De diesel dood

"De verkoopcijfers van dieselmodellen stijgen al maanden weer voor het eerst" - Dus of iets dergelijks, het nieuws werd vorige week in elke krant gelezen. Het dieselschandaal. Al bijna vier jaar oud, was bijna vergeten tot vorige week. En dat ondanks het feit dat ik als inwoner van Hamburg de eerste verkeersverbodzone van de republiek vrijwel voor de deur had. Maar gratis.

Waar je ook kijkt
Diesel - Waar je ook kijkt


Vroeger, toen het schandaal openbaar werd en schoot de sloop van prikkels uit de grond, had ik een voorgevoel dat dit een stempel op het Zweedse merk dan zou verlaten. Zelfs als een turbo benzinemotor heeft zo zijn voordelen, vele 9-5 en 9-3 modellen hadden ook een dieselmotor onder de motorkap. Op dat moment was ik bezorgd dat velen van hen zou verdwijnen uit de markt, in ruil voor een paar duizend beloningen euro, alleen worden vervangen door een nieuw merk van VW, BMW of Mercedes.

De premies gingen zo, volgens VW werden meer autofabrikanten ontmaskerd en het verhaal volgde zijn weg. Auto-recyclers werden overrompeld om het naar verluidt zo milieuvriendelijke sloopbewijsmateriaal te krijgen.

Plots raakten pers- en tv-teams geïnteresseerd in de autokerkhoven, die niet meer wisten waar te gaan met alle dieselmodellen. Een toeval dus dat voor mijn deur het grootste autokerkhof in Duitsland, misschien zelfs (Noord) Europa ligt. Jarenlang heb ik hem geen bezoek gebracht. Waarom was dat?

Ondanks zijn omvang werd het zelden gevonden, SAAB-modellen zijn de afgelopen jaren tevergeefs gezocht en als dat zo was, werden ze snel afgeslacht. Goede onderdelen krijgen, betekende zoeken naar de naald in een hooiberg. Maar terug naar het begin. De toegenomen verkoop liet me piekeren over een ritje in de 9000.

Bezoek aan het grootste autokerkhof van Duitsland

Of mijn angsten bevestigd waren, had ik nooit gecontroleerd. In de hoop verkeerd te zijn. Maar ik was op zoek naar de definitieve bevestiging, wilde mezelf overtuigen, als ik - zoals altijd - geen SAAB's zou ontmoeten, als ik de plaats na jaren opnieuw een bezoek zou betalen.

Dus op weg naar huis een eerder vertrek, met de 9000 in de richting van Norderstedt, net buiten Hamburg. Kort voor sluitingstijd staat de 9000 geparkeerd in de buurt van een Volvo 850. Naast de oude Opel en VW Lupos met oversized uitlaatpijpen wil ik de 9000 niet uitschakelen, dus parkeer naast de Zweedse buren.

Ren snel over het plein, langs ontelbare rijen van Audi, Mercedes, BMW en VW. De Duitse merken domineren duidelijk. Al merkbaar: de voertuigen zien er erg jong uit. De weg naar de Zweedse hoek is omzoomd met rijen auto's uit Wolfsburg. Verschillende modellen Caddy, Touran en Golf. Hoewel ik het merk van Wolfsburg zo min mogelijk aandacht geef, is het voldoende om te zeggen dat de meeste modellen niet 10 jaar oud zijn. Resten van de lijm van de motoraanduidingen geven aan: 100% Diesel.

In de verste hoek vind je jezelf. De hoek van de exoten. Volvo en SAAB gemengd. Samen met Rover hebben ze hun eigen plek gevonden. En wat ik daar zie, maakt me meer dan verbaasd. Ik ben volledig onbekend met een foto. En mijn angst is uitgekomen. U kunt verschillende SAAB's tellen, ten minste 15-20-stukjes. Zoveel als in de laatste 10-jaren samen, netjes opgesteld.

Diesel sterft - waar je ook kijkt

En ook hier: bijna 100% diesel. Diverse 2.2 TID Diesel 9-5, of het nu een sedan of een stationcar is, hetzelfde met het eerste 9-3-model. Ze worden steeds zeldzamer in het straatbeeld, hier zie ik opeens 5-6-modellen. Een zilveren SE creëert korte termijn variatie. Ook een 9-3 met volledige uitrusting is hier geland. Bij het proberen uit te breiden, de SID split het zeldzame Carbon Dashboard. Een 3.0 TID of een verchroomde bril. Gevoel voor alle kleuren en vormen zijn te vinden. Bijna alle voertuigen kunnen nog steeds een goede conditie bevestigen.

De lederen bekleding is nauwelijks gekozen, koolstof- of houtdashboards zijn geïnstalleerd of vernietigd bij het proberen ze te verwijderen. De elektronische snelheidsmeter voorkomt - tot mijn spijt - een zicht op de kilometerstand. Ik had graag willen weten hoeveel kilometer de Zweedse merken zijn verplaatst.

Ik zag na een paar minuten meer dan genoeg en begin weer te denken. Niet alleen heb ik bijna de hele SAAB-modellen geschokt, ik betwijfel ook het hele systeem van polluentenklassen, rijverboden en milieupremies.

Rijverboden, milieu-bonussen - verbruik?

De SAAB-hoek is kenmerkend voor overmatige consumptie en toont nog maar eens aan wat een flagrante wegwerpmaatschappij we leven. De SAAB's waren allemaal in een toestand die genoeg zou zijn geweest voor een of ander tienduizend kilometer. In plaats daarvan werd weggegooid en hoogstwaarschijnlijk voor elke premie en dus een nieuw geproduceerde auto uitgewisseld. De situatie is vergelijkbaar met de Zweedse buren heeft bijna een geruststellend effect. Wat duurzaam, milieuvriendelijk en ecologisch is, is voor mij onbegrijpelijk.

Terug op de parkeerplaats, ontmoet ik de eigenaren van Volvo's, zijn korte blikken uitgewisseld, men kijkt vooruit hoog boven de over gemanicuurde Zweden, een korte groet, duim. Het bijna typische. Wat overblijft is slechts de zuivere geweten, en niet om een ​​deel van deze samenleving, die door flashy premies kunnen worden misleid aan een grondstof of vallen bedrijven die zaken doen met de hoop van de klanten te kopen, opnieuw met een zuiver geweten door de milieu-zones om Duitse steden te besturen.

In plaats daarvan blijft de 9000 draaien, slijtagedelen worden vervangen om de auto zo lang mogelijk te houden. Een houding die eigenlijk duurzaam en milieuvriendelijk lijkt. Maar met de aanblik van de Diesel kan men volledig worden misleid, het lijkt bijna alsof duurzaamheid wordt gedefinieerd met een pas verworven motorvoertuig.

Hoe dan ook. Voor de SAAB's is het jammer dat ze over een paar weken en maanden op hen wachten, de laatste wandeling naar de pers. Dan zijn ze weg en met hen een klein deel van historisch cultureel erfgoed.

53-gedachten ook "De diesel dood"

 • Wat me echt verbaasde is het feit dat iedereen dan opnieuw begint en de nieuwste VW Golf, Touran, Bulli, etc. koopt!

  Leren deze mensen niets?

  23
  Beantwoorden
 • Ons systeem heeft een zeer besloten fout: het is gebaseerd op permanente consumptie. Om de fiets sneller en sneller te laten werken, moeten er nieuwe producten worden gebruikt. Of je het nu nodig hebt of niet.

  Elke elektrische auto, hetzij met batterij of waterstof, komt voor het eerst naar de 'wereld' met een enorme hoeveelheid middelen. Zou het niet beter zijn om producten voor een langere tijd te gebruiken, en uiteindelijk dat te ondervragen? Maar nee, dan zullen de economie en de groei vastlopen en hoe dan ook. Wanneer zullen we leren dat we moeten beslissen?

  20
  Beantwoorden
  • Men moet premies geven voor het "oudere model rijden", zodat men de omgeving alleen goed doet!

   Beantwoorden
 • Geweldig rapport Tom!
  Brandstof met brandstofcel.
  Ik ben benieuwd welke impulssystemen zullen zegevieren.
  Zolang dit niet duidelijk is, rij ik prachtige Zweedse klassiekers, krijg je de kosten en met goede zorg zijn ze één dag klassiek en stijgen ze meestal in waarde.
  Leuke dom wie een paar jaar geleden voor duur geld een groot probleem van Porsche is, over het algemeen weet niemand welke aandrijfsystemen de overhand zullen krijgen in de toekomst.
  Elektromotoren zijn niet geschikt voor dagelijks gebruik en vanwege de toekomstige aangescherpte algemene reductie van vervuilende stoffen in de EU, zou ik momenteel een nieuwe benzine kopen.
  Ik heb geen veel groter debat van politici en ook geen onderzoek naar alternatieve voortstuwingssystemen, zoals synthetische brandstoffen, aardgasbrandstoffen, brandstofcelaandrijving, enz.
  Toyota zal bijvoorbeeld in de toekomst veel meer brandstofcelvoertuigen aanbieden, evenals Japan, dat graag e-auto's en elektrische e-voertuigen zou willen kopen ... Cayenne Diesel ....

  Beantwoorden
 • een artikel dat me vanuit de ziel is geschreven, een artikel dat een artikel zou moeten wekken
  dat was geweldig geschreven en was gevuld met veel foto's, niet alleen een Saab-fan
  attent maar verdrietig. Wat zullen onze nakomelingen van ons denken wanneer
  waarvan de fundamenten niet langer zouden moeten volstaan ​​voor een ander, meer bescheiden leven?

  14
  Beantwoorden
 • Lang leve de glazen bol ... of hoe kwam de auteur erachter dat de voertuigen "in een staat zouden zijn die genoeg zou zijn geweest voor een of ander tienduizend kilometer"?
  Ik speculeer ook: de 3.0TID zijn allemaal vanwege een motorstoring, zelfs een 2.2TID kan afscheid nemen en de 1.9er worden ook beïnvloed door het probleem met de wervelklep.
  (Nog steeds) goede diesel is nog steeds erg interessant voor exportdealers en hoeft niet per se een schroot te zijn.

  3
  5
  Beantwoorden
  • speculatie

   Dat is waar ik de neiging om te speculeren. Het is ook veel waarschijnlijker dat drie verschillende motoren van verschillende generaties en kilometers samen een datum overeenkomen voor een collectieve zelfmoord.

   Ja, precies daar verdwijnen de fantastische gedachten van de auteur - het kan politiek zo gewenst en beïnvloed door premies - onmiddellijk in de mist van de vele andere samenzweringstheorieën die anders in het netwerk circuleren. Bedankt voor de relevante opmerking.

   Serieus, Mr Daniel, u hebt duidelijk enige ervaring en ook technische kennis. En je lijkt je verbonden te voelen met het merk SAAB. Hoe komt het dat jij, binnen het zeer welwillende kader van deze blog en zijn lezers, altijd een lucratieve stem hebt?

   3
   8
   Beantwoorden
   • Hoewel ik niet uit de tekst kan concluderen dat de genoemde Saab daar allemaal tegelijkertijd geparkeerd stonden, twijfel ik er niet aan dat een sloopregeling een nieuwe aankoop interessant maakt. Een intacte Saab wordt niet gesloopt alleen omdat het VW een paar duizend meer oplevert dan de auto nog steeds waard kan zijn. Vanuit een ander gezichtspunt, denkt men heel goed in een zeer dure reparatie (bijv. Motorschade) als je geen premie "weghaalt". Daarom mijn twijfels over de zogenaamd goede omstandigheden van de autowrakken.
    Ik erken ook geen klagende toon in mijn bijdragen. Ik denk dat het deels gewoon een beetje bekrompen als men klaagt over de wegwerpmaatschappij (meestal is het altijd de anderen), en op de vraag die echt beweegt een 901, 9000 of misschien een 902 in het dagelijks leven, als de belangrijkste auto, is het dan heel blijft stil. Voor alle kritiek om anderen hun eigen auto dan is er iets modern moet zijn ... ;-) Op Saab-rijders, is duurzaamheid waarschijnlijk nogal geforceerd. Ik herinner me nog te goed hoe ook hier, velen waren bezorgd om een ​​9-3 opvolger te kopen omwille van zijn eigen 9-3 was nu verdwenen 150000km en was al 6 jaar oud. Als Saab niet failliet zou zijn gegaan, zou het niet veel beter zijn met de duurzaamheid van Saab-chauffeurs dan met andere merken.
    Je moet zo eerlijk zijn.

    11
    Beantwoorden
    • Citaat: "Een intacte Saab wordt niet gesloopt alleen omdat VW het een paar duizend meer geeft dan de auto nog steeds waard kan zijn."

     Dat doe je niet en dat eert jou. Helaas brengt niet elke SAAB-eigenaar hetzelfde enthousiasme met zich mee. Sommige knijpen gewoon achter de voertuigwaarde of volgens milieu- en rijverbodzones ...

     Natuurlijk heb je ook gelijk met de wens voor nieuwe auto's en het onderwerp duurzaamheid - tenminste gedeeltelijk. De wereld zou gemakkelijker zijn als alle SAAB-bestuurders op jou lijken. Of als ze allemaal samen kunnen worden geschoren over een andere kam ...

     Statistisch gezien zijn SAAB-chauffeurs merkloyalistisch en statistisch rijden ze hun auto langer, investeren ze meer. Statistisch gezien! Maar de statistieken en de trend zijn gewoon niet absoluut, zijn slechts een latente verschuiving naar het gedrag van bestuurders van andere merken. Er blijft dus een hoop lucht over voor SAAB-rijders om een ​​aantal (goede) auto's te laten slopen, of een nieuwe auto te wensen of te kopen voordat de oude volledig is neergeschoten ...

     Maar statistisch gezien, zijn SAAB-chauffeurs duurzamer. Na al!
     Je moet niet alles altijd als absoluut zien, meer grijstinten tussen wit en zwart toestaan ​​en dan zou je wereldbeeld en je beeld van SAAB's en SAAB-stuurprogramma's weer goed zijn.

     Beantwoorden
    • Gelukkig dat de auteur van de tekst in het dagelijks leven een 9000-CD verplaatst;). Zomer en winter, zon als regen, sneeuw of hagel. Maar - en dit moet worden vermeld - niet voor lang. De dagen als de dagelijkse bestuurder van de 9k zijn genummerd. Hij krijgt binnenkort ook het H-teken. Hij zal dan de dagelijkse taak bespaard blijven, bijvoorbeeld in de winter, na 30 jaren van continu gebruik.

     De reden is simpel: de 9000 moet me lang vergezellen, de dagelijkse klus neemt dan een andere auto over. Misschien een Saab-diesel?

     Beantwoorden
     • Dat is precies wat ik zojuist heb gedaan: om mijn cabriolet te beschermen, dus hij zal me zo lang mogelijk vergezellen, ik heb mezelf een 9-3 TTiD, Bj. 2011 gekocht. Een geweldige aankoop op elke manier! Ik ben absoluut blij met het sieraad, dat fantastisch rijdt, extreem weinig nodig heeft en ook een ingenieus langeafstandsvoertuig is. Overigens was de grootste uitdaging niet het rijverbod in de Stresemannstraße, maar de noodzakelijke tweede parkeerplaats in de oude wijk in het midden van HH. Daarnaast hoop ik nog steeds op (althans een beetje) rationaliteit van de autoriteiten in de vorm van de goedkeuring van hardware-aanpassingen voor Euro 5-diesel. Ook een onderwerp voor mijn nog altijd uitstekende lezerbijdrage aan het onderwerp duurzaamheid. 🙂

    • Dat is zeker waar in delen. Als er nog SAAB zou zijn, dan zou het opnieuw in de forums worden gelasterd hoe goed de eeuwig goddelijke 900 was en hoe slecht het huidige product was. Kan ik het me nog steeds herinneren? Duurzaamheid kan ook worden afgedwongen, zoals in het geval van SAAB.
     Helaas is het goed met de sloop. Alleen nu ervaren met een 9-3 1 convertible in de kring van kennissen. Zou de zoon moeten krijgen. De noodzakelijke investeringen zouden 1.500 in de werkplaats zijn geweest. Bij VW was er echter een 7.000-omgevingsbonus. Dat was het einde van de SAAB. De zoon rijdt nu zo'n VW compacte auto.

     Beantwoorden
     • Wat jammer! 🙁 de manier waarop in economische termen - een 9-3 I Cabrio is een klassiek en met goede zorg te houden zijn waarde nu, dat een dergelijke 08 / 15 kleine auto ingeblikt komkommer Bj 2019 in een paar jaar een koper niet meer vindt .. Nog afgezien van het rijcomfort van de klasse en het plezier van het besturen van een cabriolet (en toch rijden met Saab).

    • Wat betreft nieuwe Saabs omdat de oude 6 jaar oud, waar de meesten van ons zou dat wensen, dat in Trollhättan auto's worden opnieuw gebouwd en dan hopelijk kopen ze, tenzij ze beschikken over de middelen en kansen. Als u overtuigd bent van het merk en de opvolger beter is dan de oude, is het begrijpelijk dat u wilt verbeteren. Als voor de diesel stervenden, dus ik was onlangs in gesprek met een vriend en ook Saabfan dat het nu waarschijnlijk vele 9-5NG diesel combi's met Euro 5 en 9-4X als het ook een € 5 diesel zou krijgen, zou geven als Saab zou niet failliet zijn gegaan en deze zouden nu waarschijnlijk in Duitsland worden verkocht vanwege de rijbeperkingen voor lage prijzen. Natuurlijk is dit puur hypothetisch en theoretisch, maar ik wilde deze eerlijkheid toepassen. Maar zo proberen we de bestaande zo goed mogelijk te houden.

     Beantwoorden
  • De conditie was grotendeels afgemeerd aan de binnenkant. Helaas hebben digitale speedo's een kilometercontrole voorkomen. Er wordt zoveel gezegd, het uitzicht onder de dieselkap toont hier ook sporen van de exploitatie.

   Beantwoorden
 • Ik heb mijn 9.5 SportCombi en zal deze nog lang bewaren. In weerwil van de zoekactie alleen de symbolen 9.5 en 2.2TiD, die ik na een crash heb verloren. Iedereen zou moeten zien: ik sta achter mijn diesel.

  Beantwoorden
 • Wat een geweldig zakelijk idee! Ik ben het bouwen van een valsspeler software in mijn diesel auto en geriere me met het al jaren als een pionier op het gebied van milieubescherming en emissienormen, allemaal worden verplaatst in ongeloof, zelfs bij ernstige VS, en dus meer dan enig ander te verkopen.

  Op een gegeven moment komt de domme Amis naar me toe, maar dan wel op de engerds - maar hey, hey ... het is nog steeds veel beter! Na de eerste sloopregeling gehad (als tegen ziekte veroorzaakt door de Amerikaanse financiële crisis "help") al volledig gespoeld me het geld, maar nu helaas was opgedroogd, maakte ik dit ingenieuze business idee dat Merkel & Co. de volgende besluiten hetzelfde. De roebel blijft rollen, het wiel blijft draaien!

  Alleen stom dat we de Amerikanen zo verschrikkelijke compensatiebetalingen moeten doen. Maar ach, nou ... daarover financieren de domme Duitse belastingbetalers dat uiteindelijk alles, en het grootste deel van onze domme klanten, het grootste aantal van onze kopers, de Duitse klanten, niets krijgen. Waarvoor? Ze hebben geen schade! Ze krijgen alle geweldige nieuwe auto's van ons met een nieuwe auto-bonus! Dat ze allemaal veel meer moeten doen omdat hun diesel niets waard is - wie is de fu ... geïnteresseerd? Ik niet! Had haar Diesrl blijven en blijven rijden (behalve in HH, Stuttgart, Ruhrgebied, etc.).

  Maar niemand moet en wil daarheen gaan. Ik denk hier toch veel mooier aan het Beierse meer. En ik had een goede tijd in Wolfsburg hebben alleen 4,50 euro per vierkante meter betaald voor mijn grote Villa, ik denk niet zurückzshlen mijn miljoenen bonussen, omdat ik grote dingen hebben gedaan - voor VW, voor de Groep, de consumenten, de Duitse economie - oh Wat zeg ik voor de wereldeconomie! En natuurlijk voor milieubescherming en duurzaamheid !! Ts ts, ik was de laatste bijna vergeten ...

  Heel stom alleen dat het kantoor van de officier van justitie nog steeds op de een of andere manier heel anders is. Deze pissige ambtenaren! Maar ik haal de koe ook van het ijs. Het is duidelijk dat ik niets wist, en anderen moeten ervoor opkomen! Ze zullen me niets kunnen bewijzen ... Moeten ze maar een paar middenmanagers boeken, zoals deze idioot in Amerika. Daarom zijn we zonder kennisgeving opgehouden hetzelfde te doen. Een briljante goedkope oplossing!

  Ondertekend de heer W. (en de rest van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen, en ook door BMx en Mexxxxxx en Oxxx)
  ????

  10
  2
  Beantwoorden
  • Ik kon niet ontdekken wie ik de schuld moest geven wat ...

   Waarschijnlijk verschijnt op een dag een boek: THE STORY OF DIESEL & HEIZÖL. Ondertitels: Rise and Fall - een wereldwijde economische en politieke misdaad.

   Misschien kan een historicus deze waanzin eindelijk eens doornemen en evalueren? Misschien zullen we dan weten of de US-Diesel die naar ons is uitgevoerd nog beter en eerlijker is. Of de uitlaatnormen technisch voor iedereen waren om elkaar te ontmoeten, omdat de atmosfeer niet-giftige 78% stikstof bevat. Of de politieke richtlijnen onzin en onwetenschappelijk waren. En ik heb nog steeds 1.000-vragen over dit ongeschreven boek ...

   Beantwoorden
  • Je schrijft me vanuit het hart! Ik heb zo'n rotzooi ... Woede over deze VW-groep! En waar moet ik de hele dag naar kijken? Een leguaan of pelikaan na de andere, nu onderbroken door de T-Rocs. Huil maar!
   De mensen zijn kuddedieren. VW, omdat je weet wat je hebt ......

   11
   2
   Beantwoorden
 • 1.000 Bedankt Jan_HH,

  het rapport en de foto's zijn zeer indrukwekkend. Dat het onderwerp triest is, maakt het zeer succesvolle artikel niet een beetje slechter ...

  Integendeel, ik heb het gevoel dat deze maatschappij niet genoeg van zulke artikelen en stof tot nadenken kan krijgen ...

  In de ÖR hoorde ik onlangs en nu meerdere malen dat deze nieuwe olie-verwarmingstoestand gesubsidieerd werd met enkele duizenden euro's. Een denkend persoon begrijpt dat niet meer.

  SMEREN VAN DIESEL IN LOKALE GEBIEDEN DIE DOOR DE STAAT WORDEN ONDERSTEUND

  Zou eigenlijk een kop en een artikel waard zijn. Maar het stoort niemand echt ...

  Onroerend goed wordt gevoed door brandstof en zogenaamde auto's hangen op het elektriciteitsnet. Zowel knap als gepromoot op hetzelfde moment. Gezegend is iedereen die de tegenstrijdigheid niet ziet of niet wil zien ...

  Technisch gezien daarentegen, zou het eenvoudiger en nuttiger zijn. De verhit elektriciteitseigenschappen kwam zonder circulatiepompen buizen, kleppen, vullen, ontluchten, onderhoud, inspectie, zonder olietank en levering en zonder schoorsteen (-feger). De bouwkosten voor een eengezinswoning alleen zouden worden verminderd met een 5-getal. Elektrische radiatoren van verschillende grootte en vermogen bestaan ​​al tientallen jaren voor een appel en een ei in de ijzerwinkel.

  Als we onszelf niet voor de gek houden, wordt de eenvoudigste en minst milieuvriendelijke manier nooit gepromoot, maar altijd de meest complexe, technisch meest complexe, kostbare en financieel en economisch veelbelovende manier mogelijk. Dus degene die de meeste middelen kost, maar ook de meeste banen oplevert en de grootste cashflow oplevert. Milieubescherming is geen eerlijke zorg. Ik vraag me steeds meer af of hij zelfs bezorgd is ...

  We kunnen de omgeving niet gezond gebruiken.

  5
  2
  Beantwoorden
  • Zeer interessante informatie en een boeiend idee (mobiel met immobiler-energiebron en vice versa)! De "vervuiling" met stikstofoxiden door verhitting in woonwijken is mijn indruk in het openbaar noch besproken (in tegenstelling tot hier op de blog) als CO2 stress door het produceren van meer en meer nieuwe auto's, dure elektrische voertuigen, de consumptie van zeldzame aarden, etc. Daarnaast is volledig Verborgen dat de oh zo milieuvriendelijke elektriciteit in dit land nog steeds overwegend afkomstig is van fossiele energiebronnen (en kernenergie) wordt verkregen. Dus, de lucht (naar verluidt) niet in het centrum, maar bijvoorbeeld in Hamburg-Moorburg (nieuwe kolencentrale!) "Vervuild", maar waar veel mensen wonen! Op de een of andere manier voel ik me herinnerd aan de inwoners van Schilda .... 🙁

   Beantwoorden
   • Schilda ...

    ... is een goed trefwoord, omdat ze daar, voor zover ik weet, licht in tassen naar het gemeentehuis hebben gedragen.

    Het verhaal van "energiezuinigere" huizen is ook het verhaal van ramen en vensterglas. Tegelijkertijd is de geschiedenis van beglazing ook de vernietiging van Europese bossen. Voer gewoon "bosglas" in op Wikipedia.

    Het lijkt me vrij symbolisch voor de huidige situatie en politieke vereisten. Als we tegenwoordig veel energie en middelen investeren, kunnen we 10 en 15% morgen en opnieuw besparen. Hallelujah!

    Dus dammen we oude gebouwen of verdomd oud. We verbannen en verspillen energie en hulpbronnen. Maar in tegenstelling tot eerder deze keer de wereld redden, besparen ze deze keer echt. En wie gelooft dat het gelukkig zal zijn. Deze keer al ...

    Beantwoorden
   • SCHILDA 2.0

    Een buurman wil een onverwarmd serre verbouwen naar zijn moderne en afgelegen huis. In principe een kas met de bekende effecten. De energievraag van het huis zou daarom blijven dalen en de patiodeuren zouden stroomopwaarts zijn van een slot en een voorruit. In vergelijking met een vrijstaande kas, zou een glazen wand en middelen worden bespaard ...

    En toch, hoewel de buurman een eenvoudig beglaasde en vrijstaande broeikas in de tuin kan zetten (hij wil dat niet), maar niet de wintertuin om het huis te bouwen. Volgens de lezing van de bouwcode zou het deel uitmaken van de buitengevel en zou het energetisch ermee moeten corresponderen ...

    Schilda 3.0 zal zijn dat zelfs vrijstaande kassen kunnen worden uitgevoerd, alleen met 3 driedubbele beglazing, staan ​​op geïsoleerde vloer panelen en moet een elektrische geforceerde ventilatie met warmteterugwinning hebben. En dan zal de wereld gered worden, voor de complexiteit en maximaal gebruik van energie en grondstoffen is al lang de routekaart die door (politieke) manier.

    Daar hebben de geschraapte diesel en een bewaakte serre iets gemeen. Namelijk politieke richtlijnen, die diep ingaan op de burgerlijke en economische en industriële reikwijdte, zonder dat de denkende mensen hun nut of noodzaak zouden kunnen erkennen.
    Ik heb nog geen definitieve mening over het zogenaamde dieselschandaal gevormd, maar er zijn enkele aanwijzingen dat het uiteindelijk vooral een politiek schandaal zal zijn ...

    Beantwoorden
 • Ik kan alleen maar akkoord gaan met eerdere sprekers !!!! De ongelooflijke domheid culmineert in het feit dat de Duitse dodelijke diesel wordt geëxporteerd naar andere Europese landen - inclusief buurlanden - om daar met groene milieupakketten vrolijk verder te rijden. Het rapporteert zelfs in detail de Duitse vakpers .... (ams, AutoZeitung, auto foto enz ...) De Europeanen lachen, en kopen nieuwe auto's onder de waarde. Vreemd dat ik in de Duitse pers geen artikel heb gevonden over het algehele evenwicht van nieuwe auto's ... Zoals ik weet uit mijn vorige bijdragen, woon ik gedeeltelijk in het Greater Barcelona. Hier zijn diesel beschikbaar van Euro IV zonder enige beperking. Nu wil ik alle kopers van nieuwe auto's feliciteren - met name degenen die trouw zijn aan VW - voor hun geld en hun bijdrage aan milieuvervuiling. Van mijn kant heb ik zojuist een van mijn Saabs zonder gebreken door de TÜV gehaald en ik kijk uit naar elke kilometer.

  Groeten aan de gemeenschap

  De Lizzi

  16
  1
  Beantwoorden
  • De "totale balans" is ook een van mijn favoriete zoekwoorden en zoekwoorden. Het ontbreekt voor alles en alles. De nieuwe auto vs. de gebruikte of de EV vs. de brander is slechts het topje van de ijsberg ...

   Leuk dat politiek en media hoe dan ook de weg kennen. Deze keer staan ​​we allemaal echt voor een afgrond en deze keer is het echt de hoogste tijd dat we allemaal een stap voorwaarts zetten. Wie geeft om totale balansen? Op de rand van een afgrond neem je een moedige stap en goed is - voor eens en altijd ...

   Beantwoorden
   • De vraag is, waarom zijn de Saab-diesel daar op het autokerkhof? Wat is kapot?
    Op mijn tank lekte dit jaar en Orio kan niet meer leveren. Mijn Saab werkt onder 180000 km en is het einde van 2007. Ik kan niet zonder een tank !!!
    Gelukkig vond ik een tweedehands, maar wat dacht je van twee jaar ...
    Dan moet ik misschien een top goed onderhouden Saab schrapen!

    Beantwoorden
    • Nee,
     Dat is niet de juiste vraag voor dit artikel. De vraag is, waarom zijn er alleen diesel?
     Anders zijn uw opmerkingen, gedachten en angsten natuurlijk geldig. En helaas heb ik geen antwoord, maar deel je vraagtekens volledig.

     Beantwoorden
     • De diesel is natuurlijk gevoeliger dan een benzinemotor ... .Drallklappen, dubbelmassavliegwiel, roetfilter, enz ... heeft mij de vraag gesteld.
      En als er nog steeds onderdelen ontbreken, zoals een kapotte tank.
      Natuurlijk zijn er ook mensen die door sloop worden gelokt.

     • Ik zou beide onderwerpen scheiden. Er is de levering van reserveonderdelen en er zijn benzine en diesel. Beide hebben een tank of andere SAAB-specifieke onderdelen. En toch landen alleen de SAAB-Diesel in grote aantallen in de zogenaamde recycling ...

      Theoretisch zou de levering van reserveonderdelen voor dieselspecifieke onderdelen (GM) aanzienlijk beter moeten zijn dan die van de SAAB-benzinemotor. Ook de SAAB-diesel gaat niet op een speciale manier, maar volgt de auto's van andere merken in het buitenland of gewoon op het schroot. De redenen zijn hetzelfde voor alle merken, zijn politiek.

      Voor mij is het artikel van Jan_HH coherent en overtuigend.

 • De auto's hadden zoveel potentieel, zo veel kilometers hadden kunnen worden gereden. Het spijt me dat Saab zonder reden is gesloopt. Grote veilige auto's die kunnen rijden met 5-liter diesel zijn vernietigd. We zullen onze diesel 9-3 niet geven, hier in Oostenrijk hebben we gelukkig geen last van rijverboden

  Beantwoorden
 • Een zeer gezonde mening Jan_HH. Hopelijk zullen de juiste Saab Old-timers op onze straten blijven rijden. Zelfs als er slechts een paar duizend KM per jaar zijn. Saab mag nooit van de straat verdwijnen.

  Beantwoorden
  • Niet alleen Saabs zouden niet moeten verdwijnen. Elke gebouwde auto moet zo lang mogelijk rijden. Vooral voor het milieu ....

   Beantwoorden
 • Veel dank aan Jan voor dit zeer goede en zeer trieste artikel, ook voor de geweldige (weemoedige) foto's! Geweldig onderzoek en geschreven! Deze (onderliggende) waanzin maakt me zo boos dat ik eerst met sarcasme op het onderwerp moest reageren (zie hierboven).

  Ik kan alleen alle uitspraken over duurzaamheid, consumptie, etc. volledig onderstrepen. En het snijdt in je hart, zo goede en mooie Saabs, het jaar (tien?) E trouwe dienst en hun chauffeurs konden genieten van het zien van de ingewanden. Bijvoorbeeld de 9-5 in de prachtige, zeldzame kosmosblauwe metallic. Een schande! 🙁

  Een kleine troost misschien wel: het feit dat zoveel saab-specifieke componenten al zijn uitgebuit en uitgebreid, maar laat zien dat er behoefte is, dus er zijn veel Saab-vrienden die zorgen voor hun (oude) favorieten en reserveonderdelen toevlucht tot het autokerkhof, toch? (Voor wat anders kun je deze speciale Saab-componenten niet gebruiken, ik hoop dat ...)

  Beantwoorden
  • Bedankt! De Saabs werden eigenlijk behoorlijk geëxploiteerd voor benzine en diesel.

   Beantwoorden
 • Bedankt voor dit enge mooie artikel. Het doet pijn in mijn ziel wat hier gebeurt. Persoonlijk ben ik helaas ook besmet door deze dieselpoort en mijn geweldige 95NG TiD Automatic verkocht ver onder de waarde (zonder een andere auto te kopen). Natuurlijk ben ik daar verantwoordelijk voor, maar de aanzet kwam van deze arrogante VW-groep met zijn shitty-strategie! Ik heb zoveel woede bij deze broers. En als ik 4 nieuwe Tiguan en 2 nieuwe T-Roc in mijn directe omgeving zie staan ​​dan zou ik ..., wel, ik hou mezelf tegen en ben tevreden met mijn Saab (de nieuwste is al 15 jaar oud) en rijden totdat het niet meer werkt.
  Ik hoop dat we elkaar snel in Trollhättan zien. Ik kijk er naar uit! Pure Saab en niets anders dan Saab!

  6
  2
  Beantwoorden
  • Maak je geen zorgen ...

   En wacht een beetje met de schuld. Het is waarschijnlijk VW, die het begin maakte. BMW, Mercedes en anderen hebben lang gevolgd. Doen de Amerikaanse importen op een speelse manier aan alle normen, zijn ze technisch veel beter dan de Europeanen, of zijn ze nooit gemeten?

   Ik weet het antwoord nog niet, maar het is politiek onderhandeld en ook politiek gewild, dat er toch nog steeds nieuwe VW diesels in de buurt zijn, dat diesel en stookolie nog steeds politiek worden gepromoot (fiscaal of door premies). Triest, als er een 9-5 NG onder de wielen zit ...

   Maar we moeten nog steeds de echte boosdoener (s) vinden. En dan verheug ik me op de tweede steen, omdat het vanaf het begin duidelijk was dat deze wereld niet zou worden gered door een heksenjacht. De inquisiteurs zijn het echte kwaad, dat is voor mij nu ...

   5
   1
   Beantwoorden
   • VW ...... en wat doen de anderen? Ik heb mezelf deze vraag zo vaak gesteld en geen antwoord gevonden. alle
    TôV controleert de uitlaatatum twee jaar compact en als deze republic niet in overeenstemming is met de wettelijke voorschriften, zijnegr willing
    Plaque. Hoe ziet u de uitlaatemissies van Saab-voertuigen, Volvos of de andere buitenlandse fabrikanten
    out. Voldoen ze aan de limieten?

    Beantwoorden
    • Welnu, de AU- of HU-emissietest, in de vorm die door 2006 wordt toegepast op 2018, kan heel goed worden begrepen als Abkassierungslizenz voor de testorganisaties. Omdat alleen het storingsgeheugen werd uitgelezen voor de overeenkomstige voertuigjaren met boorddiagnose en als er geen fouten werden ingevoerd, was alles in orde. En welk gemanipuleerd voertuig heeft al een fout in het geheugen opgeslagen? Goed, geen.
     En zelfs voor oudere voertuigen, en aangezien 2018 opnieuw voor alle voertuigen uitlaatpijpen kan meten, kunnen met de koolmonoxide- en troebelheidsmeting feitelijk alleen defecte of gedemonteerde katalysatoren en roetfilters worden gedetecteerd. Een uitlaatgasbeoordeling om de uitlaatgassamenstelling te bepalen kost enkele duizenden euro's en waarschijnlijk wil niemand in zijn hoofdonderzoek betalen.
     De HU is al de verkeerde plaats om uitlaatgasmanipulatie echt te detecteren. En aangezien ook het Kraftfahrtbundesamt alleen de door de fabrikanten gerapporteerde gegevens heeft ingediend, zonder de bestelling of de mogelijkheid om ze te controleren, is het zojuist gekomen zoals het is gekomen.
     Dat gebeurt wanneer de markt de dingen regelt. En het is echt beangstigend dat ons systeem in Europa tandeloos is gebleken dan in de VS. Hoewel 'ons' zelfbeeld anders is.

     Beantwoorden
     • Bedankt voor het gedetailleerde antwoord. Ik dacht dat bij de uitlaatmeting in het TÜV-rapport
      waarden hebben iets te maken met de vervuilende stoffen die een voertuig uitstoot.

      Op mijn inmiddels 30 jaren oude Saab 900 turbo met naar schatting 550.000 km (km teller bleef staan
      8 jaar geleden bij 417.000 km), zei de onderzoeker in het onderzoek: Zeer goede emissies
      voor zo'n oude auto.

    • De anderen hebben net meer geavanceerde systemen voor ontgifting van uitlaatgassen. Waarom is er tot nu toe geen enkele diesel uit Japan en Korea opvallend geweest? De cijfers kunnen niet zijn, omdat deze fabrikanten zeker meer dan opvallende Cayenne Diesel verkopen.

     VW / Audi is nooit bekend geweest voor hoogwaardige motortechnologie, maar eerder voor brood- en botercars. En was het niet dat deze software "oplossing" gewoon goedkoper was dan een grotere? Bedankt aan de handelaars!

     2
     2
     Beantwoorden
     • Misschien heeft Donald Trump meer rundvlees met Duitse auto's en het Duitse "exportoverschot" ...

      En misschien durven Duitse politici het niet terug te betalen met dezelfde medaille? Een ander punt is de EU-vereisten voor het wagenparkverbruik. Japanse, Koreanen en Amerikaanse voertuigen worden niet beïnvloed. Technologisch gezien heb je een klassiek doelconflict, als je zo weinig mogelijk brandstof zo efficiënt mogelijk verbrandt, maar er geen stikstofoxiden kunnen ontstaan.

      De Amerikanen verkopen ons gewoon een V6-diesel met 2,8-liters, die minder krachtig maar meer uitgeput en goed is. Het is al merkbaar, de oude (Duitse) diesel kon soms minder stikstofoxiden produceren, als de jongste en sterkst gefokte motoren ...

      Wie weet hoe stom en eenvoudig het antwoord uiteindelijk is? Ik heb het over politieke (en wereldwijd ongelijke) omstandigheden.

    • Geweldig - duimen omhoog! Geschatte 550.000 en een snelheidsmeter die acht jaar geleden met 417.000 vastzat! 🙂 Wat een geweldige auto, gefeliciteerd!

     Beantwoorden
   • Ja, ik "geloof" niet (maar dat doet het natuurlijk niet) dat VW de enige of eerste gangster was, dus in mijn opmerking hierboven de andere snelkoppelingen. De parketten hebben al overeenkomstige stappen ondernomen bij BMW, Mercedes en Opel. Het spreekt vanzelf dat de Duitse monopolisten zichzelf hadden geweigerd (zoals recentelijk het geval was met betrekking tot andere onderwerpen door het Bundeskartellamt).

    Ik ben ook erg geïnteresseerd in de vraag hoe de Amerikaanse producten (naar verluidt?) Die niet echt hebben deelgenomen aan vele andere vragen (zogenaamd?) Hun eigen strikte limieten hebben (hebben).

    Beantwoorden
    • VS (en anderen)

     Of was het vanwege het feit dat de Amerikanen en dus de Amerikaanse fabrikanten altijd al met benzine hebben gereden of geproduceerd? Diesel was er slechts een marginaal fenomeen, de benzine vuil goedkoop, omdat gesubsidieerd door de staat (zoals bij ons de diesel). Dus het deed er niet toe of de benzine, zelfs de gigantische SUV, 15-liter nodig had. En aangezien iedereen toch alleen 80 mag besturen, heeft het brandstofverbruik geen invloed op het verbruik.

     Toen kwam VW en maakte grote woorden, ze hadden het ei van Columbus uitgevonden met hun dieselmotoren: fantastische prestaties, extreem laag brandstofverbruik en de beste milieuwaarden (die bovendien qua diesel in termen van CO2 zo goed niet te worden afgedaan, tijden behalve ethanol, wat een ander onderwerp is).

     Uiteraard met de ontwikkeling van common-railtechnologie zouden de resulterende voordelen in toenemende mate moeten worden geïnvesteerd in nieuwe energiebesparende implementatie en concepten, in plaats van alleen maar meer kracht. De lichtgewicht A2, gemaakt van aluminium, was bijvoorbeeld een schitterende auto. Mijn man had een 90 PS-diesel die maar heel weinig verbruikt en ook met 200 reed. Maar hij werd snel ontzet.

     Ik veronderstel dat de Koreanen, Japanners, Fransen, Italianen, enzovoort, als ze ooit op grote schaal dieselmotoren hebben gebouwd, gewoon andere prioriteiten hebben, geen eierleggende wollige melk. Niet altijd grotere motoren met naar verluidt lagere emissies.

     Ik rijd nu als tweede auto de 9-3 SportCombi TTiD, jaar 2011, 160 PS, Euro 5 - de laatste en meest recente dieselmotor die Saab in het programma had. Een Fiat-motor (Italiaans!), Volgens de vriendelijke meester in Kiel is de beste en soepelste dieselmotor die hij kent! En geen wervelprobleem meer enz. 160.000 loopt en het is puur plezier om ermee te rijden: geweldige acceleratie, is super op het gas, is extreem stil en heeft behoefte aan 6 liter, in puur stadsverkeer 7.

     De vorige eigenaar heeft het aan mij verkocht omdat ze niet wilde dat het werd afgedankt - een sieraad uit de eerste hand, gecontroleerd en onderhouden dat er net uitziet als een nieuwe auto! 7.000 Euro zou haar hebben gekregen als ze hem had toegewijd aan de rotzooi!

     Beantwoorden
     • Dat de Koreanen, Japanners, Fransen, Italianen of anderen schonere dieselmotoren hebben gebouwd, kan met vertrouwen worden betwijfeld. Hoewel de ADAC niet alles kan geloven, maar op de volgende website (https://www.zeit.de/wirtschaft/unternehmen/2017-08/adac-test-import-auto-marken-erhoehte-abgaswerte-stickoxid) zijn al interessant.

      Blijkbaar, of je kunt het niet, buitenlandse fabrikanten net zo gemakkelijk clubs gooien tussen de benen, zoals het geval is met de binnenlandse, zonder te investeren met de juiste buitenlandse regeringen.
      Natuurlijk kun je je afvragen of onze overheid het doel voorbij schiet of dat de anderen te veel rust hebben? Hoewel dit waarschijnlijk niet de reden is, wil je gewoon je eigen consumenten of kiezers niet afschrikken en er goed mee leven, als het 'probleem' alleen als Duits wordt waargenomen.

      Interessant genoeg is de levensverwachting de afgelopen decennia langer geworden (https://de.wikipedia.org/wiki/Lebenserwartung), hoewel de voertuigdichtheid en de afgelegde afstanden altijd zijn gegroeid. Dit zou in een eerste benadering moeten betekenen dat het afzonderlijke voertuig schoner is geworden. Dus het is maar half zo slecht?
      Of zijn er meer invloeden op het werk dan alleen het autoverkeer? Het systeem is net zo groot als de planeet en overeenkomstig complex, er zijn waarschijnlijk geen eenvoudige oplossingen die niemand pijn doen. Het te rechtvaardigen, maar waarschijnlijk niet, gaat door zoals eerder ', omdat de middelen pas eindelijk zijn.

      Wat slim was of geweest zou kunnen zijn, is natuurlijk veel gemakkelijker achteraf te zeggen in 5, 10, 20 of zelfs nog meer jaren geleden ...

      2
      1
     • @ StF

      Heel leuk, omdat een evenwichtige en doordachte opmerking. En goed, er zou niet verder moeten zijn. Niet voor een lange tijd. Helaas kan helaas niet worden gesproken over hoe het zou kunnen doorgaan in plaats daarvan, helaas, voor een lange tijd. De weg is al lang geleden bepaald - politiek en mediaal.

      Iedereen die vandaag nog steeds sceptisch spreekt over de vraag of alles echt wordt overwogen, die erop wijst dat er haken of nokken zijn, die zelfs in het land van niet-beschikbaarheidstricks, wijst op alternatieven, wordt onmiddellijk geschokt door klimaatsceptici.
      Het maakt niet uit of je dat niet precies hebt - namelijk het klimaat en de milieubescherming - voor je eigen zorgen en eerlijk en serieus in gedachten.

      Het is precies zoals het was met nucleaire energie in de 1950er naar 80ern. De mensheid heeft opnieuw een heilige graal gevonden. En wee diegene die iets had om over te klagen of zelfs met extreme voorzichtigheid, goed geformuleerde en beredeneerde bedenkingen hadden geuit ...

      Wie op dat moment wees naar het bijna eeuwig stralende nucleaire afval, was een reactionair en weigerde vooruitgang te boeken met het ergste soort. Wat maakt het uit dat ze in orde waren?

      Ironisch genoeg, in het land van de zogenaamde diesel schandaal oordeelde nog steeds een kanselier, die beide verenigt onder één dak: aan de superieure houding dat kernenergie geen alternatief (afrit vanaf de afrit) te maken en nu is de know-it-precies hoe de energie en vervoer Contact zijn. Natuurlijk, wederom grootschalig, allesomvattend en zonder alternatief ...

      Er is zelfs niet de plaats van de boer, die zijn eigen biodiesel wil gebruiken voor zijn tractor in zijn eentje en die wordt aangedreven door elektriciteit uit een biogasoliefabriek die milieuneutraal is. Nee, maakt geen deel uit van het plan. Hij zou dat vandaag kunnen doen en Deense collega's doen dat ook ...

      Maar de Duitse boer moet nog wachten en kan in 50 jaren graag een autonoom rijdend EV kopen - zodra de BER operationeel is, zijn we uit de kolen gestapt en hebben we de zonne-infrastructuur en opslagruimte ervoor.

     • @StF

      Bedankt voor de link, interessant artikel. Of dat juist is, is natuurlijk de vraag, maar het is in ieder geval de moeite van het lezen waard. Ik kan het alleen maar eens zijn met het tweede deel van de opmerking, een zeer gedifferentieerde aanpak.

      Maar wat kan meer dan zelfvertrouwen worden betwijfeld, is de veronderstelling dat de Duitse regering, uit angst voor relaties met het buitenland, "buitenlandse fabrikanten geen trucjes zou geven". Het tegendeel is natuurlijk waar: In geen enkel land in de wereld van de binnenlandse auto-industrie wordt beschouwd door de overheid zo sterk als voorheen als een "key-industrie", gesubsidieerd en gepromoot (2 x Abwrackpprämie etc.) als in Duitsland. Geen enkele Duitse regering legt zich neer bij de grote Duitse drie (die ook staatseigendom zijn), wiens hand reikt naar het Ministerie van Verkeer en daarbuiten. Nergens is de binnenlandse auto-lobby is zo sterk als in D. Als ze konden, het Duitse beleid zou buitenlandse fabrikanten zoveel mogelijk "te gooien spanners in de werken" die niet meer kunnen worden uitgevoerd om te verblijven in het beeld. D schuwt de beste EU-vrienden niet met zijn 'sleutelindustrie'. Denk aan het theater over de etikettering van de auto's in termen van verbruik en uitstoot. Van D herhaaldelijk uitgesteld, verwaterd, ondervraagd - om de Duitse PS-machines en SUV-Tonner in vergelijking met de Franse kleine auto's er goed uit te laten zien.

      De achtergrond op het gebied van buitenlandse diesel moet een andere zijn, die we helaas allemaal niet weten.

      1
      1
     • @ Ebasil,

      Ik denk niet dat het zo extreem is, niet zo eenzijdig en duidelijk ...
      Nauwe banden met de staat worden getoond door grotere autobedrijven in verschillende landen.
      Financieringsbeleid, protectionisme en corruptie hebben vele manieren om voetbal te spelen. De sloopbonus in D was op veel manieren contraproductief. Ook in die zin dat Duits belastinggeld werd verdeeld over de binnenlandse markt maar boven de wereldwijde auto-industrie. Gerichte financiering ziet er anders uit.

      Vraag Trump of Xi Jinping als ze de sleutelrol van hun eigen auto-industrie onderschatten en of ze iets van Duitse politici kunnen leren. De vraag wordt ofwel geïnterpreteerd als een hele grap of als een persoonlijke belediging, je oogst het lachen of een zak.

 • Het feit dat mensen niet leren is te wijten aan het feit dat het grotere geheel zo onoverbrugbaar is: welke auto's testen tijdschriften, kranten en tijdschriften? Welke auto's zijn op de weg te zien en kunnen aan hen worden toegewezen - als het echt goed werkt? Welke auto's zie je op tv? Inmiddels heeft bijna elke zending alleen producten geplaatst ... en dat is wat drie bedrijven in dit land maakt.
  Opel of Ford? - Worden nauwelijks genoemd en zijn dan slechts tweede winnaar.
  De Fransen? - Duiken als een voorbeeld van "Hoe niet te doen omdat te zacht / te speels / lijkt goedkoop ..." of als Dacia-derivaat. Vanwege de prijs.
  De Japanners? - Hoogstwaarschijnlijk nog het vermelden waard met hybriden.
  Fiat? - Wordt zelfs geen slecht voorbeeld genoemd. Eigen testen: geen indicatie.
  De nieuwe Skoda lijkt mij op het moment Hyundai / Kia te zijn: "testwinnaar in de optelsom van de kenmerken en betaalbaar" - wat er onder de laatste wordt gedefinieerd ...
  De Koreanen betalen waarschijnlijk goed voor reclame en / of hebben de bijbehorende plezierigheid om testvoertuigen te bemachtigen ...

  De gemiddelde consument heeft dus de keuze: Skoda / Seat / VW / Hyundai / Kia. Dat is het.

  5
  2
  Beantwoorden
 • Voor het Verenigd Koninkrijk (UK) het centrum van Londen is nu een Ułęż (ultra lage emissie zone), en NO Saab 'met dieselmotor wegkomen met een £ 12.50p dagelijkse heffing ... Zelfs de NG 9-5.
  MAAR erger, vanuit 2021 wil de zone zich uitstrekken over geheel Londen binnen de Circular Road van Noord en Zuid. Alle auto's willen niet de £ 12.50p per dag betalen om in dit gebied te rijden.
  Dit omvat benzinemotoren zoals de 9000 en de oudere 900.

  Erger nog, mijn 9-5 (2009) werkt op LPG (schone motor), maar toch moet ik betalen ......

  Saab blijft op de weg 1-2 mijlen ...

  Beantwoorden
 • Bedankt voor deze zeer interessante iInformatie! Ik ben bang dat niet alleen de Duitse regering gek maakt op dit gebied. 🙁 En in de zone?

  Beantwoorden

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.