Saabparts.com - Het huis van Saab Original

Aan het begin van het seizoen presenteert Orio AB, onze oorspronkelijke Saab-leverancier van reserveonderdelen, zijn website in een nieuw ontwerp. En ook de inhoud is veranderd. Ze zijn zelfs saabiger geworden. Er is iets voor Saab-rijders om te ontdekken. We keken dichterbij.

Orio. Het huis van Saab original
Orio. Het huis van Saab original

Voor iedereen die de afgelopen jaren pas bij het kleine merk uit Göta Älv is gekomen: Orio AB heeft een lange merktraditie en is voortgekomen uit het voormalige Saab Parts AB. De voormalige dochteronderneming van Saab Automobile AB zorgde voor de levering van reserveonderdelen na 2011 en noemt zichzelf niet voor niets "The home of Saab Original" op haar nieuwe website.

Tegenwoordig is het bedrijf een succesvolle logistiek medewerker op de historische Nyköping-site, zich bewust van zijn wortels en verantwoordelijkheid. de nieuwe website is geen twijfel over 100% Saab. Een engagement voor het merk en de voertuigen. En ze verrast met nieuwe inhoud.

Platform voor Saab-bezitters en vrienden van het merk!

Ja, er is iets te lezen! Met de herziene pagina wordt ook een nieuw platform gepresenteerd. De "Saab Original Community”zal in de toekomst verrassen met nieuws uit de Saab-wereld. De site is nog in aanbouw en er is weinig content online. Maar daar komt op middellange termijn verandering in.

Verhalen, nieuws en tips over Saab zijn gepland. De content wordt in eerste instantie geleverd door Zweden, maar kan in de toekomst ook uit Duitsland komen. Het onderwerp is nieuw, spannend, en we zullen zien wat zich daar zal ontwikkelen. Een bladwijzer voor de veelbelovende Saab Original-community is een goede beslissing!

MySaabCar online

"MySaabCar Online" viert binnenkort ook zijn première in Duitsland. Dit maakt zelfs oudere Saabs een beetje digitaal. Er moeten een aantal functionaliteiten zijn. Saab-bezitters kunnen meerdere voertuigen online beheren en worden herinnerd aan afspraken voor onderhoud en algemene inspectie. Orio wil nuttige informatie geven over individuele modellen en er is exclusief nieuws over het merk.

De lancering van MySaabCar Online zou begin mei moeten zijn, meldt de blog. Het nieuwe aanbod zal de bestaande Saab Service Club in de komende maanden vervangen en het in een nieuwe fase transformeren.

3 jaar garantie!

De pagina's zijn nog erg vers, er is veel in aanbouw of komt de komende weken. Achter de schermen wordt hard gewerkt, maar het basisconcept en de koers liggen vast. Acht jaar nadat de laatste nieuwe auto in de Stallbacka van de productielijn rolde, is dat een nadrukkelijke betrokkenheid bij het merk.

Waarom originele reserveonderdelen van Saab bij Orio kopen? Omdat er op Saab Original 3 jaar garantie zit. De garantiebelofte is vrij uniek en een reden om uw Saab te laten onderhouden op een Orio / Saab-basis.

Naast de nieuwe functionaliteiten en degene die zullen volgen, biedt de nieuwe website daarom nog steeds de locatie zoeken na een geautoriseerde workshop.

21 gedachten over 'Saabparts.com - Het huis van Saab Original"

 • blanco

  Wat ik nog steeds erg mis (of ben ik gewoon te dom om dat te vinden?), In elk geval, de speciale aanbiedingen en promoties van onderdelen, als er geen reserveonderdelen op de pagina zijn om naar te kijken.

  Ik kan begrijpen dat deze niet online worden aangeboden om de Saab-workshops te ondersteunen, maar je zou tenminste de dingen kunnen laten zien die je vervolgens bij de partners kunt kopen. Bijvoorbeeld met de huidige voorjaarscampagne: ik zou heel graag willen zien welke velgen, vloermatten, etc. tegen welke prijzen verkrijgbaar zijn. Dan kun je lekker rondkijken, de vriend bellen en vragen of ik bepaalde velgen kan krijgen en hij ze kan reserveren. Toen ik in maart in Etehad en Lafrentz was (waar ik zoals altijd heel goed werd verzorgd en mijn nieuwe tweede Saab uitstekend was gerepareerd en gepimpt), bestonden ze nog niet. Nu heb ik geen tijd voor persoonlijke bezoeken. In plaats daarvan kijk je online naar de relevante providers, waar ik in ieder geval tot een paar dagen geleden niets over de actie kon ontdekken. Er zijn alleen de Orio-online winkels voor Finland (Euro), SE, DK of GB, waar je niets bij D kunt bestellen, maar in ieder geval een kijkje moet nemen - maar niet weet of de aanbiedingen hetzelfde zijn als in D.

  Is er iets gepland, Tom?

  • blanco

   Ik ben het eens met 100%. Verkoop kan alleen worden gegenereerd met goed geïnformeerde klanten, er is nog steeds ruimte voor verbetering. De huidige plannen zijn mij niet bekend, een bezoek aan Orio is gepland voor mei. Uiteindelijk zal er nieuws zijn.

   • blanco

    Bedankt voor het antwoord en ook voor de mogelijke vraag naar Orio in mei! 🙂

 • Wat dacht je ervan als ORIO geïnteresseerd zou zijn in de productie van de lichtbalk van de NG. Dat zou ook zeer klantvriendelijk zijn.

  • blanco

   Ik denk dat je een gevoelig punt aanraakt. Het onderwerp is een eeuwige favoriet.

   • blanco

    …of niet. * Hallo *

 • Zou leuk zijn als Saab zijn digitale dealerlijst zou kunnen updaten. Helaas bestaat mijn hoofdwerkplaats in Dortmund, die ik heel erg mis, al meer dan een jaar niet, maar hij staat nog steeds op de lijst. Zijn de anderen nog up-to-date? En als ik lees "bezoek onze FB-pagina voor de laatste berichten": bedenk dan dat er ook Saab-stuurprogramma's zijn die bewust geen gebruik maken van FB etc. Bedankt.

  • blanco

   Het is vergelijkbaar voor mij: ik vraag me al een paar jaar af (zelfs toen ik mijn oude 2002-9 SC-boog uit 5 had) van tijd tot tijd bij een of twee garages in de buurt, of ze echt nog "actief" zijn " steun Saab.

   En zelfs met Facebook gedraag ik me eigenlijk zoals jij. 🙂

   • blanco

    Dan zijn we in termen van FB al drie.

    Jammer van de website, wanneer deze statischer blijkt te zijn, de inhoud minder en minder aantrekkelijk is dan mogelijk was en zou moeten zijn vanwege en met betrekking tot FB-activiteiten.

    PR-afdelingen doen elkaar, bedrijven, merken en producten zelden een plezier wanneer in de ether en adem van Zuckerberg niet-specifieke likes en volgers worden gegenereerd, waarvan je voor een paar dollars duizenden kunt en zult kopen ...

    Het kan niet eenvoudiger en goedkoper zijn voor een PR-baas. De CEO's zijn onder de indruk van de snelle successen en de cijfers en de PR is prima. Maar toch, omdat vroeg of laat de eerste CEO en uiteindelijk zelfs de laatste zal hebben gerealiseerd dat FakeBook niet de toegangspoort tot de wereld is, niet de sleutel tot de markt en ook niet doelgericht.

    De tijd dat PR-afdelingen zich gemakkelijk kunnen verschuilen achter FakeBook en (gekochte) volgers en likes zal op een dag eindigen.

    • blanco

     bezügl. FB: 4 🙂
     Groeten!

     • blanco

      Voor mij geldt hetzelfde: nooit FB, Twitter, Instagram, etc. En ook geen WhatsApp. Ik heb al deze data-octopussen niet nodig, ik wil het niet, ik hoef niet de hele wereld op privéfoto's te zetten en ik heb geen tijd voor zulke onzin. Esp. Wat betreft WhatsApp moet je van vrienden blijven horen dat je een dinosaurus bent die uit de tijd is gevallen. Maar ze zien er allemaal stom uit als ik je vertel dat ik al bijna 20 jaar niet meer aan het typen of typen ben, maar alleen met (offline) spraakherkenning werk en net zo lang e-books lees, vooral vreemde taal, wat geweldig is vanwege het ingebouwde woordenboek.

      Wat ik leuk vind aan Saab, vooral bij de allerlaatste modellen, is dat ze nog steeds technisch up-to-date en intuïtief in gebruik zijn, maar nauwelijks kunnen worden bediend zonder al deze drie- tot viervoudige touchscreen-waanzin, die er niet alleen uitziet ... Naar mijn mening vormt het ook een hoog beveiligingsrisico, omdat men wordt afgeleid.

     • blanco

      Dat is wat 7 doet: 0 versus XNUMX. Fakebook.

      En vermoedelijk zijn alle 7 het erover eens dat er voordelen en vorderingen zijn in digitale technologie als je weet hoe je deze selectief en gericht kunt gebruiken. Er zijn zeker digitale tools, maar helaas zijn er ook veel te veel dwazen ...

  • blanco

   FB is in toenemende mate een no-go-gebied. Bedrijven die nog steeds op FB vertrouwen hebben de trend nog niet begrepen. De oriëntatie met een eigen communityplatform is daarom meteen in het begin. Is alleen de vraag of Orio echt iets wil doen en kan?

   Veel vraagtekens!

   • blanco

    Ik denk het ook. FB = doe alsjeblieft niet!

 • blanco

  Ik ben blij en dankbaar voor elk bericht / nieuws dat ik jaren na het faillissement nog duidelijk aan SAAB kan toewijzen. Met de enige legitieme opvolger van Saab Parts AB is dat verfrissend eenvoudig voor mij ...

  Maar zelfs de SAAB Parts AB wordt SAAB genoemd, maar Orio. Ben altijd verbaasd als ik in berichten lees naar NEVZ-commentaren waarin staat dat NEVZ opnieuw moet streven naar de merknaam (SAAB).

  Ja, waarom nog steeds en waarvoor? Ik kon geen enkele verwijzing naar onze SAAB's of naar mezelf persoonlijk zien als auto's die in China voor de Chinese markt werden geproduceerd, SAAB werden genoemd. En het kan de Chinezen niet echt schelen hoe de auto's heten. Als er ergens ter wereld een grote markt is waar traditie wordt afgekeurd en alles wat nieuw is goed of op zijn minst interessant is, dan is dit de Chinese ...

 • Wanneer de pagina klaar is, komen de nieuwe SAAB-auto's aan. !!!!!!!!!

  • blanco

   Optimist 🙂

 • blanco

  Ik ben benieuwd wat er nog meer komt.

 • blanco

  Een SAAB-waardige web-verschijning! 🙂
  Aber:
  Citaat: de inhoud levert aanvankelijk Zweden, maar het kan zijn dat ze in de toekomst uit Duitsland komen.
  Wat betekent deze zin / info?
  Mogelijk: momenteel Wordt er hard gewerkt in S op de WWW-pagina ... binnenkort ook aan de teksten / suggesties die uit D komen ???
  Komt er een "verandering" aan???
  Hoe dan ook, de blog leeft! 🙂 De artikelen zijn zeer informatief! 🙂 Geweldig.

  • blanco

   Alles is vers, vooral het nieuwe "Community Platform". Nyköping zal/zal de bijdragen leveren zoals de zaken er nu voor staan. De vraag is de toekomstige richting en of er inhoud zal zijn die "landspecifiek" is voor de DACH-regio.

   Dit zal de komende weken worden besproken en het is op dit moment helemaal open wat er gebeurt. Maar spannend!

   Alles is in beweging 😉

 • blanco

  Leuk, zelfs als de inhoud nog steeds een beetje dun is. Maar je kunt er iets van maken en ik ben benieuwd hoe de nieuwe pagina zich ontwikkelt.

Reacties zijn gesloten.