8 miljoen bloglezers!

8 jaar blog, 8 miljoen lezers. Gisteren, kort na 15: 00 PM, verwelkomden we de 8 miljoenste lezer op onze site. Niet slecht, want Saab is noch een trendy onderwerp, noch hebben we een groot publiek. Maar de mogelijkheid om te praten over de veranderingen achter de blogachtergronden!

Meer dan 8 miljoen lezers op de blog!
Meer dan 8 miljoen lezers op de blog!

De lezer aantallen? Ze staan ​​op!

In 2012 hadden we bijna 1.4 miljoenen lezers. Sindsdien stagneert of daalt het aantal lezers. Zeker, want er zijn geen nieuwe auto's en geen echte sensaties. Parallel aan de voertuigpopulatie nam het aantal lezers continu af met 10 tot 15% per jaar.

Sinds januari 2019 stijgt het weer! Heel duidelijk met ongeveer 20%. We zitten op het niveau van 2017 en ik heb geen idee waarom dat zo is. De keuze van het onderwerp is misschien gelukkig, maar Saab komt niet terug en er is ook geen zilveren randje aan de horizon. Oude auto's zijn zogenaamd niet trendy, waarom ontwikkelt de blog zich nog steeds positief?

Gisteren, kort na 15: 00-klok. Het 8 miljoen-teken is overschreden.
Gisteren, kort na 15: 00-klok. Het 8 miljoen-teken is overschreden.

3-2-1 blog supporters minder ...

Terwijl de lezersaantallen zich onverwacht goed ontwikkelen, was maart in andere opzichten een zwarte maand. 3 oude blog-supporters zijn gestopt! Een grote tegenslag! Dat was natuurlijk niet geheel onverwacht. Saab als bedrijfsmodel - dat verandert nu heel nadrukkelijk. Alledaagse auto's verdwijnen, het merk is op weg naar “cult- en loverstatus”. Dat past niet in elk businessplan - het laat zijn sporen na.

De ramp werd in de loop van de maand in perspectief geplaatst. 3 vertrekken werden 2, en een paar dagen later werd een ander bedrijf overwogen. Een supporter minder is beheersbaar en we willen van deze gelegenheid gebruik maken om alle andere bedrijven te bedanken die ons al jaren trouw zijn en die de blog op de een of andere manier mogelijk hebben gemaakt!

Groei in het blogteam!

Ons team, dat zich in de loop der jaren heeft bewezen, is gegroeid! Met Jan en Justus zijn er twee zeer jonge Saab-chauffeurs bijgekomen. Jan komt uit Hamburg, Justus uit de omgeving van Darmstadt, wat het regionale evenwicht zou geven. De twee hebben de verantwoordelijkheid genomen voor het Instagram-gedeelte en dragen bij met artikelen en films.

Een verademing, jonge perspectieven, dat is goed voor het blogproject. Werk dat over zoveel mogelijk schouders is verdeeld en verantwoordelijkheid die niet bij één persoon ligt. We weten niet hoe de komende maanden en jaren zich zullen ontwikkelen.

De toekomst van het blogproject

Mobiliteit verandert, duurzaamheid wordt een steeds belangrijker onderwerp. De relatie met oude auto's en hun waardering wordt opnieuw gedefinieerd. Tegelijkertijd kunnen 2020 en 2021 een vertrek naar de toekomst zijn voor de historische Saab-fabriek. De blog wordt goed gelezen, het aantal abonnees is ongekend hoog. Voor ons geen reden om te rusten. Het blogproject zal zich blijven ontwikkelen en veranderen. Misschien sterker dan ooit in de komende 12 tot 18 maanden.

22 gedachten over '8 miljoen bloglezers!"

 • De hartelijke felicitaties ook van mij!
  Ik krijg regelmatig een blos op mijn gezicht als ik een nieuw artikel aanwijst
  Ik verschijn. Deze blog heeft dat voor mij de volgende verandering van voertuig alleen ALLEEN een Saab komt in aanmerking.
  Ga zo door!

 • Beste Tom en Team,

  Je hebt het de afgelopen jaren prima gedaan en ik denk dat het blog volwassen is en dat het onderwerpen oppikt die je niet alleen op ergooglen kunt zetten. Ga zo door met het goede werk!

  Dank je wel!

  Ik kijk elke keer uit naar een artikel van jou!

  Groeten uit Wenen,

  Christelijk

 • Ik lees niet zo lang, maar ik wil deze pagina's niet missen. Ze zijn mijn favoriete automotive-lezing geworden. Ik kijk uit naar nog veel meer!

 • Beste Tom, beste vrienden van het keurige Zweedse staal ...
  Saab is, voor degenen die het weten, een geweldig gevoel ...
  Het behouden van deze geest is een waardevolle bijdrage van deze blog met zijn interessante onderwerpen die ook buiten de gebaande paden kijken ...
  Veel dank aan alle troeven en supporters! 8 miljoenen zijn een groot succes!
  Ik kijk er naar uit om hier elke keer te bladeren ...
  Ga zo door met het goede werk en blijf Saabin '

 • Hoffelijke lezers en passende opmerkingen

  PS: Wat voor mij nog belangrijk is om toe te voegen: voor mij is deze blog de eerste en enige plek op internet waar ik deelneem aan discussies. Ik doe dat nergens anders omdat, zonder uitzondering, elk commentaargedeelte op redactionele artikelen wordt gepest, persoonlijk wordt aangezet en - erger nog - politiek radicaal belasterd. Ik heb altijd de indruk dat, net als in de Middeleeuwen, een kwijlende menigte zich naar de schandpaal snelt, het respectieve slachtoffer bespringt en dan allemaal elkaar in elkaar slaan (tegenwoordig beschermd door de anonimiteit van internet). Het maakt niet uit of het gaat om explosieve en politieke kwesties (bijvoorbeeld bij Spiegel und Zeit online) en of je eigenlijk een bepaalde manier van omgaan met dingen moet verwachten, of uiteindelijk alleen om banale entertainmentonderwerpen (Lindenstrasse enz., Ik kan op dit moment geen geschikt voorbeeld bedenken) a) - overal zetten de commentatoren zichzelf en anderen neer zonder enige grenzen en remmingen die het gewoon zoemt!

  Deze blog is de enige positieve uitzondering voor mij! Veel dank aan mijn medelezers en de commentatoren ervoor! 🙂

  (PPS ik hierboven uitdrukkelijk verwijst niet wat er gezegd werd over de verschillende Saab forums waarmee ik ben niet bezorgd, omdat ze te verwarrend voor mij en verfranst met verschillende draden, en ik lees ook de blog vanwege de uitstekende redactionele inhoud.)

  • Dat zei u heel goed en leg het in een notendop.

   Alles. Van het begin van het Prescriptum tot het einde van Postscript II. Saab-chauffeurs lijken meer ontspannen te zijn (zijn het de goede stoelen?). In ieder geval, zelfs als de meningen verschillen, verschillen de commentaren op verfrissende wijze van het middeleeuwse bloedbad, dat sommige van de eerder bekende en dagelijks gepubliceerde gedrukte media toestaan ​​(om niet te zeggen dat het uitlijnt en organiseert) ...

   De gevestigde media lijken mij volledig onaangetast en niet betrokken in deze ontwikkeling. Te vaak worden artikelen slecht onderzocht en verbaal genoeg voor nalatige vervaging. Omdat de emissie van een EV in termen van productie en werking soms op nul staat of wordt beweerd dat de (alle) huurprijzen in D met X procent zijn gestegen.

   Ik hoef niets te zeggen over de EV en alleen zo veel over de huurprijzen dat men vergeten is het zeer belangrijke verschil tussen nieuwe huurcontracten en bestaande contracten te noemen. Wie zoveel wind zaait, hoeft niet verbaasd te zijn over de (stront) storm die het genereert bij burgers en lezers (in het commentaargedeelte) ...

   Ook niet over het verlies van interesse, lezers en geloofwaardigheid ...

 • Gefeliciteerd en heel erg bedankt aan het blogteam voor het goede nieuws en voor de lezers! En met betrekking tot de toekomst van de blog zijn echt goed nieuws (behalve de uiteindelijk een afvallige supporter)!

  Ik ben er nu ongeveer een jaar mee bezig, daarvoor heb ik 15 jaar lang Saab uit overtuiging "gereden" en genoot ik van elke dag en elke reis - maar zonder me er druk over te maken. Ik kwam de blog pas tegen tijdens het zoeken op internet naar de mogelijkheid om achteraf een DAB-navigatiesysteem in mijn nieuwe cabriolet te monteren.

  Ik heb er in dit ene jaar zoveel uit getrokken en geleerd via de blog (en de commentaren van andere lezers, dat mag niet onvermeld blijven!), Natuurlijk over Saab en ook buiten de "doos". Ik heb de indruk dat de lezers tegenwoordig veel actiever zijn dan vroeger - tenminste als je het aantal reacties en de duur van de opmerkingen en discussies vergelijkt met enkele (maar willekeurig geselecteerde) oude artikelen. Het beste voorbeeld van een paar dagen geleden is dit Artikel van Jan over de dood van dieselmotoren, wat leidde tot uitgebreide en controversiële discussies!

  Geweldige kerel die de jongens klaar zijn om te volgen in Tom's grote voetstappen! De toekomst van de geweldige blog lijkt veilig!

  Persoonlijk geloof en hoop ik dat de interesse in de blog onder de (overgebleven en nieuwe) echt gezworen Saab-fans bijna sterker zal worden, hoe langer het faillissement is en hoe minder Saab je op straat ziet. De blog sluit aan elkaar, brengt zeer interessante en praktisch nuttige informatie en is de enige andere mogelijkheid - naast naar de garage gaan en autorijden - om te genieten van deze ingenieuze auto's! Voor mij zijn Saab en ermee werken vorig jaar dankzij de blog alleen al een echte hobby geworden!

  Heel erg bedankt en voor de volgende 8 (jaren en miljoenen)! 🙂

 • Geweldig. 8 jaar, 8 miljoen en nog steeds. Is dit de SAAB-factor? Andere SAAB-blogs zijn al eeuwen in Valhalla, wat begrijpelijk is. En hier krioelt het van het leven. Ik vind het geweldig!

  BEDANKT aan alle betrokkenen!

 • Ook van mij gefeliciteerd !!! Het is altijd een plezier voor me geweest om hier zoveel nieuws te leren. Over 25 jaar SAAB .. klas
  Groeten van Roland

  10
 • Gefeliciteerd. Ik hoop dat ik me volgend jaar eindelijk een leuke Saab-cabriolet kan bezorgen. Volg ook de blog als stuurprogramma van het andere Zweedse merk. 😀

 • Gefeliciteerd en dank aan Tom en het hele team!
  Met vriendelijke groet

 • Naar mijn mening is deze blog nog steeds een van de best vervaardigde Saab-blogs die nog steeds bestaan. In die tijd waren er nog andere interessante blogs maar hun inhoud wordt niet meer regelmatig aangeraakt. Saabblognet daarentegen leeft nog steeds en het is zo leuk om de inhoud elke dag te kunnen raadplegen (ik probeer het altijd). Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat er geen nieuwe auto's meer zijn, maar veel lezers zijn nog steeds geïnteresseerd in wat er met Saab gebeurt. Gelukkig is er nog steeds Saab Garage waar je met Saabs van alle decennia terecht kunt. Gisteren reed mijn Saab 96 uit 1961 naar deze garage voor een inspectie van twee jaar en reed zonder toestemming de volgende twee jaar terug naar huis. Welke auto's die niet meer worden geproduceerd, kunnen zoiets zeggen? Deze blog is dus niet overbodig en ik ben ervan overtuigd dat er een duidelijke verklaring is voor het toenemende aantal lezers; Er zijn nog steeds veel Saab-fans en we zijn er trots op.
  Felicitaties aan Tom en zijn team.

  14
 • Gefeliciteerd, ook van mijn kant!
  Het hoge aantal lezers spreekt duidelijk. voor de blog! Een blog van een (tot nu toe) dood merk… als het om nieuwe voertuigen gaat.
  De fans van het merk blijven aangenaam fris en levendig !!! 🙂
  Ik vind het ook leuk dat de redactie tegelijkertijd wordt “verjongd” en versterkt! 🙂
  Ik kijk uit naar nieuwe artikelen en informatie van de SAAB-wereld u. Trollhättan!
  Hartelijk dank aan de blog-supporters!
  € zijn synoniem voor deze blog (overleving) belangrijk !!! Dank je wel.

  13
 • De blog is mijn favoriete lezing, die waarschijnlijk vaker zal schrijven 😉 Maar nee, ik begrijp de situatie en bewonder het, dat je steeds weer SAAB-onderwerpen uitgraaft en de koers in Trollhättan volgt.

  Gefeliciteerd met de 8 miljoen - en het volgende miljoen voor Tom en zijn team!

  17
  • Wat het schrijven betreft, hebben we veel vraag, als ieder van ons een lezersbijdrage schrijft, Saab-ervaring, verslag uitbrengt van een regionale Saab-bijeenkomst, zodat we nog veel meer Saabblog kunnen lezen.

  • favoriete boek

   Ik ook. Ik zou alles verslinden. En als het twee bijdragen per dag waren. Ze zijn altijd de moeite waard om te lezen en te zien ...

   Aan de andere kant is de blog 2019 al actiever en levendiger dan in de afgelopen twee jaar. De nieuwe zondaglezing is geweldig. De bewegende afbeelding (video's) is belangrijker geworden. Onderwerpen zijn verschoven en hebben geleid tot levendige en interessante discussies (opmerkingen) binnen het lezerspubliek. Sommigen van hen overleven de volgende release, soms zelfs uitbreidend naar de volgende. Er gebeurt altijd al iets.

   Is er echt meer? Of is het beter? Tom en team stellen plannen voor. Geweldig.
   Ik ben nieuwsgierig en dankbaar.

 • Goed nieuws, dank je!
  Saab besturen is gewoon een manier van leven voor mij en het doet er niet toe of Saab een niche of een hype is (of zal, wat ik niet echt geloof)
  Ik kreeg mijn 9..Saab in de stal met een ongelooflijk mooie 3-6X. Niet een te veel.

  21
  1
  • Gefeliciteerd met het 6e sieraad! 🙂 Maar ben je weer "teruggevallen"? De "enige" 5 waren waarschijnlijk slechts een tussenresultaat. 😉 Wordt het weer 7? Ik bewonder deze geleefde loyaliteit en liefde voor Saab! Ik ben ook helemaal blij met mijn (recent) 2 schoonheden - meer kan het hier midden in HH niet worden vanwege ruimtegebrek. 🙁

 • Gefeliciteerd en leuk dat Saab ook een probleem is voor andere jonge mensen. Wij jongens konden hun Saab-rit eerst beginnen wanneer de bands lang stil hadden gestaan.

  21
 • Geachte redactie,

  Ik kan me nog steeds geen eigen Saab veroorloven en ik zou niet weten of ik 200km elke dag door het gebied zou willen haasten om me naar het kantoor en thuis te brengen.
  Daarom kocht ik vervangende medicijnen - er zijn nu ongeveer 25 modellen van de verschillende Saab; van Ursaab tot 9-3 Viggen. En dan is er je blog, waar ik elke dag uitkijk naar nieuwe posts.
  In die zin hoop ik dat je heel lang kunt blijven schrijven en er een kunt worden.

  Dus van mij komt een "duim omhoog".
  Groeten van 7202 / Oostenrijk
  Roland

  24
  • Wat het haasten betreft, is een Saab nog steeds bij uitstek geschikt om lange afstanden te rijden. Lange afstanden zijn een koud kunstje in een Saab. Cruise control en nachtpaneel aan en de reis wordt een plezier - groeten van Wenen naar Burgenland

   17
   • Dat is precies hoe het is. Vooral voor dit doel (een lange nacht rijden) heb ik geen auto ontmoet die ik liever had.
    Maar wie rijdt er 's nachts naar kantoor? Klinkt als spitsverkeer, files en andere vervelende verkeerservaringen ...

    @ Blogteam,
    gefeliciteerd en bedankt.
    Het verbaast me niet dat het aantal abonnees en views toeneemt. Je doet super werk, vindt altijd nieuwe onderwerpen voor spannende artikelen en het komt mij voor dat je 2019 heel actief en vol energie hebt benaderd.
    Dank je wel.

    12

Reacties zijn gesloten.