8 miljoen bloglezers!

8 jaar blog, 8 miljoen lezers. Gisteren, kort na 15: 00 PM, verwelkomden we de 8 miljoenste lezer op onze site. Niet slecht, want Saab is noch een trendy onderwerp, noch hebben we een groot publiek. Maar de mogelijkheid om te praten over de veranderingen achter de blogachtergronden!

Meer dan 8 miljoen lezers op de blog!
Meer dan 8 miljoen lezers op de blog!

De lezer aantallen? Ze staan ​​op!

In 2012 hadden we bijna 1.4 miljoenen lezers. Sindsdien stagneert of daalt het aantal lezers. Zeker, want er zijn geen nieuwe auto's en geen echte sensaties. Parallel aan de voertuigpopulatie nam het aantal lezers continu af met 10 tot 15% per jaar.

Sinds januari 2019 gaat het weer omhoog! Heel duidelijk rond 20%. We zijn op het niveau van 2017 en ik heb geen idee waarom dat zo is. De keuze van onderwerpen kan gelukkig zijn, maar Saab zal niet terugkomen en er is ook geen zilveren lijn aan de horizon. Oude auto's zijn vermoedelijk niet trendy, waarom ontwikkelt de blog zich nog steeds positief?

Gisteren, kort na 15: 00-klok. Het 8 miljoen-teken is overschreden.
Gisteren, kort na 15: 00-klok. Het 8 miljoen-teken is overschreden.

3-2-1 blog-supporters minder ...

Terwijl de lezersaantallen verrassend goed presteren, hadden we in maart een zwarte maand op andere manieren. Gelijke 3-blogs die al lang bekend staan, hebben aangekondigd! Een grote tegenvaller! Dat was natuurlijk niet geheel onverwacht. Saab als een businessmodel - dat is erg aan het veranderen. Alledaagse auto's verdwijnen, het merk staat op koers "sekte en Liebhaberstatus". Dat past niet in een bedrijfsplan - het laat zijn sporen achter.

De catastrofe werd relatief later in de maand. 3-exits werden 2 en een paar dagen later overwoog een ander bedrijf dit. 1 Supporters is minder te verdragen, en we bedanken alle andere bedrijven die ons al jaren trouw zijn en maken de blog op de een of andere manier mogelijk!

Groei in het blogteam!

Ons bewezen team is door de jaren heen toegevoegd! Met Jan en Justus zijn twee zeer jonge Saab-rijders toegetreden. Jan komt uit Hamburg, Justus uit de omgeving van Darmstadt, die de regionale balans zou geven. De twee hebben de verantwoordelijkheid voor Instagram overgenomen en zijn betrokken bij artikelen en films.

Frisse wind, jonge prospects, dat is goed voor het blogproject. Werk dat zich over zoveel mogelijk schouders verspreidt, en verantwoordelijkheid die niet bij één persoon hoort. We weten niet hoe de komende maanden en jaren zich zullen ontwikkelen.

De toekomst van het blogproject

Mobiliteit is in transitie, duurzaamheid is een steeds belangrijker onderwerp. De relatie met oude auto's en hun waardering is opnieuw gedefinieerd. Tegelijkertijd kunnen 2020 en 2021 een vertrek naar de toekomst zijn voor de historische Saab-fabriek. De blog is goed gelezen, het aantal abonnees is op een hoogtepunt. Geen reden voor ons om uit te rusten. Het blogproject zal blijven evolueren en veranderen. In de komende 12 tot 18-maanden misschien zo sterk als nooit tevoren.

22-gedachten ook "8 miljoen bloglezers!"

 • Geachte redactie,

  Ik kan me nog steeds geen eigen Saab veroorloven en ik zou niet weten of ik 200km elke dag door het gebied zou willen haasten om me naar het kantoor en thuis te brengen.
  Dat is waarom ik vervangende medicijnen heb gekocht - er zijn nu ongeveer de 25-modellen van de verschillende Saab; van Ursaab tot 9-3 Viggen. En dan is er je blog waar ik elke dag blij ben met nieuwe berichten.
  In die zin hoop ik dat je heel lang kunt blijven schrijven en er een kunt worden.

  Dus een "thumb-up" komt van mij.
  Groeten van 7202 / Oostenrijk
  Roland

  24
  • Wat het rijden door het gebied betreft, is een Saab nog steeds bij uitstek geschikt om lange afstanden af ​​te leggen. In een Saab zijn lange stukken kinderspel. Cruise control en nachtpaneel aan en de rit is een genoegen - met vriendelijke groeten van Wenen naar Burgenland

   17
   • Dat is precies hoe het is. Vooral voor dit doel (een lange nacht rijden) heb ik geen auto ontmoet die ik liever had.
    Maar wie gaat er 's nachts naar kantoor? Klinkt als spitsuur verkeer, files en andere lelijke verkeerservaringen ...

    @ Blogteam,
    gefeliciteerd en bedankt.
    Het verbaast me niet dat het aantal abonnees en views toeneemt. Je doet super werk, vindt altijd nieuwe onderwerpen voor spannende artikelen en het komt mij voor dat je 2019 heel actief en vol energie hebt benaderd.
    Dank je wel.

    12
 • Gefeliciteerd en leuk dat Saab ook een probleem is voor andere jonge mensen. Wij jongens konden hun Saab-rit eerst beginnen wanneer de bands lang stil hadden gestaan.

  21
 • Goed nieuws, dank je!
  Saab besturen is gewoon een manier van leven voor mij en het doet er niet toe of Saab een niche of een hype is (of zal, wat ik niet echt geloof)
  Ik kreeg mijn 9..Saab in de stal met een ongelooflijk mooie 3-6X. Niet een te veel.

  21
  1
  • Gefeliciteerd met de 6. Gem! 🙂 Maar weer "terugvallen"? De "enige" 5 waren waarschijnlijk slechts een tussenproduct. 😉 Of het weer 7 wordt? Ik bewonder deze geleefde trouw en liefde voor Saab! Ik ben ook helemaal tevreden met mijn (recentelijk) 2-schoonheden - meer kan hier niet in het midden van HH worden gevonden, maar om ruimtegebonden redenen. 🙁

 • De blog is mijn favoriete lezing, die waarschijnlijk vaker zal schrijven 😉 Maar nee, ik begrijp de situatie en bewonder het, dat je steeds weer SAAB-onderwerpen uitgraaft en de koers in Trollhättan volgt.

  Felicitaties aan de 8-miljoenen - en het volgende miljoen aan Tom en zijn team!

  17
  • Wat het schrijven betreft, hebben we veel vraag, als ieder van ons een lezersbijdrage schrijft, Saab-ervaring, verslag uitbrengt van een regionale Saab-bijeenkomst, zodat we nog veel meer Saabblog kunnen lezen.

  • favoriete boek

   Ik voel me ook zo. Ik zou alles verslinden. En als het twee posten per dag waren. Ze zijn altijd leesbaar en de moeite waard om te zien ...

   Aan de andere kant is de blog 2019 al actiever en levendiger dan in de afgelopen twee jaar. De nieuwe zondaglezing is geweldig. De bewegende afbeelding (video's) is belangrijker geworden. Onderwerpen zijn verschoven en hebben geleid tot levendige en interessante discussies (opmerkingen) binnen het lezerspubliek. Sommigen van hen overleven de volgende release, soms zelfs uitbreidend naar de volgende. Er gebeurt altijd al iets.

   Is er echt meer? Of is het beter? Tom en team stellen plannen voor. Geweldig.
   Ik ben nieuwsgierig en dankbaar.

 • Gefeliciteerd, ook van mijn kant!
  Het hoge aantal lezers spreekt duidelijk. voor de blog! Een blog van een (tot nu toe) dood merk ... voor zover het nieuwe voertuigen betreft.
  De fans van het merk blijven aangenaam fris en levendig !!! 🙂
  Dat het redactieteam "verjongd" is en tegelijkertijd versterkt, ik hou ook van sympathiek! 🙂
  Ik kijk uit naar nieuwe artikelen en informatie van de SAAB-wereld u. Trollhättan!
  Hartelijk dank aan de blog-supporters!
  € zijn synoniem voor deze blog (overleving) belangrijk !!! Dank je wel.

  13
 • Deze blog is naar mijn mening nog steeds een van de best gevoede Saab-blogs die nog steeds bestaan. Er waren toen nog andere interessante blogs, maar hun inhoud wordt niet meer regelmatig gevoeld. Saabblognet is aan de andere kant nog steeds in leven en het is zo leuk om elke dag de inhoud te kunnen raadplegen (wat ik altijd probeer). Natuurlijk heeft het te maken met het feit dat er geen Neiwagen meer is, maar nog steeds zijn veel lezers geïnteresseerd in wat er met Saab is gebeurd. Gelukkig is er nog steeds Saab Garage waar je met Saabs kunt gaan van alle decennia. Gisteren reed mijn Saab 96 van 1961 naar deze garage voor een controle van twee jaar en zonder opmerkingen met toestemming voor de komende twee jaar thuis. Welke auto's kunnen niet meer worden geproduceerd, kan zoiets zeggen? Dus deze blog is niet overbodig en ik ben ervan overtuigd dat dit een duidelijke verklaring is voor het toenemende aantal lezers; Er zijn nog steeds veel Saab-fans en we zijn er trots op.
  Felicitaties aan Tom en zijn team.

  14
 • Gefeliciteerd en dank aan Tom en het hele team!
  Met vriendelijke groet

 • Gefeliciteerd. Ik hoop dat ik me volgend jaar eindelijk een leuke Saab-cabriolet kan bezorgen. Volg ook de blog als stuurprogramma van het andere Zweedse merk. 😀

 • Ook van mij gefeliciteerd !!! Het is altijd een plezier voor me geweest om hier zoveel nieuws te leren. Over 25 jaar SAAB .. klas
  Groeten van Roland

  10
 • Geweldig. 8 jaar, 8 miljoen en nog steeds. Is dit de SAAB-factor? Andere SAAB-blogs zijn al eeuwen in Valhalla, wat begrijpelijk is. En hier krioelt het van het leven. Ik vind het geweldig!

  BEDANKT aan alle betrokkenen!

 • Gefeliciteerd en heel erg bedankt aan het blogteam voor het goede nieuws en voor de lezers! En met betrekking tot de toekomst van de blog zijn echt goed nieuws (behalve de uiteindelijk een afvallige supporter)!

  Ik ben er nu ongeveer een jaar, daarvoor heb ik net 15 jaar Saab "gewoon" uit overtuiging gereden en genoten van elke dag en elke rit, maar zonder verdere betrokkenheid bij mij. Alleen in het net kijkend over de opties voor retrofit van een DAB Navis in mijn nieuwe cabriolet, ben ik de blog ooit tegengekomen.

  Ik heb zoveel getrokken in dit één jaar van het en via de blog (en de commentaar van andere lezers die moeten worden vermeld!) Leerde narürlich over Saab en ook "out of the box" toevoeging. Lezers zijn mijn indruk vandaag ook veel actiever dan in het verleden - tenminste als je het vergelijkt met het aantal reacties en ook de duur van de commentaren en gesprekken met een aantal (maar willekeurig uitgekozen) oude artikelen .. Het beste voorbeeld van een paar dagen geleden is de artikel door jan op de diesel sterven die zo zeer gedetailleerde en controversiële discussies heeft geleid verder!

  Geweldige kerel die de jongens klaar zijn om te volgen in Tom's grote voetstappen! De toekomst van de geweldige blog lijkt veilig!

  Persoonlijk vind ik en hoop zo dat de rente op de blog op de (resterende en nieuw) echt beëdigd Saab fans is bijna meer, hoe langer de buste is terug en hoe minder Saab wordt gezien in de straten. De blog aan elkaar gelast, brengt zeer interessant en praktisch bruikbare informatie en is de enige andere mogelijkheid - om deze briljante auto genieten - naast de toegang tot de garage en rijden! Voor mij is Saab en werkgelegenheid, en daarmee een echte hobby alleen dankzij de blog van vorig jaar!

  Heel erg bedankt en voor de volgende 8 (jaren en miljoenen)! 🙂

 • Hoffelijke lezers en passende opmerkingen

  PS: Wat nog steeds belangrijk voor me is om te voltooien: deze blog is voor mij de eerste en enige plek op het net, waar ik deelneem aan discussies. Elders doe ik dat nooit omdat in elke commentaarsectie over redactionele bijdragen onveranderlijk wordt geknoeid, persoonlijk wordt aangezet en - veel erger - politiek radicaal wordt belasterd. Ik heb altijd de indruk dat races, zoals de middeleeuwen, een kwijlende mobs om stort de schandpaal te nagelen aan elk slachtoffer en dan slaan ze elkaar zelfs alle onderling de raap één (nu beschermd door de anonimiteit van het internet). Het maakt niet uit of het (bijv spiegel en nu online) en of men een aantal Graces eigenlijk, of uiteindelijk (alleen banale entertainment onderwerpen Lindenstraße gaat om een ​​aantal controversiële en politieke kwesties, enz. Moeten verwachten, ik gewoon niet onthouden een adequaat voorbeeld één) - overal vestigen de commentatoren zich en anderen zonder enige beperkingen en remmingen, dat het gewoon zoemt!

  Deze blog is de enige positieve uitzondering voor mij! Veel dank aan mijn medelezers en de commentatoren ervoor! 🙂

  (PPS ik hierboven uitdrukkelijk verwijst niet wat er gezegd werd over de verschillende Saab forums waarmee ik ben niet bezorgd, omdat ze te verwarrend voor mij en verfranst met verschillende draden, en ik lees ook de blog vanwege de uitstekende redactionele inhoud.)

  • Dat zei u heel goed en leg het in een notendop.

   Everything. Vanaf het begin van het prescript tot het einde van het II Postscript. Saabfahrer lijken meer ontspannen te zijn (zijn het de goede zitplaatsen?). In ieder geval verschillen de opmerkingen zelfs met afwijkende meningen hier verfrissend van het middeleeuwse bloedbad, dat soms wel eens bekend werd en dagelijks de gedrukte media publiceerde (niet te zeggen en gehost) ...

   De gevestigde media lijken mij volledig onaangetast en niet betrokken in deze ontwikkeling. Te vaak worden artikelen slecht onderzocht en verbaal genoeg voor nalatige vervaging. Omdat de emissie van een EV in termen van productie en werking soms op nul staat of wordt beweerd dat de (alle) huurprijzen in D met X procent zijn gestegen.

   Over de EV, ik heb hier niets te zeggen en tot de huurprijzen alleen maar dat je het zeer belangrijke verschil tussen herverhuren en bestaande contracten moet vergeten. Wie zo veel wind zaait, heeft behoefte aan de (Shit-) Storm, die hij bij burgers en lezers heeft gegenereerd (in de comments), niet om verrast te worden ...

   Over het verlies van interesse, lezers en geloofwaardigheid ook niet ...

 • Beste Tom, beste vrienden van goed verzorgd Zweeds staal ...
  Saab is voor degenen die het kennen een geweldig gevoel ...
  Het ontvangen van deze geest is een waardevolle bijdrage van deze blog met zijn interessante onderwerpen die verder kijken dan de doos ...
  Veel dank aan alle troeven en supporters! 8 miljoenen zijn een groot succes!
  Ik ben altijd blij om hier te bladeren ...
  Ga zo door met het goede werk en blijf Saabin '

 • Ik lees niet zo lang, maar ik wil deze pagina's niet missen. Ze zijn mijn favoriete automotive-lezing geworden. Ik kijk uit naar nog veel meer!

 • Beste Tom en Team,

  Je hebt het de afgelopen jaren prima gedaan en ik denk dat het blog volwassen is en dat het onderwerpen oppikt die je niet alleen op ergooglen kunt zetten. Ga zo door met het goede werk!

  Dank je wel!

  Ik kijk elke keer uit naar een artikel van jou!

  Groeten uit Wenen,

  Christelijk

 • De hartelijke felicitaties ook van mij!
  Ik krijg regelmatig een blos op mijn gezicht als ik een nieuw artikel aanwijst
  Ik verschijn. Deze blog heeft dat voor mij de volgende verandering van voertuig alleen ALLEEN een Saab komt in aanmerking.
  Ga zo door!

Reacties zijn gesloten.