Hamburg toont vlag

De SAAB-evenementen komen dit jaar snel achter elkaar. Precies een week na onze ontmoeting in Harz zijn Tom, Justus en ikzelf in Hamburg voor de bijeenkomst. Zoals elk jaar vraagt ​​het oldtimer-tankstation al om 4.Treffen. Voor mij een thuiswedstrijd, voor Justus en Tom meer als een uitje.

4. Hamburger Saab ontmoeting
4. Hamburger Saab ontmoeting

Hamburg is een klein bolwerk in de scene jaren na het faillissement. De dichtheid van auto's en competente werkplaatsen - veel chauffeurs in andere delen van het land zouden zeker jaloers zijn op de Hanzestad.

Dus de vergadering bij de tank is voor mij al in Hamburg als de Elbtunnel en de Michel. En zo te zeggen: ook dit jaar kon het organisatieteam uit het Stammtisch Schleswig-Holstein-Hamburg uitkijken naar een nieuw bezoekersrecord. Maar daarover later meer!

Blogger heeft pech

Na de hars vergadering vroeg werd beëindigd als gevolg van de onzekere weersverwachting, hoopten we dat ten minste de Hanzestad zou trekken met mooi weer - ik verkeerd was. Hamburg is onstabiel deze zaterdag en verdedigt zijn reputatie van constant "stormweer".

Zon en regen wisselen onregelmatig af. Donkere wolken worden gevolgd door een heldere hemel met zonneschijn en omgekeerd. In slechts twee weken zullen Justus en ik op de bijeenkomst in Osnabrück zijn. We hopen dan ook - bij het voldoen aan Nr.3 binnen 4 weken - eindelijk goed weer!

Het ene album jaagt het andere na!

Niettemin, zoveel auto's op deze dag als nooit op de tank. Wat het weer ook is, de oudjes rollen af ​​en toe elke seconde. De eerste auto's staan ​​nog voor de officiële start op het terrein en tot het einde komen en rijden steeds weer nieuwe voertuigen. De site is ergens tegen 13: 00 klok vol en er is niets meer, alle anderen moeten buiten parkeren - helaas!

Dan, op die dag tijdelijk 70 auto's tegelijk op het terrein, met alle auto's die nodig hebben om te parkeren rond het tijdelijk komen we tot meer dan 100 Bezoekers Voertuigen - record!

Van de tweetaktmotor tot de klassieke 900 Turbo. De scène laat de spieren spelen, laat zien wat er in het noorden kan gebeuren in termen van SAAB. Om de auto te haast past het aantal bezoekers die zal worden in de piekuren tussen 200 en 250 bezoekers - opnieuw: Record! Een ander record moet ook de kleine maar fijne verzameling sonnetmodellen zijn. Het sonnet - een paar dagen voor op de blog een thema -. De verwachte nieuwe - is of was op de vergaderingen is altijd al een zeldzame vertegenwoordiger van zijn soort Des te beter die zijn verzameld met twee Sonett II V4 en zes Sonett III alle 8 sonnet geweest Schrijf Duitsland.

Geen record, maar ook speciaal, was de accumulatie van 9000 CD-modellen. De CD, in de 9000-familie, wordt bijna het zwarte schaap genoemd. Niet vaak geproduceerd, geen inklapbare stoel en de inkeping bieden veel fans van het merk voor afstand. De vier voertuigen die op deze dag aankomen zijn allemaal bijzonder. Drie auto's zijn als dagelijks bestuurder op de weg, zijn er twee onder 72.000 KM gegaan en een graad vers geïmporteerd uit Japan - de eigenaar in contact wordt gebracht, een verhaal om het voertuig volgt op de blog!

De regionale workshops tonen aanwezigheid.

De aanwezigheid van regionale workshops kan ook als een succes worden beschouwd. De SAAB-workshops gebruiken dergelijke bijeenkomsten om aan te tonen dat de aanwezigheid correct is en vooral belangrijk (!). Hoe mooier daarmee Gaworski en Lafrentz Niet alleen de blogsupporters waren aanwezig, maar ook workshops zoals Gasparatos de SAAB Garage Hamburg of Lübeck waar hun meesters langskwamen. Dergelijke uitvoeringen verenigen niet alleen de scène, het creëert ook vertrouwen tussen de chauffeurs! Matthias Meise en zijn 9-5 winnen de prijs voor de langste reis tussen de workshops. Hij accepteert die dag alleen 700 Km - dat is geweldige ondersteuning!

De scène is verenigd

Vanaf de 16-klok verdwijnen dan de eerste voertuigen weer. Dat is goed, hoewel het weer steeds beter wordt. De hamburgers hebben lang geduurd en op de tanden gebeten. Uiteindelijk zijn we zeker: deze vierde bijeenkomst kan worden beschouwd als een compleet succes voor het merk, maar ook voor de scene. Honderden mensen komen samen op deze dag en dat, zonder een groot programma of iets dergelijks. Gewoon vanwege SAAB. Praat gewoon met gelijkgestemde mensen, plus een worst van de grill en een koel of warm drankje. Zo eenvoudig kan het zijn. Tel daarbij de verscheidenheid aan auto's, met oude en nieuwe timers en de aanwezigheid van alle belangrijke SAAB-workshops. De 4.Mai heeft opnieuw laten zien hoe de scène zich kan organiseren rond een dood merk en - dit is belangrijk - vooral aanwezig.

En zelfs als de datum voor uitgifte nr. 5 nog niet officieel is, kan ik maar één ding zeggen: de Hanzestad is altijd de moeite waard. En vooral het eerste weekend van mei. Dus: bewaar de datum voor 2020!

10-gedachten ook "Hamburg toont vlag"

 • Een heel mooi, goed verslag van een buitengewone vergadering. Bedankt daarvoor.
  De video's verrijken ook de Saab-archieven erg goed, echt goed gedaan.

  12
 • Hamburger zou graag op deze dag zijn!

 • Geweldige foto's en video. Wat het weer betreft, is er geen slechtheid voor vergaderingen, alleen slechte kleren en slechte auto's, maar dat is niet waar voor Saab. Saab gaat in alle weersomstandigheden.

 • ABONN DUCKS

  Geweldige ontmoeting en geweldig rapport. Felicitaties voor 1.166-blogabonnees. Of heb je 30-abonnementseenden in één keer gekregen?

  Niets tegen u. Ik ben blij met de gestage groei 1.111 en 1.122 zijn becommentarieerd en gewaardeerd. Ook van mij. De laatste keer dat ik 1.13X zag, waren er plotseling en 's nachts 30 meer. Heeft het blogteam enig idee hoe dit werkt en klopt dat?

  • Dank je wel!

   Iemand lijkt erg oplettend te zijn 😉 Ja, het aantal abonnees heeft een subtiele sprong gemaakt. Ik weet niet waarom, Justus en ik testen het Instagram-account vanaf het blog sinds het begin van de week. Misschien wel? We zijn al erg verrast, positief of negatief - volgende week meer!

   Hoeveel lezers er eigenlijk van Instagram komen, maar ik kan niet zeggen dat de analytische tool van Instagram veel te onnauwkeurig is. Maar dit zou al heel goed kunnen passen bij onze gebruikers tot nu toe!

  • Het antwoord is simpel. Tot dusverre liepen, historisch gezien, twee systemen op de blog, één werd niet geteld. Met de update van gisteren zijn beide abonneesystemen samengevoegd. Vandaar de kleine, subtiele sprong.

 • Mooi en humeurig geschreven. Als SAAB-fan is Hamburg waarschijnlijk de beste stad in Duitsland 😉

 • Heel leuk, ook de video!

 • Ik was op zaterdagavond onderweg in Hamburg-Altona.
  Ongelooflijk hoeveel Saab ik ontmoette - gewoon geweldig.
  Toevallig passeerde ik vervolgens de Saab-garage.
  Je kunt wel zeggen, hoewel het eigenlijk een concertbezoek was, het was bijna een Saab-evenement.
  Great!

 • Pingback:

Reacties zijn gesloten.