Auto-industrie. De verandering versnelt.

Een nieuwe definitie van mobiliteit en alternatieve vormen van voortstuwing. Digitalisering en revolutie in de productie. Alles aangekondigd en zeker niet ver weg. Integendeel, we zitten er al middenin en de beroering versnelt steeds meer. Afgelopen vrijdag gaf ons een voorbeeld van hoe fundamenteel de omwentelingen zullen zijn.

VW ID.3
VW ID3 Foto: Friso Gentsch / Volkswagen

Eigenlijk een volkomen normale, niet spectaculaire dag. Geen grote krantenkoppen, afgezien van de tweets van de 45e president van de VS. Andere gebeurtenissen werden overstemd in het lawaai dat de hele wereldhandel kan schaden. Het loont de moeite om beter te luisteren. Omdat iedereen het potentieel heeft voor een drama.

Laten we beginnen met Wolfsburg. Volkswagen zet volledig in op de elektrische auto. Op de batterij elektrisch. Dat kan op middellange termijn een probleem worden, omdat de concurrenten in China diversifiëren en andere concepten promoten. Naast batterij-elektrische aandrijvingen wordt de brandstofcel geaccepteerd, wat op het Mittelland-kanaal wordt genegeerd. VW is vorige week begonnen met de verkoop van de ID 3. De pre-productie van 200 voertuigen in Zwickau is al aan de gang en na de zomervakantie komt het echt op gang. 10.000 Voertuigen werden binnen 24-uren gereserveerd en de IT-infrastructuur van Volkswagen bereikte zijn grenzen. Interessant omdat de Niedersachsen voor het eerst hun klanten rechtstreeks aanspreken. En de dealer blijft voor het eerst uit de reserveringen.

Meer spannend dan het succes van de ID 3 is een vrijdagspeculatie die betrekking heeft op VW. Je zou anders kunnen zijn dan het traditionele merk Bentley disconnect, een overblijfsel uit het piech-tijdperk. En in plaats daarvan investeren in een nieuw merk voor een jong, stedelijk publiek. Bentley buiten? Het zou mogelijk zijn. Britse luxe merken lijken te bewegen in zware zeeën. Er is de onverklaarde Brexit en het feit dat men geen echt antwoord lijkt te hebben op de actuele problemen van die tijd.

Jaguar Land Rover voor de PSA Group?

Omdat er ook op vrijdag weer een speculatie was. Jaguar-Land Rover is verre van zijn vroegere hoogtepunt van succes. Het dieselschandaal speelt slecht bij het bedrijf met zijn zware terreinwagens en ook in China zijn de verkoopcijfers gedaald door slechte kwaliteit. Eigenaar Tata worstelt om te overleven in India, en dus staat het merk weer op een mogelijke verkooplijst. De PSA-groep, die eerst Opel integreerde, zou ook JLR kunnen overnemen, meldde de vakpers op vrijdag. Misschien voor een min of meer symbolische hoeveelheid, omdat de onzekerheden van de merken hoog zijn.

Preorder-fase. 10.000-bestellingen in 24-uren
Preorder-fase. 10.000-bestellingen in 24-uren. Foto: Volkswagen

Bentley, Jaguar, Land Rover. Niet genoeg voor een enkele dag. Omdat, als een blog met Zweden, het uitzicht altijd naar het noorden gaat. En daar is een storm aan het broeien. Niet helemaal onverwacht, want wie de donkere wolken wilde zien, kon ze al ontdekken. Volvo, de vlaggenschipinvestering van de Chinezen, bereikt zijn grenzen. De verkoopcijfers zijn uitstekend, maar de winst is in het afgelopen fiscale jaar ingestort met 19%. Een paar weken geleden heeft Volvo daarom de 1 aangekondigd. Mag zowel een huurstop als een forfaitaire korting de honoraria van consultancycontracten voor 5%.

Volvo trekt aan de handrem

Volvo, de baan- en welvaartsmotor voor Göteborg wordt zwakker. Voor de eerste keer in jaren. Dat heeft ook te maken met de problemen van Volvo's moeder Geely, die momenteel in China bestaat. In principe is de Geely Group het enige internationale succesverhaal dat China heeft in de autowereld. Tot nu toe, want zelfs voor de verwend door succesgroep, schijnt de zon niet langer elke dag. Na een snelle groei in de loop van de jaren nemen de verkoopcijfers dramatisch af. Alleen in april bijna 20% en dus sterker dan de totale markt.

De Geely Group moet sparen, en de forfaitaire verlagingen van de adviseurskosten in Göteborg lijken niet voldoende te zijn. Vrijdag liet Volvo de storm los en kondigde het aan ontslag door een aantal externe consultants van 100. Exacte cijfers noemen het bedrijf niet, de aannames in de Zweedse pers zijn speculaties.

Het feest is voorbij

Wie beter kijkt, ontdekt bijna elke dag berichten zoals afgelopen vrijdag in de internationale pers. Het auto-industriefeest is voorbij. Internationaal, en de nieuwe tijden komen niet zomaar. Ze zijn er al en de industrie verkeert in een staat van enorme onrust.

Pre-productie VW ID.3 in Zwickau
Pre-productie VW ID.3 in Zwickau. Foto: Volkswagen

Het wordt van alle kanten beschoten. Vanuit het oogpunt van milieubeleid is het moeilijk, innovatieve startups stellen de status van de gevestigde orde ter discussie. China duwt de mobiliteitssector met kracht en veel geld, en de voertuigen van de volgende dag zijn niets meer dan genetwerkte eindapparaten - die toevallig 4 wielen hebben.

Degenen met slanke structuren, de beste software-ingenieurs en in staat zijn zich snel aan te passen, zullen overleven. De branche wordt ongemakkelijker, maar ook spannender. Het valt nog te bezien of de fabelachtige inkomsten van de grote autofabrikanten eindelijk tot het verleden zullen behoren. Maar waarschijnlijk.

Pre-productie in Trollhättan

Van Göteborg en Volvo verder naar het noorden. Naar Trollhattan. De stad anticipeerde als geen ander op de transformatie van de auto-industrie. Het faillissement van GM liet zichtbare sporen achter tot vandaag en eindigde aan het einde van Saab. Wat volgde was het creëren van kleinere, innovatieve bedrijven met staatssteun. Trollhättan bleef ondanks alle slechte voorspellingen actief.

Misschien omdat de industriestad het talent heeft om zichzelf opnieuw uit te vinden. Stoommachines, turbines, diesellocomotieven en vliegtuigen. Alles was er ooit, groot en belangrijk. En niets duurde. Er gebeurt veel in deze stad en niet alleen in Zwickau breekt een nieuw tijdperk aan.

Naar het schijnt kan de sluimer van de voormalige Saab-fabriek dit jaar ten einde lopen. Na bijna 8-jaren is er geen rekening gehouden met de kortetermijnproductie voor het modeljaar 2014. De pre-productie van ten minste één OEM-product zal 2019 in de fabriek verlevendigen, vanuit 2020 moeten dan twee productlijnen van de banden worden uitgevoerd. En als het goed gaat met deze onvoorspelbare verandering, dan zou 2021 uiterlijk drie merken kunnen zijn waarvan de voertuigen in de voormalige Saab-fabriek zijn geproduceerd.

28 gedachten over 'Auto-industrie. De verandering versnelt."

 • blanco

  Angst is altijd bij ons

  Waarschijnlijk vanwege de weergave van verbruik en bereik ...
  Een paar minuten stevig rijden wordt onmiddellijk bestraft met eeuwige laadtijden - op voorwaarde dat u zelfs naar de volgende kolom kunt gaan. Een gele engel kon niets meer doen, geen diesel of benzine in de accu's gieten, geen jumpstart geven ...

  Een Talladega Challenge met een Tesla zou leuk zijn. Als de batterijen überhaupt 100.000 km hebben meegemaakt, zou de gemiddelde snelheid vanwege de oplaadtijden bijna 200 km / u onder de snelste SAAB's moeten liggen. The Long Run zou een echt langetermijnproject zijn, ongeveer 5.000 uur en dus een goede 208 dagen ...

  De 9K is nog steeds een fantastisch goede auto. Of ook alweer? Hij is zeker een van de laatste die vrij is van het overbruggen van technologieën en de vereiste software-updates voor Navis, connectiviteit en mobiele telefoons die vrij zijn van obsoletem jaar franje en uitgerust met goedkope lampen zijn, die zonder het extra gewicht en de extra kosten van een ballast (Xenon) opschieten.

  Als je graag een Tesla inhaalt en vrolijk zwaait. Autonoom rijden in pure cultuur.
  En dat is ook duurzaam. Perfect ...

  Jan_HH, je hebt mijn dag gemaakt. Nu mis ik alleen nog een 9K Aero ...

  2
  1
  • blanco

   ... en waarom een ​​aero? SAAB heeft Talladega niet ontkend, en het past ook niet in wat u anders graag zou prijzen. Niet dat de lezers denken dat volgens Hürsch alleen een Aero de moeite waard is om te bewaren en te bezitten.

   • blanco

    Ik kan niet volgen ...

    Wat wil ik nog meer prijzen?
    En hoe kom je op het absurde idee dat het misschien het overwegen waard is voor 'lezers'
    wat "na Hürsch" is "de moeite waard om te bewaren en te bezitten" ...

    “Na Hürsch” is elke geproduceerde, bestuurbare of repareerbare auto te mooi om weg te gooien.
    "Na Hürsch" moet iedereen rijden, koesteren en zorgen voor wat ze willen ...

    Haar opmerking heeft een zeer vreemde en zeer bittere toon, waarvoor ik niet het gevoel heb dat het causaal is.
    Ik ben bang dat je naar oorzaken in de spiegel moet zoeken.

    PS
    Maar de vraag van de 9K Aero, ik kan je graag beantwoorden.
    Ik vind hem gewoon leuk en zou er een willen hebben. Is dat zo erg?

 • blanco

  CO2 neutrale productie zal een van de toekomstige onderwerpen zijn. NEVS gebruikt alleen regeneratieve energieën bij de productie van de SION. Ik vind dit deel van de toekomst positief en opwindend.

  3
  3
  • blanco

   Ik wil ook niets hebben gezegd tegen CO2-besparingen, of het nu in productie of in bedrijf is.

   Integendeel, ik ben ervoor. Dat is precies waarom krachtige reclamebeloften op de proef moeten worden gesteld. Als ze de feitencontrole doorstaan, is alles in orde. Zo niet, dan is het nepnieuws ...

   De ID.3 kan niet CO2-neutraal geproduceerd worden omdat de grondstoffen ervoor niet CO2-neutraal te verkrijgen of te vervoeren zijn. Ik heb nog nooit gehoord van een CO2-neutrale graafmachine, vrachtwagen of vrachtschip ...

   En zoals ik al zei, bestaan ​​CO2-balansen zelfs voor wind (beter) en zonne-energie (erger). Het bestaat niet zonder reden. Vanuit een CO2-neutraliteit zijn we nog steeds heel, heel ver weg.

   Je vindt het misschien leuk om alles spannend te vinden (dat doe ik ook) en in mijn belang graag positief te zien, maar wees alsjeblieft realistisch en blijf kritisch. Niet elke (politieke of promotionele) belofte zal duren. Als we CO2 en bronnen echt willen opslaan, zijn we uiteindelijk alleen maar eerlijk (!) En complete saldi tellen mee.

   Helaas zijn we nog steeds heel erg ver van hen verwijderd. De ID-3 is zeker niet compleet noch eerlijk ...

   • blanco

    Serieus: Denk je echt dat Volkswagen zo'n Dine zet in de wereld, zonder het te kunnen bewijzen. Vooral omdat het dieselschandaal nog steeds erg aanwezig is?

    Natuurlijk moet je deze dingen met achterdocht bekijken. Het wordt verwacht van een onafhankelijke derde partij en vaak is het resultaat niet te 100% begrijpelijk. Maar de weg is de juiste, en als Volkswagen de fabriek in Zwickau CO2 neutraal wil en kan bedienen, dan is dat goed.

    Opmerking: ik ben geen fan van Volkswagen en rijd niet.

    6
    5
    • blanco

     Serieus: alleen al door het concept van “overtuiging” in het debat te introduceren, heb je onwillekeurig een groot deel van het probleem ter zake gebracht ...

     Ik wil het weten en het niet geloven. Dat is waar het om gaat. En voor zover ik weet is een CO2-neutrale overdracht van een ID-3 aan de klant niet mogelijk. Niettemin wordt er beweerd. Je kunt zo voelen. Ik zal dat niet doen om de bovengenoemde redenen.

     Een eerlijke en volledige balans voor de ID-3 had positief kunnen zijn en het resultaat zou tot aanzienlijke CO2-besparingen hebben geleid. Wie weet? Ik zou applaudisseren ...

     Helaas is deze balans niet beschikbaar en geven Volkswagen, de PR-afdeling en de opdrachtgevers de voorkeur aan de mythe van absolute (!) Neutraliteit. Waarom en waarvoor? En wie moet dat geloven? En dan nog steeds denken dat het goed is, hoewel het complete onzin is ...

     Ja, er is natuurlijk ook een ID-3 die niet beschikbaar is tegen een ecologische vergoeding. Als je het beter weet - sorry, als je geloof anders is - dan laat VW VW natuurlijk graag zulke slogans doornemen zonder tegengesproken te worden. U kunt het zo doen. Het is allemaal een kwestie van geloof en goede trouw ...

   • blanco

    VW heeft berekend hoeveel kooldioxide wordt geproduceerd door het gebruik van materialen en energie voor de productie van een ID.3 en koopt vervolgens certificaten van een compensatiebureau voor de hoeveelheid kooldioxide die door de productie wordt geproduceerd. Tot nu toe, zo goed.

    Nu kun je je afvragen wat er allemaal in hun berekening is terechtgekomen. Hebt u al uw vaste kosten op ID.3 afgebroken, of heeft u dat achtergelaten omdat u ze zonder ID.3 zou hebben? Zo zijn er zeker meer trucjes dan ik kan bedenken.

    Aan de certificaten van de compensatiebureaus komen dan de volgende vragen. In een tv-documentaire die ik recent heb gezien, is de kwestie van de betrouwbaarheid van deze certificaten onderzocht. Hij vroeg zich af of de compensatie van dezelfde hoeveelheid koolstofdioxide bij verschillende agentschappen aanzienlijk verschillende kosten veroorzaakte. Dit zou natuurlijk te wijten kunnen zijn aan de respectieve projecten voor het verminderen van de CO2-uitstoot. Toen we naar enkele van de ter plaatse vermelde projecten keken, werd geconcludeerd dat ze nauwelijks de beloofde vermindering van koolstofdioxide konden bewerkstelligen.

    In ieder geval wil VW er ecologisch goed uitzien en daarom kan ik me niet voorstellen dat je bewust verkeerde beweringen maakt. Aan de andere kant is het nog steeds een bedrijf dat streeft naar het genereren van de grootst mogelijke winst. Daarom is het al denkbaar dat u de hoeveelheid geproduceerde kooldioxide binnen toleranties en grijze gebieden zo laag mogelijk berekent en de goedkoopste compensatiecertificaten koopt.

    Of je dit beschouwt als milieubescherming, witwassen, beter dan niets of nepnieuws, is voorlopig aan jou. Tot het tegendeel bewezen is ...

    3
    1
    • blanco

     CERTIFIED

     Dat is precies wat me meteen trof toen ik las dat de ID-3 CO2-neutraal was geproduceerd.
     Technisch gezien niet mogelijk, maar misschien wel neutraal onderhandeld en gecertificeerd. Natuurlijk zijn er vragen.

     Als één bedrijf CO2 uitgeeft, dat een ander heeft opgeslagen, hoeveel CO2 heeft de mensheid dan minder algemeen geproduceerd?

     Als vervuilers van CO2-emissies de feitelijk valse belofte van hun eigen CO2-neutraliteit op de wereldmarkt kunnen kopen en verklaren, welke invloed heeft dat dan op het politieke en openbare debat?

     Welke invloed heeft het op consumentengedrag en technische ontwikkelingen en oplossingen?

     Als emissiehandel en die met certificaten zo werkt of iets dergelijks, zoals u aangaf, ja, dan zou dat duidelijk “whitewash” zijn en niet “milieubescherming”. Het zou eerder een deel van het probleem zijn dan de oplossing.

 • blanco

  ZEER WAAR?

  Quote: "De ID.3 wordt CO2-neutraal aan de klant overhandigd."
  (Volkswagen)

  Dit is onmogelijk voor zover ik weet. De elektriciteit voor de assemblage en de productiehallen komt in feite alleen maar van wind- en zonne-energie. Maar zelfs dat heeft een CO2-record, zij het een goedkope.

  Omdat ik hier niet hoeft te beginnen met het ontginnen en transporteren van grondstoffen en andere schakels in de keten naar de afgewerkte ID.3.

  Als VW de CO2-neutraliteit van de productie volledig zou willen aantonen, zouden ze zeker een enorm probleem hebben. Maar de mensen van Wolfsburg leunen graag te ver uit het raam met grootse beloften. Veel te ver. En dat is echt waar en geen leugen ...

  3
  1
 • blanco

  Voor mij is in dit hele Buzzword Gesumse de auto-industrie is nog steeds niet duidelijk wat het goed zal zijn dat u zukleistert de auto's met een vervelende en zinloze laag elektronisch afval. Een geautomatiseerde botsing rem op zijn eigen is een mooi ding, zelfs de Lane Keeping Assist zinvol is op weg naar huis van de pub, maar dat u wilt heropvoeden de chauffeur om idiote-niets, het debiele-infantiele bediende gloeiende touch screens en een stuurwiel niet eens, ik vind adembenemend schandalig. Zoals moet de aanpak ras slechts een paar van de nieuwe generaties die bereid zijn om een ​​dergelijk jammerlijk-Aziatische bestaan ​​accepteren.

  11
 • blanco

  De 180 km / u van Volvo is gewoon een grap en window dressing. Het is beter om niet sneller met elektrische auto's te rijden, anders is de accu zo snel leeg. (Ben je wel eens ingehaald door een Tesla S? Telkens als ik er een zie, zijn ze met maximaal 120 op de weg.) Dus de vloten zijn hoe dan ook ontworpen voor een lagere snelheid, al het andere slaat nergens op. En snel moeten zijn alleen vanwege de Duitse markt is voor de meeste merken nogal zinloos. Dat stopt toch op een gegeven moment….

  E-auto's zijn te duur, de batterijen zouden vervangen moeten worden in plaats van opgeladen, als dat logisch is, wie in het centrum woont, kan bijna nergens zijn auto laden, behalve dat er een privéparkeerplaats beschikbaar is. En de meesten van hen zijn elke avond op zoek naar een andere parkeerplaats. Velen van hen zijn illegaal, ze krijgen nooit de macht. Voor 50% van automobilisten is een elektrische auto uitgesloten en dat zal niet snel veranderen.

  Dit zijn geen van alle concurrerende technologieën - ze moeten worden onderscheiden als consumenten en fabrikanten, en ook als politici. Veel ophef over kleine - grote aankondigingen zoals die van VW zijn nogal contraproductief. Of de zuinige kleine auto's daardoor uitfaseren. Ook onzin. En incompetente politiek drijft deze waanzin, in plaats van slimme planning en kalm blijven. Geldt ook voor dieselgekte.

  Wat er van Trollhättan komt, is belangrijk voor de regio, maar voor het merk Saab werkt het niet tenzij Orion er baat bij heeft. Dat is waarom ik gedeprimeerd ben hier.

  Voordat de infrastructuur voor autonoom rijden komt, zijn mijn twee diesels nog 20 jaar - of zelfs 30 jaar - in gebruik. Als dit ooit gaat lukken, zullen er nieuwe wegen en snelwegen moeten worden aangelegd met de netwerktechnologie. In plaats van van elke auto een mainframe te willen maken, is ook dat een vergissing.

  Dus - laat u niet misleiden, bewaar de Saab, steun de Saab-werkplaatsen en blijf rijden zolang u kunt 🙂

  13
  • blanco

   IRRE

   Volledige goedkeuring en goede conclusie, vooral omdat ik geen praktische oplossing zie bij het vervangen van de batterij. De EV's van vandaag zijn goed gecategoriseerd onder brugtechnologie.

   Op een gegeven moment zijn ze net zo verouderd en waardeloos als de lelijke, met gif gevulde spaarlampen dankzij de led-technologie binnen een paar jaar werden. De vergelijking heeft iets voor zich. De klassieke brander is als een gloeilamp. En sommige mensen hebben tegenwoordig grote aantallen splinternieuwe spaarlampen bij zich om te recyclen, geïrriteerd dat ze niet op iets beters hebben gewacht ...

  • blanco

   In feite, in de eerste plaats van een Deens model S. Ging enige tijd in konvooi met een snelheid boven 170 km / h op de linker rijstrook. Op een gegeven moment ging de Tesla er gewoon overheen. Of uit respect voor de 9k of de warme aandrijflijn, het antwoord blijft voor altijd open.

   Zo'n snelheid kan zo lang niet worden weerstaan, maar zelfs een 30 jaren oude SAAB is nog steeds superieur 😉

 • blanco

  Wat fijn dat we onze handelingen en handelingen zelf “nog” kunnen bepalen.
  Maar welke mogelijkheden zullen we in de toekomst hebben, een oldtimer of youngtimer
  Onbeperkt gebruik in het wegverkeer?
  Ik ben erg kritisch over elektromobiliteit - er is een andere manier om het milieu te beschermen ...
  Zijn onze passie voor het besturen van oude auto's en worden ze vernietigd als culturele bezittingen worden verbroken?
  Dus koop nu een Saab, waarom niet als een diesel?

 • blanco

  Ik was het meest verrast door de paragraaf over Volvo. Ik had dergelijke maatregelen in Göteborg niet verwacht. Over het algemeen ben ik benieuwd hoe sommige veranderingen (snelheidslimiet 180, geen pure branders enz.) Door de klanten worden geaccepteerd (vooral in Duitsland). Dergelijke beslissingen kunnen snel averechts werken.

  En wie racet voor de brandstofcel? De markt voor batterij-elektrische voertuigen is zo goed als gedistribueerd, voor nieuwe bedrijven (inclusief NEVS), het wordt steeds moeilijker om de markt te penetreren. Bedrijven zoals BYD, Tesla, Nissan, Kia en nu ook VW hebben meer kans om hun aandelen te vergroten.

  Ik bedoel, wie had gedacht dat VW 4 jaren na het dieselschandaal in nog geen 24 standaard 10.000 pre-orders voor een e-auto kan genereren?!.

  Het volgende grote ding in de auto-industrie is niet langer de batterij auto. Het zal de technologie zijn die verbinding maakt! Ik had graag willen weten op welke manier SAAB zou zijn gegaan. Deze tijd is al heel lang de meest innovatieve in de autogeschiedenis. En de Zweden zijn altijd innovatief en anders geweest.

  • blanco

   180? ? ?

   Interessant. Ontmoet onlangs een vriend met een nieuwe XC90. Zijn commentaar: "The last Volvo Diesel ..."
   De man is een frequente bestuurder en dat was waarschijnlijk zijn laatste Volvo.

   Als de 180 zonder uitzondering waar waren (zoals Polestar), zouden er waarschijnlijk ook geen Volvo's meer bij de Zweedse politie in het land zijn. De jonge Vikingen zouden lange neuzen maken met hun oude opgevoerde dozen en nieuwe motorfietsen ...

   En als ik kijk naar hoeveel Volvo-coureurs in D op de BAB reizen, dan is 180 op deze markt pure zelfmoord. Maar zelfs in landen met snelheidslimieten schuiven veel kopers naar het gegevensblad en waarderen ze de snelheid van het hogere segment. Wat dan ook, maar het is alleen dat.

   Misschien vertrouwt Volvo zijn eigen strategie niet? Misschien voel jij je ook slecht geadviseerd? “Het ontslag van enkele 100 externe consultants” en “de forfaitaire verlaging van de adviseurskosten” zijn misschien ook de eerste tekenen van een strategiewijziging, die dan eigenlijk alleen maar een “achterwaartse” rol zou kunnen zijn?

   Het zou me niet verbazen als Volvo binnenkort aankondigt dat de tijd voor autodelen, autonoom rijden en een aantal recente slogans nog niet is aangebroken, dat de toekomst stevig in het verschiet ligt, dat ze een vooruitstrevend en vooruitstrevend bedrijf zijn op het snijvlak van technologie Automobielconstructie is dat de toekomst van de auto en visies intensief zal worden onderzocht en gepromoot ...

   Maar daarom is het, als geen ander bedrijf, mogelijk om moderne, milieuvriendelijke en actieve branders te ontwikkelen en te leveren. Inclusief Scandinavisch, uniek ontwerp en veiligheidsdenken.

   We zullen zien, maar het is heel goed mogelijk dat de ene of de andere fabrikant (vooral met dalende verkoopcijfers) tot de conclusie komt dat hij meer marktpotentieel heeft gegokt dan gewonnen met zijn aankondigingen over de toekomst van de auto en zijn merk. Wie weet vandaag wie morgen iets zal herzien, of in ieder geval in perspectief zal plaatsen?

 • blanco

  Zeer interessante inzichten, veel dingen zouden het niet hebben verwacht of gedacht

 • blanco

  Het feest van de auto-industrie is voorbij. De toekomst is onzeker. Maar we kunnen en zullen zeker onze Saabs blijven rijden. Deze auto's zijn zo goed geproduceerd dat de meeste van hen nog jaren zullen blijven rijden. Wie weet dat er in 2030 alleen Porsche, Mercedes en Saab met oldtimer zijn :).

  11
 • blanco

  Ik las in een recent rapport dat VW alleen 130.000 tonnen kobalt per jaar nodig zou hebben om de beoogde hoeveelheid e-auto's te produceren, maar 123.000-tonnen worden alleen wereldwijd gedolven / gedolven. Om de andere zeer zeldzame grondstoffen te noemen. Hoe moet een volledige elektrificatie van de massa werken? De verandering is opzettelijk, maar door wie?

  18
  2
  • blanco

   Hello!
   Ja, de wijziging is gewenst. Het is een politieke kwestie. Nog een sloopbonus. Klanten moeten de hamsterwieleconomie draaiende houden. Ik hoorde van een betrouwbare bron in de auto-industrie dat dit zelfs maar een tussenoplossing moest zijn. De volgende "sloopbonus" zou al in de laden van de industrie moeten liggen. Ik vind dit onderwerp helemaal niet interessant. Ik ga in de toekomst jong en oud rijden. Als er niets in zit, kan er niets breken. En ik hoef er geen updates voor te maken of ervoor te betalen.
   Alle Saab-coureurs een leuke tijd

   20
   1
   • blanco

    Dat heb ik ook voor mezelf besloten. Maar ik vind het onderwerp nog steeds interessant ...

    Ik ga niet meer naar school, ik ben geen soldaat, geen boer, geen bestuurslid van een energiebedrijf, een ouderenverpleegkundige, een buitenlander, een bijstandsontvanger of wat dan ook, en ik kan nog steeds geïnteresseerd zijn in allerlei maatschappelijk relevante onderwerpen. Vooral voor het milieu, dat ons en onze kinderen allemaal raakt ...

    Kijkt u alleen naar uw eigen financiën en op zoek naar de partij wiens verkiezingsbeloften op de beste manier aansluiten bij uw persoonlijke levensomstandigheden?

    Ik denk het niet. Anders zou je helemaal geen commentaar hebben gegeven. Misschien vindt u het onderwerp ook interessanter dan uw bewering suggereert?

    2
    2
    • blanco

     Hello!
     Nee dat doe ik niet. En ik kan deze uitspraken over de toekomst van onze kinderen niet meer horen. Deze argumenten hoor ik sinds 45 jaren geleden. Alles gewoon lippenstift. Wat heeft dit met financiën te maken? Niets. Alleen met reden. Als het beleid hier is, heeft het ons in het verleden alleen maar misleid. We zouden allemaal dieselauto's moeten kopen en Euro 4 was milieuvriendelijk. Een paar jaar later zou dit duivelspul moeten zijn? We zijn allemaal goed geadviseerd om onze Saabs zo lang mogelijk te rijden. Dit is een besparing van middelen en niet het verbruik van zwaar belastende batterijen.

     16
     • blanco

      We praten langs elkaar ...

      Zoals ik al zei, trok ik dezelfde conclusies en conclusies.
      Niettemin ben ik geïnteresseerd in "dit onderwerp" - op voorwaarde dat u het artikel meent.

      En het lijkt jou ook nog steeds te ontroeren. Anders zou je niet eerst commentaar geven en ten tweede je laten meeslepen naar een extatische AW zonder het echt te hebben begrepen en correct geclassificeerd. Nogmaals en zoals ik al zei, ik heb dezelfde conclusies en consequenties getrokken en zie geen potentieel voor conflicten tussen jou en mij ...

      Als je er nog steeds een vindt, dan moet het meer zijn omdat “dit onderwerp” niet alleen niet (!) “Helemaal niet interessant” voor je is, maar integendeel je zo beweegt en opwindt dat je niet eens meer broers bent. kan herkennen in de geest ...

      Lijkt dat geloofwaardig en definitief uw desinteresse?

      5
      5
 • blanco

  Het vooruitzicht van moeilijke tijden en uit de auto zal mobiliteit zijn die u kunt boeken. Door een abonnement of iets doet Volvo dat. Gaat dit door? Met veel politieke druk, misschien de lobby erachter. Misschien niet, en de volwassen klant trekt gewoon niet mee en drijft de oude branders aan.

  10
 • blanco

  De storm in de auto-industrie verandert in een cycloon ..., ongelooflijk spannende en ontroerende tijden.
  Elk van deze "Tom's achteruitkijkspiegel" -items zijn hun donatie € waard! Bedankt voor deze huidige (!) Dekking!
  Snel is bijna onmogelijk.
  Wie aan het eind van de autodinosauriërs overleeft / overleefd is blijkbaar z. Op het moment helemaal open.
  Er zijn geen gemakkelijke beslissingen te nemen ... en succes en mislukking zijn duidelijk nauw met elkaar verbonden.
  Wanneer er iets nieuws ontstaat, is er in het begin altijd onzekerheid. Niet iedereen vindt dit leuk. Maar het zal komen. Afsluiten maakt de zaken alleen maar gecompliceerder.
  Dus: zoals meer info van deze extreem opwindende business!
  Ik blijf nieuwsgierig !!!

  12
 • blanco

  Goed geschreven. Elke zin een hit, onderdeel van een misdaadroman ...

  In 100-jaren zullen historici het allemaal opmaken en classificeren. En dat zou ik vandaag graag willen lezen. Voor nu is de SAAB-blog de beste die je kunt krijgen. Bedankt voor dit goede artikel, dat ik eerst verwerk en waarvan ik de informatie eerst moet classificeren.

  12
 • blanco

  Alweer een spannend artikel op maandag en gratis zonder een betalingsbarrière! Vooral de situatie in Zweden is buitengewoon opwindend en dat merk je in Duitsland niet eens.

  Laten we eens kijken wat er dit jaar echt gebeurt in Trollhausen, de laatste alinea klinkt heel interessant.

  18

Reacties zijn gesloten.