Seizoensstart, Saab 96-project en Porsche-ramp

We schrijven het weekend na Pasen. Het seizoen is lang geleden begonnen, de dagelijkse SAAB-waarnemingen schieten omhoog en het weer met Pasen was al erg warm in de zomer. Zal dat een weekend later zijn? We hoopten dat we het hadden, helaas gebeurde dit niet. Maar gelukkig is het weer de enige teleurstelling vandaag - maar allemaal op een rij.

Klassiek van de Göta Älv. Saab 9000 CD en Saab 900.
Klassiek van de Göta Älv. Saab 9000 CD en Saab 900. Fotocredit: Niels Burock / https://www.proformance-studios.de

Wat vorig jaar in een besloten kring werd georganiseerd, vindt nu voor het eerst in het openbaar plaats. De ontmoeting in de Harz. Nadat meer en meer bestuurders in Justus vorig jaar verslag uitbrachten van het eerste nummer en belangstelling hadden getoond voor de volgende vergadering, besloten we de cirkel te openen en andere chauffeurs uit te nodigen. Dus twee keer verdeeld op Instagram, eenmaal genoemd in de video op het juiste YouTube-kanaal en al het aantal deelnemers is bijna verviervoudigd. Betekenis: 5 werd bijna 20-auto's.

Net als de vorige keer kwamen ze terug uit alle richtingen. Van Hesse, Hamburg, Berlijn of gewoon om de hoek. Zelfs een 9-3 met Beiers kenteken was aangekomen. Bijna alle deelnemers reizen die dag enkele honderden kilometers, om een ​​paar uur te kunnen praten, om nieuwe chauffeurs te ontmoeten en om van de ene of de andere drank te genieten met de juiste catering van de grill.

Wat de vloot betreft, was (bijna) elk SAAB-decennium opnieuw vertegenwoordigd. Een 900 van 85 gemarkeerd, terwijl de oudste deelnemer, een 9-3 SC met handgrepen kit de meest moderne. Tussen deze twee SAAB geaccumuleerd in Talladega hue (Opgelet: zeldzaam), A full-16 S Turbo en diverse 9 3-, Combi met diesel aan de Viggen. Voor Blogger Justus was dit ook de eerste langere afrit in de nieuw verworven 900i 8V.

Het 96-project

Onder andere de jongens van de Saab project 96en hun talladega-rode 900 Aero. Beiden zijn onlangs begonnen met het restaureren van een oude SAAB 96 en willen het hele project samen met de scène samen doen. Over alle achtergronden, waar de auto vandaan komt, hoe het idee tot stand kwam en wat de huidige staat van de restauratie is, in de komende weken meer op de blog!

Het project belooft absoluut SAAB-opwinding - en verdient het dat we de blog van naderbij bekijken. Als je niet wilt wachten en meer wilt weten, zal ik het juiste Instagram-account aan de ene kant en de website van de twee aan de andere kant plaatsen.

De Porsche-ramp

De vergadering vond ook weer plaats op de gebruikelijke plaats, een grote parkeerplaats in het kleine dorpje Langelsheim. Een plaats die niet alleen geweldig lijkt voor een SAAB-vergadering, maar ook populair lijkt te zijn bij andere merken. Omdat ze kort na de officiële start van de vergadering plotseling verschijnen.

De Porsche-coureurs.

Ten minste 40-auto's, min of meer netjes opgesteld in rijen van drie, vinden hun weg naar de parkeerplaats waar het kleine steegje van SAAB's zich heeft verzameld. Van de klassieke 911 tot de vreselijk dure GT3. De regionale Porscheszene ruimt goed op. De Zuffenhausers staan ​​dicht bij de SAABS, knijpen tussen een 9000-CD en 900 Aero door. Uiteindelijk blijft er maar één over. De pure arrogantie van Porsche-coureurs.

Glimlachend kijken ze naar de Zweden, bijna alsof ze de auto's van het Götakanaal niet willen horen. Van 40-coureurs, dus slechts één raakt betrokken bij een klein leuk gesprek, luistert met belangstelling en bekent uiteindelijk: zelfs een SAAB kan een mooie auto zijn. En dus zijn we het allemaal snel eens in één ding: om blij te zijn dat je eigen scène niet zo'n ellendig beeld toont in het openbaar.

Voor een Porsche-coureur is het evenement al eerder voltooid. Had hij zijn Carrera Cabrio tegen de enige lantaarn op de grote parkeerplaats laten crashen? Met gebroken achterschort en beschadigd achterlicht trekt hij weg, wild vloekend over het feit dat zijn parkeersensoren hem op het dreigende obstakel zouden hebben gewezen, dus zelfs niet. Wat overblijft is een lach op de gezichten van SAAB-rijders, terwijl anderen het karma zouden noemen.

Hoe dan ook, de Porsche-golf is niet permanent en na 15-minuten zijn alle Duitse auto's weer verdwenen.

De volgende generatie

En op een gegeven moment dan precies wat Justus en ik altijd al hadden gevreesd. De lucht opent zijn deuren, de wind waait en het wordt snel ongemakkelijk. Na 3 ½ uur is de plaats vrijgemaakt, de SAAB's rollen van de werf. Wij van het Orga-team weten een half uur te ontsnappen aan de regen, vliegen terug in het konvooi en gebruiken de laatste regenvrije minuten voor een kleine fotoshoot.

Zijn we tevreden met onze eerste ontmoeting? In elk geval. Ondanks de zeer gemengde weer kwam meer Saabs als eerste gedachte, onder hen bijna uitsluitend jonge SAAB rijders op zoek naar aansluiting op de scène en dus krijgen een kans op een slimme netwerken van gelijkgestemden piloten en hebben gebruikt.

Ook de vraag of er een nieuwe editie komt, wordt snel opgelost. En het antwoord is duidelijk: JA. Net als vorig jaar zal er aan het eind van het seizoen weer een ontmoeting plaatsvinden op de gebruikelijke plaats. Toen ook hier geadverteerd op de blog, zodat andere chauffeurs ook de kans hebben om het hele schouwspel bij te wonen. We kijken er nu al naar uit alle bestuurders te bedanken die zich hebben verzameld voor de voorjaarseditie!

23-gedachten ook "Seizoensstart, Saab 96-project en Porsche-ramp"

 • Geschreven grappig! Mijn ochtend wordt aldus gered. Met dank aan Jan & Justus ...

  15
  • Graag gedaan!

 • Zo'n stiekeme lantaarn! 🙂 Hach, Schadenfreude is iets leuks! 😉 Heel goed geschreven, dank je! En een aankondiging van de volgende vergadering op de blog zou zeker heel gelukkig zijn - dan hebben de Zuffi's geen ruimte, he!

  17
  • De volgende vergadering komt eraan! en dan met aankondiging op de blog. Immers, 50 - 70-auto's passen perfect in de beschreven locatie.

 • 5, 6, 7, 8 ...

  al vier dagen lang een bijdrage of een bericht (evenementenkalender) ...
  Altijd met gave foto's en zelfs video's ...

  De twee shots van Niels Burock zijn geweldig. En ik zou graag willen en zou graag veel positievere gedachten zeggen over de bijdrage van vandaag, de ontmoeting, de generatiewisseling en de nakomelingen van de scène of over de auteurs en de blog ...

  Als ik het nu opsla, komt dat omdat je te snel en te goed bent.
  Een verdwenen merk heeft zijn eigen dagelijkse pers ...
  Ongelooflijk. Ongelooflijk goed.

  15
  • Dagelijkse pers - heel mooi in een notendop! Ja, de blog is in elk opzicht geweldig en wordt nog steeds beter! Een gevoel van geluk, meer dan 7 jaar na het einde van de productie! Een selbiges kwam over me de weg afgelopen vrijdag nadat ik net terug was van vakantie (vlucht, zonder mijn geliefde Saab), ik ben in een kleine boodschap hier in Hamburg op weg naar huis en schrijf 7 Saabs (behalve de mijne, waar ik zat) - binnen 5 minuten op een stuk 3 km! Ik kon het niet geloven en het heeft het einde van mijn vakantie heel sterk verzacht! 🙂

   12
   • Alle lokale kenmerken?
    Anders was het SAAB-verkeer mogelijk de aankomst van de bijeenkomst Brandshof ...

    • Ja, leek alles te zijn van hier - hoe dan ook alleen 3 aangedreven, 4 geparkeerd op heel verschillende plaatsen op mijn manier. en ik moet ook zeggen dat ons district lijkt een echte Saab cabrio bolwerk - dat is heel "normaal". Natuurlijk ken je er al een paar. Dit keer waren het gewoon 3-cabrio's, een in een heel mooie zeldzame lichtblauwe kleur. 2 van 7 zijn nu op dezelfde parkeerplaatsen, met inbegrip van een Rostock 900 I met H-platen, die ik heb, natuurlijk, in de tussentijd grondig genomen op een wandeling onder de microscoop. Helaas kon ik niet naar de vergadering bij het benzinestation komen, hoewel zo dichtbij. Maar dat is de weg naar Zweden in juni! 🙂 Ik ben erg enthousiast!

     • Het feit dat zelfs een plaatselijk Hamburg en een beproefde SAAB-enthousiasteling de tank niet haalden, verlichtte mijn geweten en bevrijdde me een beetje van mijn (buitenlandse) en moederlijke twijfels aan zichzelf. Dank je wel!

      Soms kun je niet alles samenbrengen onder één dak ...

 • Prachtig geschreven, geweldige foto's, geweldige video. Oh ja, deze PDC herkent niet alles ...
  Het is verheugend dat jonge mensen elkaar ontmoeten voor dergelijke bijeenkomsten en nog gelukkiger is dat ze enthousiast zijn over Saabs.
  Ik vind het ook geweldig dat de blog nog steeds zo veelzijdig is en dat je nog steeds zoveel nieuws kunt ervaren.

  15
 • Dat is waarom ik mijn 11er jaren geleden verkocht heb. Het beeld is nogal ambivalent ....
  Maar met mijn Saab, altijd leuke gesprekken met volledig onbekend!

  20
  1
  • DE PORSCHEFAHRER NAAM OVE

   Dan ben je een goed voorbeeld van het feit dat je een Porsche-coureur helemaal niet mag scheren ...

   Een voorbeeld. Mijn kinderarts reed een 911. Altijd hetzelfde tot het pensioen. Gedurende ongeveer 30-jaren stond hij altijd op dezelfde parkeerplaats. De man was zo dicht bij een Duitse editie van Ove als het wordt.

   Met de kleine 6 cilinder 4 slag boksers achter en achterwielaandrijving van het oorspronkelijke type 911 was vrijwel precies het tegenovergestelde van het gelijktijdig gebouwde Saab Sonnet met nog kleinere 3 cilinder 2-takt lijnmotor voorin, maar ook eigenzinnig, niet minder bizar ...

   Dat kan weer worden geïnterpreteerd als een bepaalde broederschap in de geest, ondanks of misschien wel dankzij dit opzettelijk tegenstrijdigheden. Zelfs Porsche was zelfs een keer een kleine boete merk dat zijn eigen weg ging volledig en consistent alvorens te beginnen met vergelijkbare, conventionele voor- en Audi motoren en enorme kratten omheen te bouwen.

   En mijn kinderarts was niet minder in termen van duurzaamheid en weigering van consumptie.
   Hij staat op hetzelfde niveau als de oudere heer die ik op zijn 9000 heb genoemd.
   Niet te koop, eerste eigenaar, de beste auto die hij ooit heeft gehad. Een ander zou niet naar hem toe komen in dit leven in het huis.
   Nog een andere ...

   Ik hou van deze man, hij moet rijden, zorgen en koesteren wat hij wil ...

   13
  • Hallo Robert, en ik dacht toen, toen ik ook jaren geleden een 911ER, Carrera 4S, verkocht en een andere Saab kocht, ik denk dat ik de enige ben die een Porsche ruilt voor een Saab. Nu ben ik blij dat ik niet de enige "spinner" ben.
   Ik voel me erg comfortabel in een Saab. Komt tot mijn levenshouding Meer zijn dan uiterlijk al heel dichtbij!
   Groet Hans S.

   • Interessant, er lijkt een vreemde connectie te zijn tussen SAAB en Porsche. Aan de andere kant, ik ken twee oude SAAB-stuurprogramma's, die nu een 911 besturen.

    Maar hoe zegt mijn SAAB-workshop? SAAB-chauffeurs zijn geen arme mensen 😉

    • De workshop moet weten 😉

     Anders open je daar een onderzoeksveld.
     Er zijn andere merken waarvan meer chauffeurs zijn overgeschakeld naar SAAB of SAAB naar een andere.
     Nu zou je de prevalentie van de respectieve merken en hun modellen moeten gebruiken en vergelijken met die van Porsche in het algemeen of de 911 in het bijzonder ...

     Subaru was altijd hier onderwerp (omdat idiosyncratic) of Volvo (omdat minstens eenmaal Zweeds). Maar ook Italianen, Fransen en nu zelfs Porsche ...

     Over de Italianen gesproken, bij het zien van de rode SAAB Catherina, schoot Alfa Romeo me spontaan door het hoofd. Zelfs de grill is verdomd dichtbij. Waar het op neer komt is dat er veel auto's zijn met bepaalde kwaliteiten en hun eigen kwaliteiten, dat er soms overeenkomsten, kruispunten en parallellen zijn, maar dat slechts één SAAB echt een SAAB is.

     PS
     "Lange tijd SAAB renners" en "911" klinkt als mensen wiens kinderen (indien aanwezig) het huis inmiddels verlaten hebben en hun leven hebben veranderd. Misschien is de 911 is er ook slechts een troost voor haar en een daad van verzet, dat is niet een nieuwe SAAB Aero Convertible langer konden kopen, waarmee je anders zou hebben gehouden aan het vertrek van de kinderen en het vertrek van de ouders taxidiensten te vieren?

     • In beide gevallen zijn de kinderen aan het werk of aan het einde van hun studie. De taxidiensten zijn al lang niet meer beschikbaar. De 911 is er een SAAB Aero (herten) vervanging, of iets dergelijks. Waarbij zowel ex-SAAB-chauffeurs menen dat Porsche met de SUV's nu het doelwit is. Bovendien zouden beiden hun bericht sturen naar Zuffenhausen, er zou een geschikte vervanging zijn in Trollhausen.

     • Toen dacht ik dat het goed was ...
      Dus SAAB-chauffeurs zijn loyale zielen, zelfs als ze gedwongen worden om een ​​Porsche te kopen.
      Bedankt voor het verhelderende antwoord.

  • Misschien durf je niet zoveel tegen een Porsche-coureur te praten als een Saab-coureur, denk niet dat Porsche-coureurs elkaar begroeten, althans de jongere Porsche en Porsche SUV-rijder zeker niet.
   Aangezien Porsche vergeleken wordt met Saab-massagoederen, maar toch anders is, kan het een van de Saab-coureurs waarschijnlijk naar Porsche slepen. Dat is dat de auto's mooi zijn en plezier is duidelijk.
   Het zou ook interessant zijn als de klassieke Saab-drivers met Saab 900 ook zouden denken aan Saab SUVS, die vandaag waarschijnlijk zou bestaan ​​als Saab nog steeds aan het produceren was. Dan zouden er een 9-1X, 9-3X en 9-4X zijn en de 900-fans zouden zeggen dat niets meer met Saab te maken heeft.

 • Hallo. Ik vind de video leuk.
  Ik ben ook 11-stuurprogramma, maar een van de (veel) laatste 9-3 MY11 (ehhhh) TTiD-sportcomi-stuurprogramma ... nou. geen gekheid 🙂 maar net na de 9-5 onze metgezel ...
  Ik ben blij dat er zo geile ontmoetingen met je zijn. Ik weet dat niet voor mij ....
  Maar binnenkort zal ik in de buurt van Hamburg zijn, met mijn 9-3 uit Bern, ... 🙂

  • Wie weet, misschien komt er ooit een uitloper in Oostenrijk en Zwitserland? Hoe ver van HH zou je zijn? Anders zou een kleine spontane vergadering als compensatie kunnen bieden!

  • Of organiseer een Bernese Saab met behulp van de blog zelf. Het hoeft niet groot te zijn, maar in een leuk koffiehuis met parkeergelegenheid, rijden sommige Saab-bestuurders samen en je hebt een kleine vergadering. Een Slowaakse vriend organiseerde een paar weken geleden een bijeenkomst in Bratislava. Voor de parkeerplaats van een pizzeria arriveerden 12 Saabs, sommigen reed eerder, sommigen bleven langer. Zelfs kleine vergaderingen kunnen leuk zijn

   • Goed idee. Daarnaast misschien een kennisgeving bij de ex-SAAB-dealer. En / of naar een club gaan?

    Was het niet de Zwitsers zelf die werden verteld over een ingenieuze SAAB-drive-in avond met Ove?
    En ook in Zwitserland, waar de SAAB's en service nog steeds aangenaam zijn?

    Er moet iets gebeuren ...

   • Geen onderwerp. Als de blog nuttig kan zijn, helpen we je graag.

Reacties zijn gesloten.