SAAB-vrienden Saksen - de 3-N-tour: nostalgie, natuur, snack

Afgelopen zondag, verspreid door heel Saksen, ontmoette individuele kleine SAAB-groepen. Bijna hetzelfde als een sterrenreis, het ging van Riesa, Bautzen, Dresden en Chemnitz naar de gemeenschappelijke ontmoetingsplaats in Siebenlehn.

blanco

Sommige piloten van 900, 9-3 en 9-5 begroetten ons al vrolijk toen we aankwamen. Geleidelijk aan vulde de parkeerplaats steeds meer met voertuigen van het cultmerk Göta Älv.

Toen nam Mathias, van de SAAB-vrienden Saksen, het woord over, na zijn verwelkoming volgde de briefing in het nummer en het roadbook.

blanco

Daarna werd er gezegd: "Dames en heren, start alstublieft uw motoren". Dat was het startsein voor de 30 SAAB's, die nu op pad zijn. De route liep van Siebenlehn via Nossen naar Rosswein langs de Mulde. Daarna zijn we verder gegaan richting Döbeln, Leisnig en naar Böhlen, door heerlijk bloeiende koolzaadvelden en een paar bospassages, voor een korte stop bij een bosparking.

Vandaar zijn we verder gegaan naar de tunnel Großbothen, die we tot dan toe niet kenden. Dit veranderde echter met deze tour, omdat er de vrienden uit Saxonia kennismaakten met de vrienden uit Thüringen, die hartelijk werden verwelkomd.

Was dit allemaal een toeval of gepland?

Kort na deze bijeenkomst kwamen we aan bij het vakantiepark Thümmlitzsee, waar al de Thüssische SAAB-piloten op ons zaten te wachten. Op de speciaal ingerichte parkeerplaats nu 44 SAAB presenteerde de serie 90, 99, 900, 9000, 9-3, 9-5 en 9-7 naast elkaar. Omdat je de foto op je zou kunnen laten werken, omdat je niet elke dag ziet.

Op het vakantiepark waren er geweldige SAAB-gesprekken met buffet en koffie.

Na de maaltijd werd gezegd, het gaat door, want met de Saksen was nog steeds een cultureel bezoek aan het plan. Het ging naar 1000 jaar oude lindeboom en kerk in het kleine dorpje Collm. Daar had mevrouw K. Krause een aantal interessante dingen te doen over de plaats en haar geschiedenis. Bij deze halte waren er ook de traditionele SAAB-muffins van Mark en Karina, heel erg bedankt.

De laatste bestemming was het Hotel Seehof Döllnitzsee in Wermsdorf op de lijst. Daar konden de dag en de tour met koffie nog steeds gemakkelijk eindigen.

Conclusie voor de tour

Het was SAABige bedoeling dat de SAAB-vrienden uit Saksen en Thüringen op deze dag bijeenkwamen voor zo'n geweldig evenement.

Veel dank van mijn kant nogmaals aan Mathias en Thomas voor de geweldige organisatie van deze tweedelige tours met de gemeenschappelijke lunch.


Met dank aan Martin voor het Saab-verhaal op zondag. Hoe is het in het dagelijks leven met een oudere Saab? Wat ervaart u, hoe reageren vrienden, collega's en het gezin? Met aflaat, enthousiasme of mededogen? Hoe houd je de Saab levend, wat doe je met reserveonderdelen en workshops, hoe optimaliseer je of herstel je de oude Zweden?

Een breed onderwerp voor de "Saab-verhalen 2019!". Uitdagend, maar ook interessant. Hoe ziet het eruit met de fans, hoe sterk slaat de Saab-hartslag in het dagelijks leven? Schrijf het ons, het is het waard!

We danken u voor elk gepubliceerd artikel met een exclusief Saab-Scania-bord.

6 gedachten over 'SAAB-vrienden Saksen - de 3-N-tour: nostalgie, natuur, snack"

 • blanco

  44 SÄBE, ongelooflijk, als, ja, als de foto's waren "bewerkt" ...
  Felicitaties voor deze speciale SAAB-tour.
  SAAB woont zeker in het oosten van de republiek ... 44, dit SAAB-nummer moet nu worden overtroffen ...
  Bedankt voor het aangenaam ontspannen rapport!
  Een plezier op zondag.

  7
  1
 • blanco

  Ik was daar en kan alleen maar zeggen dat het een geweldige dag was. Na de winterdag op zaterdag speelde ook het weer mee. Zoveel SAAB meteen dat kan al inspireren. Mooi rapport over een geslaagde reis samen. dank u wel

  11
 • blanco

  Cool verhaal. Ik zou er graag zijn geweest.

 • blanco

  Geweldig verslag en leuk om deze zondag opnieuw te lezen
  Zou er graag geweest zijn, maar helaas kan je niet overal zijn

  12
 • blanco

  Elke keer op zondag ...

  ... als de wereld moeilijk is, is het pure SAAB. In ieder geval hier op de blog.
  Deze zondagserie was een geweldig idee, het is altijd leuk, gemakkelijk te lezen en mooi om naar te kijken.

  1.000 Dank aan Martin voor zoveel SAAB vandaag.

  15

Reacties zijn gesloten.