Sion-testritten in Trollhättan

Er gebeurt iets op de historische testbaan in de oude Saab-fabriek! Sono Motors nodigt uit voor de proefrit van de Sion. Is er nog een hoofdstuk in de autogeschiedenis van Trollhättan? Welkom bij onze korte berichten.

De Sion kan worden getest in Trollhättan
De Sion kan worden getest in Trollhättan. Foto: Sono Motors

Vorige week verscheen een nieuwe naam: Sono Motors. Een startup uit München, die dit najaar de innovatieve Sion in de oude Saab-fabriek wil bouwen. Op een bijna sinistere manier lijkt Sono Motors in de Saab-geschiedenis te passen. Of wie, zo niet een cross-thinking, jong team, zit al vast moos voor luchtfiltratie in het interieur?

Terwijl ik overweeg om de Sion en Sono Motors wat aandacht te geven op de blog, kun je een proefrit maken met de elektrische auto in Zweden. Op de 27. en 28. April op de oude Saab testbaan, dan in Trosta Park en op de Malmö Raceway. Een intelligente zet, want met de productie in Trollhättan wordt de Sion half Zweden en kan een deel van de productie in het land blijven. Elektromobiliteit is veel verder in de grootstedelijke gebieden van Göteborg en Stockholm dan in Duitsland. De kansen zijn goed.

De beste advertenties van Saab

Omdat we nu in Zweden zijn ... hebben de laterale denkers van Saab niet alleen fascinerende auto's gebouwd. De deels erg humoristische advertentie van Trollhättan was ook legendarisch. Van de oude 93-tijden tot de sterke 9000-jaren, tot het einde kwamen de adverteerders altijd met iets buitengewoons.

Saab wordt niet vergeten in Zweden, zelfs als het merk zichtbaar uit het dagelijks leven verdwijnt. de Auto-Motor-Sport heeft de beste advertenties samengesteld. En het is nog steeds leuk om naar ze te kijken.

Saab en Volvo 2018 op de klassieke dagen
Saab en Volvo 2018 op de klassieke dagen

Klassieke dagen Sleeswijk-Holstein

Niet weinigen denken aan Schleswig Holstein voor een zuidelijk deel van Zweden. Er zou - tenminste voor zover het de auto neigingen betreft - iets kunnen zijn. In de meest noordelijke staat, en ook in Hamburg, was Saab altijd sterk vertegenwoordigd.

Op de 18. en 19. Kunnen vinden in de Holstenhallen Neumünster de Klassieke dagen in plaats daarvan. De twee Zweedse merken zullen aanwezig zijn op een gezamenlijke stand in hal 5. Naast twee Volvo's bij de huidige planning zijn een Saab 9000 CD, een 900 eerste serie en een Saab 90 te zien.

Een afspraak die moet worden opgemerkt.

17-gedachten ook "Sion-testritten in Trollhättan"

 • U lijkt uw hoogtepunten te ervaren wanneer er iets wordt geproduceerd in de oude Saab-productiehallen, zelfs als het product geen directe link heeft met het Saab-vuur. Het laat me relatief koud. Op mijn laatste reis naar Noord-Noorwegen reed ik niet eens door in Trollhättan. Maar ik zou graag willen weten wat de mogelijkheden van vandaag of morgen zijn om het merk Saab opnieuw in te schakelen en bij GM te kopen / kopen om hem te vrijwaren en opnieuw te gebruiken voor toekomstige producties van de nieuwste autotechnologie. Dat zou een echte uitdaging zijn. Kan iemand mij vertellen of iemand iets uitmaakt of wat de huidige obstakels zijn? Hoe ziet deze situatie er vandaag uit? Per slot van rekening zijn er sinds de laatste poging een paar jaar in de struiken geweest ....

  1
  8
  • Een hoogtepunt is zeker niet. Kortom, het is een stap in de goede richting. Voordat u kunt nadenken over het "Saab-merk", dat uitsluitend eigendom is van Saab AB en niet van GM, moet u inhoud tonen. Dit was duidelijk de laatste jaren afwezig.
   Contractproductie voor Sono Motors en de mogelijke productie van Koenigsegg in de Stallbacka zou een manier kunnen zijn om daar te komen. Het perspectief voor de locatie is nu terug in de aanpak, maar het bewijs zelf is nog steeds in behandeling. Al het andere is gewoon wishful thinking op dit moment.

   23
  • "Je lijkt zo (...)"

   Dit wordt solidariteit genoemd - met de trollen, de mensen, de locatie, de regio.

   En persoonlijk ben ik er niet zo zeker van of ik de naam SAAB ooit weer op een andere auto wil zien, in vergelijking met de SAAB die tot nu toe is gebouwd. Natuurlijk zou het afhangen van de auto ...

   Maar een branding alleen zou me niet gelukkig maken, nogal verdrietig. De naam wil al verdiend worden.

   22
   2
 • Dus er lijkt echt iets te doen te zijn? Die in München zijn serieus. Ik ben benieuwd wat er in het najaar werkelijk met 2020 is gebeurd. Op het moment dat ik denk dat alles mogelijk is, zou de verandering in mobiliteit een echte kans voor de Sion kunnen zijn.

  Natuurlijk brengt SAAB het niet allemaal terug. Dat is geschiedenis. Tenminste voorlopig moet je de hoop nooit helemaal opgeven.

  10
 • De wereld blijft draaien, toch? Hoe graag ik Saab ook mag, de tijden veranderen snel. Schrijf over Sono? Waarom niet? Als hij uit Troll Town komt, des te beter!

  17
 • Solidariteit met Trollhättan en de Zweden die daar werken, dat is een reden waarom ik geniet van de stelling dat "beweging" in het eerbiedwaardige oude SAAB-werk komt.
  De nieuwe laterale denker doen herleven een werk van de oude laterale denker is een goed begin. Ik houd mijn vingers gekruist.
  Daarom: zoals meer berichten over de nieuwe start! 🙂

  13
  1
 • MOOS - wat een charmant detail ...

  Op een gegeven moment wordt de Trollhättan FLIEWATÜÜT werkelijkheid - aangedreven door blauw of frambozensap. Of met duindoorn. Brandstof in blauw, rood en goud - alleen het bekende SAAB-logo.

  Grapje, maar een mosfilter is cool.

  8
  3
 • Het is natuurlijk leuk dat er weer iets gebeurt in Trollhättan - maar waarom in de wereld doen elektrische auto's (op enkele uitzonderingen na) er altijd zo afschuwelijk uit? Omdat de Sion niet werkt. Iets als jij houdt er niet van om te kijken? Maar ik ben waarschijnlijk gewoon een oude blanke man die de tekenen van de tijd niet wil zien ...

  7
  1
  • Maar ik ben waarschijnlijk gewoon een oude blanke man. Ik gooi mezelf een beetje weg. De burgemeester van Tübingen, Palmer, praat ook zo. Voor het uiterlijk van elektrische auto's ben ik het volledig met u eens. De Tesla's zijn design-technische gerecycleerde Mazda's, de Renault Zoe is ok. Op de een of andere manier heb je de indruk met veel elektrische voertuigen: helemaal aan het einde is er een lichaam rond de batterij verpakt. Waarbij er in de 60-ger, 70-ger jaren en in het Aziatische gebied zelfs met de auto's vrij liefdeloos ontworpen voertuigen waren.

   • Misschien is de Sion slechts de eerste servering - en dan is er iets "in nice" ... 😉

 • Het is natuurlijk beter voor ons, Saab-fans als Saabs daar weer worden gebouwd, maar helaas is dat niet het geval. En het is inderdaad een zekere duurzaamheid om bestaande te gebruiken. In het geval van het Saabwerk.

 • Ik kijk kritisch naar de toekomst rondom Sono Motors. Niet alleen dat, ik zie hier een gelijkenis met NEVS (herhaaldelijk aangekondigde productie, tijdvertraging, etc.) is tot de tweede helft van 2020 nog veel tijd. Niet alleen is Sono Motors iets meer dan 1 jaar achterstallig, ik denk dat tegen die tijd andere fabrikanten de overhand zullen hebben. Dat ik denk dat het door een batterij aangedreven voertuig volkomen ongepast is, is een persoonlijke mening.
  Voor Trollhättan had ik graag een startup gehad met onderwerpen als waterstof, synthetische brandstoffen en dergelijke. Batterijen maken echter veel - jammer.

  Ik denk dat een begin voor het merk SAAB heel realistisch zou zijn. Reeds in die tijd heb ik altijd gedacht, waarom productie en ontwikkeling op het niveau van een sportwagenfabrikant zoals Lotus / Spyker etc. werden geplaatst. Een slim Start Up-bedrijf met de gedachten van SAAB zou zeker een kans krijgen.

  • Waterstof en synthetische brandstoffen zijn inefficiënt en praktisch dood in de autosector. En dat is goed

   • Welke waterstof is inefficiënt?

    De in de tank van een combustor? Die in de brandstofcel van een EV? De stationaire energieopslag en buffer voor regeneratieve energie? Of zijn ze twee van de drie (als die er zijn?) Of zelfs alle drie? En waarom elk?

    Ik vind het leuk om te leren. Veel SAAB-bestuurders willen graag leren. En wie niet vraagt, blijft dom ...

    Gelieve ons op te fleuren (wordt heel serieus bedoeld) ...

  • Bedankt Jan_HH voor deze mening, die ik zeker in alle opzichten deel. SAAB stond altijd voor vooruitgang en was altijd een paar stappen vooruit, tenminste in de decennia voor GM. En nu alles in de auto-industrie in transitie is, zou een nieuwe editie in de geest van SAAB met compleet nieuwe moderne concepten die voorop lopen, redelijk gerechtvaardigd zijn. Rouwen om het verleden zonder je zorgen te maken over hoe je de toekomst vorm kunt geven met een mogelijke SAAB-remake (wat het juiste moment zou zijn om het te doen) is niet genoeg. Maar als u er niet over nadenkt en er niet in gelooft en niet droomt van mogelijke concepten, dan is er inderdaad niets gegarandeerd. Natuurlijk is het goed om te weten dat er weer werk aan de winkel is in de voormalige SAAB-fabrieken, die ik ook bezocht heb, zij het alleen met buitenlandse producten en buitenlandse merken, maar dat alleen is niet genoeg voor mij als een toekomstvisie.

   1
   1
   • Als er weer een Zweedse auto zou worden gebouwd in Trollhättan, die ik absoluut wilde hebben, zou ik bijna (!) Het maakt niet uit wat het betekent. Als dan zelfs oude structuren zouden worden nieuw leven ingeblazen, service, verkoop, levering van reserveonderdelen uit één enkele bron, dan kunnen deze nieuwe "SAAB's" omwille van mij Orio genoemd worden.

    Een nieuwe SAAB zou leuk zijn. Maar het zou genoeg voor me zijn als hij een nieuwe en waardige SAAB zou zijn - (bijna) ongeacht wat hij zichzelf noemt ...

    2
    1
 • Alleen stom dat de testritten plaatsvinden met een auto die niet veel gemeen heeft met het eindproduct (de 2-testauto's hebben nog steeds een achterwielaandrijving, terwijl de voltooide auto een voorwielaandrijving heeft, het interieur nog niet definitief is ...). Begrijp me niet verkeerd, ik verheug me over elke klus die daar opnieuw verschijnt na het einde van Saab en over elke elektrische auto die op straat komt, maar er is nog een lange weg te gaan voordat de Sion wordt gebouwd ...

  2
  1

Reacties zijn gesloten.