Sion-testritten in Trollhättan

Er gebeurt iets op de historische testbaan in de oude Saab-fabriek! Sono Motors nodigt u uit om de Sion te testen. Open je nog een hoofdstuk in de autogeschiedenis van Trollhättan? Welkom bij ons nieuws in het kort.

De Sion kan worden getest in Trollhättan
De Sion kan worden getest in Trollhättan. Foto: Sono Motors

Vorige week verscheen een nieuwe naam: Sono Motors. Een startup uit München, die dit najaar de innovatieve Sion in de oude Saab-fabriek wil bouwen. Op een bijna sinistere manier lijkt Sono Motors in de Saab-geschiedenis te passen. Of wie, zo niet een cross-thinking, jong team, zit al vast moos voor luchtfiltratie in het interieur?

Terwijl ik overweeg om de Sion en Sono Motors wat aandacht te geven op de blog, kun je een proefrit maken met de elektrische auto in Zweden. Op de 27. en 28. April op de oude Saab testbaan, vervolgens in Trosta Park en op de Malmö Raceway. Een intelligente zet, want met de productie in Trollhättan wordt de Sion half Zweden en kan een deel van de productie in het land blijven. In de grootstedelijke gebieden Göteborg en Stockholm is elektromobiliteit veel geavanceerder dan in Duitsland. De kansen zijn groot.

De beste advertenties van Saab

Omdat we nu in Zweden zijn ... Saabs zij-denkers bouwden niet alleen fascinerende auto's. Ook de soms erg humoristische reclame van Trollhättan was legendarisch. Van de oude 93 keer, via de sterke 9000s tot het einde, kwamen de adverteerders altijd met iets bijzonders op de proppen.

Saab wordt niet vergeten in Zweden, zelfs als het merk zichtbaar uit het dagelijks leven verdwijnt. de Auto-Motor-Sport heeft de beste advertenties samengesteld. En het is nog steeds leuk om naar te kijken.

Saab en Volvo 2018 op de klassieke dagen
Saab en Volvo 2018 op de klassieke dagen

Klassieke dagen Sleeswijk-Holstein

Niet weinigen beschouwen Sleeswijk-Holstein als een zuidelijk deel van Zweden. Er kan iets aan de hand zijn - tenminste als het gaat om auto-neigingen. In de meest noordelijke staat, en ook in Hamburg, was Saab altijd goed vertegenwoordigd.

Op de 18. en 19. Kunnen vinden in de Holstenhallen Neumünster de Klassieke dagen in plaats daarvan. De twee Zweedse merken zullen aanwezig zijn op een gezamenlijke stand in hal 5. Naast twee Volvo's bij de huidige planning zijn een Saab 9000 CD, een 900 eerste serie en een Saab 90 te zien.

Een afspraak die moet worden opgemerkt.

17 gedachten over 'Sion-testritten in Trollhättan"

 • Als er in Trollhättan nog een Zweedse auto zou worden gebouwd die ik echt wilde, zou het me bijna (!) Niet schelen hoe die heet. Als oude structuren ook nieuw leven werden ingeblazen, kwamen service, verkoop en levering van reserveonderdelen uit één bron, dan zouden deze nieuwe "SAAB's" ook Orio moeten worden genoemd, als je wilt.

  Een nieuwe SAAB zou leuk zijn. Maar het zou genoeg voor mij zijn als hij een nieuwe en waardige SAAB was - (bijna) hoe hij zichzelf ook noemt ...

  2
  1
 • Bedankt Jan_HH voor deze mening, die ik zeker in alle opzichten deel. SAAB stond altijd voor vooruitgang en was altijd een paar stappen vooruit, tenminste in de decennia voor GM. En nu alles in de auto-industrie in transitie is, zou een nieuwe editie in de geest van SAAB met compleet nieuwe moderne concepten die voorop lopen, redelijk gerechtvaardigd zijn. Rouwen om het verleden zonder je zorgen te maken over hoe je de toekomst vorm kunt geven met een mogelijke SAAB-remake (wat het juiste moment zou zijn om het te doen) is niet genoeg. Maar als u er niet over nadenkt en er niet in gelooft en niet droomt van mogelijke concepten, dan is er inderdaad niets gegarandeerd. Natuurlijk is het goed om te weten dat er weer werk aan de winkel is in de voormalige SAAB-fabrieken, die ik ook bezocht heb, zij het alleen met buitenlandse producten en buitenlandse merken, maar dat alleen is niet genoeg voor mij als een toekomstvisie.

  1
  1
 • Misschien is de Sion slechts het eerste serveren - en dan iets "prachtigs"… 😉

 • Maar ik ben waarschijnlijk gewoon een oude blanke man. Ik gooi mezelf een beetje weg. De burgemeester van Tübingen, Palmer, praat ook zo. Voor het uiterlijk van elektrische auto's ben ik het volledig met u eens. De Tesla's zijn design-technische gerecycleerde Mazda's, de Renault Zoe is ok. Op de een of andere manier heb je de indruk met veel elektrische voertuigen: helemaal aan het einde is er een lichaam rond de batterij verpakt. Waarbij er in de 60-ger, 70-ger jaren en in het Aziatische gebied zelfs met de auto's vrij liefdeloos ontworpen voertuigen waren.

 • Welke waterstof is inefficiënt?

  De in de tank van een combustor? Die in de brandstofcel van een EV? De stationaire energieopslag en buffer voor regeneratieve energie? Of zijn ze twee van de drie (als die er zijn?) Of zelfs alle drie? En waarom elk?

  Ik hou van leren. Veel SAAB-stuurprogramma's leren graag. En als je het niet vraagt, blijf je dom ...

  Verlicht ons alstublieft (wordt heel serieus bedoeld) ...

 • Waterstof en synthetische brandstoffen zijn inefficiënt en praktisch dood in de autosector. En dat is goed

 • Jammer dat de testritten plaatsvinden met een auto die niet veel gemeen heeft met het eindproduct (de 2 testauto's hebben nog achterwielaandrijving, terwijl de afgewerkte auto voorwielaandrijving krijgt, interieurontwerp is nog niet definitief ...). Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij met elke klus die daar wordt gecreëerd na het einde van Saab en met elke elektrische auto die de straat op gaat, maar er is nog een lange weg te gaan voordat de Sion wordt vervaardigd ...

  2
  1
 • Ik kijk kritisch naar de toekomst rondom Sono Motors. Niet alleen dat, ik zie hier een gelijkenis met NEVS (herhaaldelijk aangekondigde productie, tijdvertraging, etc.) is tot de tweede helft van 2020 nog veel tijd. Niet alleen is Sono Motors iets meer dan 1 jaar achterstallig, ik denk dat tegen die tijd andere fabrikanten de overhand zullen hebben. Dat ik denk dat het door een batterij aangedreven voertuig volkomen ongepast is, is een persoonlijke mening.
  Voor Trollhättan had ik graag een startup gehad rond onderwerpen als waterstof, synthetische brandstoffen, etc. Veel mensen maken echter batterijen - jammer.

  Ik denk dat een begin voor het merk SAAB heel realistisch zou zijn. Reeds in die tijd heb ik altijd gedacht, waarom productie en ontwikkeling op het niveau van een sportwagenfabrikant zoals Lotus / Spyker etc. werden geplaatst. Een slim Start Up-bedrijf met de gedachten van SAAB zou zeker een kans krijgen.

 • Het is natuurlijk beter voor ons, Saab-fans als Saabs daar weer worden gebouwd, maar helaas is dat niet het geval. En het is inderdaad een zekere duurzaamheid om bestaande te gebruiken. In het geval van het Saabwerk.

 • Het is natuurlijk leuk dat er weer iets gebeurt in Trollhättan - maar waarom in de wereld moeten elektrische auto's (op een paar uitzonderingen na) er altijd zo vreselijk uitzien? De Sion gaat daar niet eens heen. Vind je het niet leuk om naar zoiets te kijken? Maar ik ben waarschijnlijk maar een oude blanke man die de tekenen des tijds niet wil zien ...

  7
  1
 • MOSS - wat een charmant detail ...

  Op een gegeven moment wordt de Trollhättan FLIEWATÜÜT werkelijkheid - aangedreven door blauw of frambozensap. Of met duindoorn. Brandstof in blauw, rood en goud - alleen het bekende SAAB-logo.

  Grapje, maar een mosfilter is cool.

  8
  3
 • Solidariteit met Trollhättan en de Zweden die daar werken, dat is een van de redenen waarom ik verheugd ben over de uitspraak dat er "beweging" komt in de eerbiedwaardige oude SAAB-fabriek.
  De nieuwe laterale denker doen herleven een werk van de oude laterale denker is een goed begin. Ik houd mijn vingers gekruist.
  Daarom: zoals meer berichten over de nieuwe start! 🙂

  13
  1
 • De wereld blijft draaien, toch? Hoe graag ik Saab ook mag, de tijden veranderen snel. Schrijf over Sono? Waarom niet? Als hij uit Troll Town komt, des te beter!

  17
 • "Jij lijkt te (...)"

  Dit wordt solidariteit genoemd - met de trollen, de mensen, de locatie, de regio.

  En persoonlijk weet ik niet meer zo zeker of ik de naam SAAB op een andere auto wil zien dan op degene die SAAB tot nu toe heeft gebouwd. Het zou natuurlijk afhangen van de auto ...

  Maar een branding alleen zou me niet gelukkig maken, nogal verdrietig. De naam wil al verdiend worden.

  22
  2
 • Dus er lijkt echt iets te doen te zijn? Die in München zijn serieus. Ik ben benieuwd wat er in het najaar werkelijk met 2020 is gebeurd. Op het moment dat ik denk dat alles mogelijk is, zou de verandering in mobiliteit een echte kans voor de Sion kunnen zijn.

  Natuurlijk brengt SAAB het niet allemaal terug. Dat is geschiedenis. Tenminste voorlopig moet je de hoop nooit helemaal opgeven.

  10
 • Het is zeker geen hoogtepunt. In wezen is het echter een stap in de goede richting. Voordat u kunt nadenken over het "Saab-merk", dat tot Saab AB behoort en niet van GM, moet u inhoud kunnen tonen. Dit is de afgelopen jaren duidelijk gemist.
  Contractproductie voor Sono Motors en de mogelijke productie van Koenigsegg in de Stallbacka zou een manier kunnen zijn om daar te komen. Het perspectief voor de locatie is nu terug in de aanpak, maar het bewijs zelf is nog steeds in behandeling. Al het andere is gewoon wishful thinking op dit moment.

  23
 • U lijkt uw hoogtepunten te ervaren wanneer er weer iets wordt geproduceerd in de oude Saab-productiehallen, ook al heeft het product geen directe link met het merk Saab. Dat laat me relatief koud. Op mijn laatste reis naar Noord-Noorwegen ben ik niet eens langs Trollhättan gereden. Maar ik zou geïnteresseerd zijn in wat de huidige of de mogelijkheden van morgen zouden zijn om het Saab-merk opnieuw te activeren en het los te koppelen / kopen van GM om het vrij te geven en opnieuw te gebruiken voor toekomstige producties van de nieuwste autotechnologie. Dat zou naar mijn mening een echte uitdaging zijn. Kan iemand mij vertellen of het iemand iets kan schelen of wat de obstakels zijn die er nog steeds zijn. Hoe ziet deze situatie er vandaag uit? Er zijn tenslotte een paar jaar de bosjes ingegaan sinds de laatste poging….

  1
  8

Reacties zijn gesloten.