oude Zweden?

Een breed onderwerp voor de "Saab-verhalen 2019!". Uitdagend, maar ook interessant. Hoe ziet het eruit met de fans, hoe sterk slaat de Saab-hartslag in het dagelijks leven? Schrijf het ons, het is het waard!

We danken u voor elk gepubliceerd artikel met een exclusief Saab-Scania-bord.

 

6 gedachten over 'Saab-vrienden vinden elkaar"

 • Leuk verhaal! en zeer mooie auto's op de foto's!
  De geweldige (vorige) 931 collectie van Hans hadden we al op de blog, de overgebleven collectie van Beat is oogverblindend, met twee klassiekers voor alle situaties en een 932 CV met kleine aanpassingen waardoor je meer wilt ...
  Heel erg bedankt Beat en Hans!

 • Grote vloten! Sinds heb de juiste gevonden. Klasse, wanneer dergelijke auto's van plaats veranderen in de scène.

 • Felicitaties aan de nieuwe Saab, ik vind de 9-3X leuk

 • Cream SAAB!
  Gefeliciteerd met deze SAAB-collectie-uitbreiding!
  Bedankt voor het vriendelijke SAAB-verhaal! Dus goed voor een zondag ...

  11
 • Felicitaties voor deze droomauto!

  12
 • Ik weet niet welke woorden geschikt zijn. Het verhaal is te goed, de auto's zijn te mooi en te veel ...

  Dit is een geweldig en zeer overheerlijk deel van SAAB, dat de twee auteurs op zondag hebben gedragen voor het schoolbord.
  Dank u.

  11
  1

Reacties zijn gesloten.