Auto-industrie. De verandering versnelt.

Een nieuwe definitie van mobiliteit en alternatieve vormen van drive. Digitalisering en revolutie in de productie. Alles aangekondigd en niet ver weg. Integendeel, we zitten er al middenin en de verandering versnelt meer en meer. Een voorbeeld van hoe fundamenteel de omwentelingen zullen zijn, is afgelopen vrijdag opgeleverd.

VW ID.3
VW ID3 Foto: Friso Gentsch / Volkswagen

Eigenlijk een normale, weinig spectaculaire dag. Geen grote krantenkoppen, als je de tweets van de 45 eenmaal ziet. President van de Verenigde Staten. In het lawaai, dat alle wereldhandel kan schaden, gingen andere gebeurtenissen ten onder. Het loont de moeite om dichterbij te luisteren. Omdat elke persoon potentieel heeft voor een drama.

Laten we beginnen met Wolfsburg. Volkswagen vertrouwt volledig op de elektrische auto. Op de batterij-elektrisch. Wat op middellange termijn een probleem zou kunnen worden, omdat de concurrenten in China ook andere concepten diversifiëren en promoten. Naast batterij-elektrische aandrijvingen wordt de brandstofcel geaccepteerd als wat wordt genegeerd op het Mittelland-kanaal. VW begon vorige week de ID 3 te verkopen. De preproductie van 200-voertuigen in Zwickau is al aan de gang en na de zomervakantie begint het echt. 10.000 Voertuigen werden binnen 24-uren gereserveerd en de IT-infrastructuur van Volkswagen bereikte zijn grenzen. Interessant omdat de Niedersachsen voor het eerst hun klanten rechtstreeks aanspreken. En de dealer blijft voor het eerst uit de reserveringen.

Meer spannend dan het succes van de ID 3 is een vrijdagspeculatie die betrekking heeft op VW. Je zou anders kunnen zijn dan het traditionele merk Bentley disconnect, een overblijfsel uit het piech-tijdperk. En in plaats daarvan investeren in een nieuw merk voor een jong, stedelijk publiek. Bentley buiten? Het zou mogelijk zijn. Britse luxe merken lijken te bewegen in zware zeeën. Er is de onverklaarde Brexit en het feit dat men geen echt antwoord lijkt te hebben op de actuele problemen van die tijd.

Jaguar Land Rover voor de PSA Group?

Omdat er ook op vrijdag nog een speculatie was. Jaguar Land Rover is ver verwijderd van het vroegere toppunt van succes. Het dieselschandaal speelt slecht met het bedrijf met zijn zware off-road voertuigen, en in China liepen de verkoopcijfers, vanwege gebrek aan kwaliteit, verder door. Eigenaars Tata vecht voor overleving in India, dus het merk staat weer op een potentiële verkooplijst. De PSA-groep, die alleen Opel integreerde, kon ook JLR overnemen, meldde het vakpers op vrijdag. Misschien voor een min of meer symbolische hoeveelheid, omdat de onzekerheden van de merken hoog zijn.

Preorder-fase. 10.000-bestellingen in 24-uren
Preorder-fase. 10.000-bestellingen in 24-uren. Foto: Volkswagen

Bentley, Jaguar, Land Rover. Niet genoeg voor een enkele dag. Omdat, als een blog met Zweden, het uitzicht altijd naar het noorden gaat. En daar is een storm aan het broeien. Niet helemaal onverwacht, want wie de donkere wolken wilde zien, kon ze al ontdekken. Volvo, de vlaggenschipinvestering van de Chinezen, bereikt zijn grenzen. De verkoopcijfers zijn uitstekend, maar de winst is in het afgelopen fiscale jaar ingestort met 19%. Een paar weken geleden heeft Volvo daarom de 1 aangekondigd. Mag zowel een huurstop als een forfaitaire korting de honoraria van consultancycontracten voor 5%.

Volvo trekt aan de handrem

Volvo, de baan- en welvaartsmotor voor Göteborg wordt zwakker. Voor de eerste keer in jaren. Dat heeft ook te maken met de problemen van Volvo's moeder Geely, die momenteel in China bestaat. In principe is de Geely Group het enige internationale succesverhaal dat China heeft in de autowereld. Tot nu toe, want zelfs voor de verwend door succesgroep, schijnt de zon niet langer elke dag. Na een snelle groei in de loop van de jaren nemen de verkoopcijfers dramatisch af. Alleen in april bijna 20% en dus sterker dan de totale markt.

De Geely-groep moet sparen en de forse bezuinigingen op advieskosten in Göteborg lijken niet genoeg te zijn. Vrijdag bracht Volvo de storm uit en kondigde de ontslag door een aantal externe consultants van 100. Exacte cijfers noemen het bedrijf niet, de aannames in de Zweedse pers zijn speculaties.

Het feest is voorbij

Als je alleen wat dichterbij kijkt, ontdek je bijna elke dag berichten zoals de laatste vrijdag in de internationale pers. Het feest van de auto-industrie is voorbij. Internationaal, en de nieuwe tijden komen niet eens. Ze zijn er al en de industrie ondergaat een grote omwenteling.

Pre-productie VW ID.3 in Zwickau
Pre-productie VW ID.3 in Zwickau. Foto: Volkswagen

Het is van alle kanten onder vuur. Qua milieubeleid heeft het een moeilijke tijd, innovatieve startups stellen de status van de gevestigde orde ter discussie. China duwt macht en geld in de mobiliteitssector en de voertuigen van de volgende dag zijn niets meer dan netwerkapparaten - die overigens 4-wielen hebben.

Overleven wordt wie heeft lean structuren, de beste software-ingenieurs, en is in staat van snelle aanpassing. De industrie wordt steeds ongemakkelijker, maar ook spannender. Of het fantastische rendement van de grote autofabrikanten eindelijk voorbij is, is open. Maar waarschijnlijk.

Pre-productie in Trollhättan

Van Göteborg en Volvo verder naar het noorden. Naar Trollhattan. De stad anticipeerde als geen ander op de transformatie van de auto-industrie. Het faillissement van GM liet zichtbare sporen achter tot vandaag en eindigde aan het einde van Saab. Wat volgde was het creëren van kleinere, innovatieve bedrijven met staatssteun. Trollhättan bleef ondanks alle slechte voorspellingen actief.

Misschien omdat de industriestad talent heeft om zichzelf opnieuw uit te vinden. Stoommachines, turbines, diesellocomotieven en vliegtuigen. Alles was er ooit, groot en belangrijk. En niets duurde. Er is veel gaande in deze stad, en niet alleen in Zwickau breekt er een nieuwe tijd aan.

Naar het schijnt kan de sluimer van de voormalige Saab-fabriek dit jaar ten einde lopen. Na bijna 8-jaren is er geen rekening gehouden met de kortetermijnproductie voor het modeljaar 2014. De pre-productie van ten minste één OEM-product zal 2019 in de fabriek verlevendigen, vanuit 2020 moeten dan twee productlijnen van de banden worden uitgevoerd. En als het goed gaat met deze onvoorspelbare verandering, dan zou 2021 uiterlijk drie merken kunnen zijn waarvan de voertuigen in de voormalige Saab-fabriek zijn geproduceerd.

28-gedachten ook "Auto-industrie. De verandering versnelt."

 • Alweer een spannend artikel op maandag en gratis zonder een betalingsbarrière! Vooral de situatie in Zweden is buitengewoon opwindend en dat merk je in Duitsland niet eens.

  Laten we eens kijken wat er dit jaar echt gebeurt in Trollhausen, de laatste alinea klinkt heel interessant.

  18
 • Geweldig geschreven. Elke zin een hit, een deel van een thriller ...

  In 100-jaren zullen historici het allemaal opmaken en classificeren. En dat zou ik vandaag graag willen lezen. Voor nu is de SAAB-blog de beste die je kunt krijgen. Bedankt voor dit goede artikel, dat ik eerst verwerk en waarvan ik de informatie eerst moet classificeren.

  12
 • De storm in de auto-industrie verandert in een cycloon ... spannende, opwindende en ontroerende tijden.
  Elk van deze items "Tom's achteruitkijkspiegel" is zijn donatie waard! Bedankt voor deze huidige (!) Rapportage!
  Snel is bijna onmogelijk.
  Wie aan het eind van de autodinosauriërs overleeft / overleefd is blijkbaar z. Op het moment helemaal open.
  Er worden geen makkelijke beslissingen genomen ... en succes en falen liggen duidelijk dicht bij elkaar.
  Wanneer er iets nieuws ontstaat, is er in het begin altijd onzekerheid. Niet iedereen vindt dit leuk. Maar het zal komen. Afsluiten maakt de zaken alleen maar gecompliceerder.
  Dus: zoals meer info van deze extreem opwindende business!
  Ik blijf nieuwsgierig !!!

  12
 • Het vooruitzicht van moeilijke tijden en uit de auto zal mobiliteit zijn die u kunt boeken. Door een abonnement of iets doet Volvo dat. Gaat dit door? Met veel politieke druk, misschien de lobby erachter. Misschien niet, en de volwassen klant trekt gewoon niet mee en drijft de oude branders aan.

  10
 • Ik las in een recent rapport dat VW alleen 130.000 tonnen kobalt per jaar nodig zou hebben om de beoogde hoeveelheid e-auto's te produceren, maar 123.000-tonnen worden alleen wereldwijd gedolven / gedolven. Om de andere zeer zeldzame grondstoffen te noemen. Hoe moet een volledige elektrificatie van de massa werken? De verandering is opzettelijk, maar door wie?

  18
  2
  • Hello!
   Ja, de verandering is opzettelijk. Hij is een politiek probleem. Nog een sloopbonus. Klanten moeten de economie van het hamsterwiel draaiende houden. Ik heb van een geloofwaardige bron in de auto-industrie gehoord dat dit slechts een tijdelijke oplossing is. De volgende "slooppremie" zou al in de laden van de industrie moeten liggen. Ik denk niet dat dit onderwerp interessant is. Ik rijd in de toekomst jonge en vintage auto's. Waar niets in zit, kan niets breken. En ik hoef geen updates te doen en te betalen.
   Alle Saab-coureurs een leuke tijd

   20
   1
   • Ik besloot dat ook voor mij. Toch vind ik het onderwerp interessant ...

    Ik ga niet meer naar school, ik ben geen soldaat, boer, bestuurslid van een energiebedrijf, geriatrische verpleegkundigen, buitenlanders, uitkeringsgerechtigden of wat dan ook, en toch kan ik geïnteresseerd zijn in allerlei maatschappelijk relevante onderwerpen. Vooral voor de omgeving die ons en onze kinderen raakt ...

    Kijkt u alleen naar uw eigen financiën en op zoek naar de partij wiens verkiezingsbeloften op de beste manier aansluiten bij uw persoonlijke levensomstandigheden?

    Ik denk het niet. Anders zou je helemaal geen commentaar hebben gegeven. Misschien vindt u het onderwerp ook interessanter dan uw bewering suggereert?

    2
    2
    • Hello!
     Nee dat doe ik niet. En ik kan deze uitspraken over de toekomst van onze kinderen niet meer horen. Deze argumenten hoor ik sinds 45 jaren geleden. Alles gewoon lippenstift. Wat heeft dit met financiën te maken? Niets. Alleen met reden. Als het beleid hier is, heeft het ons in het verleden alleen maar misleid. We zouden allemaal dieselauto's moeten kopen en Euro 4 was milieuvriendelijk. Een paar jaar later zou dit duivelspul moeten zijn? We zijn allemaal goed geadviseerd om onze Saabs zo lang mogelijk te rijden. Dit is een besparing van middelen en niet het verbruik van zwaar belastende batterijen.

     16
     • We praten langs elkaar heen ...

      Zoals ik al zei, trok ik dezelfde conclusies en conclusies.
      Toch ben ik geïnteresseerd in 'dit onderwerp' - ervan uitgaande dat je het artikel bedoelde.

      En jij lijkt ook nog steeds in beweging te zijn. Anders zou je niet eerst commentaar geven en ten tweede een echauffierten AW op een AW kan meegenomen worden, zonder dit helemaal begrepen en geregeld te hebben. Nogmaals, en zoals ik al zei, ik heb dezelfde conclusies en conclusies getrokken en zie geen potentieel voor conflict tussen jou en mij ...

      Als je überhaupt één ding maakt, dan moet het eerder zijn omdat dat "dit onderwerp" niet alleen niet (!) "Helemaal niet interessant" is, maar integendeel zo ontroerd en opgewonden dat je niet eens meer broers bent kan herkennen in geest ...

      Lijkt dat geloofwaardig en definitief uw desinteresse?

      5
      5
 • Het feest van de auto-industrie is voorbij. De toekomst is onzeker. Maar we kunnen en zullen zeker onze Saabs blijven rijden. Deze auto's zijn zo goed geproduceerd dat de meeste van hen nog jaren zullen blijven rijden. Wie weet dat er in 2030 alleen Porsche, Mercedes en Saab met oldtimer zijn :).

  11
 • Zeer interessante inzichten, veel dingen zouden het niet hebben verwacht of gedacht

 • Ik was het meest verrast door de paragraaf over Volvo. Ik had dergelijke maatregelen in Göteborg niet verwacht. Over het algemeen ben ik benieuwd hoe sommige veranderingen (snelheidslimiet 180, geen pure branders enz.) Door de klanten worden geaccepteerd (vooral in Duitsland). Dergelijke beslissingen kunnen snel averechts werken.

  En wie racet voor de brandstofcel? De markt voor batterij-elektrische voertuigen is zo goed als gedistribueerd, voor nieuwe bedrijven (inclusief NEVS), het wordt steeds moeilijker om de markt te penetreren. Bedrijven zoals BYD, Tesla, Nissan, Kia en nu ook VW hebben meer kans om hun aandelen te vergroten.

  Ik bedoel, wie had gedacht dat VW 4 jaren na het dieselschandaal in nog geen 24 standaard 10.000 pre-orders voor een e-auto kan genereren?!.

  Het volgende grote ding in de auto-industrie is niet langer de batterij auto. Het zal de technologie zijn die verbinding maakt! Ik had graag willen weten op welke manier SAAB zou zijn gegaan. Deze tijd is al heel lang de meest innovatieve in de autogeschiedenis. En de Zweden zijn altijd innovatief en anders geweest.

  • 180? ? ?

   Interessant. Onlangs een vriend ontmoet met een nieuwe XC90. Zijn reactie: "De laatste Volvo Diesel ..."
   De man is een frequente bestuurder en dat was waarschijnlijk zijn laatste Volvo.

   Als de 180 zonder uitzondering (zoals Polestar) waar zou zijn, zouden er waarschijnlijk geen Volvos meer zijn in het land bij de Zweedse politie. De jonge Vikingen zouden lange neuzen maken met hun oude opgevoerde dozen en nieuwe motorfietsen ...

   En als ik kijk naar hoeveel Volvo-coureurs in D op de BAB reizen, dan is 180 op deze markt pure zelfmoord. Maar zelfs in landen met snelheidslimieten schuiven veel kopers naar het gegevensblad en waarderen ze de snelheid van het hogere segment. Wat dan ook, maar het is alleen dat.

   Misschien vertrouwt Volvo zijn eigen strategie niet? Misschien voel je je ook slecht advies? "Het ontslag van sommige 100 externe consultants" en "de forfaitaire verlagingen van adviseursprijzen" zijn misschien ook de eerste tekenen van een strategiewijziging, die dan eigenlijk alleen maar een "achterwaartse" rol zou kunnen zijn?

   Zou me niet verbazen als Volvo binnenkort bekend gemaakt dat de tijd voor autodelen, autonoom rijden en een aantal slogans van de laatste tijd nog niet gekomen, dat je de toekomst stevig in het achterhoofd dat het een progressieve en vooruitstrevende onderneming op de technologische voorhoede van de automotive engineering is dat je blijft de toekomst van de auto en visies intense en vooraf te verkennen ...

   Maar daarom is het, als geen ander bedrijf, mogelijk om moderne, milieuvriendelijke en actieve branders te ontwikkelen en te leveren. Inclusief Scandinavisch, uniek ontwerp en veiligheidsdenken.

   We zullen zien, maar het is heel goed mogelijk dat de ene of de andere fabrikant (vooral met dalende verkoopcijfers) tot de conclusie komt dat hij meer marktpotentieel heeft gegokt dan gewonnen met zijn aankondigingen over de toekomst van de auto en zijn merk. Wie weet vandaag wie morgen iets zal herzien, of in ieder geval in perspectief zal plaatsen?

 • Hoe fijn dat we onze acties en acties nog steeds zelf kunnen bepalen.
  Maar welke mogelijkheden zullen we in de toekomst hebben, een oldtimer of youngtimer
  Onbeperkt gebruik in het wegverkeer?
  Ik ben erg kritisch over elektrische mobiliteit - milieubescherming is op een of andere manier anders ...
  Zijn onze passie voor het besturen van oude auto's en worden ze vernietigd als culturele bezittingen worden verbroken?
  Dus koop nu een Saab, waarom niet als een diesel?

 • De snelheid 180 van Volvo is slechts een grap en Augenwischerei. E-auto's rijden niet beter sneller, anders is de batterij zo snel leeg. (Ben je ooit gedateerd door een Tesla S. Telkens wanneer ik er een zie, zijn die met max 120 onderweg.) Dus de vloten zijn sowieso ontworpen op een lager tempo, al het andere klopt niet. En juist omdat de Duitse markt snel moet zijn, zo synoniem voor de meeste merken vrij zinloos. Dat stopt hoe dan ook ... hoe dan ook.

  E-auto's zijn te duur, de batterijen zouden vervangen moeten worden in plaats van opgeladen, als dat logisch is, wie in het centrum woont, kan bijna nergens zijn auto laden, behalve dat er een privéparkeerplaats beschikbaar is. En de meesten van hen zijn elke avond op zoek naar een andere parkeerplaats. Velen van hen zijn illegaal, ze krijgen nooit de macht. Voor 50% van automobilisten is een elektrische auto uitgesloten en dat zal niet snel veranderen.

  Dit zijn geen concurrerende technologieën - ze moeten worden gezien als consumenten en fabrikanten, maar ook als politici. Veel oma over kleine - grote aankondigingen zoals VW zijn nogal contraproductief. Of de zuinige kleine auto vanwege het. Ook kattenkwaad. En het incompetente beleid drijft deze waanzin verder, in plaats van slim plannen en kalm blijven. Geldt ook voor het diesellabyrint.

  Wat er van Trollhättan komt, is belangrijk voor de regio, maar voor het merk Saab werkt het niet tenzij Orion er baat bij heeft. Dat is waarom ik gedeprimeerd ben hier.

  Totdat de infrastructuur voor autonoom rijden komt, zijn mijn twee diesels 20 jaren in gebruik geweest - of zelfs 30. Als dit ooit werkt, moeten nieuwe wegen en snelwegen worden aangelegd met behulp van netwerktechnologie. In plaats van elke auto in een mainframe te willen veranderen - ook dat is een vergissing.

  Dus laat je niet misleiden, bewaar de Saab, ondersteun de Saab-workshops en blijf zo lang mogelijk 🙂

  13
  • IRRE

   Volledige goedkeuring en goede conclusie, vooral omdat ik geen praktische oplossing zie bij het vervangen van de batterij. De EV's van vandaag zijn goed gecategoriseerd onder brugtechnologie.

   Op een gegeven moment zijn ze net zo verouderd en waardeloos, omdat de lelijke en vol met toxines spaarlampen binnen een paar jaar door de LED-technologie zijn gegaan. De vergelijking heeft iets voor zichzelf. De klassieke brander is als een gloeilamp. En velen hebben tegenwoordig gloednieuwe spaarlampen in grote aantallen voor recycling, geïrriteerd om niet te hebben gewacht op iets beters ...

  • In feite, in de eerste plaats van een Deens model S. Ging enige tijd in konvooi met een snelheid boven 170 km / h op de linker rijstrook. Op een gegeven moment ging de Tesla er gewoon overheen. Of uit respect voor de 9k of de warme aandrijflijn, het antwoord blijft voor altijd open.

   Zo'n snelheid kan zo lang niet worden weerstaan, maar zelfs een 30 jaren oude SAAB is nog steeds superieur 😉

 • Voor mij is in dit hele Buzzword Gesumse de auto-industrie is nog steeds niet duidelijk wat het goed zal zijn dat u zukleistert de auto's met een vervelende en zinloze laag elektronisch afval. Een geautomatiseerde botsing rem op zijn eigen is een mooi ding, zelfs de Lane Keeping Assist zinvol is op weg naar huis van de pub, maar dat u wilt heropvoeden de chauffeur om idiote-niets, het debiele-infantiele bediende gloeiende touch screens en een stuurwiel niet eens, ik vind adembenemend schandalig. Zoals moet de aanpak ras slechts een paar van de nieuwe generaties die bereid zijn om een ​​dergelijk jammerlijk-Aziatische bestaan ​​accepteren.

  11
 • ZEER WAAR?

  Citaat: "Het ID.3 wordt aan de klant CO2-neutraal gegeven."
  (Volkswagen)

  Dit is onmogelijk voor zover ik weet. De elektriciteit voor de assemblage en de productiehallen komt in feite alleen maar van wind- en zonne-energie. Maar zelfs dat heeft een CO2-record, zij het een goedkope.

  Omdat ik hier niet hoeft te beginnen met het ontginnen en transporteren van grondstoffen en andere schakels in de keten naar de afgewerkte ID.3.

  Als VW de CO2-neutraliteit van de productie volledig wilde bewijzen, zouden ze een enorm probleem hebben gegarandeerd. Maar de Wolfsburg leunen achterover met verwaande beloftes, ja zelfs te ver weg uit het raam. Veel te ver. En dat is eerlijk waar en geen leugen ...

  3
  1
 • CO2 neutrale productie zal een van de toekomstige onderwerpen zijn. NEVS gebruikt alleen regeneratieve energieën bij de productie van de SION. Ik vind dit deel van de toekomst positief en opwindend.

  3
  3
  • Ik wil ook niets hebben gezegd tegen CO2-besparingen, of het nu in productie of in bedrijf is.

   Integendeel, ik ben er voor. Dat is de reden waarom full-bodied reclamebeloften op de proef worden gesteld. Als je het feit doorstaat controleer dan of alles in orde is. Zo niet, dan zijn het nep nieuws ...

   De ID.3 kan om deze reden alleen CO2-neutraal worden geproduceerd, omdat de grondstoffen daarvoor niet CO2-neutraal of getransporteerd kunnen worden. Ik heb nog nooit gehoord van een CO2-neutrale graafmachine, vrachtwagen of vrachtschip ...

   En zoals ik al zei, bestaan ​​CO2-balansen zelfs voor wind (beter) en zonne-energie (erger). Het bestaat niet zonder reden. Vanuit een CO2-neutraliteit zijn we nog steeds heel, heel ver weg.

   Je vindt het misschien leuk om alles spannend te vinden (dat doe ik ook) en in mijn belang graag positief te zien, maar wees alsjeblieft realistisch en blijf kritisch. Niet elke (politieke of promotionele) belofte zal duren. Als we CO2 en bronnen echt willen opslaan, zijn we uiteindelijk alleen maar eerlijk (!) En complete saldi tellen mee.

   Helaas zijn we nog steeds erg, heel ver weg van hen. De ID-3 is zeker niet compleet noch eerlijk ...

   • Serieus: Denk je echt dat Volkswagen zo'n Dine zet in de wereld, zonder het te kunnen bewijzen. Vooral omdat het dieselschandaal nog steeds erg aanwezig is?

    Natuurlijk moet je deze dingen met achterdocht bekijken. Het wordt verwacht van een onafhankelijke derde partij en vaak is het resultaat niet te 100% begrijpelijk. Maar de weg is de juiste, en als Volkswagen de fabriek in Zwickau CO2 neutraal wil en kan bedienen, dan is dat goed.

    Opmerking: ik ben geen fan van Volkswagen en rijd niet.

    6
    5
    • Serieus, zelfs als je het concept van "geloof" introduceert in het debat, heb je onbewust een groot deel van het probleem ontdekt ...

     Ik wil het weten en het niet geloven. Dat is waar het om gaat. En voor zover ik weet is een CO2-neutrale overdracht van een ID-3 aan de klant niet mogelijk. Niettemin wordt er beweerd. Je kunt zo voelen. Ik zal dat niet doen om de bovengenoemde redenen.

     Een eerlijke en volledige algehele beoordeling van de ID-3 had positief kunnen zijn geweest en zou uiteindelijk kunnen resulteren in aanzienlijke CO2-besparingen. Wie weet? Ik zou hebben toegejuicht ...

     Helaas is deze balans niet beschikbaar en vinden Volkswagen, de PR-afdeling en de in gebruik genomen instanties eerder het verhaal van absolute (!) Neutraliteit. Waarom en waarvoor? En wie zou dat moeten geloven? En vind het dan goed, ook al is het complete onzin ...

     Ja, natuurlijk is er ook geen ID-3 voor het ecologische nultarief. Als je beter weet - sorry, als je geloof anders is - dan laat je VW dergelijke slogans doormaken zonder te worden tegengesproken. Kun je het op die manier doen? Allemaal een kwestie van geloof en goede trouw ...

   • VW heeft berekend hoeveel kooldioxide wordt geproduceerd door het gebruik van materialen en energie voor de productie van een ID.3 en koopt vervolgens certificaten van een compensatiebureau voor de hoeveelheid kooldioxide die door de productie wordt geproduceerd. Tot nu toe, zo goed.

    Nu kun je je afvragen wat er allemaal in hun berekening is terechtgekomen. Hebt u al uw vaste kosten op ID.3 afgebroken, of heeft u dat achtergelaten omdat u ze zonder ID.3 zou hebben? Zo zijn er zeker meer trucjes dan ik kan bedenken.

    Aan de certificaten van de compensatiebureaus komen dan de volgende vragen. In een tv-documentaire die ik recent heb gezien, is de kwestie van de betrouwbaarheid van deze certificaten onderzocht. Hij vroeg zich af of de compensatie van dezelfde hoeveelheid koolstofdioxide bij verschillende agentschappen aanzienlijk verschillende kosten veroorzaakte. Dit zou natuurlijk te wijten kunnen zijn aan de respectieve projecten voor het verminderen van de CO2-uitstoot. Toen we naar enkele van de ter plaatse vermelde projecten keken, werd geconcludeerd dat ze nauwelijks de beloofde vermindering van koolstofdioxide konden bewerkstelligen.

    In ieder geval wil VW er ecologisch goed uitzien en daarom kan ik me niet voorstellen dat je bewust verkeerde beweringen maakt. Aan de andere kant is het nog steeds een bedrijf dat streeft naar het genereren van de grootst mogelijke winst. Daarom is het al denkbaar dat u de hoeveelheid geproduceerde kooldioxide binnen toleranties en grijze gebieden zo laag mogelijk berekent en de goedkoopste compensatiecertificaten koopt.

    Of je dit nu beoordeelt als milieubescherming, witten, beter dan niets of nep nieuws, het is in de eerste plaats aan jou. Tot het bewijs van het tegendeel ...

    3
    1
    • CERTIFIED

     Dat is precies wat me meteen trof toen ik las dat de ID-3 CO2-neutraal was geproduceerd.
     Technisch gezien niet mogelijk, maar misschien wel neutraal onderhandeld en gecertificeerd. Natuurlijk zijn er vragen.

     Als één bedrijf CO2 uitgeeft, dat een ander heeft opgeslagen, hoeveel CO2 heeft de mensheid dan minder algemeen geproduceerd?

     Als vervuilers van CO2-emissies de feitelijk valse belofte van hun eigen CO2-neutraliteit op de wereldmarkt kunnen kopen en verklaren, welke invloed heeft dat dan op het politieke en openbare debat?

     Welke invloed heeft het op consumentengedrag en technische ontwikkelingen en oplossingen?

     Als de emissiehandel en de certificaten op dezelfde manier werken als u had voorgesteld, ja, dan zou dat duidelijk "witwassen" zijn en niet "milieubescherming". Hij zou een deel van het probleem zijn in plaats van de oplossing.

 • Angst is altijd bij ons

  Waarschijnlijk vanwege de weergave van verbruik en bereik ...
  Sinds een paar minuten snelle rit worden onmiddellijk bestraft met eeuwige laadtijden - op voorwaarde dat u zelfs naar de volgende pijler komt. Een gele engel zou niets kunnen doen, omdat geen diesel of benzine in de accu's, niet de start van een start geven ...

  Een Talladega-uitdaging met een Tesla zou grappig zijn. Als de batterijen bij alle 100.000 Km duurden, zou de gemiddelde snelheid als gevolg van de laadtijden aan het einde net onder 200 Km / h moeten liggen bij de snelste SAAB's. De lange termijn zou een echt langdurig project zijn, dat rond 5.000-uren zou duren en daarom 208-dagen ...

  De 9K is nog steeds een fantastisch goede auto. Of ook alweer? Hij is zeker een van de laatste die vrij is van het overbruggen van technologieën en de vereiste software-updates voor Navis, connectiviteit en mobiele telefoons die vrij zijn van obsoletem jaar franje en uitgerust met goedkope lampen zijn, die zonder het extra gewicht en de extra kosten van een ballast (Xenon) opschieten.

  Als je graag een Tesla inhaalt en vrolijk zwaait. Autonoom rijden in pure cultuur.
  En dat is ook duurzaam. Perfect ...

  Jan, je hebt mijn dag goedgemaakt. Nu heb ik alleen een 9K Aero nodig ...

  2
  1
  • ... en waarom een ​​Aero? SAAB heeft Talladega dus niet ontkend en evenmin wat u graag anders wilt prijzen. Niet dat de lezers volgens Hürsch denken dat alleen een Aero de moeite waard is om te bewaren en te bezitterigen.

   • Ik kan niet volgen ...

    Wat wil ik nog meer prijzen?
    En hoe kom je op het absurde idee dat het de moeite waard is om te overwegen voor "lezers",
    wat "na Hürsch" "behoud en bezitterigheid" was ...

    "After Hürsch" elke geproduceerde, mobiele of te repareren auto is zonde om weg te gooien.
    "Na Hürsch" moet iedereen rijden, koesteren en behouden wat hij wil ...

    Haar opmerking heeft een zeer vreemde en zeer bittere toon, waarvoor ik niet het gevoel heb dat het causaal is.
    Ik ben bang dat je naar oorzaken in de spiegel moet zoeken.

    PS
    Maar de vraag van de 9K Aero, ik kan je graag beantwoorden.
    Ik vind hem gewoon leuk en zou er een willen hebben. Is dat zo erg?

Reacties zijn gesloten.