De laatste rustplaats ...

We schrijven het jaar 2083, NEVS is al heel lang failliet. Bijna 10, jaren na het bestaan, moest buigen voor de snelbewegende automarkt. Te oud het ontwerp, te groot de druk van de aandeelhouders, waardoor ook Tesla het gevoel kreeg en niet langer recht kon doen aan een zeer begiftigd aandeel.

Laatste rustplaats voor een Saab 900?
Laatste rustplaats voor een Saab 900?

De Duitse auto-industrie heeft zijn plaats geëist en dus rollen E-Golfs en Porsches door het land, afhankelijk van laadkabels en -stations. Ergens in de republiek zoemt een elektrisch aangedreven auto stil door een klein dorp. De auto, een Duits premium-product, stopt vlak voor het stadsteken, op de achterbank staat het hoofd van een kleine jongen die verbaasd uit het raam kijkt.

Hij heeft nog nooit gezien wat hij op dit moment ziet. Hij kent alleen stille, UFO-ogende auto's die elke avond opnieuw moeten worden bedraad om de volgende dag weer aan de slag te kunnen. Nitro? Hoogstens worden ze nog steeds besproken in geschiedenislessen. Wat vraagt ​​hij zijn vader, die er even verbaasd over is als geïnteresseerd.

Dat, mijn zoon, is SAAB's. SAAB, de kleine jongen vormt zijn lippen en bewondert de plek met een verboden blik. Een plek die tientallen jaren geleden is achtergelaten, waar de natuur herstelt waaruit het ooit is weggenomen. En waar er veel SAAB's zijn die de laatste erfenis van het merk dragen en die hun laatste reis al lang hebben meegemaakt.

Terug naar het heden, natuurlijk, is het begin van dit verhaal alleen maar fictief en of het schrijven ooit zal plaatsvinden en het einde van het teken kan vertegenwoordigen? Het is onwaarschijnlijk dat elke lezer zelf beslist wat goed of fout lijkt. De plaats beschreven met de zoveelste SAAB's, maar er is feitelijk. De plaats heeft lang de SAAB-vlag in het land behouden, was meer dan 20-jaren voor 1994-aannemer en werkplaats bij SAAB Duitsland, maar werd na de overname van GM uit het verkoopnetwerk gezet.

De veel geciteerde SAAB-geest zweeft echter over het terrein, waar talloze modellen zich in de loop van de tijd hebben verzameld. De ongelooflijke aantal van 31 Saabs is hier verzameld in de afgelopen jaren, en zou hebben om het assortiment van SAAB-Scania AB te tonen, op deze plek, zou men op zijn minst vinden bijna alle automodellen geproduceerd iemand vreemden.

Van de giftige groene 96 tot de 9000 Aero, min of meer wordt elke auto minstens één keer weergegeven. De eerste is waarschijnlijk voor bijna 30 jaar op dezelfde plaats, in ieder geval laat de TÜV-zegel van 1989 suggereren, en dus is de oorsprong van de vreemde collectie. Hij werd uitgeschakeld op een bepaald punt hier en nooit weer opgepakt. Een triest feit dat al jarenlang een realiteit is voor 30. Net als hij zijn het natuurlijk ook de talloze turbo's, meestal 900er. Maar daarover later meer.

De zwarte Aero heeft echter "slechts" een motorschade opgelopen. Met weinig olie gaat het goed, slecht en nog erger als je uit de 2,3-liter-turbo wilt komen met nul liter in het blok op de snelweg. Bijgevolg heeft een motorstoring de Zweedse S-Klasse verlamd. De eigenaar hangt echter aan zijn Aero en dus wordt de 9000 opnieuw gerepareerd en zal naar alle waarschijnlijkheid kort voor een TÜV-examinator worden gepresenteerd. Wat moet beide auto's duidelijk maken? In deze plaats zijn er dergelijke voertuigen, waarvoor elke redding te laat komt, die ofwel alleen de laatste rust of de pers van een recycler blijft, maar ook voertuigen, die gered moeten worden door.

Een voorbeeld? You!

Bijna twee jaar wacht een 9000 op zijn redding. In de trim-cd en met Turbo, die wordt vastgehouden door een 4-snelheid automatische transmissie, heeft hij zojuist 171.000 KM voltooid. Zijn houtskool-grijze verf heeft enigszins te lijden onder de zon en de laatste hete zomer, maar zijn blauwe interieur ziet eruit als onaangeroerd, het hout decor als bij de levering en het grote SAAB geluidsinstallatie uit het verleden gewoon wachten klassiek bekleed analogie met de nieuwe CD's te zijn , Chariots zoals deze verdienen het om een ​​nieuwe eigenaar te vinden, voor hen komt een slachting veel te vroeg, de weg naar de pers hoe dan ook.

Is het tenslotte (Zweeds) historische autogoederen. Er zijn veel 9000ers die hier kunnen worden gered. Een andere CD, verschillende CS en CSE met en zonder turbo, met handmatige of automatische transmissie. Alle kamers hebben een houten inrichting en daarom zijn ze meestal voorzien van een lederen stuurwiel en een groot geluidsinstallatie. De auto's die hier staan ​​belichamen exact wat er op dat moment mogelijk was, en wekken de indruk dat ze daar ooit zorgvuldig zijn geassembleerd. En toch ben je hier nu.

Net als de vier CC-modellen, die zelfs een van de eerste turbo's verbergt. Als je de bijna ontelbare 9000ner op de site hebt achtergelaten, ben je in het gebied van 900 Sedans, GL's en Turbo's. Sommigen van hen kunnen duidelijk worden herkend aan de tand des tijds. Roestige deuren, kappen of schade door vandalisme. Als je de (roest) ziektes van de voormalige auto's in de absolute laatste fase wilt bekijken, is dit een unieke kans.

Op hen voor de eerste keer echt duidelijk wat er achter deze plek verborgen zit. De auto's zien er deels uit als vers geparkeerd, de wielen worden nog steeds genomen alsof ze hier gisteren geparkeerd staan ​​en zouden morgen weer opgehaald worden. De realiteit laat zien: deze auto's zijn hier minstens 10-jaren. Voor een 900er groeien de eerste lentebloemen, terwijl in een andere een kleine boom zijn weg vindt tussen de bumper en de grille.

De auto lijkt in de ware zin van het woord stevig verankerd in de plaats. In een andere auto die een weidend gelijkaardig gewas kweekt. In alle auto's hangt de lucht, zelfs 20 jaar later is het gewoon SAAB.

De ene of de andere auto heeft de eerste slachtingen. Soms ontbreekt hier een spatbord, bij de turbo het felbegeerde ventilatierooster aan de achterkant, of de auto mist een velg en hij staat op het reservewiel. Anderen hebben zeldzame onderdelen, zoals een schuifdakdeflector op een 900 Gls of een achterspoiler voor de 99.

En hoewel de auto's bijna vergeten zijn, vertelt iedereen zijn eigen verhaal. Zoals de rode rechter 99 uit Ierland. Ook hij is bijna in verval, het interieur ziet er typisch uit naar SAAB, ook hier is de roest meester van de tijd geworden. Het werd ooit door 500.000 km gereden door zijn eigenaars in Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Op de achterbank is kaarten uit een andere tijd, zelfs een kaart van Duitsland ligt ernaast, de imperiaal is afkomstig van IKEA en had de auto een flux condensator je zou denken dat hij komt net daarom van een lange reis uit een andere tijd. Wat hem uiteindelijk hier achterliet, is pure speculatie. Misschien faalde de motor na 500.000 km ergens tijdens een vakantiereis in Duitsland en de eigenaar zag geen kans om de auto te redden.

Of dit echt zo is, zal moeilijk te bewijzen zijn. Aangekomen aan de achterkant van de site staan ​​we weer aan het begin van het verhaal. Daar staat het, omringd door struiken en hagen, de groene 96, een beetje verzonken in de grond. De oorsprong van het geheel, men zou bijna de bewaker van deze plaats kunnen noemen. Hij heeft alles gezien, sommigen zijn weggegaan, maar velen zijn gebleven en hebben hem gezelschap gehouden, op zijn lange reis van verval. Spatborden, deuren of het raamkozijn. Overal getuigt de roest van tientallen jaren van vergetelheid.

We wisselen nog een laatste blik uit en hebben zowel positieve als negatieve gedachten in gedachten. Of het nu een merkfan is of niet, deze plek maakt indruk vanaf de allereerste seconde. Deze plek, omringd door volledige rust, boeit je meteen. Deze ogenschijnlijk eindeloze variaties van oude Zweedse auto's waren eerst enthousiast, een echte liefhebber van het merk maar hij is het in het tweede moment helaas eens. Bijna 8, jaren na het einde van het merk, deze plek is als een steek in het hart.

Op een gegeven moment ging er iemand naar de dealer omdat hij ook een auto wilde hebben, de accessoirescatalogus had behandeld en zijn nieuwe Saab ergens had opgehaald. En toch zijn de meeste van deze auto's bewust of onbewust hier gelaten. Ze tonen de lange traditie van het merk en zijn, ondanks hun verval, kleine ambassadeurs van het merk. Ze laten zien wat er gebeurt als we het merk vergeten, hoe het eindigt als we niets in uw aankoopbewijs investeren.

De dag langzaam ten einde loopt, sjokken we letterlijk uit 96 eens over het terrein terug naar de SAAB van herbrachte ons nog een laatste blik dan krijgen we in. Terwijl de twee protagonisten uit het begin van de geschiedenis haasten we uiteindelijk verder, in tegenstelling tot de stilte van een e-scooter 9-3 Turbo borrelende maar nogmaals rustig maar pittige op, dan haasten we af. De SAAB krijgen na uren van de snelheid weer te wachten, zal de Turbo te belonen en met de typische SAAB geluid dat we verdwijnen achter de laatste verhoging, het laatste beetje turbo bubble nog steeds echo's na, keert vervolgens terug volledige rust en de plek verdwijnt in de vergetelheid.

Tekst: Jan / Video: Justus


Dit verhaal was vooral bedoeld om de lezer een van de meest bijzondere SAAB-locaties in Duitsland te laten zien en hen te wijden aan een plek in de gemeenschap. Zelfs we zijn nog steeds een beetje in de problemen als het kan gebeuren, maar deze plek draagt ​​al jaren bij aan het feit dat de SAAB-geest zich zelfs in Duitsland kon verspreiden. Elke schuld aan voormalige eigenaars die hun auto daar hebben achtergelaten, moet daarom worden vermeden.

En ja, het verhaal bestond grotendeels uit oude voertuigen, die zeker niet meer in goede staat zijn, wat uiteindelijk te wijten is aan een beetje dramaturgie. SAAB's, die slechts één plaat of één kapotte uitlaat hebben, kunnen nauwelijks schrijven.

We willen dit artikel ook gebruiken om een ​​deel van deze auto's een nieuw thuis te geven en daarmee een kans op een tweede leven. Omdat vroeg of laat deze auto's de plaats voorgoed verlaten. Of het nu de weg naar de pers of in de handen van een geliefde is, we hopen dat we deze tekst een impuls hebben gegeven om te redden.

De genoemde 9000ers hebben de neiging om allemaal in een staat te verkeren die zeker kan worden gered. Hoewel de voertuigen absoluut veel liefde nodig hebben en er wat financiële investeringen nodig zijn, maar ze hebben het potentieel om een ​​levensgezel te worden.

Als u nog steeds op zoek bent naar een 9000 of een andere SAAB om opnieuw te bouwen, kunt u contact met ons opnemen, dan bemiddelen wij!

Naast het verhaal en de talloze foto's hebben we ook twee filmische bijdragen aan deze locatie geproduceerd. Wie een auto van zijn verlangen in de video's ontdekt, is welkom om contact met ons op te nemen!

In de eerste video gaan we terug naar de auto's om ze te laten zien, Justus gaf commentaar op de geziene. De andere video is een kleine filmische compilatie en is bedoeld om het hele verhaal af te maken als een filmische bijdrage aan de tekst.

Uiteindelijk danken we de eigenaar echt voor de toestemming om te schieten en we hopen dat een of twee auto's een nieuwe eigenaar zullen vinden door onze kleine bijdrage en uiteindelijk opnieuw vers asfalt onder zijn wielen voelen.

22-gedachten ook "De laatste rustplaats ..."

 • Waar zou deze "Saabfriedhof" moeten zijn? Ik ben me bewust van ten minste twee andere plaatsen waar vergelijkbare, zo niet meer, Saab-modellen worden "geparkeerd".

  2
  1
  • De plaats blijft geheim op verzoek van de eigenaar, dus het was geregeld voor dit verhaal! Daarom begint het verhaal ergens in Duitsland. Ik ken zelf ook een andere plek.

 • Heel emotioneel! Een echt triest verhaal. Hopelijk kunnen nog enkele voertuigen worden geregeld.

 • heel goed geschreven, en je krijgt natuurlijk weer honger, Saab redt ...

  • Bedankt! Misschien is het een CD met Turbo? 😉

 • Had deze begraafplaats niet in dichtbevolkte D verdacht. Veeleer in S of DK of Finland ...

  Als ik het goed begrijp, zijn er dan SAAB's die door een koper van het onroerend goed in de verbinding of de verkoper zouden moeten worden verwijderd vóór een verkoop voor een vergoeding?
  In plaats daarvan kun je ze kopen en de huidige verhuurder hoopt nog steeds op een paar euro's?

  Voor alle liefde van het merk, maar ik geloof bijna niet dat dit wetsvoorstel zo zal werken ...

  4
  4
  • We hadden zo'n plek niet verwacht, en toch bestaat het. Helaas!
   Voor de duidelijkheid:
   Het pand is niet te koop en de eigenaar verwacht niet dat je de auto als last neemt of de auto's met winst maakt. Zoals gezegd zijn er ook enkele auto's waarvoor een redding absoluut te laat is.
   De weinigen die in ieder geval gered moeten worden, hopen we dat we het misschien aan de man kunnen brengen. Zoals de beschreven 9000.
   Allereerst draait het allemaal om het redden van de auto's die in een te goede staat voor de pers zijn. Als je er geen neemt, word je afgeslacht, wat net zo erg zou zijn!

   • Bedankt voor de verduidelijking. Ook vind ik je betrokkenheid geweldig en de video gisteren geweldig!

    Maar zo'n plek in D en je verhaal van vandaag genereert nog steeds meer vraagtekens dan begrip. Te veel vragen voor mij om deze nu in te typen. In ieder geval heb ik het gevoel dat je redenen hebt om bepaalde vragen open te laten. Anders had je het verhaal zo anders kunnen vertellen en ik weet nu waarom de reddingsvoertuigen niet eenvoudigweg gratis worden geadverteerd. Of ik weet waarom ...

    Wel, ik wens veel succes en houd mijn vingers gekruist voor de SAAB's, zodat reddingsridders zonder angst (voor vraagtekens) en zonder schuld komen te staan.

    • Dat klopt, bepaalde vragen werden opzettelijk onbeantwoord gelaten / open gelaten.
     Maar dat is wat ik kan zeggen
     De auto's waren ooit allemaal bedoeld om opnieuw te worden opgewerkt. Uiteindelijk bleek het allemaal te veel en ging het hele proces van start.

     Maar ik kan u verzekeren dat er nog steeds enkele vragen over zijn.

 • een heel emotioneel geschreven opwindend en literair verhaal. Bedankt voor dit rapport. Ken ook een plek waar nog steeds veel oude Saabs wegroesten. Velen van hen konden nog steeds worden gered, maar ze verkopen de auto's niet, kreeg ik te horen

 • Waarom zou je toegeven met de restauratie van zo'n voertuig?
  Het risico en de kosten zijn onberekenbaar, zelfs als u het voertuig gratis krijgt.
  Ik ken een 9000er Bj 1990 met 40T km die eruit ziet als nieuw in de fabriek.
  Als je zo'n auto wilt verkopen, vraag je je af hoe weinig wordt aangeboden.
  Het is de moeite waard om te zoeken naar een voertuig in betere staat.

  3
  4
  • Ik zie precies zo. We hebben het over Saab en niet over een VW T1 Samba. Knip nuttige delen weg en gooi de rest weg. Onlangs werd de volledige voorraad SAAB Tischendorf op ebay geveild. Er waren verschillende hallen vol. Niemand wilde ze echt hebben. De verwijdering alleen al zou enkele weken hebben geduurd.
   Als je de voertuigen toch op de een of andere manier wilt gebruiken, zou je een soort "slachtweekend" moeten organiseren, of twee. U komt langs, schraapt wat u nodig hebt en betaalt de eigenaar wat de onderdelen waard zijn. Wat overblijft is niet in de vraag en kan verdwijnen.

   3
   1
   • De prijs van de gehypte Samba-bussen is al maanden onderweg. Of staan ​​als lood. Slechts zo veel tijd.

    Een van de getoonde 9000 kan voor een paar facturen de toegang tot de Saab-wereld zijn. Voor iemand die van het merk houdt en die het grote geld niet kan / wil investeren. Misschien iemand die jong is en ervaring wil opdoen. Ik kan me niets beters voorstellen dan een robuuste 9000 ervoor.

    Ik zou het niet zo negatief zien meteen. Geef het ding een kans voordat alles opnieuw is opgeschreven.

   • Voordat ik koop de verroeste karkas van een T1 zonder assen, zonder motor of het interieur voor 30.000 euro of zelfs een rijklaar model voor 100.000 € plus ik kopen, maar nog steeds de voorkeur 2 of 3 Zweden plus gelijk aan één frame off gerestaureerd Ami - en al was het maar om duidelijk te maken hoe slim de Zweden waren ...

    Met veel succes, maar een samba is een stom voorbeeld, als men de markt realistisch beoordeelt en ongewenste ontwikkelingen wil voorkomen ...

    • maar ja de klassieke auto markt is niet alleen van een Mr. Herbert Hürsch ... Er waren en zijn net genoeg mensen die plaats alleen omdat het chassisnummer van anders volledig weggerosteten T1 of 911 meer geld op de tafel kosten als een top gerestaureerde 901. Dat betekent niet dat ik deze ontwikkeling leuk vind. Men hoeft alleen maar te kijken naar het voor welke reden dan ook gewild model serie zijn te koop bij Saab in deel: cilinderkop schade? Hoger is dan de restwaarde ja, zo te ontdoen van het.

     Er is in feite geen "markt" voor volledig onverwerkte Saab 10-jaren of meer die op een natte weide staan. Het kan soms een liefhebber zijn met de nodige verandering en / of uitstekende schroevendraaiervaardigheden die een project als dit start omdat hij simpelweg "verlangen" heeft. De regel is dat niet. Waarom? Er zijn gewoon te veel goede voertuigen of zodanig dat ik het duidelijk met! krijg minder moeite terug drijvend.
     Het idee van oldies als een investering is misschien niet zo wijdverspreid in Saab-kringen als in de 911-aandelen, maar het is vaak een berekening van de kosten / waarde.

     5
     1
     • Natuurlijk is er niet alleen meneer Hürsch die hier graag schrijft. Maar je argument gaat helemaal verkeerd, omdat je hier appels met peren vergelijkt. Bij 911 en T1 zitten bedrijven achter de rug, die de hype niet alleen voor een paar dagen afvuren. Dat is waar langetermijndenken loont, en soms is er zelfs een marktcorrectie, zoals nu het geval is met de volledig te dure T1-prijzen.

      Saab had nooit een plan of verwijzing naar zijn geschiedenis. Schelen? Fout! Mijn vader herinnert zich momenten dat je niet welkom was bij een 901 in het centrum van Saab omdat het simpelweg oude dozen uit die tijd waren. En Orio lijkt er geen idee van te hebben wat te doen met het Saab-verleden.

      Hoe triest het ook is, maar zonder een blog en forums zou het merk zo dood en vergeten zijn.

      Vergelijk de situatie beter met Lancia of Rover. Dat is Saab, ook vanwege de inzet van veel fans, maar daar is het best goed. Een investering, natuurlijk, de voertuigen zijn bijna nooit, en je kunt niet alles opslaan. Saab is leuk, betaalbaar en dankbaar voor goede zorg.

     • Dat was helemaal niet mijn punt. Het is volledig buiten uw bereik om exclusieve vertegenwoordiging voor de oldtimermarkt te claimen. Eveneens, met slechts één op honderdduizenden of zelfs miljoenen H-categorie voertuigen in D? ? ?

      Ze vergelijken Samba en SAAB, appels met peren en kersen met tomaten en durven te voorspellen. Dat doe ik niet. Of heb je iets voor me, of ben je gewoon klaar om uit het raam te leunen? Of het is een mix van beide ...

      Wat het ook is, Heer Daniel, je bent een mooie koele sok. Zou fijn zijn als je hier nog steeds de mening van andere mannen en vrouwen respecteert, of in ieder geval met meer mildheid glimlacht en daardoor de vorm behoudt, Lord Daniel ...

      Mocht Jan en Justus slagen in het maken van zelfs een enkele SAAB van de begraafplaats en weer terug op de weg, moet het hier worden gemeld, dan ga ik heel specifiek te lezen denken van u, Heer Daniel ...

      PS
      Het is triest dat je feitelijk en feitelijk niets verkeerds zegt. Ik stel persoonlijk uw opmerkingen en suggesties op prijs. Als u, meneer Daniel, naast de inhoud ook aandacht zou besteden aan het formulier, zou het voor mij gemakkelijker zijn als factor 10 uw opmerkingen volgt ...

      1
      4
     • Ik geef het op. Als je klaarblijkelijk niet in de Saabjubelkanon paste, werd onmiddellijk beweerd dat hij beschuldigd werd. Misschien moeten sommigen gewoon meer oude Saab of onderdelen verkopen ... dan krijg je meer een aanwijzing en ervaring waarmee tijdgenoten het deels moeten doen.
      Laten we een voorbeeld nemen uit de praktijk: er is er een voor zover ik weet! voormalige Saab-dealer die nog steeds een originele, nieuwe motorkap aanbiedt voor de 901 (waarschijnlijk de laatste die u kunt kopen). Prijs, iets rond de 5000 € (nee, geen nul teveel). Oh, dat zou dan worden geschilderd ... Als ik voor 120 € aanbod nu gebruikt en ik krijg oproepen alsof ik zufreiden met 100 € en of ik kon de kap leveren (nee, het gaat niet om 5-10km) dan iemand die echt gelooft dat een dergelijke klantenkring trekt een hoop roest uit de wei om te zetten in een mooie, geschikt voor dagelijks gebruik 99 / 901 of 9k? Ik geloof dat niet. Helaas is mijn ervaring geen enkel lot. Wanneer ik luister naar mensen die niet zijn gekomen met haar eigenlijk heel redelijk 901 of 9000 als gevolg van een kleinere corrosie door de HU en de auto dan de voorkeur te verkopen in plaats van om het tekort aan te pakken ... nou ja, waar we terug in de minder begaanbare modellen uit het rapport zou zijn ...

     • Funny Mr. Daniel,

      Ze schreven drie opmerkingen over het artikel en alle drie (momenteel) toevallig hebben 2 duimen omhoog.
      Mijn antwoord op je per ongeluk 2 duimen naar beneden.
      2 Duim omlaag heeft toevallig nog een andere opmerking van mij die niets met u te maken heeft en de meerderheid (4 duim omhoog) wordt als positief beschouwd. Wie zou iets aan deze (zeer neutraal geschreven) opmerking kunnen toevoegen waarom ik me volledig zou vergissen, als jij het niet was ...

      Deze zijn toevallig (?) Gelijk aan 5 keer ooit 2 duimen in hun voordeel. Aangezien het zeer waarschijnlijk dat u 2 apparaten elk zichzelf en hun lezers of opmerkingen die u niet bevalt positief evalueren, devalueren van 2 apparaten en in diskrediet te brengen.

      Dat kan natuurlijk toeval zijn. Maar zo niet, dan zou het behoorlijk dom en ellendig zijn. Of wat bedoel je?

     • @ Mr. Daniel,

      Je bent niet de enige die zijn scepsis uitte over een mogelijke redding en stelde een herstel voor. Maar jij bent de enige die erin raakt ...

      Jij bent de enige die nu voor een hagel van beschuldigingen staat omdat hij "zich niet afstemt op het juichende kanon van Saab", zoals jij het negatief noemt van anderen.

      Ik geloof dat als je geen afwijkende meningen persoonlijk hebt genomen, objectief bent gebleven en niet persoonlijk bent geworden, je jezelf en de een of andere lezer een grote gunst zou doen. Wat betreft inhoud en techniek, waardeer ik uw opmerkingen zeer - zonder de attributen.

  • Dat is precies wat ik heb.

   Maar ook Jan en Justus lijken me bewust van het onderwerp. De video begint met een CD-9000 500 wrak voor € samen met een indicatie dat men moest glimlachen over en konden het niet eens met de verkoper - niet tegen de achtergrond dat vergelijkbare auto's uit 799 € stonden met TUV in het net.

   Voor puur economische overwegingen kan nauwelijks een oude Zweed worden gered of zelfs nieuw leven worden ingeblazen ...

   Hoewel nu zeldzaam en ik voortdurend geld instort, ontzeggen de markt en mijn oude Goteborgger mij voortdurend een significante toegevoegde waarde. Maar dat is slechts de helft van het verhaal en slechts de helft van de rekening.

   Omdat ik over een paar jaar geen waardeverlies had en intussen behoorlijk wat nieuwe onderdelen in de auto had, die me niet ongerust maken en het debuggen gemakkelijker maken, als het niet goed gaat. Het onderhoud per jaar, zelfs inclusief alle zelfgebouwde nieuwe onderdelen en professioneel uitgevoerde maatregelen, de bottom line is zeer, zeer gunstig. En als ik na het winkelen in de supermarkt naar een goedgevulde parkeerplaats kom, word ik op betrouwbare wijze begeleid door het gevoel dat er geen andere auto is waar ik liever in zou willen komen ...

   Ik denk dat dat het geval is met de SAAB's op de begraafplaats, die Jan en Justus gered willen zien. Misschien is er iets aan de hand en kan het misschien zelfs zijn vruchten afwerpen? Of het nu emotioneel of financieel is. Ik kan immers, vanuit mijn eigen ervaring, zeggen dat het ook zijn voordelen heeft om veel aan de "nieuwe" auto te moeten doen of dat het mag. In elk geval vind ik het zeer geruststellend om een ​​lange lijst met nieuwe onderdelen en voltooid werk in mijn hoofd en schriftelijk te hebben gedocumenteerd, en niet alleen reisde ik met mijn Göteborg in het dagelijks leven, maar gebruikte ik het zelfs voor vakanties.

   Dat vereist vertrouwen. En je kunt dat niet voor een paar euro meer kopen. Niet met oude auto's. Dat moet je hoe dan ook uitwerken. Misschien is er een of de andere SAAB op de begraafplaats, die geschikt is als basis en vertrekpunt in die zin? Ik weet het niet. Het is maar een gedachte ...

   5
   2
 • Ik denk dat ja, er is nog steeds genoeg "substantie" in het kant-en-klare aanbod, voordat ik er een uit het slachthuis red! Maar bovenal: er moeten ook (gebruikte) reserveonderdelen zijn. Een professionele slachting zou ik daarom veel meer recyclers willen! Eigenlijk kan geen Saab naar de pers gaan, zonder iets dat bruikbaar is om uit te breiden. Het gaat niet om goedkope onderdelen, maar om het krijgen van onderdelen.

Reacties zijn gesloten.