Productie vanaf de herfst 2020 in Trollhättan

Een spannend persbericht komt uit Zweden. Vanaf de herfst 2020 NEVS wil voertuigen produceren voor de start-up Sono Motors in München. Voor Trollhättan zou dat een paar honderd nieuwe banen betekenen en, bij voorbaat, grote investeringen in de oude Saab-fabriek.

Sion-prototype in de oude Saab-fabriek
Sion-prototype in de oude Saab-fabriek. Afbeelding: Sono Motors

In acht jaar tijd moeten 260.000-voertuigen worden geproduceerd, meldt dit Sveriges Radio met betrekking tot NEVS-persvoorlichter Fryklund. Tot dusver zullen naar verwachting ongeveer 9.800 bestellingen zijn ontvangen voor het eerste product van Sono Motors, de Sion. Volgens Sono Motors zouden 43.000 voertuigen in 2-ploegendienst per jaar kunnen worden geproduceerd als de vraag navenant hoog was.

De startup van München verwijst naar de zijne Website al over de Zweedse productie, over Saab en de historische achtergrond. NEVS heeft nog geen persbericht ontvangen over de nieuwe relatie en de eerste OEM-klant in de geschiedenis van het bedrijf.

De productie van de eerste elektrische auto van NEVS in Zweden wordt verwacht voor het jaar 2021. Er is echter geen bevestiging.

22 gedachten over 'Productie vanaf de herfst 2020 in Trollhättan"

 • Wens deze ontwikkelaars van Sono veel succes. En voor Trollhattan is dit een droom. Ik hoop dat het een heel goede toekomst heeft.

 • Mijn collega heeft een dergelijk deel gekocht .. In november vorig jaar heeft hij test-driven één van 2 prototypes en was angetan.Interessant van idee hoe ze zo is te lezen op de website zijn diverse details die in de verkooppraatjes aan het licht kwam. Ik wens in elk geval de jonge ondernemers veel succes en denk dat, onder andere met Continental en Bosch achterin, een echt pond is. Helaas wordt dit jaar niet meer afgeleverd.
  Hij is blij dat een beetje Saab eraan zit en is overtuigd van het gemotiveerde personeel. Ik ben benieuwd hoeveel
  Trollhättaner zijn later in de fabriek werkzaam en wat is er gebeurd met de spuiterij en de perswinkel ..

 • Het medicijn op instapniveau (@ Griffin)

  Denk niet dat (delen) het antwoord zal zijn. BMW en Mercedes sieren zich met het onderwerp, maar exploiteren het als een nevenbedrijf en bereiken dus vooral gebruikers die toch geen auto kopen of anderszins een klassieke huurauto meenemen in een buitenlandse stad, naar toe gevlogen of bereikt worden met de trein, of gewoon, gemakkelijk en milieuvriendelijk gebruik maken van het openbaar vervoer ...

  Vanaf het begin was het bekend dat je voor vakanties, weekendshoppen en woon-werkverkeer evenveel autodeelauto's nodig zou hebben als privébezit, omdat ze vaak allemaal min of meer tegelijkertijd worden gebruikt.

  Het zogeheten autodelen van de afgelopen jaren is allang expansief gebleken. Het ging nooit om het beperken van de productie, het verminderen van de verkoop of het besparen van middelen. Integendeel, het ging erom dat iedereen (ook de jonge en milieubewuste hipster uit de geparkeerde binnenstad) altijd en overal een auto moest besturen ...

  En dat is wat ze doen, de hipsters. Met het gevoel van ecologische superioriteit, want ze hebben niet eens een auto, ze rijden gewoon. Ingenieuze marketing voor nog meer auto's. Maar dat is zeker geen oplossing voor problemen ...

 • Waar, waar. Vervanging van 40 miljoenen branders in dit land door 40 miljoenen e-cars kan niet de oplossing zijn. En een Sono is zeker nuttiger dan een 2,5-ton e-Tron, die normaal gesproken 75 kg mensen vervoert. Omdat het momenteel synoniem is met verschillende X5, Q7 en Co. de zaak is. Dan kan het antwoord eigenlijk alleen gedeeld worden als je het eigendom van een auto opgeeft.

  4
  1
 • Zou een plezier zijn - zoals altijd en alles waar de blog mee te maken heeft 😉

 • Als de "verkeersomkering" - of wat de slogan ook is - succesvol wil zijn, is een volledige heroverweging noodzakelijk. Dan ben ik dichter bij een Sion dan bij een Audi e-tron. Te groot, er worden te veel middelen opgeofferd.

  Misschien zal ik specifieker zijn over Sono Motors. Na Pasen. Eens kijken.

 • Natuurlijk staat Trollhättan niet centraal. Maar ver naar het noorden. Maar perfect verbonden met de zeehavens en de infrastructuur op het terrein is uitstekend.

  Wat maakt me blij: Sono Motors heeft het voordeel van de locatie herkend. 100% produceren met groene energie is mogelijk en maakt het werk vrij uniek. In vroegere tijden werd dit niet genoeg genoemd.

 • Geïmplementeerde zonnecellen zijn opwindend omdat zelfs vastberaden en onkritische voorstanders van een eenvoudige en monocausale energietransitie zo langzaam ontdekken dat het ons naar een ruimteprobleem leidt ...

  Daken kunnen niet worden vergroend, velden kunnen niet worden omgebouwd, geratureerd of herbebost als de gebieden op zonne-energie worden gebruikt. Zonne-energie concurreert daarmee met natuurlijke koolstofvoorraden, biodiversiteit, de waterbalans, natuurlijke schaduw (afkoeling) van oppervlakken en de nodige buffers voor neerslag en de steeds extremere weersomstandigheden (zware regenval) ...

  Als je de aanpak van Sono verder neemt, kan een naast het huis geparkeerde Sion ook overdag energie opslaan en 's nachts naar je huis brengen (voor buitenverlichting, automatische zonwering of wat dan ook) terwijl je in Zweden bent met je SAAB.

  En wanneer u thuiskomt van vakantie, bent u er zeker van dat uw eigen huis 0 kWh elektriciteit heeft gekocht van het elektriciteitsnet en een volledig opgeladen tweede auto net om de hoek is.

  Voor mij is het duidelijk dat een EV niet de geëlektrificeerde versie kan zijn van bekende verbrandingsmotoren, en dat ook niet mag zijn. De auto's kunnen er uitzien en moeten anders zijn. Anders zijn ze slechts window dressing en belichamen ze alleen de verhuizing, maar niet de oplossing van problemen ...

  2
  2
 • Even terzijde (bij “reclametekst”) ...

  Dat de tekst inhoudelijk niet altijd 100% consistent lijkt, wordt gedeeltelijk weerlegd door de afbeelding aan de linkerkant ... 😉 😉 😉

  “Ideale locatie… Dankzij de ligging in het hart van Europa is Zweden hiervoor de ideale locatie. ... "

  Hihi - bijna alle lijnen wijzen naar het zuiden… .correct centraal zou anders zijn, toch? 😉

  https://sonomotors.com/de/manufacturing/
  https://sonomotors.com/site/assets/files/2578/sono-motors-europe-map.0x1000.png

 • Ik zie er hetzelfde uit! 🙂
  (en SolarPanel is een poging ... laten we eens kijken hoe het werkt in het "alledaagse leven" en wat er gebeurt als je een ongeluk krijgt met de auto of er deuken in zit).

  Maar ik vind het altijd verbazend wat voor soort "goudkoorts" momenteel heerst in de auto-industrie en wat er opkomt voor nieuwe "auto" -bedrijven / -bedrijven (vooral in China, natuurlijk).

  Voor Sono zou ik in ieder geval blij zijn als een Duitse "StartUp" het op lange termijn zou overleven.
  Kijk gewoon even …. 🙂

 • "Copywriting" is een goed trefwoord.

  Een kleine domper, dat de Sono Sion en zijn kleur onder FAQ's beweren dat het exclusieve zwart het resultaat is van een onderzoek en verzoeken van klanten ...

  Het is duidelijk dat men geen zonnecellen verft of zelfs verft. Dat had open, eerlijk en positief moeten zijn en kan ook probleemloos zijn (zie opmerkingen hierboven).

  Maar Sono staat tenminste achter de Sion. Bij A2 en de directie was dat destijds helaas niet het geval. Hij neemt nog steeds wraak door opgeschoven te zijn naar waarschijnlijk de meest stabiele Ingolstadt van de afgelopen decennia - hoewel hij alleen werd verwaarloosd ...

 • In ieder geval is de Sion geen mainstream en, naar mijn mening, een innovatieve benadering. Of het concept van zonnepanelen op een EV de overhand heeft, is een heel andere vraag. Zoals @Bergsaab al schreef: het past bij Trollhättan.

 • Nou, ik ben nieuwsgierig.

  Ik vind de Sono niet super chic. Maar het ziet er niet erg slecht uit (zoals vele anderen). Stop "Kleine auto". 🙂
  Maar ja, fijn dat er ook in Duitsland iets alternatief gebeurt. 🙂
  En zoals het op hun website wordt gepresenteerd in de “reclameteksten”, lijkt het ook anders of innovatief.

  @@ Herbert Hürsch
  Op de een of andere manier vind ik de Audi A2 vandaag nog steeds redelijk goed. 🙂

  spreken:
  De 9-5 NG als een getrapte pik (of nieuwe 900's of hoe je zulke toekomstige Saabs had kunnen noemen) lijkt nog niet dood te zijn ... nou ja, in ieder geval het ruwe idee / de vorm / etc ... 😉

  Infinity benaderde de QS op de een of andere manier optisch "op dezelfde manier" ... toch?
  https://cdn1.spiegel.de/images/image-1418308-galleryV9-ltum-1418308.jpg

 • Voor Trollhättan plezierig, voor ons Saabfahrer zou er in ieder geval voor het dagelijks leven een Made in Trollhättan-auto en de Saabs blijven voor plezierplezier

  6
  2
 • ... past bij Trollhättan, een iets ander concept met het zonnepaneel, ... nou ja, bijna alle e-auto's zijn niet mooi, eigenlijk zijn bijna alle auto's niet mooi ... aangezien er geen SAAB's meer zijn.

  8
  1
 • Kan ik het goed begrijpen.

  Ik wil niet eens hebben gezegd dat mijn met benzine doordrenkte hart sneller klopte of dat mijn ogen, die door chroom zijn bedorven en niet meer zo jong zijn, zouden overlopen van genot ...

  Desalniettemin las ik het artikel nog steeds zonder bril en mijn volledig functionele brein vertelde me dat ik een innovatief en goed ingeburgerd voertuig in gedachten had. En mijn grijze cellen in het gezicht van een elektrische auto hebben me dat nog nooit eerder gesignaleerd. Dus ik ben zelf een beetje verbaasd dat mijn ontvangst deze keer zo positief is ...

  Misschien is het gewoon omdat dit voertuig ook kan functioneren als een PowerPack en mobiele stroomvoorziening? Ik weet het nog niet, maar mijn interesse is altijd (en voor het eerst) gewekt. Zelfs buiten de locatie en een abstracte verbondenheid ...

  Qua kleur kwam ik mijn hoofd tegen, kleur volgt functie ...
  En althans op dit punt heb ik al een onweerlegbare mening bereikt.
  Of het nu vorm of kleur is, als creatief persoon kan ik het niet alleen accepteren, maar zelfs applaudisseren wanneer beide de functie volgen ...

 • Het is goed dat de smaken anders zijn. Ik vind het ding zo lelijk als een maagzweer en toch hoop ik oprecht dat ik mijn leven bespaard zal worden met zo'n komkommer… .. 😉
  Maar voor Trollhättan ben ik nog steeds blij als het banen oplevert!

  3
  2
 • We zullen zien of en hoe NEVZ op één miljoen euro per jaar plus of inclusief contractproductie komt, of de respectievelijke nr. 1 van NEVZ of Sono zoals beloofd en op schema van de lopende band zal rollen. Alles staat binnenkort gepland. Spannende tijden ...

  Ook technisch en visueel interessant. Schoot me gewoon door het hoofd, hoe goed geïntegreerde zonnecellen met verschillende autokleuren?

  Zie, de veelgestelde vragen zeggen dat de Sion alleen in het zwart verkrijgbaar zal zijn. Je voelt je herinnerd aan historische momenten en modellen, aan optimistische stemmingen over automobiliteit uit het verleden, aan een Ford T en na de oorlog van een PV 444 of zelfs het eerste en niet bepaald brede kleurenpalet waaruit Ove's vader zijn eerste SAAB mocht kiezen. En ik vind dat zelfs op de een of andere manier heel charmant ...

 • Het aantal komt overeen met ongeveer een derde van de mogelijke capaciteit van 150 - 160.000 eenheden per jaar. Bij een overeenkomstige ombouw van de productie is een veel groter aantal stuks mogelijk. Elektrische auto's zijn minder complex om te vervaardigen dan verbrandingsmotoren.

  3
  1
 • SONO? NOOIT GEHOORD !

  Maar nu. Bedankt Tom!

  Opwindend concept. Veel innovaties. Opladen via Schuko mogelijk en ook zelfladend door zonne-energie (tenminste enkele kilometers). Mobile PowerStation voor alles. Niet thuis op lange reizen, maar een ingenieuze auto als een tweede auto of zelfs een primeur voor iedereen die verschillende transporttaken en lange afstanden op een andere manier oplost.

  Dat klinkt als een A2 2.0. De moderne versie van een kleine maar verfijnde auto die door velen werd vereerd maar door het bestuur van Ingolstadt werd gehaat en vóór zijn tijd werd afgezaagd.

  Een startup toont de gevestigde manier om het te doen. Again. Spannend. Leuk ook voor de trollen, als dat lukt en ze mogen de magie ademen en het predikaat Made in Sweden vinden nieuw werk.

  Het bericht triggert ook vraagtekens. Hoe kan de contractproductie in de 2-ploegendienst worden afgestemd op de verheven plannen van NEVZ en de aangekondigde hoeveelheden, die onlangs hier werden verspreid? Die waren al wiskundig twijfelachtig vóór dit bericht, als ik dat goed begrepen had?

  Houd je vingers gekruist voor Sono en de trollen, zodat ze niet allemaal opstijgen in hete Chinese lucht, dat ze niet onder de wielen van arrogante speculanten vallen ...

Reacties zijn gesloten.